Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 102750 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 374
 • Liked: 7528
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #30 : 15.08.2020, 12:40:23 »
Jotenkin sellainen tunne että Lukasenko lähtee maanpakoon tai pääsee hengestään ennen joulua. Tuohon ukkoon taitaa olla liki kaikki jo kyrpiintyneitä.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 7320
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #31 : 15.08.2020, 13:07:53 »
Minusta hän on niin valtaan ihastunut, että tapattaa vaikka puolet kansastaan.

Maksan/otan vastaan oluen.   ;D
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 229
 • Liked: 1471
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #32 : 15.08.2020, 13:29:56 »
Tavallisten ihmisten twiiteissä Valko-Venäjän demonstraatioihin osallistuvat ihmiset käyttäytyvät rauhallisesti ja antavat kukkia poliiseille ja sotilaille, ja kuvien selitys on sävyltään positiivinen, mutta kun tarkalleen saman rauhallisen kuvamateriaalin yhteyteen tekstin on laatinut toimittaja niin rauhallinen protestikuvasto on höystetty kielteisen sävyisellä tekstillä. Miksei toimittaja voi olla iloinen rauhallisesti sujuvasta demonstraatiosta.

Twitterissä muutama toimittaja harjoittaa kahta asiaa yhtä aikaa. He alistavat lukijoita pelolla ja ajavat raivoa. Se on vähän hämmentävää viestintää. Mutta ilmeinen tavoite on selvä, se on provosoida väkivaltaisia mellakoita koska väkivalta on kiinnostavampaa uutismateriaalia kuin rauhalliset mielenosoitukset.

Älykäs ymmärtää, että hallinnossa toimivilla ihmisillä pitää olla mahdollisuus siirtyä uuden hallinnon puolelle ja siksi siltoja polttavaa tyyliä ei pitäisi käyttää vaikka toimittajat kuinka yllyttäisi jännittävän uutismateriaalin toivossa.In ordinary people’s tweets, the people taking part in the demonstrations in Belarus behave calmly and give flowers to police and soldiers, and the explanation of the images is positive, but when the text is drafted by a journalist in exactly the same peaceful footage, the peaceful protest is spiced with negative tones. Why can’t a journalist be happy with a calmly smooth demonstration.

On Twitter, a few journalists do two things at the same time. They subjugate readers with fear and drive rage. It’s a bit of confusing communication. But the obvious goal is clear, it’s to provoke violent riots because violence is more interesting news material than peaceful demonstrations.

Intelligent understands that people in government need to be able to move to the side of the new government and therefore the style of burning bridges should not be used no matter how incited by journalists in the hope of exciting news material.


« Viimeksi muokattu: 15.08.2020, 18:18:25 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #33 : 16.08.2020, 01:58:24 »
Jotenkin sellainen tunne että Lukasenko lähtee maanpakoon tai pääsee hengestään ennen joulua. Tuohon ukkoon taitaa olla liki kaikki jo kyrpiintyneitä.
Lukashenko on pyytänyt Putinilta apua, joten mitkään opposition edustajat ainakaan tuskin pääsee valtaan. Valkovenäjän poliisi ja arneija tukee Lukashenkoa ja Venäjä lähettää tarvittaessa lisää "rauhanturvaajia", vaikka 60% maan kansasta vastustaisi Lukashenkoa niin niillä ei ole lihaksia kaataa Venäjän tukemaa maansa hallitusta. Enemmistö valko-venäläisistä on anyway venäjää puhuvia ja Venäjä mielisiä joten tuskin tässä mitään sotaa tulee.

En ole ihan varma onko Venäjällä tai Valko-Venäjällä koskaan ollut demokratiaa siinä mielessä kun sana länsimaissa ymmärretään, niin en ihan ymmärrä, miksi joku täällä olettaisi, että vaalien kusetus johtaisi automaattisesti vallankumoukseen.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Bellum

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 252
 • Liked: 867
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #34 : 16.08.2020, 02:26:47 »
Hieman toisenlaisiakin kuuluu siitä onko koko koneistokaan Lukasenkon takana yhtenä rintamana...

Lainaus
Kymmenet tuhannet marssivat Minskin kaduilla – halasivat kilpensä laskeneita sotilaita

(...)

Halauksia ja kukkia

Perjantaina mielenosoittajat kantoivat ilmapalloja, lippuja ja kylttejä, joissa luki ”me emme unohda, me emme anna anteeksi”, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kun mielenosoittajat kerääntyivät parlamenttirakennuksen eteen Itsenäisyyden aukiolle, osa turvallisuusjoukoista laski mellakkakilpensä. Mielenosoittajat halasivat heitä, ja antoivat heille kukkia.

Liettuaan paennut opposition presidenttiehdokas Svetlana Tsihanouskaja on kannustanut rauhanomaisten mielenosoitusten jatkamista.

Minskiin jäänyt oppositiojohtaja Maria Kolesnikova sanoi Reutersin mukaan perjantaina, että Lukašenkan valta on murenemassa. Lukašenka on hallinnut maata jo 26 vuotta.

Lukašenka kehotti perjantaina kansalaisia pysymään kotona, jottei heistä tule ”tykin ruokaa”. Hän on toistuvasti syyttänyt ulkomaalaisia levottomuuksien lietsomisesta.

Ainakin kaksi mielenosoittajaa on kuollut ja melkein 7 000 pidätetty mielenosoituksissa. Valko-Venäjä on sittemmin vapauttanut ainakin yli 2 000 mielenosoittajaa. Hallitus on kieltänyt, että heitä olisi pahoinpidelty pidätyksen aikana.

(...)

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7eff13b3-a70e-4708-bd9b-e1d70e1014d2 (15.8.2020)

Kyllä se on lähtölaskenta alkanut tuolle hallinnolle, voi olla että Putinilla on jotain sanomista asiaan, mutta ei se kovin isosti ole Lukasenkon takanakaan seisomassa, omien etujensa ehkä ja ne voi taata joku muukin.


Käyttäkää quote-toimintoa, jotta lainattu teksti erottuu omasta tekstistä. Laittakaa lainatessanne noin kolmasosa tekstistä ja oleelliset asiat näkyviin.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2020, 04:06:25 kirjoittanut Alaric »

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 712
 • Liked: 801
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #35 : 16.08.2020, 09:02:09 »
Valko-Venäjän pikku-diktaattori ei luovu vallastaan eikä toisaalta Putin luovu Valko-Venäjän "puskurista", vaikka pikku-diktaattori siellä yllättäen luopuisikin. Yllättyisin kyllä iloisesti mikäli asiat menisivät paremmin.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 229
 • Liked: 1471
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #36 : 16.08.2020, 12:35:21 »
Lueskelin muutama päivä sitten venäläisiä tiedotusvälineitä Google Chrome selaimen käännöstoiminnon avulla. Muistaakseni Tikhanovskajalta kysyttiin mitä mieltä hän on Krimistä niin hän muotoili varovasti, että:

Lainaus
Krim on laillisesti Ukrainan, mutta Krim on venäläinen, äläkä enää kiusaa minua tällä kysymyksellä

Valko-Venäjä on vieläkin tulenarempi kysymys kuin Ukraina. Valko-Venäjä on jo miltei Moskovan piiriä ja NATO maat Viro, Latvia ja Liettua ovat siinä vieressä. Viro, Latvia ja Liettua ovat entisiä neuvostotasavaltoja, että NATO on siis Baltian maat jäseneksi ottaessaan siirtynyt entisen Neuvostoliiton alueelle. Baltian maayhteys muuhun NATO:on on Puolan rajalla Valko-Venäjän ja Kaliningradin välissä. Elikkä sillä on paljon merkitystä mihin suuntaan Valko-Venäjän johto on kallellaan.

Hakeeko Valko-Venäjän johtajat Euroopan unionin ja NATO:n jäsenyyttä vai pysytteleekö Valko-Venäjä Venäjän johtaman Euraasian unionin ja Kollektiivisen turvallisuussopimusjärjestön jäsenenä.

Euraasian unionin jäsenmaita ovat Valko-Venäjä, Venäjä, Kazakstan, Armenia ja Kirgisia. Kollektiivisen turvallisuussopimusjärjestön jäseniä ovat Valko-Venäjä, Venäjä, Kazakstan, Armenia, Kirgisia ja Tadzikistan.

Jos Valko-Venäjän johtajat hakevat Euroopan unionin ja NATO:n jäsenyyttä niin Ukrainan skenaario varmaankin toistuu. Arvauksella heittäisin, että kansantasavalta sijaitsisi tällä kertaa lähellä Ukrainan rajaa Gomelin alueella Gomelin kaupungissa.

Valko-Venäjän suhteen kaikki liikkeet ovat poliittista dynamiittia. Parasta olisi, että mikään ei liiku. Status quo pysyy, mutta eihän se niin voi käydä. Valko-Venäjällä painaa esimerkiksi talouteen liittyvät kysymykset. Käytännössä Valko-Venäjän talous on stagnaatiossa, heillä on käsissään kilpailukyvytön tuotantorakenne ja valtionyhtiöt tuottavat lakkoillessaan paremmin kuin toimiessaan. Mutta onneksi Valko-Venäjällä on multaa ja vesisadetta ja he valmistavat maatalouskoneita ja pystyvät järjestämään niihin aina jotakin polttoainetta sadon kylvämiseen ja korjuuseen, ruokaturva heillä on kunnossa.

Lisäksi Venäjän tulevaisuus on kysymysmerkki, että miten Venäjä onnistuu sopeuttamaan taloutensa öljykenttien tyhjentymiseen. Lisäksi Jäämeren merijää sulaa ja ilmasto lämpenee niin se sulattaa ikiroudan, jonka päällä Länsi-Siperian öljykentän rakenteet ovat. Venäjällä on edessä isoja haasteita.

Ja sitten, jos Siperian alueilla ilmenee kansallismielistä liikehdintää, joka edistää kiinalaisen suurpääoman sijoittumista Siperiaan. Sitten alkaa kiinnostaa Yhdysvaltojakin siksi, että Siperia on lähellä Beringinsalmea ja Alaskaa. Yhdysvallat ryhtyy kuvittelemaan skenaariota, jossa Kiinan keltaiset laumat ryntäävät vuorten ylitse Siperiaan ja Beringinsalmen ylitse Alaskaan ja etenevät siitä Kanadan yli Yhdysvaltoihin ja samaan aikaan toisella suunnalla Kazakstanissa keltaiset laumat rynnivät Länsi-Siperian öljykentille ja Lähi-itään ja kaappaavat maailman tärkeimmät  ja suurimmat öljykentät ja sitten keltaiset käynnistävät rynnäkön kohti Eurooppaa tavoitteena Pariisi ja Lontoo. Ja koko offensiivi alkoi laajamittaisilla Yhdysvaltain laivaston alusten upottamisilla Etelä-Kiinanmerellä, jonka jälkeen Kiina otti haltuunsa Guamin ja Okinawan. Tukka pystyssä vai mitä.

Venäjällä on kädet niin täynnä vihollisia, että tiedä mitä he tekevät, ehkä koko Kollektiivinen turvallisuussopimusjärjestö hakee NATO:n jäsenyyttä ja varmemmaksi vakuudeksi Kreml vetää pikavauhtia joukot Krimiltä ja Donbassista ja Abhasiasta ja Etelä-Ossetiasta ja Transnistriasta ja siirtää ne Kiinan vastaisille rintamille.

Kiina itse päätti ryhtyä sotilaalliseen offensiiviin siksi, että Kiinassa alkoi laajamittaiset katumellakat Kiinan talouden romahdettua siksi, että Pohjois-Amerikka, Euroopan unioni ja Japani onnistuivat kaatamaan Kiinalle tärkeän vientikaupan.

Että, jos Valko-Venäjän hallinnoksi vaihtuu kauniit nuoret naiset niin he kohtaavat kylmiltään ihmiskunnan koko historian kaikkien aikojen kovimmat haasteet ;D
« Viimeksi muokattu: 16.08.2020, 13:01:17 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #37 : 16.08.2020, 17:02:37 »
Minskissä on porukkaa nyt niin paljon liikkeellä, että Lukasenka lienee jo pakkaamassa:

"The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling."

Thomas Sowell

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 374
 • Liked: 7528
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #38 : 16.08.2020, 17:18:22 »
Herra Lukasenkka voisi pysyä vallassa, jos lupaa myönnytyksiä ja sen jälkeen pelaa aikaa niiden toteuttamisessa. Tämä sälli on sellainen ketku että Valko-Venäläisiä voidaan hyvinkin kusettaa kohta kunnolla.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 462
 • Liked: 2877
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #39 : 16.08.2020, 17:35:57 »
Herra Lukasenkka voisi pysyä vallassa, jos lupaa myönnytyksiä ja sen jälkeen pelaa aikaa niiden toteuttamisessa. Tämä sälli on sellainen ketku että Valko-Venäläisiä voidaan hyvinkin kusettaa kohta kunnolla.

Voipi olla toiveajattelua omalta osalta, mutta en kyllä jaksa uskoa että tässä vaiheessa enää mikään muu kuin Lukashenkan luopuminen vallasta voisi mielenosoittajia rauhallisesti tyynnyttää. Vielä alkuviikosta olisi voinut onnistua, kun poliiseilla ja armeijalla oli orastava hallinta tilanteeseen, mielenosoittajia pahoinpideltiin ja suuri osa kansasta epäröi tulla kadulle. Nyt kansa vaikuttaa kuitenkin päässeen pelon yli, mistä kertovat massiiviset ihmismassat kadulla ja ulkona, joita ei enää helposti voi hallita väkivalloin ja pelolla. Ovat haistaneet vapauden ja tuskin tyytyvät mihinkään malliin mikä Lukashenkan jatkon sisältäisi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #40 : 16.08.2020, 17:56:22 »
Herra Lukasenkka voisi pysyä vallassa, jos lupaa myönnytyksiä ja sen jälkeen pelaa aikaa niiden toteuttamisessa. Tämä sälli on sellainen ketku että Valko-Venäläisiä voidaan hyvinkin kusettaa kohta kunnolla.

Voipi olla toiveajattelua omalta osalta, mutta en kyllä jaksa uskoa että tässä vaiheessa enää mikään muu kuin Lukashenkan luopuminen vallasta voisi mielenosoittajia rauhallisesti tyynnyttää. Vielä alkuviikosta olisi voinut onnistua, kun poliiseilla ja armeijalla oli orastava hallinta tilanteeseen, mielenosoittajia pahoinpideltiin ja suuri osa kansasta epäröi tulla kadulle. Nyt kansa vaikuttaa kuitenkin päässeen pelon yli, mistä kertovat massiiviset ihmismassat kadulla ja ulkona, joita ei enää helposti voi hallita väkivalloin ja pelolla. Ovat haistaneet vapauden ja tuskin tyytyvät mihinkään malliin mikä Lukashenkan jatkon sisältäisi.
Sina et nyt ymmarra, etta tassa on kuseessa vähän isommat asiat kun se, mitä Minskin nuoriso haluaa. Kuulemma ihan puolueettomien analyysien mukaan Lukashenkoa kannattaa edelleen se 35-40% väestöstä, etenkin vähän iäkkäämpiä, lisäksi armeija ja poliisi on uskollisia miehelle. Vaikka maan nuoriso olisi kääntänyt selkänsä maan valtakoneistolle ja täyttäisi kadut ja vaalit olisi ollut kusetusta, niin ei sillä ole mitään merkitystä. Demokratiaa nyt muutenkin lähinnä halveksitaan lähes kaikissa itäblokin maissa eikä se ole mikään korkein arvo mitä kukaan muu kun nuoriso haluaisi. Asialla on myös geopoliittinen ulottuvuus, Venäjä ei halua, että Valko-Venäjä etääntyy Venäjän piiristä jo geografisista syistä johtuen. Lukashenkon lojaali armeija Putinin rauhanturvaajien auttamana helposti musertaa protestit vaikka kaikki Minskin nuoret olisi kaduilla.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 462
 • Liked: 2877
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #41 : 16.08.2020, 19:08:27 »
Herra Lukasenkka voisi pysyä vallassa, jos lupaa myönnytyksiä ja sen jälkeen pelaa aikaa niiden toteuttamisessa. Tämä sälli on sellainen ketku että Valko-Venäläisiä voidaan hyvinkin kusettaa kohta kunnolla.

Voipi olla toiveajattelua omalta osalta, mutta en kyllä jaksa uskoa että tässä vaiheessa enää mikään muu kuin Lukashenkan luopuminen vallasta voisi mielenosoittajia rauhallisesti tyynnyttää. Vielä alkuviikosta olisi voinut onnistua, kun poliiseilla ja armeijalla oli orastava hallinta tilanteeseen, mielenosoittajia pahoinpideltiin ja suuri osa kansasta epäröi tulla kadulle. Nyt kansa vaikuttaa kuitenkin päässeen pelon yli, mistä kertovat massiiviset ihmismassat kadulla ja ulkona, joita ei enää helposti voi hallita väkivalloin ja pelolla. Ovat haistaneet vapauden ja tuskin tyytyvät mihinkään malliin mikä Lukashenkan jatkon sisältäisi.
Sina et nyt ymmarra, etta tassa on kuseessa vähän isommat asiat kun se, mitä Minskin nuoriso haluaa. Kuulemma ihan puolueettomien analyysien mukaan Lukashenkoa kannattaa edelleen se 35-40% väestöstä, etenkin vähän iäkkäämpiä, lisäksi armeija ja poliisi on uskollisia miehelle. Vaikka maan nuoriso olisi kääntänyt selkänsä maan valtakoneistolle ja täyttäisi kadut ja vaalit olisi ollut kusetusta, niin ei sillä ole mitään merkitystä. Demokratiaa nyt muutenkin lähinnä halveksitaan lähes kaikissa itäblokin maissa eikä se ole mikään korkein arvo mitä kukaan muu kun nuoriso haluaisi. Asialla on myös geopoliittinen ulottuvuus, Venäjä ei halua, että Valko-Venäjä etääntyy Venäjän piiristä jo geografisista syistä johtuen. Lukashenkon lojaali armeija Putinin rauhanturvaajien auttamana helposti musertaa protestit vaikka kaikki Minskin nuoret olisi kaduilla.

Kiitos huolehtimisestasi, ymmärrän vallan hyvin minkä kokoluokan voimat tässä jylläävät. Se, että kutsut maanlaajuisia protesteja "Minskin nuorisoksi", kertoo lähinnä omasta itänaapuria myötäilevästä asenteesta. Lukashenkan puolella ei päin vastoin ole enää oikeastaan kuin Venäjä – juurikin niistä geopoliittisista imperatiiveista johtuen. Valtiollinen TV marssi jo ulos, poliisit – varsinkin isompien kaupunkien ulkopuolella – ovat siirtyneet protestoijien puolelle, kun olisi pitänyt pamputtaa sitä naapurin miestä vain, koska tämä tahtoo vapauden ja väärennetyt vaalit ovat perseestä, eikä ihmisen psyyke noin ylimalkaan sellaiseen kykene. Puolisotilaallisia joukkoja on haalittu muualta venäjämyönteisestä maailmasta, muun muassa Serbiasta, koska valkovenäläisiä omalla puolella olevia ei yksinkertaisesti ole jäljellä. Tässä on kuule edessä joko totalitaristisen Venäjän avustama viattomiin ja rauhallisiin protestoijiin kohdistuva verilöyly, tai Lukashenkan pako Moskovaan ja vallanvaihto.

Noin ylipäätänsä hyvä tapa keskustella ei ole se, että väheksyt toisen ymmärrystä. Pätee niin politiikassa kuin hommalla. Tsemppiä jatkoon.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2020, 19:13:23 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #42 : 16.08.2020, 19:34:51 »
Herra Lukasenkka voisi pysyä vallassa, jos lupaa myönnytyksiä ja sen jälkeen pelaa aikaa niiden toteuttamisessa. Tämä sälli on sellainen ketku että Valko-Venäläisiä voidaan hyvinkin kusettaa kohta kunnolla.

Voipi olla toiveajattelua omalta osalta, mutta en kyllä jaksa uskoa että tässä vaiheessa enää mikään muu kuin Lukashenkan luopuminen vallasta voisi mielenosoittajia rauhallisesti tyynnyttää. Vielä alkuviikosta olisi voinut onnistua, kun poliiseilla ja armeijalla oli orastava hallinta tilanteeseen, mielenosoittajia pahoinpideltiin ja suuri osa kansasta epäröi tulla kadulle. Nyt kansa vaikuttaa kuitenkin päässeen pelon yli, mistä kertovat massiiviset ihmismassat kadulla ja ulkona, joita ei enää helposti voi hallita väkivalloin ja pelolla. Ovat haistaneet vapauden ja tuskin tyytyvät mihinkään malliin mikä Lukashenkan jatkon sisältäisi.
Sina et nyt ymmarra, etta tassa on kuseessa vähän isommat asiat kun se, mitä Minskin nuoriso haluaa. Kuulemma ihan puolueettomien analyysien mukaan Lukashenkoa kannattaa edelleen se 35-40% väestöstä, etenkin vähän iäkkäämpiä, lisäksi armeija ja poliisi on uskollisia miehelle. Vaikka maan nuoriso olisi kääntänyt selkänsä maan valtakoneistolle ja täyttäisi kadut ja vaalit olisi ollut kusetusta, niin ei sillä ole mitään merkitystä. Demokratiaa nyt muutenkin lähinnä halveksitaan lähes kaikissa itäblokin maissa eikä se ole mikään korkein arvo mitä kukaan muu kun nuoriso haluaisi. Asialla on myös geopoliittinen ulottuvuus, Venäjä ei halua, että Valko-Venäjä etääntyy Venäjän piiristä jo geografisista syistä johtuen. Lukashenkon lojaali armeija Putinin rauhanturvaajien auttamana helposti musertaa protestit vaikka kaikki Minskin nuoret olisi kaduilla.

Kiitos huolehtimisestasi, ymmärrän vallan hyvin minkä kokoluokan voimat tässä jylläävät. Se, että kutsut maanlaajuisia protesteja "Minskin nuorisoksi", kertoo lähinnä omasta itänaapuria myötäilevästä asenteesta. Lukashenkan puolella ei päin vastoin ole enää oikeastaan kuin Venäjä – juurikin niistä geopoliittisista imperatiiveista johtuen. Valtiollinen TV marssi jo ulos, poliisit – varsinkin isompien kaupunkien ulkopuolella – ovat siirtyneet protestoijien puolelle, kun olisi pitänyt pamputtaa sitä naapurin miestä vain, koska tämä tahtoo vapauden ja väärennetyt vaalit ovat perseestä, eikä ihmisen psyyke noin ylimalkaan sellaiseen kykene. Puolisotilaallisia joukkoja on haalittu muualta venäjämyönteisestä maailmasta, muun muassa Serbiasta, koska valkovenäläisiä omalla puolella olevia ei yksinkertaisesti ole jäljellä. Tässä on kuule edessä joko totalitaristisen Venäjän avustama viattomiin ja rauhallisiin protestoijiin kohdistuva verilöyly, tai Lukashenkan pako Moskovaan ja vallanvaihto.

Noin ylipäätänsä hyvä tapa keskustella ei ole se, että väheksyt toisen ymmärrystä. Pätee niin politiikassa kuin hommalla. Tsemppiä jatkoon.
Kannatan autoritäärisiä johtajia oli niitä missä maassa tahansa, koska ne on vastavoima liberaalille länsimaiselle eliitille joka mm tukee monikulttuurisuutta ja muuta mädätystä ajaakseen omia hajoita ja hallitse tavoitteitaan. Venäjä on maana aika paska, mutta Putin ja Lukashenko edustaa pienempää pahaa minulle kuin joku Justin Trudeau ja Soros. Ei siinä sen ihmeempää. Demokratia ei kiinnosta vitt""" akaan.

Anyway ylempi viesti oli minulta vaan jonkin sortin sanoilla leikkimistä ja vähän parodiaa, eikä mikään henkilökohtainen hyökkäys älykkyyttäsi kohtaan. Pyydän toki anteeksi jos loukkaannuit.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 755
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #43 : 16.08.2020, 19:57:25 »
Kannatan autoritäärisiä johtajia oli niitä missä maassa tahansa

Toivot siis Suomeenkin diktatuuria?

Kyllähän sellainen jossain Venäjän tapaisessa monikansallisessa valtiossa toimii, kun hajoaisi muuten liitoksistaan, mutta Valko-Venäjällä ei ole mitään tarvetta diktatuurille. Pieni maa ja homogeeninen kansa.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #44 : 16.08.2020, 20:11:11 »
Kannatan autoritäärisiä johtajia oli niitä missä maassa tahansa

Toivot siis Suomeenkin diktatuuria?

Kyllähän sellainen jossain Venäjän tapaisessa monikansallisessa valtiossa toimii, kun hajoaisi muuten liitoksistaan, mutta Valko-Venäjällä ei ole mitään tarvetta diktatuurille. Pieni maa ja homogeeninen kansa.
Nojoo Suomi voisi hyvin olla Singaporen kaltainen autoritäärisempi maa.

En tosin pidä länsimaita kovin vapaina tai demokraattisina tosin nytkään. Järjestelmä on vaan tyyliltään liberaalimpi eikä autoritäärinen olemukseltaan. Mutta samalla tavalla täällä toisinajattelijat hiljennetään tai sensuroidaan milloin mihinkin vihapuheeseen vedoten.
Antifat sun muut vuosi vuodelta enemmän jopa uhkaa toisinajattelijoiden fyysistä turvallisuutta.

Vaihtoehdot on oikeastaan Ruotsi tyylinen liberaali diktatuuri tai Venäjä/Kiina tyylinen autoritäärinen diktatuuri.
Vapaus ja demokratia on myyttejä ja illuusioita.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2020, 20:16:23 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2896
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #45 : 16.08.2020, 22:36:27 »
...
Puolisotilaallisia joukkoja on haalittu muualta venäjämyönteisestä maailmasta, muun muassa Serbiasta, koska valkovenäläisiä omalla puolella olevia ei yksinkertaisesti ole jäljellä. Tässä on kuule edessä joko totalitaristisen Venäjän avustama viattomiin ja rauhallisiin protestoijiin kohdistuva verilöyly, tai Lukashenkan pako Moskovaan ja vallanvaihto.
...

Pyydän lähdettä Venäjän harjoittamasta serbialaisten puolisotilaallisten joukkojen haalimisesta Valko-Venäjälle hillumaan. Pyydän lähdettä siksi, että mielelläni lukisin lisää aiheesta, en siksi, etten pitäisi moista toimintaa mahdollisena. Samoin lukisin mielelläni, verran verran "Lännen" "hämmentäjät" ovat "hämmentämässä" Valko-Venäjän tilannetta juuri nyt vaikkapa ihan paikan päällä.

Vallanvaihto ja enemmän tai vähemmän väkivalloin tlanteen "normalisoiminen" kutakuinkin entiselleen on mielestäni se todennäköisin skenaario Valko-Venäjän lähitulevaisuudelle. Mitä pidempään valkovenäläinen Lukashenkon vastainen oppositio pystyy jatkamaan väkivallatonta protestointiaan ja mitä pidempään heillä on kuria ja malttia puhua vain Lukashenkon vaihtamisesta ja vaieta täysin mistään Valko-Venäjän ulkopolitiikan muutoksesta tai EU/NATO -jäsenyydestä, sitä vaikeampi Moskovan valtiaiden on hoitaa siististi Valko-Venäjä nykytilanne pois päiväjärjestysestä. Minulla on nyt hivenen "ikävät" fiilikset Moskovan aikeista.

Mielestäni on aina hyvä muistaa se seikka, että Moskovan valtiaat ovat mestarillisia tulipalojen rajaajia, vaikka loppusammuttaminen jääkin usein suorittamatta. Yksinkertaisesti sen vuoksi, että uutta tulipalon alkua on pukannut ja pukkaa syttymään jatkuvasti Moskovan valtiaiden valtapiirissä siinä määrin, että moinen tapa toimia on vakiintunut hallitseminen "normaaliksi". Jo vuosisatoja.

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 432
 • Liked: 1201
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #46 : 16.08.2020, 22:41:01 »
Kannatan autoritäärisiä johtajia oli niitä missä maassa tahansa

Toivot siis Suomeenkin diktatuuria?

Kyllähän sellainen jossain Venäjän tapaisessa monikansallisessa valtiossa toimii, kun hajoaisi muuten liitoksistaan, mutta Valko-Venäjällä ei ole mitään tarvetta diktatuurille. Pieni maa ja homogeeninen kansa.

Jos meno Suomessa muuttuu tästä vielä hullummaksi, kannatan sotilasjunttaa maamme johtoon.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 462
 • Liked: 2877
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #47 : 16.08.2020, 23:03:45 »
...
Puolisotilaallisia joukkoja on haalittu muualta venäjämyönteisestä maailmasta, muun muassa Serbiasta, koska valkovenäläisiä omalla puolella olevia ei yksinkertaisesti ole jäljellä. Tässä on kuule edessä joko totalitaristisen Venäjän avustama viattomiin ja rauhallisiin protestoijiin kohdistuva verilöyly, tai Lukashenkan pako Moskovaan ja vallanvaihto.
...

Pyydän lähdettä Venäjän harjoittamasta serbialaisten puolisotilaallisten joukkojen haalimisesta Valko-Venäjälle hillumaan. Pyydän lähdettä siksi, että mielelläni lukisin lisää aiheesta, en siksi, etten pitäisi moista toimintaa mahdollisena. Samoin lukisin mielelläni, verran verran "Lännen" "hämmentäjät" ovat "hämmentämässä" Valko-Venäjän tilannetta juuri nyt vaikkapa ihan paikan päällä.

Vallanvaihto ja enemmän tai vähemmän väkivalloin tlanteen "normalisoiminen" kutakuinkin entiselleen on mielestäni se todennäköisin skenaario Valko-Venäjän lähitulevaisuudelle. Mitä pidempään valkovenäläinen Lukashenkon vastainen oppositio pystyy jatkamaan väkivallatonta protestointiaan ja mitä pidempään heillä on kuria ja malttia puhua vain Lukashenkon vaihtamisesta ja vaieta täysin mistään Valko-Venäjän ulkopolitiikan muutoksesta tai EU/NATO -jäsenyydestä, sitä vaikeampi Moskovan valtiaiden on hoitaa siististi Valko-Venäjä nykytilanne pois päiväjärjestysestä. Minulla on nyt hivenen "ikävät" fiilikset Moskovan aikeista.

Mielestäni on aina hyvä muistaa se seikka, että Moskovan valtiaat ovat mestarillisia tulipalojen rajaajia, vaikka loppusammuttaminen jääkin usein suorittamatta. Yksinkertaisesti sen vuoksi, että uutta tulipalon alkua on pukannut ja pukkaa syttymään jatkuvasti Moskovan valtiaiden valtapiirissä siinä määrin, että moinen tapa toimia on vakiintunut hallitseminen "normaaliksi". Jo vuosisatoja.

Läntisestä hämmennyksestä mulla ei valitettavasti ole tarjota luettavaa, uskoisin että googlaamalla löytää ja varmasti sitäkin esiintyy, vähän riippuu minkämoisen laskee hämmennykseksi. Ainakin osassa laitavasemmistoa on ollut kova meuhka päällä leimata protestoijat länsimaiden imperialisteiksi, joiden tarkoituksena on luoda maasta uusi Irak. Serbien suhteen tästä tviitistä lähtee ketju:


V-Venäjän puolustusministeriö asian niin ikään myönsi, kuten alempaa ketjusta löytyy, mutta sanoi näiden olevan maassa harjoitustarkoitusessa. Loppukommenttiin, vahvasti samat fiilikset. Lukashenkan asemaa vahvistaisi tässä vaiheessa minkäänlainen NATOn puolesta kannanotto, löisi vain löylyä lisää juuri näillä imperialismiteorioille.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 374
 • Liked: 7528
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #48 : 16.08.2020, 23:20:27 »
Tuskimpa Valko-Venäjällä armeika ja poliisi kauaa tukee lukashenkkaa. Tuki täytyy jollain ostaa ja massit taitaa olla aikaslailla loppu. Lukashenkan tukijat ovat vahoja mummoja ja vaareja landella ei heistä ole mitään iloa. Jos yleislakot ja mellakat jatkuu niin valta vaihtuu varmasti. Varsinkin teollisuuslittojen lakko saa maan nopeasti polvilleen.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2896
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #49 : 16.08.2020, 23:30:26 »
...
Serbien suhteen tästä tviitistä lähtee ketju:

...

Ystävällismielinen kilpailutoiminta sotilastaidoissa (kts lähde) saattaisi olla eräs ihan todellinen syy serbien läsnäoloon Brestissa, kuten nim. Jullehtin linkkaamassa tviittiketjussakin esitettiin. Koska kantavat kansallisia tunnuksia avoimesti, muut selitys vaatisi sitten halua lavastaa serbit tai voisihan olla tuplakusetus, etta me halutaan näyttää olevamme tökeröitä lavastajia.

Yksinkertaisin syy on usein se todennäköisin. Moisten kisojen järkkääminen jo etukäteen ongelmallisiksi arvattujen pressan vaalien juuri heti jälkeen voi toki olla eräs Moskovan etukäteissaviverhojen eräs muoto.

https://eng.belta.by/society/view/belarus-to-host-two-contests-of-international-army-games-132185-2020/

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 174
 • Liked: 12942
 • A witness to the fall
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #50 : 16.08.2020, 23:45:01 »
Jos meno Suomessa muuttuu tästä vielä hullummaksi, kannatan sotilasjunttaa maamme johtoon.

Kyllä tämä hulluus riittää jo. Minulle.

Aihe: Sotilasvallankaappaus Suomessa.  (Luettu 1952 kertaa)
https://hommaforum.org/index.php/topic,108045.0.html
Lainaus
Olen valmis osallistumaan järjestyksen palautukseen Suomessa, vaikka se vaatisi vallankumouksen.

Kyllä. (71.2%)
En. (28.8%)
NOVUS ORDO HOMMARUM
-All Wars Are Bankers' Wars-

Minne me olemme menossa?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 945
 • Liked: 7935
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #51 : 16.08.2020, 23:52:05 »
Jos laittaa googleen hakusanoiksi "Putin + Belarus" niin tulokseksi tulee lukemattomia uutislähteitä siitä miten Putin on luvannut auttaa Lukashenkoa "ratkaisemaan ongelmat". 

Pianhan se nähdään lähettääkö Putin sotilaitaan Minskin kaduille.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 207
 • Liked: 12007
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #52 : 16.08.2020, 23:53:20 »
Onko nyt Ceausescu-hetki? Joko lähdetään pakoon tai aletaan ampumaan ihmisiä? Muita vaihtoehtoja ei enää ole?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 945
 • Liked: 7935
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #53 : 17.08.2020, 00:00:29 »
Onko nyt Ceausescu-hetki? Joko lähdetään pakoon tai aletaan ampumaan ihmisiä? Muita vaihtoehtoja ei enää ole?

Historia taitaa tuntea aika vähän diktaattoreita, jotka ovat vetäytyneet vallasta ilman vastarintaa mikäli näillä on ollut käytössään sotiaallista voimaa. Niin kauan kuin armeija ja poliisi ovat lojaaleja Lukashenkolle tämä tulee varmasti niitä myös käyttämään plus tietysti mahdollinen apu Venäjältä.   


kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11596
 • Punavihreäkriittinen
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #54 : 17.08.2020, 00:57:00 »
Tuskimpa Valko-Venäjällä armeika ja poliisi kauaa tukee lukashenkkaa. Tuki täytyy jollain ostaa ja massit taitaa olla aikaslailla loppu. Lukashenkan tukijat ovat vahoja mummoja ja vaareja landella ei heistä ole mitään iloa. Jos yleislakot ja mellakat jatkuu niin valta vaihtuu varmasti. Varsinkin teollisuuslittojen lakko saa maan nopeasti polvilleen.
Emt, en itse usko tuohon. Länsimaissa toki asia mielellään nähdään noin, mutta vaikuttaa silti, että Lukashenkolla on edelleen 30-40% kannatus ja hän on saanut paljon ihmisiä viime aikoina tukiralleihinsa. Tilanne oli vähän sama kun Ukrainassa 7v sitten. Länsimaissa ajateltiin, että ei vittu nyt ne pro-russia nukkehallitsijat on seonnut kun ne hakkaa mielenosoittajia ja ampuu niitä ja kyllä tosijaan 99% vastustaa hallitusta - noh mitä seurasi oli verinen sisällissota. Tosin länsimaiden ja Ukrainan nykyhallituksen mukaan kyseessä on sota venäjää vastaan... (yeah right, ikäänkuin sota Venäjää vastaan olisi noin tasaväkinen)
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 301
 • Liked: 904
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #55 : 17.08.2020, 01:01:55 »
^ Lukashenkon tulevaisuus on täysin Putskun käsissä. Jos Putin kääntää peukun alas, niin lähtö tulee ja nopeasti. Jos taas peukku kohoaa ylös, niin eiköhän kaduille ilmesty Krimiltä tutut Vihreät Miehet.

Jos maahan tulisi post-Lukashenko vaalit jotka olisivat rehelliset, niin eihän kukaan tiedä ketä ne voittaisi. Maaseutu kuitenkin äänestää miten äänestää. (TJEU: Turkki)
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 374
 • Liked: 7528
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #56 : 17.08.2020, 02:08:45 »
Puuttini voi tuoda vihreitä pikku-ukkoja kdulle, mutta lakkojen lopettaminen on vaikeampaa. Jos v-venäläiset lakkoilevat niin valta todennäköisesti vaihtuu. Kansalaiset voi tehdä monenlaista kiusaa vaikka sotilaat olisivatkin kadulla.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 229
 • Liked: 1471
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #57 : 17.08.2020, 02:18:32 »
Kun tätä maailman meininkiä katsoo niin se on kuin pirunviulu, joka kiihdyttää tahtia koko ajan ja sitten hornan ovi avautuu jylinällä ja helvetilliset pilviratsastajat kiitävät taivaalla pirullisen naurun jylistessä ääreltä äärelle.

Kun venäläisiä medioita lueskelee niin vaikuttaa siltä, että Venäjällä on erimielisyyksiä siitä miten Lukashenkon suhteen pitäisi toimia. Venäjän hallinnon ja Lukashenkon suhteet ovat olleet jo kauan aikaa vaikeita. Kun Lukashenko pidätti venäläisiä palkkasotureita niin se siirsi pinnan alla kyteneen arvostelun julkisuuteen. Esimerkiksi duuman kansanedustaja nimitteli Lukashenkoa rumasti. Että ensiksi Venäjän media ja poliitikot antoivat ymmärtää, että he haluavat eroon Lukashenkosta ja sitten menikin vaikeammaksi. Kun Putin onnitteli Lukashenkoa presidentinvaalien voitosta niin Lukashenkon arvostelu Venäjän politiikassa ja medioissa väheni selkeästi.

Monet entisistä neuvostotasavalloista ovat, enemmän tai vähemmän, väärennettyjä vaaleja pitäviä diktatuureja, että diktaattoreissa herättää pelkoa, kun diktaattorit katselevat Valko-Venäjän tapahtumia, että diktaattorit lienevät toivovan, että Lukashenko tästä jotenkin selviää siksi, että jos Lukashenko kukistuu niin se lisää pelkoa näissä muissa diktaattoreissa, että diktaattorit voinevat pelätä vallankumousten aaltoa omissa maissaan ja siksi diktaattorit pyrkivät estämään vallankumousten onnistumista muissa diktatuureissa ja tukemaan kaikin tavoin diktaattorikollegoiden valtakauden jatkumista.

Venäläisten twitterkommentteja luettua näyttää siltä, että venäläiset eivät sietäisi sotaa Valko-Venäjää vastaan. Venäläiset eivät sietäisi ollenkaan sitä, että venäläiset sotilaat osallistuisivat valko-venäläisiin kohdistuviin verilöylyihin. Venäläiset twiittaajat sanoivat moisen aiheuttavan protestien aallon Venäjällä.

Lukashenkon pitämisessä vallassa on ainakin yksi etu. Euroopan unioni ja NATO ei hyväksy Valko-Venäjää Euroopan unionin ja NATO:n jäseneksi niin kauan kuin Lukashenko johtaa Valko-Venäjää. Jos Valko-Venäjälle tulee rehellisillä vaaleilla valittu presidentti ja parlamentti niin se tasoittaa Valko-Venäjän tietä Euroopan unionin ja NATO:n jäseneksi.

Valko-Venäjän uuden hallinnon aikomus on pitää presidentinvaalit ja parlamenttivaalit aloittaakseen vaalituloksen pohjalta hallinnon muodostamisen. Uusi hallinto haluaa palauttaa Valko-Venäjän 1994 perustuslain ja valko-puna-valkoisen lipun.

Joidenkin huhujen mukaan Valko-Venäjän presidentinvaalin ääniä ei laskettu vaan ääntenlaskijat istuivat odottamassa, että heille annetaan numerot ylhäältä. 

Tikhanovskayan voitto näkyy demonstraatioiden paljoudessa. Ymmärrän, että valko-puna-valkoisen osapuolen aivan rauhallinen demonstraatio pelottaa Lukashenkon hallintoa. Näitä on niin monta.

Kun Lukashenko kokosi kannattajansa demonstraatioon, kaikille selkeni kuinka vähän kannattajia Lukashenkolla on enään jäljellä. Twiittaajat vitsailevat, että Lukashenkoa tukevassa demonstraatiossa oli 400 ihmistä, ehkä siellä oli enemmän, virastokorttelin virastorakennuksiin mahtuu paljon henkilökuntaa, ehkä koko henkilökunta oli komennettu pihalle katselemaan Lukashenkon esiintymistä. Voitaisiinko olettaa, että liitteen kuvassa on suurin osa niistä, jotka tulivat kuuntelemaan Lukashenkoa. Huomataan vielä, että kuvan ihmisillä on turvavälit, että väkimäärä näyttää maantasalta otetussa kuvassa suuremmalta.

Hävittyään presidentinvaalit Lukashenkolla ei ole laillista perustaa jatkaa presidenttinä. Selkeää 8)
« Viimeksi muokattu: 18.08.2020, 04:34:08 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 471
 • Liked: 14381
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #58 : 17.08.2020, 08:45:02 »
Edelliseen liittyen, noista puolesta ja vastaan mielenosoituksista kiertää oheinen kuva.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 999
 • Liked: 606
Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #59 : 17.08.2020, 08:59:45 »
Vaikka valta vaihtuisi ja lähentymistä tapahtuisi lännen kanssa, niin tuskinpa kuitenkaan Naton jäseneksi. Ukraina on kiusallinen esimerkki siitä, mitä voi käydä, koska Venäjä.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Tagit: