Kirjoittaja Aihe: 2020-07-17 Pekka Kataja (ps) pahoinpideltiin → käräjäoikeus hylkäsi syytteet  (Luettu 365531 kertaa)

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 863
 • Liked: 7745
Kun sipilää tönäistiin kadulla, valtamedia nosti sen maankattavaksi pahoinpitely
uutiseksi ja tuomio tuli pikavauhdilla...

Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin, mutta eipä ole uutisointi ollut yhtä lajaa,
kuin sipilän tapauksessa...ja tulleeko tuomiotakaan koskaan ?

Jaa, aika moni tässä ketjussa on ollut sitä mieltä, että Kataja-keissin uutisointi oli aivan liian laajaa. Ei kuulemma olisi saanut yhden piiripomon pahoinpitelystä, joka vielä alussa näytti sisäpiirin kärhämältä, nostaa niin suurta älämölöä ja että se älämölö nostettiin poliittisista syistä(kieltämättä olin alkuvaiheessa samalla linjalla itsekin)

Näin jälkeenpäin asiaa katsottuna sanoisin, että Kataja-uutisointi on kokonaisuudessaan ollut ihan linjassa keissin vakavuuden kanssa. Poliisi ja syyttäjä ryssivät, mutta siitä nyt ei voi mediaa syyttää.

Sen sijaan Sipilän tapauksen uutisointia voidaan arvostella nyt kun on videolta nähty, ettei siinä tosiasiassa tapahtunut juuri mitään.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 008
 • Liked: 9881
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
No kyllä tämän nevahööd persujuopon pahoinpitelyä käsiteltiin mediassa hyvinkin runsaasti. Jos kyseessä olisi ollut demari, kepu tai kok poliitikko ja epäillyt mahdollisesti jotenkin kytkettävissä tapaukseen niin aika hiljaista olisi pidellyt, paikallismediakamaa. Nyt vaan oli suvakistolla toiveissa lottovoitto: persu melkeintappoi persun ja ääärioikeisto.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 725
 • Liked: 41348
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Katajacasen 100% salamanisku sai 11kk ehdollista pyssyleikeistä. Tyytyy osaansa eikä lähde valittamaan. Jatkaa elämässä eteenpäiin matalalla profiililla. Varmaan fiksuinta mitä voi tässä kohtaa tehdä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/738a21a3-8b53-42c6-a2aa-cdaf15f3e383

Otsikko on tosi raflaava:
Lainaus
Poliisin kuvat: äärioikeistovaikuttajan kotona pelottava arsenaali kynäpistooleja ja putkihaulikoita
Ampuma-aserikokset toivat äärioikeistovaikuttajalle 11 kuukautta ehdollista vankeutta.

...
Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies syyllistyi seuraaviin rikoksiin: kolme ampuma-aserikosta, lievä ampuma-aserikos, ampuma-aserikkomus ja varomaton käsittely.

Tuomiossaan oikeus katsoo, että mies rakensi ja piti halussaan luvattomia aseita ja kaasusumuttimia. Oikeuden mukaan hän myös säilytti laittomasti järeitä ilotulitteita olohuoneensa pahvilaatikossa. Lauetessaan ne olisivat aiheuttaneet vaaraa terveydelle.

Käräjäoikeuden tänään antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Miehen asianajaja Mikko Tuomi kommentoi ratkaisua lyhyesti.

– Päämieheni tyytyy tuomioonsa ja ei aio valittaa siitä. Asiassa on nyt laitettu kirjan kannet kiinni ja hän jatkaa elämässä eteenpäin, Tuomi toteaa.
...

Kaksi kertalaukeavaa putkihaulikkoa, ne "kynäpistoolitkin" näyttivät olleen pelottavia vain käyttäjälleen, poratuilla starttipistooleillakaan ei juuri kertalaakia enempää uskalla ampua jos sitäkään. Enemmän kuin armeijan aseistamiselta tuo vaikuttaa "voisikohan näin tehdä" ja "onnistuisikohan tämä" -puuhastelulta. Toki kun tuliaseiden kanssa leikitään, niin kaiken voi ottaa "pelottavana arsenaalina". Ja toki joku miettii mikä motiivi tämänsorttisen harrastelun takana on.

Ne ilotulitteetkin muuttuivat "laittomista" laillisesti netistä tilatuiksi, mutta laittomasti säilytetyiksi. Ja sängyn alla olisivat voineet satuttaa vain sängyssä nukkujia.

Taisi jäädä tutkintavankeuden koppikorvaukset haaveeksi. Hän oli kuitenkin vangittuna alle kuukauden. Ja ko. tutkinnasta poiki 11 kk ehdollinen. Artikkeli tai oikeus ei ilmeisesti ottanut kantaa vielä onko rangaistuksesta osa jo suoritettu. Päätös tuli kansliapäätöksenä, joten nyt ilmeisesti vielä odotetaan tuomion lainvoimaisuutta. Tuomion saaneen avustaja on ilmoittanut, että he tyytyvät päätökseen eivätkä valita. Syyttäjän kortit ovat vielä auki, mutta tuomio taisi mennä lähelle sitä mitä syyttäjä vaati, eli tokko syyttäjäkään lähtee enää jatkamaan.

Ja laitetaan nyt vielä loppuun, miksi toin tämän katajaketjuun:
Lainaus
Rikokset paljastuivat Jyväskylässä ja Ruovedellä vuonna 2020. Ne tulivat esille poliisin tutkiessa perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Katajaan kohdistunutta murhan yritystä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 513
 • Liked: 6304
^ Ajattelen, että tässä on käytetty tahallista hämärtämistä ja yritetty niputtaa asioita henkilöihin, joihin nämä syytökset eivät kuulu. 'Äärioikeistovaikuttaja' on ollut tämän ampuma-aserikoksen yhteydessä tyystin toinen kuin ne henkilöt, jotka on yhdistetty otsikon mukaiseen tapahtumasarjaan.

Olkoon median intressi ratsastaa tätä keissiä sen koko tulevaisuuden potentiaaliin saakka (perimmäinen tarkoitus on vain saada perussuomalaiset näyttämään pahalta), täällä uudelleen ja uudelleen esiteltynä se sen sijaan lähinnä alleviivaa niitä syvemmälle ulottuvia perussuomalaistoimijoiden ongelmia, joista tämä tapahtuma oli valitettava ylilyönti ja oire, pinnalle asti ulottuva kupla kiehuvassa pinnanalaistodellisuudessa, jolla mässäily ei edesauta yhteistä asiaa. Päinvastoin se vahingoittaa sitä. Kysymykseen tulee kaksiteräinen miekka, jonka yksi osa osoittaa välittömiä toimijoita, mutta jonka toinen puoli suuntaa suoraan puolueen taustatoimijoihin, huonoon johtamiskulttuuriin, koettuihin vakaviin epäoikeudenmukaisuuksiin ja puutteisiin ym. seikkoihin, joihin et varmaankaan tahdo miekkaasi kohdistaa, mutta joihin toistuvasti sen kohdistat pitämällä asiaa yllä.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2021, 11:02:46 kirjoittanut Brandis »

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 384
 • Liked: 1183
 • motherfather
Käytännössähän tämä toimii niin, että Pekka Katajan pahoinpitelystä voi poliisi epäillä ketä tahansa. Ratsata hänen ja läheistensä kodit ja jos löytyy jotain muuta epäilyttävää, niin tutkia sitten sitä. Ei kovin reilua jos tuota halutaan väärinkäyttää ja näköjään halutaan.

Poliiseja ei tarvita lisää. Tarvitaan vain laadukkaampia poliiseja.
Trust me, I know what I'm doing

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 228
 • Liked: 6933
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Uutta Torssoseen ja Kataja-caseen liittyen:

Lainaus
Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa käänne: Teemu Torssosen ex-puoliso suostui todistamaan KRP:n lisätutkinnassa

Teemu Torssosta voidaan kuulla epäiltynä vain, jos syyttäjä ensin peruu syyttämättäjättämispäätöksensä. Syyttäjä aikoo tutustua ensin huolella aineistoon ja päättää sitten, onko perumiseen aihetta.

Perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa on kuultu uutta todistajaa, jonka kertomus on nyt syyttäjän arvioitavana.
...
Torssonen pystyi osoittamaan, että hän ei voinut olla rikoksen tapahtuma-aikaan Jämsänkoskella. Näyttöä mistään muustakaan osuudesta tekoon ei saatu.
...
Uusi todistaja on Torssosen ex-puoliso

Poliisi on kesän jälkeen kuullut murhayritysjutussa uutena todistajana Torssosen entistä puolisoa. Kun pari oli vielä yhdessä, puoliso käytti lähiomaisen kieltäymisoikeutta eikä suostunut todistamaan asiassa.
...
Ampuma-aserikoksen esitutkintapöytäkirjasta ilmenee, että Torssosen puoliso on kevään tai kesän 2021 aikana muuttanut pois parin yhteisestä kodista erittäin riitaisissa olosuhteissa.
...
Kun poliisi kysyi syytä mielenmuutokseen, puoliso kertoi, että Torssonen on pahoinpidellyt häntä vuosien ajan ja manipuloinut häntä tekemään asioita puolestaan. Eron yhteydessä tapahtuneet keskustelut saivat puolison muuttamaan mielensä ja "lopettamaan Torssosen suojelun".

Esitutkinnassa Torssonen kiisti väitteen pahoinpitelystä tai manipuloinnista.
...
Syyttäjä harkitsee, perutaanko päätös syyttämättä jättämisestä
...
Teemu Torssosta ei ole kuultu lisätutkinnassa, eikä hän ole rikoksesta epäilty. Hän ei edes voisi olla rikoksesta epäilty, sillä hänestä on tehty lainvoimainen syyttämättäjättämispäätös.

– Meillä on materiaali, johon me tutustumme. Katsomme sen läpi ja arvioimme, onko sillä vaikutusta Torssosen kohdalla tehtyyn ratkaisuun.
...
Kynnys syyttämättäjättämispäätöksen peruuttamiseen on korkea. Päätös voidaan perua, jos asiassa ilmenneen uuden selvityksen mukaan päätös on perustunut olennaisesti puutteellisiin tai virheellisiin tietoihin.
...
– Minulle on tullut sellainen käsitys, että tässä ampuma-aseasiassa hän on valehdellut saadakseen minut huonoon asemaan, Torssonen sanoo.
...
Ex-puolisoilla on käräjäoikeudessa vireillä huoltajuusriita. Torssosen mukaan hänen ex-puolisonsa on pahoinpidellyt hänet. Torssonen kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen.

https://yle.fi/uutiset/3-12201340

(YLEn artikkeli kopsattu kokonaisuudessaan, on sen verran kallis laitos veronmaksajille että katson tämän moraaliseksi oikeudeksi.)

Lyhennetty lainausta, koska tekijänoikeuslaissa ei ole mitään YLE-poikkeusta.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2021, 20:58:24 kirjoittanut Skeptikko »
Puolueprojektien kannatusilmoitusten (ml. sekä sähköiset että paperiset) tiedot ovat julkisia, kun yhdistys on rekisteröity puolueeksi. Näitä tietoja ovat täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta ja kannatettu puolue.

Kuka tahansa pääsee tutustumaan puoluetta kannattaneiden tietoihin.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 038
 • Liked: 30721
 • Kiihottavat vieraslajit
Uskoakseni Torssonen ei ollut Katajaa mukiloimassa sillä toki Kataja olisi hänet tunnistanut. Torssonen voi hyvinkin olla homman ideoijana mutta sen toteen näyttäminen onkin vaikeampi juttu.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 7 706
 • Liked: 6058
 • A spherical bastard
Jokainen pitäköön diagnoosinsa ominaan.
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 594
 • Liked: 5893
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Käyköhän niin että katkera exä todistaa, ja joku laitetaan tämän todisteen perusteella linnaan lusimaan. Voi olla että exä sanoo jotakin tuon pahvilootan alkuperästä. Siitä luulisi exällä olevan tietoa tai "tietoa"

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 725
 • Liked: 41348
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Uskoakseni Torssonen ei ollut Katajaa mukiloimassa sillä toki Kataja olisi hänet tunnistanut. Torssonen voi hyvinkin olla homman ideoijana mutta sen toteen näyttäminen onkin vaikeampi juttu.

No katajahan näki itämaan miehiäkin siinä jo ovellaan. Tolkuissaan olleet silminnäkijät kertoivat että paketin tuojilla oli kasvomaskit ja lippalakit.

Sitä paitsi vasara-ville oli oven tai ovenpielen takana jemmassa mistä tuli sisään rynnäköllä.

Katajan tunnistuksen varaan en laskisi mitään, mutta se alibi onkin hankalampi kumota. Mahdollista se toki on. Aurinkolaseja ei ole näkynyt ja alibitodistajan kanssa oli juteltu jotain summittaista, muttei varsinaisesti katsottu kelloa.

Toisaalta asekätkentäjupakan kylkiäisinäkin tuli sen kätkijän lisäksi vielä täysin uusi pelinappula shakkilaudalle mukaan. Onhan tässäkin mahdollista, että tulee esiin uusia nimiä. Laatikossa taisi olla vielä yksi tunnistamaton sormenjälkikin. Myös voi löytyä vaihtoehtoinen tarina sille, miten minimanin kuitti päätyi exän yläkaapin pahvilaatikossa olleeseen pakasterasiaan vai mistä se löytyikään? Exän läppärin akku ja salamanisku voi saada myös perspektiiviä...

Kyllähän siellä monta kohtaa on, mikä voi muuttua. Riittääkö se ylittämään syytekynnyksen, onkin sitten toinen juttu.

-i-
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 01:02:00 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 518
 • Liked: 66592
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tuo kyllä kuulostaa näillä tiedoilla lähinnä siltä, että ex-puoliso on huoltajuusriidassa parempiin asemiin päästäkseen keksinyt hyvän keinon ja alkanut kertoa poliisille jotain puolitotuuksia tai puutaheinää.

Toki sieltä on voinut oikeasti myös paljastua jotain, en minä sitä kiellä. Lähinnä vain tällainen vaikutelma tuosta tulee, kun nyt yhtäkkiä juuri tässä vaiheessa alkaa muistua mieleen asioita :roll:
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 725
 • Liked: 41348
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Tuo kyllä kuulostaa näillä tiedoilla lähinnä siltä, että ex-puoliso on huoltajuusriidassa parempiin asemiin päästäkseen keksinyt hyvän keinon ja alkanut kertoa poliisille jotain puolitotuuksia tai puutaheinää.

Toki sieltä on voinut oikeasti myös paljastua jotain, en minä sitä kiellä. Lähinnä vain tällainen vaikutelma tuosta tulee, kun nyt yhtäkkiä juuri tässä vaiheessa alkaa muistua mieleen asioita :roll:

Ei siellä mitään muistu mieleen yhtäkkiä. Hän on läheisen ja itsekriminointisuojaan vedoten kieltäytynyt kokonaan todistamasta aiemmin. Nyt kun ei ole mitään syytä ketään suojella, on päättänyt todistaa.

Pitää kuitenkin muistaa, että Katajan juttua on puitu toista vuotta, hovi kerää kierroksia herra 41 casesta vielä maaliskuulle ja esitutkintamateriaalia dna- ja sormenjälkinäytteineen on yli 1500 sivua. Jos katkera ihminen alkaa sepittää jotain omiaan, niin tuohon materiaalimäärään on melkoisen hankala kehittää vedenpitävä vaihtoehtoinen totuus jälkikäteen. Materiaali voi sisältää sellaistakin tavaraa, mitä exä ei ole päässyt näkemään. Etenkin jos hovin käsittelyä varten on kerätty lisätodisteita. Keksi siinä nyt sitten tarina joka ui kaikkiin todisteisiin. Todistajalla on kuitenkin totuudessapysymisvelvollisuus, mitä syytetyllä tai epäillyllä ei ole.

Kun exä muutti asekätkennässä ja pahoinpitelyssä kertomustaan, esitutkinnassa oli todettu, että exän kertomus vastaa täysin tapahtumia ja muiden todistajien kertomuksia eikä siksi ole syytä epäillä, että hän pyrkisi kostamaan. Siitä taisi olla erityinen lausunto. Tutkinnassa tai oikeudenkäyntiuutisoinnissa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 228
 • Liked: 6933
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Uutta Torssoseen ja Kataja-caseen liittyen:

Lainaus
Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa käänne: Teemu Torssosen ex-puoliso suostui todistamaan KRP:n lisätutkinnassa

Teemu Torssosta voidaan kuulla epäiltynä vain, jos syyttäjä ensin peruu syyttämättäjättämispäätöksensä. Syyttäjä aikoo tutustua ensin huolella aineistoon ja päättää sitten, onko perumiseen aihetta.

Onkohan tähän liittyen tullut vielä mitään uutta?
Puolueprojektien kannatusilmoitusten (ml. sekä sähköiset että paperiset) tiedot ovat julkisia, kun yhdistys on rekisteröity puolueeksi. Näitä tietoja ovat täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta ja kannatettu puolue.

Kuka tahansa pääsee tutustumaan puoluetta kannattaneiden tietoihin.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 061
 • Liked: 10729
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Onkohan tähän liittyen tullut vielä mitään uutta?

Tero Ala-Tuuhonen ja muut porukasta saattavat olla joillekin huolestuttavampia VKK:n kuin Torssosen porukan aktiivieina. Varmaan on paineita selvittää Katajan pahoinpitely senkin takia.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Tagit: