Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 127928 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 079
 • Liked: 132090
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #960 : 12.03.2022, 13:57:08 »
Lainaus
Pinnan alla kytee uusi uhkakuvasto – kuinka pitkälle yhteiskunnallista elämää turvallistetaan?

Länsimaat varautuvat puolustamaan demokratiaa autoritaaristen maiden hybridivaikuttamiselta. Se on tasapainoilua, jotta ei hukata omia arvoja.

[...]

Pahiksen rooleissa ovat Kiina ja Venäjä, jotka uhkaavat koko yhteiskuntaa mutta toisaalta tarjoavat myös ratkaisuja. Mihin tarttua?

Termillä hybridiuhka kuvataan nykyajan vaikeasti ennakoitavia turvallisuusuhkia, jotka tähtäävät demokratioiden horjuttamiseen ja päätöksenteon muuttamiseen.

Erityisesti autoritaariset maat Venäjän ja Kiinan johdolla ovat kunnostautuneet länsimaisten demokratioiden horjuttamisessa. Ne pyrkivät manipuloimaan, luomaan jakolinjoja tai vaihtoehtoista todellisuutta käyttämällä hyväksi paitsi yhteiskuntien haavoittuvuuksia, myös demokratioiden oikeuksia ja vapauksia, kuten sananvapautta.

[...]

Yhtä ainoaa oikeaa määritelmää hybridi­uhalle ei ole.

Välineitä ovat esimerkiksi kaupalliset investoinnit, kirkot, kulttuuriryhmien tukeminen, vakoilu, kyberhyökkäykset, ilmatilaloukkaukset ja sotilasoperaatiot. Näitä käytetään yleensä yhtäaikaisesti luomaan haluttuja vaikutuksia.

Työkalujen kirjo on niin laaja, että mikäli yksittäisiä sosiaalisen median kirjoituksia, mielenosoituksia tai järjestötoimintaa katsotaan turvallisuuteen vaikuttavana hybridiuhkana, voi seurauksena olla normaalin yhteiskunnallisen toiminnan turvallistaminen.

[...]

Rajoja koeteltiin viime syksynä Valko-Venäjän ja Puolan välillä. Asiantuntijat pitävät selvänä, että tuhansien ihmisten kuljettaminen Lähi-idän maista ja lähettäminen edelleen Puolaan EU:n ulkorajalle oli Valko-Venäjän hybridivaikuttamista.

[...]

Ihmisoikeusjuristi pitää tapahtumia erittäin epäinhimillisinä. Ihmisiä käytettiin aseena. Euroopan suhtautuminen turvapaikanhakijoihin on kuitenkin ollut arveluttavaa jo ennen tätä.

»Euroopan pitäisi todella selvittää, mitä rajoilla tapahtui ja kuka on vastuussa», sanoo tutkijatohtori Mehrnoosh Farzamfar Turun yliopistosta.

Farzamfar väitteli viime vuonna oikeustieteestä Helsingin yliopistossa aiheenaan pakolaisten ihmisoikeussuojan ja EU:n sisäisen turvallisuuden suhde. Häntä kiinnosti, miten yhteiskunnan yhteinen huoli ja kollektiivinen turvallisuus vaikuttavat muualta tulevien ihmisten suojelemiseen ja oikeuksiin.

Euroopan unionin perusoikeuskirja takaa oikeuden turvapaikkaan. Kyse on perustavanlaatuisesta oikeudesta, jota ei voi rajoittaa turvallisuussyistä. Todellisuus on kuitenkin pykäliä mutkikkaampi.

Eurooppaa ohjaavat pelko ja muukalaisviha. Siirtolaiset leimataan poliittisessa keskustelussa turvallisuusuhaksi ja toisiksi, jotka eivät kuulu yhteiskuntaan. Tällöin laki ei ole heidän puolellaan eikä suojele ihmisiä, Farzamfar selittää.

Hän analysoi jäsenmaiden käytäntöjä ja EU:n lainsäädäntöä sekä EU:n tuomioistuimen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja ja tuli siihen tulokseen, että turvapaikanhakijoiden leimaaminen turvallisuus­uhaksi heikentää turvapaikkaoikeuden asemaa perusoikeutena.

Siirtolaisten turvallistaminen tai aseistaminen ei ole uusi ilmiö. Turvapaikanhakijat on nähty lännessä ennenkin uhkana ja aihetta on tutkittu yhteiskuntatieteissä jo 30 vuoden ajan. Oikeustieteissä ei ole Farzamfarin mukaan kuitenkaan tarkasteltu, mitä turvapaikan­hakijoiden turvallistaminen merkitsee oikeusvaltioperiaatteelle, ihmisoikeuksille ja edelleen lainsäädännölle.

»EU on luonut oman kategoriansa sille, että ihmiset leimataan laittomiksi. Se mahdollistaa perusoikeuksien rikkomisen», Farzamfar sanoo.

Poliitikot puhuvat herkästi, että turvapaikan hakemisen pitää tapahtua laillisia reittejä pitkin. Toisinajattelijan tai haavoittuvaisessa asemassa olevan ihmisen voi olla kuitenkin mahdoton saada edes matkustusasiakirjoja, saati päästä »laillisille reitille». Eurooppa nakertaa Farzamfarin mukaan perus- ja ihmisoikeuksia myös suunnitelmillaan ulkoistaa rajavalvontaa ja turvapaikanhakemista unionin ulkopuolisiin keskuksiin.

Turvallistaminen tapahtuu julkisuudessa ja politiikassa käytettävän kielen, tarinankerronnan avulla. Farzamfarilla on tukku ideoita nykytilanteen korjaamiseksi, ja yksi niistä on vanha tuttu: millaisella kielellä media ja poliitikot puhuvat siirtolaisista ja miten ne kehystävät esimerkiksi rajojen tapahtumat.

Turvallisuuden nimissä ihmisiä on helpompi sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle. Alisteisessa asemassa olevat ihmiset, myös vähemmistöt, ovat valtaapitävien armoilla. Farzamfar huomauttaa, että lakien pitäisi koskea myös näitä ryhmiä, ja ihmisillä pitäisi olla oikeus päättää omasta tulevaisuudestaan.

»Ihmisoikeussitoumuksista ei voi helposti vetäytyä kansallisen turvallisuuden perusteella. Perusoikeuksien rajoittamisen kynnyksen täytyy olla korkealla», hän sanoo.

[...]

Hybridiuhkien osoittelussa on turvallistamisen riski, mutta sille on tutkijan mielestä paikkansa.

»Demokratioiden täytyy nostaa uhat esiin ja puolustaa itseään. Se on tasapainoilua», Wigell sanoo.

Demokratiaan kuuluvat perus- ja ihmisoikeudet muodostavat pohjan koko yhteiskunnalle. Kaikilla on oikeus sananvapauteen ja mielenilmaukseen, mutta niitä voidaan käyttää myös hyväksi. Venäjä lietsoi sosiaalisessa mediassa esimerkiksi keltaliivien protesteja Ranskassa ja Black lives matter -mielenosoituksia Yhdysvalloissa, jotta yhteiskunnallinen kahtiajakautuminen voimistuisi.

Venäjän pyrkimyksenä on ollut vahvistaa ihmisten välisiä erimielisyyksiä ja saada demokratiat kääntämään selkänsä perusarvoilleen. Wigell huomauttaa, että kaikkien protestoijien on tiedostettava riski, että joku ulkopuolinen haluaa käyttää heitä hyväkseen.

Hän on verrannut hybridihäirinnän torjumista rikoksien ehkäisyyn: kaikkia rikoksia ei voida estää eikä kaikki hybridivaikuttaminen muodosta merkittävää uhkaa kansalliselle turvallisuudelle.

Kansallisen turvallisuuden nimissä ja nimeämällä jonkin hybridiuhaksi länsimaat eivät voi irtisanoutua myöskään kansainvälisistä sopimuksista, Wigell sanoo.

»Silloin vaikuttajat ovat saavuttaneet tavoitteensa.»
Ulkopolitiikka 9.3.2022

Taas sellaiset tutkijat, joiden mielestä hybridivaikuttamisen torjumisen varjolla murennetaan sellaisia eurooppalaisia perusarvoja ja -oikeuksia kuin toisista maanosista tulevien pääsy Eurooppaan, mutta ei sitten esimerkiksi sananvapautta, joka ei tunnu olevan nykyisin minkäänlaisessa arvossa vaan paremminkin kirosana.

Tutkijat vetoavat Valko-Venäjän rajan tapahtumiin viitaten kansainvälisiin sopimuksiin, mutta turvapaikkajärjestelmän tarkoitus kai pitäisi olla suojan tarjoaminen sitä tarvitseville, eikä suojaa tarvitse eikä pidäkään tarjota Euroopasta kuin eurooppalaisille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 967
 • Liked: 43592
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #961 : 19.03.2022, 15:12:51 »
Lokasanko ylistää Putlerin terveyttä  :facepalm:


https://twitter.com/christogrozev/status/1505155921969881103

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #962 : 19.03.2022, 17:23:03 »
Jossakin oli että ukrainassa olisi Ukrainann puolella Valko-Venäläisiä. Kun nämä tulee sieltä takaisin niin Likasanko voi olla mennyttä jos putler ei pysty suojelemaan.

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 528
 • Liked: 6743
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #963 : 20.03.2022, 18:24:52 »
Tänään kävelyllä ollessani tulin miettineeksi Valko-Venäjän tilannetta ja sitä, mitä Lukašenka tällä hetkellä pohtii asioiden kulusta. Varmasti hän ymmärtää, että Putinin Venäjä on uppoamassa kuin kivi ja että jos Valko-Venäjä takertuu Venäjään liikaa, samaa menoa syvyyksiin on luvassa hänellekin. Mitä tällaisessa tilanteessa kannattaa sellaisen diktaattorin tehdä, jolle tärkeää on ainoastaan oma selviytyminen?

Jos minä olisin Lukašenka, tekisin seuraavalla tavalla. Vähitellen lisäisin armeijan valmiutta ja asemoisin joukkoja lähelle Ukrainan rajaa ikään kuin valmiina lähtemään venäläisjoukkojen avuksi. Sitten, kun Venäjän joukot ovat tiukasti sidoksissa ympäri Ukrainaa ja logistiikan järjestäminen vie valtavasti resursseja, yhtäkkiä irrottaisin Valko-Venäjän kaikesta sotilaallisesta yhteistyöstä Venäjän kanssa. Käskisin maassa vielä olevia venäläisjoukkoja lähtemään kotiin ja estäisin Kiovaa saartavien joukkojen huoltamisen Valko-Venäjän kautta. Sillä tavoin Kiovan länsipuolella olevat joukot romahtaisivat päivissä. Venäjä ei voisi vastata sotilaallisesti Valko-Venäjää vastaan, koska sen joukot ovat sidottuina Ukrainaan, eikä edes Putin ole niin hullu, että tässä tilanteessa avaisi uutta rintamaa.

Mihin tämä johtaisi? Venäjä kokisi valtavan strategisen tappion, Ukrainan tilanne helpottuisi voimakkaasti ja Lukašenkan maine länsimaissa paranisi dramaattisesti. Lukašenka ajautui Putinin sylikoiraksi pitkälti juuri sen takia, että hän poltti sillat länsimaihin, mutta nyt hänellä on ainutlaatuinen ja lyhytaikainen mahdollisuus saada länsi unohtamaan hänen vanhat syntinsä. Onhan monesti käynyt siten, että entinen vihollinen on muuttunut ihan siedettäväksi tyypiksi, kun jokin paljon suurempi vihollinen on ilmaantunut. Tuo suurempi vihollinen on Putin.

Mahtaako Lukašenka tehdä näin? Vaikea sanoa. Epäilemättä hänellä painaa vaakakupissa myös se pelko, että Putin murhauttaa hänet kostoksi hyvin nopeasti. Mutta sanoisin, että tämän skenaarion todennäköisyys kasvaa jokaisena päivänä, jona Venäjä ei saavuta tavoitteitaan Ukrainassa ja huollon puutteessa oleva sotakone yskii. Ehkä tämä olisi hyvä voiton päivän lahja Putinille?
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 221
 • Liked: 63653
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #964 : 20.03.2022, 19:16:31 »
Mahtaako Lukašenka tehdä näin? Vaikea sanoa. Epäilemättä hänellä painaa vaakakupissa myös se pelko, että Putin murhauttaa hänet kostoksi hyvin nopeasti. Mutta sanoisin, että tämän skenaarion todennäköisyys kasvaa jokaisena päivänä, jona Venäjä ei saavuta tavoitteitaan Ukrainassa ja huollon puutteessa oleva sotakone yskii. Ehkä tämä olisi hyvä voiton päivän lahja Putinille?

Ei tee.

Lukashenka on Putinin nukke. Hän on 100% riippuvainen venäjän tuesta. Katsekin poispäin Putinista olisi Lukashenkan loppu. Joko länsimieliset ottaisivat vallan tai Putin istuttaisi Lukashenkan tilalle jonkun toisen mikkihiiren.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2361
 • Asyyl akbar!
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #965 : 20.03.2022, 21:36:29 »
Mahtaako Lukašenka tehdä näin? Vaikea sanoa. Epäilemättä hänellä painaa vaakakupissa myös se pelko, että Putin murhauttaa hänet kostoksi hyvin nopeasti. Mutta sanoisin, että tämän skenaarion todennäköisyys kasvaa jokaisena päivänä, jona Venäjä ei saavuta tavoitteitaan Ukrainassa ja huollon puutteessa oleva sotakone yskii. Ehkä tämä olisi hyvä voiton päivän lahja Putinille?

Ei tee.

Lukashenka on Putinin nukke. Hän on 100% riippuvainen venäjän tuesta. Katsekin poispäin Putinista olisi Lukashenkan loppu. Joko länsimieliset ottaisivat vallan tai Putin istuttaisi Lukashenkan tilalle jonkun toisen mikkihiiren.

-i-

Ei teekään. Saisi korkeintaan ostettua hieman lisäaikaa itselleen, mutta hän tietää että jos Putin kaatuu, länsi kaataa myös Valko-venäjän diktaattorin eikä anna anteeksi tämän menneitä syntejä vaikka olisikin kääntynyt Putinia vastaan. Lukashenka tietää myös että Putin ei kaihda mitään keinoa kostaa petturille. Perinteisen kalsarimyrkytyksen tai muunlaisen salamurhan sijaan Putin on sellaisessa tilassa että voisi lähettää vaikka ydinohjuksen Minskiin. Valko-venäjä ei ole länsimielinen eikä Natomaa joten Putinin ei tarvitse pelätä vastaavaa kostoiskua, ja tämä olisi samalla kätevä näytös lännelle keinovalikoimasta jota Putin on tosissaan valmis käyttämään.
Toksinen soijamaskuliini

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #966 : 21.03.2022, 16:30:00 »
Muistutan, että alunperin venäläisten sotilaiden piti lähteä Valko-Venäjältä helmikuussa harjoitusten jälkeen. Nyt Kreml vaatii Valko-Venäjän armeijaa osallistumaan taisteluihin Ukrainassa samaan aikaan, kun Kreml miehittää Valko-Venäjää. Jos joku ajattelee, ettei Kreml miehitä Valko-Venäjää niin pyydetään Venäjän armeijaa poistumaan Valko-Venäjältä, katsotaan lähtivätkö venäläiset sotilaat

Uskon, että Valko-Venäjän armeija ei osallistu taisteluun Ukrainassa siksi, että Kreml miehittää Valko-Venäjää, ja siksi Valko-Venäjä tarvitsee armeijansa Valko-Venäjän puolustukseen
« Viimeksi muokattu: 21.03.2022, 16:32:59 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #967 : 16.05.2022, 13:00:12 »
Aika alkaa kohta olemaan V-V:n oppositiolla kypsä kansannousuun, vaihtoehtona on jääminen pakotteiden taakse matkalle kehitysmaaksi.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #968 : 18.05.2022, 11:56:09 »
Taitaa olla Lukashenkalla löysät housuissa, kun allekirjoitti kuolemantuomion hyväksyvän lain?! :o
Venäjällähän kuolemantuomioita ei tarvitse oikeudessa hyväksyttää, kalsarien justeeraaminen riittää.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008825213.html

"VALKO-VENÄJÄN johtaja Aljaksandr Lukashenka on allekirjoittanut lain, joka mahdollistaa kuolemantuomion rangaistukseksi terroristisen teon yrityksestä. Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto RIA Novosti. Valko-Venäjä on ainoa eurooppalainen maa, joka jatkaa teloitusten toimeenpanoa lykkäyspyynnöistä huolimatta.

Useita opposition aktivisteja syytetään Valko-Venäjällä juuri terrorististen tekojen yrityksistä.

Uutistoimiston mukaan laki tulee voimaan kymmenen päivän kuluttua sen julkistamisesta."
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #969 : 18.05.2022, 13:16:14 »
Putin on sellaisessa tilassa että voisi lähettää vaikka ydinohjuksen Minskiin. Valko-venäjä ei ole länsimielinen eikä Natomaa joten Putinin ei tarvitse pelätä vastaavaa kostoiskua, ja tämä olisi samalla kätevä näytös lännelle keinovalikoimasta jota Putin on tosissaan valmis käyttämään.

No ihan varmaan ei lähetä ydinohjusta V-venäjälle tai Ukrainaan. Mutta jos Pution lähettää armeijan niin Valko-venäjä kaatuu välittömästi. Siellä tuskin on joukkoja, jotka pistäisivät vastaan.

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #970 : 26.06.2022, 12:31:00 »
Ukraina haki Euroopan unionin jäsenyyttä 28. helmikuuta 2022. Eurooppa-neuvosto myönsi Ukrainalle ehdokasmaan aseman 23. kesäkuuta 2022.

Moldova haki Euroopan unionin jäsenyyttä 3. maaliskuuta 2022. Eurooppa-neuvosto myönsi Moldovalle ehdokasmaan aseman 23. kesäkuuta 2022.

Georgia haki Euroopan unionin jäsenyyttä 3. maaliskuuta 2022. Eurooppa-neuvosto ilmoitti olevansa valmis myöntämään Georgialle ehdokasvaltion aseman sen jälkeen, kun Georgian jäsenyyshakemusta koskevassa komission lausunnossa määritellyt ensisijaiset tavoitteet on käsitelty.

Valko-Venäjän demokraattisten voimien johtaja ehdotti, että olisi myös mainittava Valko-Venäjän Eurooppa-perspektiivi demokraattisten muutosten jälkeen. Tämän voi tulkita niin, että Valko-Venäjän demokraattiset voimat pohjustavat Euroopan unionin jäsenyyttä. Ottaen huomioon, että Kremliä johtaa muutama mielipuoli niin se on melkoisen rohkeata pohjustaa Valko-Venäjän jäsenyyttä Euroopan unionissa juuri nyt.

Lainaus
Yhdessä parlamentin jäsenten kanssa @AndriusKubilius, @AnnaFotyga_PE, @RJukneviciene, @thijsreuten & muut, keskustelimme tulevasta keskustelusta ehdokasasemasta Moldova, Georgia & Ukraina. Päätelmät @EUCouncil olisi myös mainittava Valko-Venäjän eurooppalainen näköala demokraattisten muutosten jälkeen.

(Wikipedian mukaan suurin osa Valko-Venäjän armeijan kalustosta on valmistettu Neuvostoliitossa.)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Armed_Forces_of_Belarus
« Viimeksi muokattu: 27.06.2022, 05:21:30 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 967
 • Liked: 43592
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #971 : 05.08.2022, 12:22:10 »
Lainaus
X

Vuosi sitten, kun Puolan ja Baltian maiden itärajalle pelmahti tuhansia syyrialaisia, afganistanilaisia ja irakilaisia siirtolaisia, EU syytti Valko-Venäjää ja Venäjää tahallisesta pakolaiskriisin synnyttämisestä takapihalleen.

Vaikka siirtolaisia ei tullut enää loppuvuotta kohden yhtä paljon kuin kesällä ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan jätti kriisin varjoonsa, Valko-Venäjältä pyrkineitä pakolaisia on pyrkinyt Puolaan myös tänä vuonna.

Nyt Puola on ilmoittanut havainneensa, että maahan pyrkivistä siirtolaisista valtaosa ei tulekaan enää Lähi-idästä vaan Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Puolalaisviranomaiset kirjoittivat torstaina uutistoimisto AP:lle, että ensimmäiseksi etapikseen Venäjän valinneet afrikkalaiset pyrkivät Puolaan osana ”hybridioperaatiota, jonka tarkoituksena on horjuttaa Naton itäistä siipeä”.

Puola pitää keinotekoisesti luotua muuttoreittiä ilmiselvänä Valko-Venäjän ja Venäjän hallintojen yhteisesti koordinoimana hankkeena.

Pakolaiset saapuvat Valko-Venäjälle Venäjän kautta ja suuntaavat sitten kohti Puolan rajaa.

– Heillä on opiskelua tai työntekoa varten myönnetyt viisumit, mutta rajavartiolaitoksen saamien todisteiden mukaan lupien mukaisia suunnitelmia opiskella tai tehdä töitä ei ole koskaan ollutkaan,

X

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Puolaa sen siirtolaispolitiikasta, sillä tulijoiden joukossa on vainoa ja ihmisoikeusrikoksia paenneita ihmisiä, joilla on kansainvälisen oikeuden mukainen oikeus hakea turvapaikkaa.


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/282d6e37-9bdd-4819-9020-6a1edceb70e0

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16459
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #972 : 29.08.2022, 23:30:46 »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #973 : 01.09.2022, 05:38:01 »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 295
 • Liked: 26949
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #974 : 04.10.2022, 16:12:06 »
https://twitter.com/nexta_tv/status/1576494327769239552
Lainaus
Secretary of State at the Chancellery Stanisław Żaryn stated that #Poland has finished building a protective barrier on its border with #Belarus: "Illegal entry into Poland is now impossible. Today, the #Polish border is the best protected in Europe".
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #975 : 08.10.2022, 01:02:36 »
Ja tämä puuha jatkuu edelleen Valko-Venäjän rajoilla, joskaan ei enää samassa mittakaavassa kuin viime vuonna:

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1795184/armed-belarusian-guards-escort-migrants-to-lithuania-video-shows

Lainaus
Armed Belarusian guards escort migrants to Lithuania, video shows

2022.10.07 10:05

Officials from the Lithuanian State Border Guard Service (VSAT) have shared a video, which they say shows several armed Belarusian officers escorting migrants and helping them cross into Lithuania.

The video, recorded on Wednesday, shows a group of 12 people approaching the border wall built by Lithuania in the wake of the migration crisis, which Vilnius officials say was a hybrid attack by the Minsk regime.

According to VSAT, seven people were migrants, two were uniformed Belarusian border guards, and three people were “undoubtedly linked” to the Belarusian services.

The uniformed guards were carrying automatic weapons, said VSAT.

The Belarusian guards cut the fence and pried open a gate, allowing the migrants to enter Lithuania irregularly.

Once the Lithuanian officers arrived, the five Belarusian officers spirited away and hid in bushes.

Later, they got inside a UAZ minibus belonging to the Belarusian border guards and drove away, according to VSAT.

The migrants, who were Iranian and Bangladeshi citizens, were pushed back to Belarus, VSAT added.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #976 : 13.10.2022, 18:38:50 »
Merkkejä siitä että myös Latvia toimii oikein - katsokaa tätä irakilaista Zakia, mikä hävytön maahantunkeutuja!

https://www.bbc.com/news/world-63237670

Lainaus
Amnesty accuses Latvia of abusing migrants on Belarus border

Published 11 hours ago


Latvia "violently" pushed migrants back into Belarus and even subjected some to torture, Amnesty International alleges.

A new report by the rights group says people trying to cross from Belarus into neighbouring Latvia were beaten and humiliated by border authorities.

Latvia's government denied officials used undue force, and said the measures were due to "illegal crossings".

Last year it declared a state of emergency, which suspended the right to seek asylum in four border areas.

Latvia says that means so-called pushbacks are allowed, even though they contravene EU law.

The state of emergency, which is still in place, was introduced after a surge in people trying to cross over the border from Belarus.

Amnesty International's report details alleged abuses of power, arbitrary detention, ill-treatment, unsafe and unsanitary conditions and even torture.

It quotes an Iraqi man named Zaki, who said he was pushed back and forth at the border more than 150 times in three months, including sometimes as many as eight times per day.

Another Iraqi man, Adil, said he and fellow migrants slept in the forest on the snow.

"We used to light a fire to get warm, there were wolves, bears but because we had fire... they [were] afraid," he is quoted as saying in the report.

"That is how we survived from it, but they [Latvian authorities] did not provide us with special clothes for the weather," he added.

Amnesty reports that migrants, including children, were held arbitrarily in undisclosed sites in the Latvian forest, and then returned to Belarus.

Many faced beatings and electric shocks with tasers, including on their genitals. Some were returned "voluntarily" to their home countries.


"The Latvian authorities have left men, women and children to fend for themselves in freezing temperatures, often stranded in forests or held in tents," said Eve Geddie, Amnesty's Director of the European Institutions Office.

"They have violently pushed them back to Belarus, where they have no chance of seeking protection. These actions have nothing to do with border protection and are brazen violations of international and EU law."

Amnesty added that Latvia's treatment of migrants from Belarus stood in stark contrast to its "swift mobilisation" to provide refuge for more than 35,000 Ukraine migrants.

Kristaps Eklons, Latvia's Minister of the Interior, defended the government's measure on the border in a written response included in the report.

"The [state of emergency] order was adopted to ensure the internal security of the state," he said.

Mr Eklons added that authorities had found no evidence of officials using "physical force of special means" against those crossing the border.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #977 : 13.10.2022, 18:46:29 »
https://abcnews.go.com/International/wireStory/latvia-calls-watchdogs-migrant-mistreatment-claims-absurd-91430657

Lainaus
In emailed comments to the Associated Press, Latvia’s Ministry of Interior said that “not a single case has been identified" of Latvian authorities “having used physical force or applied special means” and that no complaints of such behavior have been recorded.

“We do not support the efforts of Amnesty International to equate the malicious instrumentalization of migration and intentional threat to the EU’s external border by Belarus, on the one hand, with genuine asylum seekers and persons in a vulnerable situation, on the other hand,” the ministry said.

Latvian Foreign Minister Edgars Rinkevics tweeted that Amnesty International “has lost any credibility and this report further proves complete degradation of once respected human rights organization” while his country “rejects these bogus accusations.”

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12887
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #978 : 02.11.2022, 20:28:32 »
Kuinkakohan kauan kestää, kunnes Valko-Venäjällä järjestetään kansanäänestys Venäjän federaatioon liittymisestä?  Lukashenka on toki Putinille kuuliainen marionetti, mutta ei hänkään elä ikuisesti.  Ei ole mitenkään taattua, että Lukashenkan seuraaja on Venäjän kannalta yhtä helppo tapaus, tai edes kykeneväinen ylläpitämään rautaista diktatuuria. 

Eikö homma hoituisi kätsästi, jos Lukashenka pistettäisiin hoitamaan sopiva kansanäänestyksen tulos ja Valko-Venäjä liittäminen Venäjään?  Hänet voitaisiin palkita ruhtinaallisesti ja järkätä lokoiset eläkepäivät johonkin ökylinnaan Mustan meren rannalle, kauas Valko-Venäjän mahdollisesti närkästyneistä kansalaisista.  Kapinointikin V-V:llä olisi todennäköisesti rajoittunutta, kun muutos olisi vain siirtymä yhdestä diktatuurista toiseen.   

Valko-Venäjän liittyminen Äiti-Venäjään voitaisiin ehkä myös myydä venäläisille jonkin sortin voittona, kompensaationa sille, että Ukrainan anneksointi meni vituix. 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 079
 • Liked: 132090
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #979 : 14.11.2022, 13:57:35 »
Liettua laittoi onnenonkijat suljettuihin laitoksiin, mistä aktivistijärjestöt raivostuivat. Nyt vastaanottokeskukset on avattu, ja asiakkaat ovat karanneet Saksaan, kuten arvata saattoi.

Lainaus
IL Vilnassa: Rajakriisin täyttämä pakolaiskeskus tyhjeni turvapaikan­hakijoista – ”Liettua suhtautuu meihin kuin vihollisiin”

Liettua on ratkaissut turvapaikanhakijavyörynsä omalla tavallaan. Naujininkain keskukseen on jäänyt enää 17 turvapaikanhakijaa.

Naujininkain vastaanottokeskuksessa Liettuan pääkaupungissa Vilnassa on nyt hiljaista. Tasan vuosi sitten, kun Iltalehti vieraili Naujininkaissa edellisen kerran, siellä oli satakunta turvapaikanhakijaa ja keskuksen johtaja Gediminas Pocius kertoi, että lisää on tulossa.

Nyt keskuksessa on enää vain 17 turvapaikanhakijaa, jotka odottavat päätöstä turvapaikkahakemukselleen. Yksi heistä on 29-vuotias Baraa Al-Shammari, joka pakeni Irakista ensin Turkkiin vuonna 2019 ja sitten Valko-Venäjän kautta Liettuaan vuosi sitten kesällä. Liettuassa hän on saanut jo yhden kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukselleen ja odottaa nyt päätöstä uudelle hakemukselle.

Naujininkaissa Al-Shammari on ollut kolme kuukautta. Sitä ennen hän oli vuoden leirityyppisessä vastaanottokeskuksessa.

− Olen väsynyt, pettynyt ja masentunut, Al-Shammari kertoo englanniksi Naujininkain kylmässä ja kolkossa keittiössä.

[...]

Al-Shammari sanoo paenneensa kotimaastaan Irakista jouduttuaan konfliktiin perheensä ja klaaninsa kanssa. Konflikti oli niin vakava, että Al-Shammari joutui pelkäämään henkensä edestä.

− Minut uhattiin tappaa, eikä tällaisilla asioilla lasketa leikkiä Irakissa. Muutin ensin Turkkiin, mutta vainoamiseni ja uhkailut jatkuivat siellä. Irakin klaaneilla on pitkät kädet. Lopulta lensin Valko-Venäjän Minskiin ja sieltä jatkoin matkaani kohti länttä ja Euroopan unionia, hän kertoo.

− En heti päässyt rajan yli Liettuaan, mutta yritin uudestaan toiselta rajanylityspaikalta, ja sieltä sitten lopulta pääsin.

[...]

EU tulkitsi rajan yli vyöryvät ihmismassat Valko-Venäjän hybridihyökkäykseksi eikä ainakaan käytännössä tuominnut Liettuaa siitä, että se ei suostunut päästämään turvapaikanhakijoita maahansa, eikä tuomitse vieläkään.

Tilanne Valko-Venäjän ja Liettuan rajalla on yhä jännittynyt. Liettua on saanut valmiiksi rajalle rakentamansa aidan, mutta kissa ja hiiri -leikki maahanpyrkijöiden kanssa jatkuu yhä, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin vuosi sitten.

− Liettua suhtautuu meihin irakilaisiin kuin vihollisiin, tiivistää Al-Shammari omat tuntonsa.

[...]

Al-Shammari sanoo saavansa Liettuan valtiolta joka kuukausi sata euroa välttämättömiin menoihinsa. Mitään muita tukia hän ei saa mistään.

− Tietenkään en tule toimeen satasella, sillä Vilna on kallis kaupunki, mutta onneksi minulla on vielä vähän säästöjä.

Naujininkain asukkien on hankittava itse ruokansa. Ruoka-apua he saattavat saada Vilnan ruokapankista, joka kerää ja jakaa paikallisten ruokamarkettien hävikkiruokaa.

Vastaanottokeskuksen työntekijä kertoo myöhemmin, että tilastot eivät ole Al-Shammarin puolella, kun hänen uusintahakemustaan turvapaikasta käsitellään. 80 prosentissa tapauksista tuloksena on hylsy, eli turvapaikkaa ei myönnetä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet Liettua pyrkii palauttamaan sinne, mistä he tulivat, mutta Al-Shammarin kohdalla on epäselvää, että minne hänet voisi palauttaa. Ainakin Al-Shammari on itse sitä mieltä, että Irakissa hänet murhattaisiin heti.

[...]

Mutta missä ovat nyt ne satakunta etupäässä arabimaista tullutta turvapaikanhakijaa, jotka Iltalehti tapasi Naujininkaissa vuosi sitten? Onko heidät palautettu jo lähtömaihinsa?

Ilmenee, että ei ole.
Heille on käynyt siinä mielessä hyvin, että valtaosa heistä on nyt siellä, minne he alun perin halusivatkin, eli Saksassa, tai mahdollisesti muissa Keski-Euroopan maissa.

Kun vielä vuosi sitten Naujininkai oli asukkailleen käytännössä kuin vankila, josta ei saanut poistua lainkaan, niin nyt turvapaikanhakijat saavat käydä päiväaikaan keskuksen ulkopuolella, kunhan he palaavat keskukseen illalla ennen kello 22.

Naujininkain työntekijä kertoo, että suuri enemmistö asukkaista on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja lähtenyt Liettuasta ja määränpäänään todellakin ilmeisesti Saksa, jossa monella on sukulaisia ja ystäviä odottamassa.

[...]

Liettua on siis ratkaissut turvapaikanhakijaongelmaansa omalla tavallaan. Idästä päin tulevia turvapaikanhakijoita Liettua ei päästä enää lainkaan maahansa, ja jo tulleet joko palautetaan tai heille annetaan hyvä syy ja mahdollisuus jatkaa matkaansa kohti Länsi-Eurooppaa.

− Pitää kai minunkin alkaa valmistella pakomatkaa kohti Saksaa, Baraa Al-Shammari naurahtaa kuivasti huoneessaan, jonka viihtyvyyttä hän on lisännyt maalaamalla seinät ja hankkimalla sähkölämmittimen.
Iltalehti 6.11.2022
« Viimeksi muokattu: 14.11.2022, 14:03:59 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 079
 • Liked: 132090
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #980 : 12.03.2023, 12:21:58 »
Lainaus
Valko-Venäjän raja koituu yhä siirtolaisten kohtaloksi – 28-vuotias nainen paleltui hengiltä Euroopan vanhimmassa metsässä

Kansat vaeltavat yhä kauemmas ja usein yhä vaikeammissa oloissa.

Puola on ottanut Ukrainasta vastaan 1,5 miljoonaa pakolaista. Sotaa pakenevia on tullut myös muihin EU-maihin.

Venäjän hyökkäyksen varjoon on jäänyt Valko-Venäjän rajan vaikea tilanne, jota pidetään yllä Valko-Venäjän hallituksen hyväksymänä.

Rajan olosuhteet kiristyivät vuonna 2021, kun Valko-Venäjä alkoi ilmeisen järjestäytytyneesti työntää rajan yli Puolan ja Liettuan puolelle tuhansia ihmisiä Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä.

Rajalla alkoi julma kissa ja hiiri -leikki, jossa maiden rajavartijat tuuppivat Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä rajan puolelta toiselle. Eurooppaan pyrkijät saattoivat ylittää rajan useita kertoja kumpaankin suuntaan.

Pari vuotta myöhemmin hätä ja ihmisten pallottelu rajalla jatkuvat.

[...]

Puolalaisen Ocalenie-säätiön projektipäällikkö Anna Chmielewska tekee tiimeineen työtä Bialystokin alueella.

Chmielewska vahvistaa Ylelle puhelinhaastattelussa, että rajalla kuolee edelleen ihmisiä.

– Svislach-rajajokeen on hukkunut hiljan ainakin kaksi ihmistä ja rajan tuntumaan Puolan puolella koko kriisin aikana ainakin 37 ihmistä.

– Todelliset luvut voivat olla korkeampia, koska esimerkiksi Valko-Venäjä ei toimita virallisia tietoja, selvittää vapaaehtoistyönä siirtolaisia kriisin alusta saakka auttanut Chmielewska.

Rajanylittäjät harhailevat metsissä jopa viikkoja. Helmikuun puolivälissä, Euroopan vanhimmasta metsästä, Bialowiezan kansallispuistoalueelta löydettiin 28-vuotias kuoliaaksi paleltunut etiopialaisnainen.

[...]

Puolan viranomaiset ovat rakentaneet rajavyöhykkeelle piikkilankaesteitä ja suojamuuria. Myös kameravalvontaa on lisätty alkuvuoden aikana. Puolan hallitus poisti raja-alueelta hätätilan viime heinäkuussa.

Reitti sankan ja harvaanasutun raja-alueen kansallispuiston poikki on armoton varsinkin talviolosuhteissa.

– Jokeen on hankalampi rakentaa esteitä, joten paleltumisen ja hukkumiskuoleman uhalla myös Svislachin yli yritetään, selvittää Anna Chmielewska.

[...]

Kaukaa tulleiden Lähi-idän ja Afrikan maiden kansalaisten lisäksi EU:hun pyrkii ilmapiirin kiristyttyä ihmisiä myös Valko-Venäjältä ja Venäjältä.

– Heidät pakotetaan lähtemään, mutta he eivät voi tai halua palata kotimaihinsa. Siksi he haluavat EU:hun.

Kongon demokraattisen tasavallan epävakautta ja väkivaltaisuuksia paennut taiteilija Muthuke Ara kertoo joutuneensa väkivallan kohteeksi sekä Valko-Venäjällä että Liettuassa, jonne hän vaelsi jalan rajan yli.

Valko-Venäjällä hänet piestiin rasistisessa hyökkäyksessä ja hänen kertomuksensa mukaan hänen vasen silmänsä vaurioitui. Ara oli Valko-Venäjällä opiskelijan statuksella. Hän myi hengenpitimiksi sarjakuviaan, kun töitä ei voinut tehdä.

– Kun saavuimme Liettuaan, poliisi pidätti meidät. Meitä pahoinpideltiin ja kohdeltiin kuin eläimiä, suljettiin kuin häkkiin. Meitä pahoinpideltiin henkisesti.

– Emme päässeet terveydenhoitoon, emmekä paljon mihinkään muuhunkaan, hän muistelee vaiheitaan.

Aran mukaan kunnolliset vessat puuttuivat, hygieniaa ei ollut. Nyt Ranskassa elämää rakentavan Muthuke Aran odotukset ja kuva Euroopan unionista olivat toisenlaiset.

[...]

Puolalaiset ovat toivottaneet valtaisan pakolaistulvan naapurimaasta Ukrainasta tervetulleeksi. Valko-Venäjän rajalla harhailevat oudoksuttavat sen sijaan edelleen. Heidät saatetaan kokea vieläkin tuntemattomana uhkana.

– Kun tilanne Valko-Venäjän rajalla alkoi pari vuotta sitten kärjistyä, kaikki olivat yllättyneitä, niin rajaviranomaiset kuin kansalaiset. Nyt tilanteeseen on totuttu, mutta puolalaisten ajattelu on edelleen kaksijakoista, pohtii Anna Chmielewska Ocelanie-säätiöstä.
Yle 11.3.2023

Pitkä propagandajuttu, jossa ei vaivauduta kertomaan, miksi "siirtolaiset" pyrkivät EU-alueelle rajan yli salaa ja laittomasti. Liettuan rajalla on myös laillisia rajanylityspaikkoja, joilta voi hakea turvapaikkaa.

Lainaus
Uuden eduskunnan pitää puolustaa ihmisyyttä

[...]

LÄÄKÄRIT ILMAN RAJOJA -JÄRJESTÖ on auttanut kodeistaan pakenemaan joutuneita ihmisiä 50 vuoden ajan. Olemme suruksemme todistaneet selvää moraalista muutosta pakolaisiin suhtautumisessa. Ihmisten annetaan hukkua Euroopan unionin rajoille, ja heitä pidetään ja jopa lähetetään EU:n tuella takaisin epäinhimillisiin oloihin Libyan säilöönottokeskuksiin. Niinkin lähellä kuin pakolaisleireillä Kreikassa olemme hoitaneet itsetuhoisia lapsia, jotka eivät ole nähneet toivoa epävarmoissa olosuhteissa elämisen jatkuessa kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme Liettuan, Valko-Venäjän ja Kreikan rajoilta osoittavat, että aidat vain lisäävät inhimillistä kärsimystä.

SUOMEN on yhdessä muiden EU-maiden kanssa asetettava ihmiset keskiöön – myös pakolaiset ja siirtolaiset. Ukrainalaisten vastaanotto on osoittanut, että Suomi pystyy halutessaan vastaanottamaan pakolaisia inhimillisesti ja lämpimästi. Raja-aitojen rakentamisen sijaan on turvattava ihmisten oikeus hakea turvaa. Välimeren jo aivan liian pitkään jatkunut humanitaarinen kriisi on ratkaistava.

Perusoikeudet ja inhimillinen kohtelu tulee turvata kaikissa tilanteissa. Toivomme, että Suomen uusi hallitus ja eduskunta tekevät kaikkensa ihmisyyden ja humanitaaristen periaatteiden puolustamiseksi.

Linda Konate
toiminnanjohtaja
Lääkärit ilman rajoja
Helsingin Sanomat, mielipide 12.3.2023

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
Olemme suruksemme todistaneet selvää moraalista muutosta pakolaisiin suhtautumisessa. Ihmisten annetaan hukkua Euroopan unionin rajoille, ja heitä pidetään ja jopa lähetetään EU:n tuella takaisin epäinhimillisiin oloihin Libyan säilöönottokeskuksiin.

Ihan itse tunkevat tuhansien kilometrien päästä Euroopan unionin rajoille hukkumaan. Ihan itse ovat hakeutuneet Libyaan, johon vain harvat saadaan palautettua. Pakolaisleireillä olisivat turvassa, mutta he eivät etsi Euroopasta turvaa vaan jotain muuta.

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme Liettuan, Valko-Venäjän ja Kreikan rajoilta osoittavat, että aidat vain lisäävät inhimillistä kärsimystä.

Ensinnäkin Konate tietää aivan hyvin, että Suomen aidalla ei pyritä estämään kenenkään tuloa, ja toiseksi, aidat yhdistettynä tiukkaan raja- ja palautuspolitiikkaan vähentävät inhimillistä kärsimystä tekemällä laittomasta tulosta ja ihmissalakuljetuksesta kannattamatonta. Aidat kannattaa kiertää ja ylittää vain siksi, että kiertämisestä ja ylittämisestä palkitaan jakomielisesti Eurooppaan jäämisen sallimisella.

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
SUOMEN on yhdessä muiden EU-maiden kanssa asetettava ihmiset keskiöön – myös pakolaiset ja siirtolaiset. Ukrainalaisten vastaanotto on osoittanut, että Suomi pystyy halutessaan vastaanottamaan pakolaisia inhimillisesti ja lämpimästi. Raja-aitojen rakentamisen sijaan on turvattava ihmisten oikeus hakea turvaa. Välimeren jo aivan liian pitkään jatkunut humanitaarinen kriisi on ratkaistava.

Selvä. Järjestetään kaikille Euroopan rajoille laittomasti saapuville ja täällä jo oleskeleville pakolaisille ja siirtolaisille erottelematta turvallinen asuinpaikka Euroopan ulkopuolelta ja vain sieltä. Kriisi ratkaistu, ja katso, kohta ei ole enää rajoille laittomasti pyrkiviä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12887
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #981 : 14.05.2023, 09:10:36 »
Lukashenkon heikentyneestä terveydestä huhutaan:

https://www.newsweek.com/rumors-swirl-about-putin-ally-lukashenkos-health-after-moscow-trip-1800132

Onkohan diktaattori järjestellyt kuvioita seuraajaa ajatellen, vai onko se ollut hänelle EVVVK?  Mitäköhän seuraa, jos hän tulee pysyvästi (teknisestikin) kyvyttömäksi hommiinsa?  Kuka astuu kalifiksi kalifin paikalle, kun mitään selkeää demokraattista mekanismia ei ole? 

Putinilla ei varmasti ole mitään moraalisia pidäkkeitä mennä asevoimin muistuttamaan valkovenäläisiä siitä, kuka viime kädessä on Boss.  Mutta onko hänellä näinä aikoina muskeleita siihen?

Edit:  Lukashenko on jättänyt väliin paikallisesti melko merkittäviäkin tapahtumia:

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/14/7402117/

Lainaus
Details: It is noted that Lukashenko did not appear at the ceremony of honouring the national flag, emblem and anthem, which took place on 14 May at State Flag Square in Minsk.

Instead, Lukashenko's speech was delivered by Prime Minister Roman Golovchenko.

Lainaus
A day earlier, after a long absence from the public eye, Lukashenko visited the presidential clinic in Drozdy on Saturday.

On 9 May, Lukashenko attended a parade in Moscow, but after it was over, he immediately returned to Minsk without waiting for the end of the festivities.

In Minsk, Lukashenko did not deliver his traditional Victory Day speech.

According to media reports, Lukashenko has made significantly fewer public appearances since the beginning of May.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2023, 18:49:03 kirjoittanut Siili »

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 179
 • Liked: 9194
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #982 : 14.05.2023, 09:54:50 »
Varmaan juonut erehdyksessä Putin/FSB-pohjaista polonium-erikoisteetä. Prigozhinkuuluisana "kokkina" keittelee varmuuden vuoksi omat teensä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 221
 • Liked: 63653
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #983 : 14.05.2023, 10:10:22 »
Tuolla pari viestiä ylempänä turvapaikanhakijoista.

1) Irakilainen matkustaa turkista Minskiin ja sieltä Liettuan rajalle ja vaikka hänen aikeensa olisi kuinka kunnialliset, on silti fakta, että Valko-Venäjä todellakin hyväksikäytti häntä hybridiaseena.
Jos irakilainen katsoisi historiaa, kuinka paljon Turkista on ollut aiemmin Minskiin lentoja ja mikä lippujen hinta on ollut verrattuna siihen, kun hänen kanssaan tuli täysiä lentokoneita Minskiin käytännössä ilmaiseksi. Jos se oli Lukashenkan kädenojennus hädänalaisille, eikö olisi kannattanut jäädä niin ystävälliseen Valko-Venäjään? Kuitenkin fakta oli, että taisi saada käytännössä ilmaisen bussikyydin EU-rajalle sen sijaan. Jos kundilla olisi yhtään älliä ja rehellisyyttä, ulisisi siitä, että Lukashenka käytti häntä hyväkseen eikä siitä, että Liettua - joka häntä on majoittanut ja ruokkinut - on paska maa.

2) Irakilainen saa majoituksen ja ruoan lisäksi sata euroa verovapaasti. Se on 25 euroa viikossa. Liettuassa varmaan tyypillinen kauppakassi maksaa puolet tuosta. En tiedä mitä tupakka maksaa, mutta jos ei saa vetää kahta askia päivässä, niin voi voi.
Jos verrataan Suomeen, niin jos saa ruoan ja majoituksen VOK:issa, meillä saa 93 euroa kuussa. Jos taas kokkaa itse, niin saa 316 euroa kuussa. Mutta koska Liettuassa saa vain satasen, (enemmän kuin meillä) se on Iltalehden mukaan ihimisoikeusloukkaus.
Ja niitä säästöjä löytyy turvikselta yllättäen vielä vuoden jälkeen. "Mukanaan vain päällä olevat vaatteet"-tarinoita tässä onkin saatu kuulla ihan riittävästi.

3) Valko-venäjän rajalla uimataidoton lähtee uimaan ja hukkuu. Se on toki suomalaisten vika. Kun kärpänen heiluttaa siipiään Australiassa, heijastusvaikutus näkyy Suomessa. Sama asia. Kun me emme ota sataa Ahmedia Sudanista, irakilainen hukkuu 1000 kilometrin päässä. Samoin, kun me rakennamme aidan Venäjän vastaiselle rajalle, niin heti vene kaatuu Lampedusan edustalla. Vaikeita ovat nämä syy- ja seuraussuhteet. En pysy enää kärryillä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 179
 • Liked: 9194
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #984 : 14.05.2023, 11:32:42 »
Aivan niin. Kun joku kongolainen paleltuu Valko-Venäläisessä metsässä, miten ihmeessä se voi olla suomalaisten syytä?.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 221
 • Liked: 63653
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #985 : 15.05.2023, 08:27:43 »
Ukraina-ketjusta bongattua: Huhut Lukasenkan jopa kuolemasta lisääntyvät.

No pitihän Putininkin kuolla jo syöpään ja se oli lähes varma tieto.

Mutta jos Lukasenka on vaikka myrkytetty, kuka on syypää? Miksi Putin tappaisi uskollisimman marionettinsa? Eikö Luka suostunut auttamaan enää Ukrainassa?

Tuleeko tilalle joku KGB:n pikkunatsi?

Vai olisiko oppositio asialla?

Kävi miten kävi, kun Lukasenkan aika on ohi, uskon ja toivon, että Valko-Venäjän demokratiakehitys voi olla nopeaakin, jos Ukrainan sodan seurauksena ryssä heikentyy riittävästi.

Olisiko siinä motiivi laittaa Lukasenka vaihtoon nyt, kun Kreml on vielä vahva? Kun jos Ukrainan tappion myötä Kreml romahtaa, niin Valko-Venäjän moskovajohtoinen diktatuuri voi olla historiaa!

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

pjentti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 249
 • Liked: 3529
 • Dirty old man
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #986 : 27.05.2023, 20:04:05 »
Likasankon voinnista taas spekuloidaan. Kuulemma viety kesken Putskun tapaamista Moskovalaiseen sairaalaan:
"I'll lead an effective strategy to mobilize trunalimunumaprzure."

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #987 : 02.06.2023, 18:20:02 »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 079
 • Liked: 132090
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #988 : 11.06.2023, 10:55:58 »
Lainaus
Valko-Venäjä avasi taas siirtolaiskäytävän EU:hun – nyt yritetään Latvian kautta

Valko-Venäjä on valinnut Latvian pääkohdemaaksi, sanoo rajavartioston päällikkö Guntis Pujāts. Nyt pääreitti kulkee Moskovan kautta Minskiin ja sieltä Latvian rajalle

Siirtolaisten ja pakolaisten reitti Valko-Venäjän kautta EU:n alueelle on taas auennut. Latvian rajavartioston päällikkö, kenraali Guntis Pujāts luettelee kasvavia numeroita pääesikunnassa Riiassa:

”Tammi- ja helmikuu 350. Maaliskuu 550. Huhtikuu 750.”

Kesäkuun ensimmäiseen viikkoon mennessä Latvia on torjunut yli 3 700 maahantuloyritystä Valko-Venäjän vastaisella rajallaan. Numerot kertovat rajanylitysyrityksistä satunnaisissa paikoissa metsissä, soilla ja joilla, eivät virallisissa rajanylityspisteissä.

”Näemme joka päivä laittomia rajanylitysyrityksiä, jotka ovat pääosin Valko-Venäjän viranomaisten organisoimia. Valko-Venäjä on valinnut Latvian pääkohdemaaksi”, sanoo Pujāts.

[...]

Tulijoiden pääreitti kulkee Pujātsin mukaan nykyään Moskovan kautta Minskiin ja sieltä Latvian rajalle. Latvialla ja Valko-Venäjällä on 172,9 kilometriä yhteistä rajaa.

”Laittomia rajanylityksiä voi olla joka metrillä. Kaikkialla on painetta”, sanoo Pujāts.

Valko-Venäjän itsevaltias Aljaksandr Lukašenka toteutti uhkauksensa ja avasi uuden epävirallisen kulkureitin EU:hun keväällä kaksi vuotta sitten. Latvian raja ei ole sen jälkeen enää palannut ennalleen.

Aluksi maahanpyrkijöiden lähtömaa oli pääosin Irak, mutta nyt lähtömaiden kirjo on laajempi.

”Iran, Afganistan, Syyria, Intia ja myös Irak”
, luettelee Pujāts.

Hallitus on pidentänyt hätätilaa säännöllisesti, viimeksi toukokuussa kolmeksi seuraavaksi kuukaudeksi. Hätätilan perusteella Latvia käännyttää pääosan epävirallisista maahanpyrkijöistä.

Pujātsin mukaan Valko-Venäjän viranomaiset kuljettavat Puolan rajalta käännytettyjä ihmisiä Latvian rajalle. Valko-Venäjän viranomaiset auttavat rikkomaan aitaa siellä, missä sitä on. Pahimmillaan he ovat tarjonneet myös ampuma-aseita.

”Puolasta olemme kuulleet, että valkovenäläiset ovat neuvoneet laittomia siirtolaisia käyttämään kylmiä aseita, kuten puukkoja. Täällä me puhumme tuliaseista.”

Pujātsin puhuu tapauksesta viime vuoden lopulta. Silloin hänen mukaansa valkovenäläiset viranomaiset ovat yrittäneet aseistaa Latviaan pyrkinyttä epävirallista rajanylittäjää. Se jäi yritykseksi. Tarkemmin hän ei halua tapauksesta kertoa.

”Kenelläkään ei onneksi ole ollut aseita. Tarkistamme heidät kaikki turvallisuussyistä”, hän sanoo.

[...]

Humanitäärisistä syistä tai valtion edun vuoksi Latvia on päästänyt 185 epävirallista rajanylittäjää maahan. Yleensä kyse on ollut kriittisessä terveydentilassa olevista pikkulapsista vanhempineen. Latvia ei erota perheenjäseniä toisistaan.

Harvakseltaan joukossa on myös valkovenäläisiä. Heiltä Latvia ei estä maahanpääsyä epävirallisissakaan paikoissa. Ukrainalaiset sen sijaan tulevat virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Heitä on tullut tänä vuonna yli 40 000.

Kritiikkiä on herättänyt se, että Latvia käännyttää myös Iranista, Syyriasta tai Afganistanista lähteneitä. Latvia perustelee heidän käännytyksiään sillä, että he eivät ole Valko-Venäjällä vaarassa.

”Latvia on auki, mutta laillisesti. Tuhannet tulevat Latviaan joka vuosi rajanylityspisteiden kautta”, sanoo Pujāts.

Kaikilla virallisilla rajanylityspaikoilla voi anoa turvapaikkaa. Monet eivät halua sitä tehdä, sillä eivät halua jäädä Latviaan. Jos heidät rekisteröitäisiin Latviassa ja he myöhemmin anoisivat turvapaikkaa Saksasta, Saksa palauttaisi heidät.

Latvian vastaanottokeskuksista turvapaikanhakijat katoavat usein omille teilleen.

Latvia on Liettuan ja Puolan tapaan ollut ihmisoikeusjärjestöjen kovan kritiikin kohde käännytysten vuoksi. Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat muistuttaneet muun muassa YK:n pakolaissopimuksesta, jonka mukaan turvapaikkaa voi anoa myös virallisten rajapisteiden ulkopuolelta.

EU:ssa käännytyksiin suhtaudutaan kahtalaisesti, sillä vastakkain ovat kansainvälisiä sopimuksia vastaavat turvapaikanhakijoiden oikeudet ja kauttakulkumaiden kansallinen turvallisuus.

Euroopan raja- ja merivartiolaitos Frontex auttaa Latviaa Venäjän vastaisen rajan valvonnassa sekä virallisilla rajavalvonta-asemilla. Valko-Venäjän vastaisen rajan Latvia valvoo omin voimin ja jatkaa käännytyksiä hätätilalain perusteella.

Suomi voisi poikkeustilanteessa tehdä samoin rajalain perusteella, jonka eduskunta hyväksyi viime kesänä.

Tulijoiden määrät EU:n itärajalla ovat pieniä verrattuna Balkanin tai Välimeren kautta kulkeviin reitteihin.

Latvialle kysymys on Valko-Venäjän painostuksesta, jonka välineenä se käyttää osittain itse paikalle järjestämiään siirtolaisia ja pakolaisia.

”Ehkäisemme valtavan, Valko-Venäjän ohjaaman, siirtolaisväylän muodostumista”, Pujāts sanoo.
Helsingin Sanomat 11.6.2023

Lainaus käyttäjältä: Kaja Kunnas, HS
Kritiikkiä on herättänyt se, että Latvia käännyttää myös Iranista, Syyriasta tai Afganistanista lähteneitä.

[...]

Euroopan raja- ja merivartiolaitos Frontex auttaa Latviaa Venäjän vastaisen rajan valvonnassa sekä virallisilla rajavalvonta-asemilla. Valko-Venäjän vastaisen rajan Latvia valvoo omin voimin ja jatkaa käännytyksiä hätätilalain perusteella.

Suomi voisi poikkeustilanteessa tehdä samoin rajalain perusteella, jonka eduskunta hyväksyi viime kesänä.

Laiskaa journalismia vai tietoista propagandaa?

Suomi nimenomaan ei voi tai paremminkin ei halua tehdä samoin eli käännyttää irakilaisia, syyrialaisia ja afganistanilaisia turvapaikanhakijoita rajalta takaisin. Tätä ei ole edes yritetty piilottaa lain rivien väleihin tulkinnanvaraiseksi, vaan asia käy yksiselitteisesti selväksi niin itse lakitekstistä kuin lain valmistelun aikaisista vihreiden ministerien puheenvuoroista.

Suomen rajalla turvapaikanhakuoikeus on uudessa laissa määritelty käytännössä ehdottomaksi (=> pikakäännytykset rajalta ja tulemisen fyysinen estäminen kiellettyä) kaikissa tilanteissa, myös hätä- tai sotatilassa, toisin kuin muissa EU:n itärajan maissa.

Erona Latviaan on sekin, että siinä missä laittomat siirtolaiset välttelevät virallisia rajanylityspaikkoja, etteivät tulisi rekisteröidyiksi ja joutuisi jäämään Latviaan suljettuihin vankilan kaltaisiin laitoksiin, Suomen virallisia rajanylityspaikkoja ei ole vastaavaa syytä ohittaa. Turvapaikanhakijoiden liikkuminen Suomen sisällä ja Suomesta eteenpäin muihin EU-maihin on rajoittamatonta, ja palvelu pelaa satumaisella tavalla tilille tulevine päivärahoineen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #989 : 19.06.2023, 00:50:18 »
Lukashenkoa ei ole helppo puolustaa - hänen hallituksensa taktiikka tunkea matuja rajoille on alhaista v#ttuilua länsimaita kohtaan. Mutta objektiivisesti tarkasteltuna tämä on jotain vielä pahempaa: avointa terrorismin (tai vähintäänkin sissiliikkeen) tukemista Puolan taholta, sellaista maata kohtaan jonka kanssa Puola ei kuitenkaan ole sodassa.

Lukashenkolla on täysi oikeus olla vihainen tästä, niin kuin Erdoganilla myöskin on oikeus olla vihainen Euroopan maille kurditerroristien suojelemisesta. Nämä "vapaaehtoiset" muuten käsittääkseni kuuluvat etupäässä Valko-Venäjän roomalaiskatoliseen puolalaisvähemmistöön jotka asuvat sen länsirajan tuntumassa Brestin tienoilla ("Kalinowskin prikaati" on taistellut Ukrainassa), eli eivät ole aivan tavallisia valkovenäläisiä:


Tagit: