UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2020-11-10 Helsingissä 100-150 vaarallisen nuoren joukko, valtaosa mamuja  (Luettu 67800 kertaa)

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 483
Taponen oli tänään aamuTV:ssä selittelöimässä asiaa. Tällä kertaa järkeily meni niin, että koska maahanmuuttajien rikokset eivät ole lisääntyneet yhtä paljon kuin maahanmuuttajien määrä, niin tällä asialla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.
Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden suhde oikeudenmukaisuuteen on suunnilleen sama kuin kommunistisen totuuden suhde totuuteen.

Torspo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 192
 • Liked: 633

Xxx

Hieno tilasto! Nyt alkoi kaunistelu, aiemmin täälläkin ollut vuosikohtainen tilasto oli varsin erinäköinen ja siinä oli valtava piikki tälle vuodelle.

Tuo tilasto on pyöristetty käyttämällä kolmen vuoden keskiarvoa. Jos tilanne tai kun pahenee varmaan siirrytään vielä pidempiin keskiarvoihin. Riittävän pitkällä ajalla saa nätin suoran viivan. 😒

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 458
 • Liked: 11883
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Taponen oli tänään aamuTV:ssä selittelöimässä asiaa. Tällä kertaa järkeily meni niin, että koska maahanmuuttajien rikokset eivät ole lisääntyneet yhtä paljon kuin maahanmuuttajien määrä, niin tällä asialla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.

Kyllä tuo vihervasemmistoon ja uuninpankon poikasiin uppoaa. Mies on nero, toki vain omassa sarjassaan.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9353
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Katso videoilta, kuinka hävyttömät nuoret tehtailivat rikoksia puukkoryöstöistä varkauksiin, joita esitettiin suorina lähetyksinä somessa

Julkaistu 3 tuntia sitten

--

Toisessa videolle päätyneistä tapauksista on kyse hieman erilaisesta tapauksesta, sillä kyse oli väkivallaksi äityneestä sanailusta. Tapauksessa väkivallan uhriksi joutunut mies oli herjannut Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ollutta nuorisoporukkaa näiden etnisen taustan ja oletetun vakaumuksen perusteella viime kesäkuussa. Kaksi seurueesta oli tämän johdosta pahoinpidellyt miestä – osan paikalla olleista pyrittyä hillitsemään tilannetta, osan seuratessa vierestä.

Rikokset kohdistuvat ikätovereihin

--

Eräässä tapauksista uhrit olivat sopineet arvokkaan, uutena noin 650 euron arvoisen MCM-merkkisen repun, AirPods-kuulokkeiden ja noin 350 euron Luis Vuitton -vyön myynnistä. Kauppatilanne muuttui kuitenkin ryöstöksi, kun ostajaehdokkaat eivät palauttaneetkaan katsomakseen otettuja tavaroita vaan pakenivat uhattuaan ensin toista uhreista päähän pukkaamisella ja lyömisellä.

--

"Voisin rullata tuon takin"

Toisessa tapauksessa kohteeksi päätyi arvokas takki, jonka seurue vei Helsingin Malminkartanon juna-asemalla.

– Koko homma lähti siitä, kun sanoin [kavereillemme] ollessamme junassa, että katso miten hieno takki. Sitten sanoin, että toi takki voisi olla mun, että voisin rullata (=ryöstää) ton takin siltä. Sen jälkeen [kaverit] oli, että rullataan vaan, rikoksesta tuomittu kertoi poliisin kuulusteluissa tuomion mukaan.

– Sen jälkeen, kun olin ottanut kaulasta kiinni, sanoin ”Riisu se takki!” Sen jalat alkoi tärisemään, ja sanoin uudestaan, anna se takki, jolloin se antoi sen mulle, mies kertoi.

--

Yli 1200 euron takkivarkaus livelähetyksenä yleisölle

Sarjassaan ehkä hävyttömin arvovaatteisiin liittyvä rikos oli tapaus, jossa parikymppinen mies oli vienyt Helsingin Stockmannilta Mocler-merkkisen toppatakin, jonka hinta oli 1245 euroa.

Mies oli rakentanut tapauksesta jonkinlaisen sometempauksen, ja oli etukäteen tiedottanut rikollisista suunnitelmistaan seuraajilleen ja kehottanut näitä seuraamaan tekoa reaaliajassa Instagramissa.

--

Mies sai varkaudesta ja muista rikoksista ehdollista vankeutta.

--

Mies tuomittiin myös muista rikoksista, kuten pahoinpitelystä, joka takkivarkauden tapaan oli videoitu sosiaalista mediaa varten.

Kovimmat tuomiot ehdottoman rajoilla

--

Kovin annettu tuomio oli 2 vuoden ehdollinen tuomio yhdistettynä 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Nuorista moni tuomittiin valvontaan rikoskierteen jatkumisen estämiseksi.

Yksi miehistä tuomittiin myös pahoinpitelystä, jossa hän oli kuvitellut pahoinpitelevänsä yhdysvaltaisen rap-tähden. Rikos oli videoitu suoraan sosiaaliseen mediaan.

Ville Eklund
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/katso-videoilta-kuinka-havyttomat-nuoret-tehtailivat-rikoksia-puukkoryostoista-varkauksiin-joita-esitettiin-suorina-lahetyksina-somessa/7999828
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 879
 • Liked: 17847
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
Rikokset kohdistuvat ikätovereihin
...ja tarkemmin sanottuna valtaväestöä edustaviin ikätovereihin. Tästä Forss sanoi aika selkeästikkin eräässä haastattelussa, että mamunuoret kohdistavat rikoksensa kantasuomalaisiin. Jos osat olisivat toisinpäin, niin kommunistihallitus olisi julistanut jo kansallisen hätätilan Suomeen kultamunien puolesta.

Lainaus
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007610780.html
Forss kertoo myös, että lisäksi on erittäin harvinaista, että ryöstöjen uhrit olisivat maahanmuuttajataustaisia. On vaikea sanoa, mistä se johtuu.

– Voisi ajatella, ettei haluta ryöstää muita maahanmuuttajia
. Sellaisiakin juttuja on ollut, mutta on paljon yleisempää, että tekijäpuolella on maahanmuuttajataustaisia ja saajapuolella muita.

Lainaus
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007611034.html
Huumausaineiden myyntiepäilyissä ja ryöstörikoksissa maahanmuuttaja­taustaiset alaikäiset ovat yliedustettuina, Forss kertoo.

Tämä sama asia on ollut näyttävästi esillä jo 2014, oliko se aikaa ennen kuin Helsingin poliisi alkoi "tapostelemaan"?
Lainaus
Nettipoliisi: Katujengi ”ei ole etninen ongelma, mutta asia liittyy maahanmuuttoon”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nettipoliisi-katujengi-ei-ole-etninen-ongelma-mutta-asia-liittyy-maahanmuuttoon/1406609a-6b96-358a-9eeb-d83a814f53fc

Huomaatteko muuten mitä tapahtuu kun Jari Taponen ei ole poliisin puhuvana päänä noissa lehtijutuissa? On olemassa kaksi eri todellisuutta Helsingissä: Taposen unelmapumpuli ja sitten hänen kollegoidensa reaaliversio.

"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 826
 • Liked: 11856
Lainaus
KK 851/2020 vp
Mitä hallitus aikoo tehdä eri tavalla, että nykyisen kaltainen kehitys, jossa maahanmuuttajat käyttäytyvät väkivaltaisesti kaduilla, saadaan pysähtymään?

Helsingissä 10.11.2020
Minna Reijonen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaisesti hallitus kiinnittää erityitä huomiota ihmisten turvallisuuden parantamiseen,  uusiin turvallisuusuhkiin varautumiseen ja turvallisuuden kokemuksen vahvistamiseen. Nuoret ovat muita ikäryhmiä useammin rikoksen uhreina ja tekijöinä, mutta Suomessa nuorisorikollisuuden taso on varsin alhainen kansainvälisesti vertailtuna.

Joidenkin nuorten häiriökäyttämisestä ja rikollisuudesta on käyty julkista keskustelua viime viikkoina. Nuorten tekemiksi epäiltyjen rikosten määrä on vähentynyt, (niin, siis kaikista rikoksista) samoin rikoksesta epäiltyjen osuus nuorten ikäluokissa. Joidenkin rikostyyppien kohdalla on havaittu kasvua. Tutkimuksen ja asiantuntija-arvioiden mukaan enemmistö suomalaisista nuorista voi hyvin ja entistä paremmin. Ongelmat ja rikokset kasaantuvat pienelle joukolle nuoria. Näiden nuorten ongelmat ovat entistä monimutkaisempia ja vaikeampia ratkaista, ja niihin liittyy usein myös ylisukupolvinen ulottuvuus. Tämä kehitys on ollut nähtävissä jo pidemmän aikaa ja siihen on puututtu eri keinoin.

Koronapandemian vaikutuksia on tässä vaiheessa vaikea arvioida luotettavasti, mutta näyttäisi siltä, että se on vaikuttanut nuorten tekemäksi epäiltyjen vakavien rikosten määrien lisääntymiseen. (ei voida arvioida, mutta voidaan aivan pokkana vetää johtopäätös?) Pandemian ja siihen liittyvien toimien johdosta kodin ulkopuolella nuorten kanssa tekemisissä olevien aikuisten määrä on vähentynyt, samalla myös sosiaalisen tuen ja toisaalta kontrollin määrä on laskenut. Rikoksista epäiltyjen ja niihin syyllistyvien nuorten taustat vaihtelevat laajasti. Samoin rikoksia tekevien nuorten tilanteet vaihtelevat. Merkittävimpiä tekijöitä rikoksia tekevien nuorten taustalla ovat  syrjäytyminen,  taloudellinen  huono-osaisuus  ja ongelmat elämänhallinnassa,  esimerkiksi päihteiden  käyttö. Erityisen  haasteellisen ryhmän  muodostavat  lastensuojelulaitoksista luvatta poistuneet nuoret. Lastensuojelun piirissäolevien lasten ja nuorten määrä on kasvanut, ja erityisen tärkeää nuorten tekemien rikosten ennalta ehkäisyn kannalta on vahvistaa lastensuojelun resursseja ja toimintakykyä. THL:n tuoreen selvityksen mukaan sijoitettuna asuvien lasten ja nuorten oikeudet eivät toteudu riittävän hyvin. Näiden nuorten oikeuksien toteutumiseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun on panostettava. (siis täh?)

Moniammatillinen Ankkuritoiminta ja poliisin ennalta estävä toiminta puuttuvatlasten ja nuorten tekemiin rikoksiin varhaisessa vaiheessa. Ankkuritoimintaa on kaikkien poliisilaitosten alueella. Ankkuritoiminnassa  lapsen ja nuoren  häiriökäyttäytymiseen  ja  alkavaan  rikollisuuteen  etsitään ratkaisu, joka ohjaa lapsen tai nuoren pois huonon kehityksen kierteestä. Myös perhe on mukana, sillä monesti  lapsen ja nuoren  ongelmat liittyvät  perheen  tilanteeseen.  Ankkuritoiminnassa  ennalta ehkäistään myös jengiytymistä. Parhaillaan kehitetään järjestelmää, joka tuottaa kattavasti ja luotettavasti tietoa Ankkuritoiminnan tuloksista.  Vuonna  2021  toteutetaan valtioneuvoston kanslian koordinoimalla valtioneuvoston yhteisen selvitys ja tutkimustoiminnan  rahoituksella TEAS-rahoituksella Ankkuritoiminnan vaikuttavuutta arvioiva tutkimus. Kehittämistoimenpiteiden lisäksi hallitus selvittää mahdollisuuksia vahvistaa Ankkuritoimintaa ja sen resursseja. Erityisesti psykiatrisia sairaanhoitajia tarvitaan lisää Ankkureihin. Osalla lapsista ja nuorista on jo vakavia ongelmia liittyen rikolliseen toimintaan. Näiden kohdalla rikosten nopea ja keskitetty tutkinta on keskeistä. Jos esitutkinta ja rikosprosessi kokonaisuudessaan kestää kauan, saattaa nuori tulkita tämän niin, että yhteiskunta ei puutu hänen toimintaansa. Samalla tulee näihin nuoriin myös kohdistaa tukitoimia, jotka puuttuvat rikollisen käytöksen juurisyihin ja edistävät heidän irtautumistaan rikoksista ja rikollisesta elämäntavasta. Sisäministeriön tavoitteena on varmistaa, että kaikilla poliisilaitoksilla nuorten tekemät rikokset tutkitaan nopeutetusti.

Hallitusohjelman tavoitteisiin liittyen oikeusministeriössä on käynnistetty rikoksenehkäisyhanke, jossa pitkittyneet rikos- ja väkivaltakierteet pyritään ehkäisemään kokonaisvaltaiseen ja moniammatilliseen tukeen perustuvalla uudella toimintamallilla.  Näiden toimintamallien pilotointi on käynnistymässä kolmella paikkakunnalla. Tavoitteena on, että jatkossa nuoriin rikosten uusijoihin kohdistetaan enemmän toimia. Vaikka näiden nuorten määrä on pieni, on tärkeää, että heidän rikoskierteensä katkaisemiseksi tehdään tehokkaita toimia.

Lapsen ja nuoren häiriökäyttäytymisen ja rikoksilla oireilemisen taustalla on usein mielenterveyteen liittyviä haasteita ja ongelmia. Sosiaali-ja terveysministeriössä kehitetään parhaillaan Tulevaisuuden sosiaali-ja terveyskeskus -ohjelmassa lasten, nuorten ja perheiden varhaista tukea ja matalan kynnyksen mielenterveys-ja  päihdepalveluja. Sosiaali-ja  terveysministeriön asettama Lastensuojelun vaativan sijaishuollon uudistamistyöryhmän loppuraportti valmistui vuonna 2020 ja se sisältää useita ehdotuksia mm. lastensuojelun vähimmäishenkilöstön säätämisestä, lapsiperheiden palvelujen parantamiseksi ja lasten ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen kehittämiseksi. Parhaillaan käydään läpi useita eri keinoja, joiden avulla edistetään uudistamistyöryhmän ehdotusten toimeenpanoa. Opetus-ja kulttuuriministeriön johdolla valmistellaan toimenpideohjelma kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi kouluissa ja oppilaitoksissa. Toimenpideohjelma julkaistaan tammikuussa 2021 ja ohjelmassa lueteltuja toimia tullaan toimeenpanemaan eri hallinnonalojen yhteistyössä. Opetus-ja kulttuuriministeriössä erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseen on varattu etsivän nuorisotyön valtionavustusten muodossa vuonna 2020 12,6 milj. euroa. (ettei heidän tarvitse varastaa himoitsemiaan merkkituotteita?) Lisäksi koronatilanteeseen liittyen järjestettiin lisähaku erityisavustuksille uuden etsivän nuorisotyön työntekijän palkkaamiseen vuonna 2020 yhteensä 3 milj. euroa. Työ-ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla hallitus on osoittanut neljännessä lisätalousarviossa 45 miljoonaa euroa nuorille suunnattuihin TE-hallinnon palveluihin, kuten matalan kynnyksen psykososiaalisen tuen tarjoamiseksi.

Helsingissä 9.12.2020
Sisäministeri Maria Ohisalo
Lainaus
KK 858/2020 vp
Mitä toimia hallitus aikoo tehdä ulkomaalaistaustaisten nuorten tekemälle rikollisuudelle Suomessa, 

miten hallitus aikoo estää jengiytymisen kehittymistä Suomessa ja

miten hallitus varmistaa kansalaisten katuturvallisuuden Suomessa?


Helsingissä 12.11.2020
Arja Juvonen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaisesti hallitus kiinnittää erityitä huomiota ihmisten turvallisuuden parantamiseen,  uusiin turvallisuusuhkiin varautumiseen ja turvallisuuden kokemuksen vahvistamiseen.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan alle 21-vuotiaiden nuorten osuus kaikista rikosepäilyistä on laskussa. Koko maan tasolla rikoksiin syylliseksi epäiltyjen nuorten määrä on ollut pääosin laskussa koko 2010-luvun. Erityisesti  15–20-vuotiaiden epäiltyjen  määrä on pienentynyt vuoden 2011 noin 24700:sta vuoden 2019 noin 14500: aan. Tilastojen mukaan rikollisuus keskittyy aiempaa pienemmälle joukolle nuoria. Sama ilmiö on havaittu myös Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin nuorisorikollisuustutkimuksissa. Tilastokeskuksen rikos-ja pakkokeinotilastoissa selvitetyistä rikoksista ilmoitetaan syylliseksi epäiltyjen ikä, kansalaisuus ja joitain sosioekonomisia taustatekijöitä. Tilaston mukaan ulkomaiden kansalaiset ovat väestöosuuteensa suhteutettuna yliedustettuja eri rikoslajeissa. Tutkimusten mukaan rikosalttiuteen ei vaikuta etninen tausta vaan muut tekijät, kuten syrjäytyminen ja lapsiköyhyys. Valtaosa suomalaisista lapsista ja nuorista voi hyvin ja he syyllistyvät harvoin rikoksiin. Toistuva ja vakava rikollisuus kasaantuu pienelle joukolle lapsia ja nuoria. Lapset ja nuoret, jotka tekevät paljon rikoksia, ovat usein myös itse rikoksen uhreja.

Lasten ja nuorten tekemien rikosten ennalta ehkäisyn ja rikoskierteen katkaisemisen kannalta keskeistä on vahvistaa lastensuojelun toimintaa. Lastensuojelun tarve on kasvanut. Lastensuojelun avohuollon asiakkaana oli vuonna 2019 lähes 53  000 lasta ja nuorta. Lastensuojeluilmoitusten määrä on kaksikertaistunut kymmenessä vuodessa ollen 85 700 vuonna 2019. Yhtä lasta kohden tehtiin keskimäärin 1,8 ilmoitusta. Vuonna 2019 sijoitettiin kiireellisesti huostaan 4 500 lasta (4% enemmän kuin vuonna 2018) ja huostassa olleiden lasten määrä oli edellisen vuoden tasolla, hieman yli 11 000. Kodin ulkopuolelle sijoitettuna oli lähes 19 000 lasta.

Rikoksia tekevien nuorten tilanteet vaihtelevat. Osa nuorista on sellaisen kehityksen alussa, joka voi johtaa jatkuessaan vakavaan rikoskierteeseen. Nuoret, jotka ovat vasta rikoskierteen alussa, tarvitsevat erilaisia toimia kuin nuoret, jotka ovat jo rikoskierteessä.

Niille lapsille ja nuorille, jotka ovat mahdollisen rikoskierteen varhaisessa vaiheessa, tarjotaan moniammatillisen  Ankkurin palveluja. Ankkuritoiminta  on  moniammatillista  yhteistyötä,  joka kohdistuu lasten ja nuorten (alle 18-vuotiaiden) hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennaltaehkäisemiseen. Ankkuritoiminnassa rikoksilla oireiluun etsitään ratkaisu, joka ohjaa lapsen tai nuoren pois huonon kehityksen kierteestä. Ankkuritoiminnan tulokset ovat olleet hyviä.  Ankkuritoiminnassa ennalta ehkäistään myös jengiytymistä. Ankkuria tehdään kaikkien poliisilaitosten alueella ja sitä vahvistetaan edelleen. Erityisen tärkeää on saada lisää psykiatrisia  sairaanhoitajia Ankkuriin.

Niiden nuorten kohdalla, jotka ovat jo syyllistyneet rikoksiin, rikosten nopea tutkinta on tärkeää. Helsingin poliisiin perustettiin vuonna 2018 nuorisoryhmä, joka tutkii keskitetysti kaikki alle 18-vuotiaiden tekemät rikokset yhteistyössä ennalta estävän toiminnon kanssa. Rikoskierteessä olevalle nuorelle määritetään "oma poliisi", joka tutkii kaikki häntä koskevat rikosepäilyt. Toimin-nan  tarkoituksena  on,  että  poliisi  ottaa  nuoren tilanteen kokonaisvaltaisesti haltuunsa ja tapaus tutkitaan nopeasti. Pitkään kestävä esitutkinta ja seuraamusten toteutuminen vasta vuosien kuluttua teosta voi johtaa siihen, että nuori kokee, että yhteiskunta ei puutu hänen toimintaansa. Lisäksi hän voi joutua syvemmälle rikoskierteeseen ja rikolliseen elämäntapaan ennen kuin hän joutuu edesvastuuseen rikoksistaan.

Vakavassa rikoskierteessä olevat lapset ja nuoret tarvitsevat myös muita toimia. Esimerkkinä näistä on oikeusministeriön hallitusohjelman osana käynnistämä rikoksenehkäisyhanke, jossa pitkittyneet rikos-ja väkivaltakierteet pyritään ehkäisemään kokonaisvaltaiseen ja moniammatilliseen tukeen perustuvalla uudella toimintamallilla. Näiden toimintamallien pilotointi on käynnistymässä kolmella (4) paikkakunnalla, jotka ovat Oulu, Rovaniemi, Vantaa ja Turku. Jengillä tarkoitetaan ryhmää, jossa on hierarkkinen rakenne ja yhteiset tunnusmerkit. Näitä ryhmiä on Suomessa järjestäytyneen rikollisuuden jengien lisäksi vain vähän. Nuorisojengien syntymiseen liittyvää uhkaa ei voida kuitenkaan vähätellä ja on tärkeää ennalta ehkäistä nuorten jengiytymistä tehokkaasti. Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja lapsiköyhyyden vähentäminen torjuvat syitä, jotka edistävät jengiytymistä. Poliisin ennalta estävä toiminta kokonaisuudessaan ennalta ehkäisee jengiytymistä. Paikallinen ongelmanratkaisu -toimintamalli, jossa paikallisesti puututaan yhteistyössä poliisin ja muiden toimijoiden kanssa ongelmiin, on osoittautunut tehokkaaksi tilanteissa, jotka voivat jatkuessaan johtaa jengiytymiseen. Harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen kaikille lapsille ja nuorille on tärkeä osa jengiytymisen ehkäisyä (ei tarvittu muutama vuosikymmen sitten), samoin nuorisotoimessa tehtävä työ. Lasten ja nuorten alkavan rikoskierteen katkaisu on tärkeä osa jengiytymisen ehkäisyä.

On torjuttava kehitystä, jossa rikoksilla rahaa ja asemaa hankkineet lapset ja nuoret muodostavat esikuvan muille, jotka kokevat olevansa huonommassa asemassa esimerkiksi kulutusmahdollisuuksien suhteen.

Helsingissä 9.12.2020
Sisäministeri Maria Ohisalo
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32167
Huomaatteko muuten mitä tapahtuu kun Jari Taponen ei ole poliisin puhuvana päänä noissa lehtijutuissa? On olemassa kaksi eri todellisuutta Helsingissä: Taposen unelmapumpuli ja sitten hänen kollegoidensa reaaliversio.

Toisaalta Forssinkin pitää yrittää jotenkin tukea liturgiaa, ainakin päällipuolisesti. Tällä viikolla paljastuneessa teinimurhassa Forss erikseen kertoi että epäillyt eivät ole maahanmuuttajataustaisia (jos muistan termivalinnan oikein). Tämän voi tulkita joko maahanmuuttajataustaisten hyveellisyyden korostamiseksi tai sitten piiloviestinnäksi siitä että ellei muuten törkeässä rikoksessa asiaa mainita, on tekijöissä nykyään oletusarvoisesti yksi tai useampi maahanmuuttajataustainen mukana...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 960
 • Liked: 31549
 • Easter Worshipper

Xxx

Hieno tilasto! Nyt alkoi kaunistelu, aiemmin täälläkin ollut vuosikohtainen tilasto oli varsin erinäköinen ja siinä oli valtava piikki tälle vuodelle.

Tuo tilasto on pyöristetty käyttämällä kolmen vuoden keskiarvoa. Jos tilanne tai kun pahenee varmaan siirrytään vielä pidempiin keskiarvoihin. Riittävän pitkällä ajalla saa nätin suoran viivan. 😒

Alle 18-vuotiaiden rikokset per 10 000 henkeä.

Miten käy tilastolle, kun tuodaan maahan 30 000 17-vuotiasta lisää?

Tämä oli hypoteettinen kysymys. Ei näin voi tapahtua.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 960
 • Liked: 31549
 • Easter Worshipper
Lainaus
KK 851/2020 vp
Mitä hallitus aikoo tehdä eri tavalla, että nykyisen kaltainen kehitys, jossa maahanmuuttajat käyttäytyvät väkivaltaisesti kaduilla, saadaan pysähtymään?

Helsingissä 10.11.2020
Minna Reijonen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaisesti hallitus kiinnittää erityitä huomiota ihmisten turvallisuuden parantamiseen,  uusiin turvallisuusuhkiin varautumiseen ja turvallisuuden kokemuksen vahvistamiseen. Nuoret ovat muita ikäryhmiä useammin rikoksen uhreina ja tekijöinä, mutta Suomessa nuorisorikollisuuden taso on varsin alhainen kansainvälisesti vertailtuna.
...
Helsingissä 9.12.2020

Sisäministeri Maria Ohisalo
Lainaus
KK 858/2020 vp
Mitä toimia hallitus aikoo tehdä ulkomaalaistaustaisten nuorten tekemälle rikollisuudelle Suomessa, 

miten hallitus aikoo estää jengiytymisen kehittymistä Suomessa ja

miten hallitus varmistaa kansalaisten katuturvallisuuden Suomessa?


Helsingissä 12.11.2020
Arja Juvonen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaisesti hallitus kiinnittää erityitä huomiota ihmisten turvallisuuden parantamiseen,  uusiin turvallisuusuhkiin varautumiseen ja turvallisuuden kokemuksen vahvistamiseen.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan alle 21-vuotiaiden nuorten osuus kaikista rikosepäilyistä on laskussa. Koko maan tasolla rikoksiin syylliseksi epäiltyjen nuorten määrä on ollut pääosin laskussa koko 2010-luvun. Erityisesti  15–20-vuotiaiden epäiltyjen  määrä on pienentynyt vuoden 2011 noin 24700:sta vuoden 2019 noin 14500: aan. Tilastojen mukaan rikollisuus keskittyy aiempaa pienemmälle joukolle nuoria. Sama ilmiö on havaittu myös Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin nuorisorikollisuustutkimuksissa. Tilastokeskuksen rikos-ja pakkokeinotilastoissa selvitetyistä rikoksista ilmoitetaan syylliseksi epäiltyjen ikä, kansalaisuus ja joitain sosioekonomisia taustatekijöitä. Tilaston mukaan ulkomaiden kansalaiset ovat väestöosuuteensa suhteutettuna yliedustettuja eri rikoslajeissa. Tutkimusten mukaan rikosalttiuteen ei vaikuta etninen tausta vaan muut tekijät, kuten syrjäytyminen ja lapsiköyhyys. Valtaosa suomalaisista lapsista ja nuorista voi hyvin ja he syyllistyvät harvoin rikoksiin. Toistuva ja vakava rikollisuus kasaantuu pienelle joukolle lapsia ja nuoria. Lapset ja nuoret, jotka tekevät paljon rikoksia, ovat usein myös itse rikoksen uhreja.
...
Helsingissä 9.12.2020
Sisäministeri Maria Ohisalo

Näihin pitäisi vastata jatkokysymyksellä:
"Arvoisa ministeri. Jos luette uudelleen kysymykseni, en erityisesti kysynyt teiltä tilastotietoja nuorten väkivaltatilastoista vaan kysyin mitä erityisiä ohjaus- tai kotouttamistoimia olette ajatelleet kohdentaa maahanmuuttajanuoriin jotta erityisesti heidän kohdallaan tämä rikollinen kehitys voitaisiin keskeyttää, estää tai ennaltaehkäistä.
Jos olen huolissani nuorten miesten päihtyneenä ajamisesta ja kysyn teiltä, miten nuorten miesten rattijuopumuksia voidaan ehkäistä, en halua vastaukseksi eri ikäluokkien osuutta rattijuopumustilastoissa tai miesten ja naisten rattijuopumustilastoja. Haluaisin vastaukseksi niitä toimenpiteitä.
Puhumalla vain tilastoista te vähättelette ongelmaa ja vain kerrotte, että mitään toimenpiteitä kyseiselle kohderyhmälle ei ole suunnitteilla
"

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 809
 • Liked: 29023
 • Sortumatta souda vaik' ois vastatuulta
Tämän hirvittävän rikoksen tekijöiden taustat lienee suomalaisia, mutta laitetaan tähän ketjuun, koska liittyy nuorisorikollisuuteen ja siihen, kuinka keskustelu on liikaa tekijöiden auttamisessa ja jonninjoutavissa moniammatillisissa kokouksissa - ei uhrien suojelemisessa ja tukemisessa konkreettisilla, toimivilla tavoilla.

Onko turvallisuudesta vastaava ministeri Ohisalo edelleenkään sanaakaan julkisesti osoittanut nuorisirikollisuuden uhreille?

Lainaus
16-vuotiaan pojan surman on herätettävä koko yhteis­kunta, sanoo rikos­ylitarkastaja

Poikkeuksellisen törkeä henkirikosepäily ja jatkunut kiusaaminen saavat rikosylitarkastaja Jonna Turusen vaatimaan nuorille oikeaa apua ”kivojen kokousten” sijaan.

Pahoinpitelyn uhrina Helsingin Koskelassa kuollut poika oli lastensuojelun asiakas. 16-vuotias uhri oli sijoitettu asumaan kodin ulkopuolelle. Helsingin poliisi on selvittänyt pojan kuolemaan johtaneita tapahtumia nyt kaksi viikkoa. Perjantaina 4. joulukuuta tapahtuneesta rikoksesta on edelleen vangittuina kolme 16-vuotiasta poikaa.

Murhaepäilyä tutkivien poliisien esimies, rikosylitarkastaja Jonna Turunen käsittelee nuorten tekemiä vakavia väkivaltarikoksia blogikirjoituksessaan. Erityisesti hän haluaa korostaa uhrien huomioimista.

Turunen kirjoittaa, että tällä murhaepäilyllä on yhteiskunnallinen merkitys. Sen lisäksi, että kyseessä on äärimmäisen vakava rikosepäily ja suuri tragedia läheisille.

Uhrin huoltajat ovat antaneet poliisille suostumuksen kertoa pojan olleen lastensuojelun asiakas. Turunen myös sanoo HS:lle, että uhrien selviytymisestä, tukemisesta ja rikosuhrien näkökulmasta yleensäkin pitäisi puhua enemmän eikä keskittyä kuvaamaan pelkästään sitä, millaisia teosta epäillyt ovat.

Koska usein uhritkin ovat lapsia tai nuoria.

”Nyt jos koskaan pitäisi kiinnittää huomio siihen, että tapahtumilla on tausta, jossa tehdyt toimenpiteet, tarjottu apu ja huolenpito eivät ole olleet riittäviä lapsen suojelemiseksi”, Turunen kirjoittaa.

Viime viikkoina on jo käyty runsaasti keskustelua nuorisorikollisuudesta. Yksi avaus aiheesta oli HS:n uutinen noin 100–150 väkivaltaisuudellaan huolta aiheuttavasta nuoresta. Julkisesta keskustelusta osa on keskittynyt kuvaamaan tilastoja nuorisorikollisuuden vähäisyydestä.

Turunen huomauttaa nyt, että pelkkiin tilastoihin katsominen ei riitä.

”Asioita ei pidä vähätellä. Pelkoa ei tarvitse lietsoa, mutta ei pidä vaietakaan siitä, miten asiat ovat”, Turunen kirjoittaa.

Vaikka nuorisorikollisuus on tilastoissa vähäisempää kuin edellisinä vuosikymmeninä, se on Turusen mukaan nyt selvästi kasvusuuntaista. Hän korostaa, että entistä pienempi määrä nuoria voi entistä huonommin ja että luvuilla mittaaminen on helppoa etäännyttämistä.

”Se ei koskaan kerro meille edes sitä, miten mittavat vaikutukset yksi tilastoitu henkirikos aiheuttaa yhteiskunnassa hyvinkin laajalle joukolle ihmisiä”, Turunen kirjoittaa.
----

Koskelan uhria oli esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan pahoinpidelty useita kymmeniä minuutteja. Pahoinpitely oli jatkunut useassa paikassa Koskelan sairaala-alueella.

Poliisi kertoi perjantaina, että Koskelan uhria oli mahdollisesti kiusattu pitkään. Samat kolme epäiltyä olivat esitutkinnan perusteella kohdistaneet uhriin väkivaltaa myös aiemmin ja taustalla oleva kiusaaminen oli ilmeisesti jatkunut pitkään.

”Jos kiusaamisen annetaan jatkua, eikä siihen puututa, meillä on lopulta käsissä vakavia väkivaltarikoksia”, Turunen sanoo yleisellä tasolla viittaamatta suoraan Koskelan tapaukseen.
----

Kenen tästä avauksesta pitäisi aktivoitua? Turunen ei nimeä suoraan ministeriä tai muutakaan vastuunkantajaa. Hän sanoo toivovansa, että puheenvuoro toimisi avauksena ja olisi esimerkki avoimuudesta keskustelussa nuorten väkivaltarikoksista. Hän toivoo, että tilastojen tarkastelusta päästään entistä tarkempaan keskusteluun.

”Ja koulut ovat keskeisiä, jos puhutaan koulukiusaamisesta”, Turunen sanoo.

Nuorten auttamisesta pitää Turusen mukaan saada nykyistä konkreettisempaa ja tehokkaampaa. ”Aivan liian paljon kulutetaan aikaa työhön, joka ei muuta maailmaa”, hän kirjoittaa.

”Kivoihin kokouksiin” jäävät verkostoitumiset eri alojen ammattilaisten kesken ovat Turusesta ongelmallisia. Työryhmien perustaminen ei hänen havaintojensa mukaan useinkaan johda konkreettiseen apuun nuorille.

Sen sijaan tulisi vahvistaa lastensuojelua ja tukea perheitä. Tehdä tarvittavia lainmuutoksia ja tehokkaita toimia riittävällä määrällä ammattilaisia.

”Siinä vaiheessa, kun poliisi tulee mukaan, ollaan auttamatta liian myöhässä”, Turunen sanoo HS:lle. ”Yhteiskunnan on tehtävä enemmän.”

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007692118.html?share=f4c19852ac38f750910824471567c9c4

« Viimeksi muokattu: 18.12.2020, 21:30:36 kirjoittanut Vellamo »
www.endcoronavirus.org, www.eroonkoronasta.fi

Politicians must be held to account by legal and electoral means, indeed by any national and international constitutional means necessary. State failures that led us to two million deaths are “actions” and “inactions” that should shame us all. - BMJ 4.2.2021

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 901
 • Liked: 19934
 • Pookie Vookie Kantri Män
Jos oikein muistan autossa kuulemistani Ylen uutisista, viime vuonna murhista epäiltiin kahdeksaa alaikäistä, tänä vuonna jo 49:ää. Ja tämä vain Uudellamaalla.

Tekijöissä on varmasti niin kantasuomalaisia kuin maahanmuuttajiakin. Pelkkä suomalaisten nuorten pahoinvointi ei tätä kuitenkaan selitä, vaikka he ovat populaatiossa enemmistönä. Kyseessä täytyy olla myös kasvava, maahanmuuttajiin ja heidän lukumääräänsä liittyvä trendi samoin kuin heidän väkivaltaratkaisukeskeiseen kulttuuriinsa liittyvät tendenssit.

Nyt ei jeesustelu auta. On puututtava juurisyihin, kuten maahanmuuttoon, huumekauppiaiden vapaaseen liikkuvuuteen, rangaistusten naurettavuuteen ja poliisin resurssien vähäisyyteen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 901
 • Liked: 19934
 • Pookie Vookie Kantri Män
Ylen uutisissa kerrottiin myös, että joka vuosi pelkästään Helsingissä on kateissa 700 kodin ulkopuolelle sijoitettua nuorta, he ovat nk. 'hatkassa'.

Yle kertoi säälien, että nämä itse tilanteensa valinneet karkulaiset ovat 'pakotettuja' elättämään itsensä kyseenalaisin keinoin, kuten rikoksilla tai seksin myynnillä.

Minusta kaikille hatkassa oleville pitäisi tavattaessa lyödä panta jalkaan ja se saisi pysyä siinä, kunnes ollaan aikuisia. Lisäksi me tarvitsisimme poliisin, joka sen sijaan, että se kyttää, ajaako joku kaupungissa neljänkympin alueella 44 kilometriä tunnissa, tekee jalkapartiota ja pysäyttelee potentiaalista ainesta, kyselee papereita ja hakuja. Ei tarvitse olla suuri nero tehdäkseen tätä vaikkapa Steissin alueella iltaisin ja viikonloppuisin tai tunnetuilla huumeenmyyntipaikoilla kaksneljäseitsemän.

Keinot kyllä ovat, jos halutaan. Ylen mussutus ei ole ratkaisu.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 169
 • Liked: 4745
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja Elpymisväline
Demlamafia laittaa erilaiset riviviranhaltijat elämään pelossa, virheitä vältellen. Tämän johodosta kaikenlaisiin johtotehtäviin tarvitaan rutkasti paksua hallintoa laatimaan ohjeita ja dokumentaatiota ihan vain siksi että kun se virhe joskus sattuu niin ei se ainakaan tähän "meidän" osastoon voi tulla allokoiduksi.

Tämä pyramidi seisoo päällään. Nimenomaan siellä asiakasrajapinnassa ts ruohonjuuritasolla tulisi olla sijaa maalaisjärjen käytölle ja luovalle tulkinnalle, nämä asiakkaat ovat niitä tärkeimpiä kansalaisia. Ylijohtajien palkoista en valita mutta vastuuta onnistumisesta vaadin kohdistettavaksi ylöspäin kunnes löytyy taho joka ei kaikkeansa ole tehnyt tämänkaltaisten tapahtumien ehkäisemisen eteen. Poliisin tehtäviin ei kuulu kaupunkisuunnittelu eikä sossun tehtäviin merkkivaatteiden ostelu.

Kysymys on enemmän poliittinen kuin hallinnollinen. Esim opettajien tulee voida puuttua kasvatuksellisesti näihin asioihin ennenkuin nassikat kasvavat ja tämänkaltaisesta perseilystä tulee kulttuuri-ilmiö.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista." - Petteri Orpo

"Olen tosi pahoillani siitä, että puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa." - Antti Rinne

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 118
 • Liked: 82
 • Guido Don Lust
^^ Oliko vielä niin että poliisilla ei ole teinixejä aikaa jahdata vaan se on jätetty sossun tädeille joilla ei olee suostuttelua vakavampia voimakeinoja käytettävissään. Onneksi notkujat sun muut "29 v nuoriso-gang" norkoilijat esim steissin kulmalla tarjoavat mielellään yösijan.

Sellasta joulumieltä vasemmiston hallitsemasta "hyvinvointivaltiosta"
Rauhan Susi. Perustuslaki 12 § Proud Western Chauvinist. This (is the) Holy Ground

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 316
 • Liked: 3590
 • Puolinuiva
Taposen mielestä mamut eivät ole yliedustettuina nuorten tekemissä ryöstöissä.

https://yle.fi/uutiset/3-11696370
Lainaus
[...]
Iltalehden ja Tilastokeskuksen tilastojen mukaan alaikäisten ryöstöissä ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina.

Marraskuussa Helsingin poliisi kuitenkin kertoi, ettei se tilastoi rikoksesta epäiltyjen etnisyyksiä. Poliisin mukaan arviolta 90 prosenttia rikoksia tekevistä nuorista on syntynyt Suomessa.

– Se, että osa rikoksia tekevistä nuorista tulee eri kieli- ja kulttuuritaustoista, vastaa kutakuinkin nuorison koostumusta Helsingissä, sanoi ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 652
 • Liked: 21501
 • Persuhtava keskustelija
Aina  kun sitä olettaa ettei voisi enää halveksia ihmistä enempää kuin halveksii taposen jartsaa, jartsa onnistuu tekemään jotakin mikä saa halveksimaan häntä vieläkin enemmän.

Taponen on varmasti maailmankaikkeuden paskin poliisi Suomalaisille, täydellinen maanpetturi.

Uskoisin, että jartsalle tulee vielä eteen ikävät ajat, kun tätä sontaa aletaan selvitellä, ruotsissa ilmeisesti alkaa jo olla sen verran tukalat oltavat että siellä näitä ulostuloja on jo ollut paljon joissa todetaan että persiilleen meni mamutus.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2020, 00:02:28 kirjoittanut ISO »
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32167
Sitä voisi kuvitella että tuo kertoisi massiivisesti epäonnistuneesta integraatiosta, mutta sitähän Taponen ei voi myöntää missään muodossa. Ja kun sitä ei edes poliisi voi myöntää, ei liene odotettavissa että tilanne kuin pahenisi tulevaisuudessakaan...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 650
 • Liked: 1210
Taposen mielestä mamut eivät ole yliedustettuina nuorten tekemissä ryöstöissä.

https://yle.fi/uutiset/3-11696370
Lainaus
[...]
Iltalehden ja Tilastokeskuksen tilastojen mukaan alaikäisten ryöstöissä ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina.

Marraskuussa Helsingin poliisi kuitenkin kertoi, ettei se tilastoi rikoksesta epäiltyjen etnisyyksiä. Poliisin mukaan arviolta 90 prosenttia rikoksia tekevistä nuorista on syntynyt Suomessa.

– Se, että osa rikoksia tekevistä nuorista tulee eri kieli- ja kulttuuritaustoista, vastaa kutakuinkin nuorison koostumusta Helsingissä, sanoi ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista.
[...]
Niistä nuorista suurin osa on ulkomaalaistaustaisia eli suomalaistaustaiset on pieni vähemmistö?.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 9314
https://yle.fi/uutiset/3-11696370
Laitetaan suosiolla vanhoihin juttuihin päivämääräkin, ettei kukaan luule uudeksi jutuksi: 19.12.2020

Ylellä pitkä juttu nuorison kipuilusta. Yusufit, Karimit ja Benjaminit (nimet muutettu) kertovat.

Lainaus
– Täällä liikkuu kaikenlaista jengiä. Jos sä kävelet esimerkiksi Kaisaniemen puistossa yksin, niin en usko, että sulle käy hyvin. Täällä on vaarallista jengiä, jotka miettivät pahaa. Jos ne näkevät, että sulla on hyvät vaatteet, ne tulee ottamaan ne tai rahaa sulta, hän kertoo.

– Se on alkanut leviämään täällä stadissa. Täällä kokoontuu liikaa jengiä. Täällä hengaa enemmän mamutaustaisia kuin suomalaisia, hän kertoo havainneensa.

Pitkä juttu joka kiertelee kuumaa puuroa kunnes yllä kuvatusti myöntää ongelman. Ainakin sen puolen minkä me kaikki jo tiesimmekin. Toki kansanryhmien suhdeluku merkitsee että valtaosa koko maan ongelmaisista nuorista on (vielä) kantaväestöä.

Mielenkiintoista semantiikkaa havaittavissa. Nuorisotyö kieltäytyy kutsumasta ryöstöporukoita jengeiksi, koska jengi tarkoittaa kuulemma järjestäytynyttä rikollisuutta.

Tämähän on kiva kuulla, koska siinä tapauksessa Suomessa ei todellakaan ole ollut jengejä "aina".


Lainaus
Iltalehden(siirryt toiseen palveluun) ja Tilastokeskuksen tilastojen(siirryt toiseen palveluun) mukaan alaikäisten ryöstöissä ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina.

Marraskuussa Helsingin poliisi kuitenkin kertoi, ettei se tilastoi rikoksesta epäiltyjen etnisyyksiä. Poliisin mukaan arviolta 90 prosenttia rikoksia tekevistä nuorista on syntynyt Suomessa.

– Se, että osa rikoksia tekevistä nuorista tulee eri kieli- ja kulttuuritaustoista, vastaa kutakuinkin nuorison koostumusta Helsingissä, sanoi ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

Nuorisotyöntekijä Anki Herlinin mielestä maahanmuuttajataustaisten nuorten vanhempien osallisuus yhteiskuntaan pitäisi taata paremmin.

Lasten kotoutumisesta puhutaan paljon, mutta olisi tärkeää, että vanhemmat oppisivat olemaan ja pysymään mukana yhteiskunnassa.

– Vahva suositus sille, että vielä enemmän opetettaisiin suomen kieltä ja tuettaisiin perheitä, hän sanoo.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2021, 15:08:34 kirjoittanut Kemolitor »
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Lainaus
Aukiolla juoksentelee nuorempien poikien porukka. Heistä kaksi kertoo asuvansa lastensuojelulaitoksessa.15-vuotias Karim kertoo, että syitä ovat "koulu ja rikokset".

Hän kertoo odottelevansa oikeudenkäyntiä, joka pidetään vielä tämän vuoden puolella.

– Törkeä ryöstö ja lievä ampuma-aserikos, hän kertoo syyksi.

Kun kysyn, miltä se tuntuu, hän vastaa:

– Ei ole hyvä juttu.

Syytä teoille hän ei osaa sanoa.

– Joskus pitää tehdä tyhmyyksiä.

*****

15-vuotias Karim haluaa vielä kertoa, ettei hän ole kajonnut ulkopuolisiin.

– Mun tyhmyydet eivät ole sellaisia, että olisin varastanut joiltakin ihmisiltä, jotka kävelevät kadulla. En voi tarkemmin sanoa, millaisia mun tyhmyydet on.


Onko kukaan koskaan miettinyt, miten Yle tuntuu löytävän näitä "haastateltavia" suoraan kadulta? Syyllistynyt törkeään ryöstöön, muttei ole kajonnut kehenkään "ulkopuoliseen"? Hah! Uskokoon ken tahtoo.  :facepalm:
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32167
Tuleepa mieleen eilisillalta Kampin keskuksesta tummanpuhuva puolen tusinan luokkaa 13-15 vuotiaan joukko jossa yksi suorastaan hyppi innosta kun selitti muille ymmärryskyvyn rajoilla liikkuvalla gettosuomellaan kuinka oli (ilmeisesti kaveriensa kanssa) ryöstänyt jonkun puukolla uhaten. Hienoja poikia kaikin puolin varmastikin. Tämänkin siis ehti kuulla sellaisella vajaan kymmenen sekunnin aikavälillä kun kävelivät paikallisen anniskeluravintolan oven ohi (jos nyt sellaista apinalauman pomppimista voi kutsua kävelyksi).
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kela_Platinum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 1600
Tuleepa mieleen eilisillalta Kampin keskuksesta tummanpuhuva puolen tusinan luokkaa 13-15 vuotiaan joukko jossa yksi suorastaan hyppi innosta kun selitti muille ymmärryskyvyn rajoilla liikkuvalla gettosuomellaan kuinka oli (ilmeisesti kaveriensa kanssa) ryöstänyt jonkun puukolla uhaten. Hienoja poikia kaikin puolin varmastikin. Tämänkin siis ehti kuulla sellaisella vajaan kymmenen sekunnin aikavälillä kun kävelivät paikallisen anniskeluravintolan oven ohi (jos nyt sellaista apinalauman pomppimista voi kutsua kävelyksi).

Näitä kun lukee niin maa vaikuttaa aika menetetyltä. Sitten taas suomalaiset käy iskemässä SDP siihen vaalilappuun ja homma jatkuu

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 9314
Ai se olilin vanha juttu. Jouduin siihen linkistä tämän

https://yle.fi/uutiset/3-11723405

jutun lopussa.

Lainaus
15-vuotias poika otettu kiinni epäiltynä tapon yrityksestä Helsingin Myllypurossa – vakavasti haavoittunut 17-vuotias uhri sairaalahoidossa

Uhri on kertonut, että tekijöinä olisi ollut 3–5 tuntematonta miestä, joihin hän oli törmännyt ulkona. Tapahtumapaikalla ei poliisin mukaan ollut kuitenkaan viitteitä puukotuksesta.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että rikospaikkana on ollut uhrin käytössä oleva asunto ja että häntä olisi puukottanut asunnossa vieraana ollut 15-vuotias poika. Epäilty tekijä on otettu kiinni toisesta asunnosta, jonne hän oli ehtinyt lähteä.

– Teon motiivi on vielä täysin epäselvä. Tarkempaa tietoa puukotukseen johtaneista syistä ei vielä ole tiedossa, rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Olosuhteet ja uhrin valehtelu kertovat aika selvästi huume/jengihommista. Etnisyydellä ei oikeastaan edes väliä.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 774
 • Liked: 1686
 • Panda nimeltä Kallan.
Ei liity Helsinkiin, mutta monikulttuurillisia lieveilmiöitä on ilmennyt myös Kivenlahdessa Espoossa.
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9353
 • Manner-Suomen Tasavalta
Neljä kuukautta myöhemmin kukaan ei ole tullut kertomaan mitään.

Lainaus
Alaikäistä poikaa puukotettiin hengenvaarallisesti Helsingissä – poliisi erittäin huolestunut: "Ei ainoatakaan yhteydenottoa"

Julkaistu 51 minuuttia sitten

Helsingin poliisi jatkaa Alppipuistossa 10. lokakuuta 2020 tapahtuneen epäillyn törkeän ryöstön yrityksen tutkintaa.

--

– Puistossa oli tapahtumahetkellä poliisin arvion mukaan useita kymmeniä nuoria. On erittäin huolestuttavaa, että emme ole saaneet yhtäkään yhteydenottoa tästä vakavasta rikosepäilystä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan epäillyt ovat nuoria miehiä, jotka olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin. Silminnäkijöiden kuvausten perusteella epäiltyjen porukka koostui noin kymmenestä henkilöstä, jotka olivat maahanmuuttajataustaisia.

--

Jari Heikkilä
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alaikaista-poikaa-puukotettiin-hengenvaarallisesti-helsingissa-poliisi-erittain-huolestunut-ei-ainoatakaan-yhteydenottoa/8058964
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 737
 • Liked: 15701
^kuinka ULLATTAVAA. POLPO kyttää 24/7 netissä foorumeita ja ääsbuukkia, ettei kukaan vaan sano poikkipuolista sanaa matuloisista -mukana talkoissa ollut myös tutkinnanjohtaja-nettikyylä FOBBA-FORS. Kaikki havainnot ja ennakkovaroitukset sensuroidaan ja varoittajia vainotaan.

Ja nyt sitten kaikki POLPOssa ovat ihan kauhian yllättyneitä, ettei kukaan tule kertomaan havaintojaan matuista vihapuhe-POLPOlle?  :facepalm:

Miten alhaisellä ÄO:lle sinne POLPOliiskouluun oikein pääsee? Ilmeisesti 1.5x kengännumero riittää?
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 401
 • Liked: 7547
^Siis kysytäänkö tässä vihjeitä siihen tapaukseen, jossa yksi kuoli sen yökerhon ulkopuolella? Vai onko tämä nyt toinen tapaus?

Ludicrous

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 203
 • Liked: 788
^Siis kysytäänkö tässä vihjeitä siihen tapaukseen, jossa yksi kuoli sen yökerhon ulkopuolella? Vai onko tämä nyt toinen tapaus?

Eri tapaus. Se tapahtui kesällä, uhrina kanssa nuori mutta sentään jo täysi-ikäinen, uhri kuoli eikä ainoastaan saanut hengenvaarallisia vammoja. Sitä paitsi siitä tapauksesta tekijät ovat jo tiedossa ja epäilemättä heidän kanssaan käydään ystävällishenkinen keskustelu, kunhan vaan kiireiltä keretään.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 966
 • Liked: 10377
Neljä kuukautta myöhemmin kukaan ei ole tullut kertomaan mitään.


Lainaus
Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan epäillyt ovat nuoria miehiä, jotka olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin. Silminnäkijöiden kuvausten perusteella epäiltyjen porukka koostui noin kymmenestä henkilöstä, jotka olivat maahanmuuttajataustaisia.
Tai kuten toisaalla ilmaistaan:
Lainaus
puhuivat suomea aksentilla ja olivat taustaltaan lähi-idän tai Afrikan suunnalta tulleita
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9e0d5d0e-cebc-4784-b3f2-db362fd07896

Toistaiseksi tämä ei toki tilastoja kovin pahasti rumenna. Kun polisilla ei ole epäiltyä, ei myöskään ole "taustaista" epäiltyä.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9353
 • Manner-Suomen Tasavalta
^^Viime vuonna oli koronasulkuja, ja siitä huolimatta ylivoimallapuukotuksia tapahtui useampia, ainakin kaksi. Uusi normaali tämäkin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: