HOMMAN UUTISHUONE > Kotimaa

2020-11-10 Helsingissä 100-150 vaarallisen nuoren joukko, valtaosa mamuja

(1/373) > >>

Alaric:
Helsingissä meininki alkaa lipua vähitellen kohti Ruotsin suurkaupunkien mamuperseilyä. Neekerimäinen ghettokulttuuri on nyt rantautunut täysillä meillekin.

Hyysärin artikkelin mukaan kaupungin kaduilla liikkuu n. 100-150 nuoren joukko (13-20-vuotiaita), joka ryöstelee rahaa merkkivaatteisiin ym. ja on valmiina raakaan väkivaltaan. Myös huumekauppa liittyy näihin kuvioihin vahvasti. Suurin osa on Lähi-idästä, mukana myös somaleja ja ilmeisesti myös joitain kantasuomalaisia (tai ainakin näin on ollut pakko sanoa).

Tunnettu mamujen puolestapuhuja ylikomisario Jari Taponen tietenkin lässyttää rasismista ym., mutta tosiasia on silti se, ettei meidän tarvitsisi miettiä tätäkään, mikäli olisimme pitäneet rajat kiinni kehitysmaalaisilta. Ei tämä ilmiö johdu suomalaisista, vaan ainoastaan noista mamuista ja heidän jälkeläisistään. Syytä on turha vierittää kenenkään muun niskaan.

Nuo eivät kuulu tänne.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007609651.html (10.11.2020)


--- Lainaus ---Helsingissä liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko – Poliisi ja katutyön asiantuntijat kertovat ilmiöstä, joka näkyy myös Vallilan ja Alppilan puukotusten taustalla

Ryöstämällä havitellaan rahaa esimerkiksi merkkivaatteisiin. Kyse on arvostuksen tavoittelusta, koska viranomaisissa huolta herättävä nuorten joukko ei koe saavuttavansa hyvää asemaa yleisesti hyväksytyin keinoin.

HELSINGIN ydinkeskustassa sekä osassa pääkaupunkiseudun lähiöitä kokoontuu joukko vaarallisesti käyttäytyviä nuoria. Helsingin poliisi sekä useat muut viranomaiset ja jalkautuvaa työtä tekevät nuorisotyöntekijät ovat hyvin huolestuneita tästä noin 100–150 nuoren joukosta.

”Näistä nuorista intervention kohteena on varmasti ollut ihan jokainen. He ovat olleet nuorisorikostutkinnassa sekä lastensuojelussa”, sanoo ylikomisario Jari Taponen. Hän johtaa ennalta ehkäisevän työn ryhmää Helsingin poliisissa.

Nuoret liikkuvat vaihtelevissa ryhmissä ja verkostoituvat esimerkiksi sosiaalisen median Snapchat-palvelun kautta. Näillä nuorilla on herkkä taipumus käsitellä ristiriitoja väkivallalla ja käydä käsiksi omanikäisiinsä nuoriin. Osa nuorista on sellaisia, jotka eivät kaihda teräaseenkaan käyttöä saadakseen haluamansa.

NUORTEN väkivaltaisuus nousi esiin lokakuun puolivälissä Alppipuistossa. Kymmenkunnan ulkomaalaistaustaisen nuoren epäillään yrittäneen ryöstää kahta ikätoveriaan, joista toista puukotettiin. Tapaus näyttää poliisin mukaan kuvaavan juuri sitä ilmiötä, mistä poliisi ja kaduilla nuorisotyötä tekevät ovat huolissaan.

(...)

”Kadulla ei esimerkiksi ydinkeskustassa tai Itäkeskuksessa tällä hetkellä ole kaikille nuorille turvallista myöhään illalla”, sanoo Aseman lapset -järjestössä jalkautuvaa nuorisotyötä tekevä Eliisa Ahlstedt.

MYÖS lokakuun lopussa Helsingin Vallilassa tapahtunut epäilty tappo liittyy poliisin mukaan samaan ilmiöön.

Kolmea alaikäistä epäillään taposta, jossa vuonna 2001 syntynyt nuori mies kuoli puukotuksessa saamiinsa vammoihin. Kaksi 16-vuotiasta on vangittuina. Kaikki kolmea epäiltyä asuvat pääkaupunkiseudulla. Osalla epäillyistä on ulkomaalaistausta.

Vallilan tapauksessa on sen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jukka Larkion mukaan kyse epäillystä ryöstöstä ja ”silmittömästä väkivallasta, jolle ei ole sen kummempaa syytä”.

”Tässä puhutaan katuväkivallasta, jossa ovat taustalla huumeet, mutta ryöstölle ei ollut motivaatiota”, Larkio sanoo.

MIKSI nuori on valmis jopa puukottamaan esimerkiksi muutaman kymmenen euron takia? Se voi useiden HS:n haastattelemien ammattilaisten mukaan johtua siitä, että tekijälle on käynyt selväksi, ettei hänellä ole yhteiskunnan hyväksymiä keinoja hankkia tuhat euroa maksavaa vaatekertaa.

Sillä hyväksyntää ja arvostusta siinä tavoitellaan.

Valtaosa 100–150 nuoren joukosta on ulkomaalaistaustaisia. Pääosa on nuorisotyöntekijöiden ja poliisin mukaan poikia, mutta joukkoon on liittynyt myös tyttöjä. Suurimmalla osalla heistä on juuria Lähi-idässä, osa on somalitaustaisten nuorten ryhmiä ja joukossa on joitakin kantasuomalaisia.

(...)

Tilanteeseen ovat havahtuneet myös Fenix Helsinki -järjestön toimijat. Fenix Helsinki tuottaa viranomaisille tietoa maahanmuuttajayhteisöihin liittyvistä ilmiöistä. Se toimii yhteistyössä Helsingin poliisin ja Aseman lasten kanssa.

”On vääristynyt easy money -mentaliteetti. Vahva elementti on, ettei koeta, että yhteiskunnassa on tilaa itselle ja ettei voi menestyä Suomessa sen näköisenä kuin on”, sanoo Fenix Helsingin toiminnanjohtaja Ujuni Ahmed.

RYÖSTÖISSÄ taustalla voi olla esimerkiksi Monclerin takin tai Louis Vuittonin vyön havittelu. Tämä on jalkautuvaa työtä tekevien ammattilaisten mukaan yllättävän korostunutta ja uudenlainen ilmiö.

Rikoksia tehdään mahdollisesti siksi, että saadaan oma arvostus nousemaan, Ahmed kuvaa. ”Ei uskota opiskeluun tai työn kautta ansaittuun elantoon”, hän sanoo.

(...)

Ongelma ei poliisin mukaan ole ulkomaalaistaustaisten nuorten eikä edes heidän vanhempiensa. Se on koko yhteiskunnan asia, Taponen kuvaa. (:roll:)

Koti ja vanhemmat eivät välttämättä ole pystyneet riittävästi tukemaan nuoria. Kyse on poliisin ja järjestötyötä tekevien mukaan usein yli sukupolven ulottuvasta huonovointisuudesta.

Syrjäytymistä on kantasuomalaistenkin nuorten taustoissa, mutta nyt näkyy myös se, etteivät Suomeen 20–30 vuotta sitten tulleet maahanmuuttajat ole aina löytäneet paikkaansa.

”Kun koulu on huolestaan yhteydessä vanhempiin, lapsi tai nuori voi olla ainoa, joka ymmärtää Wilma-viestin. Sitten hän kertoo, että häntä kehutaan koulussa”, Taponen sanoo.

On työttömyyttä, rasismia, syrjäytymistä ja toivottomuutta. Huono-osaisuus keskittyy usein myös alueellisesti.

(...)

Poliisinkin tiedossa on, että osa huolta aiheuttavista nuorista ihannoi ja myös on osa huumekauppaa. Myös Vallilan puukotuksen tutkintaa johtava rikoskomisario Larkio pitää päärautatieasemaa paikkana, jossa ulkomaalaistaustaiset, ongelmia aiheuttavat nuoret kokoontuvat.

”On maahanmuuttajaporukkaa, joka menee kimppaan ja pyörii asemalla”, Larkio sanoo.

Hän näkee kehityssuunnan olevan kuin Ruotsissa, vaikka kuvaakin vaikeuksien olevan siellä moninaisempia kuin Suomessa.

(...)
--- Lainaus päättyy ---

Videotarkistus:

--- Lainaus ---Syrjäytymistä on kantasuomalaistenkin nuorten taustoissa, mutta nyt näkyy myös se, etteivät Suomeen 20–30 vuotta sitten tulleet maahanmuuttajat ole aina löytäneet paikkaansa.
--- Lainaus päättyy ---

Aina? Yleensäkö sitten on? Ja eikös se paikka itse asiassa ole löytynyt, koska sama paikkahan noilla on poliisin ja oikeuslaitoksen työllistäjänä jokaisessa länsimaassa, minne nyt ovat sattuneetkin vaeltamaan.

Leostoa:
Mamunuoret ryöstävät ja puukottavat, mutta he eivät ole Taposen mielestä ongelma. No kyllä ne ovat. Yhteiskunnan kehitysmaalaistuminen ja islamilaistuminen on juuri tätä. Neekerit ja ählyt puukottavat, ryöstävät, raiskaavat, terrorisoivat jne. Roduissa ja kulttuureissa on eroja, ja ns. turvapaikanhakijat edustavat niitä haitallisia kulttuureita. Yhteiskunnassa on vika vain sikäli, että nuo ollaan päästetty maahan. Vika on siis suvakkipoliitikoissa ja maahanmuuttopolitiikassa.

Vika on myös Taposessa, mutta etenkin suomalaisten turvallisuuden uhraavassa sisäministeri Ohisalossa. Jonka harjoittama mamutus on tosin juuri sitä mitä myös hallituskumppaninsa demarit ja kepu haluavat. No muutos on tulossa, myös persuuntuvien nuorten avulla. PS:n voitto on vääjäämätön. Turvapaikanhakukäytännön lopettaminen sekä löperön perheenyhdistämiskäytännön kiristäminen harventaa tulevaa liskoaivoisten puukkoählyjen kantaa.

Melbac:
Kuole nuorena niin jää kaunis ruumis?.Hitto mitä bs:ää noikin vetää,tyyppi kattonut että siltä tyypiltä saa helposti vietyä sen hatun tms.Kukaan noista ei pistäisi tonneja rahaa noihin kleduihin vaan kyse on varastetusta tavarasta ja jos varastaa niin halpaahan ei pöllitä.Mistä noi oikein keksii näitä selityksiä?.

valtakunnanpärkhele:
Jep ihan normisettiä myös Espoossa, jälkikasvuni ei tohdi laittaa hieman kalliimpaa merkkitakkia päälle kouluun, kun se melko varmasti pöllittäsi siellä, kun koulu sijaitsee rikastetulla alueella, Tästäkin ilmiöstä suvakki rehtorit ihan hiljaa.
 
Espoossa somalineekerit ja ählämit kuokkivat kotibileissä ja varastavat jq jopa veitsellä uhkaillen ryöstävät kengät, takit, irtaimistoa asunnosta jne....  (lapsi kerran ollut tälläisessä, ennekuin poliisi ehti munkkikahveelteta ABC:ltä paikalle niin oli jo puukkosankarit kadonneet mustaan yöhön)
Tuo nuivistaa nuoria ja keskiluokkaisia Espoolais-perheitä tehokkaastii, hyvää vaalityötä neekerit tekevät. Edes Suomen kalleimmilla omakotitalo-alueilla lapset ei ole enään neekereiltä turvassa. Onnea vaan Kokoomukselle, Demareille ja Vihreille Espoon kunnallisvaaleihin.

Taisi Perussuomalaisten Henna Kajavakin kirjoittaa aiheesta

--- Lainaus ---Terveisiä Espoon vaaliteltalta! 18-vuotias lukiolaispoika tuli teltalle ja kysyin, mikä häntä PS:ssä vetää puoleensa. Hän kertoi ensin etnisestä väkivallasta, jota on nähnyt nuorten kokoontumisissa. Sitten hän kertoi, kuinka Espoossakin esiintyy sama ilmiö, josta olen kuullut Helsingistä – Sarvesta juureutuvat menevät usein kuokkimaan kymmenittäin nuorten kotibileisiin ja vievät kaiken, mikä on arvokasta ja myytävissä. Etnoilla on kuulemma myös lähes aina teräaseet mukana
--- Lainaus päättyy ---
https://blogit.perussuomalaiset.fi/henna-kajava/lukiolainen-kertoo-etnojen-kotibileryostoja-ja-vakivaltaa/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta