Kirjoittaja Aihe: Malinen:Koituuko tämä talouskriisi yritysten, euron ja yhteiskuntien kohtaloksi?  (Luettu 2591 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 011
 • Liked: 24925
 • Easter Worshipper
Nyt on avattu pandoran lipas kassandran huudossa.
Sarasvuon uusi talkshow. Kassandran Huuto. Vieraana Tuomas Malinen
https://asp.trainershouse.fi/kassandran-huuto

Lalli jo tuolla siteerasi tätä ohjelmaa:

https://hommaforum.org/index.php/topic,130222.msg3183603.html#msg3183603

Ohjelmassa itseään edustava Tuomas Malinen ennustaa mm:
-Euro kaatuu 5 vuoden sisällä 85% todennäköisyydellä
-Euro voidaan pelastaa vain liittovaltiolla joka sisältää yhteiset velat ja yhteisen verotuksen
-> Suomen lisäosuus yhteisvastuista olisi ehkä 60 mrd euroa ja se otettaisiin lisävelkana.
-Perussuomalaisten eurolinja on ollut oikea.
"Joka ikinen ekonomisti jonka kanssa olen keskustellut - oli ne sitten kuinka euromyönteisiä tahansa - ovat sitä mieltä, että jos joku maa lähtee eurosta, niin Suomen pitää olla seuraava!"

Avasin oman ketjun, koska tämä ei ole pelkkää koronataloutta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

zupi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 393
 • Liked: 2781
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomen-on-erottava-eurosta/

Lainaus
Suomen on erottava eurosta
Tuomas Malinen
20.5.2020 7:07
päivitetty 20.5.2020 8:08

Lainaus
Suomalaisille on valehdeltu eurosta kaksi vuosikymmentä.

Harva esimerkiksi tietää, että euroon liittymistä tutkineen Pekkarisen työryhmän toimeksiantoon ei kuulunut Suomen talouden käyttäytymisen vertailu eurossa vs. omassa kelluvassa valuutassa. Tästä ei voi päätellä kuin, että sellaista analyysia ei haluttu kansan tietoon. Ruotsissa vastaava, Calmforsin työryhmä päätyi suosittamaan eurojäsenyyden torjumista, ja Ruotsi jäi kruunuun.

Meiltä, kansalta, ei koskaan kysytty euroon liittymisestä mitään. Meidät huijattiin euroon.

Lainaus
Nyt tarkoituksena on luoda EU:n yhteyteen rahasto, josta jaettaisiin rahaa koronakriisistä kärsiville maille kohdennettuna lisärahoituksena. Koska kyseessä eivät olisi jäsenmaille myönnettävät lainat, vaan suorat avustukset, kyseessä olisi tulonsiirtomekanismi.

Vaikka rahaston tarkat yksityiskohdat ovat vielä auki, Saksa ja Ranska ovat jo sopineet keskenään rahaston pääkohdat, joten se toteutettaneen. (...)

Lainaus
Käytännössä rahasto tarkoittaisi avoimen shekin kirjoittamista Brysselin johtajille, koska takaussummaa voitaisiin aina pyynnöstä nostaa. EU saisi toisin sanoen lainata rahoitusmarkkinoilta verotulojamme vastaan, ja suunnitellut summat ovat valtavia. Yksistään Suomen osuus olisi kymmeniä miljardeja.

En suoraan sanottuna ymmärrä, miten tällaiset tulonsiirrot euromaiden välillä eivät rikkoisi sekä Suomen perustuslakia että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen artiklaa 125, mikä kieltää kaikki jäsenvaltioiden väliset tulonsiirrot?

Näyttää pahasti siltä, että EU:n perussopimuksilla ei ole enää väliä. (...)

Lainaus
On myös selvää, että jos tällainen ”piikki” EU:lle avattaisiin, emme saisi sitä enää koskaan kiinni, koska se linkittyisi suoraan EU:n budjettiin. Takausoikeuden myöntäminen EU:lle jäisikin pysyväksi. Liittyisimme käytännössä liittovaltioon, ja jatkossa joku muu kuin eduskuntamme päättäisi, mihin osa verorahoistamme, ja sitä kautta hyvinvoinnistamme menee.

Lainaus
Euro on aiheuttanut Suomelle valtavia kustannuksia. Kapea-alainen, mutta pitkälti kotimaisen välituotesektorin varassa elävä vientisektorimme on kärsinyt euron joustamattomuudesta suuresti.

Lainaus
Esimerkiksi vuoden 2008 finanssikriisin ja vuosien 2010 – 2012 Euroopan ”velkakriisin” vanavedessä olisimme tarvinneet omaa valuutta. Koska meillä ei sitä ollut, olemme kärsineet karmivan, arviolta 20 prosentin hyvinvointitappion verrattuna Ruotsiin.

Jokainen voi miettiä, mitä nykyinen talouskriisi tarkoittaa Suomen vientiteollisuudelle. Isku tulee olemaan massiivinen.

Meillä ei ole omaa valuuttaa iskua pehmentämässä, mikä tarkoittaa, että toipumisemme tulee olemaan äärimmäisen hidasta. Tämän lisäksi olemme sitoutumassa kymmenien miljardien ”ikuisiin” velkatakuisiin. Emme todennäköisesti toipuisi kriisistä euron jäsenenä koskaan.

Pelissä on, ei enempää tai vähempää, kuin itsenäisyytemme sekä nykyisten että tulevien sukupolviemme hyvinvointi. Ne säilyttääksemme meidän on jätettävä euro.

Lainaus
Teknisesti ja juridisesti ero on kuitenkin täysin mahdollista toteuttaa. Eron välittömät kustannukset olisivat arviolta noin 10 miljardin luokkaa, mutta ne maksaisivat itsensä nopeasti takaisin nopeutuneena talouskasvuna.

Lainaus
Vuosien varrella käymissäni keskusteluissa suurimmaksi euroeron esteeksi on ekonomistien ja politikkojen mielessä aina noussut pelko. Pelko kostosta, pelko hankaluuksista, pelko yksinjäämisestä, jne. Suomen historia huomioiden tätä on vaikea ymmärtää. Olemme aina menestyneet itsenäisellä päätöksenteolla, ja ystävällisten maiden sekä naapuriemme tuelle, mutta ennen kaikkea sisulla ja päättäväisyydellä.

Olemmeko todella tulleet kansakuntana siihen pisteeseen, että emme uskalla enää seistä omilla jaloillamme?

Kansainvälisissä konferensseissa kiertäessäni Suomea on aina ihailtu kahdesta asiasta: yhteiskuntamme rakenteista (mm. koulutus) sekä kansakuntamme voimasta kestää vastoinkäymisiä. Yhteiskuntajärjestystämme pidetään usein eräänlaisena malliesimerkkinä, ja sellainen se voisi jatkossa maailmalla ollakin, mutta vain jos sen rahoitus ja päätöksenteko ovat omissa käsissämme.

Etenkin Yhdysvalloissa ne, jotka Suomen historiaa tuntevat, nostavat usein esille Talvisodan ihmeen. Se luo välittömästi valtavan arvostuksen maatamme kohtaan. Daavid ja Goljat. Pieni Suomi ja ”suuri ja mahtava” Neuvostoliitto. Sisu.

Maailmalla meidät siis tunnetaan nimenomaisesti itsenäisesti tehdyistä päätöksistä ja kansankuntamme vahvuudesta. Meitä ei tunneta Brysselin vasallivaltiona tai Saksan ”sylikoirana”. Sellaiseksi nykypoliitikkomme taustajoukkoineen ovat kuitenkin meitä viemässä.

Emme voi kuin toivoa, että heistä vielä löytyy se kriisiaikojen poliitikkojamme kantanut tahto, joka säilyttää itsenäisyytemme ja kansakuntamme taloudellisen elinvoimaisuuden. Ilman niitä meillä ei ole mitään.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 551
 • Liked: 26678
EU:n uusinta viritystä on perusteltu eräillä tahoilla täällä jo sillä, että se olisi meidän etujemme mukaista. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan siitä, että alamme rahoittaa mm. Italian valtion menoja ja maan "hyvinvointivaltiota". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että heitämme täällä mummot ja vaarit hankeen ja lähetämme siitä säästyvät varat Italiaan. Ilman tätä teollisuutemme ei kuulemma pärjää. No, mitä sitten tapahtuu? Luigi ostaa spagettia, oliiviöljyä ja kiinalaista elektroniikkaa. Miten tämä liittyy vientiteollisuuteemme? No ei tietenkään mitenkään. Parhaimmassakin tapauksessa saisimme vain murto-osan takaisin tätä kautta. Investoimalla samat rahat Suomeen saamme valtaosan rahoista elvyttämään Suomen talouselämää ja lisäämme samalla työllisyyttä ja valtion verotuloja. Seuraa siis tarkasti poliitikkosi puheita. Ilmassa on vahva nigerialaishuijauksen haju.

zupi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 393
 • Liked: 2781
EU:n uusinta viritystä on perusteltu eräillä tahoilla täällä jo sillä, että se olisi meidän etujemme mukaista. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan siitä, että alamme rahoittaa mm. Italian valtion menoja ja maan "hyvinvointivaltiota". (...)

Ettei vain nuokin rahat kuitenkin kierrä "köyhien" Etelä-Euroopan valtioiden kautta takaisin Saksan ja erityisesti Ranskan megapankeille. Eipä ole ihme, että Micronilla on kova "solidaarisuuden osoittamisen tarve" Italian suuntaan...

https://www.bloomberg.com/graphics/2019-italian-banks/

Lainaus
Europe’s most dangerous stock of public borrowing—some 1.5 trillion euros ($1.7 trillion)—is concentrated on the balance sheets of banks in Rome and Milan. But a rout could quickly sweep in lenders in Frankfurt, Paris and Madrid—the main banks in the rest of Europe are holding more than 425 billion euros of sovereign and private Italian debt, based on a Bloomberg analysis of European Banking Authority data.

Ja liitekuva.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 551
 • Liked: 26678
EU:n uusinta viritystä on perusteltu eräillä tahoilla täällä jo sillä, että se olisi meidän etujemme mukaista. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan siitä, että alamme rahoittaa mm. Italian valtion menoja ja maan "hyvinvointivaltiota". (...)

Ettei vain nuokin rahat kuitenkin kierrä "köyhien" Etelä-Euroopan valtioiden kautta takaisin Saksan ja erityisesti Ranskan megapankeille. Eipä ole ihme, että Micronilla on kova "solidaarisuuden osoittamisen tarve" Italian suuntaan...

Yksi asia on ainakin selvä. Eräs osa rahoista menee Italian mafialle ja muuhun korruptioon. Näille kun määrätään EU:n taholta, että rahat on laitettava digiloikkaan ja "vihreään tekniikkaan", niin kohta on rahat upotettu jos jonkinlaisiin propelleihin ja "ohjelmistoihin" (mieleen muistuu valtion kuvaputkitehdas Valco Suomessa). Tulokset löytyy paperilta, ei reaalimaailmasta.

Sama juttu, kun EU myönsi satoja miljoonia Itä- ja Etelä-Euroopan mustalaisten elinolojen kohentamiseen ja lopputulos oli se, että se sama (ilmeisesti sossun täällä jo verorahoilla majoittama) balkanilainen notkuu edelleen tällä marketin ovella kuppi ojossa, koska rahalla ei tuota kulttuuria "korjata" ja välistävetäjät veivät joka tapauksessa valtaosan. Sosialismi (edes pohjoismainen) ei vain toimi joissakin olosuhteissa.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 180
 • Liked: 3803
 • Sus siunatkoon
Minusta Macronin ja Merkelin ehdotus uudesta EU-rahastosta ja sen rahoittamisesta aiheuttaa sen ettei pelkkä euroero riitä. Suomen pitäisi muuttaa suhtautumistaan EU:hun siten, että kaikki EU:sta tuleva lainsäädäntö käsitellään vain suosituksina ei suoraan velvoittavana lainsäädäntönä. Eli alkaisimme rehellisesti vain poimia rusinat pullasta ja heittää hyvästit nykyisille Suomen EU-dogmeille: "ei keikuteta venettä", "rakentavaa yhteistyötä", "yhtenäisyys" ym. ym. sloganit, joilla Suomen päätöksentekoa suhteessa EU:hun on perusteltu jo vuosikymmeniä.

Sitten vähemmälle huomiolle on mielestäni jäänyt se mahdollisuus ("entä jos") Ranskassa ja Saksassa käy toteen se, mitä nyt taas välikäsien kautta yritetään välttää: yhden tai useamman ranskalaisen ja saksalaisen suurpankin  konkurssi. Tämä on EU- ja euro-homman yllätysmomentti, joka voi kääntää näiden maiden suhtautumisen EU:hun ja sen tukimekanismeihin hetkessä toiseksi. Silloin tuskin puhutaan eurooppalaisesta solidaarisuudesta yhtään mitään.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 084
 • Liked: 9333

Jos koronakriisin taloudellista elvytystä tehtäisiin EU-tasolla, siihen olisi parempi mahdollisuus saada mukaan tulevaisuuteen kohdistuvia painotuksia, sanoo yliopistotutkija Timo Miettinen.
Miettinen keskustelee apulaisprofessori Johanna Rainio-Niemen kanssa uusimmassa Poikkeuslinjalla-jaksossa kansallisvaltioista, EU:sta ja kansainvälisestä yhteistyöstä koronakriisissä.

https://www.youtube.com/watch?v=gvTp-CIqKuQ

Happi loppui jo juontoon... Eli syytämällää rahaa EUhun me saadaan jotain ihqua tulevaisuuspuppua... joskus.... ehkä....

Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 3800
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Eurosta irtaantuminen on kaukana yksinkertaisesta ja helposta prosessista. Päinvastoin, se vaatisi poikkeuksellisia toimia, jotka koettelisivat parlamentarismiamme kovalla kädellä.

Suurin juttu on se, että miten ero valmistellaan ilman, että tietoa asiasta vuotaa ulos. Yhteiskunnan avainpaikat, joita tarvitaan eron valmistelussa, ovat täynnä eurouskovaisia, joiden intressissä ei ole eurosta luopuminen. Ei tarvita kuin yksi oikein kohdennettu vuoto ja hups, koko maailma tietää Suomen valmistelevan euroeroa. Siinä vaiheessa alkaa pääomapako, jonka aiheuttama turbulenssi on kova ralli. Euroeron valmistelu niin salassa, että siitä ei saisi kukaan asialle vihkiytymätön vihiä, on yhtä sula mahdottomuus kuin Suomen liittyminen Natoon ilman, että siitä saisi kukaan ulkopuolinen tietää.

Sitten on vieläpä se, että eduskunta, joka kansaamme edustaa, olisi pidettävä tietovuotojen pelossa pimennossa asiasta. Se taas on täysin kestämätön tapa toimia Suomessa. Tämän kokoluokan asian ollessa kyseessä, olisi eduskunnan pitäminen pimennossa suuresti hallaa järjestelmällemme tekevä liike.

Tältä pohjalta en usko, että Suomi tulee eurosta eroamaan. Eurosta päästään eroon vain sen sisältäpäin tapahtuvan romahtamisen kautta, jossa EKP näyttelee pääroolia. Eli jokin kaunis päivä salama iskee kirkkaalta taivaalta kenenkään odottamatta ja homma lähtee ns. lapasesta.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 181
 • Liked: 6833
Eurosta irtaantuminen on kaukana yksinkertaisesta ja helposta prosessista. Päinvastoin, se vaatisi poikkeuksellisia toimia, jotka koettelisivat parlamentarismiamme kovalla kädellä.

Suurin juttu on se, että miten ero valmistellaan ilman, että tietoa asiasta vuotaa ulos. Yhteiskunnan avainpaikat, joita tarvitaan eron valmistelussa, ovat täynnä eurouskovaisia, joiden intressissä ei ole eurosta luopuminen. Ei tarvita kuin yksi oikein kohdennettu vuoto ja hups, koko maailma tietää Suomen valmistelevan euroeroa. Siinä vaiheessa alkaa pääomapako, jonka aiheuttama turbulenssi on kova ralli. Euroeron valmistelu niin salassa, että siitä ei saisi kukaan asialle vihkiytymätön vihiä, on yhtä sula mahdottomuus kuin Suomen liittyminen Natoon ilman, että siitä saisi kukaan ulkopuolinen tietää.

Sitten on vieläpä se, että eduskunta, joka kansaamme edustaa, olisi pidettävä tietovuotojen pelossa pimennossa asiasta. Se taas on täysin kestämätön tapa toimia Suomessa. Tämän kokoluokan asian ollessa kyseessä, olisi eduskunnan pitäminen pimennossa suuresti hallaa järjestelmällemme tekevä liike.

Tältä pohjalta en usko, että Suomi tulee eurosta eroamaan. Eurosta päästään eroon vain sen sisältäpäin tapahtuvan romahtamisen kautta, jossa EKP näyttelee pääroolia. Eli jokin kaunis päivä salama iskee kirkkaalta taivaalta kenenkään odottamatta ja homma lähtee ns. lapasesta.

Miksi se pääoma täältä pakenisi?
Luulen, että pääomat vilkaisisi Ruotsiin ja tuumaisi pienen vertailun ja ynnäämisen jälkeen, että Suomen talous lähtee aika reippaaseen nousuun.
Markan tulisi tietenkin olla 1:1 euron kanssa päivänä 1.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 745
 • Liked: 7902
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween

Suurin juttu on se, että miten ero valmistellaan ilman, että tietoa asiasta vuotaa ulos.


Tuskinpa on sellaista tapaa, millä asia hoidettaisiin salassa. Vaikka yritettäisiinkin salassa, paljastuminen olisi muhkea skandaali.

Koko homma pitää hoitaa avoimesti. Ei tähän ole muuta todellista vaihtoehtoa. Avoimuus parantaa luottamusta, mikä rauhoittaa myös sijoittajia. Oleellista on luoda oma rinnakkaisvaluutta. Eikä pidä odottaa, että joku tulee kyselemään syitä rinnakkaisvaluutalle, vaan alusta asti voidaan julistaa, että aiemmin luja luottamus euron tulevaisuuteen on hieman horjunut, ja sen vuoksi kaivataan turvallisuutta ja luottamusta lisääviä toimia, joista yksi ilmeisimpiä on oma valuutta euron rinnalla. Jos eurolle sattumoisin kävisi huonosti, tietenkin meistä riippumattomista syistä, pääsisimme mahdollisimman pienillä vahingoilla jatkamaan omalla valuutalla.

Oman valuutan luominen on tärkein ja kiireellisin toimi. Seuraavat askeleet ovat vähäisempiä, mutta ne tekevät lopullisesta euroerosta helpommin kestettävän.

Kirjoitin tästä asiasta vähän pitemmin eri ketjussa:
https://hommaforum.org/index.php/topic,129223.msg3186187.html#msg3186187
« Viimeksi muokattu: 24.05.2020, 21:01:31 kirjoittanut Nikolas »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Vasara ja tanssi

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 530
 • Liked: 4275
Tuomas Malinen YLEn haastateltavana sarjassa Brysselin kone. Kaikkien aikojen lama on tulossa. Hyperinflaatio tai deflaatio. Euro on romutettava. Keskuspankkien toiminta palautettava alkuperäiselle tasolleen (pankkien likviditeetin takaaja). Ruokapula uhkaa. Kansallisvaltiot. Trump. Todellakin kannattaa kuunnella!

Lainaus
Miten synkkiä aikoja taloudella on edessä, Tuomas Malinen?

Minkälainen ja miten pitkä lama meillä on mahdollisesti edessä ja miten keskuspankkien toimet siihen liittyvät? Mikä mahtaa olla euron kohtalo? Kannattaako eurovaltioiden tukea toisiaan? Ja miten keskeistä on nyt pitää huolta ruokaomavaraisuudesta. Haastateltavana on GnS Economicsin toimitusjohtaja ja Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja toimittajana on Maija Elonheimo.

https://areena.yle.fi/audio/1-50464046


kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 499
 • Liked: 6565
Eurosta irtaantuminen on kaukana yksinkertaisesta ja helposta prosessista. Päinvastoin, se vaatisi poikkeuksellisia toimia, jotka koettelisivat parlamentarismiamme kovalla kädellä.

Suurin juttu on se, että miten ero valmistellaan ilman, että tietoa asiasta vuotaa ulos. Yhteiskunnan avainpaikat, joita tarvitaan eron valmistelussa, ovat täynnä eurouskovaisia, joiden intressissä ei ole eurosta luopuminen. Ei tarvita kuin yksi oikein kohdennettu vuoto ja hups, koko maailma tietää Suomen valmistelevan euroeroa. Siinä vaiheessa alkaa pääomapako, jonka aiheuttama turbulenssi on kova ralli. Euroeron valmistelu niin salassa, että siitä ei saisi kukaan asialle vihkiytymätön vihiä, on yhtä sula mahdottomuus kuin Suomen liittyminen Natoon ilman, että siitä saisi kukaan ulkopuolinen tietää.

Sitten on vieläpä se, että eduskunta, joka kansaamme edustaa, olisi pidettävä tietovuotojen pelossa pimennossa asiasta. Se taas on täysin kestämätön tapa toimia Suomessa. Tämän kokoluokan asian ollessa kyseessä, olisi eduskunnan pitäminen pimennossa suuresti hallaa järjestelmällemme tekevä liike.

Malinen ehdottaa omassa kirjoituksessaan eron valmistelua pääomarajoitusten alaisena, jos sitä ei voi tehdä salassa.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 181
 • Liked: 6833
Taisin mainita tästä jo kymmenisen vuotta sitten.
Suomella on aina se optio, että jälkikäteen ilmoitetaan Suomen siirtymisen euroon ollen perustuslain vastainen, törkeä petos. Tämähän on fakta.
Tämä ilmoitus mitätöisi kaikki velvoitteemme, kunhan vain nakattaisiin syylliset tuomiolle kotimaassa ja sitten vielä ulkomailla, joilta EU "sitten voi periä ne miljardinsa".

Jos jollain on nokan koputtamista, järjestetään isot sotaharjoitukset.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 181
 • Liked: 6833
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 551
 • Liked: 26678
Jos jollain on nokan koputtamista, järjestetään isot sotaharjoitukset.

Saksalla on noin 140.000 sotilaan ammattiarmeija. Jonkin verran yli sata lentokonetta, joista suurin osa viimeaikaisten tietojen mukaan lentokelvottomia. Lisäksi maassa on Trumpin miehitysarmeija: 30.000 USA:n sotilasta. Kanslerinbunkkerin valtaus ja päänatsin pidättäminen tapahtuu tarvittaessa nopeasti.

Suomen armeijan sodanaikainen vahvuus on 280.000 sotilasta. Tähän vielä mittavat reservit päälle.

Tämä antaa jotakin osviittaa siitä, missä tositilanteessa mentäisiin. Viimeksi saksalaiset polttivat vain Lapin. Tällä kertaa yrittävät oveluudella ja viidennen kolonnan avulla tuhota koko maan.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 181
 • Liked: 6833
Jos jollain on nokan koputtamista, järjestetään isot sotaharjoitukset.

Saksalla on noin 140.000 sotilaan ammattiarmeija. Jonkin verran yli sata lentokonetta, joista suurin osa viimeaikaisten tietojen mukaan lentokelvottomia. Lisäksi maassa on Trumpin miehitysarmeija: 30.000 USA:n sotilasta. Kanslerinbunkkerin valtaus ja päänatsin pidättäminen tapahtuu tarvittaessa nopeasti.

Suomen armeijan sodanaikainen vahvuus on 280.000 sotilasta. Tähän vielä mittavat reservit päälle.

Tämä antaa jotakin osviittaa siitä, missä tositilanteessa mentäisiin. Viimeksi saksalaiset polttivat vain Lapin. Tällä kertaa yrittävät oveluudella ja viidennen kolonnan avulla tuhota koko maan.

Joo, ei tehdä tästä sinänsä sotaketjua, mutta kyllä Suomi hakkaisi puolustussodassa ihan kaikki valtiot maailmassa, mennen tullen. Venäjä kykenee iskemään (lujaa) ainoastaan strategisiin kohteisiin, mutta siinä se. Mitään miehittämistä ei Ivanit edes kuvittele. Se kyky niillä on jossain 40 vuoden päässä, olettaen, että talouskasvu olisi jotain +3% luokkaa tasaisesti sinne asti.
 
Suomi saisi peukkutuntumalla myös omat ydinaseet operatiivisiksi noin vuodessa. Sellaista nörttiä täällä on, maa täynnä.

premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 686
 • Liked: 4741
 • Tulisipa jo kesä
Joo, ei tehdä tästä sinänsä sotaketjua, mutta kyllä Suomi hakkaisi puolustussodassa ihan kaikki valtiot maailmassa, mennen tullen. Venäjä kykenee iskemään (lujaa) ainoastaan strategisiin kohteisiin, mutta siinä se. Mitään miehittämistä ei Ivanit edes kuvittele. Se kyky niillä on jossain 40 vuoden päässä, olettaen, että talouskasvu olisi jotain +3% luokkaa tasaisesti sinne asti.
 
Suomi saisi peukkutuntumalla myös omat ydinaseet operatiivisiksi noin vuodessa. Sellaista nörttiä täällä on, maa täynnä.


Onhan tämä provo, onhan?
Auringonvalo tappaa virukset

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 181
 • Liked: 6833
Joo, ei tehdä tästä sinänsä sotaketjua, mutta kyllä Suomi hakkaisi puolustussodassa ihan kaikki valtiot maailmassa, mennen tullen. Venäjä kykenee iskemään (lujaa) ainoastaan strategisiin kohteisiin, mutta siinä se. Mitään miehittämistä ei Ivanit edes kuvittele. Se kyky niillä on jossain 40 vuoden päässä, olettaen, että talouskasvu olisi jotain +3% luokkaa tasaisesti sinne asti.
 
Suomi saisi peukkutuntumalla myös omat ydinaseet operatiivisiksi noin vuodessa. Sellaista nörttiä täällä on, maa täynnä.


Onhan tämä provo, onhan?

No jos siltä tuntuu, niin aloitetaan uusi topikki. Suomi vs kaikki muut 2020.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 863
 • Liked: 5795
Suomen armeijan sodanaikainen vahvuus on 280.000 sotilasta. Tähän vielä mittavat reservit päälle.

Tämä antaa jotakin osviittaa siitä, missä tositilanteessa mentäisiin. Viimeksi saksalaiset polttivat vain Lapin. Tällä kertaa yrittävät oveluudella ja viidennen kolonnan avulla tuhota koko maan.

Ymmärtääkseni tuo 280 tuhatta sisältää myös reserviläiset.

Jotkut ovat kuitenkin kertoneet, että ilman saksalaisten tarjoamaa aseistusta puna-armeija olisi tullut rintamalinjoista läpi. Saksalaiset panssarinyrkit ja ilmavoimat ratkaisivat paljon. Muistetaan kuitenkin myös se, että venäläisten olisi kannattanut jatkaa vielä vain vähän kauemmin, niin koko Suomi olisi ollut heidän. Oli suuri ihme, että sota loppui samaan aikaan kuin suomalaisten ammukset ja aseet, unohtamatta ravintoa. Viimeiset oli jaettu varastoista ulos siinä vaiheessa kun rauha solmittiin. 

Tämä muistuttakoon siitä, että ikinä ei saa antaa periksi kesken kaiken. Ihme siinä tapahtui, oikeastaan voisi miettiä oliko kyse jostain yliluonnollisesta. Mitä Neuvostomaan väki oikein ajatteli, kun suostui rauhaan? Suomi olisi ollut saatavilla, kun vain olisi painanut päälle vaikka pienemmällä höyryllä, kun osa joukoista lähti kohti Saksaa.

Sotahistoriasta minulle on kerrottu, että ilman Saksan ilmavoimia ja materiaaliapua ainakin hommalaisten vanhempi sukupolvi puhuisi ja kirjoittaisi sujuvaa venäjää. Suomi olisi vapautunut ehkä vuonna 1991, tai myöhemmin. Tiedä vaikka olisin ollut itsekin Tsernobylissä raivaamassa jälkiä ilman silloisia Saksan asetoimituksia ja lentokoneita?

Kaikki tehokas aseistus panssarivaunuja vastaan tuli Saksasta, Molotovin cocktailit olivat aluksi käytössä, koska muutakaan ei ollut. Panssarinyrkit tuhosivat paljon neuvostotankkeja, ilman niitä monesta linjasta olisi tultu läpi paraatimarssin muodossa. (Näin on minulle kerrottu saunan lauteilla, kertoja oli ollut itse ampumassa nyrkkejä.)

Saksan ilmavoimien pommitukset ja tulituki oli myös korvaamaton hidaste.

Nyt voisi sanoa kyseessä olevan taloussodan? Rintamalinjat ovat hieman epäselvät, mutta kansalaisten hyvää elämää ei ilmiselvästikään tavoitella johdon toimesta.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 887
 • Liked: 9043
 • A pox on both your houses.
Nyt voisi sanoa kyseessä olevan taloussodan? Rintamalinjat ovat hieman epäselvät, mutta kansalaisten hyvää elämää ei ilmiselvästikään tavoitella johdon toimesta.

Tämä asia ei ole muuttunut kahdeksassa vuodessa mitenkään.

Monta asiaa Jabballa meni vitui*, mutta tuossa uskon hänen puhuneen suunsa puhtaaksi:

Timo Soini (PS) talousdemokraatin haastattelussa
https://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw
Lainaus
Soini toteaa: "Ympräillämme on niin suuria taloudellisia intressejä että kaikki jotka uskaltavat nykyisen pankkijärjestelmän haastaa, ovat vaarassa"
NOVUS ORDO HOMMARUM
crispr'ing coronas - crime of a century

Lainaus käyttäjältä: Doktor Josef Mengele
Kuvittelin olevani todellinen Original Nazi, mutta sitten kuulin ruotsalaisista hoitomenetelmistä vanhuksille.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 979
 • Liked: 29688
 • O Kurwa
Ne tahot, jotka pitävät eurosta eroamista ja omaan valuuttaan siirtymistä mahdottomana saisivat kyllä perustella paremmin miksi se on mahdotonta. Suomi siirtyi markasta euroon reilu 18 vuotta sitten, eikä sitä tehty salassa eikä mitään valuuttapakoja tai muitakaan kamaluuksia tapahtunut. Miksi markkaan palaamisesta seuraisi jotain sellaista?

Varmaan korkotasot heiluisivat voimakkaammin ja uusien lainojen kanssa saisi olla tarkempi. Onhan matalilla koroilla puhallettu pitempiä lainojen takaisinmaksuaikoja joka on siirtynyt ainakin osittain kiinteistöjen hintoihin. Toisaalta Ruotsissa on oma valuutta ja paljon pidemmät laina-ajat kuin Suomessa. Eli ei kai se oma valuutta vääjäämättä johda takaisin 80- ja 90 -lukujen 5v asuntolainoihin ja kiinteistöjen arvon laskuun?

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 011
 • Liked: 24925
 • Easter Worshipper
Yksi peloista on kelluvan uuden markan arvon lasku ja siitä johtuva euromääräisten lainojen hinnan nousu.

EKP:n suuntaan Suomella olisi mahdollisuus ilmoittaa monien rahainstrumenttien olevan sidottu nykyäänkin kansalliseen Suomen keskuspankin valuuttaan (euro), jolloin olisi perusteltua pitää ne jatkossa markkamääräisinä.

Käsittämätöntä on se, millä tavalla ekonomistit suhtautuvat Ruotsin hyvinvointiin ja kansallisvarallisuuteen. Kruunu pärjää, koska Ruotsi on täynnä rikkautta (kjeh, kjeh) mutta köyhän Suomen markasta tulisi nanosekunnissa Zimbabwen dollari. Väite, jolla ei ole mitään pohjaa.

Mutta. Suomi ei tule koskaan siirtymään kansalliseen valuuttaan. Syynä on se, että tämän päivän Suomessa ei osata päättää mistään. Suomi tulee olemaan maailman viimeinen maa, joka keväisin ja syksyisin kääntelee kellojaan, koska kukaan ei ota vastuuta siitä, onko maan virallinen aika kesä- vai talviaika. Kansallista valuuttaa ei voida ottaa, koska sen nimestä ei voida päättää. Markka oli Hitlerilläkin ja historian muisteleminen on konservatismiä ja suorastaan natsia. Kruunu oli toisella valloittajallamme ja aikanaan ihmettelimme miten Virokin päätyi kruunuun (krooni). Ruplaa emme halua. Raha-sana on aikanaan tarkoittanut oravannahkaa, mikä on vegeille ja vihreille hyi hyi. Jostain kronikasta kaivetaan taaleri ja vähemmistöjä ajatellen se voisi olla shillinki. Sehän on kovin neutraali ja kansainvälinen ja käytössä mm. mogadishu-maassa.

Minä ehdotan ränkylää. Se on väännös frangista ja on ainakin tietyssä sisäpiirissä tarkoittanut mitä tahansa valuuttaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: