Kirjoittaja Aihe: 2020-07-17 Pekka Kataja (ps) pahoinpideltiin → käräjäoikeus hylkäsi syytteet  (Luettu 351824 kertaa)

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 536
 • Liked: 7151
Kun sipilää tönäistiin kadulla, valtamedia nosti sen maankattavaksi pahoinpitely
uutiseksi ja tuomio tuli pikavauhdilla...

Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin, mutta eipä ole uutisointi ollut yhtä lajaa,
kuin sipilän tapauksessa...ja tulleeko tuomiotakaan koskaan ?

Jaa, aika moni tässä ketjussa on ollut sitä mieltä, että Kataja-keissin uutisointi oli aivan liian laajaa. Ei kuulemma olisi saanut yhden piiripomon pahoinpitelystä, joka vielä alussa näytti sisäpiirin kärhämältä, nostaa niin suurta älämölöä ja että se älämölö nostettiin poliittisista syistä(kieltämättä olin alkuvaiheessa samalla linjalla itsekin)

Näin jälkeenpäin asiaa katsottuna sanoisin, että Kataja-uutisointi on kokonaisuudessaan ollut ihan linjassa keissin vakavuuden kanssa. Poliisi ja syyttäjä ryssivät, mutta siitä nyt ei voi mediaa syyttää.

Sen sijaan Sipilän tapauksen uutisointia voidaan arvostella nyt kun on videolta nähty, ettei siinä tosiasiassa tapahtunut juuri mitään.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 905
 • Liked: 9397
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
No kyllä tämän nevahööd persujuopon pahoinpitelyä käsiteltiin mediassa hyvinkin runsaasti. Jos kyseessä olisi ollut demari, kepu tai kok poliitikko ja epäillyt mahdollisesti jotenkin kytkettävissä tapaukseen niin aika hiljaista olisi pidellyt, paikallismediakamaa. Nyt vaan oli suvakistolla toiveissa lottovoitto: persu melkeintappoi persun ja ääärioikeisto.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 848
 • Liked: 38495
 • Easter Worshipper
Katajacasen 100% salamanisku sai 11kk ehdollista pyssyleikeistä. Tyytyy osaansa eikä lähde valittamaan. Jatkaa elämässä eteenpäiin matalalla profiililla. Varmaan fiksuinta mitä voi tässä kohtaa tehdä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/738a21a3-8b53-42c6-a2aa-cdaf15f3e383

Otsikko on tosi raflaava:
Lainaus
Poliisin kuvat: äärioikeistovaikuttajan kotona pelottava arsenaali kynäpistooleja ja putkihaulikoita
Ampuma-aserikokset toivat äärioikeistovaikuttajalle 11 kuukautta ehdollista vankeutta.

...
Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies syyllistyi seuraaviin rikoksiin: kolme ampuma-aserikosta, lievä ampuma-aserikos, ampuma-aserikkomus ja varomaton käsittely.

Tuomiossaan oikeus katsoo, että mies rakensi ja piti halussaan luvattomia aseita ja kaasusumuttimia. Oikeuden mukaan hän myös säilytti laittomasti järeitä ilotulitteita olohuoneensa pahvilaatikossa. Lauetessaan ne olisivat aiheuttaneet vaaraa terveydelle.

Käräjäoikeuden tänään antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Miehen asianajaja Mikko Tuomi kommentoi ratkaisua lyhyesti.

– Päämieheni tyytyy tuomioonsa ja ei aio valittaa siitä. Asiassa on nyt laitettu kirjan kannet kiinni ja hän jatkaa elämässä eteenpäin, Tuomi toteaa.
...

Kaksi kertalaukeavaa putkihaulikkoa, ne "kynäpistoolitkin" näyttivät olleen pelottavia vain käyttäjälleen, poratuilla starttipistooleillakaan ei juuri kertalaakia enempää uskalla ampua jos sitäkään. Enemmän kuin armeijan aseistamiselta tuo vaikuttaa "voisikohan näin tehdä" ja "onnistuisikohan tämä" -puuhastelulta. Toki kun tuliaseiden kanssa leikitään, niin kaiken voi ottaa "pelottavana arsenaalina". Ja toki joku miettii mikä motiivi tämänsorttisen harrastelun takana on.

Ne ilotulitteetkin muuttuivat "laittomista" laillisesti netistä tilatuiksi, mutta laittomasti säilytetyiksi. Ja sängyn alla olisivat voineet satuttaa vain sängyssä nukkujia.

Taisi jäädä tutkintavankeuden koppikorvaukset haaveeksi. Hän oli kuitenkin vangittuna alle kuukauden. Ja ko. tutkinnasta poiki 11 kk ehdollinen. Artikkeli tai oikeus ei ilmeisesti ottanut kantaa vielä onko rangaistuksesta osa jo suoritettu. Päätös tuli kansliapäätöksenä, joten nyt ilmeisesti vielä odotetaan tuomion lainvoimaisuutta. Tuomion saaneen avustaja on ilmoittanut, että he tyytyvät päätökseen eivätkä valita. Syyttäjän kortit ovat vielä auki, mutta tuomio taisi mennä lähelle sitä mitä syyttäjä vaati, eli tokko syyttäjäkään lähtee enää jatkamaan.

Ja laitetaan nyt vielä loppuun, miksi toin tämän katajaketjuun:
Lainaus
Rikokset paljastuivat Jyväskylässä ja Ruovedellä vuonna 2020. Ne tulivat esille poliisin tutkiessa perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Katajaan kohdistunutta murhan yritystä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 470
 • Liked: 6205
 • Lupasin rakkauteni kauan aikaa sitten
^ Ajattelen, että tässä on käytetty tahallista hämärtämistä ja yritetty niputtaa asioita henkilöihin, joihin nämä syytökset eivät kuulu. 'Äärioikeistovaikuttaja' on ollut tämän ampuma-aserikoksen yhteydessä tyystin toinen kuin ne henkilöt, jotka on yhdistetty otsikon mukaiseen tapahtumasarjaan.

Olkoon median intressi ratsastaa tätä keissiä sen koko tulevaisuuden potentiaaliin saakka (perimmäinen tarkoitus on vain saada perussuomalaiset näyttämään pahalta), täällä uudelleen ja uudelleen esiteltynä se sen sijaan lähinnä alleviivaa niitä syvemmälle ulottuvia perussuomalaistoimijoiden ongelmia, joista tämä tapahtuma oli valitettava ylilyönti ja oire, pinnalle asti ulottuva kupla kiehuvassa pinnanalaistodellisuudessa, jolla mässäily ei edesauta yhteistä asiaa. Päinvastoin se vahingoittaa sitä. Kysymykseen tulee kaksiteräinen miekka, jonka yksi osa osoittaa välittömiä toimijoita, mutta jonka toinen puoli suuntaa suoraan puolueen taustatoimijoihin, huonoon johtamiskulttuuriin, koettuihin vakaviin epäoikeudenmukaisuuksiin ja puutteisiin ym. seikkoihin, joihin et varmaankaan tahdo miekkaasi kohdistaa, mutta joihin toistuvasti sen kohdistat pitämällä asiaa yllä.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2021, 11:02:46 kirjoittanut Brandis »
'Both riches and honor come of thee, and thou rulest over all; and in thy hand is power and might; and in thy hand is to make great, and to give strength unto all'.

Chronicles 29:12

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 238
 • Liked: 706
 • motherfather
Käytännössähän tämä toimii niin, että Pekka Katajan pahoinpitelystä voi poliisi epäillä ketä tahansa. Ratsata hänen ja läheistensä kodit ja jos löytyy jotain muuta epäilyttävää, niin tutkia sitten sitä. Ei kovin reilua jos tuota halutaan väärinkäyttää ja näköjään halutaan.

Poliiseja ei tarvita lisää. Tarvitaan vain laadukkaampia poliiseja.
Trust me, I know what I'm doing

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 256
 • Liked: 1093
Lainaus
Ex-valtuutettu Teemu Torssoselle kovat syytteet: löi maassa makaavaa kivellä päähän
Jyväskylän entiselle kaupunginvaltuutettu Teemu Torssoselle on luettu syytteet törkeästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/866e19b7-f658-48d6-ad47-2ca05177cde6

Ei oo Torssosesta kuulunut kuukausiin mitään. Nyt kuuluu.
Uusi kappaleemme -Pääkipuisen päiväkirjasta-
https://youtu.be/uRd35faY55c

Tagit: