UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Vasemmiston ja islamistien liitto - taistelutantereena myös koulut  (Luettu 818 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 164
 • Liked: 32066
Die Welt on haastatellut entistä Ranskan koulutoimentarkastajaa tämän julkaistua kirjan Ranskan koulujen tilasta. Jutussa läpivalaistaan hyvin siellä vallitsevaa tilannetta. Samalla voi täällä puntaroida kuinka fiksulta, tai ei, tässä maassa harjoitettu politiikka vaikuttaa. Jutussa tarkastellaan myös länsimaisen vasemmiston ja islamistien välisen liiton historiallisia juuria.

Lainaus
Islamismi Ranskassa

"Vasemmisto on liittoutunut islamistien kanssa"

Hänen varhaiset varoituksensa kuulostavat nyt profetioilta: Toimiessaan Ranskan koulujen tarkastustoimissa Jean-Pierre Obin huomasi jo ennalta hyökkäysten vaaran. Keskustelua realiteettien kieltämisestä ja Angela Merkelistä - joka on oikeassa yhdessä asiassa.


Die Welt 23.10.2020

Ranskan koulutarkastusviraston tarkastajana toimiessaan Jean-Pierre Obin laati jo vuonna 2004 hälyttävän raportin islamismin vaaroista. Poliitikot eivät silloin piitanneet siitä. 14 vuotta myöhemmin, jo eläkkeelle jäänyt, Obin astui ulos kaapista ja julkaisi Ranskan koulujen soluttamisesta kertovan kirjan. Kirjan nimi on "Kuinka päästimme islamismin kouluihin" (Wie wir den Islamismus in die Schulen gelassen haben"). Sen pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan. Nyt nuoren tšetšeenin leikattua irti 47-vuotiaan opettaja Samuel Patyn pään Obinin kirjaa lukee kuin synkkää profetiaa.

WELT: Mitkä olivat spontaanit reaktionne kun kuulitte hyökkäyksestä?

JEAN-PIERRE OBIN: Ensin minut valtasi kauhu, sitten suru ja lopulta viha. Se oli sellaisen henkilön vihaa, joka oli nähnyt jo kauan sitten tulossa olevan draaman, mutta joutui vain katselemaan vierestä, kuinka vastuussa olevat henkilöt luistivat vastuustaan kuin pieru Saharaan. He joko luopuivat viroistaan tai sulkivat silmänsä todellisuudelta. Nyt korjataan noiden laiminlyöntien satoa.

WELT: Tuleeko tästä hyökkäyksestä käännekohta?

OBIN: Elämme historiallisia hetkiä. Monen silmät ovat jo avautuneet. Meidän on kuitenkin tehtävä selväksi, että tämä taistelu tulee kestämään pitkään. Joudumme totuttelemaan tähän uuteen ja varsin synkkään historian vaiheeseen. Samuel Patyn murha räväytti ongelmien laajuuden suoraan silmillemme ja osoitti, että opettajat todellakin taistelevat etulinjassa. Samalla tämä teki aiemmin erimielisistä opettajista yksimielisiä. Osa opettajista oli kieltänyt todellisuuden tai osoittanut aatteellisista syistä sympatiaa tälle ideologialle.

WELT: Joissakin Ranskan osissa jokainen, joka taistelee islamismin ideologiaa vastaan joutuu epäillyksi islamiin kohdistuvasta vihamielisyydestä. Missä määrin osa vasemmistosta on vastuussa tästä kuvailemastanne todellisuuden kieltämisestä?

OBIN: Ei vain osa, vaan vasemmiston enemmistö on selkeästi vastuussa vallitsevan todellisuuden kieltämisestä. Uhri-vasemmisto jatkaa "Sorron yöstä" kirjan kirjoittaneen aktivisti Frantz Fanonin[1] perinnettä. Fanoniin asti Länsimaiden proletaarien katsottiin olevan sorrettuja. Yhtäkkiä sorrettuja olivatkin kolmannen maailman kansat. Vasemmisto ryhtyi epäpyhään ja samalla uskonnolliseen liittoon käydäkseen sotaa imperialismia vastaan.

Kansojen oopiumina pidetty uskonto muuttui hetkessä sementiksi, joka pitää kaiken koossa imperialismin vastaisessa taistelussa. Ranskassa vasemmistopuolueen johtaja Jean-Luc Mélenchon ja vihreiden poliitikot ovat yhdessä osallistuneet mielenosoituksiin, joissa karjutaan kuolemaa juutalaisille. He kaikki ovat liitossa islamistien kanssa.

WELT: Kuvaatte kirjassanne, kuinka koululaiset kyseenalaistavat evoluutioteorian ja kieltäytyvät musiikkitunneista, sekä urheilusta. Puhumattakaan ristiriidasta Ranskan arvojen kanssa. Onko tästä soluttautumisesta saatavissa konkreettisia lukuja?

OBIN: Ifop-tutkimuslaitoksen viimeisin kysely osoitti, että 40%:lla opettajista on tällaisia ongelmia. Ongelma-alueilla luku nousee jo 56%:iin. On tärkeää huomata, että tämä ei ole alueellinen ilmiö, vaan yksikään koulu ei muodosta poikkeusta koko Ranskassa.

WELT: Tuleeko Patyn murha johtamaan opettajien suurempaan itsesensuuriin?

OBIN: Se on pelkona. Jo ennen murhaa puolet opettajista sensuroi puheitaan ja vältti tiettyjä teemoja, koska he pelkäsivät kostoa. Tämän järkyttävän tapauksen jälkeen on vaarana, että itsesensuuri lisääntyy.

WELT: Kirjaa lukiessa syntyy tunne, että tämä taistelu on jo hävitty. Mitä me voimme tehdä?

OBIN: Lyhyellä tähtäimellä olen pessimisti, mutta luottavainen pitkällä tähtäimellä. Valistus tulee lopulta voittamaan. Meidän on pureuduttava toisella tapaa islamismiin. Ranska on vapauden tyyssijana islamistien maalitaulu. Koska koulu kasvattaa oppimaan nämä arvot, niin se on siksi tuon maalitaulun keskipiste. On olemassa vain yksi ratkaisu: Ideologian ymmärtäminen.

Salafismi ja muslimiveljeskunta eivät historiallisesti edusta mitään uutta ideologiaa. Molemmat noista ajavat pitkän tähtäimen tavoitteita ja ne ovat aktiivisia kaikkialla maailmassa. 92% islamistisen terrorin uhreista on muslimeja ja tämän takia tätä sotaa käydään ennen kaikkea muslimimaissa. Siksi on harhakuvitelmaa luulla, että me onnistumme Euroopassa voittamaan tämän ideologian. Hallituksiemme on noudatettava kärsivällistä ja pitkäjänteistä politiikkaa.

WELT: Mitä tämä tarkoittaa konkreettisesti?

OBIN: Ranskan kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että ollaan yksimielisiä politiikasta, eikä muuteta strategiaa jokaisen hallitusvaihdoksen yhteydessä. Tarvitaan sitkeyttä ja jatkuvuutta. Vertaan tätä mielelläni ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. On olemassa konsensus siitä, että asioita on välttämätöntä miettiä uusiksi. Samanlainen konsensus on löydettävä myös islamismin vastaiseen taisteluun.
(...)

---

[1] Frantz Omar Fanon (20. heinäkuuta 1925 Fort-de-France, Martinique, Ranska – 6. joulukuuta 1961 Bethesda, Maryland, Yhdysvallat) oli psykiatri ja filosofi ja ehkä samalla myös 1900-luvun merkittävin dekolonisaatiota käsitellyt yhteiskuntafilosofi ja kolonialismin psykopatologi. Hänen teoksensa ovat olleet inspiraation lähteinä anti-kolonialistisille vapautusliikkeille kautta koko maailman koko 1900-luvun loppupuolen. (wikipedia)

Lihavoinnit mun.

Referaattia loppujutusta:

- Monet opettajat kokevat voimattomuutta ja Patyn murha on vahvistanut tätä tunnetta. Vain harvat heistä ovat saaneet sekularismi-koulutusta.
- Opettajat luulevat tuntevansa oppilaansa. Tosiasiassa kouluissa törmää yhteen kaksi maailmaa, joilla ei ole mitään käsitystä toisistaan.
- Opettajat kuvittelevat, että ongelma voidaan kiteyttää siihen, että heidän oppilaansa ovat vierastyöläisten lapsia tai lapsenlapsia, jotka asuvat ghetoissa ja joilla on sosiaalisia ongelmia.
- He eivät tiedä, että suurimmalle osalle perheistä uskonto määrää sataprosenttisesti koko elämästä
. Uskonto vaikuttaa kaikkeen käytökseen ja pienimpäänkin eleeseen. Meillä Lännessä tällaista tilannetta kesti 1700-luvulle asti.
- Opettajat taas tulevat täysin sekularisoituneesta yhteiskunnasta ja perheistä, jotka ovat olleet irrallaan uskonnoista jo sukupolvien ajan. Opettajien on siksi saatava uskonnollista koulutusta. Vain tiedon avulla voidaan hajottaa tämä ideologia.

- Joutuuko Ranska islamistien maalitauluksi siksi, että se on itsepintaisesti kieltänyt uskonnot kouluissa? Olisiko suvaitsevaisuuden lisääminen voinut johtaa siihen, että muslimit kokisivat paremmin kuuluvansa yhteiskuntaan?
- Obinin mukaan tuollaisen ajattelun nojalla monikulttuuriset yhteiskunnat, kuten Iso-Britannia, olisivat säästyneet islamistiselta terrorilta. Näin ei kuitenkaan käynyt. Monikulttuuri ei suojaa terrorismilta.
- Jo islamistista propagandaa lukemalla selviää miksi Ranska on joutunut maalitauluksi. Syynä on se, että se on kirkon vanhin tytär ja Diderotin, Voltairen, Rousseaun ja Valistuksen kotimaa. Meitä on jo ennakkoon varoitettu todella hyvin.

- Weltin toimittaja on sitä mieltä, että anglosaksisissa maissa ei käydä samanlaista keskustelua kuin Ranskassa. Obin tyrmää tämän näkemyksen.
- Esimerkiksi Kanadassa monikulttuuri on kriisissä. Myös Angela Merkel on sanonut, että monikulttuurinen yhteiskunta on epäonnistunut (gescheitert).
- Vaihtoehto on sekulaarisuus ja monet demokratiat ovat kiinnostuneita siitä mukaan lukien eräät arabimaat, kuten Persianlahden valtiot, Iran, Algeria ja Tunisia.
- Toimittaja kysyy onko tuo toimiva resepti islamismin vastaiseen taisteluun.
- Obinin mukaan meidän on joka tapauksessa liittouduttava yhteen noiden maiden demokraattisten voimien kanssa sillä ne ovat sodan etulinjassa ja kiivaimmat taistelut käydään noiden maiden kouluissa.

- Toimittajan mukaan sekulaarisuus on käsite, jota ei juurikaan ymmärretä Ranskan ulkopuolella. Mitä se sisältää?
- Obinin mukaan sekulaarisuus on perustuslakikonsepti, jonka mukaan julkiset tilat ovat maallisia, eikä uskonnolla ole siellä sijaa. Omantunnon ja uskonnon vapaus on kuitenkin taattava. Yksityisessä tilassa taas vallitsee vapaus. Kolmanneksi tasavallan on oltava neutraali ja sen on kohdeltava kaikkia kansalaisia tasavertaisesti uskonnosta riippumatta. Ranskalainen sekulaarisuuden käsite antaa siten kolmenlaista suojaa.
- Oppilaille on tehtävä selväksi, että maallisuus on tae ja etenkin uskoville. Ranskassa protestantit olivat aikoinaan sorrettu ja vainottu vähemmistö, joka hyötyi suuresti maallisuudesta. Sekulaarisuuden käsite suojelee ennen kaikkea vähemmistöjä.

---

Jutun myötä tulee selkeästi esiin, että ongelma on ongelma. Ei mikään haaste, joka täällä kyetään taklaamaan ymmärtämättä asiasta mitään. Kun tuon ongelman luonteesta ja siitä syntyneistä seurauksista on kerrottu maailmalla jo niin monesta suusta, niin kuvittelisi, että tätä teemaa ryhdyttäisiin kovastikin miettimään uudelleen myös täällä oivaltaen samalla tämän välttämättömyys. Kiirekin on jo melkoinen, sillä syntyvät tuhot realisoituvat ilmastomuutostakin nopeammin. Siksi tämän pitäisi olla ykkösprioriteettien joukossa.

Ongelmien torjunnan kannalta tehokkain keino on estää ongelmaa syntymästä. Tässä teemassa ratkaisu on nopeasti oivallettavissa. Koska ongelma ei ole kotoperäistä, niin se on tullut ulkoapäin. Aika yksinkertaista, eikö? Mitä silloin pitää tehdä?

Kun ongelman luonne on tunnistettu, niin päästään jo varsin helposti muotoilemaan ongelmaa torjuvaa politiikkaa. On kuitenkin muistettava, että vasemmisto (aina kokoomusta myöten) on osa ongelmaa ja siksi näiden toimesta tuota ongelmaa ei saada ikinä ratkaistua, vaan kaikki tulevat uppoamaan samassa konkurssissa, ellei äly ala pelata.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 24.10.2020, 16:41:55 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 164
 • Liked: 32066
Poliittisten puolueiden ja islamistien kytkennöistä on ollut jo aiemminkin juttua. Eräs niistä on tämä vihreiden sattumus Hampurin alueparlamentissa. Tällaiset tapaukset osoittavat, että näillä tahoilla on yhteisiä intressejä. Samalla saavat selityksen Euroopan vasemmistopuolueiden välillä varsin hurahtaneilta vaikuttavat näkökannat ja -kulmat, sekä näiden yleinen maahanmuuttokiima, joka koskee tosin lähinnä vain kehitysmaiden väkeä.

Uskonto ja politiikka

Islamismisyytteet hajottivat Hampurin vihreiden ryhmän


Junge Freiheit 17.6.2019 juttu saksaksi

Hampuri. Hamburg-Mitten alueparlamentin vihreiden ryhmä on hajonnut kahta sen edustajaa koskevan islamismiepäilyn takia. "Esitetyt syytökset ovat vakavia. Tuen puoluejohdon selvitystyötä", ilmoitti Hampurin toinen pormestari Katharina Fegebank Hamburger Abendblatt-lehdelle.

Puolue harkitsee nyt puolueen sisäisiä kurinpitotoimia näitä kahta edustajaa vastaan. Lisäksi neljä alueparlamenttiin valittua on osoittanut heille solidaarisuutta. Vihreiden ryhmä koostuu siksi enää vain kymmenestä jäsenestä.

Islamisteiksi epäillyt eivät tule ilmeisesti olemaan enää kauan puolueen jäseniä. He olivat liittyneet yhdessä lukuisien muiden muslimien kanssa vihreisiin. Toinen heistä oli vuosina 2016-2018 kehottanut Facebookissa tukemaan Ansaar International -organisaatiota. Yhdistys nousi pääotsikoihin sen tiloihin tehtyjen ratsioiden johdosta. Turvallisuusviranomaiset katsovat sen kuuluvan islamisti-salafistipiireihin.
(...)

2019-06-17 Saksa: Islamismi hajotti vihreiden Hampurin alueparlamenttiryhmän
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 470
 • Liked: 7627
Mutta on myös mahdollista, että tämä Ranskan yksittäistapaus ja tähän liittyvät teemat unohdetaan, eikä niitä käsitellä valtamedian julkisuudessa mitenkään.

Työttömyyskään ei kuulemma ole enää Suomessa ongelma, koska valtamedia ei siitä kirjoita. (Näin tänään suurten eläkeikäluokkien edustaja, joka ei uskonut tilastotietojani työttömyydestä. Sanomalehti ja Yle kun eivät kerro mitään, niin eihän sitä ongelmaa silloin ole. Se on mennyt jo pois, johonkin. He muistavat edelleen sen ajan, kun työpaikan saattoi valita ja vaihtaa lennosta.)

Aivan samalla tavalla vain pieni enemmistö elää vielä siinä todellisuudessa, jossa tämä Ranskan yksittäistapaus tapahtui.

Voitaneen olettaa, että tämä vaikuttaa yhtä paljon tai vähän kuin Turun terroritapaus. (Kuinka moni tavallinen keskivertoihminen enää edes muistaa Turun terrori-iskua tai sen yksityiskohtia?)

Tagit: