Kirjoittaja Aihe: 2020-11-10 Helsingissä 100-150 vaarallisen nuoren joukko, valtaosa mamuja  (Luettu 582566 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 353
 • Liked: 134263
Mikäs Yleen meni? Tämähän on journalismia.

Lainaus
Hovioikeus pui helsinkiläisen katujengin tekemiksi väitettyjä rikoksia – syytettyjen mukaan jengiä ei ole olemassakaan

Helsingin hovioikeus alkaa torstaina käsitellä rikoksia, joiden takana on Helsingin käräjäoikeuden mukaan vuosaarelainen RK-katujengi.

Käräjäoikeus langetti aiemmin 12:lle ehdottoman vankeusrangaistuksen. Katujengin johtohahmona pidetty parikymppinen mies sai kahdeksan vuoden tuomion muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeän kiristyksen yrityksestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli järjestäytynyt rikollisryhmä ja kovensi rangaistuksia.

Syytetyt kiistävät hovioikeuteen jättämässään valituksessa kuuluneensa jengiin tai että koko jengiä olisi edes olemassa.

[...]

Abdinashir Mohamud Alin törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, kaksi ampuma-aserikosta, törkeän kiristyksen yritys, törkeä ryöstö, lievä ampuma-aserikos, huumausaineen käyttörikos, sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen, kahdeksan vuotta vankeutta.

Abdulaa Khalid Al-Mawla törkeä ryöstö, kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta.

Khaalid Mohamed Diriye kaksi tuomiota oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, kaksi vuotta ja kuukausi vankeutta.

Abdihakim Abdullahi Mahamud Farah törkeä ryöstö, pahoinpitely, kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Sakariye Abdi-Mahad Hassan Farah kaksi törkeää huumausainerikosta, kaksi vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Ayuub Hassan törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, törkeä huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeä huumausainerikos, ampuma-aserikos sekä huumausaineen käyttörikos, yhteensä neljä vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta.

Ilias Mohamed Hassan kaksi oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamista, kaksi vuotta ja kuukausi vankeutta.

Ridwan Rafle Hassan kaksi oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamista, kaksi vuotta ja kuukausi vankeutta.

Morad Elias Kichene huumausainerikos, kolme törkeää huumausainerikosta sekä ampuma-aserikos, kaksi vuotta seitsemän kuukautta vankeutta.

Samet Küçükyilmaz törkeä ryöstö, kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta.

Abubakar Isse Mohamed törkeä pahoinpitely sekä laiton uhkaus, kolme vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

[...]

Käräjäoikeuden mukaan RK-ryhmään kuuluneet ovat kavereita tai tuttavia, joista on muodostunut tiiviisti toimiva ryhmittymä.

Käräjäoikeus katsoi, ettei arvioinnin kannalta ole varsinaista merkitystä sillä, määritetäänkö ryhmä nimellisesti nuorisojoukkona tai niin sanottuna katujenginä. Samoin merkitystä ei ole silläkään, mieltävätkö ryhmittymään selvästi kuuluvat henkilöt itsensä sellaiseksi.

Oikeus tulkitsi, että syytetyt olivat viitanneet itseensä RK-tunnuksella useissa eri yhteyksissä, kuten musiikkivideoissa, viesteissä ja sosiaalisen median kommenteissa.

Ryhmän tiedetään käyttävän RK-98-tunnusta, joka viittaa Retkeilijänkatuun ja postinumeroon Vuosaaressa.

RK oli oikeuden mukaan pyrkinyt myös suojelemaan ryhmän ja sen jäsenten ”koskemattomuutta” ja ”kunniaa”. Tuomion mukaan jäsenet olivat valmiita yksituumaisesti ryhmän nimissä ja sen jäsenten puolesta uhkaamaan ihmisiä ja käyttämään väkivaltaa.
Yle 21.3.2024

Jutun ohessa kuvia syytettyjen AK-47-tatuoinneista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 966
 • Liked: 94160
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 885
 • Liked: 8019
Lainaus
Katujengeihin yhdistettyjä henkilöitä epäillään useista rikoksista

Julkaisuajankohta 28.3.2024 9.01

Helsingin poliisin katujengirikosten tutkintaryhmä on saamassa valmiiksi kaksi esitutkintakokonaisuutta. Molemmissa kokonaisuuksissa epäillään katujengeihin yhdistettyjä henkilöitä.

Ensimmäinen tutkintakokonaisuus lähti liikkeelle törkeästä ryöstöstä Vantaalla maaliskuussa 2023. Poliisi epäilee, että helsinkiläisen ryhmän jäsenet pahoinpitelivät vantaalaismiehen ja veivät häneltä omaisuutta.

– Poliisin näkemyksen mukaan kyse oli huumausaineiden myyntiin liittyvästä riidasta, jossa riidan toisen osapuolen epäillään asettaneen helsinkiläiselle epäillylle sakon. Tätä riitaa helsinkiläinen ryhmä lähti selvittämään usean henkilön voimin. Poliisin selvitysten mukaan kohtaamisen jälkeen ainakin osa henkilöistä varautui uuteen kohtaamiseen varustautumalla ampuma-asein, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Masi Puolakka.

Törkeään ryöstöön liittyviä henkilöitä epäillään laajasta kokaiinin hankkimisesta, välittämisestä ja myynnistä

Törkeään ryöstöön epäiltyjä yhdistettiin tutkinnan aikana asuntoon, jossa epäillään käsitellyn ja myydyn huumausaineita. Rikollisryhmän epäilleen hankkineen noin 13 kiloa kokaiinia heinäkuun ja lokakuun 2023 välillä ja myyneen huumausaineita eteenpäin. Tapausta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena.

– Poliisi sai kansalaisilta ilmoituksia, joiden mukaan Kontulan alueella sijaitsevasta asunnosta myytäisiin huumausaineita. Tämä pystyttiin yhdistämään osittain samoihin henkilöihin kuin törkeässä ryöstössä, sanoo rikostarkastaja Masi Puolakka.

Epäillyt ovat nuoria aikuisia, eikä heidän joukossaan ole alaikäisiä. Epäillyt ovat pääosin kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin etenkin kokonaisuuden laajuuden osalta.

– Tapaukseen liittyvät päätekijät on yhdistetty aikaisemmin Helsingin alueella tunnistettuun katujengiin, mutta tutkinnassa ei tullut ilmi esimerkiksi katujengien tunnuksia tai jonkin alueen tai nimen korostusta. Ryhmää voidaan poliisin näkemyksen mukaan kutsua järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi, arvioi Puolakka.

Poliisi takavarikoi tutkinnan aikana hieman yli 2,5 kiloa kokaiinia yhden epäillyn hallusta. Lisäksi huumausaineita takavarikoitiin epäiltyjen käyttämästä asunnosta Kontulassa.

Eri henkilöiltä takavarikoitiin myös käteistä rahaa noin 45 000 euroa, jonka epäillään olevan rikoshyötyä huumausainekaupasta.

Esitutkinnassa takavarikoitiin huumausaineiden ja rahan lisäksi konepistoolimallinen ase, käsiase, aseen osia sekä patruunoita. Aseiden hallussapitoa tutkittiin ampuma-aserikoksena ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

Rikoskokonaisuudessa on ollut vangittuna yhteensä seitsemän henkilöä, joista viisi pääepäiltyä on edelleen vangittuna. Epäiltyjä on yhteensä toistakymmentä.

Pikku-Huopalahden ampumistapauksesta ja törkeästä huumaisainerikoksesta epäillään Espoossa vaikuttavaan katujengiin liittyviä henkilöitä

Toiseen valmistumassa olevaan esitutkintakokonaisuuteen liittyy epäilty ampumistapaus Pikku-Huopalahdessa elokuussa 2023. Poliisin todistajalta saaman ilmoituksen mukaan Paciuksenkaarella oli ammuttu ohi ajavasta ajoneuvosta kahta henkilöä kohti käsiaseella. Tapausta on tutkittu tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Poliisi pyysi tapauksen asianomistajia ilmoittautumaan helmikuussa 2024. Asianomistajat saatiin selville mediassa uutisoidun tiedotteen ansiosta.

Tutkinnan perusteella poliisi epäilee, että autossa oli viisi tapahtuma-aikaan 17–18-vuotiasta miestä. Epäillyt kiistävät kuuluvansa mihinkään katujengiin.

– Poliisi epäilee epäiltyjen liittyvän Espoon alueella vaikuttavaan katujengiin, jolla on ollut aikaisemminkin välienselvittelyjä Helsingin alueella vaikuttavan ryhmän kanssa. Esitutkinnassa on noussut esille tietyn katujengin nimi, tietty postinumeroalue, käsimerkit ja rikollisen elämäntavan ihailu. Lisäksi poliisilla on taltioituna gangstarap-sanoituksia, joista osa sopii kuvaukseksi ampumistapaukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Marko Forss.

Poliisi epäilee asiassa ampumisen osalta tapon yritystä, minkä epäillyt kiistävät. Heidän mukaansa kyseessä oli paukkupatruunoilla tehty pelottelu. Poliisi ei löytänyt esitutkinnassa rikoksessa käytettyä asetta.

Poliisi aloitti tapon yritykseen liittyvän esitutkinnan aikana tutkinnan marihuanan ja hasiksen hankkimiseen, välittämiseen ja myyntiin liittyen, johon liittyy samoja henkilöitä kuin ampumistapaukseen. Tapausta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena.

Teoista epäiltynä oli vangittuna kuusi henkilöä. Kaikki epäillyt ovat tällä hetkellä vapaana.

Poliisi seuraa katujengitilanteen kehittymistä ja puuttuu uudella ryhmällä tehokkaasti ilmiöön liittyviin rikoksiin

Helsingin poliisilaitoksella aloitti heinäkuussa 2023 katujengirikollisuuteen erikoistunut tutkintaryhmä, jonka tehtävänä on estää, paljastaa ja tutkia vakavaa katujengirikollisuutta. Tutkintaryhmä tutkii katujengirikollisuutta pääkaupunkiseudulla yhteistyössä Länsi- ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten sekä Keskusrikospoliisin kanssa.

Poliisi on tunnistanut Suomessa noin 10 katujengiä, jotka eivät kuitenkaan ole tarkkarajaisia ryhmiä, vaan pikemminkin erilaisia alueellisia verkostoja. Katujengeihin liittyy reilut 300 henkilöä, joista noin 150 on aktiivisempia jäseniä. Pääosa katujengeistä vaikuttaa pääkaupunkiseudun alueella.

Tässä tiedotteessa ensimmäisenä kuvailtu rikoskokonaisuus kuuluu poliisin näkemyksen mukaan katujengitoiminnan alle, mutta on toiminnaltaan jo järjestäytynyttä rikollisuutta. Jälkimmäisessä rikoskokonaisuudessa toiminta on lähempänä nuorisorikollisuutta kuin järjestäytynyttä rikollisuutta. Molemmissa tapauksissa epäillyt ovat maahanmuuttajataustaisia.

Ensimmäiseen esitutkintaan liittyvät päätekijät on yhdistetty eri katujengiin kuin Pikku-Huopalahden esitutkinnassa mainittu Helsingissä vaikuttava ryhmä.

– Kyseiset tutkintakokonaisuudet kuvaavat katujengiryhmien toiminnan verkostomaisuutta, rikollisuuden vakavoitumista toiminnan jatkuessa ja ryhmittymien haitallisuuden eri asteita, toteaa rikostarkastaja Marko Forss.

Poliisin on tärkeää päästä puuttumaan vakavaan, järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvään toimintaan ja samaan aikaan ehkäistä sellaisten ryhmien toimintaa, jotka ovat mahdollisesti muotoutumassa osaksi järjestäytynyttä rikollisuuta.

– Esimerkiksi jälkimmäisessä esitutkinnassa selvisi, että osalla epäillyistä oli tahtotilana laajentaa toimintaa ja hankkia entistä suurempia määriä huumausaineita myytäväksi. Lisäksi ryhmän toimintaan ajautui mukaan kaveripiirin kuuluvia henkilöitä, jotka sinänsä pärjäsivät hyvin ja kävivät koulussa, mainitsee Forss.
https://poliisi.fi/-/katujengeihin-yhdistettyja-henkiloita-epaillaan-useista-rikoksista
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 333
 • Liked: 15881
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Ilta-Sanomille kehu, laittavat uutiseensa poliisin kuvan takavarikoiduista aseista, ja kertovat taustan. Tosin tämänhän pitäisi olla oletusarvo, että kerrotaan faktat.

Lainaus
KOTIMAA

Poliisi paljastaa: Katujengiläisiä epäillään uusista raskaista rikoksista

Katujengeihin kytkeytyviä ihmisiä epäillään uusista vakavista rikoksista pääkaupunkiseudulla.

Sanni Mattila
9:32

--

Molemmissa tapauksissa epäillyt ovat maahanmuuttajataustaisia.

--


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010324348.html

https://is.mediadelivery.fi/img/1920/15ff87b966bf0e93df628a5f1c142688.jpg.webp
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 986
 • Liked: 8031
... meillä mitään jengejä ole.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 2671
Hymm... konetuliaseita, huumeita, kunniakulttuuri, jengien väliset riidat, matala impulssikontrolli... Tässä alkaa olemaan aika keitos kasassa, ei mene kauan kun ihmetellään että miten ihmeessä me ollaan ruotsin tiellä. Miten v...ssa tässä näin kävi, mikä meni pieleen?


dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 026
 • Liked: 23200
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Hulluutta on tehdä sama asia uudelleen ja uudelleen ja odottaa erilaisia tuloksia. Jos etsit erilaisia tuloksia, älä tee samaa asiaa joka kerta.”
 -Albert Einstein
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 976
 • Liked: 7592
Hulluutta on tehdä sama asia uudelleen ja uudelleen ja odottaa erilaisia tuloksia. Jos etsit erilaisia tuloksia, älä tee samaa asiaa joka kerta.”
 -Albert Einstein

Samoin on todella turhaa löytääkseen jotain uutta, noudattaa ylhäältä tulleita ohjeita. Titteli ei takaa pätevyyttä.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 854
 • Liked: 2106
... meillä mitään jengejä ole.

Mitäs tälle surullisen hahmon ritarille on muuten tapahtunut? Vieläkö hän vaikuttaa Helsingin poliisissa?

Ja anteeksi jos toistan kaikkien ymmärtämän asian: mitä helvettiä tälläinen idiootti tekee ylipäätään julkisen sektorin työllistämänä? Eikö joku hoitokoti olisi hänelle oikeampi sijainti?

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 245
 • Liked: 9365
... meillä mitään jengejä ole.

Mitäs tälle surullisen hahmon ritarille on muuten tapahtunut? Vieläkö hän vaikuttaa Helsingin poliisissa?

Ja anteeksi jos toistan kaikkien ymmärtämän asian: mitä helvettiä tälläinen idiootti tekee ylipäätään julkisen sektorin työllistämänä? Eikö joku hoitokoti olisi hänelle oikeampi sijainti?

Taitaa käännellä mappeja Poliisikoulun kellarissa, Tampereen kupeessa Hervannassa.

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 854
 • Liked: 2106
Kiitos tiedosta, vaikuttaa paremman puutteessa oikealta sijainnilta hälle!

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 333
 • Liked: 15881
 • Manner-Suomen Tasavalta
Maksumuurin takana, mutta ilmaisnäyte jo kertoo jotakin.

Lainaus
Vä­li­koh­taus he­rät­ti pel­koa Es­poos­sa – Sil­min­nä­ki­jä: "Nuo­ria oli ai­na­kin 30, osal­la kom­man­do­pi­po"

--

Kauppakeskus Entressessä oli keskiviikkona vakava välikohtaus, jota poliisi tutkii ryöstönä. Silminnäkijä kertoo Länsiväylälle, että paikalla oli kymmeniä nuoria.

Emmi Ikonen
Eilen 12:22 | Päivitetty tänään 7:42

Espoon keskuksessa sijaitsevassa kauppakeskus Entressessä sattui keskiviikkona 10. huhtikuuta välikohtaus, jota Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii ryöstönä.

--

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/6693589
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 333
 • Liked: 15881
 • Manner-Suomen Tasavalta
Tappelussa mukana myös "yleisöä", ja tietty "kameraryhmä". Lapsia varoitetaan väärien tietojen levittämisestä, mikä oikein onkin, mutta entäs paikkansapitävien tietojen levittäminen sitten?

Lainaus
Tampere

Yläkoululaiset ottivat yhteen Tampereella ja kamera kävi – poliisi kertoo nuorten keskuudessa yleistyneestä ilmiöstä

Rikoskomisario Markus Antila sanoo, että alle 15-vuotiaiden rikoksiin liittyvät lähes aina sosiaalisen media, kännykät tai tietoverkot.

Rikoskomisario Markus Antila Sisä-Suomen poliisista sanoo, että kuvat ja videot liittyvät lähes aina jollakin tavoin tutkintaan päätyneisiin alle 15-vuotiaiden tekemiin rikoksiin.

Sari Sainio
23.4. 16:38
Aamulehti

SAMMON yläkoululla tapahtui maanantaina kahden oppilaan välinen yhteenotto. Tapahtumaa kuvattiin, ja poliisi kävi koululla lieveilmiöiden vuoksi. Asiasta viesti vanhemmille Sammon koulun perusopetuksen rehtori Maaret Tervonen. Hän toivoi viestissään, että vanhemmat keskustelisivat nuorten kanssa väärien tietojen ja videoiden levittämisestä sosiaalisessa mediassa. Tervonen kertoo Aamulehdelle, että koululle oli kutsuttu myös ulkopuolisia henkilöitä ja poliisi kävi koululla tämän vuoksi. Tervonen sanoo, etteivät nuoret välttämättä tiedosta, että väkivaltaan yllyttäminen on rikos.

--

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000010378961.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 820
 • Liked: 5237
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20087336

Lainaus
Poliisi tutkii kahta Vantaalla tapahtunutta törkeää väkivaltarikosta – epäiltyinä useita alaikäisiä

Lauantaina nuorisojoukko huitoi Myyrmäessä viidakkoveitsien tyyppisillä aseilla kohden taksinkuljettajaa, samana päivänä Kivistössä puukotettiin alaikäistä kerrostalon pihassa.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 983
 • Liked: 5675
"Mamulähiöt" eli "sensitiiviset lähiöt" ovat jo täällä.
Tulee vaan mieleen, että kuinkahan esim ruotsalaiset ja ranskalaiset kuvittelevat kontrolloivansa näitä alueita kun niissä asuu tulevaisuudessa enemmän ikäluokkansa miehiä kuin ns normaaleilla alueilla? Muutama länkläripoliisi vs satoja nuoria?
Se on kuulkaa vallankumous tulossa. Saa nähdä kykenevätkö enää edes Malmössä pitämään miekkarit kurissa vaikka apuja on Norjasta ja Tanskasta.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 383
 • Liked: 24901
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Se oli muistaakseni juuri vihr. Ville Niinistö joka toi suomalaiseen keskusteluun termin "hyvää pöhinää". Se tarkoitti nimenomaan haitallista maahanmuuttoa eli Afganistanin, Irakin, Syyrian ja Somalian nuorta miestä.

Termi oli osuva. Nyt tästä tietynlaisesta maahanmuutosta saa Tukholman, Kööpenhaminan ja Lontoon tapaan nauttia PK-seutu. Mun mielestä, kun on pakko, niin saa pöhistä lähinnä PK-seudulla.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 820
 • Liked: 5237
 • Puolinuiva
Arvaapa onko mokutus näiden kahdeksan syyn joukossa.  :flowerhat:

https://yle.fi/a/74-20088968
Lainaus
Kahdeksan syytä, miksi lapsista tuli Suomen yleisimpiä pahoinpitelijöitä – poliisi pelkää, mitä on vielä tulossa

Asiantuntijat kertovat, miksi poliisin tietoon tulee nyt niin paljon alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjä pahoinpitelyitä.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 353
 • Liked: 134263
Arvaapa onko mokutus näiden kahdeksan syyn joukossa.  :flowerhat:

https://yle.fi/a/74-20088968
Lainaus
Kahdeksan syytä, miksi lapsista tuli Suomen yleisimpiä pahoinpitelijöitä – poliisi pelkää, mitä on vielä tulossa

Asiantuntijat kertovat, miksi poliisin tietoon tulee nyt niin paljon alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjä pahoinpitelyitä.
[...]

Maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia ei mainita sanallakaan.

Tässä ne rivit, joiden väleistä pitäisi päätellä todelliset syyt:

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ryöstetään ikätovereilta kalliita vaatteita, älylaitteita ja jopa kenkiä jaloista ja laukkuja, lapsiasiavaltuutettu Pekkarinen kuvaa.

Rikosylikonstaapeli Mikko Pitkänen kuvaa roadman-ilmiön yleistyneen. Osassa nuorten porukoita väkivaltaa ihannoidaan ja siihen voi liittyä nöyryyttäviä piirteitä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 703
 • Liked: 65463
 • Kekkosen re-inkarnaatio
... meillä mitään jengejä ole.

Mitäs tälle surullisen hahmon ritarille on muuten tapahtunut? Vieläkö hän vaikuttaa Helsingin poliisissa?

Ja anteeksi jos toistan kaikkien ymmärtämän asian: mitä helvettiä tälläinen idiootti tekee ylipäätään julkisen sektorin työllistämänä? Eikö joku hoitokoti olisi hänelle oikeampi sijainti?

Taitaa käännellä mappeja Poliisikoulun kellarissa, Tampereen kupeessa Hervannassa.

"polamk taponen" nettihaku vie sivulle "Polamk somessa", mutta Taposen nimeä ei ole sivulla. Siellä on linkki poliisin virallisiin sometileihin. Avasin sivun ja sieltä löytyy mm. Jussi Huhtela edelleen, mutta ei Taposta.

Herra on taidettu haudata mappien alle tai itse ymmärtänyt vetäytyä. Hyvä niin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 824
 • Liked: 13103

"polamk taponen" nettihaku vie sivulle "Polamk somessa", mutta Taposen nimeä ei ole sivulla. Siellä on linkki poliisin virallisiin sometileihin. Avasin sivun ja sieltä löytyy mm. Jussi Huhtela edelleen, mutta ei Taposta.

Herra on taidettu haudata mappien alle tai itse ymmärtänyt vetäytyä. Hyvä niin.

-i-
Taposen aikaisempi virallinen nettiaktiivisuus liittyi hänen silloiseen toimenkuvaansa (Helsingin ennalta ehkäisevän toiminnan johtaja).  Nyt hän tekee jotain muuta, johon yhteiskunnallinen someaktiivisuus ei ilmeisesti istu samalla tavalla. 

Taponen mitä ilmeisimmin piti kovasti aikaisemmasta duunistaan, mitenköhän on laita nykyisen kanssa? Ehkäpä hän katsoo nykyään olevansa "vain töissä", kuten enemmistö virkamiehistä.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 210
 • Liked: 44312
 • Ego sum Spartacus
Jotenkin tulee sellaiset monikultin fibat tuosta, miten lienee?

Lainaus
X

Pyöristä barrikadeja kaupan oven eteen. Syljeskelyä, kirkumista, näpistelyjä ja räävitöntä huutelua. Nuorison häiriköinti Oulun Metsokankaan lähimarketissa on ajoittain niin räikeää ja pelottavaa, että kaikki aikuisetkaan eivät uskalla tai halua käydä kaupassa ostoksilla.

– Nuoret aiheuttavat kaupassa jopa vaaratilanteita henkilökunnalle ja asiakkaille. Asiakkailta tulee tosi paljon negatiivista palauetta, K-kauppias Anni Huurinainen harmittelee.

Rettelöivät nuoret ovat hänen mukaansa pääasiassa yläkouluikäisiä, jotka ilmaantuvat hengailemaan koulun jälkeen kaupan pihaan ja kauppaan sisälle. Huurinainen kertoo videolla, mitä kaupassa tapahtuu varsinkin iltaisin.

Joukon koko vaihtelee Huurinaisen mukaan kymmenestä jopa neljäänkymmeneen nuoreen. Kiellot ja komennukset kaikuvat kuuroille korville.

X

https://yle.fi/a/74-20088971

Lainaus
X

Alueen asukasluvun kehitys on voimakasta. Vielä vuoden 2008 alussa alueella asui 382 asukasta[3], kun vuoden 2009 alussa asukkaita oli 1 224 ja vuoden 2014 alussa jo yli 5 000.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Metsokangas

Lainaus

Met­so­kan­kaan lammas saatiin kiinni, mutta sen omis­ta­ja on yhä ar­voi­tus – Vi­hi­luo­don ky­lä­yh­dis­tys joutuu nyt pun­ta­roi­maan, mitä tehdä kor­va­merk­kaa­mat­to­mal­le päs­sil­le

X

https://www.kaleva.fi/metsokankaan-lammas-saatiin-kiinni-mutta-sen-omist/4901918

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 258
 • Liked: 1187
Ammattikasvattajana toteaisin että aika moni yläasteikäinen kaipaisi turpaansa niin että soi. Ongelmakauppoihin vartija ovelle ja porttikielto kaikille alaikäisille ilman huoltajaa. Kaasua riehujille. Ongelma ei ole keinojen puute vaan haluttomuus tehdä asioille mitään. Ihan alkajaisiksi vaikka kuvaisi tätä perseilyä ja vuotaisi videon ylilaudalle. Riehujien nimet olisi selvillä tunnissa.

Mutta jos nauttivat enemmän mayhemista niin kädet ylös vaan.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 724
 • Liked: 6529
 • Sananvapaustaliban.
On raadollista että yhteiskunnan pitää opettaa talvet lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan sekä vetää kesäisin rakentavasti turpaan. Siis että se epäonnistuu molemmissa.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Vale, emävale, yle.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 820
 • Liked: 5237
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20091891

Lainaus
Poika hakattiin ja pakotettiin riisuutumaan pakkasessa teräaseella uhaten Vantaalla – oikeudenkäynti alkoi

Kolme nuorta on Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytettynä vakavaan väkivaltaan johtaneesta tapauksesta. Oikeusasiakirjat määrättiin salaisiksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään maanantaina oikeudenkäynti jutussa, jossa 14-vuotias poika joutui vakavan väkivallan uhriksi.

Syytteissä on kyse tapahtumista Vantaan Hakunilassa vuoden 2022 marraskuussa. Poliisin mukaan 14-vuotias oli houkuteltu Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen tapaamaan ystäviään.

Paikalla poikajoukko yritti poliisin mukaan ryöstää uhrin. Uhria hakattiin ja potkittiin päähän ja hänet pakotettiin riisumaan alasti teräaseella uhaten, poliisi on kertonut.

Poliisin mukaan yksi epäillyistä pojista kuvasi uhrin riisuttamisen ja nöyryyttämisen.

Uhri pääsi poliisin mukaan pakenemaan hyppäämällä jyrkänteeltä muutaman metrin korkeudesta alas. Sen jälkeen poika harhaili pakkasessa alastomana ja päätyi noin kilometrin päähän, missä sivulliset henkilöt huomasivat hänet, auttoivat turvaan ja soittivat apua.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 011
 • Liked: 5504
Hovioikeuden mielestä Kurdish Mafia onkin löyhä nuorisoporukka:

Lainaus
Hovioikeus: Kurdish Mafia ei ole katujengi – Milan Jaffin tuomio lieveni roimasti

Helsingin hovioikeus on antanut tuomionsa niin sanottua Kurdish Mafiaa tai 47-katujengiä koskevassa jutussa. Toisin kuin käräjäoikeus aiemmin, hovioikeus katsoi, ettei kyseessä ole ollut järjestäytynyt rikollisryhmä.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Milan Jaffin kymmenen vuoden vankeuteen ja räppäri Cavallinin, oikealta nimeltään Yahye Mohamudin, yhdeksän vuoden vankeuteen. Hovissa molempien rangaistukset putosivat reiluun kuuteen vuoteen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010497058.html
Nyt olisi ollut tilaisuus antaa kovien rangaistusten myötä sellainen viesti, että matujengeily ei Suomessa kannata. Mutta mitä vielä, hovi alensi tuomiota reilusti. Milan Jaff ja tuo mutiainen ovat kohta taas vapaalla jalalla keppostelemassa ja tekemässä videoräppipaskaa.

Tuollaiset yhteiskunnalle haitalliset paskaläjät pitäisi vähintäänkin kopittaa pitkäksi aikaa tai sitten karkottaa maasta. Mikä siinä on niin vaikeaa?
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Weijer

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 44
 • Liked: 53
Ihmeellinen pelkuruus tuottaa näitä päätöksiä.
Onhan pitkään puhuttu ja länkytetty, että halutaan ehkäistä Suomessa jo Ruotsissa tapahtunut jengiytymisperseily-ilmiö.
Siinäpä olisi nyt Hesarin "tutkivalle journalistiporukalle" todellista matskua: tutkia, miksi MJ:n tuomio lähes puolittui hovissa.
Toi hovioikeuden päätöshän antaa selkeän signaalin alaikäisille pikkudiilereille, että Suomessa voi puuhailla kaikenlaista ilman, että saa ansionsa mukaan.
Hesarin "tutkiva journalismiryhmä, tjs. tutkikoon päätöksen motiiveja.
Onko tapahtunut uhkailua esim.
En ole salaliittoteoreetikko, mutta todella huono päätös.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 966
 • Liked: 94160
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Tuollaiset yhteiskunnalle haitalliset paskaläjät pitäisi vähintäänkin kopittaa pitkäksi aikaa tai sitten karkottaa maasta. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Vaikeaa on se, että kommunistiset demlatuomarit edistävät yhteiskunnallista kaaosta näillä edistyksisillä tuomioilla.

Miksi?

Internationalistisen maailmanvallankumouksen pitkän kaavan mukaan seurauksena on lopulta systeemin romahdus, joka tarvitaan, jotta uusi utopistinen maailmanjärjestys saa elintilaa.

Uutta kommunismijärjestelmää ei tule, mutta kun siirtymää yritetään, niin nämä edistykselliset tuomarit poistetaan yhtälöstä ensimmäisenä, koska silloin ei kaivata lälläilyä, vaan vahvaa johtajaa ja rautaista saapasta.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 025
 • Liked: 2285
Ihmeellinen pelkuruus tuottaa näitä päätöksiä.
Onhan pitkään puhuttu ja länkytetty, että halutaan ehkäistä Suomessa jo Ruotsissa tapahtunut jengiytymisperseily-ilmiö.
Siinäpä olisi nyt Hesarin "tutkivalle journalistiporukalle" todellista matskua: tutkia, miksi MJ:n tuomio lähes puolittui hovissa.
Toi hovioikeuden päätöshän antaa selkeän signaalin alaikäisille pikkudiilereille, että Suomessa voi puuhailla kaikenlaista ilman, että saa ansionsa mukaan.
Hesarin "tutkiva journalismiryhmä, tjs. tutkikoon päätöksen motiiveja.
Onko tapahtunut uhkailua esim.
En ole salaliittoteoreetikko, mutta todella huono päätös.

Kysehän voi olla myös siitäkin, että näitä tämmöisiä samantyyppisiä porukoita on Suomessa jo niin monta, ettei kaikkiin voi nyt alkaa mitenkään soveltaa yhtäkkiä perustetta, joka olisi ollut ilmeinen jo 10-20 vuotta.
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Circus Hypno

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 164
 • Liked: 685
Lainaus
Hovioikeus: Kurdish Mafia ei ole katujengi – Milan Jaffin tuomio lieveni roimasti

..

Toisin kuin käräjäoikeus aiemmin, hovioikeus katsoi, ettei kyseessä ole ollut järjestäytynyt rikollisryhmä.

..
Ryhmä siis kulkee nimellä Kurdish Mafia, mutta ei se nyt HO:n mukaan sitten vaan ole järjestäytynyt rikollisryhmä. Ihme lapatossumeiningillä taas hakemalla haettu ymmärrystä porukalle ja lievennetty tuomioita.

Maikkarin puolella rikostoimittaja Pekka Lehtinen kirjoittaa: "Milan Jaffia odottaa vapaus ja uhkaa karkotus". Mutta eiköhän nyt kaikille ole selvää, että eihän tätä Jaffia saada täältä karkotettua. Karkotuspäätöstä tehdessä kyllä taas haetaan vaikka laarinpohjalta ymmärrystä vaikealle elämälle täällä "rasistisessa ja kylmässä Suomessa" ja miten vaikeata se elämä siellä isienmaassa vasta tuleekin olemaan. Eikä myös varmasti karkotusta punnittaessa unohdeta, että onhan meillä täällä kuitenkin "kauhia työvoimapula" ja "kestävyysvaje", joten joka käsi tarvitaan.

Lehtisen kirjoituksen voi lukea tuolta: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-milan-jaffia-odottaa-vapaus-ja-uhkaa-karkotus-nain-katujengien-rikollisuus-on-muuttunut/8957348