HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

2020-10-17 Kemin vokki kiinni – persut juhlivat torilla kakkukahveilla

(1/4) > >>

Pullervo:
Kemissä tavattiin tänään torilla paikallisen vastaanottokeskuksen sulkemisen vuoksi, kun Kemin perussuomalaiset ry järjesti juhlatilaisuuden kakkukahvien kera. Haittamaahanmuuttomyönteiset fanaatikot saivat tästä tietysti mustaan sieluunsa pipin ja Iltalehti kysyi puoluesihteeri Simo Grönroosilta, että onko tällaisen tilaisuuden järjestäminen asiallista. Grönroos vastasi selkeästi, että on, erittäin asiallista.

Simo Grönroos: Maahanmuutto on ongelma Suomessa. Mitä vähemmän humanitääristä maahanmuuttoa, sitä parempi.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b9c8d957-dffc-4c7f-b969-9244fe4746a7 (17.10.2020)

--- Lainaus käyttäjältä: IL ---Perussuomalaiset juhlivat vastaanottokeskuksen sulkemista kakkukahveilla Kemissä

Maahanmuuttovirasto irtisanoo seitsemän vastaanottokeskuksen sopimukset. Kemi on yksi niistä.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna irtisanovansa seitsemän vastaanottokeskuksen sopimukset. Sen lisäksi virasto supistaa kolmen vastaanottokeskuksen paikkamäärää.

Yksi irtisanotuista sopimuksista koskee Kemin vastaanottokeskusta. Tänä lauantaina Kemin Perussuomalaiset ry järjesti sulkemispäätöksen johdosta täytekakkukahvitarjoilun Kemissä.

Iltalehti tavoitti perussuomalaisten puoluesihteerin Simo Grönroosin lauantaina kommentoimaan tilaisuutta.

Onko asiallista järjestää täytekakkukahvitarjoilu vastaanottokeskuksen sulkemisen kunniaksi?

– Erittäin asiallista. Kyseessä on juhlatilaisuus, Grönroos sanoo.

Mitä juhlittavaa siinä on erityisesti?

– Maahanmuutto on ongelma Suomessa. Mitä vähemmän humanitääristä maahanmuuttoa, sitä parempi, Grönroos kommentoi.

[...]
--- Lainaus päättyy ---

Migrin tiedote asiasta 24.6.2020: https://migri.fi/-/vastaanottokeskusten-paikkamaara-vahenee-maahanmuuttovirasto-irtisanoo-seitseman-keskusta (24.6.2020)

--- Lainaus käyttäjältä: Maahanmuuttovirasto ---Vastaanottokeskusten paikkamäärä vähenee – Maahanmuuttovirasto irtisanoo seitsemän keskusta

Maahanmuuttovirasto irtisanoo seitsemän vastaanottokeskuksen sopimukset. Sen lisäksi virasto supistaa kolmen vastaanottokeskuksen paikkamäärää.

Noin 1 400 ylimääräistä paikkaa

Tänä vuonna Suomeen on tullut uusia turvapaikanhakijoita noin puolet vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Koronapandemian aikana Suomen rajoilla on jätetty vain yksittäisiä turvapaikkahakemuksia. 

Vähäisestä hakijamäärästä huolimatta Maahanmuuttovirasto ei ole tehnyt pandemian aikana uusia lakkauttamispäätöksiä. Vastaanottojärjestelmässä varauduttiin koronaviruspandemiaan järjestämällä ylimääräisistä paikoista keskuksiin mahdollisesti tarvittavia karanteeni- ja eristystiloja.

- Kaikkien nykyisten vastaanottokeskusten toiminta on ollut yleisesti ottaen hyvää. Lisäksi keskukset ovat pystyneet toimillaan estämään koronan leviämistä, ja haastavissa tilanteissa on tehty hyvää työtä, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Kevään koronavirustilanteen myötä vastaanottokeskusten käyttöaste on nyt selvästi tavoiteltua noin 90 prosenttia alhaisempi. Vuoden loppuun mennessä Maahanmuuttovirasto arvioi käytössä olevan noin 1 400 ylimääräistä paikkaa.

- Meillä on oltava vapaita paikkoja toisaalta uusien turvapaikanhakijoiden varalta ja toisaalta siltä varalta, että koronatilanne vaikeutuisi uudelleen. Yhteiskunnalla ei kuitenkaan ole varaa suureen määrään käyttämättömiä paikkoja, kertoo Nuutinen.

Muutokset vastaanottojärjestelmässä

Maahanmuuttovirasto on päättänyt irtisanoa loppuvuoden aikana seitsemän keskuksen sopimukset ja supistaa kolmen keskuksen paikkamäärää.

Vastaanottokeskukset, joiden sopimukset irtisanotaan:

• Jämsän VOK, syyskuun loppuun mennessä. 170 paikkaa
• Kemin VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
• Lieksan VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa
• Siilinjärven VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
• Mänttä-Vilppulan VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
• Punkalaitumen VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa
• Hangon VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa

[...]
--- Lainaus päättyy ---

https://twitter.com/SimoGronroos/status/1317344441263394819
Ylen toimittaja soitti männäpäivänä ja kysyi onko asiallista järjestää kakkukahvitarjoilu vastaanottokeskuksen lopettamisen kunniaksi. Vastasin että se on erinomainen syy järjestää kakkukahvit ja mielestämme koko turvapaikkamaahanmuutto pitäisi lopettaa. #perussuomalaiset #kemi pic.twitter.com/xJVfXrnq4c— Simo Grönroos (@SimoGronroos) October 17, 2020
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus käyttäjältä: Simo Grönroos@Twitter ---Ylen toimittaja soitti männäpäivänä ja kysyi onko asiallista järjestää kakkukahvitarjoilu vastaanottokeskuksen lopettamisen kunniaksi. Vastasin että se on erinomainen syy järjestää kakkukahvit ja mielestämme koko turvapaikkamaahanmuutto pitäisi lopettaa. #perussuomalaiset #kemi
--- Lainaus päättyy ---

e: lisätty twiitti

Kim Evil-666:
Grönroosilta jämäkkää lausuntaa. Näinhän se pitää vastata, kun kerran kysytään. Suoraan ja jämäkästi, ilman mitään turhia kiemurteluja- ja samanmoiset perustelut perään.

Sen vaan lisään, että kaikenlainen maahanmuutto liiallisissa määrin on haitallista kansallismielisestä näkövinkkelistä. Ei pelkästään humanitäärinen, vaikka se selkeästi haitallisinta onkin, ihan joka tavalla.

Tämä oli kuitenkin erittäin piristävä- ja toiveita herättelevä kakkukahvittelu.👍

E: l

Lahti-Saloranta:
Tuohon voisi keittää että tilaisuus kannatti järjestää jo senkin vuoksi että suvakkeja vituttaisi. Pojot Grönroosille kun ei lähtenyt yleä mielistelemään vaan antoi kahvittelutte tukensa.

akez:

--- Lainaus käyttäjältä: Pullervo - 17.10.2020, 19:58:46 ---Kemissä tavattiin tänään torilla paikallisen vastaanottokeskuksen sulkemisen vuoksi, kun Kemin perussuomalaiset ry järjesti juhlatilaisuuden kakkukahvien kera. Haittamaahanmuuttomyönteiset fanaatikot saivat tästä tietysti mustaan sieluunsa pipin ja Iltalehti kysyi puoluesihteeri Simo Grönroosilta, että onko tällaisen tilaisuuden järjestäminen asiallista. Grönroos vastasi selkeästi, että on, erittäin asiallista.

Simo Grönroos: Maahanmuutto on ongelma Suomessa. Mitä vähemmän humanitääristä maahanmuuttoa, sitä parempi.
--- Lainaus päättyy ---

Suomen uutisissa oli eilen hyvät perustelut miksi Grönroosin kanta on se oikea. Mikään yhteiskunta ei kestä hajoamatta alla kuvattua painetta päästä asyylihumpuukilla vuolemaan kultaa Eurooppaan. Kaikesta tästä tiedosta huolimatta useat EU-johtajat ja EU-komissio haluavat edistää kaikin voimin tätä tuhokehitystä. Erityisesti vasemmisto kunnostautuu tässä, mutta ei saa unohtaa, että myös kokoomus ajaa tässä maassa innolla aivan samaa asiaa.


--- Lainaus ---Tutkimus: Lähes puolet arabinuorista haaveilee siirtolaisuudesta – Eurooppaan kohdistuva paine on valtava

Äskettäin julkaistu kyselytutkimus kertoo, että lähes puolet Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maiden nuorista yrittää aktiivisesti päästä siirtolaiseksi johonkin toiseen maahan tai haaveilee siitä. Koronapandemia on vain lisännyt nuorten lähtöhaluja omasta maastaan.

Arabinuorille suunnattu ASDA’A BCW -kyselytutkimus tehtiin jo kahdettatoista kertaa. Tutkimusta varten haastateltiin neljää tuhatta 18-24-vuotiasta miestä ja naista Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa, kertoo nettilehti Breitbart.

Tutkimuksen mukaan 42 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaa lähteä omasta kotimaastaan siirtolaiseksi. Lähtijöistä 40 prosenttia haluaa muuttaa pysyvästi muualle. Tutkimuksen tekijöiden mukaan arabimaailmassa on yli 200 miljoonaa nuorta, joten tämä koskee melkoista joukkoa.

Kyselytutkimuksessa haastateltiin puoliksi miehiä ja naisia. Vain kolmasosa vastanneista oli sitä mieltä, että ei ikinä haluaisi lähteä omasta maastaan.
(...)

Neljäsosa nuorista kertoi haluavansa lähteä siirtolaiseksi taloudellisten syiden vuoksi. Pakolaisuuteen yleensä liitetyt syyt näkyivät vastauksissa vähemmän. Turvallisuussyistä lähteviä oli 12 prosenttia, uskonnollisista syistä vain kaksi prosenttia ja poliittisista syistä kahdeksan prosenttia. Koronapandemia on vain lisännyt nuorten lähtöhaluja entisestään.
(...)

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa aiemmin tehdyt vastaavat tutkimukset osoittavat, että siellä siirtolaisiksi lähtijöitä on vieläkin enemmän. Vuonna 2018 julkaistu Pew Research Center -tutkimuslaitoksen tutkimus paljasti, että jopa kaksi kolmasosaa Saharan eteläpuolisen Afrikan yli miljardista asukkaasta haluaa muuttaa Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin seuraavien viiden vuoden sisällä.

Maahanmuuttopaine Eurooppaan tulee siis jatkossakin olemaan valtava. EU on tähän asti keskittynyt lähinnä helpottamaan laillista maahantuloa ja keksimään uusia tapoja jakaa laittomien tulijoiden Välimeren maille aiheuttamaa taakkaa.

Perussuomalaiset puolestaan ovat kerta toisensa jälkeen pyrkineet korostamaan, että Eurooppaan pyrkii elintasoperäisiä siirtolaisia, ja ainoa keino tulijoiden pysäyttämiseen on se, että siirtolaisvirta pysäytetään Euroopan ulkopuolelle.
--- Lainaus päättyy ---

Lihavoinnit mun.

JoKaGO:
Iltahöpön kommenteissa itkettiin sitä, että 30 työpaikkaa menee, eli PS haluaa lisää työttömyyttä  :facepalm:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta