Kirjoittaja Aihe: 2020-11-10 Helsingissä 100-150 vaarallisen nuoren joukko, valtaosa mamuja  (Luettu 289342 kertaa)

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 860
 • Liked: 30474
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Lainaus
Nyt puhuu katujengit kiistävä ylikomisario: ”Jos näin olisi, olisimme epäonnistuneet pahasti”

No ettehän te ole epäonnistuneet. Koska ette ole mitään tehneetkään. Epäonnistua voi vain jos yrittää jotain, te ette ole yrittäneet yhtään mitään, olette vain valehdelleet, kiistäneet tosiasiat, lässyttäneet ja puhuneet paskaa veronmaksajien, pomojenne, rahoilla. Täydestä kyvyttömyydestänne ja velttoudestanne on vielä pitkä matka edes epäonnistumiseen, sillä se vaatisi jo jotain tekojakin, edes jotain yritystä. Mutta ette te kykene muuta kuin pieremään tuoliin.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 971
 • Liked: 10470
Historian havinaa Tampereen osalta. Voisiko Taponen pyytää näitä avuksi niin ei olisi niin turvatonta mansessa?

Loldiers of Odin "Me suojelemme teitä kaikkia"
YLE Aamu tv 21-1-2016
https://www.youtube.com/watch?v=lxMg-b9bJY8

Tässä muistutuksena se avainten helistely..

Oulun poliisin mukaan kielto, kädet ja käsilaukku ovat avainasemassa katuahdistelijaa vastaan. Tässä havainnollistava video / Say No!, push and use your handbag − Top Three methods against the street harassment according to Police -antti&kati
https://www.facebook.com/yleoulu/videos/10153825767184757/
« Viimeksi muokattu: 24.11.2022, 11:22:54 kirjoittanut migri »
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 735
 • Liked: 60381
 • 'Hvis lyset tar os'

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho

Lainaus käyttäjältä: JHa

Termi- ja määritelmäkikkailulla hän pyrkii luomaan kansalaisille ja päätöksentekijöille virheellistä kuvaa todellisuudesta. Sitä voi kutsua myös valehteluksi. Se on vaarallista valehtelua, koska virheellinen kuva todellisuudesta johtaa virheellisen politiikan tekemiseen.

Tämä lause kuvastaa hyvin poliittisen poliisin toimintamallia. He ovat "jonkun leivissä"- ja he ajavat tuon "jonkun tahon" agendaa. Sama seikka pätee politiikkaan- ja sen eri osa-alueisiin laajemminkin. Yritetään kaikin keinoin kusettaa, sumuttaa, suhmuroida, kupata kansan kassaa oman pienen viiteryhmän eduksi. Erityisen oksua se on kaiken muun oksun lisäksi silloin, kun toiminnalla vaarannetaan maan natiivien sisäinen turvallisuus ulkoa tuotetun aineksen avulla.

Joku voisi tehdä jo päätelmän, että maassamme on olemassa yksi todellinen "liivijengi"- joka rekrytoi jäsenikseen ulkoa tuotettua ainesta näiden edes tajuamatta sitä. Tähän johtopäätökseen voi tulla sitä kautta- että varoittavia esimerkkejä on ollut Eurooppa pullollaan, eikä tietämättömyyteen voi vedota. Toisaalta kun otetaan huomioon maamme "toinen nimi"- Hölmölä, se asettaa johtopäätösten tekemisen uuteen valoon.

Onko vuosia kansan päihin taotut 'rajattomat ihmisoikeudet' "liivijengin" keppihevonen sille, että se voi valkopesuohjelmalla runnoa kaiken paskapyykin koneestaan läpi hyödyllisiä hölmöläisiä- sekä hyvän ihmisen syndroomaa potevia ressukoita hyväksi käyttäen.

Ilmankos sitä yhtä puoluetta niin kovasti vastutetaan. Sillä kun tuntuu olevan hieman erilainen kuva maan sisäisen turvallisuuden tilasta- ja myös erilaiset toimenpide-ehdotukset sisäisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Maan paskoja ei välttämättä ole reppana- mutta se on maan paskoja, vaarallisista vaarallisin.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko
"EU-jäsenyyteen on sisäänrakennettu kansallisvaltioiden tuhomekanismi..." - Sivulause

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 284
 • Liked: 6612
Lainaus
Ryöstörikosten määrä kasvussa Itä-Uudellamaalla
 
Julkaisuajankohta 24.11.2022 12.10
UUTINEN

Ryöstörikosten määrä kääntyi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella huomattavaan kasvuun jo vuonna 2020. Kasvu on ollut myös valtakunnallista ja vuoden 2020 aikana ryöstörikoksia kirjattiin paikallispoliisin tutkittavaksi yhteensä 2005 kappaletta.

– Määrät ovat kasvaneet Itä-Uudellamaalla edelleen vuoden 2022 aikana. Syyskuun loppuun mennessä eriasteisia ryöstörikoksia oli ilmoitettu 318. Kasvu on ollut voimakkainta Vantaalla, jossa ryöstörikosten määrä on kaksinkertaistunut vuoteen 2021 verrattuna. Tekopaikat painottuvat selkeästi joukkoliikenne- ja radanvarsiasemien läheisyyteen, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Rikoksesta epäillyt pääsääntöisesti nuoria suomalaisia

Suurimassa osassa alueen ryöstörikoksista on vähintään yksi alaikäinen epäilty. Nuorten ryöstörikosten tutkinta on keskitetty ennalta estävän toiminnan yksikköön. Sen osana toimintansa aloitti 1.3.2022. Nuorten tutkintaryhmä, jonka vastuualueena on tutkia 15-17-vuotaiden epäiltyjen rikokset.

– Nuorten osuuden epäillyistä voidaan huolestuttavasti sanoa olevan merkittävä. Nuorten ja erilaisten nuorisoryhmittymien osuus epäillyistä tekijöistä on kasvanut erityisesti Vantaalla, mutta myös Hyvinkäällä ja Porvoossa. Epäillyt ovat valtaosin poikia tai miehiä ja epäiltyjen kansalaisuus on suurimmassa osassa tapauksista ollut Suomi. Koska epäiltyjen määrä on ilmoitettuja ryöstörikoksia suurempi, voidaan todeta, että useassa tapauksessa epäiltyjä on ollut useampi kuin yksi, Aukio toteaa.

Itä-Uudenmaan alueella ryöstöistä epäiltyjen nuorten kansallisuudet jakautuvat suurin piirtein samassa suhteessa, kuin muissakin rikoslajeissa. Alueella ryöstörikoksia tekevät nuoret eivät poliisin tietojen mukaan ole varsinaisten katujengien jäseniä, vaikka jengimäistä käyttäytymistä on havaittavissa. On tärkeää, että nuorten ryöstö- ja väkivaltarikollisuuteen puututaan riittävän varhain ja tehokkaasti, etteivät ryhmittymät ala järjestäytymään jengeiksi.

Tekopaikkoina usein radanvarsipaikat ja kauppakeskusten ympäristöt

Etenkin nuorten tekemät ryöstörikokset sijoittuvat radanvarsipaikkakunnille ja julkisille paikoille, kuten kauppakeskusten ympäristöihin. Näissä paikoissa paikalliset nuoret usein viettävät vapaa-aikaansa ja niiden läheisyyteen saatetaan usein myös sopia erilaisia suosiotaan kasvattavia nettikauppoihin liittyviä myyntitilanteita.

– Osa näistä myyntitilanteista liittyy huumausainekauppaan ja tällaiset tapaamiset pyritään lähtökohtaisesti tekemään syrjäisemmissä paikoissa, Aukio sanoo.

Tekotavoissa korostuvat teräaseet ja väkivallan käyttö

Väkivallan todellinen käyttö ja sillä uhkaaminen ovat keskenään yhtä yleisiä tekotapoja ryöstörikosten toteuttamisessa. Usein epäilty on vielä tehostanut uhkaustaan uhkaamalla asianomistajaa jonkinlaisella teräaseella. Kynnys teräaseen käyttämiseen vaikuttaa kuitenkin olevan melko korkea.

Törkeimmissä tekomuodoissa käytetty väkivalta on ollut yleensä pään alueelle kohdistunutta potkimista. Joidenkin rikosten kohdalla väkivallan käytön on havaittu tavallaan karanneen käsistä. Tyypillisesti rikoksella haltuun saadun omaisuuden arvon on teon väkivaltaisuuteen ja rikoksesta odotettavissa olevaan tuomioon nähden arvioitu olevan melko pieni.

– Näitä edellä mainittuja tekotapoja käyttäen epäillyt ovat saaneet haltuunsa uhreiltaan tyypillisimmin pienelektroniikkaa, kuten puhelimia ja kuulokkeita sekä merkkivaatteita. Osalta uhreista on teon yhteydessä viety myös lompakko ja käteistä rahaa. Uhri on myös saatettu pakottaa nostamaan käteistä rahaa tai siirtämään sitä epäilylle esimerkiksi Mobilepayn kaltaisella sovelluksella, kertoo Aukio.

Poliisin toimenpiteet ryöstörikosten torjuntaan

Ryöstörikoksiin pyritään saamaan erityisestävää vaikutusta kohdentamalla aktiivisimpiin tekijöihin ja muihin avainhenkilöihin tehokkaita pakkokeinoja, kuten vangitsemista, tehostettua matkustuskieltoa ja matkustuskieltoa. Ryöstörikokset tutkitaan tehokkaasti ja laadukkaasti. Samalla pyritään siihen, että epäilty menettää ryöstöillä saamansa rikoshyödyn. Suurin osa nuorista ryöstörikosten tekijöistä keskeyttääkin ryöstörikollisuuden, kun tekijöihin aletaan kohdistamaan riittävän tehokkaita toimenpiteitä.

– Poliisi on viimeinen taho, jonka keinoilla puututaan rikolliseen käyttäytymiseen. Muiden ennalta estävien viranomaisten keinot ovat ensisijaisia alaikäisten rikollisen elämäntavan katkaisemisessa. Nuoren tilannetta arvioidaan kokonaisuutena ja ryöstöstä epäillyn nuoren tilannetta arvioitaessa usein hyödynnetään sekä poliisin että sosiaaliviranomaisen toimivaltuuksia.  Yhteistyöllä pyritään löytämään ratkaisu, jolla nuori saadaan lopettamaan rikosten tekeminen. Kaikkien tahojen etuna on, että nuoresta saataisiin yhteiskuntakelpoinen aikuinen, summaa Aukio.

Ennalta estävässä työssä pyritään tavoittamaan nuoret mahdollisimman varhain

Ennalta estävässä työssä poliisi pyrkii tavoittamaan nuoret mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja puuttumaan nuoren rikoskierteeseen. Tämä on poliisin yksi keskeinen työmenetelmä.

– Kouluissa tehtävä työ ja yhteistyö kouluviranomaisten kanssa on keskiössä. Poliisin läsnäolo kouluissa pitää olla jatkossakin osa ennalta estävää työtä. Laillisuuskasvatus ja aktiivinen puuttuminen kouluissa tapahtuviin turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin on tärkeää, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen.

Tiedonkulku eri viranomaisten välillä ja moniammatillinen työ korostuu. Pitkällä tähtäimellä Ankkuritapaamiset ovat se tärkeä työmenetelmä, jolla pyritään ohjaamaan nuoria asianmukaisten palvelujen pariin, jotta rikosten tekemisestä ei tulisi elämäntapaa. On myös tapauksia, joissa Ankkurin kautta ei ole saatu vaikuttavuutta, eli nuori on jatkanut rikosten tekemistä.

– Pyrimme näkymään ihmisten arjessa ja suuntaamaan näkyvää valvontaa sinne missä sattuu ja tapahtuu, Sartanen jatkaa.

Paikallisen tason ongelmanratkaisu myös keskeinen työmenetelmä. Tässä tapauksessa poliisi yhdessä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa etsii ratkaisua paikalliseen turvallisuusongelmaan, eli miten tulevia ryöstöjä voitaisiin ennalta estää.

– Isossa kuvassa ennalta estävä työ liittyy syrjäytymisen aiheuttamien seurausten minimoimiseen ja jopa hallintaan. Poliisin ennalta estävässä työssä on pyrittävä vaalimaan poliisiin kohdistuvaa luottamusta. Se rakentuu päivittäisissä kohtaamisissa ja arjessa. Yhteiskunnan on pyrittävä huolehtimaan jollain tavalla myös putoajista, jotta emme menetä rikolliselle tielle seuraavaa sukupolvea, summaa Sartanen.
 
https://poliisi.fi/-/ryostorikosten-maara-kasvussa-ita-uudellamaalla
« Viimeksi muokattu: 24.11.2022, 12:30:19 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 735
 • Liked: 60381
 • 'Hvis lyset tar os'
Lainaus
Ryöstörikosten määrä kasvussa Itä-Uudellamaalla
 
Epäillyt ovat valtaosin poikia tai miehiä ja epäiltyjen kansalaisuus on suurimmassa osassa tapauksista ollut Suomi
 
https://poliisi.fi/-/ryostorikosten-maara-kasvussa-ita-uudellamaalla

Olisi mielenkiintoista nähdä kaikki epäillyt tunnistusrivissä. Siitä voisi suoraan päätellä- ovatko epäillyt suomalaisia, vai "suomalaisia".  Tämä suomalaisuuden korostaminen kaikessa negatiivisessa yhteydessä, etenkin rikollisuuteen viitatessa- on sitä ihteään varsinkin- kun "suomalaisten" yliedustus on näissä häppeningeissä kolossaalinen.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko
"EU-jäsenyyteen on sisäänrakennettu kansallisvaltioiden tuhomekanismi..." - Sivulause

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 429
 • Liked: 10639
Niin onhan tuo surkuhupaisaa kun viranomaiset eivät suostu informoimaan ketkä aiheuttavat turvattomuutta suomen kaduilla. Tuo on viranomaisten puolelta rikollista toimintaan, ja sille on nimikin, "vaaran aiheuttaminen".  Lisäksi tuossa leimataan aiheetta syyttömiä ihmisia, eli kyseessä on siis kaksoisrikos. Ja tuo rikokseen syyllistyminen on poliisilla rutiininomaista.

Voimme olla varmoja ainoastaan siitä, että he turvattomuutta kaduilla eivät aiheuta saamelaiset, koska saamelaiseksi ei kuka tahansa pääsekään vaan pitää olla ihan aikuisten oikeasti saamelainen. Ei mikään bingobangobongo-maan kansalainen joka tahtoo olla ja tohtoo lihapatojen äärelle. Laki sanoo niin. Siltä osin laki on hyvä.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2022, 13:06:18 kirjoittanut räsänen »

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 795
 • Liked: 6386
 • Generating Hatespeech since 2011
Lainaus
Ryöstörikosten määrä kasvussa Itä-Uudellamaalla
 
Epäillyt ovat valtaosin poikia tai miehiä ja epäiltyjen kansalaisuus on suurimmassa osassa tapauksista ollut Suomi
 
https://poliisi.fi/-/ryostorikosten-maara-kasvussa-ita-uudellamaalla

Olisi mielenkiintoista nähdä kaikki epäillyt tunnistusrivissä. Siitä voisi suoraan päätellä- ovatko epäillyt suomalaisia, vai "suomalaisia".  Tämä suomalaisuuden korostaminen kaikessa negatiivisessa yhteydessä, etenkin rikollisuuteen viitatessa- on sitä ihteään varsinkin- kun "suomalaisten" yliedustus on näissä häppeningeissä kolossaalinen.

Ei tarvi.. kyllä nyt varmaan itsekin tiedät että kun puhutaan "suomen kansalaisista" niin tarkoitetaan henkilöä jota keskiverto härmäläinen tunnistaisi kaltaisekseen.

"kantasuomalaisia" on termi kun jonkun keppostelun tekijät on oikeasti härmäläisiä.

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 406
 • Liked: 109264
Lainaus
Meistä jokainen voi olla mukana estämässä jengiytymistä

JENGI-ILMIÖ on noussut viime aikoina puheeksi. Kotoutumista koskevia odotuksia kohdistuu nyt paljon viranomaisiin ja lainsäätäjiin, mutta haluan tuoda keskusteluun vielä laajemmankin näkökulman. Tapahtuuko kotoutuminen pelkästään viranomaisen järjestämillä kursseilla, vai voimmeko me kaikki osaltamme kotouttaa? Millaisia tilaisuuksia myönteisiin kohtaamisiin meistä itse kukin on valmis tarjoamaan muualta muuttaneille?

[...]

Olen työskennellyt vuosia muualta Suomeen muuttaneiden ihmisten parissa ja kuullut toistuvasti samoista toiveista ja suruista: ihmiset toivovat työtä ja mahdollisuuksia tavata suomalaisia, löytää oma paikkansa tässä yhteiskunnassa. Luontevia tilaisuuksia erilaisten todellisuuksien kohtaamiselle on vähän, ja työnsaantikin voi olla lähes mahdotonta jo erilaisen nimen vuoksi, kuten tutkimukset osoittavat.

On viisautta katsoa tosiasioita silmiin: keskuudessamme on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat täällä jäädäkseen. Lähtökohtaisesti he haluavat olla osa tämän yhteiskunnan toimintaa, mutta osallisuuden kokemiseen tarvitaan muutakin kuin viranomainen.

TULEVAISUUDESSA meidän on pohdittava laajemminkin sitä, mikä osuus hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä meillä jokaisella voi olla, sillä verorahat eivät tule riittämään kaikkeen eivätkä myöskään ammattilaiset. Myös kotoutumisen tueksi tarvitsemme viranomaistoiminnan lisäksi ”lähimmäiskotouttamisen järjestelmän”, jossa jokainen muualta Suomeen muuttanut voi saada järjestelmällisesti oman paikallisen kotoutumiskaverin.

Tällaista toimintaa tarjoavat muutamat järjestöt, mutta ne eivät tavoita läheskään kaikkia ja niiden valtakunnallinen saatavuus on epätasaista. Vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa voidaan omaksua uuden maan kulttuurisia normeja ja luontevaa kielitaitoa, jotka osaltaan mahdollistavat integroitumista.

Voimme jokainen tehdä osamme, kun emme oleta toisten ulkonäön tai nimen perusteella mitään, vaan annamme jokaiselle tilaisuuden tulla nähdyksi omana itsenään, ihmisenä ihmiselle. Jo yksikin hymy voi merkitä valtavasti ulkopuolisuutta kokevalle, kuten meille kaikille.

Maria Koivisto
terveydenhoitaja, Vanhempana Suomessa -projektisuunnittelija
Helsingin Sanomat, mielipide 24.11.2022

Eli maahanmuuttajien väkivalta on puutteellisen kotouttamisen eli suomalaisten syytä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 990
 • Liked: 7292
 • Dirty white boy
^ Hienoja ajatuksia terveydenhoitajalta. Saisiko vielä vastauksen siihen, että miksi kyseisen kotouttamista vaativan porukan ((esi)-isien) synnyinseudut ovat järjestään maailman väkivaltaisimpia paikkoja? Suomalaisten kotouttamisresurssien puutetta?
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 104
 • Liked: 19429
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f9384f38-5e05-4672-af68-a89054635062

Poliisi nöyryyttää Iltalehden lukijoita:

Poliisin mukaan ryöstelijät ovat pääasiassa "nuoria suomalaisia". Tekopaikat sijoittuvat kaikkein vilkkaimpiin paikkoihin, ja rivien välissä poliisi kehottaa välttelemään "joukkoliikennettä ja radanvarsiasemia". Ilmiö on "valtakunnallinen eikä rajoitu Itä-Uudellemaalle".

"Epäillyt ovat enimmäkseen poikia ja miehiä, suomen kansalaisia". Eivätkä ole "varsinaisten katujengien jäseniä".

Lisää persepanoa:
- "Poliisi on viimeinen taho, jonka keinoilla puututaan rikolliseen käyttäytymiseen. Muiden ennalta estävien viranomaisten keinot ovat ensisijaisia alaikäisten rikollisen elämäntavan katkaisemisessa". Näin rikoskomisario Sampsa Aukio, joka myös lohduttaa, että "kynnys teräaseen käyttöön ryöstelijöillä on melko korkea"

"Ennalta estävä työ liittyy syrjäytymisen aiheuttamien seurausten minimoimiseen ja jopa hallintaan. Poliisin ennalta estävässä työssä on pyrittävä vaalimaan poliisiin kohdistuvaa luottamusta", rikoskomisario Asko Sartanen sanoo.

Kaikki mitä tapahtuu on siis itse asiassa vanhempien ja muiden viranomaisten vika, sillä poliisi tehtävänä on viimesijaisuus. Ja korjata faktoja. Siis ettei tule käsitystä että väkivaltaa ei oikeastaan käytetä ja tekijät impulsiivisesti käyttäytyviä suomalaisia. Tämä taas tuntuisi sälyttävän syytä uhreille, koska mikä muu voisi herättää impulssin kun väärissä paikoissa kekkulointi väärien vaatteiden tai ilmeiden kera.

näin siis komisariot Asko Sartanen ja Sampsa Aukio. Olen vaikuttunut, että Suomen poliisi pystyy lisää halveksuntaani entisestään. 

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 353
 • Liked: 2778
Olisi luullut ettei media lankeaisi enää siihen samaan käsitteillä kikkailuun ja painotuksiin suomen kansalainen ja muu vastaava tarkoituksena erehdyttää lukijaa. Jokainen ymmärtää, että näillä tuonti-ihmeillä on jo sen ikäisiä muksuja, että niillä on oletuksena jo kelakortti.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 799
 • Liked: 5712
Ei voi kuin ihmetellä ihmisiä, jotka vieläkin elävät illuusiossa, jossa poliisi olisi taho, joka pyrkii jotenkin suojelemaan ja auttamaan kansalaisia sekä maassa vierailevia tai oleskelevia. Läpipolitisoitunut agendansuojeluvirasto.  Poliisi on tietoisesti suojellut maahan tulleiden rikollisuutta pimittämällä tietoja ja käymällä ihmisten kimppuun, jotka ovat tuoneet asioita esille. Poliisi vaikuttaa aktiivisesti julkisessa keskustelussa pyrkien haittamaan ihmisten ilmaisuvapautta.

Missä muuten on mystinen hyvää työtä tekevä rivipoliisi, jota jotkut aina hehkuttaa näissä keskusteluissa? Poliisi vuotaa kaiken mahdollisen tiedon, mutta jostain syystä ei näitä agendaan liittyvien rikosten tietoja.
Let's Go Brandon

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 221
 • Liked: 46119
 • Socialismo o muerte!
Useimmat jengiläiset taitavat olla Hölmölässä syntyneitä vähintään toisen polven matuja, eivätkä sittenkään ole "kotoutuneet". No, lisää rahaa kotouttamiseen, kyllä se siitä. Polpokin on täysillä mukana juonessa.  :facepalm:

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 795
 • Liked: 6386
 • Generating Hatespeech since 2011
Lisää persepanoa:
rikoskomisario Sampsa Aukio, joka myös lohduttaa, että "kynnys teräaseen käyttöön ryöstelijöillä on melko korkea"


Eli ryöstelijät ei puukota suurimmassa osassa tapauksia koska suurimmassa osassa jengi luopuu tavaroistaan vapaaehtoisesti, eli ei tarvita kuin lievää pahoinpitelyä nopeuttamaan omaisuuden siirtoa.

Sanottaisiinkohan samaa jos Soldiers of Odin alkaisi hakkaamaan somaleita, mutta vain niitä jotka ryöstelevät. Eli eihän ne kaikkia hakkaa, vain korkealla kynnyksellä niitä jotka ryöstelee.

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 2354
Ulkomaalaistaustaiseksi katsotaan henkilö, jonka molemmat vanhemmat tai ainoa tiedossa oleva vanhempi on syntynyt ulkomailla.

Ensimmäinen ryhmä turvapaikkaa hakevia somaleja tuli Suomeen Neuvostoliitosta toukokuussa 1990. Tämän jälkeen heitä tuli lisää, ja vuoden loppuun mennessä jo 1337 somalia oli hakenut Suomesta turvapaikkaa. Uusia somalijoukkoja tuli myös seuraavina vuosina, kun Suomi maahanmuuton kohteena oli keksitty.

Ensimmäiset somalivauvat syntyivät jo vuonna 1990 heti muuttoliikkeen alettua. Tällä hetkellä nämä Suomessa syntyneet ihmiset ovat noin 32-vuotiaita, ja monilla heistä on jo omia lapsia, joista vanhimmat ovat noin kymmenvuotiaita. Nämä lapset eivät enää näy tilastoissa ulkomaalaistaustaisina, koska heidän vanhempansa tai toinen vanhemmista on syntynyt Suomessa. Näiden kolmannen polven - tai miten tämä nyt lasketaan - somalien määrä tulee lisääntymään voimakkaasti lähivuosina, ja nämä nuoret alkavat olla siinä iässä, milloin jengeihin liitytään, jos ollaan liittyäkseen.

Tilastoista katsoen Suomessa ei tule koskaan olemaan yli 20 prosenttia ulkomaalaistaustaisia, vaikka koko Suomen kansa hiljalleen vaihdettaisiin muualta tulijoihin.

Rikollisuutta vähentäviä erityistoimenpiteitä voi olla vaikea kohdistaa kolmannen polven maahanmuuttajiin, koska kyseessä olisi etninen profilointi. Nämä ihmisethän katsotaan syntyperäisiksi suomalaisiksi.

Aika näyttää, onko väkivaltainen nuorisorikollisuusilmiö tullut jäädäkseen, vai vieläkö se saadaan hallintaan. Ilmeisesti kansalaisten on suojauduttava henkilökohtaisesti jotenkin. Se voi olla varsinkin nuorten kohdalla vaikeaa. Ehkä ei kannata ainakaan pitää mitään varastettavaa mukanaan. Auttaahan sekin vähän. Suomalaisten on hiljalleen totuttava suuresta maailmasta tunnettuun tosiasiaan, että joka paikkaan kaikkina aikoina ei kannata mennä. Katuturvallisuutta ei enää voida taata.

Circus Hypno

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 96
Jari Taponen on kyllä uskomaton tapaus. Ryöstörikollisuus on lisääntynyt. Tekijät ovat useista nuorista koostuvia porukoita (=jengejä), joissa ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuja. Kansalaisten turvallisuuden tunne sen kun laskee. Vanhemmat eivät enää uskalla kohta päästää lapsiansa yksin ulos, oli kyse sitten koulumatkasta tai kaverin luo menosta.

Tämän kaiken keskellä Taponen jaksaa vääntää semantiikasta ja kikkailee sanavalinnoilla.

Voi helevetti, etten paremmin sanoisi.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 114
 • Liked: 3013
Muutama omaan silmään töksähtävä kohta poliisin tiedotteessa:

Lainaus
Ryöstörikosten määrä kasvussa Itä-Uudellamaalla
 
Julkaisuajankohta 24.11.2022 12.10
UUTINEN

...
Ennalta estävässä työssä poliisi pyrkii tavoittamaan nuoret mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja puuttumaan nuoren rikoskierteeseen. Tämä on poliisin yksi keskeinen työmenetelmä.

– Kouluissa tehtävä työ ja yhteistyö kouluviranomaisten kanssa on keskiössä. Poliisin läsnäolo kouluissa pitää olla jatkossakin osa ennalta estävää työtä. Laillisuuskasvatus ja aktiivinen puuttuminen kouluissa tapahtuviin turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin on tärkeää, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen.

...

– Isossa kuvassa ennalta estävä työ liittyy syrjäytymisen aiheuttamien seurausten minimoimiseen ja jopa hallintaan. Poliisin ennalta estävässä työssä on pyrittävä vaalimaan poliisiin kohdistuvaa luottamusta. Se rakentuu päivittäisissä kohtaamisissa ja arjessa. Yhteiskunnan on pyrittävä huolehtimaan jollain tavalla myös putoajista, jotta emme menetä rikolliselle tielle seuraavaa sukupolvea, summaa Sartanen.
 
https://poliisi.fi/-/ryostorikosten-maara-kasvussa-ita-uudellamaalla

Kenelle tuo laillisuuskasvatus on tarkoitettu ja miten sen ajatellaan vaikuttavan? Vaikea uskoa, että Suomen kansalaisuuden saanut henkilö pitää ryöstelyä ja aseettomien uhkaa aiheuttamattomien ihmisten puukottamista laillisena.

Sartasen päätelauselma kertoo suoraan poliisin paradigman, joka on kommunismia tunteville tuttu. Rikollinen on aina yhteiskunnan uhri. Rikollinen ei ole henkilökohtaisesti syyllinen ryöstöihin, pahoinpitelyihin ja tappoihin. Yhteiskunnan rakenteet nyt vain vaikuttavat poloiseen laittomuuden tekoon päätyneeseen. Toki tästä ei pidä vetää sitä johtopäätöstä, että korkeinta päätäntävaltaa omaavat Sanna Marin ja Maria Ohisalo olisivat mitenkään syyllisiä tilanteeseen. Asiat vain menevät käsittämättömällä tavalla huonompaan suuntaan.
Tottelematon tieto aktivismissa

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 799
 • Liked: 5712
Voiko tätä naurettavampaa venkoilua olla?  :facepalm:

Lainaus käyttäjältä:  Valpo II:n virallinen Tiedonantaja 24.11.2022
Rikoksesta epäillyt pääsääntöisesti nuoria suomalaisia

-Epäillyt ovat valtaosin poikia tai miehiä ja epäiltyjen kansalaisuus on suurimmassa osassa tapauksista ollut Suomi.

-Itä-Uudenmaan alueella ryöstöistä epäiltyjen nuorten kansallisuudet jakautuvat suurin piirtein samassa suhteessa, kuin muissakin rikoslajeissa.

-Alueella ryöstörikoksia tekevät nuoret eivät poliisin tietojen mukaan ole varsinaisten katujengien jäseniä, vaikka jengimäistä käyttäytymistä on havaittavissa.

https://poliisi.fi/-/ryostorikosten-maara-kasvussa-ita-uudellamaalla


Tässä on sama kuin kohta akuuteiksi tulevissa sähkölaskuissa. Yhtään ihmistä, joka on ollut niitä aiheuttamassa, kohtaan ei tule osoittaa mitään myötätuntoa eikä auttaa heitä.

Yhtään holtittoman humanitaarisen maahanmuuton puolesta puhunutta, karkotusten helpottamista vastustanutta, maturikollisuuden salailua puolustanutta jne. ei pidä auttaa tai lohduttaa, kun osuu omalle kohdalle. Tämä ei tietenkään koske heidän lapsia. Lapset on itsestäänselvästi syyttömiä omien vanhempiensa poliittiseen fanaattisuuteen ja siihen, että vanhemmilla on pedofiilin ja huumekauppiaan moraali, jossa muiden ihmisten ja jopa omien lasten terveys ja turvallisuus ovat toissijaisia suhteessa heidän itsekkääseen hinkuun paistatella Hyvinä Ihmisiä.

Suomen poliisi on syöpä.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 221
 • Liked: 798
 • MC Narcissus
Suomen kansalaisuuden saa nykyään kuka tai mikä tahansa, joten varmasti monet väkivaltarikolliset ovat "suomalaisia".

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 817
 • Liked: 12427
 • Manner-Suomen Tasavalta
Tämähän on oikea huippuosaaja, laji tosin on huono, ensin Helsingissä ja sitten Turussa osallisena katuväkivallassa.

Tummennus lisätty.

Lainaus
Toinen Turun Majakkarannan puukotuksesta epäilty alaikäinen poika oli mukana Helsingin Vallilan tapossa kaksi vuotta sitten

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Turun Majakkarannan puukotuksesta kaksi 17-vuotiasta henkilöä. Toista epäillään kahdesta tapon yrityksestä ja toista kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Eino Kossila, Johanna Lehtola
14:15

Turun Majakkarannassa viime viikonloppuna tapahtuneesta puukotuksesta vangituista nuorista toinen on ollut epäiltynä lokakuussa 2020 Helsingin Vallilassa tapahtuneessa puukotuksessa.

Hän oli tuolloin 14-vuotias, eikä rikosoikeudellisesti vastuullinen. Tästä syystä häntä ei voitu asettaa syytteeseen Vallilan taposta, josta tuomittiin kaksi muuta 16-vuotiasta poikaa.

--

Yle on varmistanut syytetyn henkilöllisyyden ja sen, että hän on ollut Vallilan rikostutkinnassa epäiltynä ja että epäillään Majakkarannan puukotuksesta.

Turussa puukotettiin kahta, motiivina kosto, kohteena väärät henkilöt

--

Lounais-Suomen poliisi pyytää Majakkarannan puukotukseen liittyviä havaintoja, kuvia tai videoita osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lue aiheesta:

Alaikäisten puukotuksesta epäillyt vangittu Turussa – tapon yrityksistä epäillään kahta 17-vuotiasta nuorta

Poliisi: Turun Majakkarannan puukotusten motiivina kosto – uhreiksi valikoituivat väärät henkilöt

Kahta alaikäistä puukotettiin Turussa, toinen sai hengenvaarallisia vammoja – kaksi henkilöä otettu kiinni
https://yle.fi/a/74-20005933


Iltalehti tietää kertoa lisätietoja:

Tummennukset lisätty.

Lainaus
Epäily: Vallilan taposta syytteet välttänyt iski taas – vangittiin Turun Majakkarannan puukotuksesta

Vallilan puukotustapauksessa mukana ollut, mutta ikänsä takia syytteen välttänyt poika on nyt vangittu tapon yrityksestä epäiltynä.

Jatta Lapinkangas
Tänään klo 17:27 (muokattu klo 17:53)

--

Vallilan puukotus tapahtui lokakuussa 2020. Kolme teinipoikaa ryösti 18-vuotiaan huumekauppiaan, missä yhteydessä he puukottivat tämän hengiltä. Pojat ryöstivät huumekauppiaan yhteistuumin. He kaatoivat tämän maahan ja potkivat. Lopulta kaksi muuta piti kiinni, kun kolmas puukotti uhriaan minuuttien ajan.

--

Koeajalla

Vallilan puukottaja on sittemmin siirtynyt pääkaupunkiseudulta Varsinais-Suomeen. Toukokuussa 2021 Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänet nuorena henkilönä tehdyistä näpistyksestä ja laittomasta uhkauksesta sakkoihin. Teot tapahtuivat helmikuussa samana vuonna.

Nuori oli yrittänyt viedä kaupasta tavaraa ja jäi kiinni. Hänellä oli taskussaan pullonavaajan, jossa oli terä auki. Kun vartijat ottivat avaajan häneltä pois, uhkasi nuori vartijoita tappamisella.

Tämän vuoden maaliskuussa tuomiolista oli jo pidempi. Nuori tuomittiin muun muassa nuorena henkilönä huumausaineen käyttörikoksesta ja tuhotyöstä. Teot tapahtuivat helmikuussa 2021, hyvin pian edellisen tuomion tapahtumien jälkeen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi nuoren 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen,. Kyseisen tuomion mukaan koeaika päättyisi 31.3.2024.

Molemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/65ad0eb3-7db2-4f4c-8722-e36584c6ec4a

Hetken aikaa näytti jo lupaavalta, siis siinä mielessä, että (kidutus)murhaamisesta oli siirrytty "vain" myymälänäpistyksiin, tappouhkauksiin ja vahingontekoihin. Ainakin kehityssuunta oli ylöspäin. Mutta nyt taas retkahti, osallistumaan puukkojuttuun. Väärin kotouduttu, puukkojunkkari. :(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Hype

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 94
 • Liked: 29

Missä muuten on mystinen hyvää työtä tekevä rivipoliisi, jota jotkut aina hehkuttaa näissä keskusteluissa? Poliisi vuotaa kaiken mahdollisen tiedon, mutta jostain syystä ei näitä agendaan liittyvien rikosten tietoja.

Huvittava fantasia täällä aina tosiaan tämä myyttinen satuhahmo - rivipoliisi - joka tulee ja pelastaa tilanteen.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 990
 • Liked: 7292
 • Dirty white boy
PS ilmoitti eilisellä kyselytunnilla tekevänsä välikysymyksen juuri tämän ketjun aiheesta. Kokoomuksen Orpo ilmoitti samassa tilaisuudessa lähtevänsä mukaan siihen, mutta vielä samana iltana Mykkänen veti (ylemmän tahon käskystä) liinat kiinni ja pakkia päälle.

Lainaus
———

Eduskunnassa kokoomukselle osoittautui tänään erittäin vaikeaksi päättää, tekeekö se omaa politiikkaa vai tukeeko se hallituksen välinpitämättömyyttä kasvavan katuväkivallan ja jengirikollisuuden edessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo yhtyi perussuomalaisten esille nostamaan huoleen katuväkivallasta ja vaati, että tilanteeseen on puututtava laajalla keinovalikoimalla.

– Nyt on aika toimia. Koska kokoomus haluaa varmistaa, että jotain tapahtuu, me tulemme lähtemään mukaan perussuomalaisten välikysymykseen, Orpo sanoi painokkaasti tänään eduskunnan kyselytunnilla.

Sitten Mykkänen asetti ehtoja

Vaan lähteekö kokoomus sittenkään mukaan? Puoluejohtaja Orpon jälkeen salissa puhunut kansanedustaja Kai Mykkänen alkoi yllättäen pakittaa antaen ymmärtää, ettei kokoomus ehkä olekaan mukana välikysymyksessä.

– Huoli on opposition yhteinen, ja mikäli tekstistä päästään järkevään tulokseen, luulen, että hallituksen kannattaa varautua yhteiseen välikysymykseen, Mykkänen sanoi.

———
Suomenuutiset.fi 24.11.2022

Eihän nyt puolueen pj:n kuulu vetää linjoja puolueen politiikalle, vaan horista anttirinnemäisesti omiaan. No, vaikka välikysymys jäisikin väliin väärien sanamuotojen takia, niin eiköhän jämäkkääkin jämäkämpi Orpo saanut kuitenkin muutaman hölmön niiden toisien rattaiden kyytiin.
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 210
 • Liked: 11331
Kun Suomessa ei voi olla katujengejä, keksitään uusia määritteitä.  Uusi, ilmeisen kelvollinen, termi on "roadman-ilmiö"

Lainaus
AL: Poliisi saanut kiinni Tampereen naamio­ryöstäjiä – Taustalla roadman-ilmiötä
...

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula liittää tapaukset niin sanottuun roadman-kulttuuriin, jossa tavoitellaan rikoksilla rahoitettua kallista elämäntapaa.
...

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009225583.html


Edit:  Kun toiminta kuitenkin on ilmeisen kollektiivista, eikö sopivampi ilmaisu olisi "roadmen-ilmiö"? Tai peräti "roadmob-ilmiö"?
« Viimeksi muokattu: 25.11.2022, 14:01:32 kirjoittanut Siili »

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 799
 • Liked: 5712
Voisiko maan syöpä (poliisi) tulla kertomaan meille, täyttääkö nyt havaittu roadman-ilmiö kansainväliset roadman-ilmiölle asetetut kriteerit? Hankala puuttua asiaan, jos ei puhuta oikeilla nimillä.


Poliisi.  :facepalm: x 1 000 000
Let's Go Brandon

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 817
 • Liked: 12427
 • Manner-Suomen Tasavalta
Se varmaan lämmittää uhrin (tai tämän omaisten) mieltä kuulla, että kysymys ei sentään ollut siitä-ja-siitä ilmiöstä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 406
 • Liked: 109264
TK 129/2022 vp
Täysistunto
Torstai 24.11.2022 klo 16.01—19.20

Lainaus
2.1. Suullinen kysymys katurikollisuuden ja väkivallan lisääntymisestä (Veijo Niemi ps)

16.02 Veijo Niemi ps: Arvoisa herra puhemies! ”Vantaalla väkivaltaisten katuryöstöjen aalto”, ”Tampereella puukotukset kasvussa”, ”Nuorten väkivalta räjähtänyt pääkaupunkiseudulla”, ”Ryöstäjien määrä kasvoi rajusti” — siinä teille otsikoita tältä vuodelta. Ja mitä te olette asialle tehneet? Tuntuu, ettette mitään muuta kuin kertoneet, että poliisien määrää on muka lisätty ennalta ehkäisevään toimintaan.

Lisää otteita uutisista: Yli puolet nuorista ryöstäjistä on Helsingissä maahanmuuttajataustaisia. Jopa 95 prosenttia katujengeihin kuuluvista jäsenistä on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia. Joko on aika herätä ja myöntää ongelma?

Me perussuomalaiset haluamme tiukkoja toimia. Tässä ei nyt riitä enää ymmärtäminen, pään silittely ja maahanmuuttajien kotoutustoimien vaatiminen. Se tie on kuljettu loppuun, ja on nähty, mitä siitä seuraa.

Arvoisa pääministeri, mitä te aiotte tehdä tälle kasvavalle ongelmalle?

Lainaus
16.03 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Edustajan kysymys on hyvin ajankohtainen. On todella huolestuttavaa, että todellakin väkivalta, nimenomaan alaikäisten väkivalta, on lisääntynyt huolestuttavasti. Ja sen takia me olemme puuttuneet sekä tähän esitettyyn alaikäisten väkivaltaan että myös näihin muihin ilmiöihin, kuten katujengeihin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen, niin että olemme lisänneet poliisien määrää. Se on tärkeä toimi, jotta voimme puuttua rikoksiin, jotta saamme rikoksentekijät vastuuseen. Olemme lisänneet resursseja oikeuslaitokselle, jotta oikeuskäsittelyt olisivat mahdollisimman nopeita ja jotta rikoksentekijät joutuvat sitä kautta vastuuseen. Ja olemme lisänneet resursseja ennalta ehkäisevään työhön, niin kouluihin, nuorisotyöhön kuin esimerkiksi lastensuojeluun. Nämä kaikki ovat niitä toimia, mitä me tarvitsemme, jotta pystymme yhdessä vastaamaan tähän lisääntyneeseen rikollisuuteen. Tässä hallitus on toiminut hyvin määrätietoisesti, ei vain sisäministeriössä vaan myös muissa ministeriöissä. [Vilhelm Junnila: Miten se näkyy?]

Sisäministeri Mikkonen ohitti vastauksissaan kysymyksen maahanmuutto-osuuden.

Lainaus
16.05 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Kuten äsken sanoin, niin tämä on todella huolestuttava ilmiö, että nimenomaan alaikäisten väkivaltarikokset ovat lisääntyneet ihan tässä viime aikoina, ja esimerkiksi nämä tämmöiset ryöstöt on uusi, todella huolestuttava ilmiö. Sen takia on tärkeää, että meillä on resursseja poliisilla, joiden määrää olemme lisänneet tällä hallituskaudella merkittävästi. Itse asiassa viime hallitus leikkasi poliisien määrää [Petteri Orpo: Eikä leikannut!] heti toimeen astuessaan, ja poliisien määrä tippui todella alhaiselle tasolle, ja nyt tämä hallitus on joutunut tavallaan aloittamaan alusta sen työn, mihin viime hallitus aloittaessaan alkoi, koska määrät siitä vähenivät. Tämä on yksi tärkeä asia.

Mutta aivan yhtä tärkeää on se, että meillä on koulussa riittävät resurssit, meillä on nuorisotyössä riittävät resurssit, meillä on erilaisia harrastusmahdollisuuksia nuorille, niin että nuorilla on vaihtoehtoja ja nuorten tulevaisuusnäköala on valoisa. Sen takia esimerkiksi tänä korona-aikana olemme halunneet pitää huolta siitä, että lasten ja nuorten tukipalvelut ovat riittäviä ja sinne on satsattu.

Sisäministeri Mikkonen syytti edellistä hallitusta poliisien määrän leikkaamisesta.

Lainaus
16.09 Riikka Purra ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Onpa taas surullista kuultavaa. Kyse ei ole teidän lisäämistänne poliisien resursseista. Kyse on teidän ja koko eduskunnan ajamasta maahanmuuttopolitiikasta. Me olemme varoittaneet tästä ongelmasta, tästä ilmiöstä, vuosia. Mitä te olette tehneet? Vähätelleet sitä. Sanoneet, että me maalaamme uhkakuvia. Kertoneet, että maahanmuuttoon ei liity ongelmia.

Me seuraamme tismalleen Ruotsin ja muiden maiden jalanjäljissä. Mikäli me teemme samanlaista politiikkaa, me saamme samanlaisia tuloksia. Me olemme esittäneet lainsäädäntömuutoksia, toimenpiteitä maahanmuuttopolitiikkaan, kriminaalipolitiikkaan, nimenomaan katurikollisuuteen, jengeihin puuttumista. Tiukalla kädellä. Nyt ei riitä pään silittely, ei teidän aina vaatimanne uudet kotouttamistoimet ja maahanmuuttajien erikoispalvelut.

Perussuomalaiset on äsken kertonut jättävänsä välikysymyksen hallitukselle. Kysyn pääministeriltä: mitä te oikeasti aiotte tehdä, jotta pääkaupunkiseudun nuoret uskaltavat käyttää lähijunaa, uskaltavat kävellä täällä kaduilla?

Lainaus
16.10 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Kyllä minusta poliisien riittävät resurssit on yksi tärkeä osa sitä, että voimme puuttua rikollisuuteen. Se on äärimmäisen tärkeää, että poliisilla on mahdollisuus torjua rikoksia, olla läsnä, näkyä kaduilla, luoda sitä kautta turvallisuutta. [Marko Kilpi: Hoitaako poliisi kaiken?] Ja minä ihmettelen sitä, jos perussuomalaiset sanovat täällä, että te olette jo pitkään nähneet tämän ongelman. Kuitenkin silloin kun te olitte hallituksessa, poliisien määrää vähennettiin. Ja itse asiassa poliisien määrä, onneksi, viime hallituskauden puolivälissä kääntyi kasvuun siinä kohtaa, kun perussuomalaiset lähtivät hallituksesta.

Minusta on äärimmäisen tärkeää se, että tähän ongelmaan me etsimme yhdessä keinoja.

Etsimme keinoja poliisin riittävistä resursseista, puuttumisesta, mutta etsimme keinoja myös nimenomaan sieltä ennalta ehkäisevästä työstä, siitä, että kaikilla nuorilla on se turvallinen aikuinen, on se sitten koulussa, on se nuorisotyön kautta, on se harrastusmaailmassa. Meidän täytyy huolehtia siitä, että jokaisella nuorella täällä on turvallinen olo ja heillä on aikuisia, joihin he voivat luottaa.

Sisäministeri Mikkonen ohitti kysymyksen maahanmuutto-osuuden ja vieritti syyn poliisipulasta edellisestä hallituksesta pois potkituille perussuomalaisille kansanedustajille.

Lainaus
16.11 Sakari Puisto ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Ongelmallinen maahanmuutto johtaa ongelmiin, ja mitä enemmän ongelmallista maahanmuuttoa, sitä enemmän ongelmia on odotettavissa. Jos ajatellaan raaimmasta päästä, niin on tämä mainittu katujengirikollisuus, järjestäytynyttä rikollisuutta, radikalisaatiota, terrorismia ja sen uhkaa, erilaisia silpomisia, kunniaväkivaltaa. Nyt me ollaan puhuttu näistä ongelmista ja niiden riskeistä pitkään ja siitä, että jos nämä ongelmat päästetään rantautumaan ja juurtumaan yhteiskuntaan, niin niistä ei enää päästäkään tuosta vain eroon, vaan vähintään siitä tulee hyvin raskas ja pitkä prosessi. Sen vuoksi kysyisin sisäministeriltä: mitä te ajattelette, että kauanko näiden ongelmien ratkaiseminen kestää, paljonko nämä tulevat aiheuttamaan vahinkoa, paljonko se maksaa ja miten ylipäätänsä niistä edes päästään eroon?

Lainaus
16.12 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Todellakin meillä on monentyyppistä rikollisuutta, niin kuin tässä edustaja Puisto kuvasi. Meillä on esimerkiksi nämä ikään kuin perinteiset järjestäytyneen rikollisuuden jengit, moottoripyöräjengit, liivijengit, sitten meillä on tätä katujengi-ilmiötä, joka on myöhemmin syntynyt, ja nyt meillä ovat vielä viime aikoina nimenomaan tämä nuorten alaikäisten väkivaltarikokset huolestuttavasti lisääntyneet ja esimerkiksi tällaiset ryöstöt, mistä olemme valitettavasti saaneet nyt lukea viime päivinä tai viime viikkoina ja kuukausina lehdistä. Nämä ovat kaikki asioita, mihin meidän täytyy puuttua.

Mutta samanaikaisesti meidän täytyy ymmärtää, että kyse ei ole pelkästään maahanmuuttajista. Kyse on suomalaisista, kyse on täällä jo pitkään asuneista, ja meidän täytyy huolehtia siitä, että jokainen saa tukea — puhutaan lapsista, nuorista, perheistä — silloin kun sitä tarvitaan. Meidän täytyy huolehtia, että myös koululla, nuorisotyöllä, lastensuojelulla on riittävät resurssit. Esimerkiksi tässä viimeaikaisessa ryöstöilmiössä nimenomaan valtaosa näistä ryöstäjistä on lastenkodista karanneita, ja he tuolla kadulla ryöstävät.

Sisäministeri Mikkonen ohitti kysymyksen maahanmuutto-osuuden antamalla ymmärtää, että kyse on "suomalaisista, täällä jo pitkään asuneista".

Lainaus
16.13 Petteri Orpo kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Viikonloppuna Turussa nuorisojengi kävi satunnaisesti toisten nuorten kimppuun ja oli vakava puukotus, erittäin vakava tilanne. Näitä on nyt eri puolilla, erilaisia ilmiöitä. Joka tapauksessa ihmiset ovat äärettömän huolissaan. Vakavia asioita on tapahtunut. Tähän on puututtava.

Ministeri Mikkonen, poliisien määrä käännettiin kasvuun viime kaudella määrätietoisilla toimilla. Ei täällä voi ihan mitä tahansa puhua. Se on fakta. Mutta pelkästään tämä poliisien määrän lisääminen ei yksinkertaisesti riitä, tarvitaan laaja valikoima keinoja. Me olemme muun muassa jo vuosi sitten helmikuussa esitelleet tähän aiheeseen liittyen edustaja Tolvasen tekemän raportin, jossa on laaja valikoima sekä kovia että pehmeitä keinoja. Nyt ei ole nähty, että hallitus olisi ottanut tämän riittävän vakavasti. Nyt on aika toimia. Nyt tarvitaan konkreettisia keinoja.

Tätä ei voida jättää seuraavan hallituksen vastuulle, ei hallituksen sisäisten ristiriitojen taakse. On toimittava.

Ja koska me haluamme varmistaa, että jotain tapahtuu, me tulemme lähtemään mukaan perussuomalaisten välikysymykseen. [Perussuomalaisten ryhmästä: Hyvä!]

Puheenjohtaja Orpon mukaan "nyt tarvitaan konkreettisia keinoja", mutta kaikesta päätellen kokoomus ei voi sittenkään osallistua perussuomalaisten välikysymykseen, mikäli siinä esitetään maahanmuuttopolitiikan kiristämistä.

Lainaus
16.14 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Niin, toivottavasti täällä kuunnellaan, mitä vastataan. Minä sanoin, että viime hallituskauden puolivälillä, sen jälkeen kun perussuomalaiset lähtivät hallituksesta, suunta muuttui ja poliisien määriä ryhdyttiin lisäämään. Tällä hallituskaudella me olemme lisänneet niitä edelleen. Tällä hetkellä on sata poliisia enemmän kuin viime vuonna. Me tarvitsemme poliisia, se on selvä juttu.

Tapasin itse asiassa Ruotsin poliisin ylijohtajan viime viikolla, ja hänen viestinsä oli se, että meidän täytyy huolehtia poliisien riittävästä määrästä, mutta sitten meidän täytyy huolehtia nimenomaan siitä ennalta estävästä työstä. Ja se on koko yhteiskunnan asia, se on koulujen asia, se on kuntien asia, se on nuorisotyön asia, se on myös järjestöjen asia, ja me voimme auttaa järjestöjä siinä asiassa ja tukea, koska järjestöt tekevät hyvää työtä. Tämä on todellakin hallituksen yhteinen asia, ja kuten kerroin, niin olemme tänään yhdessä muiden ministereiden kanssa taas etsimässä uusia toimenpiteitä, miten tähän tilanteeseen voimme vielä puuttua.

Sisäministeri Mikkonen esitti uudestaan, että edellisestä hallituksesta pois potkitut perussuomalaiset estivät poliisien määrän lisäämisen.

Sanoiko Ruotsin poliisin ylijohtaja Mikkoselle kenties jotain maahanmuutosta?

Lainaus
16.18 Leena Meri ps (vastauspuheenvuoro): Kiitos, arvoisa puhemies! Tilannehan on se, että mikään määrä poliiseja ei riitä, ellemme keskity siihen, mistä perussuomalaisten kysymys tästä lähti. Sisäministeri Mikkonen, te olette kesäkuussa todennut, että maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä. Olette lisäksi todennut, että on täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä.
No, olemme lukeneet uutisia siitä, että on vakavasti väkivaltaisia katujengejä, ja poliisi nyt kertoo, että ryöstöjä on ollut tähän mennessä Helsingissä jo enemmän kuin viime vuosina. Poliisi kertoo myös, että näistä henkilöistä noin puolet on maahanmuuttajataustaisia.

Kysyn nyt teiltä, että ettekö te, ministeri, todellakaan näe, että maahanmuuton tuomia ongelmia pitää ratkoa myös sillä, että rikoksiin syyllistyneitä karkotetaan Suomesta ja maahantuloa rajoitetaan, kuten esimerkiksi Ruotsi aikoo tehdä? Otatteko oppi Ruotsista? Ja milloin?

Lainaus
16.19 Pääministeri Sanna Marin (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Se on juuri niin, että ei tämä asia ratkea vain poliisien määrällä. Varsinkin kun me puhumme nuorista rikollisista, jengeistä, katuväkivallasta — mikä on erittäin huolestuttava ilmiö ei vain täällä Suomessa, vaan tämä näkyy muuallakin Euroopassa — niin me tarvitsemme monenlaisia välineitä. Me tarvitsemme, totta kai, rangaistusasteikon, joka on riittävän tiukka. Me tarvitsemme näitä kovia keinoja. Kyllä me tarvitsemme poliiseja. Mutta sen lisäksi me tarvitsemme sosiaalityötä, me tarvitsemme toimenpiteitä koulun puolella, me tarvitsemme nuorisotyötä, ja kaikkien näiden eri toimijoiden pitää työskennellä yhdessä niin, että nuorten alkava rikollisuus voidaan katkaista heti alkuunsa. Ja nuoret tarvitsevat tervettä tekemistä — he tarvitsevat turvallisen kouluympäristön, turvallisen kotiympäristön ja he tarvitsevat harrastuksia — sellaista hyvää tekemistä omaan elämäänsä, joka on vaihtoehto tuolle toiminnalle, jota me valitettavasti yhteiskunnassamme näemme.

Ministerit Andersson ja Honkonen varmasti voivat kertoa lisää siitä työstä, mitä koulujen puolella tai nuorisotyössä on näiden asioiden osalta tehty. Mutta kyllä tätä kysymystä
pitää lähestyä laajasti yhteiskunnallisesta näkökulmasta. [Leena Meri: Ei siihen maahanmuuttoon tullut mitään vastausta taaskaan!]

Pääministeri Marin sivuutti kysymyksen maahanmuutto-osuuden.

Lainaus
16.24 Mari Rantanen ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Me voimme puhua täällä niin poliisin resursseista kuin koululle annettavista lisätuista, mutta siitä me emme pääse yhtään mihinkään, että tämä ilmiö, nämä ilmiöt liittyvät maahanmuuttoon. Ne liittyvät maahanmuuttoon, jota te tällä hallituskaudella olette vain ja ainoastaan löysentäneet.

Te ette ole tehneet minkään näköisiä kiristämisiä kotoutumiseen. Päinvastoin, meille tulee massiivista maahanmuuttoa lisää. Tällä hallituskaudella palautukset on romahtaneet. Tietojeni mukaan poliisin esittämät karkotuspäätökset eivät johda yhtään mihinkään, ne menestyvät huonosti, eikä rangaistuksia erityisesti alle 21-vuotiaiden osalta ei ole kovennettu eikä rikostiedustelun toimivaltuuksia ole lisätty. Täytyy sanoa, että kukaan tässä maassa ei halua tätä ilmiötä tänne eikä hyväksy, että tälle asialle ei tehdä mitään. Meidän lapsilla on jakamaton oikeus turvallisiin katuihin. Mitä te aiotte, pääministeri Marin, tehdä tälle asialle — nyt?

Lainaus
16.25 Pääministeri Sanna Marin (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Muistan, että me olemme käyneet tämän saman keskustelun tässä salissa aikaisemminkin [Välihuutoja perussuomalaisten ryhmästä — Timo Heinonen: Mutta teot puuttuvat!] ja sanon nyt, kuten sanoin myös aiemmin: jokainen maahanmuuttaja ei ole rikollinen. Välillä tuntuu, kun tätä keskustelua seuraa, että täällä halutaan sellainen mielikuva antaa. Jokainen maahanmuuttaja ei ole rikollinen. Esimerkiksi kun me tällä hetkellä katsomme, ketkä ovat he, jotka Suomeen tulevat, niin valtaosa heistä on ukrainalaisia pakolaisia. Noin 40 000, yli 40 000 ukrainalaista on paennut sotaa, tullut Suomeen, ja ainakin minä sanon, että tervetuloa ja lisääkin voi tulla. [Sanna Antikainen: Ei ollut kyse heistä!] Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että nämä ihmiset saavat turvaa, nämä ihmiset voivat elää tavallista elämää.

Me tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa. Meidän väestömme ikääntyy, meidän palvelutarpeemme kasvavat, me tarvitsemme tänne ihmisiä Suomen ulkopuolelta.

[Sanna Antikainen: Ette tiedä, mistä puhutte!] Tämä on tosiasia, ja hallitus on panostanut työperäisen maahanmuuton lisäämiseen. Mutta samanaikaisesti on totta, että kun me näemme yhteiskunnassa epätoivottavia ilmiöitä, niin myös niihin pitää puuttua — ovat ne sitten täällä syntyneiden kantasuomalaisten tai maahanmuuttajien tekemiä. Tähän rikollisuuteen pitää puuttua, ja siihen pitää suhtautua vakavasti.

Pääministeri Marin väisti kysymyksen ohjaamalla keskustelun Ukrainan pakolaisiin, työperäiseen maahanmuuttoon ja olkiukkoon, että kysyjä haluaa antaa mielikuvan kaikkien maahanmuuttajien rikollisuudesta.

Lainaus
16.31 Veijo Niemi ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Tässä on nyt jonkinlainen ristiriita. Olen edelleen Tampereen poliisien yhdistyksen puheenjohtaja, ja minulle on sieltä kylläkin lakimies Sarjanen kertonut, että tänä vuonnakin Pirkanmaan poliisilaitokselta, Sisä-Suomen poliisilaitokselta on vähentynyt noin 40 poliisivirkaa. [Perussuomalaisten ryhmästä: Ohhoh!] Miten te, arvoisa sisäministeri, näin voitte kertoa, että poliisien määrä on lisääntynyt?

Ja toinen sitten, arvoisa pääministeri, kun te sanotte, että ukrainalaisia... Joo, ukrainalaiset on ihan ok, mutta kun kävin maanpuolustuskurssilla Helsingin poliisilaitoksella katuväkivaltayksikön keskusteluissa: eivät he ole ukrainalaisia, nämä katujengit ovat mantaqajengejä täällä, ihan muunmaalaisia. Tämä on kylmä tosiasia. Nämä kaksi asiaa voidaan selvittää kyllä koska tahansa. — Kiitos.

Lainaus
16.32 Pääministeri Sanna Marin (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! En minä sanonut, että ukrainalaiset olisivat näiden ilmiöiden takana.  Kuvasin vain sitä, että maahanmuutto on paljon muutakin kuin perussuomalaisten esittämä katuväkivalta, jengiytyminen ja rikolliset. Meillä on paljon Suomessa maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, jotka eivät tee rikoksia, käyvät koulua, käyvät harrastuksissa, elättävät perheensä, tekevät töitä, elävät täällä kunnollista elämää. [Petri Huru: Onko joku väittänyt jotain muuta? — Juha Mäenpää: Me tiedetään se!] Mutta kun perussuomalaista ryhmää täällä kuuntelee, niin tulee sellainen käsitys, että ikään kuin joka ikinen tänne ulkopuolelta tullut olisi potentiaalinen rikollinen. Kyllä valtaosa on kunnon ihmisiä.

Ja sitten meillä on näitä ilmiöitä, jotka ovat valitettavia, ja ne ovat tosia, ja niihin pitää puuttua rangaistuksia koventamalla, [Leena Meri: Koska ne rangaistukset kovenee?] katsomalla koko tämä rangaistusasteikko kuntoon, puuttumalla väkivaltaan poliisien toimesta nopeasti — ylipäätänsä se, että meidän oikeusjärjestelmämme toimii. Mutta kyllä me tarvitsemme muitakin keinoja: sosiaalityötä, nuorisotyötä, työtä kouluissa, työtä laajasti yhteiskunnassa. [Puhemies koputtaa] Mielestäni on myös tärkeää kysyä, minkälainen on se yhteiskunnallinen asenneilmapiiri,  jonka esimerkiksi ulkomaalaistaustainen ihminen kohtaa. [Perussuomalaisten ryhmästä: Tehkää jotain!]

Pääministeri Marin väisti kysymyksen hakkaamalla olkiukkoaan, että perussuomalaiset kansanedustajat esittävät kaikki maahanmuuttajat Ukrainan pakolaisia myöten potentiaalisina rikollisina.

Maahanmuuttopolitiikan minkäänlainen järkeistäminen ja jo siitä keskusteleminen on tehty mahdottomaksi. Tällaisten valtaa pitävien poliitikkojen kanssa kanssa ei varmaan ole epäselvyyttä, että Ruotsin tie on Suomen tie.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 817
 • Liked: 12427
 • Manner-Suomen Tasavalta
Rikollinen on aina yhteiskunnan uhri. Rikollinen ei ole henkilökohtaisesti syyllinen ryöstöihin, pahoinpitelyihin ja tappoihin. Yhteiskunnan rakenteet nyt vain vaikuttavat poloiseen laittomuuden tekoon päätyneeseen.

Jokaista ryöstömatua kohti lienee kuitenkin vähintään yksi tai kaksi jotka päättivät olla ryöstelemättä. Vaikka siis yhteiskunta jotenkin ajaisi ihmisiä rikoksiin niin se ei voi olla kuin vain osaselitys, koska ihmisryhmässä kaikki eivät ryhdy rikoksiin, kenties suurin osa ei ryhdy. Matuja on tuhansia ja silti ryöstöjä ei tapahdu "edes" joka päivä, eli tekijät ovat vähemmistö kaikista. Eli ratkaiseva tekijä kuitenkin on ihmisen persoonan ja maailmankuvan kaltaisissa, päänsisäisissä, asioissa.

Lainaus
Yhteiskunnan rakenteet nyt vain vaikuttavat poloiseen laittomuuden tekoon päätyneeseen.

Mutta mutta, hmm. Eivätkö myös ehdolliset vankeusrangaistukset, ja karkotusmahdollisuuden puuttuminen, ole yhteiskunnallisia rakenteita? :)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 209
 • Liked: 10542
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Sariini väistelee ja jättää vastaamatta kysymyksiin koska se pystyy siihen. 68% suomalaista pitää sariinia lähes jumalolentona eikä kykene ylipäätään löytämään niitä varsinaisia pointteja asioista. Siksi SDP, "vihr" ja cuckoomus voittavat seuraavatkin vaalit pystyyn.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 795
 • Liked: 6386
 • Generating Hatespeech since 2011
Kun Suomessa ei voi olla katujengejä, keksitään uusia määritteitä.  Uusi, ilmeisen kelvollinen, termi on "roadman-ilmiö"

Lainaus
AL: Poliisi saanut kiinni Tampereen naamio­ryöstäjiä – Taustalla roadman-ilmiötä
...

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula liittää tapaukset niin sanottuun roadman-kulttuuriin, jossa tavoitellaan rikoksilla rahoitettua kallista elämäntapaa.
...

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009225583.html


Edit:  Kun toiminta kuitenkin on ilmeisen kollektiivista, eikö sopivampi ilmaisu olisi "roadmen-ilmiö"? Tai peräti "roadmob-ilmiö"?

Roadperson, muuten ollaan seksistejä rasismin lisäksi.
Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 617
 • Liked: 4600
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20006080

YLE syyttää taas poikiaTM ja nuorisoaTM. Pitkä juttu mutta kehitysmaalaiset tai maahanmuuttopolitiikka mainittu nolla (0) kertaa.  :facepalm:

Lainaus
Samat pojat tekevät ryöstöjä uudestaan ja uudestaan – Helsingissä kirjattu tänä vuonna ennätysmäärä alaikäisten ryöstöepäilyjä
[/b]
Nuorten tekemät katuryöstöt ovat herättävät huolta myös Tampereella. Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii yli kahtakymmentä nuorten tekemäksi epäiltyä katuryöstöä.
[...]
Yle kertoi kuluneella viikolla, että esimerkiksi Itä-Uudellamaalla tapahtuu ryöstörikos nyt useammin kuin kerran päivässä ja melkein aina mukana on vähintään yksi alaikäinen epäilty.

Sisä-Suomen poliisilaitos puolestaan tutkii yli kahtakymmentä nuorten tekemäksi epäiltyä katuryöstöä Tampereella. Poliisilaitoksella on tiedossa 11 ryöstön tekijät. Epäiltyinä on 15 miespuolista nuorta. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita. Tutkintojen yksityiskohdista kertoi ensin Aamulehti.
[...]
Halla-aho: The US has given Ukraine more than $15 billion worth of military aid, more than Europe combined. Given that this is a European war, and that we are the primary stakeholders, it should not be like this. Especially the big European countries could and should do much more.