Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 110630 kertaa)

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 552
 • Liked: 4549
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #990 : 13.10.2022, 18:46:29 »
https://abcnews.go.com/International/wireStory/latvia-calls-watchdogs-migrant-mistreatment-claims-absurd-91430657

Lainaus
In emailed comments to the Associated Press, Latvia’s Ministry of Interior said that “not a single case has been identified" of Latvian authorities “having used physical force or applied special means” and that no complaints of such behavior have been recorded.

“We do not support the efforts of Amnesty International to equate the malicious instrumentalization of migration and intentional threat to the EU’s external border by Belarus, on the one hand, with genuine asylum seekers and persons in a vulnerable situation, on the other hand,” the ministry said.

Latvian Foreign Minister Edgars Rinkevics tweeted that Amnesty International “has lost any credibility and this report further proves complete degradation of once respected human rights organization” while his country “rejects these bogus accusations.”

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 421
 • Liked: 11930
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #991 : 02.11.2022, 20:28:32 »
Kuinkakohan kauan kestää, kunnes Valko-Venäjällä järjestetään kansanäänestys Venäjän federaatioon liittymisestä?  Lukashenka on toki Putinille kuuliainen marionetti, mutta ei hänkään elä ikuisesti.  Ei ole mitenkään taattua, että Lukashenkan seuraaja on Venäjän kannalta yhtä helppo tapaus, tai edes kykeneväinen ylläpitämään rautaista diktatuuria. 

Eikö homma hoituisi kätsästi, jos Lukashenka pistettäisiin hoitamaan sopiva kansanäänestyksen tulos ja Valko-Venäjä liittäminen Venäjään?  Hänet voitaisiin palkita ruhtinaallisesti ja järkätä lokoiset eläkepäivät johonkin ökylinnaan Mustan meren rannalle, kauas Valko-Venäjän mahdollisesti närkästyneistä kansalaisista.  Kapinointikin V-V:llä olisi todennäköisesti rajoittunutta, kun muutos olisi vain siirtymä yhdestä diktatuurista toiseen.   

Valko-Venäjän liittyminen Äiti-Venäjään voitaisiin ehkä myös myydä venäläisille jonkin sortin voittona, kompensaationa sille, että Ukrainan anneksointi meni vituix. 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 964
 • Liked: 113985
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #992 : 14.11.2022, 13:57:35 »
Liettua laittoi onnenonkijat suljettuihin laitoksiin, mistä aktivistijärjestöt raivostuivat. Nyt vastaanottokeskukset on avattu, ja asiakkaat ovat karanneet Saksaan, kuten arvata saattoi.

Lainaus
IL Vilnassa: Rajakriisin täyttämä pakolaiskeskus tyhjeni turvapaikan­hakijoista – ”Liettua suhtautuu meihin kuin vihollisiin”

Liettua on ratkaissut turvapaikanhakijavyörynsä omalla tavallaan. Naujininkain keskukseen on jäänyt enää 17 turvapaikanhakijaa.

Naujininkain vastaanottokeskuksessa Liettuan pääkaupungissa Vilnassa on nyt hiljaista. Tasan vuosi sitten, kun Iltalehti vieraili Naujininkaissa edellisen kerran, siellä oli satakunta turvapaikanhakijaa ja keskuksen johtaja Gediminas Pocius kertoi, että lisää on tulossa.

Nyt keskuksessa on enää vain 17 turvapaikanhakijaa, jotka odottavat päätöstä turvapaikkahakemukselleen. Yksi heistä on 29-vuotias Baraa Al-Shammari, joka pakeni Irakista ensin Turkkiin vuonna 2019 ja sitten Valko-Venäjän kautta Liettuaan vuosi sitten kesällä. Liettuassa hän on saanut jo yhden kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukselleen ja odottaa nyt päätöstä uudelle hakemukselle.

Naujininkaissa Al-Shammari on ollut kolme kuukautta. Sitä ennen hän oli vuoden leirityyppisessä vastaanottokeskuksessa.

− Olen väsynyt, pettynyt ja masentunut, Al-Shammari kertoo englanniksi Naujininkain kylmässä ja kolkossa keittiössä.

[...]

Al-Shammari sanoo paenneensa kotimaastaan Irakista jouduttuaan konfliktiin perheensä ja klaaninsa kanssa. Konflikti oli niin vakava, että Al-Shammari joutui pelkäämään henkensä edestä.

− Minut uhattiin tappaa, eikä tällaisilla asioilla lasketa leikkiä Irakissa. Muutin ensin Turkkiin, mutta vainoamiseni ja uhkailut jatkuivat siellä. Irakin klaaneilla on pitkät kädet. Lopulta lensin Valko-Venäjän Minskiin ja sieltä jatkoin matkaani kohti länttä ja Euroopan unionia, hän kertoo.

− En heti päässyt rajan yli Liettuaan, mutta yritin uudestaan toiselta rajanylityspaikalta, ja sieltä sitten lopulta pääsin.

[...]

EU tulkitsi rajan yli vyöryvät ihmismassat Valko-Venäjän hybridihyökkäykseksi eikä ainakaan käytännössä tuominnut Liettuaa siitä, että se ei suostunut päästämään turvapaikanhakijoita maahansa, eikä tuomitse vieläkään.

Tilanne Valko-Venäjän ja Liettuan rajalla on yhä jännittynyt. Liettua on saanut valmiiksi rajalle rakentamansa aidan, mutta kissa ja hiiri -leikki maahanpyrkijöiden kanssa jatkuu yhä, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin vuosi sitten.

− Liettua suhtautuu meihin irakilaisiin kuin vihollisiin, tiivistää Al-Shammari omat tuntonsa.

[...]

Al-Shammari sanoo saavansa Liettuan valtiolta joka kuukausi sata euroa välttämättömiin menoihinsa. Mitään muita tukia hän ei saa mistään.

− Tietenkään en tule toimeen satasella, sillä Vilna on kallis kaupunki, mutta onneksi minulla on vielä vähän säästöjä.

Naujininkain asukkien on hankittava itse ruokansa. Ruoka-apua he saattavat saada Vilnan ruokapankista, joka kerää ja jakaa paikallisten ruokamarkettien hävikkiruokaa.

Vastaanottokeskuksen työntekijä kertoo myöhemmin, että tilastot eivät ole Al-Shammarin puolella, kun hänen uusintahakemustaan turvapaikasta käsitellään. 80 prosentissa tapauksista tuloksena on hylsy, eli turvapaikkaa ei myönnetä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet Liettua pyrkii palauttamaan sinne, mistä he tulivat, mutta Al-Shammarin kohdalla on epäselvää, että minne hänet voisi palauttaa. Ainakin Al-Shammari on itse sitä mieltä, että Irakissa hänet murhattaisiin heti.

[...]

Mutta missä ovat nyt ne satakunta etupäässä arabimaista tullutta turvapaikanhakijaa, jotka Iltalehti tapasi Naujininkaissa vuosi sitten? Onko heidät palautettu jo lähtömaihinsa?

Ilmenee, että ei ole.
Heille on käynyt siinä mielessä hyvin, että valtaosa heistä on nyt siellä, minne he alun perin halusivatkin, eli Saksassa, tai mahdollisesti muissa Keski-Euroopan maissa.

Kun vielä vuosi sitten Naujininkai oli asukkailleen käytännössä kuin vankila, josta ei saanut poistua lainkaan, niin nyt turvapaikanhakijat saavat käydä päiväaikaan keskuksen ulkopuolella, kunhan he palaavat keskukseen illalla ennen kello 22.

Naujininkain työntekijä kertoo, että suuri enemmistö asukkaista on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja lähtenyt Liettuasta ja määränpäänään todellakin ilmeisesti Saksa, jossa monella on sukulaisia ja ystäviä odottamassa.

[...]

Liettua on siis ratkaissut turvapaikanhakijaongelmaansa omalla tavallaan. Idästä päin tulevia turvapaikanhakijoita Liettua ei päästä enää lainkaan maahansa, ja jo tulleet joko palautetaan tai heille annetaan hyvä syy ja mahdollisuus jatkaa matkaansa kohti Länsi-Eurooppaa.

− Pitää kai minunkin alkaa valmistella pakomatkaa kohti Saksaa, Baraa Al-Shammari naurahtaa kuivasti huoneessaan, jonka viihtyvyyttä hän on lisännyt maalaamalla seinät ja hankkimalla sähkölämmittimen.
Iltalehti 6.11.2022
« Viimeksi muokattu: 14.11.2022, 14:03:59 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 964
 • Liked: 113985
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #993 : 12.03.2023, 12:21:58 »
Lainaus
Valko-Venäjän raja koituu yhä siirtolaisten kohtaloksi – 28-vuotias nainen paleltui hengiltä Euroopan vanhimmassa metsässä

Kansat vaeltavat yhä kauemmas ja usein yhä vaikeammissa oloissa.

Puola on ottanut Ukrainasta vastaan 1,5 miljoonaa pakolaista. Sotaa pakenevia on tullut myös muihin EU-maihin.

Venäjän hyökkäyksen varjoon on jäänyt Valko-Venäjän rajan vaikea tilanne, jota pidetään yllä Valko-Venäjän hallituksen hyväksymänä.

Rajan olosuhteet kiristyivät vuonna 2021, kun Valko-Venäjä alkoi ilmeisen järjestäytytyneesti työntää rajan yli Puolan ja Liettuan puolelle tuhansia ihmisiä Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä.

Rajalla alkoi julma kissa ja hiiri -leikki, jossa maiden rajavartijat tuuppivat Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä rajan puolelta toiselle. Eurooppaan pyrkijät saattoivat ylittää rajan useita kertoja kumpaankin suuntaan.

Pari vuotta myöhemmin hätä ja ihmisten pallottelu rajalla jatkuvat.

[...]

Puolalaisen Ocalenie-säätiön projektipäällikkö Anna Chmielewska tekee tiimeineen työtä Bialystokin alueella.

Chmielewska vahvistaa Ylelle puhelinhaastattelussa, että rajalla kuolee edelleen ihmisiä.

– Svislach-rajajokeen on hukkunut hiljan ainakin kaksi ihmistä ja rajan tuntumaan Puolan puolella koko kriisin aikana ainakin 37 ihmistä.

– Todelliset luvut voivat olla korkeampia, koska esimerkiksi Valko-Venäjä ei toimita virallisia tietoja, selvittää vapaaehtoistyönä siirtolaisia kriisin alusta saakka auttanut Chmielewska.

Rajanylittäjät harhailevat metsissä jopa viikkoja. Helmikuun puolivälissä, Euroopan vanhimmasta metsästä, Bialowiezan kansallispuistoalueelta löydettiin 28-vuotias kuoliaaksi paleltunut etiopialaisnainen.

[...]

Puolan viranomaiset ovat rakentaneet rajavyöhykkeelle piikkilankaesteitä ja suojamuuria. Myös kameravalvontaa on lisätty alkuvuoden aikana. Puolan hallitus poisti raja-alueelta hätätilan viime heinäkuussa.

Reitti sankan ja harvaanasutun raja-alueen kansallispuiston poikki on armoton varsinkin talviolosuhteissa.

– Jokeen on hankalampi rakentaa esteitä, joten paleltumisen ja hukkumiskuoleman uhalla myös Svislachin yli yritetään, selvittää Anna Chmielewska.

[...]

Kaukaa tulleiden Lähi-idän ja Afrikan maiden kansalaisten lisäksi EU:hun pyrkii ilmapiirin kiristyttyä ihmisiä myös Valko-Venäjältä ja Venäjältä.

– Heidät pakotetaan lähtemään, mutta he eivät voi tai halua palata kotimaihinsa. Siksi he haluavat EU:hun.

Kongon demokraattisen tasavallan epävakautta ja väkivaltaisuuksia paennut taiteilija Muthuke Ara kertoo joutuneensa väkivallan kohteeksi sekä Valko-Venäjällä että Liettuassa, jonne hän vaelsi jalan rajan yli.

Valko-Venäjällä hänet piestiin rasistisessa hyökkäyksessä ja hänen kertomuksensa mukaan hänen vasen silmänsä vaurioitui. Ara oli Valko-Venäjällä opiskelijan statuksella. Hän myi hengenpitimiksi sarjakuviaan, kun töitä ei voinut tehdä.

– Kun saavuimme Liettuaan, poliisi pidätti meidät. Meitä pahoinpideltiin ja kohdeltiin kuin eläimiä, suljettiin kuin häkkiin. Meitä pahoinpideltiin henkisesti.

– Emme päässeet terveydenhoitoon, emmekä paljon mihinkään muuhunkaan, hän muistelee vaiheitaan.

Aran mukaan kunnolliset vessat puuttuivat, hygieniaa ei ollut. Nyt Ranskassa elämää rakentavan Muthuke Aran odotukset ja kuva Euroopan unionista olivat toisenlaiset.

[...]

Puolalaiset ovat toivottaneet valtaisan pakolaistulvan naapurimaasta Ukrainasta tervetulleeksi. Valko-Venäjän rajalla harhailevat oudoksuttavat sen sijaan edelleen. Heidät saatetaan kokea vieläkin tuntemattomana uhkana.

– Kun tilanne Valko-Venäjän rajalla alkoi pari vuotta sitten kärjistyä, kaikki olivat yllättyneitä, niin rajaviranomaiset kuin kansalaiset. Nyt tilanteeseen on totuttu, mutta puolalaisten ajattelu on edelleen kaksijakoista, pohtii Anna Chmielewska Ocelanie-säätiöstä.
Yle 11.3.2023

Pitkä propagandajuttu, jossa ei vaivauduta kertomaan, miksi "siirtolaiset" pyrkivät EU-alueelle rajan yli salaa ja laittomasti. Liettuan rajalla on myös laillisia rajanylityspaikkoja, joilta voi hakea turvapaikkaa.

Lainaus
Uuden eduskunnan pitää puolustaa ihmisyyttä

[...]

LÄÄKÄRIT ILMAN RAJOJA -JÄRJESTÖ on auttanut kodeistaan pakenemaan joutuneita ihmisiä 50 vuoden ajan. Olemme suruksemme todistaneet selvää moraalista muutosta pakolaisiin suhtautumisessa. Ihmisten annetaan hukkua Euroopan unionin rajoille, ja heitä pidetään ja jopa lähetetään EU:n tuella takaisin epäinhimillisiin oloihin Libyan säilöönottokeskuksiin. Niinkin lähellä kuin pakolaisleireillä Kreikassa olemme hoitaneet itsetuhoisia lapsia, jotka eivät ole nähneet toivoa epävarmoissa olosuhteissa elämisen jatkuessa kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme Liettuan, Valko-Venäjän ja Kreikan rajoilta osoittavat, että aidat vain lisäävät inhimillistä kärsimystä.

SUOMEN on yhdessä muiden EU-maiden kanssa asetettava ihmiset keskiöön – myös pakolaiset ja siirtolaiset. Ukrainalaisten vastaanotto on osoittanut, että Suomi pystyy halutessaan vastaanottamaan pakolaisia inhimillisesti ja lämpimästi. Raja-aitojen rakentamisen sijaan on turvattava ihmisten oikeus hakea turvaa. Välimeren jo aivan liian pitkään jatkunut humanitaarinen kriisi on ratkaistava.

Perusoikeudet ja inhimillinen kohtelu tulee turvata kaikissa tilanteissa. Toivomme, että Suomen uusi hallitus ja eduskunta tekevät kaikkensa ihmisyyden ja humanitaaristen periaatteiden puolustamiseksi.

Linda Konate
toiminnanjohtaja
Lääkärit ilman rajoja
Helsingin Sanomat, mielipide 12.3.2023

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
Olemme suruksemme todistaneet selvää moraalista muutosta pakolaisiin suhtautumisessa. Ihmisten annetaan hukkua Euroopan unionin rajoille, ja heitä pidetään ja jopa lähetetään EU:n tuella takaisin epäinhimillisiin oloihin Libyan säilöönottokeskuksiin.

Ihan itse tunkevat tuhansien kilometrien päästä Euroopan unionin rajoille hukkumaan. Ihan itse ovat hakeutuneet Libyaan, johon vain harvat saadaan palautettua. Pakolaisleireillä olisivat turvassa, mutta he eivät etsi Euroopasta turvaa vaan jotain muuta.

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme Liettuan, Valko-Venäjän ja Kreikan rajoilta osoittavat, että aidat vain lisäävät inhimillistä kärsimystä.

Ensinnäkin Konate tietää aivan hyvin, että Suomen aidalla ei pyritä estämään kenenkään tuloa, ja toiseksi, aidat yhdistettynä tiukkaan raja- ja palautuspolitiikkaan vähentävät inhimillistä kärsimystä tekemällä laittomasta tulosta ja ihmissalakuljetuksesta kannattamatonta. Aidat kannattaa kiertää ja ylittää vain siksi, että kiertämisestä ja ylittämisestä palkitaan jakomielisesti Eurooppaan jäämisen sallimisella.

Lainaus käyttäjältä: Linda Konate
SUOMEN on yhdessä muiden EU-maiden kanssa asetettava ihmiset keskiöön – myös pakolaiset ja siirtolaiset. Ukrainalaisten vastaanotto on osoittanut, että Suomi pystyy halutessaan vastaanottamaan pakolaisia inhimillisesti ja lämpimästi. Raja-aitojen rakentamisen sijaan on turvattava ihmisten oikeus hakea turvaa. Välimeren jo aivan liian pitkään jatkunut humanitaarinen kriisi on ratkaistava.

Selvä. Järjestetään kaikille Euroopan rajoille laittomasti saapuville ja täällä jo oleskeleville pakolaisille ja siirtolaisille erottelematta turvallinen asuinpaikka Euroopan ulkopuolelta ja vain sieltä. Kriisi ratkaistu, ja katso, kohta ei ole enää rajoille laittomasti pyrkiviä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: