Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 127924 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 358
 • Liked: 7352
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #930 : 18.11.2021, 21:17:54 »
Paljonko Lukke-Allulla on fyffendaalia ja varallisuutta? Onko sitä kotona, kotimaassa, vai ulkomailla Jos tulee tupen rapinat ja pitää lähteä kuin Afganistanin pressa helikoperissa rahat mukana. Olisiko Vanja ainoa joka myöntäisi asyylin? Kai Allulla on jokin plääni, että tekeekö afganistaninpressat ettei käy niinkuin Ceaucesculle.
Kissafani

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 117
 • Liked: 40291
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #931 : 18.11.2021, 21:49:30 »
Puolan tv:ssa juttua (18.11.2021) Merkelin puuhista. Näyttää suunnittelevan humanitaarisen käytävän avaamista Valko-Venäjältä Saksaan.

Lainaus
Morawiecki huomautti Merkelille keskusteluista Lukashenkon kanssa. "Se on hallinnon legitimointia"

Korostin, että mitään Puolaa mahdollisesti koskevia järjestelyjä ei voida sopia ilman osallistumistamme siihen - ei mitään meitä koskevaa ilman meitä. Liittokansleri omaksui tämän kantamme - kertoi pääministeri Mateusz Morawiecki, kun häneltä kysyttiin keskustelusta Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.


Pääministeri Mateusz Morawiecki keskusteli keskiviikkona liittokansleri Angela Merkelin kanssa Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajan tilanteesta. Puhelinkeskustelu koski EU:n reagointia sen ulkorajalla meneillään olevan kriisin nykyvaiheeseen. Saksan kansleri oli sitä aiemmin keskustellut kahdesti Valko-Venäjän johtajan Lukashenkon kanssa.

- On oltava tietoinen siitä, että kaikki suorat keskustelut Lukashenkon kanssa hyödyttävät häntä, sillä ne legitimoivat hänen hallintoaan - totesi Morawiecki.

"Ei mitään meitä koskevaa ilman meitä"

- Ennen kaikkea painotin Merkelille, että mitään mahdollisesti Puolaa koskevia järjestelyjä ei voida sopia ilman osallistumistamme siihen - ei mitään meitä koskevaa ilman meitä. Se on selvä asia ja liittokansleri omaksui tämän kannan - painotti pääministeri.

Kun Morawieckiltä kysyttiin huhutuista suunnitelmista humanitaarisen käytävän luomiseksi Valko-Venäjällä leiriä pitävien henkilöiden järjestämiseksi Saksaan, niin hän vastasi, että hän ei ole tietoinen yksityiskohtaisista kaavailuista ja hän oli kuullut asiasta "erään ministeriön edustajilta ja siten myös Lukashenkolta".

- Varoitan tekemästä näin. Tietysti, jos Saksa haluaa antaa lentokoneita ja kuljettaa kenet haluaa länteen toisen valtion alueelle, niin se on heidän oikeutensa, mutta varoita tekemästä sitä, sillä jokainen tuollainen operaatio tulee rohkaisemaan Lukashenkoa, ja hänen todellista toimeksiantajaansa jatkamaan tuollaista toimintaa - painotti pääministeri.

Morawiecki totesi myös, että tuollainen toiminta "antaisi tarpeetonta toivoa ihmissalakuljettajille siitä, että heidän toimintansa voisi olla tuloksekasta".

- Katson, että meidän tulee solidaarisella ja päättäväisellä politiikallamme ja rajojen puolustamisella saada maahanmuuttajat palaamaan takaisin kotiinsa. Voimme auttaa heitä tässä - voimme auttaa heitä rahoittamaan lentomatkan Valko-Venäjän Minskistä Bagdadiin, Irbiliin, Istanbuliin tai minne vaan, mutta omaa kantaamme emme tule muuttamaan tämän keinotekoisesti luodun maahanmuuttoliikenteen suhteen. Tulemme suojelemaan alueellista koskemattomuuttamme ja olemaan hyvin päättäväisiä tässä asiassa - korosti pääministeri.

Arvelisin, että Merkel on jo parhaillaan kokoamassa "halukkaiden koalitiota" tuo humpuukisakin lennättämiseksi EU-maihin. Sellaisessa koalitiossa hölmölä on aina ollut mukana, koski se sitten "alaikäisten" leirien polttajien tuomista Kreikasta, sakin imurointia Afganistanista tai Sipilän ilmasiltaa Turkista Suomeen vuoden 2015 kriisin jälkimainingeissa.

Olen ollut havaitsevinani, että vaikka "piireillä ja tahoilla" näytti kriisin alkaessa olevan sukset hukassa ja sauvat pusikossa, niin nyt ovat mielestäni alkaneet jo rohkeammin ja äänekkäämmin vaatia tuon sakin laskemista tänne. Ilma on "ihmisoikeuksia" ja "kv. sopimuksia" sakeana. Tuo saattaa olla indikaatio siitä, että Merkelin aikeet ovat tiedossa jo eräillä tahoilla. Toimintamalli ei sinänsä ole mikään yllätys. Tuollaista Merkel on harjoittanut systemaattisesti aina. Hänelle on jostakin syystä elintärkeää maksimoida EU:hun suuntautuvaa haittamaahanmuuttoa. Ehkä hän aikoo rysäyttää vielä kunnolla lähtiäisiksi? Ja mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2021, 20:26:39 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 217
 • Liked: 63645
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #932 : 18.11.2021, 23:17:01 »
En voi kyllä edes vihainen Lukashenkolle. Mielestäni tämä on 5/5 trollausta ja osoittaa jälleen kerran vaan EU:n heikkouksia.

Jotenkin tulisi mieleen Ryppy&Reikä -tyylinen sarjakuva, jossa Lukashenka painaisi viimeisessä kuvassa EU:ta kuivana kakkoseen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #933 : 19.11.2021, 01:10:52 »
Puolan tv:ssa juttua (18.11.2021) Merkelin puuhista. Näyttää suunnittelevan humanitaarisen käytävän avaamista Valko-Venäjältä Saksaan.
...
Arvelisin, että Merkel on jo parhaillaan kokoamassa "halukkaiden koalitiota" tuo humpuukisakin lennättämiseksi EU-maihin. Sellaisessa koalitiossa hölmölä on aina ollut mukana, koski se sitten "alaikäisten" leirien polttajien tuomista Kreikasta, sakin imurointia Afganistanista tai Sipilän ilmasiltaa Turkista Suomeen vuoden 2015 kriisin jälkimainingeissa.

Saksa ja EU:n komissio ovat kiistäneet tämän, mutta mikä muukaan selittäisi Valko-Venäjän yhtäkkiä aloittamat pakkopalautukset. Pitää vain keksiä jokin tarina, jonka nojalla voivat väittää, että eivät muka taipuneet kiristykseen.

Lainaus
Belarus clears migrant camps at EU border, but crisis not yet over
...
Belarus said Lukashenko had proposed a plan to Merkel to resolve the crisis, under which the EU would take in 2,000 people while Minsk would send home another 5,000.

But German Interior Minister Horst Seehofer rejected the proposal and talked of misinformation.

“If we took in refugees, if we bowed to the pressure and said ‘we are taking refugees into European countries’, then this would mean implementing the very basis of this perfidious strategy,” Seehofer said in Warsaw.

A government source added that Germany had not agreed to any deal, stressing that this was a European problem.

Shortly before the plan was announced, the European Commission had said there could be no negotiation with Belarus over the plight of the migrants.

It declined to comment on the proposal, with a spokesperson saying: “This is an artificially created, state-orchestrated crisis and it is a responsibility of Lukashenko’s regime to stop it and to solve it.”

French President Emmanuel Macron said Europe must keep up the pressure on Lukashenko, but also ensure that those who were not eligible to asylum were flown back home.

Around 430 would-be migrants, mostly Iraqi Kurds, touched down in Erbil in Iraq’s autonomous northern Kurdistan region on Thursday on the first such flight since the summer.
Reuters 18.11.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #934 : 19.11.2021, 13:07:07 »
Oli kyse Höblän tai Kansan Uutisten pääkirjoituksesta, Rkp:n tai Vasemmistoliiton kansanedustajasta tai muusta kommentaattorista, analyysit Puolan ja Valko-Venäjän rajan tilanteesta ovat valtavirrassa hämmästyttävän yksyhteen samanlaisia.

Niissä toistetaan samoja pointteja, että Puola rikkoo pöyristyttävästi kansainvälisiä sopimuksia, että aitoja ja muureja ei kannata pystyttää, että rajalla kyyhöttävät laittomat siirtolaiset ovat pelkkiä uhreja, että Eurooppa pelaa tyhmästi Venäjän ja Valko-Venäjän pussiin, kun se ei päästä tulijoita sisään, ja että yksinkertainen ratkaisu olisi jakaa tulijat ympäri Eurooppaa, sillä eihän muutama tuhat ihmistä tunnu missään.

Kansan Uutiset, pääkirjoitus: Euroopan arvot vai Lukašenkan ansaan astuminen? 19.11.2021

Hbl, pääkirjoitus: Panikpolitik med stängsel och murar är fel lösning 18.11.2021  (maksumuuri)

Hbl: Li Andersson: Att barn måste frysa ihjäl därför att en diktator använder människor som vapen och ett EU-land inte vill visa sig svagt är helt oacceptabelt och oförlåtligt 18.11.2021  (maksumuuri)

Kansan Uutiset: Modig ja Honkasalo: Puola toimii laittomasti Valko-Venäjän rajalla olevien siirtolaisten kohdalla 17.11.2021

Hbl: Elina Pirjatanniemi: Tala mer om solidaritet och gemensamt ansvar än om taggtråd 17.11.2021 (maksumuuri)

Anders Adlercreutz: Lukashenkaa vastaan ei pidä käyttää Lukashenkan pelikirjaa 15.11.2021

Ihan kuin kaikki olisivat olleet viime aikoina samalla luovan kirjoittamisen kurssilla.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, Kansan Uutiset
Adlercreutzin mukaan hybridivaikuttaminen torjutaan lähettämällä viesti siitä, että EU pystyy toimimaan arvojensa ja sääntöjensä mukaisesti myös kiperän paikan tullen.

Arvomme eivät ole myytävänä, ne pätevät niin hyvän kuin pahan sään aikana. Oikeusvaltio ja demokratia ovat kestäviä arvoja ja kovia aseita myös tällaisessa tilanteessa.”

Honkasalo totesi, että ihmisoikeuksien puolella seistään varsinkin silloin kun niitä haastetaan kovimmin.

”Jos näistä periaatteista annetaan periksi, silloin tuetaan ihmisoikeuksia polkevien diktatuurien tahtoa. Heidän pyrkimyksenään on, että ihmisoikeuksia kunnioittava järjestelmä hajotetaan.”

Yhteistä sekin, että näissä kaikissa analyyseissä jätetään kertomatta, miten tilanne ilmiselvästi eskaloituisi täysin toiselle tasolle, mikäli Puolan raja avattaisiin, ja mitä muuta siitä seuraisi, kuin että Putin ja Lukašenka saattaisivat kuolla nauruun.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2021, 13:10:55 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 786
 • Liked: 3899
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #935 : 19.11.2021, 17:18:31 »
Myönteinen puoli on, että kepu, kokoomus ja jopa demarit eivät ole yllämainitussa hulluudessa  enää täysillä mukana.

Kansan Uutisille turvapaikan haku on jopa ihmisoikeuksien ydinkysymys, joka menee näköjään myös valtion itsemääräämisoikeuden edelle. Unohtuu, että kansainvälisten sopimusten mukaan valtiolla on tietyissä tilanteissa oikeus ampua kohti.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2021, 17:57:19 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
I was at Re'im.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #936 : 20.11.2021, 14:32:49 »
En voi kyllä edes vihainen Lukashenkolle. Mielestäni tämä on 5/5 trollausta ja osoittaa jälleen kerran vaan EU:n heikkouksia.

Koko juttu on absurdia teatteria kuten se on siellä Espanjan Afrikan enklaavissa missä vartijat yrittää estää niitten pääsyn aidan yli mutta sitten jos ne pääsee ne on oikeutettu turvapaikkaprosessiin. Eikö loogisempaa olisi, että sitä mukaan ne ylittää rajan, että ne pidetettäisiin ja lähetettäisiin sinne mistä tulikin saman päivän aikana - niin ei tarvisi näitä teatterileikkejä tanssia. Se on vähän pankin rahat olisi jonkun aidan takana ja vartijat puoli-yrittäisi estää kiipeämästä varkaita aidan yli, mutta jos ne onnistuisi ne saisi rahat itselleen.
Lukashenkon toimet ovat huvittaneet minua. Pidän selvänä Euroopan aseman heikentymistä tällä vuosisadalla. Euroopassa on tapahtumassa demografinen muutos, jossa kantaväestön osuus supistuu ja afrikkalais- ja lähi-itätaustaisten osuus kasvaa. Eurooppa ei pysy kehityksessä mukana Pohjois-Amerikan ja Aasian kanssa. En osaa mitenkään vittuuntua Euroopan kuihtumisesta, sillä minulla ei ole eurooppalaista identiteettiä.

Toisaalta Lukashenkon toimet voivat olla hyvä asia Euroopalle. Muutama tuhat siirtolaista ei muuta Euroopan demografiaa merkittävästi. Sen sijaan Lukashenkon siirtolaisaseen käytön myötä yhä useampi eurooppalainen saattaa kysyä, ovatko nämä siirtolaiset sellainen rikkaus minä jotkut tahot ovat heitä mainostaneet.

Lukashenkon siirtolaisaseen käytön upside on, että se voi herättää eurooppalaiset ajamaan tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Downside on pieni ja mitätön suureen kokonaiskuvaan nähden.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 097
 • Liked: 10763
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #937 : 22.11.2021, 16:34:32 »
Lukasenka, tuo ajatusten Volga, on suorastaan nero viestinnässään: Nyt hän yrittää liennyttää tilannetta vaatimalla 2000 siirtolaiselle "käytävää" Saksaan ja jos homma ei käy, niin sitten tulee sota. (HS)

Lainaus
Valko-Venäjä haluaa sysätä 2 000 siirtolaista rajan yli EU:lle, Saksa kieltäytyi – Lukašenka varoittaa Puolaa sodan mahdollisuudesta
Aljaksandr Lukašenkan mukaan Valko-Venäjä ei havittele yhteenottoa Puolan kanssa, mutta EU:n pitää hänen mukaansa ottaa vastaan siirtolaisia.

VALKO-VENÄJÄN johtaja Aljaksandr Lukašenka ilmoitti maanantaina, että maa haluaa EU:n ottavan vastaan 2 000 siirtolaista. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

”Meidän pitäisi vaatia, että saksalaiset ottavat heidät vastaan.”

Saksan hallituksen tiedottaja sanoi maanantaina iltapäivällä, ettei maa hyväksy Valko-Venäjän ehdotusta.

”Ajatus siitä, että olisi olemassa humanitaarinen käytävä Saksaan näille 2 000 siirtolaiselle, ei ole hyväksyttävä Saksalle eikä EU:lle.”

...

VALKO-VENÄJÄN ehdotuksen mukaan maa palauttaisi noin 5 000 siirtolaista kotimaihinsa ja EU ottaisi vastaan 2 000 siirtolaista. Maa on Lukašenkan mukaan valmistelemassa toista lentoa, jolla ihmisiä kuljetettaisiin takaisin heidän kotimaihinsa kuun lopussa.

Lukašenka sanoi valtiollisen Belta-uutistoimiston mukaan myös, ettei maa halua yhteenottoa Puolan kanssa mutta varoitti samalla sodan mahdollisuudesta.

”Meidän täytyy saada tämä asia selväksi puolalaisille, jokaiselle puolalaiselle, ja näyttää, ettemme ole barbaareja, ettemme halua yhteenottoa. Emme tarvitse sitä. Ymmärrämme, että jos menemme liian pitkälle, sota on väistämätön.”No, jotta tuo surkuhupaisa näytelmä päättyisi, niin oikeastaan olisi ihan hyvä, että tulisi sota. Koska veikkaan, että Lukasenka tuskin saa vaatimaansa Puna-armeijaa puolelleen, eikä Putinia kiinnosta alkaa mättämäään EU:n ja Naton kanssa sen vuoksi, että joku paikallinen kyläpäällikkö haluaa vainoharhaisuudessaan rähistä.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2021, 16:36:30 kirjoittanut toumasho »
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 774
 • Liked: 24880
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #938 : 22.11.2021, 17:20:14 »
Jep. Lukashenkan itse keittämään sopan vuoksi ei kyllä Venäjä sotaan Matoa vastaan osallistu. Hyöty-haitta-suhde on vähän liian hapokas.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12887
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #939 : 22.11.2021, 18:18:23 »
Lukasenka, tuo ajatusten Volga, on suorastaan nero viestinnässään: Nyt hän yrittää liennyttää tilannetta vaatimalla 2000 siirtolaiselle "käytävää" Saksaan ja jos homma ei käy, niin sitten tulee sota. (HS)
Lainaus
VALKO-VENÄJÄN ehdotuksen mukaan maa palauttaisi noin 5 000 siirtolaista kotimaihinsa ja EU ottaisi vastaan 2 000 siirtolaista. Maa on Lukašenkan mukaan valmistelemassa toista lentoa, jolla ihmisiä kuljetettaisiin takaisin heidän kotimaihinsa kuun lopussa.

Mitenköhän Luka toteuttaisi tuon jaon?  Paimenkoirilla?

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5400
 • to the maximam!
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #940 : 22.11.2021, 18:25:06 »
Lukasenka, tuo ajatusten Volga, on suorastaan nero viestinnässään: Nyt hän yrittää liennyttää tilannetta vaatimalla 2000 siirtolaiselle "käytävää" Saksaan ja jos homma ei käy, niin sitten tulee sota. (HS)
Lainaus
VALKO-VENÄJÄN ehdotuksen mukaan maa palauttaisi noin 5 000 siirtolaista kotimaihinsa ja EU ottaisi vastaan 2 000 siirtolaista. Maa on Lukašenkan mukaan valmistelemassa toista lentoa, jolla ihmisiä kuljetettaisiin takaisin heidän kotimaihinsa kuun lopussa.

Mitenköhän Luka toteuttaisi tuon jaon?  Paimenkoirilla?

Hyvä jako voisi olla iPhonen versio (11 ja 12). Toinen käypä keino olisi päästää yli 1000€ hintaisten Canada Goose -takkien omistajat läpi.
O tempora, o mores!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #941 : 22.11.2021, 20:10:30 »
Lainaus
Saksassa vieraileva presidentti Niinistö: ”Yhteinen tulevaisuutemme on vaakalaudalla” – EU:n on nopeutettava rajaprosesseja, Niinistö sanoi

[...]

Valko-Venäjän käynnissä olevassa operaatiossa on Niinistön mukaan todennäköisesti kyse siitä, että EU:n sisällä halutaan rakentaa konfliktia.

Hän sanoi, että EU:n on otettava vastuu rajoistaan ja kehitettävä oma prosessinsa nopeasta toiminnasta, jolla painostukseen rajoilla voitaisiin vastata.

Lisäksi Niinistön mukaan olisi myös nopeutettava päätösprosessia siitä, ketkä lopulta voivat tulla EU:n alueelle.
Helsingin Sanomat 22.11.2021

Kryptisessä monitulkintaisuudessaan taattua Niinistöä.

Nykyisten EU-sääntöjen mukaan kaikki voivat tulla EU:n alueelle, kun sanovat asyl. Rajoittaisiko Niinistö tätä vai päinvastoin varmistaisi jäsenmaita painostamalla nopeamman pääsyn kuin nyt Valko-Venäjän rajalla?

Jos taas presidentti tarkoittaakin turvapaikkaprosessin nopeuttamista, niin tehdäänkö se laskemalla vai nostamalla oleskeluluvan myöntämisen rimaa, kun nykyisessä järjestelmässä uusia hakemuksia ja valituksia voi tehtailla loputtomiin? Ja mihin ne ulkorajan yli päästetyt kielteisen päätöksen saavat ja maan alle katoavat pantaisiin, kun palautukset eivät toimi?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #942 : 22.11.2021, 20:42:51 »

Itselläni keittää, kun koko ajan ollaan parantamassa, nopeuttamassa, virtaviivaistamassa, tehostamassa, oikeudenmukaistamassa, ym., ym. turvapaikkatouhuun liittyviä kaikkia hienoja ja jaloja asioita.

Kaikki askareet ovat itsekusetusta sekä resurssien ja ajan hukkaa, elleivät palautukset toimi ja kaikkialle. Mitä me tehdään hienoilla, nopeilla ja ihmisarvoa kunnioittavilla systeemeillä, jos kaikki kuitenkin johtavat samaan lopputulokseen: kerran rajan ylittänyt ei sitä koskaan joudu tekemään vastakkaiseen suuntaan oli hienojen turvapaikkaprosessien lopputulos mikä tahansa.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 217
 • Liked: 63645
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #943 : 23.11.2021, 17:07:26 »
Lukaisin jostain AlJazeeralta, että 376 on lennätetty Irakiin ja Irakin lentoyhtiö ei hae enempää. Kotiinpaluuta halusi noin 400, mutta koneeseen ei lopulta noussut niin montaa.

Täällä mielenkiintoista näkökulmaa. The Moscow Times.
https://www.themoscowtimes.com/2021/11/13/in-minsk-migrants-have-become-part-of-daily-life-and-a-business-opportunity-for-some-a75540

Bisnes kukoistaa. Taksikuski tienaa päivässä viikkojen palkan, hotellit ovat täynnä ja 5000 taalaa maksaneita "turisteja" on Minsk tulvillaan. On lähdetty lomamatkalle. Yhden suunnan lento ja 10 päivää hotellissa. Mutta 10 onkin ollut turistien määrä yhdessä huoneessa bordellin vieressä - kolmeksi päiväksi.

Ja monta kertaa kerrotaan kuinka hurjan julmia Puolalaiset rajavartijat ovat. Ihan natolanka-aidan ovat laittaneet.

Alexander Stubb voisi kommentoida: Minsk on hieno paikka. Se on kuin pikku Bagdad.

Lainaus
In Minsk, Migrants Have Become Part of Daily Life. And a Business Opportunity for Some.
Taxis, hotels and travel agencies in a transformed capital are making money from the border crisis.


MINSK – Opposite the Minsk Sports Palace, a brutalist 1960s indoor ice hockey arena in the Belarusian capital, a column of around fifty men and women walks behind a police officer in a black balaclava covering everything but his eyes. Some are carrying their children.

The officer leads them to the parking lot opposite the rink, where they board the many taxis and buses that have swarmed the area. The vehicles will take them on the four-hour drive to Grodno, a city on the border with Poland.

From there, they will attempt to walk through the cold, dense forests along the border to get to a buffer zone dubbed “the jungle” by migrants stuck between the two nations. They will be met by thousands of heavily armed Polish border guards who have already​​ erected a fence topped with razor wire and approved the construction of a wall.

Groups like this could be seen leaving the small square opposite the sports palace every half hour on Thursday afternoon.

Estimates put the total of migrants currently in Belarus between 8,000 and 15,000, scattered around Minsk and the country’s western border. Walking around the capital, the numbers are striking.

Many of the people congregating around the sports palace on Thursday said they had just flown in from airports in cities across the Middle East.

Those opportunities became more limited on Friday when both the Turkish and Belarusian flagship airlines announced they would stop Iraqi, Syrian and Yemeni citizens flying from Istanbul to Minsk. However, on the same day, more migrants arrived in Minsk on flights from Dubai and Beirut.

Others, like Ahmed, who was sitting near the sports palace with a few friends, have been in Belarus since September.

“It was awful there, no water or food, so we decided to restock and sleep a bit. Tomorrow we will go back, what else can we do?” he said, his bloodshot eyes showing the lack of sleep.

Ahmed said Polish guards had beaten up his friends when they approached the border.

The UN refugee agency has said at least 10 migrants are believed to have died so far as a result of the harsh conditions in “the jungle.” Polish media reported that on Wednesday night, a 14-year-old Kurdish boy froze to death.

Like most migrants, Ahmed came to Minsk on an expensive package tour organized by a travel agency in Iraq. He said he paid a firm in Lebanon $3,000 and has since run out of money, while his one-week tourist visa has also expired.

Since coming back from “the jungle,” his group has been living on the streets of Minsk in sleeping bags and tents.

“We can’t go home anyway, we have given up everything to get here,” he added.

...

For many locals, seeing migrants in cafes and fast-food chains, strolling around shopping malls and sleeping in underpasses is unfamiliar. Before the crisis, Belarus rarely admitted migrants, as the country’s visa policy was notoriously strict.

“Minsk has changed completely,” said Anna, a waitress working at Vasilki, an upscale restaurant chain serving traditional Belarusian food.

“It’s like we don’t live in Minsk anymore. It’s strange,” she added.

Last month, Belarusian media reported the first death of a migrant in the capital, saying a 35-year-old Iraqi man collapsed outside a shopping mall.

As many more migrants like Ahmed return from the border disillusioned and hungry, but unwilling to go back home, the unresolved situation could become a serious problem for Lukashenko.

While the situation has irritated some locals, many in Minsk are treating it as a business opportunity.

The Hotel Sputnik was fully booked. Arabic and Kurdish could be heard in the main lobby of the imposing but shabby five-story building, and throughout its dimly lit corridors.

Other hotels, including the Crown Plaza in the city center, also said they were working at full capacity. Migrants said that Belarusian and local tour agencies booked week-long stays in hotels across the city for them prior to departure as part of their travel packages.

...

Sergei said he charges $150 per trip to Grodno, and estimated he makes at least four trips a day.

“I am earning more this month than I did in the previous six. But things have got a bit tougher lately,” he added, explaining that Belarusian border police have started turning back taxis carrying migrants as they approach the border.

Now, he and his colleagues bring migrants to a gas station near Grodna, where Syrian, Iraqi and Belarusian handlers lead them over the border to the forest in the buffer zone.

A number of media have previously reported on Belarusian soldiers helping migrants to cross the border. Videos posted online on Friday night appeared to show Belarusian soldiers destroying the barrier at the border.

It’s not just Belarusians who are looking to profit from the crisis. A small industry has sprung up in the Middle East to help coordinate the transfer of migrants to Belarus with Belarusian tourist agencies and consulates.

Standing outside the Skala shopping mall in the east of Minsk as night fell, a group of Syrian migrants huddled together to smoke cigarettes.

They came from As-Suwayda, a Syrian city near the border with Jordan and belonged to the Druze ethnic minority. They said they fled Syria to avoid mandatory two-and-a-half-year military service.

Each paid $5,000 to a Syrian middle man in Damascus, who in turn paid a Belarusian travel agency for a package tour that was meant to include a hotel and visa as well as help on the ground. Once in Minsk, they felt they had been cheated and their middle man cut off all communication.

“The bastard lied to us,” said Amir, who worked as an engineer in Syria.
“He promised a hotel for 10 days, but 10 of us were huddled in a tiny room next to a brothel for only three nights. And now he has stopped answering his phone,” Amir said, showing the unanswered calls on his phone.

The men had come to the mall to buy water bottles, SIM cards and torches. They were planning to take a taxi to Grodno on Friday morning, where the dangerous part of their journey would begin, and Amir was already anxious.

“We aren’t welcomed here or back home. Nowhere.”


Värikästä tarinaa oli vähän hankala lyhentää enempää hukkaamatta jotain oleellista...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #944 : 23.11.2021, 18:08:58 »
Lainaus
”The Case for a Stronger Europe in a Harder World” – Speech by President of the Republic of Finland Sauli Niinistö at the Humboldt University, Berlin, 23 November 2021

[...]

The time for strengthening Europe is now. The urgency is in large part due to the external pressures on us. They are rapidly growing from many directions simultaneously.

On the geopolitical front, the balance of power in the world is changing. The great-power competition between the United States and China increasingly has repercussions on our shores, too. The global focus is shifting towards the Indo-Pacific region, at least in part at the expense of Europe. Without the power, both economic and military, to support our diplomacy, no amount of negotiating skills can prevent a further weakening of the European impact on the global level.

Russia’s proximity and military power makes it a force always to be reckoned with for Europe. For Finland, maintaining a functioning bilateral relationship with Russia is essential. But a constructive dialogue is in no contradiction with firmly defending our interests and principles in that relationship. The same should be possible for the European Union, too. Refusing to interact with Russia does not strengthen the EU, it only makes it look weaker and less relevant.

During the past weeks, we have witnessed very worrying developments at the borders between Belarus and EU member states. Instrumentalising migrants, pushing them to cross the border, is a textbook example of a hybrid operation. As such, it forces us to face some very difficult questions.

Faced with malicious hybrid activities like this, can we hold on to our values and our security concerns simultaneously? I believe we need a frank European discussion about this. Without one, we will be even more vulnerable to further attacks. Instead of allowing these wedges to be driven between us, we need a firm and common European reaction.

* * *

Fellow Europeans,

I will say this again: The time for strengthening Europe is now.

Tasavallan presidentin kanslia 23.11.2021

Että pistää vihaksi tämä Niinistön ja hänen avustajiensa tyyli. Tarvitsemme tiukan eurooppalaisen reaktion Valko-Venäjän hybridioperaatioon saavuttaaksemme mitä? Eurooppaa on vahvistettava miten?

Kuten elintasokuilua hyväksikäyttävien hybridioperaatioiden luoma lisäpaine kaiken entisen (liikkuvuuden kasvu, väestöräjähdys, yhä vaikeammat palautukset jne.) lisäksi osoittaa, yhteisen raja- ja maahanmuuttopolitiikan vaihtoehdot ovat rajojen avoimuuden suhteen vain hieman kärjistettynä joko auki jättäminen tai kiinni pistäminen, eikä Niinistön loputtomalle toisaalta-vatvomiselle tai 27 valtion diskuteeraamiselle olisi aikaa.

Vielä vinkkinä, että ongelman kahdesta esitetystä pääratkaisusta (kaikki sisään tai kaikki ulos) vain toisessa on minkään valtakunnan järkeä, joten ei pitäisi olla vaikeaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 117
 • Liked: 40291
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #945 : 25.11.2021, 14:32:54 »
Puolan tv kertoo tänään viime yön tapahtumista Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Jutun otsikko: "Yöllistä toimintaa Czeremchassa. Maahantunkeutujat tuhosivat piikkilankaesteen". Referaattia jutun keskeisistä kohdista:

Yli 230 aggressiivisen maahanpyrkijän joukko tunkeutui Puolan rajan yli Podlasian voivodikunnan Czeremchassa. Ulkomaalaiset käyttäytyivät vihamielisesti. He heittelivät Puolan viranomaisia kivillä ja puiden oksilla. Rajavartiosto julkaisi kuvan tuhotusta piikkilankaesteestä. Valko-Venäjän yksiköt tukivat hyökkäystä. Ne sokaisivat Puolan rajavartijoita strobolampuilla ja lasereilla.

Hyökkääjät tuhosivat piikkilankaesteen kaatamalla puita sen päälle. 232 hyökkääjän ryhmä tunkeutui useita metrejä Puolan maaperälle. Puolalaiset tekivät päättäväistä vastarintaa. Rajavartijat ilmoittivat, että tulijoiden on poistuttava Puolan alueelta ja sitten he veivät sakin takaisin rajalinjalle.

Viisi maahantunkeutujaa päätyi sairaalaan uupumuksen takia, mutta lääkärit ilmoittivat, että heidän terveydentilansa mahdollistaa poistumisen sairaalasta. Kaksi Puolan rajan yli tunkeutunutta kuljetettiin rajavartioasemalla. He ovat isä ja poika, jotka odottavat sairaalaan joutuneen naisen pääsyä pois sieltä. Ei ole tiedossa aikovatko he hakea Puolasta turvapaikkaa.

Eilen kirjattiin 375 laitonta yritystä tulla rajan yli Valko-Venäjän suunnasta. Tämän vuoden aikana on jo kirjattu yli 35 000 laitonta maahantunkeutumisyritystä. Näitä yrityksiä tehtiin:

- elokuussa 3 500
- syyskuussa 7 700
- lokakuussa 17 300
- kuluvan marraskuun aikana yli 6 000

Vuoden 2022 puoleen väliin mennessä Valko-Venäjän vastaiselle rajalle tullaan pystyttämään teräsaita, jonka päälle tulee piikkilankaeste. Aita varustetaan elektronisilla valvontalaitteilla. 180 kilometriä pitkä ja 5,5 metriä korkea aita rakennetaan Podlasian voivodikuntaan. Pitkin rajalinjaa tullaan asentamaan liikesensoreita ja myös tavallisia, että infrapunakameroita. Lublinin alueella Bug-joki muodostaa luonnollisen esteen.---

Samaan aikaan EU-komissiossa ja EU-vallanpitäjien keskuudessa esiintyy laajalti näkemystä, että hyökkäyksen sijaan kyse on humanitaarisesta kriisistä, joka ratkeaa sillä, että otetaan kaikki tulijat vastaan. Tämä on pääteltävissä suoraan niistä lukuista valituksista, vaatimuksista ja arvopohjapuheista, joita yllättävän moni taho viljelee: Väittävät, että hyökkääjää ei saa torjua rajalla, vaan kaikki on otettava sisään, jotta pääsevät anomaan asyyliä (äly hoi!).

Asyylihakemuksen saaminen sisään koneistoon sinetöi lähes 100% varmasti henkilön jäämisen Eurooppaan, sillä EU-komissio ja -valtarakenteet eivät ole kyenneet lukuisista kuluneista vuosikymmenistä huolimatta luomaan minkäänlaista toimivaa eurooppalaista palautusjärjestelmää. Eivät edes puhu sellaisesta. Siten valtava määrä laittomasti täällä notkuvia haahuilee ympäri Eurooppaa kenenkään siitä mitään piittaamatta. On olemassa vain IOM:n vapaehtoisen paluun ohjelma. Vaan kuka lähtee kun ei ole pakko. Kaiken lisäksi asyylin piti olla vain tilapäinen ratkaisu ja paluun tapahtua, kun tilanne muuttuu. Irvokkaasti nämä asyylihenkilöt sitten jopa lomailevat maassa, josta väitteiden mukaan ollaan paettu vainoa. Silti ketään ei lähetetä takaisin, vaikka jo lakikin sitä vaatii. Saat vaikka avoimesti kertoa lomailusta mediassa, eikä silti mitään reagointia miltään taholta.

Ei ole sattumaa, että tilanne on tuollainen. Tuo vain kertoo minkälaista politiikkaa on, etenkin EU-valtarakenteissa, päätetty harjoittaa. Maksimoidaan tulijamäärää ja minimoidaan lähtijämäärää. Tuossa porukassa on kyse vielä suurimmaksi osaksi siitä kehnoimmasta sakista, mitä konsanaan voi haalia tänne kehitysmaista, sekä taloudellisessa, kulttuurisessa, että yhteiskunnallisessa mielessä. Kaiken lisäksi sen asyylipaikan saisi vielä kv. sopimusten mukaan järjestää näille vaikka Afrikkaan, mikä minimoisi taloudellisen rasitteen ja muut ongelmat.

Miksi järkevä toiminta ei kiinnosta poliitikkoja? Miksi tilanne on näin? Miksi EU-valtarakenteissa syntyy aina valtava ulina, jos joku pyrkii toimimaan järkevästi?
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 358
 • Liked: 7352
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #946 : 27.11.2021, 04:26:29 »
Oikean median juttu. https://oikeamedia.com/o1-169603

Lainaus
Puolaa kohdannut samanlainen hyökkäys kuin Unkaria vuonna 2015

Unkarin ulkoministeri: "Sinnikkyyttä, ystävämme, olemme tukenanne! Puolustakaa maatanne, suojelkaa Eurooppaa, älkää välittäkö valheista!"

ULKOMAAT la 20.11.2021 01:22

Puola joutuu vastaamaan nyt samanlaiseen hyökkäykseen, kuin minkä laittomat siirtolaiset järjestivät Unkarissa sen Röszken rajanylityspaikalla vuonna 2015.

Näin arvioi Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó Puolan tällä hetkellä kohtaamaa laittomien siirtolaisten hyökkäystä verratessaan sitä Unkarin vuoden 2015 tilanteeseen.

”Vuonna 2015 siirtolaislauma hyökkäsi kotimaatamme suojelevien rajavartijoiden kimppuun Röszkessä. He heittelivät kivillä, betonilohkareilla ja lasipulloilla unkarilaisia ​​rajavartijoita, joiden ennen pitkää oli reagoitava", Szijjártó kertoo tiistaina 16. marraskuuta 2021 Facebook-julkaisussaan, josta uutisoi Hungary Today.

Szijjártó huomauttaa, että kaikki kansainväliset liberaalit valtamediat olivat tuolloin paikalla raportoimassa tapahtumista, mutta "valehtelivat suorassa lähetyksessä siitä, mitä siellä tapahtui, tai tarkemmin sanottuna, mitä ei itse asiassa tapahtunut ollenkaan", koska niissä raporteissa puhuttiin "viattomista pakolaisista ja Unkarin poliisin julmasta reagoinnista".

"Samaan aikaan Euroopan parlamentin korkeapalkkaiset jäsenet jopa hyväksyivät päätöslauselman suojellakseen ilkivallantekijöitä, jotka olivat hyökänneet Unkarin poliisin kimppuun yrittäessään päästä Unkarin alueelle väkisin", Szijjártó muistuttaa.

"Nyt puolalaiset kohtaavat vastaavan hyökkäyksen. Sinnikkyyttä, ystävämme, olemme tukenanne! Puolustakaa maatanne, suojelkaa Eurooppaa, älkää välittäkö valheista!” Unkarin ulkoministeri kannustaa.

Péter Szijjártón mukaan kaikkien Brysselin poliitikkojen, jotka viimeisen kuuden vuoden aikana ovat edistäneet maahanmuuttoa, pitäneet agendallaan pakollista uudelleensijoittamiskiintiötä ja evänneet resursseja rajojaan suojelevilta mailta, tulisi nyt vierailla Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ja "olla syvästi häpeissään".

Péter Szijjártó on antanut täyden tukensa ja vakuuttanut puolalaiselle kollegalleen Puolan ulkoministeri Zbigniew Raulle Unkarin solidaarisuutta sekä ilmaissut kiitollisuutta puolalaisista rajavartijoista ja poliiseista, jotka suojelevat Puolan rajoja ja siten myös Euroopan unionin rajoja.

Neljän Keski-Euroopan maan (Puola, Slovakia, Tšekki ja Unkari) muodostaman allianssin (Visegrád-ryhmä, V4-maat) ulkoministerit ovat yhdessä sopineet tarjoavansa välitöntä apua Puolalle "maahanmuuttopaineen" torjumiseksi.

Péter Szijjártó ilmoitti  Facebookissa 15. marraskuuta 2021, että Tšekin, Puolan, Unkarin ja Slovakian ulkoministerit olivat pitäneet ylimääräisen kokouksen EU:n ulkoministerineuvoston kokouksen yhteydessä.

"Ilmaisimme kiitollisuutemme ja arvonantomme Puolaa kohtaan EU:n ulkorajojen sankarillisesta suojelemisesta ja siten myös toistemme suojelemisesta", Unkarin ulkoministeri Szijjártó kiitteli.

"Olemme sopineet, että jos puolalaiset tarvitsevat apua, muut kolme maata ovat valmiina kiirehtimään ja auttamaan puolalaisia viipymättä."

Vaikka EU on herkeämättä painostanut Puolaa (ja Unkaria) hyväksymään massamaahanmuuton eli omaksumaan siirtolaiskiintiöt, Puola on luvannut "puolustaa Eurooppaa" Valko-Venäjän diktaattorin, Aljaksandr Lukašenkan valjastamalta "maahanmuuttajainvaasiolta".

"Jonkun se on tehtävä, kun otetaan huomioon miten kyvytön ja globalistinen EU on", toteaa        osuvasti "Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams 12.11.2021 Jihad Watchin artikkelissaan "Sotilaallista yhteenottoa pelätään, kun Valko-Venäjän käynnistämä Afganistanin siirtolaiskriisi uhkaa Puolaa ja EU:ta".

"EU on jatkuvasti vainonnut EU:n jäseniä, jotka eivät anna tunnustusta sen itsetuhoiselle globalistiselle politiikalle, koska se koko ajan loukkaa näiden kansojen suvereniteettia. Monet pelkäävät 'Polexitia', kun otetaan huomioon sen viimeaikaiset jännitteet EU:n kanssa", Christine Douglass-Williams kirjoittaa.

EU on tasaiseen tahtiin työstänyt avoimien ovien muslimimaahanmuuttopolitiikkaa "ihmisoikeutena" ja yhden vuoden aikana vuonna 2015 kirjattiin suurin määrä saapuneita: 1 015 078 henkilöä.

Yli 800 000 heistä kuljetettiin meritse Turkista Kreikkaan, ja suurin osa heistä jatkoi matkaansa Euroopan halki päästäkseen Saksaan ja Ruotsiin. Nämä kaksi maata ottivat heidät vastaan avosylin, EU:n täydellä hyväksynnällä, saadakseen nähdä kaaoksen pääsevän valloilleen kummassakin maassa nopeasti lisääntyvän rikollisuuden, seksuaalirikosten, jihad-uhkien ja no-go -alueiden myötä.

Nyt ääni kellossa on muuttunut ja jopa Ruotsin sosiaalidemokraattinen ulkoministeri Ann Linde on sanonut, että siirtolaisten, jotka yrittävät tunkeutua EU:hun Puolan rajalla, tulisi yrittää hakea turvapaikkaa Valko-Venäjältä tai palata kotimaahansa, jos heillä ei ole voimassa olevaa turvapaikkahakemusta.

Onko Puolalla sitten oikeus estää siirtolaisten pääsy maahan? Sitä kysyy Yle 17.11.2021 julkaistussa artikkelissaan "Pyrkiikö Puolaan turvapaikanhakijoita vai siirtolaisia, ja onko Puolalla oikeutta pysäyttää heidät? Viisi kysymystä ja vastausta".

Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemen mukaan lähtökohtana on, että itsenäinen maa saa suvereenisti sulkea rajansa. Valtion määritelmään kuuluu, että se voi rakentaa rajalleen esteitä, joiden yli ei pääse.

Puola ei ole myöskään sitoutunut mihinkään sopimuksiin, jotka vaatisivat sitä pitämään rajansa auki, Koskenniemi huomauttaa.

MTV Uutiset ja Helsingin Sanomat uutisoivat torstaina 18.11.2021 Puolan ottaneen kiinni noin 200 siirtolaista, jotka olivat tulleet maahan Valko-Venäjän puolelta keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Puolan puolustusministeriön mukaan Valko-Venäjän joukot olivat aiemmin käyneet tiedustelutehtävällä ja todennäköisesti vahingoittaneet rajalla kulkevaa, maiden välistä piikkilanka-aitaa.

Valkovenäläiset olivat pakottaneet siirtolaisia heittämään puolalaisia sotilaita kivillä harhautukseksi, etteivät Puolan viranomaiset huomaa rajan ylittäneitä siirtolaisia satojen metrien päässä.

Jo useiden päivien ajan Eurooppa on seurannut Puolan ja Valko-Venäjän välistä piiritettyä rajaa. Voidaanko siirtolaisten tunkeutumista rajan yli estää? Epäonnistuuko diktaattori, Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka yrityksessään kiristää EU:ta?

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki puhui 18.11.2021 saksalaisen Bild-sanomalehden haastattelussa tilanteesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ja siirtolaisten käyttämisestä Valko-Venäjän viranomaisten pyrkimyksissä kiristää EU-maita.

Kysyttäessä onko tilanne karkaamassa hallinnasta, kun näemme mellakoita, vesitykkejä ja loukkaantuneita rajapoliiseja Valko-Venäjän rajalla, Puolan pääministeri vastasi, että "tilanne on tällä hetkellä vakaa, mutta se on kärjistymässä".

"Valko-Venäjä käyttää siirtolaisia ​​aseina. Heidän määränpäänsä ovat Saksa, Ranska ja Alankomaat. Puolustamme siis koko Eurooppaa rajallamme."

Kuinka suuri on sodan vaara valkovenäläisten ja puolalaisten kohdatessa raja-aidalla?

Morawiecki toivoo, että kaikki pysyvät rauhallisina.

"Valko-Venäjän joukkojen provokaatiot lisääntyvät. Toivottavasti he eivät mene liian pitkälle. Me puolalaiset olemme päättäneet puolustaa kaikin keinoin rajaamme – joka on Euroopan ja Naton itäraja", Puolan pääministeri vakuuttaa, mutta on yhdestä asiasta selvästi huolissaan.

"Jos emme onnistu pysäyttämään tuhansia maahanmuuttajia juuri nyt, Eurooppaan tulevia on ennen pitkää satoja tuhansia, jopa miljoonia. Afrikasta, Lähi-idästä ja niiden ulkopuolelta.

Jos emme päättäväisesti suojele ja puolusta rajojamme Euroopassa, sadat miljoonat ihmiset Afrikasta tai Lähi-idästä yrittävät tulla Eurooppaan – ja erityisesti Saksaan.

Saksassa asuu yli 80 miljoonaa ihmistä. Annetaanko vielä 50 miljoonaa tulla?"

Mateusz Morawiecki uskoo, että Saksan kansa ei pitäisi siitä:

"He haluavat säilyttää elintasonsa ja kulttuurinsa", Puolan pääministeri ymmärtää.

Entä odottaako Puola tukea Natolta – ja siten myös Saksalta?

Morawieckin mukaan "tarvittaessa", mutta hän näkee kriisin eskaloitumisessa olevan eri vaiheita.

"Erityisesti olen iloinen siitä, että muiden NATO-maiden johtajat ovat ilmaisseet apuaan. Mukana ovat liittokansleri Angela Merkel ja hänen tuleva seuraajansa Olaf Scholz.

Seuraava vaihe olisi Valko-Venäjän naapurimaiden, Puolan, Liettuan ja Latvian, ratkaiseva lausunto. Toinen vaihe voisi olla NATO-sopimuksen 4 artiklan aktivointi, joka tunnustaa virallisesti valtioiden alueiden loukkauksen…"

Morawieckin mukaan "mitään ei voida sulkea pois".

"Lukašenka ja Putin selvästikin noudattavat strategiaa länsimaiden järkyttämiseksi ja horjuttamiseksi. Emme tiedä, mitä muuta he suunnittelevat. On myös mahdollista, että kriisillä rajalla on tarkoitus vain häiritä uusia Putinin parhaillaan valmistelemia sotilaallisia hyökkäyksiä Ukrainassa."

Puolan pääministeri suhtautuu vielä toiveikkaasti siihen, että kansainvälinen painostus onnistuu ja ettei Valko-Venäjällä ole enempää kuin ne hänen tiedossaan olevat, noin 20 000 maahanmuuttajaa. Kun maahanmuutto pysäytetään, EU voisi hänen mukaansa myös auttaa lennättämään nämä ihmiset takaisin kotimaihinsa.

Saksassa vuonna 2015 yleinen väite oli, että rajoja ei voitu suojella. Onko Puola juuri todistamassa päinvastaista?

Morawiecki vastaa, että "ilman muuta": 

"Vartioimme suljettua rajaamme eikä juuri kukaan pääse läpi, vaikka tuhannet yrittävät joka päivä ja yö. Tämä osoittaa, että rajoja voidaan suojella onnistuneesti. Itsenäisenä kansakuntana se on myös taattava. Sama pätee Eurooppaan: meidän on tehtävä kaikkemme suojellaksemme rajojamme maahanmuutolta Välimerellä ja itään päin."

Morawiecki katsoo, että Eurooppa tarvitsee kaikenlaista suojaa ja valvontaa puolustautuakseen hyökkäyksiä vastaan.

"Olkoon se sitten muuri, aita tai elektroniset laitteet, jotka ilmoittavat välittömästi tunkeutumisesta."

Morawiecki kertoo, että tällä hetkellä heidän itärajallaan on yli 15 000 sotilasta sekä rajavartijat ja poliisi.

Bildin esittämään kysymykseen, miksei Puola turvaudu EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontexin apuun, kun sen päämaja on sitä paitsi heidän pääkaupungissaan, Puolan pääministeri Mateusz Morawieckilla on napakka vastaus:

"Frontexilla on vain noin 1 000 upseeria tällaisiin tehtäviin – koko Eurooppaan! Miksi meidän pitäisi pyytää heitä, ​jos ​pärjäämme omin voimin?"

Morawieckin kanta Angela Merkelin pakolaispolitiikkaan tulee sekin esiin selvästi:

"Täysin epäonnistunut. Mielestäni 5-6 vuoden takainen politiikka vaaransi monien Euroopan valtioiden itsemääräämisoikeuden ja loi luonnotonta monikulttuurisuutta. Se oli vaarallista politiikkaa Euroopalle ja maailmalle."

Morawiecki nostaa esiin joidenkin esittämän kriittisen suhtautumisen koskien pakolaisten kohtelua rajalla ja väitteet siitä, että ei ole EU:n lainsäädännön mukaista jättää huomioimatta turvapaikkahakemuksia sekä sysätä palelevia ja loukkaantuneita ihmisiä takaisin rajan yli.

"Asia on päinvastoin: rajan toiselta puolelta metsästä löydetyt ihmiset viedään joko sairaalaan tai leirille, missä he voivat hakea turvapaikkaa. Tällä tavalla olemme estäneet monia ihmisiä jäätymästä kuoliaaksi", Puolan pääministeri peräänkuuluttaa.

Morawiecki kuitenkin painottaa, että rajaturvallisuuden on oltava tehokasta: rajoja rikkovat ihmiset on kyettävä torjumaan.

Puola on sijoittanut raja-aidan varrelle suojavyöhykkeen ja Bild haluaa tietää, miksi toimittajille, ihmisoikeusjärjestöille tai edes parlamentin jäsenille ei anneta mahdollisuutta tarkistaa, noudatetaanko rajalla oikeusvaltioperiaatetta.

Morawiecki kertoo syyksi sen, että monet "hanslankareista" ja poliitikoista ovat käyttäneet tilannetta häikäilemättä hyväkseen omaan propagandaansa.

"Jotkut ovat jopa tuhonneet rajarakenteita. Emme voi suvaita sellaista."

Maahanmuuttajat ovat asuneet leireillä pakkasolosuhteissa ja vähällä ruualla tai vedellä piikkilanka-aidan varrella toisella puolella puolalaiset ja toisella valkovenäläiset vartijat.

Kuvissa Puolan raja-aidan lähellä Bruzgissa sijaitseva väliaikaisleiri näyttäytyy nyt autiona, ja jäljelle on jäänyt muutama kytevä nuotio ja risumajan jäänteet.

Keskiviikkona 17.11.2021, yli viikon umpikujan jälkeen Valko-Venäjä kertoi tarjonneensa tilapäisen suojan noin 1 000 ihmiselle.

Yle uutisoi torstaina 18.11.2021, että koneellinen Valko-Venäjän kautta EU:hun pyrkineitä irakilaisia puolestaan palautettiin Valko-Venäjältä Irakin Irbiliin. Irakin hallituksen järjestämän paluulennon kyydissä oli 430 ihmistä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on keskustellut lähipäivinä useaan otteeseen Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan kanssa siitä, miten kärjistynyt tilanne voitaisiin ratkaista.

Uutistoimistojen mukaan Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka on ehdottanut Saksan liittokanslerille Angela Merkelille, että Saksa ottaisi Valko-Venäjällä olevista siirtolaisista 2 000 ja Valko-Venäjä palauttaisi 5 000 ihmistä kotimaihinsa.

Lukašenkan ehdotuksen mukaan parille tuhannelle Puolan rajalle leiriytyneelle siirtolaiselle avattaisiin "humanitäärinen käytävä" Saksaan.

Saksan hallitus ei ole tiettävästi suostunut ehdotukseen, eikä EU ole halukas neuvottelemaan siirtolaisista Lukašenkan kanssa.

Valko-Venäjää ja sen johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa syytetään siirtolaisten salakuljetuksesta Lähi-idästä Minskiin matkustajalentokoneilla ja heidän kyydittämisestä sen jälkeen EU:n jäsenmaiden Puolan, Liettuan ja Latvian rajoille kriisin luomiseksi osana "hybridihyökkäystä" EU:ta vastaan kostoksi pakotteista ihmisoikeusrikkomusten takia.

Valko-Venäjän itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukašenkan hallinto on kiistänyt yrittävänsä aiheuttaa siirtolaiskriisin. Se on syyttänyt sen sijaan länsimaita rajanylityksistä ja siirtolaisten huonosta kohtelusta rajalla.

Puola ja Euroopan unioni pitävät näitä heidän rajoillaan tapahtuvia päällekarkausyrityksiä Valko-Venäjän ja Venäjän "hybridisodankäyntiharjoituksena", jossa siirtolaisia ​​käytetään hyväksi sotilaallisena keinona horjuttaa Euroopan vakautta:  lennättämällä siirtolaisia ​​suoraan Lähi-idästä Minskiin ja ajamalla heidät sitten Euroopan unionin itärajalle.

Valko-Venäjä on ollut EU:n pakotteiden kohteena kuukausia, erityisesti sen jälkeen, kun Valko-Venäjä kaappasi eurooppalaisen matkustajalentoyhtiö Ryanairin saadakseen Lukašenka-kriittisen toimittajan pidätetyksi.

Pitkäaikaista presidenttiä, vallassa vuodesta 1994 ollutta Lukašenkaa syytetään koston havittelemisesta pakotteiden takia, joita EU määräsi hänen kiistanalaisen vilpillisestä uudelleenvalinnastaan kuudennelle kaudelle presidentiksi elokuussa 2020 tämän tukahdutettua joukkomielenosoitukset ja kohdistettua poliittisia vastustajia ja mielenosoittajia kohtaan raakuuksia.

Vaikka naiset ja lapset näyttävät olevan vain murto-osa niistä tuhansista, jotka Minskin hallinto on busseilla kuljettanut EU:n itärajalle, Puolan hallitus on jälleen päässyt jäljille ja paljastanut avoimesti kuvamateriaalia, jossa siirtolaislapsia "valmistellaan" herättämään myötätuntoa tiedotusvälineiden odottavia kameroita varten.

Breitbart uutisoi, kuinka kuvissa näkyy, että ainakin yhdelle lapselle puhalletaan tupakansavua kasvoihin kyyneleiden saamiseksi virtaamaan.

"Itkevien lasten kuvia käytetään lisäämään painetta Puolaa kohtaan", Puolan turvallisuuspalvelun tiedottaja Stanisław Żaryn kertoo "propagandatoiminnasta", joka on ilmiselvää lasten kiusaamista.

Puolan puolustusministeriö on tuonut julki myös kuvamateriaalia, jossa siirtolaisnaiset ja -lapset viedään rajan etupuolelle, missä heitä on vastassa joukko kuvausryhmiä Valko-Venäjän puolella aitaa.

Puolan hallituksen mukaan video todistaa Valko-Venäjän tiedotusvälineiden loihtivan "propagandamateriaalia".

Puolan hallitus on aiemmin julkistanut siirtolaisten toiminnasta keräämiään tiedustelutietoja, mukaan lukien viestejä, joissa "Valko-Venäjän turvallisuuspalvelut" ovat "opastaneet" maahanmuuttajia, miten käyttäytyä sympaattisesti.   

"Maahanmuuttajat saavat ohjeita siitä, kuinka lapsia käytetään hyväksi yritettäessä ylittää raja", Puolan turvallisuuspalvelun tiedottaja Stanislaw Żaryn kertoi jakaessaan arabiankielisiä kuvakaappauksia viestisovelluksesta ja lainasi siellä annetun heille tällaisia kehotuksia, kuten:

"Ota lapset, halaa heitä, näytä likaiselta ja väsyneeltä."

Muut "ohjeet" koskevat hänen mukaansa lasten hyödyntämistä propagandamateriaalin tuottamisessa:

"Ystävät metsässä tarvitsevat lapsen, joka voi kommentoida järjestöille lähetettävällä videolla." Näin Valko-Venäjän turvallisuuspalvelut leikkivät tunteillamme, Stanisław Żaryn painottaa.

"Propaganda on erittäin tärkeässä osassa Valko-Venäjän toimissa Puolaa vastaan, mikä pakottaa [Puolan] alistumaan Valko-Venäjän aikomuksille ja painostaa hallitusta hyväksymään muuttoreitin. Lapsia ja naisia ​​käytetään pääasiassa näissä psykologisissa toimissa puolalaisia ​​vastaan", Żaryn alleviivaa 9. marraskuuta 2021 sosiaalisessa mediassa.

Puolan hallituksen siirtolaisten toiminnasta keräämistä tiedustelutiedoista yhtenä esimerkkinä on niin ikään Valko-Venäjän propagandana levittämät huhut ja "valeuutiset" siitä, että bussit tulisivat Puolan rajalle viemään siirtolaisia ​​suoraan Saksaan.

Puolan hallitus on esittänyt kuvia ja videoita, joissa maahanmuuttajaväkijoukkoja kerääntyy     yhteen Puolan rajan Valko-Venäjän puolelle houkuttimenaan valheellinen lupaus vapaasta pääsystä Saksaan.

Väitteet siitä, että siirtolaisille annettaisiin vapaa pääsy Saksaan, jos he pääsevät Puolan alueelle, on kumottu paitsi Puolan toimesta – myös heidän rajalleen kokoontuneille ryhmille osoitetuissa suorissa megafonipuheissa – samoin kuin Saksan hallituksen toimesta.

Saksan ulkoministeriö totesi: "Huhut, että Saksa aikoo lähettää busseja...  ovat valheita. Se, joka levittää näitä valheita, asettaa ihmiset suureen vaaraan”, sosiaalisessa mediassa sunnuntaina 14.11.2021 jaetussa englanninkielisessä viestissä todettiin.

Siitä huolimatta Puolan hallituksen julkaisemat ilmakuvat osoittavat, että suuria määriä siirtolaisia ​​on kerääntynyt rajanylityspaikkaan Kuźnicassa Podlasian voivodikunnassa. Joissakin otoksissa Valko-Venäjän sotilasajoneuvot voidaan nähdä kaukaa. Puolan puolella sotilaat tukevat poliisijoukkoja vesitykit selässään.

Pattitilanne muistuttaa viime viikon maanantain suurta yhteenottoa, jolloin satoja pääosin nuoria miehiä ajettiin Puolan rajalle Valko-Venäjältä. Tällöin siirtolaiset tulivat aseinaan kirveet, lapiot ja langankatkaisupihdit. He yrittivät murtaa rajan auki (repiä alas rajarakenteet) kaatamalla puita suoja-aitojen päälle tai leikkaamalla ja hajottamalla ne.

Myös rajaa puolustavien puolalaispoliisien kimppuun on hyökätty. Sekä Valko-Venäjän valtion sinne ajamat siirtolaiset että itse Valko-Venäjän joukot ovat viskelleet kiviä ja häikäisseet    välkkyvillä valoilla ja sokeuttavilla lasereilla.

"Valko-Venäjän sotilaat yrittivät tuhota Puolan raja-aidan viime yönä. Puolan rajavartiolaitosta vastaan sotilaitamme sokaistiin ​​käyttämällä lasersäteitä ja välkkyviä valoja sekä kyynelkaasua", Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin kanslia toteaa sosiaalisessa mediassa julkaistussa lausunnossa 13.11.2021.

Kanslia toi päivänvaloon rajavartiolaitoksen (Straż Graniczna) jakaman videon, jossa nähdään Valko-Venäjän rajan puolelta kohdistettavan Puolan miehistöön vihreäsäteistä laseria ja vilkkuvia valoja auringonlaskun jälkeen.

"[Valkovenäjäläiset] repivät irti aitapylväitä ja piikkilankaa huoltoajoneuvolla", vartija sanoi     tapauksesta.

"Lähistöllä noin 100 siirtolaisen joukko odotti mahdollisuutta laittomaan rajanylitykseen", he lisäsivät ja väittivät, että valkovenäläiset "varustivat [siirtolaiset] kyynelkaasulla, jota käytettiin Puolaa vastaan".

Puolan sisäministeriö on jakanut kuvamateriaalia, joista käy ilmi, että "Kuźnican alueelle saapuu yhä enemmän Valko-Venäjän aseistettuja virkamiehiä", ja on syyttänyt naapurimaataan "naisten ja lasten ryhmien [siirtämisestä]... [raja]aidalle vain, jotta Valko-Venäjän palvelut voisivat valmistella propagandamateriaalia”.

"Valko-Venäjä pyrkii lisäämään jännitteitä Puolan rajalla. Eilen illalla Valko-Venäjän joukot käyttivät ajoneuvoa piikkilanka-aidan purkamiseen", pääministerin kansliasta vastaavan kansallisen turvallisuuden osaston johtaja Stanisław Żaryn kertoi 13.11.2021 edellisen yön tapahtumista.

"Partioitamme sokaistiin välähdysvaloilla ja lasersäteillä, maahanmuuttajat käyttivät kyynelkaasua [Puolan] joukkoja vastaan", hän vahvisti.

Britannian hallitus Puolan Nato-liittolaisena on ilmaissut huolensa siitä, että keinotekoisesti suunniteltu siirtolaiskriisi voisi olla portti "erittäin, erittäin, erittäin, erittäin vaaralliselle alueelle".

Britannian puolustusministeri Ben Wallace ilmoitti torstaina 18.11.2021, että Britannia lähettää noin 150 brittisotilasta auttamaan Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajan vahvistamisessa.

Hän korosti, että sotilaat eivät olisi taistelujoukkoja, vaan ihmisiä, joilla on "kyky rakentaa teitä sekä tarkastusasemia ja tarkkailupisteitä", ja lisäsi: "Tämä ei ole taistelua, vaan se on tukea puolalaisille".

Breitbart uutisoi 16.11.2021, että Puolan sisäministeri Mariusz Kamiński oli ilmoittanut     maanantaina  15.11.2021 sosiaalisessa mediassa muurin rakentamisen Valko-Venäjän rajalle etenevän tänä vuonna. Kamiński kertoo, että töitä tehdään vuoroissa kellon ympäri ja rakentaminen jakautuu neljään osaan.

Paikallisen puolalaisen sanomalehden Gazeta Wyborczan mukaan muurin rakentamisen odotetaan  alkavan joulukuussa ja valmistuvan ensi vuoden alkupuoliskolla. Muurin on tarkoitus olla 5,5 metriä korkea, ja se ulottuu 180 kilometriin (111 mailia) Valko-Venäjän rajan tuntumaan.

Ranskan hallituksen Eurooppa-asioista vastaava valtiosihteeri Clément Beaune ilmoitti heti vastustavansa sitä, että EU rahoittaisi muurin Euroopan rajojen suojelemiseksi.

"En kannata Eurooppaa, joka on täynnä piikkilankaa tai muurien peitossa", Beaune motkotti.

Muut Ranskassa ovat tukeneet Puolan pyrkimyksiä puolustaa rajojaan, mukaan lukien EU:n entinen Brexit-neuvottelija Michel Barnier, joka on tällä hetkellä ehdokkaana ensi vuoden presidentinvaaleissa Ranskassa.

"Meidän on autettava Puolan hallitusta rakentamaan vahva raja", Barnier julisti.

Beaune antoi lausuntonsa sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Venäjän johtaja Vladimir Putinin kerrottiin suostuneen työskennellä siirtolaiskriisin rauhoittamiseksi.

Tällä hetkellä on epäselvää, aikooko Euroopan unioni sitoutua rahoittamaan rajamuurin rakentamista Puolan rajalle, mutta viime viikon keskiviikkona 10. marraskuuta 2021 Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel päätti harkita tätä mahdollisuutta toteamalla, että EU:lla on laillinen oikeus rahoittaa tällaisia toimenpiteitä.

 

 

Tytti Salenius

la 20.11. 01:22
Kissafani

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #947 : 27.11.2021, 13:30:40 »
Kansan Uutiset: Jussi Saramo: Kiristykseen ei pidä lähteä mukaan 27.11.2021

Lainaus käyttäjältä: Jussi Saramo (vas)
Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtavan Aljaksandr Lukašenkan moraaliton operaatio Puolan rajalla ei yllättänyt. Lukašenka takertuu valtaan ja on valmis epätoivoisiin kiristysyrityksiin.

Yllättävää oli, kuinka EU:n jäsenmaa Puola lähti mukaan Lukašenkan peliin tämän omilla säännöillä. Puolan johto tarvitsi ulkopuolisen vihollisen hallituksen taistellessa parlamentaarisen enemmistönsä puolesta ja EU:n oikeusvaltiovaatimuksia vastaan.

Todellista kriisiä Puolan turvallisuudelle rajalla ei ole ollut. Espanjaan ja Italiaan, jopa pienelle Kyprokselle, on tänäkin vuonna pyrkinyt isompi joukko siirtolaisia. Puola itse päätti kriisiyttää tilanteen ja esti toimittajia sekä avustusjärjestöjä pääsemästä rajalle. Ihmisten annettiin kuolla kylmään ja nälkään.

Aika uskomaton tulkinta. Päättivätkö myös Liettua ja Latvia itse kriisiyttää tilanteen? Tai Kreikka puolitoista vuotta sitten? Tai Suomi talvella 2016, kun se vaati sulkemaan pohjoiset raja-asemat turvapaikanhakijoilta?

Puolalla ei varmaan olisi mitään sitä vastaan, että kaikki laittomat tulijat kärrätään ulkorajalta suoraan Saksaan hakemaan turvapaikkaa, sillä Puolastahan he eivät sitä tahdo hakea. Se vain, että jos näin päätetään tehdä, lähtevät miljoonat ihmiset liikkeelle havaitessaan kirjaimellisesti elämänsä tilaisuuden.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Saramo (vas)
Peli ja säätila Puolan rajalla on ollut kylmää. Sitä se on myös Suomen eduskunnassa, jossa oikeisto-oppositio lähti mukaan tukemaan Lukašenkan hybridioperaatiota välikysymyksellä.

Suomi on varautunut hybridivaikuttamiseen ja pystyy toimimaan myös vaikeissa tilanteissa. Voimamme on juuri siinä, että pidämme arvoistamme, laeistamme ja sopimuksistamme kiinni, emmekä itse vajoa niitä halveksuvien tasolle. Jos näin tekisimme, olisi hybridivaikuttaminen onnistunut ja me hävinneet pelin.

Kansainvälisistä sopimuksista on pidettävä kiinni ja näytettävä ettei meitä kannata alkaa kiristää. Itsevaltaisia johtajia kohtaan on käytettävä kovempia otteita, sen sijaan että käytetään kovia otteita heidän viattomia uhrejaan vastaan.

Me suomalaiset kylläkin hävitään peli joka kerta, kun otamme vastaan viisumittoman tulijan. Jo vuoden 2015 tapahtumat muuttivat Suomen peruuttamattomasti huonommaksi paikaksi, ja mahdollinen uusi vyöry olisi ilmeisen itsesuojelukyvyttömälle Suomelle kohtalokas.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Saramo (vas)
Samalla on tietysti varauduttava kasvaviin haasteisiin. Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden tuhoaminen voivat pakottaa ihmisjoukkoja hakemaan apua viime vuosien sotien tavoin. Tätä uhkaa torjutaan tehokkaimmin sekä ilmastotoimilla, kehitysavulla että oikeudenmukaisemmalla kauppapolitiikalla. Myös turvapaikanhakuun ja maahanmuuttoon on saatava kestävä järjestelmä.

Ilmastonmuutos ei pakota ihmisjoukkoja Suomeen tai Eurooppaan, eikä ilmastotoimilla, kehitysavulla tai kauppapolitiikalla estetä haittamaahanmuuttoa.

Ainoa kestävä turvapaikkajärjestelmä on turvan tarjoaminen ainoastaan Euroopan ulkopuolelta. Ainoa kestävä maahanmuuttojärjestelmä on maahanmuuton rajoittaminen kohdemaata hyödyttävään maahanmuuttoon.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Saramo (vas)
Ihmisten hukuttaminen Välimereen tai palelluttaminen Puolan metsiin ei ratkaise mitään.

Ihmiset eivät enää huku Välimereen tai palellu Puolan metsiin, kun heille tehdään yksiselitteisen selväksi, että täällä Euroopassa ei ole heille mitään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #948 : 27.11.2021, 15:21:01 »
Lännessä taivastellaan, että todella kamalaa, että diktaattori kehtaa laittaa hanttiin yrittäessämme suistaa hänet vallasta :flowerhat:
« Viimeksi muokattu: 28.11.2021, 09:11:34 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 966
 • Liked: 43587
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #949 : 27.11.2021, 16:26:03 »
Yksintulleet pakolaislapsukaiset palaavat taatelipalmujen luo.


https://twitter.com/visegrad24/status/1464587365343797259

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 966
 • Liked: 43587
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #950 : 30.11.2021, 09:09:27 »
 :facepalm: Uskomattomia vatipäitä.


https://twitter.com/jvpliveNY/status/1461856595063848971


https://twitter.com/jvpliveNY/status/1396139657205792774

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 264
 • Liked: 1039
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #951 : 30.11.2021, 10:35:28 »
Yksintulleet pakolaislapsukaiset palaavat taatelipalmujen luo.


https://twitter.com/visegrad24/status/1464587365343797259
Valeuutinen. Niin väkevästi on todistettu että Irak ei ota koskaan kansalaisiaan vastaan palautuksina eikä sinne voida ikinä saada ketään palaamaan että kyllä nyt on kyseessä photoshoppaus, ei ole mahdollista. Ei ne ota. Lentokentällekkö ne pitäisi jättää, sehän on sodanjulistus ja kaikkia kansainvälisiä sopimuksia vastaan, ihan totta t. Kaikki Vihreät
Aika varhaiskypsiä ja suurikokoisia on irakilaiset parivuotiaat, ja kyllä niiden naiset on helvetin rumia, eipä niitä kyllä miehestä erota.
Nyt vielä ihan Irak itse laittaa ählämsähläm airlinesin bommi 747-itsemurhapommi-isku-mallisen taikalaatikon taivaalle ja tsädäm sinne ne kamelialan osaajat palaa takaisin aavikolle.
Kyllä täytyy sanoa että sielu lepää kun ählämsähläm airlinesin kone maha pullottaen kutsuu lennonjohtoa ettäs Helsinki tower, ählämsähläm airways en route to baghdad ready for takeoff on runway 22 right. Tuon saisi soittaa jokainen itsenäisyyspäivä radiosta kello 12.00 ja perään finlandiahymni
« Viimeksi muokattu: 30.11.2021, 10:38:30 kirjoittanut Inca »

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 736
 • Liked: 3629
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #952 : 02.12.2021, 15:34:54 »
Virolaiset menossa puolalaisia jeesamaan. Siellä mitään Frontexia tarvita… Avuliasta kansaa. Jo 1943 soomepoisid oli meitä auttamassa.

Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 358
 • Liked: 7352
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #953 : 03.12.2021, 01:16:45 »
Onko Lukashenko valinnut itselleen seuraajan vai meinaako olla virassa hautaan asti? Jos tulee tupen rapinat ja pitää lähteä maanpakoon, onko Venäjä järjestänyt hänelle turvapaikan?

Valko-Venäjän ei mielestäni tarvitse olla "länsimaa" eikä hakea EU:n eikä NATO:n jäsenyyttä. Se mitä toivon, on se että Valko-Venäjä olisi Puolan tai Unkarin kaltainen. Kansallismielinen ja traditionalistinen, eikä Moskova-mielinen eikä Bryssel-mielinen. Valko-Venäjä taisi olla tuon tapainen 1992-1994 ennen kuin Lukashenka pääsi valtaan.

Kun Venäjän keisarikunta loppui, Valko-Venäjä oli hetken aikaa oma valtio. Lyhyeksi se jäi kun se liitetiin Neuvostoliittoon ja siitä tuli neuvostotasavalta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Belarusian_Democratic_Republic

"Lyhyen itsenäisyytensä aikana Valko-Venäjän kansantasavallan tunnustivat Saksa, Itävalta, Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Puola, Ukraina, Tšekkoslovakia, Armenia ja Turkki."

Kissafani

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 2673
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #954 : 03.12.2021, 05:24:14 »
Lukasenka, tuo ajatusten Volga, on suorastaan nero viestinnässään: Nyt hän yrittää liennyttää tilannetta vaatimalla 2000 siirtolaiselle "käytävää" Saksaan ja jos homma ei käy, niin sitten tulee sota. (HS)
Lainaus
VALKO-VENÄJÄN ehdotuksen mukaan maa palauttaisi noin 5 000 siirtolaista kotimaihinsa ja EU ottaisi vastaan 2 000 siirtolaista. Maa on Lukašenkan mukaan valmistelemassa toista lentoa, jolla ihmisiä kuljetettaisiin takaisin heidän kotimaihinsa kuun lopussa.

Mitenköhän Luka toteuttaisi tuon jaon?  Paimenkoirilla?

Hyvä jako voisi olla iPhonen versio (11 ja 12). Toinen käypä keino olisi päästää yli 1000€ hintaisten Canada Goose -takkien omistajat läpi.
Noi puhelimet voi olla väärennöksiä tai varastettuja ja sama juttu takkien kanssa.Se että täällä pyydetään 1000€ jostain takista ei tarkoita sitä että niiden hinta olisi sama muualla.Sama juttu puhelimien kanssa.Noitahan myös väärennetään.Muutenkin toi taivastelu siitä millaista tavaraa noilla näyttäisi olevan on vähän harhaanjohtavaa koska kaikkihan tietää mistä noiden hinta täällä muodostuu eikös vaan?.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 097
 • Liked: 10763
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #955 : 03.12.2021, 17:06:11 »
Ylläolevassa on pointti, ainakin untuvatakkien ja muiden merkkivaatteiden osalta. Basaarista saa varmasti Kanadan hanhi takkeja raaka-aine + orjatyö hintoihin. iPhonea on vaikeampi väärentää. Sen aitous voidaan todeta vaikkapa laittamalla iPhone-jonottajat maksupääte-etapin läpi. Jos iWalletista kilahtaa fyrkat EU:n tilille, niin tervetuloa turvapaikka-käsittelyyn! Voitte käyttää omaa maksuvälinettänne sen ajan, kun odotatte päätöstä majoituksessa, jonka maksatte myös itse.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #956 : 13.12.2021, 19:00:30 »
Aika vähän on kiiinnitetty huomiota siihen, että Puolan rajalla toimii satoja aktivisteja, jotka auttavat laittomia siirtolaisia rajan yli ja eteenpäin Saksaan. Muutama viikko jossain mainittiin ohimennen muistaakseni 70 tällaisen pidätyksistä.

Ilta-Sanomat päätti julkaista aktivistien propagandaa:

Lainaus
Kriisi Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ei ole ohi – nyt puhuvat siirtolaisten auttajat: ”Olemme saaneet todella huolestuttavia tietoja”

Tilannetta kesästä asti läheltä seuranneet avustusjärjestöjen edustajat uskovat, että kuukausia jatkunut rajakriisi voitaisiin ratkaista alle vuorokaudessa, jos Puolan hallituksella vain olisi poliittista tahtoa.

[...]

NYT rajakriisi on muuttanut muotoaan, kertovat siirtolaisia auttavat aktivistit. Tätä juttua varten IS haastatteli kahta puolalaista avustustyöntekijää, jotka ovat seuranneet tilannetta läheltä sen alusta asti.

– Rajan ylittämistä yrittävät ryhmät ovat nyt 50–100 hengen suuruisia. Se on paljon vähemmän kuin Kuznican lähellä ollut joukko, mutta se on myös enemmän kuin olemme tottuneet näkemään. Ihan alussa kesällä ryhmissä oli maksimissaan noin viisi ihmistä, sitten niiden koot kasvoivat 10-15 ihmiseen, kertoo Natalia Gebert.

[...]

SEKÄ Gebert että Mandelt ovat työskennelleet vuosia siirtolaisia auttavissa puolalaisjärjestöissä. Heidän edustamansa järjestöt ovat nyt osa Grupa Granicaa (Rajaryhmä), joka syntyi kesällä spontaanina sosiaalisen median kampanjana ja josta on sittemmin muotoutunut varteenotettava kansalaisliike.

Ryhmään kuuluu 14 kansalaisjärjestöä sekä joukko aktivisteja ja paikallisia rajaseudun asukkaita, jotka ovat päättäneet yhdistää voimansa siirtolaisia auttaakseen. Gebert ja Mandelt eivät osallistu itse rajavyöhykkeen pinnassa tehtäviin auttamisoperaatioihin, mutta kumpikin pitää tiiviisti yhteyttä kentällä työskentelevään väkeen.

– Lyöttäydyimme yhteen elokuussa ja kuvittelimme, että tekisimme enemmän tai vähemmän sitä, mitä olimme siihenkin asti tehneet, eli lakiavun tarjoamista sekä ruoka- ja vaateavustusten jakamista. Mutta se, mitä me emme odottaneet, oli humanitaarinen kriisi, jossa joutuisimme oppimaan nopeasti, kuinka humanitääristä apua annetaan, Gebert kertoo.

[...]

GEBERTIN mukaan useimmat siirtolaiset tiedostavat asemansa maailmanpolitiikan pelinappuloina. Osa on tuntenut tulleensa huijatuksi rajalle, mutta eivät kaikki.

– Jotkut ovat sanoneet kokeneensa kauheita, mutta ottaneensa silti mieluummin pienemmän riskin näin kuin esimerkiksi ylittämällä Välimeren. Kuulostaa kauhealta, kun pakolaiset joutuvat tekemään tällaisia riskianalyyseja, mutta jotkut joutuvat. Eivätkä ihmiset jätä huvikseen taakseen suhteellista turvallisuutta, vaikka siihen kuuluisi piileskeleminen omassa kotimaassa. On oltava riittävän motivoitunut ottaakseen tällaisia riskejä, Gebert sanoo.

[...]

Jos tulijat haluavat jatkaa kulkuaan muihin EU-maihin, auttajat varustavat heidät matkaan, eivätkä kysele esimerkiksi määränpäätä.

– Suurin osa heistä ei halua jäädä Puolaan, mikä on melko ymmärrettävää, kun katsoo, kuinka Puola on tähän asti heitä kohdellut. Me emme kysy yksityiskohtia, sillä mitä vähemmän tiedämme, sitä parempi kaikille. Jos he päättävät jatkaa, voimme vain tarjota mukaan ruokaa ja vettä ja pitää sormemme ristittyinä.

[...]

Monen paikallisen on myös vaikea uskoa viranomaisten väärinkäytöksiin, sillä rajavartiosto on alueen suurin työllistäjä. Kyse ei siten ole kasvottomasta koneistosta, vaan tutuista naapurinpojista töissään.

Mandelt kertoo saaneensa rajaseudun kauhistuneilta vanhemmilta viestejä, joiden mukaan heidän lapsiaan on pantu päiväkodeissa väkisin poseeraamaan propagandakuvissa sotilaiden ja näiden aseiden kanssa.

GRUPA GRANICAN arvio on, että kriisi voitaisiin saada päätökseen alle vuorokaudessa, mikäli näin vain haluttaisiin tehdä. Siinä ajassa Puolan armeijalta saisi pystyyn väliaikaisen pakolaisleirin, jonne rajalla olevat ihmiset voitaisiin ottaa ja jossa heidän turvapaikkahakemuksensa voitaisiin ottaa vastaan heti.

– Mutta Puolan hallituksella ei ole tahtoa, Mandelt sanoo.

Hänen mukaansa kriisi on keinotekoinen ja sen jatkuminen palvelee myös hallitusta, joka olisi muutoin ehkä huomattavasti heikommilla käsistä jälleen riistäytyneen koronaviruksen sekä yhä pahemmaksi käyvän inflaation vuoksi. Nyt yli puolet kansasta tukee hallituksen toimia.

Gebertin mukaan kriisistä ei edes kannattaisi puhua, sillä se on sanan väärinkäyttöä.

– Mistä me puhumme? Yhteensä 20 000–25 000 ihmisen joukosta, joista 5 000 on jo Saksassa. Kun katsoo EU:n siirtolaistilastoja, nämä lukemat eivät ole mitään. Ja yhtäkkiä tämä onkin sota EU:ta vastaan ja hyökkäys arvojamme vastaan, ja mitä hittoa lieneekään. Vakavasti puhuen, ihmiset kuolevat sinne.

Moni on sitä mieltä, että Valko-Venäjälle ja sen itsevaltaiselle johtajalle Aljaksandr Lukashenkalle ei pitäisi antaa minkäänlaisia myönnytyksiä esimerkiksi päästämällä siirtolaisia rajan yli. Myönnytyksiin sisältyy riski siitä, että Lukashenka houkuttelee yhä lisää ihmisiä ansaan rajalle EU:ta painostaakseen.

– Vaikka hän tekisi niin, niin mitä sitten? Hän lähettäisi toiset 25 000. Puhumme Puolasta, jossa on 40 miljoonaa asukasta ja EU:sta, jossa ihmisiä on puoli miljardia, Gebert sanoo.

[...]

SIIRTOLAISTEN auttaminen ei ole helppoa etenkään maassa, jossa maata johtaa maahanmuuttajiin kielteisesti suhtautuva oikeistokonservatiivinen hallitus ja jossa myös äärioikeistolla suhteellisen vankka jalansija. Vihaviestit, uhkaukset ja maalittaminen ovat aktivisteille arkipäivää, ja hiljattain rajaseudulla ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi muun muassa lääkintäviranomaisten ajoneuvo sekä Grupa Granican tulkkitoiminnan koordinaattori.

– Uskomme Grupa Granicassa, että nyt tarinassa on käynnissä uusi, entistä väkivaltaisempi vaihe, Mandelt sanoo.

[...]

Joulukuun alussa EU-komissio ehdotti, että Puolalle, Latvialle ja Liettualle myönnettäisiin helpotuksia turvapaikkahakemusten käsittelyyn. Komission esityksen mukaan maat saisivat väliaikaisesti pidentää Valko-Venäjän kautta tulevien rajamenettelyitä neljään kuukauteen, joiden ajaksi ihmiset suljettaisiin turvapaikkakeskuksiin odottamaan hakemustensa käsittelyä.

Ehdotuksesta järkyttyneet Grupa Granican aktivistit ovat lähestyneet komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyeniä avoimella kirjeellä. Siinä he vaativat perääntymistä esityksestä, joka heidän mukaansa on yritys laillistaa siirtolaisten työntäminen takaisin Valko-Venäjälle.
Ilta-Sanomat 13.12.2021

Aktivistien ja muun muassa vihreiden ja demarimeppien järkytys siitä, että turvapaikanhakijat otetaan kiinni hakemuksien käsittelyn ajaksi, eikä päästetä vapaasti EU-alueelle, kertoo oleellisen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mjane

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 123
 • Liked: 450
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #957 : 24.01.2022, 09:07:06 »
Uutinen on valitettavasti viroksi ja maksumuurin takana, mutta:

https://epl.delfi.ee/artikkel/95709571/eesti-inimkaubitsejad-ulatasid-valgevene-poola-piiril-abikae

Artikkelin mukaan Suomessa asuvat irakilastaustaiset ovat palkanneet kymmeniä virolaisia autokuskeja kuljettaakseen heimonveljiä Valko-Venäjä- Puola rajalta eteenpäin EU:hun. Tähän asti on pidäytetty 10 virolaista, jolla on ollut autossa mukana 3-4 henkilöä.
« Viimeksi muokattu: 24.01.2022, 09:14:15 kirjoittanut Mjane »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 077
 • Liked: 132075
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #958 : 24.02.2022, 19:18:54 »

Lainaus
Antti Paronen
Nyt on ymmärrettävä, että päätös tällaisen hyökkäyksen tekemiseksi on tehty jo kuukausia, puolikin vuotta sitten. Kaikki sitä seurannut toiminta ennen tätä hyökkäystä on diplomatian teatteria. 3/X

Valko-Venäjän rajan tapahtumat olivat mitä suurimmassa määrin teatteria, mutta epäilemättä ne eivät olleet vain irrallinen episodi vaan silloin tutkittiin EU-maiden reaktioita. Esimerkiksi sitä, miten EU yhdessä ja EU-maat erikseen suhtautuvat turvapaikanhakijoiden massamaahanmuuton uhkaan. Sellainen järjestetään nyt Ukrainasta, eikä rajoja panna tällä kertaa kiinni.

Pahoin pelkään, että EU keksii tehdä Ukrainan kriisin kehittyessä sen, mikä ei onnistunut vielä Valko-Venäjän kriisin yhteydessä, eli hyväksyttää kriisiin vedoten Dublin-sopimuksen romuttamisen ja jäsenmaille pakolliset turvapaikanhakijakiintiöt.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 097
 • Liked: 10763
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #959 : 05.03.2022, 14:32:47 »
Nyt muuten voi käydä niin, että Valko-Venäjän Lukasenkon selkänoja pettää. Jos Venäjä syöksyy taloudelliseen ja sosiaaliseen kaaokseen hävittyään sodan ja mahdollisesti Putinin koko porukan menetettyä vallan, niin eipäs olekkaan ketään turvaamassa väkivallan jatkumista. Mikäli Ukrainan sota päättyy Venäjän vetäytymiseen, niin Valko-Venäjän oppositio näkee, että taistelemalla se tyranni syrjäytetään. Pidän mahdollisena, että Valko-Venäjä tipahtaa EU:n syliin kuin kypsä omena, koska Venäjän talouden sakatessa he ovat hyvin pian täsmälleen samassa tilassa kuin Venäjä itse.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Tagit: