UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan  (Luettu 57753 kertaa)

Vartiotorni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 537
 • Liked: 307
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #180 : 11.12.2017, 20:59:45 »
Jotta Puolassa otetaan julkinen media hallintaan. Onko tämä olevinaan joku erikoinen uutinen.
Suomessa on sama tapahtunut jo vuosia sitten.
Jos ette usko, yrittäkääpä kirjoittaa vaikkapa lehtien lukijaosastolle jotakin negatiivista ulkomaalaisista, pakolaisista puhumattakaan! Rikollisen ulkomaalaisuutta  pimitetään viime sekunteihin saakka, kuten Turun tapoissa nähtiin jne.
Mehr Mut für unser Wiener Blut -zu viel Fremdes tut niemandem gut!
"Für Paneuropa wünsche ich mir eine eurasisch- negroide Zukunftsrasse…
Die Folge ist, dass Mischlinge vielfach Charakterlosigkeit, Hemmungslosigkeit,
Willensschwäche, Unbeständigkeit, Pietätslosigkeit, und Treuelosigkeit... verbinden."
Graf Coudenhove-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #181 : 11.12.2017, 21:39:48 »
Jotta Puolassa otetaan julkinen media hallintaan.

No, tuollaista ei kai sentään ole kukaan väittänyt, vaan että hallitus on "ottanut valtiolliset televisio- ja radioyhtiöt haltuunsa".

Suomen valtamedia muun muassa valehteli aikoinaan Puolan hallituksen erottaneen sikäläisen Yleisradion johdon, mikä ei kylläkään pitänyt paikkaansa, sillä johtajat päättivät erota itse protestina hallitukselle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 947
 • Liked: 10197
 • Punavihreäkriittinen
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #182 : 15.12.2017, 14:15:01 »
Lainaus
Poland swears in new prime minister with Jewish roots

Poland’s new prime minister, Mateusz Morawiecki, was officially sworn into office Monday along with the Cabinet members who served under his predecessor.

The country’s prime minister of the last two years, Beata Szydlo, was sworn in as deputy prime minister during the ceremony at the Presidential Palace.

There had been speculation in Poland Monday that the Cabinet might undergo immediate changes. That proved not to be the case as the other ministers took their oaths one-by-one and signed declarations pledging to observe the Constitution.

Morawiecki, who previously held the posts of deputy prime minister and minister of finance and development, was picked last week to head the government by Jaroslaw Kaczynski, the powerful leader of the ruling Law and Justice party. Kaczynski attended the swearing-in ceremony.

The new prime minister, who has Jewish roots, said his task will also be to preserve Poland’s national identity and culture.

“This will be a government of continuation,” and of “hope and optimism,” Morawiecki said, adding that prosperity for families, well-paid jobs and affordable housing would be priorities.

Szydlo was popular among Poles, but the country’s image abroad has suffered as a result of the conservative government’s refusal to accept migrants, pursuit of logging in a virgin forest and more assertive stance toward Germany.

Perhaps the most critical point of controversy has been the way Law and Justice has consolidated the government’s control over the judiciary, something the European Union sees as a violation of the rule of law.

Explaining the switch in leadership, party officials said the government needs to focus on the economy, which has grown in recent years but is seen as in need of a push for innovation — and to improve Poland’s standing in the European Union and with other foreign nations.

Morawiecki, a former banker who speaks English and German, is seen as better prepared to represent Poland internationally.
https://www.timesofisrael.com/poland-swears-in-new-prime-minister-with-jewish-roots/
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Häjythöpinät

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 23
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #183 : 15.12.2017, 19:18:47 »
Miten tämä on mahdollista, puolalaisethan ovat natseja, antisemitistejä Ylen mukaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #184 : 28.02.2018, 15:58:53 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Puolalla outo perustelu

[...]

Huolta aiheuttavat erityisesti Unkari ja Puola. Maiden nykyiset hallitukset hakevat kannatusta nostattamalla kansalaisia EU:ta ja unionin voimavaltioita vastaan. Molemmat maat saavat unionin budjetista runsaasti tukia. Puolan koheesiotuki on suurempi kuin millään muulla EU-maalla.

EU-komissio hakee mallia, jossa tuen saantiin vaikuttaisi se, noudattaako unionin jäsenmaa demokratian perusperiaatteita. Tarkoitus on siis olla mainitsematta Puolan – tai minkään muunkaan maan – nimeä.

Puolan EU-ministeri Konrad Szymanski kertoi perjantain kokouksen alla Brysselissä, että tällaiset kytkennät ovat väärin, koska ne puuttuvat jäsenmaiden ­sisäisiin asioihin enemmän kuin EU:n ­perussopimuksessa on sovittu. Puolan perustelu on absurdi: EU:n perusperiaatteita rikkova haluaa toisten rahaa omilla ehdoillaan ja vetoaa tätä oikeuttaan puolustaessaan EU:n perusperiaatteisiin.
Helsingin Sanomat 21.2.2018

Huomasitteko Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajan silmänkääntötempun, jolla hän käänsi totuuden päälaelleen? Kuinkahan moni puolihuolimattomasti pääkirjoitussivun läpi käyvä sen huomasi?

Puolan mukaan koheesiotuen kytkeminen epämääräisesti siihen, noudattaako unionin jäsenmaa demokratian perusperiaatteita, rikkoo EU:n perussopimusta. Puolan jo syylliseksi julistanut nimetön toimittaja ei tätä kiistä, mutta hänen mukaansa Puola vetoaa tässä EU:n perusperiaatteisiin, mikä taas on toimittajasta absurdia, kun Puolaa itseään syytetään EU:n perusperiaatteiden rikkomisesta.

Syytteen totuusarvo sikseen, mutta jos EU rikkoo perussopimusta kaavaillunlaisilla ehdoilla, se viimeistään silloin rikkoo myös EU:n perusperiaatteita, joiden rikkomisesta se syyttää Puolaa. EU:n toiminta on absurdia, ei Puolan puolustautuminen.

Huvittavaa kyllä, vain muutama päivä myöhemmin tämä EU:n puoliavoin epärehellisyys myönnettiin ja kyseenalaistettiin saman lehden toisessa pääkirjoituksessa.

Lainaus
Pääkirjoitus: Mittaamattoman mittausta

Puola ja Unkari purevat ruokkivaa kättä ja haukkuvat ruokkijaa.

EUROOPAN UNIONIN pitkän aikavälin rahoituskehysten rakentelu on ­alkanut komissiossa, parlamentissa ja jäsenmaissa.

Tarkoitus on linjata, kuinka suuret budjetit unionilla on vuodesta 2021 ­alkaen seuraavien viiden tai seitsemän vuoden aikana ja mihin rahaa käytetään. Työssä on monta hankalaa kohtaa. Yksi niistä on se, miten kohdellaan maita, jotka haluavat rahaa mutta eivät halua elää yhteisten periaatteiden mukaisesti. Vaikka maiden nimeämistä tässä vältelläänkin, kyse on Puolasta ja Unkarista.

[...]

Ehdollisuuden rakentamisesta tulisi hankalaa. EU-maiden budjetteja, vajeita ja velkoja seurataan, niiden pohjalta ­annetaan suosituksia ja niillä ohjataan. Mutta miten mitataan oikeusvaltioperiaatteiden vajetta yksiselitteisesti? Ja mikä on vertailupiste? Tarvitaanko uuden mittarin rakentamiseen yksimielisyyttä?

Jos tarkoitus on antaa varoitus ruokkivaa kättä pureville, tämä keino on hieman epäuskottava.
Helsingin Sanomat 25.2.2018

Oikeasti EU-puheet demokratian perusperiaatteista ovat savuverhoa. Kyse on siitä, että Puola muutamien muiden maiden ohella ei ole suostunut luopumaan maahanmuuttopoliittisesta päätösvallasta EU:n hyväksi ja taipumaan EU:n määräämiin maahanmuuttokiintiöihin. Tämä on tullut selväksi muun muassa siitä halveksunnasta, jolla EU-johtajat tyrmäsivät Unkarin maahanmuuttokansanäänestyksessä ilmaiseman yksiselitteisen kansan tahdon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #185 : 28.02.2018, 16:36:03 »
Oikeasti EU-puheet demokratian perusperiaatteista ovat savuverhoa. Kyse on siitä, että Puola muutamien muiden maiden ohella ei ole suostunut luopumaan maahanmuuttopoliittisesta päätösvallasta EU:n hyväksi ja taipumaan EU:n määräämiin maahanmuuttokiintiöihin. Tämä on tullut selväksi muun muassa siitä halveksunnasta, jolla EU-johtajat tyrmäsivät Unkarin maahanmuuttokansanäänestyksessä ilmaiseman yksiselitteisen kansan tahdon.

Tuon lisäksi niistä EU:n arvoista ei ole edes tietoa, jotta mitä ne mahtavat ovat. Silti niitä käytetään häikäilemättä välineenä erilaisissa sumutuksissa. Täällä poliitikkojen suissa pyörii jokin jakamaton ... no, entäpä jos sitten katsottaisiinkin lopulta niitä asioita sieltä kansalaisten jakamattomien perusoikeuksien näkökulmasta? Miltä viimeaikainen meno näyttää tästä horisontista? Onko tällä rintamalla edetty vai menty takapakkia?

EU arvoissa on pieni ongelma - ei tiedetä, mitä ne käytännössä ovat. Kuitenkin EU-sopimuksissa on jo pykälä, jonka perusteella EU voi tehdä intervention jo ennen kuin arvojen loukkaamista on edes tapahtunut. Riittää, että havaitaan uhka, että jäsenvaltio voi rikkoa EU-arvoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sanktioiden lisäksi pahimmassa tapauksessa sitä, että EU-panssarit voivat vyöryä johonkin jäsenmaahan, jos Komissiolle annetaan oma armeija.

Aikeita käyttää EU:n artikla 7:ää on esiintynyt jo useissa tapauksissa, mm. seuraavissa yhteyksissä: romanien karkotukset Ranskasta, Romanian sisäinen poliittinen valtataistelu, EU-parlamentti on taas halunnut kurittaa Unkaria. Saas nähdä, joko kohta nähdään taas panssareita Budapestin ja Prahan kaduilla? Näillä mailla kun näyttää olevan taipumus päätyä silmätikuiksi.

Alla lainaus Euroopan parlamentin tutkimuskeskuksen artikkelista.

Lainaus
Article 7 TEU: a mechanism to protect EU values

Posted by andreiaghimis ⋅ October 7, 2013   

Incorporated into EU law by the Treaty of Amsterdam, Article 7 TEU is considered to have been both a gesture prompted by the future wave of EU enlargement and an attempt to tackle the discrepancy between the democratic model promoted by the EU in its external relations and its modest capacity to intervene whenever democratic values are at risk of being violated within one of its Member States. Following the notorious “Haider affair”, the provisions of Article 7 TEU have been extended to situations when there is a clear risk of a serious breach by a Member State of EU values. This new paragraph added with the Treaty of Nice therefore enables – besides the reactive approach of which Article 7 initially consisted exclusively – a prevention mechanism aiming at facilitating EU intervention before the breaches actually occur.

The intention to use the Article 7 TEU mechanism has come about on several occasions. The French Roma expulsions, the Romanian political struggle between President Băsescu and Prime Minister Ponta and its consequences are amongst the most relevant examples. Furthermore, the European Parliament has recently highlighted its willingness to activate this democracy protection mechanism if the Hungarian government does not take action to restore the rule of law in Hungary. Nevertheless, the political unwillingness to use Article 7 leaves several questions unanswered: what are the precise EU values protected by this mechanism? What is the threshold for a measure or a non-measure to classify as serious breach?, etc.
(...)

http://epthinktank.eu/2013/10/07/article-7-teu-a-mechanism-to-protect-eu-values/

2015-03-08 EU-komission pj. Juncker - EU perustamassa omaa armeijaa
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 967
 • Liked: 4120
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #186 : 28.02.2018, 17:12:52 »
Sinänsä kai hyvinkin OT mutta lainaus ylempää: "jokin jakamaton".

Sitä kuola suussa hotettua mantraa "ihmisoikeus on jakamaton!!" ei olekaan kuulunut pitkään aikaan. Ei kait sitten löytynyt selitystä siihen mitä lause tarkoitti?.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #187 : 28.02.2018, 18:07:09 »
Tuon lisäksi niistä EU:n arvoista ei ole edes tietoa, jotta mitä ne mahtavat ovat. Silti niitä käytetään häikäilemättä välineenä erilaisissa sumutuksissa. Täällä poliitikkojen suissa pyörii jokin jakamaton ... no, entäpä jos sitten katsottaisiinkin lopulta niitä asioita sieltä kansalaisten jakamattomien perusoikeuksien näkökulmasta? Miltä viimeaikainen meno näyttää tästä horisontista? Onko tällä rintamalla edetty vai menty takapakkia?

Jo kolmatta vuotta odottelen tämän keskustelun tiimoilta yksiselitteisen täsmällisiä, kaikkiin EU-maihin ja hakijaehdokkaisiin sovellettavia määritelmiä jäsenmaiden yhteisistä perusarvoista, joiden rikkomisen tulee johtaa rangaistuksiin.

Oli kriteerinä sitten oikeusjärjestelmä, medialait, sananvapaus tai korruptio, tulilinjalla ei olisi ensimmäisenä tai ainoana Puola ja Unkari. Ainoa täsmäävä kriteeri olisi EU:n määräämistä maahanmuuttokiintiöistä ja kaavaillusta pakollisesta taakanjakomekanismista kieltäytyminen, mutta siitähän ei nyt muka ole kyse.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #188 : 21.10.2018, 18:20:36 »
Puolassa on erään julki tulleen nauhoitteen myötä selvinnyt millainen maan median tilanne on ollut ja minkälaista peliä median suhteen on harjoitettu. Saksan kapitaali omistaa vahvasti Puolan mediaa ja pääsee sitä kautta vaikuttamaan hyvin vahvasti Puolan politiikkaan. Kun Puolan hallitus sitten haluaa uudistaa valtion omistamaa mediakenttää, johon sillä on demokraattisesti valittuna hallituksena täysi oikeus, niin eiköhän Saksa ja EU-komissio aloita mittavan äläkän. Jutussa pääsee rahvaskin vilkaisemaan kulissien taa.

"Saksalaiset ostivat Fakt-lehden, Puolan Newsweekin ja Onetin pystyäkseen vaikuttamaan enemmän Tuskiin". TVP.info -portaali tuo julki uuden nauhoitteen

Entinen pääministeri, monivuotinen Puolan kansanpuolueen (PSL) puheenjohtaja Waldemar Pawlak ja nykyisin maan rikkain puolalainen Michał Sołowow tapasivat eräässä Varsovan ravintolassa, jossa he keskustelivat mm. ulkomaisten pääomien omistamien mediayhtiöiden vaikutuksesta Puolan politiikkaan. Kuten useiden edellisen hallituksen poliitikkojen kohdalla - myös heidän keskustelunsa nauhoitettiin. TVP.info -portaali julkaisee tärkeimpiä kohtia heidän keskustelustaan.


TVP 17.10.2018 juttu puolaksi

(…)

Puola: Saksalaiset ostivat Puolan mediaa - hakivat poliittista vaikutusvaltaa
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #189 : 20.12.2018, 10:01:28 »
Euroopan unionissa Puolan hallitusta on syytetty diktatorisista otteista.

Vapaus ja moniarvoisuus ovat keskeisiä arvoja Euroopassa ja jäsenvaltioiden edellytetään kunnioittavan näitä yhteisiä arvoja, kirjoittaa Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans Puolalle osoittamassaan kirjeessä.

Oman huolensa Puolan tilanteesta ovat ilmaisseet yhteisessä julkilausumassaan myös Toimittajat ilman rajoja -järjestö, Euroopan yleisradioliitto, EBU sekä Euroopan journalisteja edustavat järjestöt. Ne ovat ilmaisseet olevansa järkyttyneitä lainsisällöstä ja Puolaa hallitsevan, suurimman puolueen toiminnasta.

… ja kuinkas sitten kävikään Ranskassa ja vielä valtion tv:ssä? Jään odottamaan kaikkien edellä mainittujen tahojen pöyristymistä ja tyrmistymistä, sekä yhteistä julkilausumaa, jossa tuomitaan tiukin sanoin Macronin diktaattoriset otteet. EU-tuomioistuin ja tukien maksatuksen jäädytys Ranskalle lienee myös jo aivan must?

Puolan tv:n juttu:

Lainaus
Sensuuri Ranskan valtion tv:ssä

Ranskassa on pidetty jo useiden viikkojen ajan Emmanuel Macronin politiikan vastaisia "keltapaitojen" mielenosoituksia. Ranskan valtion tv:n jäi kiinni sensuurista kertoessaan näistä.


TVP 18.12.2018 juttu puolaksi

Valtion France 3 tv-kanavan uutisissa studiosta otettiin yhteyttä mielenosoituksista raportoivaan reportteriin. Tv-ruutuun ilmaantui kuva mielenosoittajista. Eräässä kyltissä luki "Macron", mutta muuten siitä puuttui selkeästi jotakin. Netsit arvelivat kuvaa retusoiduksi.

Pian onnistuttiin löytämään alkuperäinen uutistoimisto AFP:n kuva, jossa tosiaankin oli presidentin nimen lisäksi sana "dégage" (eroa).

Tv-kanava vakuuttaa, että kyse ei ollut sensuurista, vaan "inhimillisestä erehdyksestä ja virheestä".
« Viimeksi muokattu: 20.12.2018, 10:03:33 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #190 : 20.12.2018, 10:15:51 »
Puolan hallitusta syytetään diktatorisista otteista, mutta samaan aikaan Saksassa pystytetään jo keskitysleirin aitatolppia. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kohta siellä on taas meno niin kuin ennen vanhaan.

Saksan hallitus tukee "oikeistovanhempien" lasten parempaa kouluttamista ajavaa esitettä

Amadeu-Antonio -säätiö julkaisi viime kuussa Saksan opetusministeriön kanssa yhteisesti rahoitetun esitteen. Sen laatijoiden mukaan ns. oikeistovanhempien kasvattamat lapset tulee kouluttaa paremmin. Tämä kuulemma liittyy siihen, että heidän huoltajansa vastustavat mm. "gender-teoriaa", "lasten seksualisointia" ja "seksuaalista diversiteettiä", sekä "maahanmuuttoa".


TVP 15.12.2018 juttu puolaksi

Saksan perheministeriön suositteleman lehtisen tarkoituksena on auttaa opettajia tunnistamaan oppilaidensa "oikeistoradikaali ja fasistinen" käytös, jotta näiden lasten vanhemmat voidaan kutsua koolle ja osoittaa heidän tekemänsä kasvatusvirheet, sekä ohjata heidät oikeanlaiseen uudelleenkoulutusohjelmaan.
(…)

2018-12-15 Saksan hallitus ajaa "oikeistolaisten" lasten uudelleenkoulutusta
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #191 : 03.06.2019, 10:51:58 »
Helsingin Sanomat: Lech Wałęsa oli repimässä rauta­esirippua tasan 30 vuotta sitten: Hän sanoo HS:lle, että Puolaa pitäisi rangaista nyky­menostaan erottamalla se EU:sta 3.6.2019

Lainaus käyttäjältä: Anna-Liina Kauhanen, HS
PUOLA on kahtia jakautunut maa ja EU:n erityistarkkailussa perusoikeuksien rikkomisen vuoksi. Wałęsa ei emmi varoittaa, että Puola ja Unkari ovat matkalla diktatuureiksi.

Wałęsa ja Puolaa parlamentin enemmistön turvin johtavan kansalliskonservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen PiSin henkinen johtaja Jarosław Kaczynski ovat arkkiviholliset. Draamaa lisää se, että Kaczyński on Wałęsan entinen työpari Solidaarisuus-liikkeestä.

Vanhat demonit ovat koko ajan esillä Puolan nykypolitiikassa. Wałęsalle Kaczynski on Puolan demokratian tuhoaja. Kaczynskin mielestä Wałęsa ei aikoinaan pannut kommunisteja riittävän koville. Ja nyt Wałęsa on koko ajan tiellä.

Osa valtataistelua on väittely siitä, oliko Wałęsa aikoinaan salaisen poliisin urkkija vai lavastettiinko hänet sellaiseksi.

Välirikko on niin täydellinen, ettei Puolan johto osallistu vapaiden vaalien 30-vuotismerkkipäivään Gdańskissa. Sitä on muun Euroopan näkökulmasta vaikea ymmärtää. Solidaarisuus-liikkeen veteraaneja on miljoonia, ja he ovat vielä elossa. Heidän pelottomuutensa sai aikaan ratkaisevan käänteen Euroopan historiassa.

Asetelman erikoisuutta korostaa Gdańskin tämän vuoden tragedia. Liberaali pormestari Paweł Adamowicz puukotettiin tammikuussa kuoliaaksi kesken hyväntekeväisyystapahtuman.

Pormestarin murha ei tapahtunut missään vakuumissa tai vain yksittäisen ihmisen päähänpistona, vaikka tekijällä oli mielenterveysongelmia. Murha yhdistyy tulehtuneeseen poliittiseen ilmapiiriin ja vihapuheeseen, sanoo Gdańskin maaliskuussa valittu uusi pormestari, liberaali ja sitoutumaton Aleksandra Dulkiewicz.

Pormestari Adamowiczin murha yhdistyy vihapuheeseen vain Puolan hallitusta vastustavan rintaman propagandassa. Edellistä hallitusta vankeustuomiostaan syyttäneen, hieman aiemmin vankilasta vapautuneen (taustalla mm. neljä aseellista pankkiryöstöä ja poliisia vastaan hyökkääminen sekä diagnosoitu skitsofrenia) pormestarin murhaajan tai hänen motiiviensa ei ole osoitettu liittyvän millään lailla "poliittiseen ilmapiiriin" tai "vihapuheeseen".

Murhan motiivit eivät olleet poliittiset, mutta siitä huolimatta esimerkiksi Pekka Haavisto riensi toteamaan tapauksen "poliittiseksi väkivallaksi", koska se sopi hänen naiiviin "sana on teko"-narratiiviinsa. Samoin brittiläiseen The Guardian -lehteen kirjoittanut (George Sorosin rahoittaman) European Council on Foreign Relations -järjestön edustaja julisti murhan muitta mutkitta "tulokseksi vihapuheesta", yhdisti sen Breivikiin ja äärioikeistoon ja väitti murhaajan olleen "poliittinen radikaali". Ilman mitään todisteita, totta kai.

Lainaus käyttäjältä: Anna-Liina Kauhanen, HS
WAŁĘSA taisteli 30 vuotta sitten Puolella vapauden. Mitä vapaudesta oikein on jäljellä?

”Olen käytännön ihminen ja ajattelen myös vapautta ja demokratiaa käytännöllisesti. Kun katson sitä, täyttääkö Puola demokratian kriteerit, tuloksena on se, ettei täytä.”

Ihmiset eivät käytä sitä vapautta, minkä Solidaarisuus heille kamppaili. Alle 50 prosentin äänestysaktiivisuudella ei voi enää puhua demokratiasta, Wałęsa sanoo.

Wałęsa ei emmi varoittaa, että Puola ja Unkari ovat matkalla diktatuureiksi. Ne pitäisi hänen mielestään erottaa EU:sta, sillä kehitys diktatuuriksi täytyy katkaista.

Diktatuurit alkavat hyvillä tavoitteilla ja kehittyvät alkuun hitaasti. Vauhti kiihtyy, kun autoritaariset johtajat alkavat poistaa omavaltaisesti ja pakolla oman valtansa hidasteita – kuten tuomareita ja toimittajia, Wałęsa sanoo.

”Onneksi tässä ajassa diktatuurit eivät pääse kehittymään niin pitkälle kuin aikaisemmin. Silti niin voi käydä keskellä Eurooppaa.”

Ei kovin vakuuttavaa logiikkaa tai perusteluja, mutta tällainen vihjailu ja mustamaalaaminen sopii aina toimittaja Anna-Liina Kauhaselle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 630
 • Liked: 1416
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #192 : 04.06.2019, 23:34:02 »
Niin, kommunistidiktatuurien suurimpia myötäjuoksijoita ovat aina olleet juuri toimittajat. Annaliinakauhaset.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #193 : 11.06.2019, 12:57:13 »
Petri Saraste jatkoi sunnuntaina Maikkarin uutisissa tarinaa Puolassa vallitsevasta "pelon ilmapiiristä".
...
Oli Sarasteen jutussa asiaakin. Edes haastateltujen hallituksen vastustajien mielestä sananvapaus ei ole Puolassa uhattuna, sillä hallitus ei ole puuttunut kaupallisen median toimintaan. Hallituksen toimia taustoitti tieto, että peräti kaksi kolmasosaa Puolan valtamediasta on saksalaisomistuksessa.

Lainaus
Syvästi kahtiajakautuneessa Puolassa kamppaillaan nyt liberaalin demokratian kohtalosta – ja samalla Euroopan sielusta

Millaisessa kriisissä demokratia on Itä-Euroopassa? Ylen toimittaja Esko Varho kävi Puolassa selvittämässä.

[...]

Kaczyńskin valtapuolue on ottanut tiukkaan poliittiseen ohjaukseen myös maan julkisen palvelun television.

– Sen uutisointi muuttui radikaalisti. Siitä tuli hyvin puolueellista, yksityisen suuren Gazeta Wyborcza -lehden tuottaja Vadim Makarenko kuvaa.

– Julkisen palvelun uutiset muuttuivat hyvin hyökkääviksi opposition poliitikkoja kohtaan ja samaan aikaan hyvin ystävälliseksi hallituksen poliitikkoja kohtaan.

Varsinkin julkisen palvelun tv-ruudussa pyörivistä uutisotsikoista tuli suorastaan koomisen puolueellisia.

Kuukausi sitten Puolan julkisen palvelun televisio vertasi oppositiojohtaja Donald Tuskia Hitleriin. Donald Tusk on myös EU:n Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja.

Makarenkon edustaman yksityisen median suitseminen on Puolassa ollut huomattavasti vaikeampaa kuin Unkarissa. Siellä vapaa lehdistö on henkitoreissaan.

Kamppailu vapaasta lehdistöstä Puolassa ei kuitenkaan ole ohi. Makarenko pelkää, että jos Laki ja oikeus voittaa parlamenttivaalit ensi syksynä, edessä voi olla uusi hyökkäys.

– He puhuvat paljon median ”palauttamisesta puolalaiseksi”, mikä tarkoittaa käytännössä mediasektorin kansallistamista. Jos he voittavat vaalit, he yrittävät saada läpi lain, jolla rajoitetaan ulkomaista omistusta mediassa. Niin se on toteutettu Venäjällä, Makarenko pohtii.
Yle 11.6.2019

Mitenkähän Saksassa reagoitaisiin siihen, jos kaksi kolmasosaa maan valtamediasta olisi puolalaisten tai vaikka venäläisten omistuksessa?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #194 : 11.06.2019, 14:21:16 »
Syvästi kahtiajakautuneessa Puolassa kamppaillaan nyt liberaalin demokratian kohtalosta – ja samalla Euroopan sielusta

[...]

Kaczyńskin valtapuolue on ottanut tiukkaan poliittiseen ohjaukseen myös maan julkisen palvelun television.

– Sen uutisointi muuttui radikaalisti. Siitä tuli hyvin puolueellista, yksityisen suuren Gazeta Wyborcza -lehden tuottaja Vadim Makarenko kuvaa.

Jahas, siinä YLE-toimittelija käyttää lähteenä Gazeta Wyborcza -lehden toimittelijaa kertomatta sitä, että kyseisen lehden omistajiin kuuluu myös George Soros. Jos noin oleellinen tieto jätetään kertomatta YLE:ssä, niin täytyy sanoa, että heikoissa kantimissa on täällä verorahotteinen "uutisointi".

Aiempi juttu ketjussa:

Soroksen rahoja investoitiin Agoraan

Yli 11% Agoran osakkeista päätyi rahastolle, joka investoi mediaprojekteihin maissa, joissa "vapaiden medioiden käyttö on uhattuna".


Puls Biznesu 7.6.2016 juttu puolaksi

"Tuo ei toimi, mutta annan sinulle köyden, johon voit itse hirttäytyä. Rahastoni investoi 0,5 miljoonaa dollaria testatakseen ideaa ja katsomme sitten, mitä tapahtuu" - tällaisia sanoja sai kuulla serbilehtimies Sasa Vucinic miljardööri George Sorokselta. Vucinic haaveili välineen luomisesta, joka auttaisi rahallisesti mediaprojekteja maissa, joissa lehtimiesten riippumattomuus on uhattuna.

Puolalainen debyytti

Viime päivien aikana näillä rahoilla perustettu Media Development Investement Fund (MDIF) investoi ensimmäistä kertaa Puolaan. Ja heti tehtiin merkittävä sijoitus ostamalla 11,22% "Gazeta Wyborczaa" julkaisevan Agoran osakkeista. Agora Holdingin hallussa olevien etuoikeutettujen osakkeiden vuoksi tämä paketti antaa 8,26% yhtiökokouksen äänivallasta. Sijoituksen arvo on 17 miljoonaa dollaria. Se on iso investointi MDIF:lle, sillä rahasto on sijoittanut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana noin 153 miljoonaa dollaria, jotka ovat jakaantuneet 100 yritykselle 40 maailman maassa.

Vaikka rahasto ilmoittaa, että se ei tavoittele voittoa, vaan toimii "aatteen" puolesta, niin sijoitus Agoraan saattaa olla ennen kaikkea taloudellisten syiden motivoima.

(…)
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 859
 • Liked: 9931
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #195 : 11.06.2019, 14:41:18 »
Mitenkähän Saksassa reagoitaisiin siihen, jos kaksi kolmasosaa maan valtamediasta olisi puolalaisten tai vaikka venäläisten omistuksessa?

Hyvä kysymys. Ainakin eri tavalla kuin Suomessa, eli varmaan hyvin epäeurooppalaisesti. Sama pätee sellaisiin perifeerisiin EU-maihin kuin Ranska ja Italia. Suomen pitääkin ponnistella kovin, jotta euroopan sielu- otsikkoon viitaten - lopullisesti muutuisi viihdepornosieluksi. Puolalla on vielä sielu siinä mielessä kuin sielu perinteisesti käsitettiin. Suomessa ei vain uskalleta sanoa sieluttomuus, joten puhutaan sen vastakohdasta sielusta vääristäen ja perversioiden käsitteen sisältö.
qui non est mecum adversum me est

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059

[HS:] Välirikko on niin täydellinen, ettei Puolan johto osallistu vapaiden vaalien 30-vuotismerkkipäivään Gdańskissa. Sitä on muun Euroopan näkökulmasta vaikea ymmärtää. …
...

Niinpä, ja erityisen vaikeaa se on, jos erehtyy Helsingin Sanomista asiasta lukemaan …

Puolan TV:n jutussa näkökulmaa, joka jää täällä tavallisesti pimentoon. Puolan pääministerin kabinettipäällikkö Marek Suski (PiS) kommentoi Puolan viimeaikaisia sattumuksia. 

Lainaus
Marek Suski: Donald Tusk esittää, että luopuisimme oma-aloitteisesti itsenäisyydestämme

TVP 5.6.2019 juttu puolaksi

Olemme kansana taistelleet sukupolvien ajan saadaksemme takaisin itsenäisyytemme - Puolan jakojen jälkeen, saksalaisten ja venäläisten miehityksen alla - ja nyt Donald Tusk esittää, että luopuisimme oma-aloitteisesti itsenäisyydestämme - totesi pääministerin kabinettipäällikkö keskiviikkona TVP:n ohjelmassa. Suski viittasi valtion desentralisoimista koskevaan esitykseen ja itsehallinnollisen liikkeen[1] (=paikallishallintojen edustajat) tiistain Itsehallinnollinen Puola -kokouksessa (Samorządna Rzeczpospolita) julkaisemiin 21 teesiin.

Itsehallinnollisen liikkeen edustajat kokoontuivat tiistaina Gdańskiin "Itsehallinnollinen Puola" -kokoukseen. Se oli osa Gdańskissa 1-11 kesäkuuta järjestettäviä Vapauden ja solidaarisuuden juhlapäiviä (Święta Wolności i Solidarności), jossa juhlittiin ensimmäisten osittain vapaiden vaalien 30. vuosipäivää, jotka pidettiin 4. kesäkuuta 1989. Kokoukseen otti osaa yli 400 paikallishallinnon edustajaa mukaan lukien suurimpien kaupunkien johtajat. Kokouksessa esitettiin 21 teesiä, jotka koskivat nykyisen paikallishallintojen toiminnan muuttamista.

Marek Suski kommentoi kokousta Minęła 9 -tv-ohjelmassa.

Hän totesi, että PO-puolueen ohjelmassa on kyse desentralisoinnista, voivodikuntien, Kansallisen muistin instituutin[2] ja Korruption vastaisen keskustoimiston[3] lakkauttamisesta. - Lopulta kyse on itseasiassa Puolan valtion lakkauttamisesta itsenäisenä kokonaisuutena - sanoi hän.

- Desentralisointi antaisi paikallishallinnoille enemmän valtaa. Voidaan sanoa, että syntysi lähes itsenäisiä alueita, jotka olisivat enemmän riippuvaisia Brysselistä tai Berliinistä, kuin Varsovan keskushallinnosta. He ennakoivat, että he eivät voi voittaa parlamenttivaaleja, joten he koittavat edistää sellaista narratiivia, että Puolan valtio on muutettava federalistiseksi järjestelmäksi - totesi hän.

- Minun ja monien analyytikkojen mielestä tämä johtaisi pohjimmiltaan nykymuotoisen valtion lakkauttamiseen. Puolan valtiota kutsuttaisiin Puolaksi, mutta keskushallinnolla ei olisi välineitä vallan käyttämiseksi - jatkoi hän.

Suski painotti, että "tuo johtaa valtion hajoamiseen ja hämärtää meidät joksikin toisenlaiseksi luomukseksi".

- Olemme kansana taistelleet sukupolvien ajan saadaksemme takaisin itsenäisyytemme - Puolan jakojen jälkeen, saksalaisten ja venäläisten miehityksen alla - ja nyt Donald Tusk esittää, että luopuisimme oma-aloitteisesti itsenäisyydestämme - totesi hän.

Juhlat 4. kesäkuuta

Marek Suski kertoi TVP:n ohjelmassa, että hallitus juhlii "osittain vapaita vaaleja kertomalla totuuden siitä mitä silloin tapahtui: Vaalien aikaan se väki, joka on nykyisin kytköksissä oppositioon muutti käytäntöjä pelastaakseen kommunistit".

Gdańskin II tapahtumassa juhlittiin - hänen mukaansa - pikemminkin Jan Olszewskin hallituksen kaatamisen vuosipäivää.

- Me taas paljastimme Varsovassa pääministeri Jan Olszewskin muistomerkin peruskiven. Hän oli ensimmäinen täysin demokraattisissa vaaleissa valittu pääministeri. Hyvin pian hänet kuitenkin suistettiin nurin. Sen takana olivat Tusk, Wałęsa, Pawlak ja se väki, joka nykyisin on ns. EU-leirissä - sanoi hän.

Suskin mukaan Donald Tusk on kaksinaamainen. -  Yhdet kasvot liittyvät Solidarnośćiin ja siihen, että taistelimme kommunismia vastaan, mutta ne toiset ja todelliset kasvot ovat ne, jotka näimme piilokamerassa, kun hän kaatoi yhdessä kommunistien kanssa hallituksen kommunistien ja heidän agenttiensa etuja palvellen. Ne ovat ilmeisesti ne oikeat kasvot - sanoi Suski.

Hän huomautti, että Donald Tusk puhui Gdańskin juhlissa väelle, joka "suunnitteli kuntoutuspolkuja[4] ja pahoinpiteli työläisiä".

---------

Puolalainen wikipedia:
[1] Puolueisiin kuulumattomat paikallishallintojen edustajat (Bezpartyjni Samorządowcy) on puolalainen poliittinen liike, joka toimii pääasiassa paikallishallinnon ylimmän johdon keskuudessa. Aluksi se toimi Ala-Sleesian voivodikunnassa ja sittemmin koko maassa.
[2] Instytut Pamięci Narodowej (IPN) - Puolan kansaan kohdistuneiden rikosten etsintä- ja selvityskomitea. Valtion tutkintaa, koulutusta, arkistointia, tutkimuksia ja lustraatioita suorittava virasto.
[3] Centralne Biuro Antykorupcyjne (CBA) - Puolan valtion uniformuissa kulkeva ja aseistettu erikoispalvelu, jonka tehtävänä on korruption vastainen taistelu julkis- ja taloussektorilla, sekä erityisesti hallituksen instituutioissa ja paikallishallinnoissa ...
[4] Ścieżka zdrowia - ironinen nimitys kommunistisen Puolan kansantasavallan valtion elinten harjoittamalle kidutukselle, joka kohdistui erityisesti opposition edustajiin.

Lihavoinnit mun.

Tuosta jutustako sitten löytyy lopulta syy Sipilän ja kepun viimeaikaisiin varsin ihmeellisiin immelmanneihin ja voltteihin? Jos valtiot ajetaan alas, niin silloin on tietysti kepun parasta istua autonomisten alueiden vallankahvassa ja sanoa "jaa" itsenäisyydestä luopumiselle. Valtakunnallisella kannatuksellakaan ei ole silloin enää juurikaan merkitystä.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 733
 • Liked: 29674
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #197 : 11.06.2019, 16:52:08 »
Kuinka pitkälle voidaan tuollaisia laukoa joutumatta syytetyksi maanpetoksesta?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 455
 • Liked: 7613
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #198 : 11.06.2019, 17:26:15 »
Kuinka pitkälle voidaan tuollaisia laukoa joutumatta syytetyksi maanpetoksesta?
Täsmälleen niin kauan kun voi hallita oikeuslaitosta esimerkiksi lainsäädännön kautta.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Puolan TV kertoo, kuinka Soroksen omistama Gazeta Wyborcza -lehti on harhauttanut lukijoitaan. Lehti on nykyisin samanlaista kuraa kuin HS.

Lainaus
Gazeta Wyborcza julkaisi piispojen LGBT-kirjeen - se oli väärennös

TVP 14.7.2019 juttu puolaksi

"Käsky rakastaa lähimmäistä koskee myös LGBT-henkilöitä". Meillä on piispojen uusi kirje - ilmoittaa Gazeta Wyborczan artikkelin otsikko. "Jeesuksen opetuslapsien yhteisönä pyrimme homoseksualismia koskevien Raamatun sanojen parempaan tunnistamiseen ja täydellisempään ymmärtämiseen. Meitä auttaa tässä myös tiede" - lukee artikkelissa. Vasta artikkelin lopussa - jonka sisällön näkevät vain lehden tilaajat - todetaan, että kirjettä eivät kirjoittaneet hengenmiehet, vaan Gazeta Wyborczan toimittaja.

Puolan piispojen kirjeessä kuulemma sanotaan mm. että Jeesuksen rakastamiskäsky koskee "itsestään selvästi myös LGBT-henkilöitä, joista monet ovat juuri Jeesuksen oppilaita".

"Jeesuksen oppilaiden yhteisönä pyrimme homoseksualismia koskevien Raamatun sanojen parempaan tunnistamiseen ja täydellisempään ymmärtämiseen, jossa meitä auttaa myös nykyaikainen tiede, joka tutkii psykoseksuaalisiin orientaatioihin liittyviä kysymyksiä" - näin saamme lukea Gazeta Wyborczan julkaisemasta väärennetystä kirjeestä.

Vasta artikkelin lopussa saamme tietää, että kirje ei tosiasiassa ole aito, eikä sitä ole kirjoittanut kukaan piispoista. Tosiasiassa vain ne henkilöt, jotka ovat ostaneet pääsyn lehden internet-sivujen koko artikkeleihin, voivat päästä tästä selville.

Artikkelissa kirjoitetaan, että "teksti syntyi reaktiona Puolan episkopaalisen konferenssin julkilausumaan". "Tämä ei tosiasiassa ole Puolan piispojen kirje, vaan sen on kirjoittanut Bartosz Bartosik, joka toivoo omasta ja kaikkien muidenkin puolesta, että Puolan kirkon johdon dokumentit sisältäisivät enemmän evankelisempaa sisältöä ja vähemmän julkisia ajankohtaiskommentteja" - kerrottiin artikkelissa .
(...)

Jutun lopussa kerrotaan vielä, että jutun kommenttipalstalla alkoi melkoinen mylläkkä ja kirkko solvattiin maanrakoon, ja näemmä vielä joka suunnalta. Mission accomplished?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #200 : 14.07.2019, 18:24:34 »
Viitaten aiempaan juttuun vääristelevästä lehtiartikkelista, niin alla myös erään puolalaispiispan aitoja näkemyksiä

Lainaus
"Gender-ideologia on haitallista perheille ja kansalle"

TVP 14.7.2019 juttu puolaksi

Piispa Ignacy Dec julisti, että kirkko ei hyväksy haitallisia ideologioita, huonoja lakeja ja moraaliliberalismia. Piispa painotti Jasna Góran 28. pyhiinvaellustapahtumassa pitämässään saarnassa, että gender-ideologia on haitallista perheille.

- Sanomme "ei" perheille ja kansalle haitalliselle gender-ideologialle, sanomme "ei" LGBT-piirien ohjelmiin sisältyvälle moraaliliberalismille, sanomme "ei" kumppaniliitoille, sanomme "ei" huonojen lakien laatimiselle - sanoi piispa.
(…)

Jutun mukaan pyhiinvaellustapahtumaan osallistui myös mm. pääministeri Mateusz Morawiecki.

Täällä taas ministeri osallistuu toisenlaiselle pyhiinvaellusmatkalle ja samalla näyttää kovin ahdistavan. Enpä ihmettele, sillä kumartamalla samaan aikaan joka suuntaan tulee samalla myös pyllistäneeksi joka suuntaan.

Lainaus
Pohjolan porvareita ahdistaa: miten olla samalla konservatiivi ja liberaali?

Kokoomus on menettänyt asemansa nuorten aikuisten suosikkipuolueena
.
(…)

Yle 13.7.2019

EDIT poistettu tuplalinkki
« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 19:21:18 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #201 : 23.09.2019, 12:41:00 »
Pormestari Adamowiczin murha yhdistyy vihapuheeseen vain Puolan hallitusta vastustavan rintaman propagandassa. Edellistä hallitusta vankeustuomiostaan syyttäneen, hieman aiemmin vankilasta vapautuneen (taustalla mm. neljä aseellista pankkiryöstöä ja poliisia vastaan hyökkääminen sekä diagnosoitu skitsofrenia) pormestarin murhaajan tai hänen motiiviensa ei ole osoitettu liittyvän millään lailla "poliittiseen ilmapiiriin" tai "vihapuheeseen".

Murhan motiivit eivät olleet poliittiset, mutta siitä huolimatta esimerkiksi Pekka Haavisto riensi toteamaan tapauksen "poliittiseksi väkivallaksi", koska se sopi hänen naiiviin "sana on teko"-narratiiviinsa. Samoin brittiläiseen The Guardian -lehteen kirjoittanut (George Sorosin rahoittaman) European Council on Foreign Relations -järjestön edustaja julisti murhan muitta mutkitta "tulokseksi vihapuheesta", yhdisti sen Breivikiin ja äärioikeistoon ja väitti murhaajan olleen "poliittinen radikaali". Ilman mitään todisteita, totta kai.

Miehensä murhalla europarlamenttiin asti ratsastanut Magdalena Adamowicz vaatii tapaukseen vedoten uusia EU:n laajuisia vihapuhelakeja. Näin siitäkin huolimatta, että jopa häntä haastatellut vasemmistolainen The Guardian -lehti myöntää pitkin hampain, että puukottaja kärsi mielenterveysongelmista ja ettei tapahtuneesta ole löydetty yhteyttä vihapuheeseen. Aiemmin väkivaltarikoksista vankilassa istunut murhaaja syytti pormestaria ja hänen puoluettaan saamastaan mielestään väärästä vankilatuomiosta.

"Imagine there's no hate"-paidassa poseeraavalle Adamowiczille uusien vihapuhelakien perusteluksi riittää, että hänen havaintonsa mukaan nykyiset lait eivät toimi, koska "vihaa on kaikkialla". Ilmeisesti lakeja tiukennettaisiin siihen asti, kunnes vihaa ei enää olisi. Keinoksi otettaisiin esimerkiksi Facebookin rankaiseminen "valeuutisten" ja "vihapuheen" julkaisemisesta. Adamowicz väittää vaatimustensa tueksi, että niin Brexit kuin Trumpin valintakin olivat nettibottien aikaansaannosta.

Lainaus
Polish MEP on mission to change Europe’s hate speech laws

Magdalena Adamowicz draws sense of purpose from murder of husband Paweł, a critic of nationalism

Newly elected MEP Magdalena Adamowicz is on a mission to craft new Europe-wide laws on hate speech, and she has more moral authority to make the demands than most.

Her husband, Paweł Adamowicz, for more than two decades the mayor of the northern Polish city of Gdańsk, was stabbed while on stage at a charity event in January and died soon after. He had been a vocal critic of Poland’s nationalist government and an advocate of tolerance in the city, which had long been a stronghold of the liberal opposition.

“It’s my mission and my obligation to do this. I don’t want the death of my husband to be in vain,” she said during a recent interview in Gdańsk, to which she wore a black T-shirt emblazoned with the slogan “Imagine there’s no hate”, which has become her trademark look.

In the week after her husband’s murder, Adamowicz was in shock and did not participate in public events or rallies, she said. Afterwards, though, she was struck with a sense of purpose, and decided to stand in European parliamentary elections in May. She easily won a seat, and said working on new Europe-wide hate speech legislation is the main task for her mandate.

“The problem is not only in Poland, the problem is worldwide. We need new regulations to define hate speech. In Poland we have some regulations but they are limited and they are clearly not working. Hate is everywhere,” she said.

Polish society is split between supporters of the ruling Law and Justice (PiS) party, and the more liberal opposition. As an advocate for the rights of LGBT people, immigrants and other minorities, Paweł Adamowicz was often in the crosshairs of the pro-PiS media.

While there is no proof of a direct link between increasingly fraught political rhetoric in Polish politics and the attack, and there is reason to believe the perpetrator suffered from mental illness, many people in the aftermath claimed the climate of hate played a part, and the politician’s widow agrees.

I believe my husband was the victim of hate speech. I don’t want to blame anyone personally. I do not feel any hate to the man who did it … a person who is under the influence of hate speech and takes it seriously and then commits a crime because of the hate, they are kind of victims too,” she said.

[...]

Adamowicz said part of her plan was to make companies such as Facebook held more responsible for hate speech published on their platforms, not only the users.

“If you are a journalist and you write some fake information in your newspaper, you and your editor are both responsible, so I think we have to do the same online,” she said. She has already met Facebook’s chief operating officer, Sheryl Sandberg, in Palo Alto to discuss what the social media giant is doing to combat hate speech, and has meetings planned with Twitter in Brussels later this month.

Adamowicz realises that the proposals are not without controversy, given the difficult and knotty issue of where freedom of speech stops and hate speech begins, and she expects any legislation to take several years to discuss and push through. But she believes that in the end, it will be possible to change the culture.
The Guardian 12.9.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #202 : 23.09.2019, 13:07:56 »
Adamowicz realises that the proposals are not without controversy, given the difficult and knotty issue of where freedom of speech stops and hate speech begins, and she expects any legislation to take several years to discuss and push through. But she believes that in the end, it will be possible to change the culture.

Ei tuossa ole mitään ongelmallista ja vaikeaa. Sananvapaus kattaa myös negatiiviset, pöyristyttävät, ilkkuvat ja irvistelevät lausunnot. Sen sijaan jos puheessa tai kirjoituksessa uhataan jotakin henkilöä tai ryhmää väkivallalla tai hengenmenolla, niin silloin siirrytään rikoksen puolelle. Ei tämä sen vaikeampaa ole. Ongelma on vain siinä, että kun nämä tietyt piirit rakentavat empiriaa vastaamattomia epäloogisia "vihapuhe"-himmeleitään, niin ne eivät kestä kriittistä tarkastelua ja jakkupuvun joku sauma repeää aina kääntyy sitten miten päin tahansa. Ratkaisuksi tähän ongelmaan koittavat sitten tarjota vain lisää hölynpölyä ja ritualisoituneita tyhjiä lauseita, vaikka kaikki näkevät - jos haluavat - mikä todellinen tilanne on.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #203 : 27.01.2020, 16:06:07 »
Lainaus
Tutkijoihin kohdistuva kiusaaminen ja tieteellisen tiedon vähättely huolestuttavat

PRESIDENTTI Sauli Niinistö muistutti uudenvuodenpuheessaan jokaisen ihmisen oikeudesta turvalliseen elämään. Turvallinen elämä rakentuu monista tekijöistä, myös mahdollisuudesta tehdä työtään rauhassa, ilman pelon tunnetta. Työrauha kuuluu kaikille, myös tieteentekijöille.

Olen huolestunut tutkijoihin ajoittain kohdistuvasta kiusaamisesta ja tieteellisen tiedon vähättelystä. Yhteiskunnallisen keskustelukulttuurin kiristyminen on valitettavasti myös johtanut tapauksiin, joissa tutkija ei enää uskalla osallistua julkiseen keskusteluun.

[...]

Scholars at Risk -järjestö seuraa tieteen vapauden ja tutkijan sananvapauden loukkauksia eri puolilla maailmaa. Viimeksi kuluneen vuoden aikana eriasteisia hyökkäyksiä tutkijan työtä kohtaan raportoitiin lähes 300 kertaa. Monet näistä tapahtuivat autoritaarisesti johdetuissa valtioissa, mutta loukkaukset eivät ole tuntemattomia myöskään suhteellisen vakiintuneissa demokratioissa. Euroopassa tutkijoilla on ollut vaikeuksia viime aikoina erityisesti Unkarissa ja Puolassa.

Tieteen autonomian ja tutkijoiden sananvapauden kaventaminen ennakoi usein myös laajempia sananvapauden ja muiden perusoikeuksien loukkauksia. Siksi kyse ei ole vain tutkijayhteisöön rajoittuvasta asiasta. On tärkeää, että kiinnitämme asiaan huomiota myös täällä kotimaassa. Tehdään yhdessä töitä turvallisen keskustelukulttuurin eteen – niin Suomi pysyy sivistyneenä.

Kaarle Hämeri

kansleri, Helsingin yliopisto

Helsingin Sanomat 24.1.2020

Scholars at Risk -järjestön tietokannan mukaan noista lähes 300:sta viime vuonna raportoidusta "hyökkäyksestä tutkijan työtä kohtaan" yksikään ei koskenut Unkaria ja vain yksi Puolaa, kun taas Kreikkaan ja Isoon-Britanniaan liittyviä raportteja oli tilastoitu kaksi.

Tuo yksittäinen Puolan tapaus taas oli sellainen, jossa Varsovan yliopiston lakitieteen professori Wojciech Sadurskista tehtiin rikosilmoitukset, kun hän oli syyttänyt hallitusta johtavaa PiS-puoluetta "organisoiduksi rikollisjärjestöksi" ja vaatinut oppositiopoliitikkoja boikotoimaan "goebbelsiläiseksi" kutsumaansa Puolan yleisradiota, jonka hän väitti olevan mustamaalauskampanjansa seurauksena vastuussa Gdanskin pormestarin Pawel Adamowiczin murhasta.

Siitä vaan pohtimaan, kuuluuko tuollainen syyttely itsestäänselvästi ja seurauksitta korkeaprofiilisen lakitieteen professorin sananvapauteen, mutta rikosilmoituksilla ei ollut mitään yhteyttä tutkijan työhön tai tieteen vapauden rajoittamiseen, eikä tällainen merkintä kerro hyvää Scholars at Riskin tilastojen luotettavuudesta.

Mainittakoon, että tässä jälleen kerran vedottiin näennäisen neutraaliin auktoriteettiin (Scholars at Risk -järjestö), joka on Sorosin rahoittama ja on toisaalla arvostellut Unkaria Sorosia ja hänen liberaaleja arvojaan vastaan hyökkäämisestä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 972
 • Liked: 13211
 • Puhekin on teko
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #204 : 27.01.2020, 16:14:45 »
^
Uskomattomalle tasolle on mennyt julkisen valehtelun taso.

Suurin syy miksi käydään Puolan ja Unkarin kimppuun johtuu siitä, että kumpikin maa on ollut hyvin nihkeä suhtautumaan EU:n yhteiseen turvapaikkapolitiikkaan. Terroristeja, vierastaistelijoita, onnenonkijoita, turvapaikkaturisteja ei haluta liiemmin kyseisiin maihin. Tämä on aiheuttanut eniten vastustusta joissakin piireissä.

Nämä porukat pelaavat samalla Putinin pussiin, koska Putinin Venäjällä on ollut jättimäiset kärhämät Puolan kanssa viime aikoina. "Putinin liittolaiset" olisikin hyvä termi mainituille tahoille.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2020, 16:17:03 kirjoittanut nollatoleranssi »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Vs: 2015-12-30: Puolan hallitus ottaa julkisen median valvontaan
« Vastaus #205 : 07.05.2020, 11:34:12 »
Lainaus
Puolan ihmeellinen sekoilu väliratkaisuun – presidentinvaalit siirretään viime hetkellä

Puolan presidentinvaaleja ei järjestetä suunnitelman mukaan tulevana sunnuntaina.

Puolan johtava Laki ja Oikeus -puolue olisi halunnut järjestää sunnuntaille suunnitellut presidentinvaalit postiäänestyksellä. Käytännössä se olisi halunnut varmistaa jatkokauden istuvalle presidentti Andrzej Dudalle, mikä ainakin opposition mielestä kuulosti koko demokraattisen prosessin halveksunnalta.

Parin päivän varoitusajalle järjestetty postiäänestys ei olisi mitenkään voinut antaa tasapuolista lähtöasemaa kaikille ehdokkaille.

[...]

Tämän vuoden presidentinvaalit käydään koronaviruksen takia poikkeusoloissa. Sen takia mitään vaaliväittelyitä tai -kampanjoita ei ole järjestetty. Opposition ehdokkaat eivät ole koronarajoitusten takia päässeet tapaamaan äänestäjiä, kun taas Duda on paistatellut julkisuudessa käytännössä koko ajan presidenttinä.

Dudan nykyinen kausi päättyy elokuussa, joten uuden vaalipäivän odotetaan löytyvän kesäkuun lopulta tai heinäkuun alusta. Laki ja Oikeus on pelännyt, että koronaviruksen aiheuttama lama saattaisi syödä istuvan presidentin kansansuosiota. Siksi vaalien siirtäminen ei ollut sen etujen mukaista.
Ilta-Sanomat 6.5.2020

En tiedä, mistä ihmeellisesti sekoileva toimittaja Janne Palomäki tietonsa ammentaa, mutta uuden vaalipäivän ei tosiaankaan odoteta löytyvän "kesäkuun lopulta tai heinäkuun alusta", koska Puolan perustuslain mukaan presidentinvaalit on järjestettävä viimeistään 23. toukokuuta.

Toimittaja Palomäen vihjailu, että Laki ja Oikeus -puolue halusi vaikuttaa vaalien ajankohdalla vaalien lopputulokseen, ennen kuin "koronaviruksen aiheuttama lama" heikentäisi presidentti Dudan suosiota, on aika epätoivoista. Lama tuskin alkaa viikossa tai kahdessa, jolla vaaleja voi korkeintaan siirtää eteenpäin, ja epäilemättä myös Puolassa koronakriisi siihen liittyvästä talouskriisistä huolimatta paremminkin vahvistaa kuin heikentää vallanpitäjien suosiota.

Edit:
Tämän päivän Höblässä Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kutsuu Puolan presidentinvaaleja laittomiksi (!) ja tällä esimerkillä oikeusvaltioperiaatteen rikkomisesta perustelee Akavan kantaa, että Puolalta pitäisi poistaa EU-tuet ja äänioikeus EU-asioista päätettäessä.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2020, 12:30:25 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Kauppalehti esittää, että Puolaan olisi perustettu LGBT-vapaita vyöhykkeitä, jonka takia EU-komissio on rankaissut eräitä kaupunkeja perumalla niiltä EU-tuet. Kyseiset rahasummat ovat varsin mitättömiä, mutta periaatteellisella tasolla tämä sattumus on merkittävä, sillä tämä episodi näyttää mikromuodossa sen missä laajemmissa kuvioissa mennään: EU-komissio valehtelee, vasemmisto valehtelee, media valehtelee. Näin toimien yritetään pakottaa muut alaistumaan pakkosyötöllä ajetuille ideologioille. Maailma on silti monimuotoisempi ja juttunsa lopussa Kauppalehtikin löytää jo yhden totuuden jyvän.

Kauppalehti 1.8.2020.

Lainaus
EU:lta moitteet: Puolalaiskaupunkien tuet evättiin ”lgbt-vapaiden” vyöhykkeiden vuoksi

Hakemukset hylättiin ystävyyskaupunkiohjelman tasa-arvoisen pääsyn ja syrjimättömyyden periaatteiden nojalla.


Euroopan unioni on evännyt kuuden puolalaiskaupungin ystävyyskaupunki- tai ystävyyskuntahankkeisiin tarkoitetut tuet, koska ne syrjivät seksuaalivähemmistöjä.

EU:n tasa-arvokomissaari Helena Dalli kertoi asiasta Twitterissä tiistaina.

Jäsenvaltioiden ja julkisten toimijoiden pitää kunnioittaa EU:n arvoja ja perusoikeuksia. Tästä syystä kuusi puolalaisviranomaisten lähettämää ”lgbt-vapaita vyöhykkeitä” ja ”perheiden oikeuksia” soveltavaa ystävyyskaupunkihakemusta hylättiin”, Dalli kirjoitti Twitter-päivityksessään.

Tukien suuruus vaihteli 5 000 eurosta 25 000 euroon. Tukia myönnettiin yhteensä 127 kaupungille ja projektille 2,3 miljoonan euron edestä.

Hakemukset hylättiin ystävyyskaupunkiohjelman tasa-arvoisen pääsyn ja syrjimättömyyden periaatteiden nojalla.

”Ystävyyskaupunkiohjelman hanke-ehdotuksessa todetaan, että hankkeen pitää olla saavutetava kaikille EU-kansalaisille ilman minkäänlaista syrjintää sukupuolen, etnisyyden, uskonnon, terveydentilan, iän tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella”, Euroopan komission tiedottaja kommentoi asiaa AFP-uutistoimistolle keskiviikkona.
(...)

Viime vuonna 80 puolalaista kuntaa ja kaupunkia julistautui pääosin Laki ja oikeus-valtapuolueen hallitsemilla alueilla ”vapaiksi lgbt-ideologiasta”.
(...)

Lihavoinnit mun.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Puolan radion juttu valottaa mistä tuossa on pohjimmiltaan kyse. Samalla selviää mitkä tahot tuossa ovat operoimassa. Kyse vaikuttaa varsin olevan siitä, että EU:n taholta ajetaan väkisin totalitaristista ja diktatuurista muita suvaitsematonta ideologiaa, joka hassua kyllä näyttää olevan aivan sama kuin vasemmiston nykyideologia ja maailmanpaloon pyrkivät puuhat. Tässä mielessä voi pohtia myös tapauksen laajempia implikaatioita ja meneillään olevaa Eurooppaa sisäisesti raastavaa ja repivää kulttuurisotaa lukuisine murentavine lisäilmiöineen (saman vasemmisto näyttää saaneen aikaan jo myös USA:ssa, jos jatkuvasti valehtelevaan mediaan on uskomista). Ei tuolla systeemillä kyllä koskaan mennä muuhun suuntaan kuin alaspäin ja kohti hajoamista. Kenen agentteja lienevät? Mitkä ulkovallat asialla? Putin? Kiina? Saudi-Arabia? Sosialistinen internationaali?

Lainaus
"LGBT-vapaat vyöhykkeet" välineeksi taisteluun paikallishallintojen Perheiden oikeuksien -ohjelmaa vastaan. Vasemmiston manipulointia

Väitteiden levittäminen "LGBT-vapaista vyöhykkeistä" ovat salattuja iskuja paikallishallintojen Perhe-ohjelmaa vastaan, sanovat lakimiehet ja poliitikot. Perhe-ohjelman tavoitteena on puolustaa ja suojella perinteisiä malleja ja arvoja, sekä lapsia ja perheitä. Mitä todellisuudessa sisältää vasemmistopiirit vastaansa kiihottanut ohjelma?


Puolan radio 24.pl 31.7.2020 juttu puolaksi

Krakovan maakunnan hallinto-oikeuden tuomiossa 3. heinäkuuta tänä vuonna todettiin lailliseksi ja lakien mukaiseksi, vasemmistopiirien kritisoima, itsenäisten paikallishallintojen "vapaus LGBT-ideologiasta"-julistus, jota on väärin ja valheellisesti nimitetty päätöslauselmaksi "LGBT-vapaista vyöhykkeistä".

Päätöksellään Krakovan hallinto-oikeus hylkäsi oikeusasiamies Adam Bodnaran valituksen koskien Lipinkin kunnanvaltuuston päätöslauselmaa 12.4.2019, jossa julistettiin "Lipikin kunnan olevan LGBT-ideologiasta vapaa".

Tuomioistuin vahvisti, että päätöslauselma on "luonteeltaan ideologinen julistus, joka ei velvoita ketään mihinkään", eikä se voi siten syrjiä mitään ihmisryhmää.

Toinen liberaalipiirien hyökkäyskohde on paikallishallintojen Perheiden oikeuksien -ohjelma. "Gazeta Wyborcza" laati jopa erityisen kartan 100 Puolan paikkakunnasta, jotka olivat allekirjoittaneet "LGBT-vapaat paikallishallinnot" -julistuksen. Kartalta löytyvä Rypini kaupunki esitti vahvan vastalauseen asian johdosta.

"Julkisuuteen ilmaantuneet lukuisat väitteet, joiden mukaan Rypinin kaupunginvaltuuston Paikallishallintojen perheiden oikeuksien ohjelman hyväksymistä koskeva päätöslauselma syrjisi LGBT-piirejä, ovat provokatorisia ja valheellisia" - painotetaan kaupungin tiedotteessa.

Alla ovat kyseisen dokumentin yksityiskohtaiset periaatteet.

Paikallishallintojen perheiden oikeudet ohjelman 5 periaatetta:

1) Vanhempien oikeudet ja lapsen etu koulussa ja esikoulussa (kasvatus- ja koulutusjärjestelmän tehtävä on auttaa perheitä kasvatusroolissaan tavalla, joka ei loukkaa perustuslaillisia lasten vanhempien oikeuksia, kasvatus- ja koulutusjärjestelmän roolina ei ole perhekasvatuksen syrjäyttäminen).

2) Perheiden oikeudet kunnallisessa sosiaalipolitiikassa (kunnan sosiaalipolitiikan käyttämien välineiden tulee olla sellaisia, että ne ottavat huomioon perheiden oikeudet, niiden autonomian ja identiteetin).

3) Perheiden oikeuksia koskevien hyvien käytäntöjen edistäminen yritysmaailmassa (perheiden oikeuksia koskevia hyviä käytäntöjä tulee edistää myös yksityissektorilla, paikallishallinnon tulee tukea perheystävällisiä ratkaisuja omaksuneiden yritysten sertifiointiohjelmia).

4) Perheiden oikeuksien toimeenpano ja niiden seuranta (perheiden oikeuksien osalta avainasemassa ovat niiden toteutumisen mahdollistavien tehokkaiden mekanismien luominen).

5) Perheystävällisten lakien laatiminen (perheiden oikeuksien merkitys ei rajoitu vain nykyisessä ohjelmassa omaksuttuihin ratkaisuihin, perheiden tilanteeseen vaikuttaa suoraan myös lainsäädäntö, johon liittyy oma problematiikkansa).

"Jotkut paikallishallinnot yrittävät nyt murentaa perheiden ja vanhempien perustuslaillisia oikeuksia. Kouluissa on järjestetty vanhemmilta lupaa kysymättä leväperäistä seksuaalikasvatusta. Siksi perheiden puolesta toimivien organisaatioiden yhteenliittymä kannustaa kaikkia perheitä ja paikallishallintojen virkamiehiä puolustamaan selkeästi uhanalaisia perustuslaillisia arvoja - perhe, avioliitto miehen ja naisen välisenä liittona, äitiys, vanhemmuus ja huoltajuus" - todetaan ohjelman sivuilla.
(…)

Lihavoinnit mun.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tagit: