UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 37386 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 545
 • Liked: 93419
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #360 : 12.08.2021, 14:21:49 »
Lainaus
Latvia julistaa Valko-Venäjän-rajalle poikkeustilan, Liettua rakentaa metalliaidan rajalle – Maat yrittävät estää laittomat rajanylitykset

Latvian hallitus julistaa hätätilan Valko-Venäjän vastaisille raja-alueille kasvavien siirtolaismäärien vuoksi. Julistuksen myötä Latvian armeija ja poliisi voivat tukea rajavartioita maan rajojen valvonnassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Maan rajavartiolaitoksella, asevoimilla ja poliisilla on hätätilan aikana oikeus ohjata laittomasti rajan ylittävät palaamaan maahan, josta he ovat tulleet. Lisäksi niillä on oikeus käyttää fyysistä voimaa, mikäli laittomasti rajan ylittävä jättää huomiotta heidän ohjeensa, Baltic News Service -uutistoimisto kertoi Reutersin mukaan.

[...]

Reutersin mukaan Liettuan parlamentti äänesti rakentavansa neljän metrin korkuisen metalli-aidan Valko-Venäjän rajalle. Aidan olisi määrä ulottua yli 500 kilometrin matkalle, kun mailla on yhteistä rajaa yhteensä 670 kilometriä.

"Ilman tätä fyysistä estettä on mahdotonta suojella rajojamme, se on hyvin selvää", Liettuan sisäministeri Agne Bilotaite kommentoi mahdollista raja-aitaa Reutersille.

Lisäksi maan parlamentti äänesti myös siitä, että armeija voi partioida rajalla raja­vartijoiden rinnalla.

Liettuan sisäministeriön mukaan tänä vuonna jo 4 026 ihmistä on saapunut Valko-Venäjän vastaiselta rajalta laittomasti Liettuaan, kun vuonna 2020 sama luku oli 74. Suurin osa saapujista on kotoisin Irakista.
Helsingin Sanomat 10.8.2021

Ex-sisäministeri Orpolta kommenttia?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35483
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #361 : 12.08.2021, 14:24:31 »
Iltasanomat kertoo tänään jutussaan Liettuaan lähetettyjen 8 suomalaisen EU-laukunkantoprikaatin jäsenen toiminnasta. Se on juuri sitä, mitä ennalta arveltiin. He eivät tee mitään muuta kuin heiluttelevat käsiään ja korkeintaan kantavat laittomien maahantulijoiden laukkuja Liettuaan, sekä raportoivat Frontexille kaikista tapauksista, joissa liettualaisten ovat estäneet laittoman rajanylityksen. Näin joka ainoa "ihmisoikeusloukkaus" saadaan kirjattua ylös.

Lainaus
(...)
Mutkaisia hiekkateitä, kuoppaisia niittypolkuja ja rämeisiä pellonlaitoja, josta yhtäkkiä pilkistää Liettuan lipun väreillä ja vaakunalla koristeltu rajatolppa. Vain muutaman metrin päästä korsien takaa näkyy toinen rajatolppa, sen kohdalta alkaa jo Valko-Venäjä.

Välissä ei ole minkäänlaista aitaa eikä teknisiä valvontavälineitä, vaan rajan merkkinä kulkee ainoastaan kapeahko joki.

Normaalivoimaiselle nuorelle miehelle tai naiselle rajan ylittäminen esimerkiksi juuri tässä kohtaa ei olisi mikään ongelma. Pienten lasten ja vanhusten kanssa kulkeva seurue olisi sen sijaan jo vaikeuksissa.

Tällaisessa maastossa kiertelevät parhaillaan suomalaiset rajavartijat, joita Suomi on lähettänyt Liettuan tueksi Euroopan raja- ja merivartioviraston Frontexin kautta valvomaan Valko-Venäjän vastaista unionin ulkorajaa.

 Tällaista tämä työ on. Partioidaan, katsellaan ympärillemme ja joskus pysähdytään pitkäksi aikaa vain kuuntelemaan, Frontexin rajavalvontaoperaatioissa ennenkin mukana ollut suomalainen rajavartija kuvailee.
(...)

Lakimuutoksen nojalla Liettua ei salli enää turvapaikanhakijoiden ylittää valtionrajaa missä tahansa maastossa, vaan henkilöt pyritään ”työntämään takaisin” Valko-Venäjälle.

Liettuan hallituksen selityksen mukaan tulijoilta ei silti evätä oikeutta hakea turvapaikkaa, vaan heitä kehotetaan ainoastaan siirtymään virallisille rajanylityspaikoille sitä varten.

Liettuan viranomaiset ovat käännyttäneet sittemmin pikavauhdilla takaisin jo satoja maahanpyrkijöitä. Vastaan on otettu yhä joitakin naisia, lapsia ja vanhuksia, mutta yksinään liikkeellä olleita nuoria miehiä on passitettu takaisin heti rajalta.

Liettuan virallisen kannan mukaan uusi laki ei ole ristiriidassa YK:n ihmisoikeussopimusten ja Euroopan unionin sitoumusten kanssa ...
(...)

SUOMALAISET rajavartijat tunnustavat olevansa vaikean dilemman keskellä.

Jos suomalaiset kohtaisivat maastossa Valko-Venäjän kautta tulevan henkilön tai ryhmän, heillä ei olisi lupaa osallistua pikakäännytykseen. Näin heitä on ohjeistettu ensin Rajavartiolaitokselta ja sitten myös Frontexilta.

– Me emme voi osallistua tämän uuden lain täytäntöönpanoon. Voimme vain seurata sivusta ja raportoida näkemäämme, mutta pikakäännytykset eivät kuulu Frontexin mandaattiin, Ahonen kertoo.

Frontexin sääntöjen mukaan jokaiselle turvapaikkaa hakemaan tulevalle on annettava mahdollisuus hänen henkilökohtaisen tilanteensa selvittämiselle ennen kuin päätös mahdollisesta käännytyksestä tai turvapaikan myöntämisestä tehdään

Herää siis kysymys, ovatko suomalaiset rajaviranomaiset Liettuassa tyhjän panttina? Tai pitäisikö koko Frontexin operaatio jopa keskeyttää, jos Liettuan kansallinen lainsäädäntö on nyt niin vahvasti ristiriidassa Euroopan unionin yleisten ihmisoikeusperiaatteiden kanssa?

Ahonen myöntää, että tilanne vaatii tasapainoilua, mutta tyhjän pantiksi hän ei tunnustaudu.

Tässä Frontexin operaatiossa on mukana ihmisiä ja resursseja yhteensä 17 maasta. Vasta täällä olen ymmärtänyt, kuinka valtava henkinen tuki meidän läsnäolomme on liettualaisille, hän painottaa.
(...)

– Frontex on operatiivinen virasto emmekä me voi kommentoida kansallisten viranomaisten tekemiä poliittisia päätöksiä, selitys kuului.

Frontex korostaa kuitenkin antaneensa Liettuassa oleville rajavartijoilleen ohjeet, joiden mukaan heidän on kunnioitettava ennen kaikkea ihmisten perusoikeuksia ja raportoitava kaikista mahdollisista vakavista välikohtauksista (SIR). Tällaiseksi välikohtaukseksi laskettaisiin siis myös se, jos Frontexin rajavartijat olisivat todistamassa turvapaikanhakijoiden pikakäännytystä suoraan rajalta.

– Virastomme on parhaillaan arvioimassa uuden lain vaikutuksia meneillään olevaan operaation. On erittäin tärkeää, että rajavalvonta suoritetaan niin, että siirtolaisten perusoikeuksia kunnioitetaan ja suojeluksen tarpeessa olevilla ihmisillä on pääsy turvapaikanhakuprosessiin, Frontexin lehdistöosasto muotoili kantansa.
(...)

Näin siis toimivat 17 EU-maasta Liettuaan lähetetyt laukunkantajat. Tavallinen pulliainen kysyisi jo tässä vaiheessa, jota mitä vitt ... Noilla systeemeillä ei kyetä valvomaan mitään rajoja. Siksi tuo Frontex on heivattava ensimmäiseksi ulos kaikilta EU-ulkorajoilta, joissa se häiritsee rajavalvontaa.

Jutun loppuosassa lukijalle selitetään, että "... EU:n perustana oleva ajattelu demokratiasta ja ihmisoikeuksista on törmännyt kyyniseen diktaattoriin ...". Samalla kuitenkin unohdetaan mainita se, että myös EU-komissio on diktatuurisin periaattein toimiva elin. Samoin EU:ssa ne ihmisoikeudetkin koskevat vain ulkomaalaisia. Sanaa ei koskaan käytetään yleisesti omien kansalaisten kohdalla.
« Viimeksi muokattu: 12.08.2021, 14:26:19 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 545
 • Liked: 93419
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #362 : 12.08.2021, 15:03:13 »
Iltasanomat kertoo tänään jutussaan Liettuaan lähetettyjen 8 suomalaisen EU-laukunkantoprikaatin jäsenen toiminnasta. Se on juuri sitä, mitä ennalta arveltiin. He eivät tee mitään muuta kuin heiluttelevat käsiään ja korkeintaan kantavat laittomien maahantulijoiden laukkuja Liettuaan, sekä raportoivat Frontexille kaikista tapauksista, joissa liettualaisten ovat estäneet laittoman rajanylityksen. Näin joka ainoa "ihmisoikeusloukkaus" saadaan kirjattua ylös.

Siinä olikin tiivistettynä, mitä EU-parlamentin ja komission kaavailema "rajavalvonnan tiukentamisella" ja "rajaturvallisuudella" perusteltu Frontexin 10 000 rajavartijan joukko tulisi EU:n ulkorajoilla tekemään.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto: 10 000 rajavartijan pysyvä joukko EU:n ulkorajoille 17.4.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20474
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #363 : 13.08.2021, 02:25:06 »
Liettua tarjoaa 2800 siirtolaiselle ilmaisen paluun Irakiin
https://www.verkkouutiset.fi/liettua-tarjoaa-2-800-siirtolaiselle-ilmaisen-paluun-irakiin/

Lainaus
Liettuan hallitus tarjoaa noin 2 800 irakilaissiirtolaiselle ilmaisen paluulennon kotiin. Hallitus viestittää siirtolaisille, että he todennäköisesti eivät saa pakolaisasemaa, kertoo kurdien uutissivusto rudaw.net.

– Me tarjoamme vapaata ja vapaaehtoista paluuta Irakiin, sanoo Liettuan varasisäministeri Arnoldas Abramavičius.
...
Liettuan leireillä olevat Rudawin haastattelemat kurdit kertovat, että olosuhteet siellä ovat huonot. Vesi kulkee sisään telttoihin, ja osa siirtolaisista on joutunut juomaan vettä vessanpöntöstä.

– Olosuhteet leireillä eivät tietenkään ole kovin hyvät, koska heitä huijattiin ajattelemaan, että he pääsisivät Länsi-Eurooppaan. Haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset, kuten alaikäiset ja perheet, on siirretty parempiin majoitustiloihin, mutta hallitus ei ollut varautunut siirtolaisten tulvaan ja tilanne todennäköisesti pahenee talven saapuessa, Abramavičius toteaa.

Hän kehottaa siirtolaisia palaamaan kotimaihinsa.

– Me voimme tarjota ilmaisen lipun ja hieman taskurahaa, 300 euroa. Hyvin harva heistä saa pakolaisaseman, koska harkintamme mukaan Irak ei ole sota-alue.

‘Very few’ Iraqis in Lithuania will be granted refugee status: deputy minister
https://www.rudaw.net/english/interview/11082021

Lainaus
Some Iraqis have taken the offer, and five or 10 people have decided to return, he added.

Iraq is also repatriating its nationals stuck in Belarus. Over 300 migrants have returned home so far. Iraqi Airways has temporarily suspended flights to Minsk.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2021, 02:30:10 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 593
 • Liked: 22002
 • Blues for Allah
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #364 : 13.08.2021, 08:27:18 »
Aina tuo Irakiin palautukset jaksaa ihmetyttää. Joka puolella maailmaa toimii, mutta Suomessa ei. Kukaan eikä mikään maa arvostele Irakiin palauttavia maita ihmisoikeusrikoksista tms, mutta Suomesta jos irakki lähtee, niin jo on ihmisoikeusistuin kimpussa. :o
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 408
 • Liked: 10438
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #365 : 13.08.2021, 11:31:44 »
Lähi-itäläistä tarinankerrontaa parhaimmillaan, vettä tulvii telttoihin ja silti juodaan vessanpöntöstä, näin siis ilmeisesti megakuivuuden, aavikoden ja heinäsirkkojen runtelemassa Liettuassa, missä on superhuonot leiriolot, vaikka vesiklosetti nyt löytyykin...   
Lainaus
Vesi kulkee sisään telttoihin ja osa siirtolaisista on joutunut juomaan vettä vessanpöntöstä.
Kuvassakin näkyy helposti laskemalla 8 1,5l muovivesipulloa, mitä heille jaetaan todennäköisesti niin paljonkuin kehtaavat pyytää....

Toivoisin, että liettualaiset voisivat järjestää Gulag-tyyppistä majoitusta noille, kokemusasiantuntijoita maasta löytynee konsultoimaan tuollaisen byggaamiseen.

edit: lisätty kuva, mikä oli tuossa jutussa, johon on viitattu https://www.verkkouutiset.fi/liettua-tarjoaa-2-800-siirtolaiselle-ilmaisen-paluun-irakiin/
« Viimeksi muokattu: 13.08.2021, 11:42:14 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 545
 • Liked: 93419
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #366 : 13.08.2021, 15:58:26 »
Rummutus jatkuu.

Ilta-Sanomat: Pääkirjoitus: Suomen on otettava opiksi Liettuan kohtalosta – itärajan ihmisvirta saattaa vielä toistua 12.8.2021

Lainaus
VENÄJÄLTÄ Suomeen talvella 2015-2016 tullut turvapaikanhakijoiden määrä oli jälkikäteen katsottuna hyvin pieni. Heitä tuli vain 1 757 henkilöä.

Yhteensä noina kahtena vuonna Suomesta haki turvapaikkaa kuitenkin peräti 38 133 henkilöä. Valtaosa heistä saapui siis Euroopan läpi, ei Venäjältä.

Venäjältä tulleen ihmisvirran sokkivaikutus selittyykin muilla asioilla kuin tulleiden määrällä tai sillä, kuinka moni heistä oli lopulta aidosti hädänalaisessa tilanteessa.

Nykyisin muodissa olevan terminologian mukaan itärajan tapahtumissa oli kyse valtiojohtoisesta hybridivaikuttamisesta kolmansien maiden kansalaisia hyväksi käyttämällä.

TURVAPAIKANHAKIJAVIRTA Venäjältä Suomeen ei olisi nimittäin ollut mahdollista ilman presidentti Vladimir Putinin siunausta ja maan turvallisuusviranomaisten avunantoa läpikulkijoille.

Ei se ole hybridivaikuttamista, että Putin tai maan turvallisuusviranomaiset eivät estäneet maassa vuosia oleskelleiden laittomien siirtolaisten siirtymistä Suomeen turvapaikanhakijoina. Tervemenoa. Turvallisuusviranomaisten järjestelmällisestä avunannosta ei ole turvapaikanhakijoiden haastattelujenkaan perusteella viitteitä. Korruptio on sitten eri asia.

Sen sijaan Valko-Venäjä on aivan avoimesti uhkaillut siirtolaisvyöryllä, mutta Ruotsi meni Valko-Venäjääkin pitemmälle järjestämällä kymmenille tuhansille laittomille siirtolaisille maksuttomat juna- ja bussikyydit Suomen rajalle. Syksyllä 2015 Ruotsista pyrki Suomeen pahimmillaan viikossa saman verran laittomia siirtolaisia kuin mitä Liettuaan on tullut koko vuoden aikana.

Lainaus
Erona vuosien 2015–2016 Suomen itärajan tapahtumiin on se, että Valko-Venäjä päästää turvapaikanhakijoita läpi nyt mistä tahansa maastorajan kautta.

Varmasti päästää, mutta ihanko oikeasti Valko-Venäjä voisi halutessaan olla päästämättä turvapaikanhakijoita 1 250 kilometrin aitaamattoman EU-maastorajan yli?

Lainaus
Liettuassa epäillään, että Lukashenka on ottanut operaatioonsa mallia Suomen itärajalta. Ajatusta jatkaen voisi sanoa, että Suomen kannattaa vuorostaan ottaa nyt kaikki oppi irti Liettuan kohtalosta.

MILLAINEN järkytys olisi, jos Venäjä ryhtyisi jonain päivänä ohjaamaan tarkoituksella kolmansien maiden kansalaisia metsiä pitkin Suomeen? Näin voisi tapahtua mahdollisesti esimerkiksi silloin, jos Putinin hallinto olisi vaarassa kaatua ja se turvautuisi yhtä kyyniseen selviytymistaisteluun kuin Lukashenka nyt.

Liettua on päättänyt jo vahvistaa itärajaansa metalliaidalla. Myös Suomessa on syytä miettiä, onko meidän rajamme vartiointi riittävällä tasolla. Euroopan unionin ulkorajoille ei pidä rakentaa uutta Berliinin muuria tai trumpilaista Meksikon-muuria, mutta sinisilmäinen ei kannata myöskään olla.

Suomen ja Liettuan erona ei ole rajan aitaaminen tai aitaamatta jättäminen vaan poliittinen halu ja toiminta.

Liettuan hallitus ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin suojatakseen maan laittomilta tulijoita. Turvapaikkoja ei jaeta irakilaisille, jotka otetaan säilöön, rajalta käännytetään suoraan jopa voimakeinoin armeijan avustuksella ja tulijoita ryhdyttiin heti palauttamaan Irakiin.

Suomessa voivoteltiin vuonna 2015 paljon suuremman vyöryn alla, ettei mitään voi tehdä, koska (myös Liettuaa koskevat) kansainväliset sopimukset. Kaksi kolmesta irakilaisturvapaikanhakijasta saa Suomessa oleskeluluvan, rajalta ei käännytetä ketään, eikä palautuksia tehdä. Suomen hallitukset ovat puuhastelleet Irakin palautussopimusneuvottelujen kanssa nyt jo toistakymmentä vuotta, lahjoittaneet sinä aikana Irakille satoja miljoonia euroja, mutta sopimusta ei vain synny.

Liettua ei myöskään päästä laittomia tulijoita vapaasti eteenpäin muiden EU-maiden kuten Suomen (jonka useampi haastateltu irakilainen on ilmoittanut päämääräkseen) riesaksi.

Lainaus
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi heinäkuussa MTV:lle, että Suomen valmiuslakia uudistettaessa on otettava huomioon paitsi koronaviruksen kaltaisen pandemian paluu niin myös itärajan turvapaikanhakijavirran mahdollinen toistuminen. Niinistön ajatuksiin on helppo yhtyä.

Tarkistamisen paikka olisi sekä Suomen kansallisessa lainsäädännössä että laajemmin Euroopan unionin kyvyissä reagoida hybridiuhkiin. Kyse on myös ihmisoikeuksien puolustamisesta, sillä turvapaikkapainostuksessa hyväksikäytetty ihminen on vaarassa joutua moninkertaisesti huijatuksi ja riistetyksi.

Mitä ne lait sitten olisivat?

Valmiuslainsäädännöstä ei ole iloa, ellei EU-johtajia ja ihmisoikeusfundamentalisteja aristelevilla päättäjillä ole todellista tahtoa Suomen puolustamiseen, kuten ei ole. Ei Liettuassakaan ollut valmiina lakeja laittomien tulijoiden tulon estämiseen, mutta sikäläisellä parlamentilla oli tahtoa ja rohkeutta runnoa tarvittavat lait läpi pikavauhdilla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 432
 • Liked: 2541
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #367 : 13.08.2021, 18:14:32 »
Tästä lähtien persujen on oltava valmiita, täysin tosissaan, no joke, vaatimaan Suomen hallitusta (olivatpa he sen jäseniä tai eivät) toimimaan niin kuin Liettuan ja Latvian hallitukset toimivat tämän kriisin aikana jos mitään tämän tapaista alkaa tapahtua uudelleen Suomen rajoilla.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 718
 • Liked: 1024
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #368 : 14.08.2021, 00:26:59 »
Ilman sarkasmin häivääkään

Se on absurdia miten hölmösti valtaa pitäviä puolueita johtavat poliitikot toimivat, että valtaa pitävien puolueiden johtavat poliitikot ovat maahanmuuttokriittisten parhaat vaalityöntekijät. Valtaa pitävät johtavat poliitikot käsittelevät väestönvaihtoa sillä tavalla, että se tuo maksimaalisen kannatuksen maahanmuuttokriittisille, että kuta väestönvaihto-organisaatioiden valtapyyteitä palvelevampaa valtaa pitävien johtavien poliitikkojen toiminta on niin sen paremmin se tekee vaalityötä maahanmuuttokriittisille. Se valtaa pitävien johtavien poliitikkojen maahanmuuttokriittisille tekemä vaalityö on maahanmuuttokriittisten tulevan parlamenttivaalivoiton kannalta keskeistä

Maahanmuuttokriittisten kannalta se on keskeistä, että valtaa pitävät johtavat poliitikot ottavat kaikki väestönvaihtajat byrokratiakoneistoon pyörimään siksi, että se antaa maahanmuuttokriittisille aseita joilla kaataa ne valtaa pitävät johtavat poliitikot tulevissa parlamenttivaaleissa, ja aivan keskeistä on käyttää käsitettä väestönvaihto siksi, että se kertoo mistä on kyse ja mikä on väestönvaihtopolitiikan pitkän aikajänteen tulos

Fossiilisten polttoaineiden ja lääketieteen ja järjestäytyneiden sivilisaatioiden antamien parempien olosuhteiden ansiosta maailma on ylikansoittunut. Maailman ylikansoittumisesta alkavat kansainvaellukset luo sen paineen, joka luo tilauksen maahanmuuttokriittisten valtaannousulle, että jos paikalliset valtaa pitävät johtavat poliitikot, jotka ovat valittu ajamaan paikallisten etuja, eivät aio menettää valtaansa niin valtaa pitävät johtavat poliitikot joutuvat harjoittamaan väestönvaihdon torjumista siksi, että jos valtaa pitävät johtavat poliitikot eivät tee niin, niin valtaa pitävät johtavat poliitikot menettävät valtansa, kun valtaan nousee valtaa pitävien johtavien poliitikkojen luomalla tilauksella maahanmuuttokriittiset

Se, että valtaa pitävät johtavat poliitikot laittavat tiedotusvälineet hyökkäilemään maahanmuuttokriittisiä vastaan kompensoidakseen sillä väestönvaihtopolitiikan tuottamaa tilausta maahanmuuttokriittisten äänestämiselle niin sekin ainoastaan antaa näkyvyyttä maahanmuuttokriittisille, että se on samantekevää mitä sanotaan, kunhan saa näkyvyyttä
« Viimeksi muokattu: 14.08.2021, 00:57:27 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 718
 • Liked: 1024
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #369 : 14.08.2021, 01:50:29 »
Valko-Venäjän vapautumisen este on, että Kreml pitää Valko-Venäjästä kiinni. Valko-Venäjä on Kremlin kannalta kuumempi kysymys kuin Ukraina. Kartalla Valko-Venäjän jälkeen on Kreml. Valko-Venäjän vallankumouksen edistyminen kytkeytyy öljynvientituloista riippuvaisen Venäjän öljynvientituotantokykyyn. Ukraina osoittaa miten vaikeaksi tilanne voi mennä, kun öljykentät tuottavat Kremlille öljynvientituloja, jonka avulla Kreml rahoittaa etupiiripolitiikkaansa. Valko-Venäjän itsevaltiaan ja Euraasian maiden itsevaltiaiden kyky ylläpitää alueellista valtaa kytkeytyy autokratioiden öljynvientituloihin. Ne öljynvientitulot ratkaisevat autokratioiden aseman kansainvälisessä hierarkiassa

Lisäsin hommalle aikaisemmin laittamieni diagrammien linkit

What did russia, belarus, kazakhstan, uzbekistan, turkmenistan, tajikistan, kyrgyztan, azerbaijan, armenia export in 2018

https://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=107334.0;attach=157215;image

The depletion of oil, gas and coal in the autocracies of the former Soviet Union and the depletion of oil, gas, coal in the world

https://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=107334.0;attach=157213;image

Linkkien lähteet ovat

What did Finland export in 2019

https://atlas.cid.harvard.edu/explore?country=74&product=undefined&year=2019&productClass=HS&target=Product&partner=undefined&startYear=undefined

roperld.com/science/minerals/FossilFuels.htmValko-Venäjän demokraattinen allianssi haastatteli Svetlana Tikhanovskayaa. Kysymykset olivat tietenkin katsojia kiinnostavia aiheita. Svetlana Tikhanovskaya vastasi kysymykseen Joe Bideniin tutustumisesta, että työ tehdään pitkissä kokouksissa neuvonantajien kanssa. Johtavan poliitikon kanssa keskustelu on luonteeltaan ovien avaamista. Keskeinen aihe on tietenkin neuvotteluosapuolen asema omassa organisaatiossaan. Linkissä on haastatteluvideo, joka sijaitsee sivulla, mutta haastatteluvideon todellinen sijainti on You Tube, johon on siksi saatavilla tekstitys ja käännös, mutta kyllä siitä auttavasti saa selville mitä yritetään sanoa.

https://tsikhanouskaya.org/ru/events/news/fce021a907bf5ca.html
« Viimeksi muokattu: 15.08.2021, 22:42:54 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Mjane

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 103
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #370 : 17.08.2021, 12:43:26 »
Liettuaan tänä vuonna tulleet ovat tähän mennessä jättäneet 1500 turvapaikkahakemusta. Näistä 200 on ehditty käsitellä. Kaikki käsitellyt hakemukset ovat saaneet kielteisen päätöksen.

https://www.delfi.ee/artikkel/94303195/ukski-valgevenest-saabunud-1500-st-migrandist-pole-seni-saanud-leedult-asuuli

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35483
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #371 : 17.08.2021, 14:26:08 »
Liettuaan tänä vuonna tulleet ovat tähän mennessä jättäneet 1500 turvapaikkahakemusta. Näistä 200 on ehditty käsitellä. Kaikki käsitellyt hakemukset ovat saaneet kielteisen päätöksen.

Mikä ei ainakaan tässä maassa johda mihinkään seurauksiin, sillä seuraavaksi voi alkaa veronmaksajien kustannuksella ja maahanmuuttoteollisuuden kätyreiden avulla väsäämään valituksia ja uusintahakemuksia. Sitten kun lukuisia vuosia myöhemmin ei keksi enää mitään valitettavaa ja uusia tekosyitä uusille hakemuksille, niin silti voi jäädä maahan. Juuri kukaan ei joudu lähtemään muuten kuin vapaaehtoisesti. Lopulta vain vokkimajoitus ja kelarahojen tulo loppuu, mutta silti saa jäädä vapaasti notkumaan laittomasti maahan. Ei kiinnosta poliitikkoja, eikä vastuullista virkakuntaa.

 "Poliisiministeri" ohisalo on vielä ilmoittanut, että aikoo rakentaa peräti palomuurin näiden ympärille, etteivät asianomaiset viranomaiset saa tietoa maassa laittomasti notkuvista (jos tuo ei ole umpihullua touhua, niin mikä sitten?). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voivat nostella edelleen vapaasti sossun toimeentulotukia ja harkinnanvaraisia, sekä käyttää muita veronmaksajien kustantamia yhteiskunnan palveluita. Nykyjärjestelmä on mielipuolisen pahasti vinksallaan. Se maksimoi maahan jäävän asyylisakin määrää, sekä samalla suomalaisille koituvia kustannuksia, tappioita ja vahinkoja. Kaiken lisäksi asyylin piti olla vain tilapäinen ratkaisu.

Tuskin muuten Liettuakaan saa tuota sakkia maasta ulos, sillä EU:lla ei ole edelleenkään mitään toimivaa systeemiä kielteisen päätöksen saaneen asyylisakin tai elintasoturistien palauttamiseksi takaisin kotimaihinsa. Vain surkea murto-osa tulijavirrasta saadaan vuosittain ulos maasta ja nämäkin saavat tulla ainakin Saksaa uudelleen asyylia hakemaan, jos vain haluavat. Olen vielä käynyt kertaalleen Liettuan ulkomaalaisvirastossa. Se on pieni yksikkö. Ei heillä ole resursseja kuin kenties hätistellä sakki edelleen Saksaan tai Hölmölään.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 593
 • Liked: 22002
 • Blues for Allah
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #372 : 17.08.2021, 14:35:00 »
Liettuaan tänä vuonna tulleet ovat tähän mennessä jättäneet 1500 turvapaikkahakemusta. Näistä 200 on ehditty käsitellä. Kaikki käsitellyt hakemukset ovat saaneet kielteisen päätöksen.

https://www.delfi.ee/artikkel/94303195/ukski-valgevenest-saabunud-1500-st-migrandist-pole-seni-saanud-leedult-asuuli

Lämpimästi tervetuloa Mjane! ;) Olet saanut mielipiteilläsi jo runsaasti kannatusta! 8)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Mjane

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 103
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #373 : 17.08.2021, 14:56:54 »
Lainaus
Lämpimästi tervetuloa Mjane! ;) Olet saanut mielipiteilläsi jo runsaasti kannatusta! 8)

Kiitos. Ei ole toki tavoitteena saada kannatusta, vaan lähinnä ihmetellä Suomen ja maailman menoa  :-\

Korjattu avaava quote-tagi.
« Viimeksi muokattu: 19.08.2021, 10:39:35 kirjoittanut Skeptikko »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20474
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #374 : 18.08.2021, 00:00:42 »
https://twitter.com/Liveuamap/status/1427717780703531011
Lainaus
Lithuanian State Border Guard Service: An extraordinary situation has developed on the Lithuanian-Belarusian border, Belarusian riot police pushed migrants to cross border illegally, and violated border themselves https://belarus.liveuamap.com/en/2021/17-august-lithuanian-state-border-guard-service-an-extraordinary  via @Fbeyeee
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20474
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #375 : 19.08.2021, 10:40:38 »
Irak kotiuttanut Valko-Venäjän ja Liettuan rajalta lähes 400 kansalaistaan
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008187437.html

Lainaus
IRAK kertoo kotiuttaneensa noin 370 kansalaistaan, jotka olivat jumissa Valko-Venäjän ja Liettuan rajalla, sanoo Irakin ulkoministeriön edustaja Ahmed al-Sahaf.

Hän kertoi myös, että Irak pyrkii lennättämään kotiin lähiaikoina myös muita kansalaisiaan, jotka ovat jumissa rajalla.
...
Myös Irak kertoi viime viikolla keskeyttävänsä lennot Valko-Venäjälle, koska se haluaa suojella kansalaisiaan, jotka ovat joutuneet "salakuljetusverkostojen uhreiksi".
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 593
 • Liked: 22002
 • Blues for Allah
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #376 : 19.08.2021, 10:53:30 »
^Nooh, jos irakit loppuu, talibanaaneja voi tuoda tilalle.
On se kumma kun Suomesta ei vain kotiuteta.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 718
 • Liked: 1024
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #377 : 19.08.2021, 11:11:32 »
Maahanmuuttokriittisillä on realistista tarinointia todellisesta tilanteesta, mutta tulevaisuusorientoidu positiivisesti. Ajattele niin, että hallitsevien puolueiden valittuna politiikkana on auttaa maahanmuuttokriittiset valtaan. Hallitsevat puolueet ovat maahanmuuttokriittisten paras vaalityöntekijä, joiden ylin tavoite on auttaa maahanmuuttokriittiset valtaan
« Viimeksi muokattu: 19.08.2021, 11:16:59 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 654
 • Liked: 5206
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #378 : 20.08.2021, 22:45:05 »
Liettuaan tänä vuonna tulleet ovat tähän mennessä jättäneet 1500 turvapaikkahakemusta. Näistä 200 on ehditty käsitellä. Kaikki käsitellyt hakemukset ovat saaneet kielteisen päätöksen.

Mikä ei ainakaan tässä maassa johda mihinkään seurauksiin, sillä seuraavaksi voi alkaa veronmaksajien kustannuksella ja maahanmuuttoteollisuuden kätyreiden avulla väsäämään valituksia ja uusintahakemuksia. Sitten kun lukuisia vuosia myöhemmin ei keksi enää mitään valitettavaa ja uusia tekosyitä uusille hakemuksille, niin silti voi jäädä maahan. Juuri kukaan ei joudu lähtemään muuten kuin vapaaehtoisesti. Lopulta vain vokkimajoitus ja kelarahojen tulo loppuu, mutta silti saa jäädä vapaasti notkumaan laittomasti maahan. Ei kiinnosta poliitikkoja, eikä vastuullista virkakuntaa.

 "Poliisiministeri" ohisalo on vielä ilmoittanut, että aikoo rakentaa peräti palomuurin näiden ympärille, etteivät asianomaiset viranomaiset saa tietoa maassa laittomasti notkuvista (jos tuo ei ole umpihullua touhua, niin mikä sitten?). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voivat nostella edelleen vapaasti sossun toimeentulotukia ja harkinnanvaraisia, sekä käyttää muita veronmaksajien kustantamia yhteiskunnan palveluita. Nykyjärjestelmä on mielipuolisen pahasti vinksallaan. Se maksimoi maahan jäävän asyylisakin määrää, sekä samalla suomalaisille koituvia kustannuksia, tappioita ja vahinkoja. Kaiken lisäksi asyylin piti olla vain tilapäinen ratkaisu.

Tuskin muuten Liettuakaan saa tuota sakkia maasta ulos, sillä EU:lla ei ole edelleenkään mitään toimivaa systeemiä kielteisen päätöksen saaneen asyylisakin tai elintasoturistien palauttamiseksi takaisin kotimaihinsa. Vain surkea murto-osa tulijavirrasta saadaan vuosittain ulos maasta ja nämäkin saavat tulla ainakin Saksaa uudelleen asyylia hakemaan, jos vain haluavat. Olen vielä käynyt kertaalleen Liettuan ulkomaalaisvirastossa. Se on pieni yksikkö. Ei heillä ole resursseja kuin kenties hätistellä sakki edelleen Saksaan tai Hölmölään.

Tervetuloa jäsen Mjane! Mietippä jäsen akez; tuossa Liettuan mallissa on paljonkin järkeä Liettuan ja myös EU:n kannalta. Iraqqi-matu on lähtenyt hyvin rehvakkaana Eurooppaan parta sudittuna ja tukka geelillä pystyyn kammattuna uusi iPhone 12 taskussa Tuhannen ja yhden nyyhkytarinan kaupungista eli Baghdadista. Nyt matka on pysähtynyt vankilamaiseen telttaleiriin Liettuessa, jossa olosuhteet ovat kuin konsanaan SA-intin leirillä (pl aidat ympärillä). Käsittääkseni tuolta leiriltä ei lähdetä pyörimään kaupungille jahtaamaan somesta nähtyjä teinityttöjä eikä sieltä myöskään pääse jatkamaan vaellusta Saksaan tai pohjolaan sossupaton äärelle (kukaan iraqqi tuskin haluaa jäädä Baltiaan)?

Vettä sataa ja syksy tulee. Teltta on kylmän kostea ja päivät ovat pitkiä. Liettuan muutama nuiva ja harmaa virkamies on ehtinyt jo nakata hylsyt Ahmedille ja Mohammedille ja nämä istuvat synkkänä leirillä. Iraqqin kärsivällisyys ja impulssikontrolli ovat yleisesti heikkoja. Siellä teltassa kun elelee ja ilma vaan kylmenee, niin alkaapi kohta geelipää katsoa puhelimestaan paluulentoja Bagdadiin. Ei ne tuolla talvea vietä ja tämä sana kiiri somen kautta nopeasti muille huijareille… Suomessa ei toki sama toimi, koska Suomi on täysi hölmölä, mutta Liettua säästyy  ;)
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 342
 • Liked: 6814
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #379 : 21.08.2021, 03:14:03 »

Eivätkö irakit tiedä, että kielteisen saatuaan voi rustata uusintahakemuksen ja sen perään vaikka toisenkin?  Nyt olisi Pakolaisavulle töitä.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 654
 • Liked: 5206
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #380 : 21.08.2021, 10:01:33 »

Eivätkö irakit tiedä, että kielteisen saatuaan voi rustata uusintahakemuksen ja sen perään vaikka toisenkin?  Nyt olisi Pakolaisavulle töitä.

Veikkaan, en siis tiedä…

Liettuassa voi olla joku raja uusintakuponkien määrässä ja välttämättä ei löydy hyysärien lakimiesarmeijaa avustamaan valitusten teossa ja riitauttamaan korkeimpaan oikeusistuimeen. Liettuan tahtotila ei käsittääkseni ole tehdä tätä mitenkään mukavaksi, koska tahtotila on pitää nuo ulkona maasta.

Ja jos olen oikein ymmärtänyt ghutale odottaisi tuolla teltassa koko prosessin ajan. Ei ole edes ankeilla verhoilla varustettua vokkia. Jokainen intin käynyt tietää ainakin teltassa asumisen mukavuuden syksyn sateissa. Ei siinä enää pysy Mohammedilla hilpeä mieli yllä ja taitaa ullattaen kiinnostaa kotimatka Baghdadiin…
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35483
Puolan tv kertoo tänään, että myös Puolaan on tunkeutumassa asyylisakkia Valko-Venäjältä. Maan rajavartijat estävät laitonta maahanmuuttoa ja ovat siten joutuneet eräiden puolalaisten poliitikkojen ja mediatahojen kohteeksi. Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että viimeksi näkemäni tiedon mukaan saksalaiset omistavat jo 40% Puolan mediasta ja George Soros osti myös pari vuotta sitten ison siivun Puolan suurimmasta sanomalehdestä.

Lainaus
Törkeitä puheita TOK FM radion työntekijältä. Vertasi rajavartiolaitosta SS:ään

Rajavartiolaitoksen henkilökunta, sekä sotilaat suojelevat Puolan rajaa laittomilta maahanmuuttajilta, joita Valko-Venäjän hallinto tuo rajalle. Täyttäessään velvollisuuksiaan rajavartijat joutuivat viha-aallon kohteeksi eräiden poliitikkojen ja lehtimiesten taholta. TOK FM radion työntekijä vertasi heitä jopa saksalaiseen SS:ään.


Ryhmä Valko-Venäjän rajavartijoiden rajalle toimittamia maahanmuuttajia, jotka yrittivät tunkeutua Puolaan, on jo useiden päivien ajan majaillut leiriytyneenä Valko-Venäjän puolella [puolalaisen] Usnarz Górnyn kylän tasolla.

Kuten kerroimme jo aiemmin, niin alun perin 70 henkilön ryhmä on nyt kutistunut 24 henkilöön. Se koostuu 4 naisesta ja 20 miehestä, ja he majailevat teltoissa. Heidän joukossaan ei ole yhtään lasta.

Rajavartiolaitos kertoi, että valkovenäläiset veivät pois osan näistä henkilöistä ja toivat samalla joitakin uusia tilalle (ei ole totta mitä eräät lehdet kirjoittavat, että nämä henkilöt "palasivat Valko-Venäjälle". He oleskelevat edelleen rajan tuolla puolella, eivät "ei-kenenkään-maalla").

Puolan virkavalta kertoi, että valkovenäläiset rajavartijat toimittivat tänään ryhmälle useita kertoja elintarvikkeita, juomia ja savukkeita.

Ulkomaalaisten määrän kasvu rajalla on seurausta Valko-Venäjän presidentin Aleksander Lukashenkon tarkoituksellisesta toiminnasta.

Hallituksen edustajat painottavat, että nämä henkilöt ovat Valko-Venäjän hallinnassa olevalla alueella ja rajavyöhykkeelle tunkeutuminen loukkaisi valtionrajaa.

Valko-Venäjän rajavartijat estävät heidän mahdollisia paluuaikeitaan. Puolan rajaa taas valvovat sotilaat ja rajavartijat.

Tästä tilanteesta eräät poliitikot ja lehtimiehet saivat tekosyyn hyökätä Puolan viranomaisia vastaan. Władysław Frasyniukin [puolalainen bussikuski, ammattiliittolainen, demokraattisen opposition edustaja] mukaan sotilaiden ja rajavartijoiden asenne Usnarz Górnyssä tuo esiin psyykkisen mekanismin, joka paljastaa heidän heikkoutensa.

- Heikkous aiheuttaa hyökkäävyyttä. Tämä on tyhjää voimannäyttöä heikkoja ihmisiä vastaan. Rehellisesti sanoen tämä edustaa tietynlaista uhkaa, sillä lauma pelkureita on hirvittävän vaarallinen - sellaiset tallaavat jalkoihinsa kaikki tielleen osuvat - sanoi Fransyniuk, kun häneltä kysyttiin virkavallasta, sekä myös poliitikoista kuten senaatin varapuheenjohtaja Gabriel Morawski-Staneckista, jotka eivät päästä ketään rajalla olevien ulkomaalaisten luokse.

- Sotilaat eivät toimi noin, pelkkää roskasakkia, tuo ei ole ihmismäistä toimintaa. On sanottava suoraan, että tuo on anti-puolalaista käyttäytymistä. Nuo sotilaat eivät palvele Puolan valtiota, vaan päinvastoin - sylkevät kaikkien niiden arvojen päälle, joiden puolesta heidän vanhempansa tai isovanhempansa varmastikin taistelivat - jatkoi hän.

Rajavartijoiden toimia kritisoi myös TOK FM radion työntekijä Piotr Maślak. "En kykene muuta sanomaa, kuin että rajavartijat, jotka kieltävät toimittamasta vettä ja estävät päästämästä lääkäreitä pakolaisten luo, saisivat kiinnittää asuunsa SS-tunnukset. Hekin toimivat vain määräysten mukaan. Jos teitä käsketään ampumaan pakolaisia, niin toimitteko käskyn mukaan?" - kirjoitti työntekijä.

Jos teitä käsketään ampumaan siviilipukuisia oletettuja talibaneja Afganistanissa, niin täytättekö käskyn?

Kuten havaitaan, niin Puolassa toimii viides kolonna, joka pyrki syömään omaa päätään pois ja hajottamaan maan. Nämä ovat vasemmistolaisia, EU:n juoksupoikia ja Soroksen renkejä. Joka kerta, kun laiton rajanylitys estetään tai joku karkotetaan takaisin sinne mistä tuli, niin noissa piireissä alkaa kaikkialla melkoinen parku. Näiden ulkomaiden agenttien takia moni valtapoliitikko voi epäröidä toimia päättäväisesti.

Tilanne on muutenkin mielenkiintoinen. Jos vuoden 2015 asyylikriisi toistuu, niin koko EU on vaakalaudalla. Esimerkiksi Puolan oikeusministeri Zbigniew Ziobro on sanonut haastattelussa, että Puola ei tule roikkumaan EU:ssa mukana hinnasta mistä tahansa, kun puhe oli Puolan oikeuslaitosreformista, jota vastaan EU-komissio oli rytkyillyt. Entä mitäpä sitten, jos kyse on jo niin suuresta asiasta kuin eksistentiaalisesta eloonjäämiskriisistä? EU on heikko. Arvopohjakin arveluttava tai peräti vinksahtanut. Yksikin repeämä EU-monoliitissa, savijaloilla seisovassa jättiläisessä, voi saada aikaan dominoefektin.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:00:51 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 730
 • Liked: 3477
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #382 : 23.08.2021, 12:14:39 »
^Tähän sopiinee pieni mainostus asiasta jo vuosikymmeniä sitten kirjoitetusta kirjasta Raspail: Pyhien leiri (1973):

https://kiuaskustannus.com/tuote/jean-raspail-pyhien-leiri/

"...organisoinut miljoonapäisen köyhälistöjoukon muuttamaan Eurooppaan paremman tulevaisuuden toivossa. He saavat käyttöönsä laivoja ja lähtevät purjehtimaan kohti mitä tahansa maata, joka suostuu ottamaan heidät vastaan. Lopulta määränpääksi muodostuu Ranskan Riviera. Ranska joutuu paniikin valtaan. Tulijoiden vastaanottaminen tarkoittaisi kaaosta koko Euroopassa, laivojen käännyttäminen takaisin johtaisi heidän kuolemaansa nälkään ja tauteihin. Yksille laivat ovat Ilmestyskirjan ratsastajia, toisille uuden ajan airuita."


Asia tiivistyy sekä fiktiossa että todellisuudessa kysymykseen: Menettää inhimillisyys ampumalla aseettomia vai päästämällä heidät maahan jolloin he tuhoavat inhimillisen yhteiskunnan.


Sama lyhyemmin on kirjattu kirjaan: Priest: fuuga synkälle saarelle (1972)

https://www.risingshadow.fi/library/book/852-fuuga-synkalle-saarelle

"Afrikassa on raivonnut atomisota ja miljoonia pakolaisia tulvii Eurooppaan. Kaikkien mielestä he eivät ole tervetulleita ja pian Englanti joutuu sisällissotaan, joka suistaa maan anarkiaan...

Christopher Priestin armoton kuvaus yksilön yrityksistä selvitä hengissä sodassa, jossa ei tiedä kuka on ystävä ja kuka vihollinen."
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:16:10 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 432
 • Liked: 2541
Kuten havaitaan, niin Puolassa toimii viides kolonna, joka pyrki syömään omaa päätään pois ja hajottamaan maan. Nämä ovat vasemmistolaisia, EU:n juoksupoikia ja Soroksen renkejä. Joka kerta, kun laiton rajanylitys estetään tai joku karkotetaan takaisin sinne mistä tuli, niin noissa piireissä alkaa kaikkialla melkoinen parku. Näiden ulkomaiden agenttien takia moni valtapoliitikko voi epäröidä toimia päättäväisesti.

Kyllä, on syytä tiedostaa ettei täydellistä paratiisia ole tässä maailmassa olemassa; Puolassa ja Unkarissakin on omat vasemmistoliberaalit myyränsä jotka eivät ehkä pohjimmiltaan mamuista hirveästi tykkää mutta esittävät tykkäävänsä voidakseen poseerata länsimaiden globalisteille ja ennen kaikkea tehdäkseen kiusaa oman maansa konservatiiveille jotka ovat heidän vihollisiaan ja kilpailijoitaan.

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 654
 • Liked: 5206
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #384 : 27.08.2021, 20:40:27 »
Lueskelin eri julkaisuista, mitä Valko-Venäjän EU-rajoilla tapahtuu

-Irak on lopettanut lennot toistaiseksi Minskiin ja on jopa järjestänyt vapaaehtoisia palautuksia. Ghutaleiden virta Minskiin on kuulemma vähentynyt. En osaa sanoa, mihin Irakin linjaus perustuu (ts onko maksettu lahjuksia heille).
-Latvia ja Liettua puskevat rajoilleen pönkääviä ghutaleita takaisin ja käskevät hakea turvapaikkaa virallisilta raja-asemilla. Heidän uudet lainmuutokset mahdollistaman tämän. Äärivasemmistolaisille toimittajille ja ghutaleille tämä ei toki sovi, koska eiväthän ghutaleet halua hakea turvapaikkaa noista maista, vaan lampsia eteenpäin anteliaisiin länsimaihin (ref 2015) nauttimaan Kela Goldeista ja mukavasta elämästä. Latviassa ja Liettuassa vokit ovat oikeasti ankeita (osin telttaleirejä) ja lisäksi paikallinen migri lätkii huolella hylsyjä elintasapakolaisille ja käsittääkseni toimettomana notkuminen Baltiassa ei ns. lyö leiville. Tämä aiheuttaa selkeää ulinaa mediassa, mutta estää vyöryä tehokkaasti.
-nyt ghutaleet ovat (äärivasemmiston ja muiden mädättäjien tuella) kannelleet tästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle (ECHR) ja tämän tekemän päätöksen mukaan Latvian sekä Puolan pitäisi kuulemma antaa ruokaa ja lääkkeitä Valko-Venäjän rajalla jumissa oleville laittomille maahantunkeutujille (kumpikaan maa ei heitä halua). Tämä ei herätä innostusta kyseisissä valtiossa.
-Viro on aloittanut Latviasta tulevan liikenteen valvontaa eli poliisi ja tulli tarkastavat maahan saapuvien dokumentteja. Tarkoitus on estää laitonta maahantuloa; kyseessä ei ole mikään korona-valvonta. Valvontaa on myös Tallinnan satamasta Suomeen lähtevää liikennettä kohtaan. Tästä ei media uutisoi luonnollisesti Suomessa mitään, koska… noh… yleiset syyt.

Täydentäkää muut tai kommentoikaa jos on virheellisiä tulkintoja.

Edit: minusta tämä on tärkeä ja mielenkiintoinen alue, koska a) Valko-Venäjän roistovaltio käyttää tätä asyylihuijariporukkaa aseena virallista EU:ta kohtaan ja b) avautuessaan tuo reitti rajattoman matutulvan kanssa tuhoaisi Baltiaa ja muuta Eurooppaa. En yhtään ihmettele, vaikka läntisen Euroopan röyhkeät mädättäjät löytäisivät tässä yhteistä säveltä Lukashenkan kanssa.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2021, 20:46:00 kirjoittanut Methodios »
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 456
 • Liked: 2665
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #385 : 27.08.2021, 20:55:10 »
Lueskelin eri julkaisuista, mitä Valko-Venäjän EU-rajoilla tapahtuu

-Irak on lopettanut lennot toistaiseksi Minskiin ja on jopa järjestänyt vapaaehtoisia palautuksia. Ghutaleiden virta Minskiin on kuulemma vähentynyt. En osaa sanoa, mihin Irakin linjaus perustuu (ts onko maksettu lahjuksia heille).
-Latvia ja Liettua puskevat rajoilleen pönkääviä ghutaleita takaisin ja käskevät hakea turvapaikkaa virallisilta raja-asemilla. Heidän uudet lainmuutokset mahdollistaman tämän. Äärivasemmistolaisille toimittajille ja ghutaleille tämä ei toki sovi, koska eiväthän ghutaleet halua hakea turvapaikkaa noista maista, vaan lampsia eteenpäin anteliaisiin länsimaihin (ref 2015) nauttimaan Kela Goldeista ja mukavasta elämästä. Latviassa ja Liettuassa vokit ovat oikeasti ankeita (osin telttaleirejä) ja lisäksi paikallinen migri lätkii huolella hylsyjä elintasapakolaisille ja käsittääkseni toimettomana notkuminen Baltiassa ei ns. lyö leiville. Tämä aiheuttaa selkeää ulinaa mediassa, mutta estää vyöryä tehokkaasti.
-nyt ghutaleet ovat (äärivasemmiston ja muiden mädättäjien tuella) kannelleet tästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle (ECHR) ja tämän tekemän päätöksen mukaan Latvian sekä Puolan pitäisi kuulemma antaa ruokaa ja lääkkeitä Valko-Venäjän rajalla jumissa oleville laittomille maahantunkeutujille (kumpikaan maa ei heitä halua). Tämä ei herätä innostusta kyseisissä valtiossa.
-Viro on aloittanut Latviasta tulevan liikenteen valvontaa eli poliisi ja tulli tarkastavat maahan saapuvien dokumentteja. Tarkoitus on estää laitonta maahantuloa; kyseessä ei ole mikään korona-valvonta. Valvontaa on myös Tallinnan satamasta Suomeen lähtevää liikennettä kohtaan. Tästä ei media uutisoi luonnollisesti Suomessa mitään, koska… noh… yleiset syyt.

Täydentäkää muut tai kommentoikaa jos on virheellisiä tulkintoja.

Edit: minusta tämä on tärkeä ja mielenkiintoinen alue, koska a) Valko-Venäjän roistovaltio käyttää tätä asyylihuijariporukkaa aseena virallista EU:ta kohtaan ja b) avautuessaan tuo reitti rajattoman matutulvan kanssa tuhoaisi Baltiaa ja muuta Eurooppaa. En yhtään ihmettele, vaikka läntisen Euroopan röyhkeät mädättäjät löytäisivät tässä yhteistä säveltä Lukashenkan kanssa.

Suomen valtion eli  Yle uutiset on totaalista propagandaa, jonka tarkoituksena on tuhota maamme semmoisena kuin sen on ollut, ilmeisesti Yleä johtaa Venäjä.
Kyse on puhtaasta sodankäynnistä, johon pitää tulla vastaamaan kuten sodankäyntiin vastataan, Balttian maille ja Puolalle Suomen pitäisi lähettää oikeita (ei EU) rajavartioita ja aseita, piikkilankaa ja miinoja, toki valtavasti valtavasti varoituskylttejäkin. Stoppi tälle paskalle toki ensisijainen pointti, ja ne jotka haluavat kehitysmaalaisen Euroopan ottavat ensiksi omaan perheeseensä ja nähdään mitä seuraa

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35483
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #386 : 27.08.2021, 21:04:09 »
-Irak on lopettanut lennot toistaiseksi Minskiin ja on jopa järjestänyt vapaaehtoisia palautuksia. Ghutaleiden virta Minskiin on kuulemma vähentynyt. En osaa sanoa, mihin Irakin linjaus perustuu (ts onko maksettu lahjuksia heille).

EU tuon kuulemma sai heti aikaan, kun tuli tarve. Väärästä suunnasta lappaa sakkia. Jos oikeasta suunnasta, niin sillä ei väliä. Jos alkaa rahasta puhua, niin se on aina tehokas väline. "Ihmisoikeuksien suurvalta" vaan ei halua sellaista välinettä käyttää, ellei ole ehdoton pakko. Jokainen voisi kuvitella minkälainen imagotappio olisi EU:lle, jos Lukashenko tulvittaisi EU:n sontaa täyteen ja nauraisi vielä räkänaurut päälle. Se ei vaan sovi, ja hyvä niin.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 654
 • Liked: 5206
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #387 : 27.08.2021, 21:21:02 »
Läntisen Euroopan mädättäminen ja heikentäminen kuuluu EU-federalistien, tiettyjen suurkapitalistien, islamilaisten järjestöjen/valtioiden, vihervasemmiston ja Venäjän agendalle. Kaikki lähestyvät asiaa eri näkökulmasta. Toiselle on tärkeää saada polkuhintaista työvoimaa, toiselle levittää uskontoaan ja joku taas haluaa epäyhteisen ja sekavan Euroopan ja joku taas haluaa muuten vaan nurkat täyteen monikultturisteja ja etnistä värinää.

Sitten on vielä Valko-Venäjä, joka haluaa kostaa EU:lle. Virallisesti emme tiedä, kuinka voimakkaasti Kreml tätä tukee. Valko-Venäjä on osin Kremlin komennossa, joten ei Kreml voi tälle olla täysin vastaankaan. Toki Kreml voi testata tällä EU:n reaktiokykyä. Suomen osalta ei nyt ole ilmeisesti halua samaa tehdä.

Tätä matutuksessa on vielä se erikoisuus, että ym toimijat eivät välttämättä pidä toisistaan, kuten jäsen akez fiksusti toteaa.

Täysin käsittämätöntä touhuahan tämä on…
« Viimeksi muokattu: 27.08.2021, 23:09:49 kirjoittanut Methodios »
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 432
 • Liked: 2541
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #388 : 29.08.2021, 22:38:09 »
Puolan hallituksen kannatus nousee sen lujuuden ansiosta:


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 611
 • Liked: 37676
 • Easter Worshipper
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #389 : 30.08.2021, 00:28:17 »
Olikos Suomella maamiinojen aikaan rauhan aikana mitään miinotteita rajalla? Vai oliko ne varattu vain sota-aikaan?

Nimittäin mitään aitaa tehokkaampi linnoitus olisi jalkaväkimiinakenttä. Kyltit myös irakiksi miinakenttien eteen ja jos ei usko, niin loppuu se liikehdintä, kun on varotettu ja ihan itse mennään kävelemään miinakentälle ja käy huonosti.

Vaan nykyisin ihmisoikeuksien aikaan ei saa minottaa edes sodassa. Pitää vaan ampua ruusuja ja mannaa ja ruusuistakin pitää ottaa piikit pois ettei kukaan satuta itseään. Muuten se kantelee EIT:hen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: