Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 102673 kertaa)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« : 07.08.2020, 17:56:40 »


Otsikoin alustuksen muotoon Valko-Venäjä Valko-Venäjä Valko-Venäjä siksi, että Valko-Venäjän maantieteellinen sijainti aiheuttaa sen, että Valko-Venäjän puolisuus on erittäin tulenarkaa materiaalia. Se jysähtää kuin Beirutin sataman ammoniumnitraatti.

Ne kuvat mitä Valko-Venäjän kesästä tulee ovat aivan ihania, kolme kaunista ihanaa naista syrjäyttämässä ihmisten tuella diktaattoria, ne ovat niin kauniita, että ihan tippa tulee silmään, mutta realisti näkee todellisuuden, joka on Valko-Venäjän maantieteellinen sijainti.

Jos Kreml laittaa tankit Minskiin niin Kiova pyytää NATO:n tankit Kiovaan. Jos Kreml menee Minskiin niin se aiheuttaa laajamittaista sotilaallista liikehdintää koko planeetalla. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Se leviää kuin massiivisen räjähdyksen paineaalto kautta koko planeetan.

Jos entinen Neuvostoliitto on NATO:n ja Kiinan välissä sijaitseva pommi niin Valko-Venäjä on sytytyslanka. Entisen neuvostoliiton epävakaus luo tyhjiön, joka vetää NATO:n ja Kiinan sisään ja siitä seuraa, että NATO ja Kiina törmäävät toisiinsa entisen neuvostoliiton maaperällä.

Jos Kremlin siirroista voi jotakin arvailla niin Kreml on nähnyt, että NATO on demokratian jäykkyyden pidättelemä, ja siksi Kreml pystyy operoimaan nopeilla liikkeillä, joka on nähtiin Transnistriassa, Etelä-Ossetiassa, Abhasiassa, Krimillä ja Donbassissa. Kysymys on, että onko jokin Valko-Venäjän hallinnollisista raja-alueista seuraava.

Valko-Venäjän tilanteen seuraamisen voi aloittaa vaikkapa linkistä Hanna Liubakova siksi, että hän linkittää twitterissä eteenpäin.

https://twitter.com/HannaLiubakova


« Viimeksi muokattu: 08.08.2020, 02:27:42 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1 : 07.08.2020, 18:22:22 »
Oletko varma, että Nato lähettäisi tankkeja Kiovaan though, miksi lähettäisi. Eikös Ukraina ole siitä haaveillut jo viimeiset 7v, mutta länsimaiden tuki on rajoittunut asemyyntiin.

Miksi Nato maita pitäisi liikuttaa vaikka Venäjä vallottaisi Valko-Venäjän tai edes Ukrainan? Ok, me voidaan tuomita se, hyihyi ja laittaa sanktioita mutta kuka haluaa uhrata henkensä noiden maiden itsenäisyyden puolesta, käsi ylös.

Länsimaat on keskellä kulttuurisotaa, nykymenolla Amerikan sotilaatkin avaisi tulen mieluummin kohti omaa kansaa kuin venäläisiä.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2020, 18:26:14 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 081
 • Liked: 3689
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #2 : 07.08.2020, 18:52:41 »
Tämän venäläisen Alt Right-ekspertin mukaan Lukashenko ja Putin ovat nyt tekemässä sovintoa:artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #3 : 07.08.2020, 19:04:29 »
Niin kauan kuin Kreml luulee, että NATO ajaa tankit Kiovaan, jos Kreml ajaa tankit Minskiin, niin Kreml ei uskalla ajaa tankkeja Minskiin. Jos tuosta tulee varma käsitys, että NATO ei uskalla ajaa tankkeja Kiovaan, jos Kreml ajaa tankit Minskiin niin voimme yhtenä aamuna herätä siihen, että Minsk on täynnä venäläisiä tankkeja. Neuvostoliiton ajoilta itäblokin maat tietävät miltä se näyttää. Esimerkiksi Brezhnevin oppi ja Tshekkoslovakian miehitys elokuussa 1968.

Huomioon on tietenkin otettava, että Kreml ei halua, että NATO ja Euroopan unioni etenevät neuvostotasavalloissa värivallankumous toisensa jälkeen yhä lähemmäksi Kremlin torneja, ja nyt Ukrainan jälkeen on vuorossa Valko-Venäjä. Tämä on siis täysin tyylipuhdas etupiiritaistelu. Euroopan unionin ja NATO:n uskottavuus edellyttänee, että meidän on vaikea olla neutraaleja, jos NATO:n ja Euroopan unionin jäseneksi tahtova valtio joutuu jäsenyyspyrkimystensä vuoksi vaikeuksiin kolmannen osapuolen kanssa  :-\

Ukraina poisti Neuvostoliiton romahduksen jälkeen alueelleen jääneet ydinaseet saatuaan turvatakeet Yhdysvalloilta, Venäjältä, Iso-Britannialta ja Pohjois-Irlannilta. Sopimus on muotoiltu sillä tavalla, että voi tulkita, että sopimus on voimassa niin kauan kuin Ukraina on neutraali, että jos Ukraina liittoutuu niin sopimusta ei ole. Ja Ukraina on moneen kertaan toistanut tavoitteenaan olevan Euroopan unionin ja NATO:n jäsenyys. Ukraina on siis liittoutunut NATO:n ja Euroopan unionin kanssa. Tässä on sopimuksen konekäännös.

Lainaus
Budapest, 5. joulukuuta 1994

Yhdysvallat , The Venäjä ja Iso-Britannia Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin ,

Tyytyväinen liittymisen Ukrainan että sopimus ydinsulkusopimuksen ydinaseiden ei-ydinasevaltioita State,

Ottaa huomioon Ukrainan sitoumuksen poistaa kaikki ydinaseet alueelta tietyn ajan kuluessa,

Panee merkille muutokset maailmanlaajuisessa turvallisuustilanteessa, mukaan lukien kylmän sodan päättyminen, jotka ovat luoneet olosuhteet ydinvoimien voimakkaalle vähentämiselle.

Vahvista seuraava:


Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta vahvistavat sitoumuksensa Ukrainalle Etyjin päätösasiakirjan periaatteiden mukaisesti kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia sekä Ukrainan nykyisiä rajoja. .

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta vahvistavat velvollisuutensa pidättäytyä Ukrainan alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta uhkaavasta tai voimankäytöstä ja että mikään heidän aseistaan ​​ei koskaan käytettävä Ukrainaa vastaan, paitsi omapuolustukseen tai muuten Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisesti .

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta vahvistavat sitoumuksensa Ukrainalle Etyjin päätösasiakirjan periaatteiden mukaisesti pidättäytyä taloudellisesta pakotteesta, joka on tarkoitettu heidän omien etujensa alistamiseen. Ukrainan harjoittama suvereniteettiin liittyvien oikeuksien käyttö ja siten kaikenlaisten etujen turvaaminen.

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta vahvistavat sitoumuksensa pyrkiä välittömiin Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston toimiin avun toimittamiseksi Ukrainalle, joka on perustamissopimuksen sopimuspuoli ydinaseettomasti. ydinaseiden leviämisen estämisestä, jos Ukrainasta tulisi hyökkäyksen uhri tai hyökkäysuhan kohde, jossa ydinaseita käytetään.

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta vahvistavat Ukrainan tapauksessa sitoumuksensa olla käyttämättä ydinaseita mihinkään ydinaseeseen kuulumattomiin valtioihin, jotka ovat ydinaseiden leviämisen estäminen, lukuun ottamatta tapauksia, joissa tällainen valtio hyökkää itseään, heidän alueitaan tai riippuvaisia ​​alueitaan, asevoimiaan tai liittolaisiaan vastaan ​​ydinasevaltion kanssa tai liittoutuessa siihen.

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta neuvottelevat tapauksissa, joissa syntyy kysymys näistä sitoumuksista.

Tätä pöytäkirjaa aletaan soveltaa allekirjoittamisen yhteydessä.

Allekirjoitettu neljänä kappaleena, jotka ovat yhtä voimassa englannin, venäjän ja ukrainan kielillä.

https://en.wikisource.org/wiki/Ukraine._Memorandum_on_Security_Assurances

« Viimeksi muokattu: 08.08.2020, 02:00:41 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7725
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #4 : 07.08.2020, 19:23:06 »
Mikä tahansa kaaos Belarusissa on loppujen lopuksi Putinin tankkien etu. Nyt on todella väärä hetki kaiken maailman kauniille naisille aloittaa nyt joku populistinen "demokratisoiva" liike. Olkoon Lukashenko diktaattori mikä hyvänsä, minä lasken vaan sen miten paljon hän pitää Putinin loitolla. Jos Venäjä sieppaa Belarusin, Ukraina on vieläkin suuremmassa vaarassa ja Ukrainan jälkeen se kasakka vie seuraavan kohteen, jota ei ole tarpeeksi lujasti pultattu kiinni.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 733
 • Liked: 1438
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #5 : 07.08.2020, 20:02:46 »
Olikohan se tällä forumilla kun joku väitti, että Euroopan suuret maat kiertävät Venäjän kauppasaartoa kuljettamalla bulvaanien avulla tuotteet ensin Valko-Venäjälle ja josta ne matkaavat sitten eteenpäin puttelandiaan.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #6 : 07.08.2020, 21:44:52 »
Ennuste ennustaa, että Tsikhanouskaya voittaa Valko-Venäjän presidentinvaalit sunnuntaina 9.8.2020 67-73% haarukalla.

https://narodny-opros.info/
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 945
 • Liked: 7935
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #7 : 07.08.2020, 21:49:49 »
Ennuste ennustaa, että Tsikhanouskaya voittaa Valko-Venäjän presidentinvaalit sunnuntaina 9.8.2020 67-73% haarukalla.

https://narodny-opros.info/

Radiossa joku asiantuntija totesi, ettei oppositon ehdokkaalla käytännössä ole kuitenkaan mitään mahdollisuuksia sillä vaalivilppi on Valko-Venäjällä enemmän sääntö kuin poikkeus. Lukashenko tulee voittamaan murskatyyliin n. 90% kannatuksella.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #8 : 07.08.2020, 21:59:00 »
Lukashenkon yksi pojistakin on ilmoittanut kannattavansa oppositioehdokkaita valtaan, kertoo oleellisen maan tilasta.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 370
 • Liked: 7507
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #9 : 09.08.2020, 21:04:19 »
Olikohan se tällä forumilla kun joku väitti, että Euroopan suuret maat kiertävät Venäjän kauppasaartoa kuljettamalla bulvaanien avulla tuotteet ensin Valko-Venäjälle ja josta ne matkaavat sitten eteenpäin puttelandiaan.
Jos Valko-Venäjä ei ole kauppasarrossa niin on itsestään selvää että sen kautta viedään tavaraa. Tehokkain keino kauppasaartoon on olla ostamatta energiaa aseita yms. venäjältä.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #10 : 09.08.2020, 21:32:48 »
Lainaus
.Belarus presidential election: Preliminary exit poll gives Lukashenko nearly 80% of the vote

A preliminary exit poll has given Belarus' longtime authoritarian leader nearly 80 per cent of the vote, according to Russian media reports.

--

But most of Minsk was shut down by police and military, observers said, likely in an effort to avoid protests.

Earlier in the day Lukashenko reportedly warned opposition protesters, stating: "if you're going to go against our country, or even in the smallest way try to plunge the country into chaos and destabilise it, you will receive an immediate response from me," according to AP.
 
https://www.euronews.com/2020/08/09/belarus-presidential-election-police-storm-opposition-headquarters-as-vote-begins?fbclid=IwAR2R8Qvm7wmY-CvroyQx0VdEBz2GJmoimsfv7DrsBinJil11DClc8Sva9E8
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #11 : 10.08.2020, 12:10:16 »
Lainaus
Valko-Venäjä
Alustavat tulokset julki: Valko-Venäjän presidentti Lukašenka valitaan jatko­kaudelle yli­voimaisella ääni­saaliilla – Puola kutsuu EU:n hätä­kokoukseen naapurimaansa tilanteen takia
Minskissä on puhjennut levottomuuksia presidentinvaalien jälkimainingeissa. Poliisi on silminnäkijöiden mukaan käyttänyt muun muassa tainnutuskranaatteja, kumiluoteja ja vesitykkejä mielenosoittajia vastaan.

--

PUOLA pyysi maanantaina EU:ta kokoontumaan ylimääräiseen hätäkokoukseen Valko-Venäjän tilanteen ja levottomuuksien vuoksi.

Maan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi tiedotteessa, että Valko-Venäjän viranomaiset ovat käyttäneet voimakeinoja muutosta vaativiin kansalaisiinsa. Morawieckin mukaan EU:n on tuettava kansalaisia heidän pyrkimyksissään vapauden puolesta.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006597061.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=6&utm_source=tf-other&share=7cb3917b1b9d718997d412505dc90e7e

EU:n ei todellakaan pidä puuttua.
« Viimeksi muokattu: 10.08.2020, 12:13:30 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #12 : 10.08.2020, 16:14:31 »https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1292705382029234176Exit poll sanoo, että Svetlana Georgiyevna Tikhanovskaya voitti Aleksandr Grigoryevich Lukashenkon ylivoimaisesti luvuin Tikhanovskaya 86,77 % Lukashenko 3,90 %.

Joka tapauksessa tarkkoja lukuja ei tietenkään ole, mutta suuntaa antavat luvut viittaavat vahvasti Tikhanovskayan murskavoittoon.

Lukashenko teki virheen järjestäessään presidentinvaalit. Tikhanovskaya voitti laillisen mandaatin.

https://drive.google.com/file/d/1qioEkxshOY8OcUIw1VU-sl0DlrG3kx7q/viewSeuraavat seikat voi havaita katsomalla maailman poliittista karttaa.

Transnistria irtautui Moldovasta ja venäläiset rauhanturvaajat ovat Transnistriassa.

Georgia ilmoitti tavoitteekseen NATO:n ja Euroopan unionin jäsenyyden, jonka takia Kreml miehitti Etelä-Ossetian ja Abhasian.

Ukrainassa nousi valtaan NATO:n ja Euroopan unionin jäsenyyttä hakeva hallinto, jonka takia Kreml valtasi Krimin ja miehittää Donbassia.

Valko-Venäjän maantieteellinen sijainti on Kremlin kannalta vieläkin keskeisempi kuin Ukrainan, Georgian ja Moldovan.

Se on ymmärrettävää, että Kreml ei voi hyväksyä NATO:n ja Euroopan unionin jäsenyyttä hakevan länsimielisen hallinnon valtaannousua Valko-Venäjällä. Valko-puna-valkoista lippua heiluttava oppositio on kansallismielisiä. 

Valko-Venäjän liittoutumiseen liittyvät valinnat ovat tärkeä seikka Ukrainalle, Baltialle, Puolalle, NATO:lle, Euroopan unionille ja etenkin Venäjälle. 

Ukraina, Baltia, Puola ja NATO ja Euroopan unioni ei voi hyväksyä Kremlin etenevän Valko-Venäjälle. Jos Kreml saa haltuunsa Valko-Venäjän niin heillä on tilaisuus ryhmitellä Ukrainan rajalle, Puolan rajalle, Latvian rajalle ja etenkin Liettuan rajalle Kaliningradin lähettyville.


« Viimeksi muokattu: 10.08.2020, 17:55:59 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #13 : 11.08.2020, 01:50:04 »
Invalid Tweet IDInvalid Tweet ID
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #14 : 11.08.2020, 16:01:51 »
Tiedotusvälineet tahtovat rajuja mellakkakuvia ja siksi tiedotusvälineet ovat hyökkäävässä asennossa ja lietsovat tulehtuneisuutta ja agressiivista mielialaa saadakseen hyvää materiaalia uutistoimitukselle. Tiedotusvälineet vastustavat sovinnollisuutta ja pyrkimystä puhua toista osapuolta vaihtamaan puolta, sehän olisi kamalinta mitä voi tapahtua siksi, että sovinnollisuus ja puolen vaihto tarkoittaisi tylsiä uutisia.

Mielenosoittajien keskuudessa on myöskin agitaattoreita, jotka tahtovat kaaosta ja veristä väkivaltaa.

Vallanpitäjät yllyttävät viranomaisia väkivaltaisiin otteisiin siksi, että he tahtovat sillä tavalla iskeä kiilaa mielenosoittajien ja poliisien välille ja näin luoda kostoa ja katkeruutta ja sillä tavalla estää omia viranomaisiaan siirtymästä mielenosoittajien puolelle.

Maltillisten mielenosoittajien pitäisi keskittyä pyytämään viranomaisia ja mellakkapoliiseja ja hallinnon virkamiehiä siirtymään vaalit voittaneen Tikhanovskayan puolelle.

Media want violent riot images and therefore the media are in an offensive position and incite inflammation and aggressive mood to get good material for news coverage.

Media oppose conciliatory spirit and the effort to talk to the other party to change sides, that would be the worst thing that can happen, therefore, that agreeableness and a half exchange would mean boring news.

There are also agitators among the protesters who want chaos and bloody violence.

The authorities incite the authorities to take violent action because in that way they want to strike a wedge between the protesters and the police and thus create revenge and bitterness and thus prevent their own authorities from moving to the side of the protesters.

Moderate protesters should focus on asking the authorities and riot police and government officials to move to the winning Tikhanovskaya side.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2020, 22:05:14 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 994
 • Liked: 605
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #15 : 11.08.2020, 20:33:08 »
Kun aikanaan Lukashenkosta aikanaan aika jättää ehkäpä noin 10 vuoden päästä, on aika todennäköistä, että Valko-Venäjästä tulee Ukraina II.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Mizi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 28
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #16 : 12.08.2020, 09:06:34 »
Intternetti suljettu valko-venäjällä?
Lainaus
Internet blackout in Belarus leaves protesters in the dark
Protest groups in Belarus are trying to use limited access to the Telegram messaging service to coordinate anti-government action, but say an internet shutdown they blame on the authorities has been effective in slowing them down.
Edit: oho linkki unohtu: https://www.reuters.com/article/us-belarus-election-internet/internet-blackout-in-belarus-leaves-protesters-in-the-dark-idUSKCN2571Q4

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #17 : 15.08.2020, 00:53:04 »
Alkaa olla niin sairasta menoa Valko-Venäjällä, että toivottavasti saavat vihdoin Lukashenkon pois vallasta. Perjantai-illan mielenosoitukset ovat olleet tähän mennessä suurimmat.

Se mitä vallankumouksen jälkeen tapahtuisi voi vain arvailla, mutta kyllä tuokin kansa ansaitsisi jo demokratian. Joutaisi myös romukoppaan nuo kommunistiajan tunnukset ja salkoihin Valko-Venäjän oikeat liput.

On muuten hieno tuo vanha vaakunalippu, jota Valko-Venäjän nationalistit käyttävät:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1kZHyRa6qK1RjSZFmq6x0PFXar.jpg

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #18 : 15.08.2020, 02:28:59 »
Alkaa olla niin sairasta menoa Valko-Venäjällä, että toivottavasti saavat vihdoin Lukashenkon pois vallasta. Perjantai-illan mielenosoitukset ovat olleet tähän mennessä suurimmat.

Se mitä vallankumouksen jälkeen tapahtuisi voi vain arvailla, mutta kyllä tuokin kansa ansaitsisi jo demokratian. Joutaisi myös romukoppaan nuo kommunistiajan tunnukset ja salkoihin Valko-Venäjän oikeat liput.

On muuten hieno tuo vanha vaakunalippu, jota Valko-Venäjän nationalistit käyttävät:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1kZHyRa6qK1RjSZFmq6x0PFXar.jpg
Aika kovat odotukset valko-venäläisiä kohtaan. Pitää muistaa, että V-Venäjän kansa ei ole mikään autoritäärisen diktattoorin panttivanki vaan maan kulttuuri on autoritäärinen itsessään. Siinä missä muutkin Itä-Euroopan ortodoksiset kansat. Eiköhän ennenpitkää tule uusi diktaattori Lukashenkon ja Putinin tilalle. Ainoa syy miksi Ukrainassa ei ole ollut diktaattoria johtuu lähinnå maan etniskiellisestä 50-50 kahtiajaosta jonka vuoksi siellä on valta vaihtunut vähån väliä. Samanlainen maa Ukrainakin silti on, kaukana mistään länsimaalaisesta demokratiasta.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #19 : 15.08.2020, 02:54:58 »
Aika kovat odotukset valko-venäläisiä kohtaan. Pitää muistaa, että V-Venäjän kansa ei ole mikään autoritäärisen diktattoorin panttivanki vaan maan kulttuuri on autoritäärinen itsessään. Siinä missä muutkin Itä-Euroopan ortodoksiset kansat. Eiköhän ennenpitkää tule uusi diktaattori Lukashenkon ja Putinin tilalle. Ainoa syy miksi Ukrainassa ei ole ollut diktaattoria johtuu lähinnå maan etniskiellisestä 50-50 kahtiajaosta jonka vuoksi siellä on valta vaihtunut vähån väliä. Samanlainen maa Ukrainakin silti on, kaukana mistään länsimaalaisesta demokratiasta.

Kyllä Valko-Venäjän kansa on juurikin autoritäärisen diktaattorin panttivanki. Maalla on paljon yhteistä Venäjän kanssa, mutta valkovenäläiset eli valkoruteenit ovat silti oma erillinen kansa. Nuoriso on länteen suuntautunutta ja valkovenäläisillä on hyvät suhteet puolalaisiin. Ilman Lukashenkon aikoinaan tapahtunutta valtaannousua Valko-Venäjä olisi varmasti mielellään Puolan ja Unkarin hengenheimolaisena EU:ssa. Neukkuaikojen haikailijat alkavat olla ikääntynyttä sakkia Valko-Venäjällä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 642
 • Liked: 67119
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #20 : 15.08.2020, 03:04:12 »
^ Tässä jotenkin hämmentää se ajattelu, että ikään kuin Valko-Venäjän oleminen EU:ssa olisi hyvä asia.

Lukašenka on monella tavalla täysin perseestä (kaiken muun lisäksi mm. valkovenäjän kielen puhujia mitä ilmeisimmin sorretaan), mutta enpä hurraa täysillä sille vaihtoehdollekaan mitä sinne ollaan liberaalin demokratian nimissä todellisuudessa tarjoamassa: samaa mädätystä ja mokutusta kuin muihinkin Euroopan maihin.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #21 : 15.08.2020, 03:22:15 »
^ Tässä jotenkin hämmentää se ajattelu, että ikään kuin Valko-Venäjän oleminen EU:ssa olisi hyvä asia.

No EU-jäsenyys olisi onneksi pitkässä kuusessa, ihan heidän omaksi parhaakseen.

Tässä muutama linkki valkovenäläisestä nationalismista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Belarusian_Popular_Front

https://en.wikipedia.org/wiki/BPF_Party

https://en.wikipedia.org/wiki/Byelorussian_collaboration_with_Nazi_Germany

Niin että kyllä siellä on aina ollut haluja olla ihan oma itsenäinen kansansa, joka puhuu valkovenäjää. Ja kuten Alaric totesi niin Lukashenkon toimesta sen puhuminen ja käyttäminen on myös hankaloitettu.

Mainittakoon vielä, että Torontossa majaansa pitävä Valko-Venäjän kansallinen pakolaishallitus on maailman vanhin toiminnassa oleva pakolaishallitus. Pakosalla on oltu jo vuodesta 1920 lähtien, joten 2020 kuulostaisi oikein sopivalta ajankohdalta palata kotiin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rada_of_the_Belarusian_Democratic_Republic
« Viimeksi muokattu: 15.08.2020, 03:33:06 kirjoittanut Stobelius »

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #22 : 15.08.2020, 03:57:30 »
Ei millään pahalla mutta stobelius on nyt vähän russofoobisissa harhoissaan. Vaikka Lukashenko syrjäytettäisiin niin on hyvin epätodnäköistä että demokraattisesti valtaan nousisi joku joka ylipäätänsä haluaisi liittyä EU:hun. Suurin osa myös nuorista valko-venäläisistä puhuu venäjää äidinkielenään, joku alle 20% nuorista puhuu valko-venäjää äidinkielenään. 25% nuorista haluaisi liittää V-Venäjän osaksi Venäjää.

Lukashenko ei ylipäätänsä ole edes mitenkään pidetty hahmo Venäjällä, vaan mulkku joka vaan yrittää aina kiristää venäläisiltä etuja antamatta mitään takaisin. Venäläiset tuskin valittaisi vaikka Lukashenko saisi lähteä.

Lue vaikka tuolta v-venäjä nuorten asenteista. Saksalainen tutkimus.
Youth in Belarus
https://www.zois-berlin.de/publikationen/zois-report/zois-report-52019/
« Viimeksi muokattu: 15.08.2020, 04:13:15 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #23 : 15.08.2020, 04:18:58 »
Suurin osa myös nuorista valko-venäläisistä puhuu venäjää äidinkielenään, joku alle 20% nuorista puhuu valko-venäjää äidinkielenään.

Tiedän kyllä. Tilanne vertautuu hyvin Irlantiin, englannin kieleen ja Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan. Kyllähän irkutkin englantia puhuvat, mutta eivät todellakaan haluaisi kuulua enkkujen alaisuuteen. Pohjois-Irlannin sinne kuuluminen on tarpeeksi kova pala. Iirin kielen marginaalisesta käytöstä huolimatta irlantilaisilla on vahva kansallinen identiteetti. Samoin on valkovenäläisillä ja toivottavasti saavat vielä joku kaunis päivä hallita omaa maataan.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #24 : 15.08.2020, 04:32:16 »
Suurin osa myös nuorista valko-venäläisistä puhuu venäjää äidinkielenään, joku alle 20% nuorista puhuu valko-venäjää äidinkielenään.

Tiedän kyllä. Tilanne vertautuu hyvin Irlantiin, englannin kieleen ja Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan. Kyllähän irkutkin englantia puhuvat, mutta eivät todellakaan haluaisi kuulua enkkujen alaisuuteen. Pohjois-Irlannin sinne kuuluminen on tarpeeksi kova pala. Iirin kielen marginaalisesta käytöstä huolimatta irlantilaisilla on vahva kansallinen identiteetti. Samoin on valkovenäläisillä ja toivottavasti saavat vielä joku kaunis päivä hallita omaa maataan.
Parempi esimerkki olisi oikeastaan Skotlanti tai Wales. Irlantilaisilla on eri mainstream uskonto kuin englantilaisilla ja siten hieman erilainen kulttuurikin.

Ei siinä, en kiistä sitä, etteikö V-venäläiset haluaisi olla itsenäinen maa ja sitä ne nimenomaan on jo vaikka Lukashenko olisikin diktaattori. Pitää muistaa, että Lukashenko ei edes ole mikään venäjän nukkehallitsija vaan mies on ollut usein täysin mulkku Venäjää kohtaan. Vaalien allakin hän pidätytti venäläisiä palkkasotilaita jotka oli ohikulkumatkalla ja uhkasi lähettää ne Ukrainaan tuomiolle.

Kerroppa miten Valko-Venäjän liittyminen EU:hun lisäisi maan itsenäisyyttä? EU:han on menossa kohti liittovaltiota missä jäsenmailla on yhä vähemmän valtaa omiin maihinsa.
Ettei tässä nyt vaan olisi sinulla joku haave saada Naton ohjustukikohtia osoittamaan kohti Venäjää V-Venäjästä. Mikset vaan sano suoraan, että Venäjä pitää tuhota.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #25 : 15.08.2020, 04:51:25 »
Pitää muistaa, että Lukashenko ei edes ole mikään venäjän nukkehallitsija vaan mies on ollut usein täysin mulkku Venäjää kohtaan. Vaalien allakin hän pidätytti venäläisiä palkkasotilaita jotka oli ohikulkumatkalla ja uhkasi lähettää ne Ukrainaan tuomiolle.

Lukashenko on neuvostoajan jäänne, joka kannatti aikoinaan vahvemmin valtioliittoa Venäjän kanssa. Tykästyi valtaan ja halusikin pitää Valko-Venäjän omana valtakuntanaan. Isänmaansa kieltä ja kulttuuria hän ei ole koskaan arvostanut, mistä kertoo neuvostoaikaisten symbolien palauttaminen kansallisten symbolien tilalle. Perus kommari, ei sen kummempaa.

Kerroppa miten Valko-Venäjän liittyminen EU:hun lisäisi maan itsenäisyyttä? EU:han on menossa kohti liittovaltiota missä jäsenmailla on yhä vähemmän valtaa omiin maihinsa.
Ettei tässä nyt vaan olisi sinulla joku haave saada Naton ohjustukikohtia osoittamaan kohti Venäjää V-Venäjästä. Mikset vaan sano suoraan, että Venäjä pitää tuhota.

En minä ole sanonut kannattavani heidän EU-jäsenyyttä. Oppositiopuolue BPF sitä kannattaa, kuten myös NATO-jäsenyyttä.

Kenelläkähän tässä niitä harhoja loppujen lopuksi sitten olikaan? Minä toivon vain diktatuurin loppumista Valko-Venäjällä. En Venäjän tuhoamista, enkä NATO-hommia.

Tokihan sieltä oppositiosta myös euroskeptinen nationalistipuolue löytyy, jos se yhtään mieltäsi rauhoittaa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Conservative_Christian_Party_%E2%80%93_BPF
« Viimeksi muokattu: 15.08.2020, 04:56:44 kirjoittanut Stobelius »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 854
 • Liked: 24781
 • Blues for Allah
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #26 : 15.08.2020, 06:05:56 »
Ainoa syy miksi Ukrainassa ei ole ollut diktaattoria johtuu lähinnå maan etniskiellisestä 50-50 kahtiajaosta jonka vuoksi siellä on valta vaihtunut vähån väliä.

Kielellinen kahtiajako on ollut jo aikaa sitten 70-30 ja venäjää puhuvien osuus on jatkuvassa laskussa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 1468
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #27 : 15.08.2020, 09:24:58 »
Kun Lukashenko pidätytti 33 venäläistä palkkasotilasta Minskissä niin olikohan se kommentti näihin ajatuksiin.

Venäjällä keskustellaan kohteliaiden miesten lähettämisestä Valko-Venäjälle. Aihetta nosti Russia Todayn päätoimittaja Margarita Simonyan, jonka asema Russia Todayn päätoimittajana tekee ehdotuksesta hieman hiukset pystyyn nostavan. Muistetaan, että länsi sai paskahalvauksen, kun Kreml yllättäen miehitti Krimin, että länsi oli niin yllätetty, että pieniä vihreitä miehiä käsiteltiin tiedotusvälineissä ensialkuun "mysteerisotilaina" ja Kremlin isäntäkin kertoi, että venäläisten sotilaiden varusteita pystyy ostamaan kaupasta.

Lainaus
Vuonna 2005 Margarita Simonyan avasi RT: n, Venäjän ensimmäisen vuorokauden ympäri avoimen, englanninkielisen kansainvälisen TV-uutiskanavan, joka on sittemmin laajentunut globaaliksi, 24/7-uutisverkostoon, jossa on kahdeksan televisiokanavaa, digitaaliset alustat kuudessa kielessä ja video-uutistoimisto RUPTLY.

Margarita Simonyan sisällytettiin vuonna 2017 arvostettuun Forbes-luetteloon maailman voimakkaimmista naisista, mikä on kymmenen pistettä korkeampi kuin Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ja entinen demokraattinen presidenttiehdokas Hillary Clinton.

Margaritan johdolla RT kasvatti TV-yleisönsä 100 miljoonaan viikoittaiseen katsojaan ja tuli TV: n ykkönen TV-uutisverkostoon YouTubessa yli 10 miljardilla näyttökerralla sekä 7-kertaiseksi Emmy-finalistiksi.

Vuonna 2013 Margarita Simonyanista tuli myös päätoimittaja Rossiya Segodnyalle, joka on kansainvälinen uutistoimisto ja radiopalvelu, joka lähettää yli 30 kielellä. Margarita aloitti toimittajauransa Venäjän kaupungissa Krasnodarissa paikallisessa televisio- ja radioasemassa johtaen lopulta Venäjän suurimman valtakunnallisen lähetystoiminnan harjoittajan VGTRK: n alueellista toimistoa.

Sota kirjeenvaihtajana hän kertoi Tšetšeniasta toisen Tšetšenian sodan aikana, Beslanin koulupiiristä ja Abhasiasta, jotka ansaitsivat hänelle useita journalismin palkintoja.

https://www.rt.com/about-us/management/

Lainaus

https://twitter.com/M_Simonyan/status/1294140006882189312

Twiitti on Google Chrome selaimen kääntäjällä jotenkin sinne päin, että:

Lainaus
Yleensä on kohteliaiden ihmisten aika laittaa asiat tietysti.

Kuinka he voivat.

Yksi arvaus on, että siinä lukee: "kohteliaiden miesten on aika laittaa asiat niin kuin he osaavat"

Tässä ketjussa on valko-venäläisten twiittaajien kommentteja. Suomennos Google Chrome selaimen kääntäjällä klikkaamalla hiiren kakkosella ruutua, valikosta käännä kielellä suomi

Lainaus

https://twitter.com/belamova/status/1294268169247490048

« Viimeksi muokattu: 15.08.2020, 12:16:30 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 945
 • Liked: 7935
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #28 : 15.08.2020, 10:10:19 »
Valitettavasti googlen kääntäjä ei toimi kovin hyvin venäjän kohdalla. Vähän sama jos yrittää kääntää kiinaa tai japania. Lauseiden merkitys kääntyy usein täysin päälaelleen.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 187
 • Liked: 12937
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #29 : 15.08.2020, 10:14:19 »
^Melkolailla sama kuin Suomen kielen kanssa, ei ole koneille helppoa ja usein menee tyystin hänekseen :)

Tagit: