Kirjoittaja Aihe: The Great Reset  (Luettu 157725 kertaa)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #60 : 29.12.2020, 00:52:00 »
Kuulostaa höpöselityksiltä. Keskuspankin kykyä jarruttaa suurta lamaa haittasi suuresti dollarin sitominen kultakantaan. Suuren laman seurauksena annettiinkin 1934 Gold Reserve Act Rooseveltin executive orderina, mikä lopetti kullan monetaarisen käytön.

Joskin täydellistä konsensusta Suuren laman syistä ei ole, koska jokainen ekonomisti painottaa omia näkemyksiään, niin välitön pääsyy oli 1929 vuoden pörssiromahdus, joka johti talouden ketjureaktioon. Tätä ennen pörssi-indeksit oli noussut trendimäisesti vuodesta 1921 noin viisinkertaiseksi koska osakkeita oli voinut mm. ostaa lainaksi eli rahan määrää oli kasvatettu. Kuvio on toistunut monta kertaa sen jälkeen, oli kultakanta tai ei.

Taloustaantumia edeltävä nousukausi on hyvin usein, ellei jopa lähes aina, ollut seurausta rahan määrän kasvattamisesta. Jossain vaiheessa raha ei enää ole investointikelpoista reaalitaloudessa vaan se valuu ulos erinäisiin arvopapereihin.
Tämä tilanne on ollut EU:ssa meneillään jo ainakin 20 vuotta. Rahaa on tungettu kiertoon biljoonia euroja EU-alueella erinäisin velkajärjestelyin vedoten alhaiseen korkoon ja elvytystarpeeseen.

Ongelma tässä jatkuvassa "elvyttämisessä" on, että järkeviä reaalitalouden työllistäviä sijoituskohteita ei juurikaan enää ole. Tämän takia lisäraha on alkanut yhä enemmän valumaan mm. pörsseihin, joissa monen yrityksen hinnat ovat jo utopistisella tasolla suhteessa niiden taloudellisiin muskeleihin. Suuret hyötyjät rahan määrän kasvattamisesta ovat sijoittajapiirit. He saavat lähes ilmaista rahaa tunkea arvopapereihin ja sopivan hetken tullen he myyvät kaiken pois ja romahduttavat markkinat. Piensijoittajat ja pienyritykset ovat ne jotka siivoavat sirpaleet.

Itselläni on vahva fiilis, että koronan varjolla tehty massiivinen rahamäärän lisääminen, tulee johtamaan jonkinlaiseen romahdukseen aika pian. Reaalitalouden sakkaamisesta huolimatta pörssikurrssit pysyvät korkeina ja myös nousevat.

Tämä World Economic Forumin Great Reset -visio povaa tällaista tilannetta. Eli ennakoidaan suurta "nollausta", talousromahdusta, jonka puitteissa sitten viedään läpi suuria yhteiskunnallisia muutoksia kuten esim. omaisuuden uudelleenjako, jossa velkaiset kansalaiset menettävät omaisuutensa sijoittajapiireille 90-luvun laman tapaan.

Nämä "älä omista mitään"-puheet, joita yhä enemmän kuulee sijoittajapiireiltä, on retoriikkaa, jonka ilmeinen tarkoitus on totuttaa ihmiset siihen ajatukseen ettei heidän kannata hankkia itselleen mitään vaan elää vuokrataloudessa sen jälkeen talousromahdus on pyyhkinyt heidän omaisuutensa pois. Vuokrataloudessa ostat palveluja joita toimittaa tietenkin varakkaan miljardööriluokan globaalit yritykset. He omistavat autosi, kämppäsi, mökkisi, veneesi, huonekalusi, vaatteesi, tietokoneesi, puhelimesi, ihan kaiken mikä on omistamisen arvoista. Sinä maksat vain vuokraa kaikesta ja mieluiten niin, että kaikki menee suoraveloituksella suoraan tililtä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #61 : 29.12.2020, 01:00:48 »
Usan loputtomat sodat? Afganistan, Irak, Syyria 2000-luvulla. Taitaa kuolleiden määrä olla mitätön ja sodan kustannukset yksi kärpäsen paska suhteutettuna talouteen.

Afganistanin sota, 18 vuotta, $2 trillion.

En sanoisi kärpäsenpaskaksi.

Bruttokansantuotehan ei siitä välitä, onko taloudellinen toimeliaisuus saatu aikaan vaikka vuoronperään ikkunoita särkemällä ja sitten niitä korjaamalla.

Tekee hyvää kansantaloudelle kun ensin valmistaa vähän pommei ja ohjuksei. Sitten ne pitää ampua johonkin, jotta varastoon mahtuu lisää pommei ja ohjuksei. Noin sitä kapitalismia pyöritetään.

Ja bkt:hen verrattuna Lähi-Idän sotien kustannukset ei liene prosenttiakaan per vuosi.

BKT ei oikeastaan kerro mitään järkevää. Se kertoo vain talouden "kierroksista" mutta ei kerro mihin suuntaan ollaan menossa jos ylipäätään minnekään. On siis huonoa ja hyvää BKT:ta. Sodat voidaan yleisesti ottaen pitää huonona BKT:na.

Hieman enemmän perspektiiviä saa jos ymmärtää, että Afganistaniin upotettu 2 biljoonaa USD on lähes 10% USA:n federaalisen valtion velasta. On aika posketonta väittää, että se on yhdentekevä summa.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 259
 • Liked: 88827
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: The Great Reset
« Vastaus #62 : 29.12.2020, 01:46:19 »
Sodat voidaan yleisesti ottaen pitää huonona BKT:na.

USAn kannalta kansantalouden kirjanpidossa: tehdään pommeja, ja kuljetetaan ja annetaan ne ilmaiseksi toiselle valtiolle. Vaihtoehto olisi ollut tehdä jotain, minkä voi myydä voitolla. Huono diili.

Mutta tuo ei ole koko kuva. Sodalla voidaan saada aikaan esimerkiksi haluttua muutoksia energian tuotannossa ja sen jakeluketjuissa. Hyvä diili. Mutta nuo rahat harvemmin tulevat valtion kassaan.

Vastaanottajan kannalta: vihollinen tuhoaa infrastruktuuria, joka pitää rakentaa uudelleen, velkarahalla. Saman rahan olisi voinut käyttää uusiin investoihin. Huono diili.

Mutta kansainväliset pankit tarvitsevat asiakkaita, sotateollisuus tuotetestausta, energiajätit uusia tulolähteitä, ja ihmissalakuljettajat uusia sotapakolaisia kuljettavaksi Eurooppaan.

Sota on kaikkien kansojen kannalta taloudellisesti loose-loose-loose, ja siihen sitten vielä päälle inhilliset kärsimykset, kuolemat ja väestön siirrot.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 130
 • Liked: 10539
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: The Great Reset
« Vastaus #63 : 29.12.2020, 05:06:08 »
Ne massit mitkä USA käyttää sotimiseen niin se voisi käyttää myös perusinfran parantamiseen. USA:ssa taitaa poliittisesti vaan sodan aloittaminen olla helpompi juttu.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: The Great Reset
« Vastaus #64 : 29.12.2020, 07:11:27 »
Hieman enemmän perspektiiviä saa jos ymmärtää, että Afganistaniin upotettu 2 biljoonaa USD on lähes 10% USA:n federaalisen valtion velasta. On aika posketonta väittää, että se on yhdentekevä summa.

Se on yhdentekevä homma. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on tuossa sinua etevämpi ja tajunnut yhden asian paremmin: Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin.

Eikä mitään romahdustakaan ole tulossa. Koronakin aiheutti minusta käsittämättömän lyhyen pörssilaskun. Piti olla lännen nopein jos meinasi maaliskuussa ehtiä ostamaan kun muutamat yhtiöt kävivät "pohjilla". Laskukin oli aivan paska. Mikään ei ole kuin ennen.

@Hämeenlinnan Oraakkeli   Voisihan sitä infraakin parannella, mutta kun se ei pidä pystyssä dollarivetoista maailmaa kuin pommittelu. Sitäpaitsi kyllä niitä aseita menee kaupaksikin ulkomaille, ei se mikään merkityksetön teollisuuden haara Amerikassa ole.


Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25729
 • Blues for Allah
Vs: The Great Reset
« Vastaus #65 : 29.12.2020, 08:24:19 »
^Onkin Bideen ensimmäinen homma järkätä kunnon sota, jotta saa talouden pyörät pyörimään ja kansan yhtenäisemmäksi. Kellot tikittämään siitä hetkestä kun vanhus saa valtikan käteen ja ekat pommit putoaa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 259
 • Liked: 88827
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: The Great Reset
« Vastaus #66 : 29.12.2020, 08:40:08 »
Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on tuossa sinua etevämpi ja tajunnut yhden asian paremmin: Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin.

Ei niitä rahalla maksetakkaan. Ne kuitataan velkojalle pilkkahintaan konkurssipesän selvittelyissä, joskin käyttäen aivan eri terminologiaa, mutta periaate on sama. Sehän tässä tolkuttomassa velanotossa on ideana. Usein velkaa ei kuitata reaaliomaisuudella, vaan "poliittisilla myönnytyksillä", esimerkiksi valtion energiamonopolin yksityistämisellä, tai oikeudella laskea liikkeelle valuuttaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

"According to Perkins, his job at the firm was to convince leaders of underdeveloped countries to accept substantial development loans for large construction and engineering projects. Ensuring that these projects were contracted to U.S. companies, such loans provided political influence for the US and access to natural resources for American companies,[1]:15, 239 thus primarily helping rich families and local elites, rather than the poor. ...
Perkins' function, according to the book, was to convince the political and financial leadership of developing countries to accept enormous development loans from institutions like the World Bank and USAID. Saddled with debts they could not hope to pay, such countries would then be forced to acquiesce to political pressure from the United States on a variety of issues. Perkins argues that these nations were effectively neutralized politically, with their wealth gaps driven wider and their long-term economies crippled.
"

Vanhan maailman saattaminen samaan tilaan kuin missä kolmas maailma - kuten Venezuela - on jo hyvässä vauhdissa.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 29.12.2020, 15:24:26 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 589
 • Liked: 11976
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: The Great Reset
« Vastaus #67 : 29.12.2020, 09:27:38 »
Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on tuossa sinua etevämpi ja tajunnut yhden asian paremmin: Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin.

Ei niitä rahalla maksetaan. Ne kuitataan velkojalle pilkkahintaan konkurssipesän selvittelyissä, joskin käyttäen aivan eri terminologiaa, mutta periaate on sama. Sehän tässä tolkuttomassa velanotossa on ideana. Usein velkaa ei kuitata reaaliomaisuudella, vaan "poliittisilla myönnytyksillä", esimerkiksi valtion energiamonopolin yksityistämisellä, tai oikeudella laskea liikkeelle valuuttaa.

Kyyllä kun lauteilla on 3. maailman johtajia kuten meillä. Typeröitetty kansaa röhkii onnessaan kun Samariinista pukkaa ylistysjuttua kuin Kimistä konsaan. Esim. Islannissa toimittiin toisin ja Irlantikin "maksoi" jättivelkansa ällistyttävän nopeasti. Painoi vaan euroja ja siinä se oli. Tässä ekaksi mieleen tulleet.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 130
 • Liked: 10539
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: The Great Reset
« Vastaus #68 : 29.12.2020, 20:13:11 »
Hieman enemmän perspektiiviä saa jos ymmärtää, että Afganistaniin upotettu 2 biljoonaa USD on lähes 10% USA:n federaalisen valtion velasta. On aika posketonta väittää, että se on yhdentekevä summa.

Se on yhdentekevä homma. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on tuossa sinua etevämpi ja tajunnut yhden asian paremmin: Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin.

Eikä mitään romahdustakaan ole tulossa. Koronakin aiheutti minusta käsittämättömän lyhyen pörssilaskun. Piti olla lännen nopein jos meinasi maaliskuussa ehtiä ostamaan kun muutamat yhtiöt kävivät "pohjilla". Laskukin oli aivan paska. Mikään ei ole kuin ennen.

@Hämeenlinnan Oraakkeli   Voisihan sitä infraakin parannella, mutta kun se ei pidä pystyssä dollarivetoista maailmaa kuin pommittelu. Sitäpaitsi kyllä niitä aseita menee kaupaksikin ulkomaille, ei se mikään merkityksetön teollisuuden haara Amerikassa ole.

Miten niin infran rakentelu ei pidä pystyssä dollarivetoista maailmaa. USA:n paska perusinfran taso rupeaa jo haittaamaan talouskasvua. Aseita voi myydä ja tehdä vaikka infraan panostettaisiin. Ja jos ei sodita niin asetehtaille riittää jopa enemmän rahaa, kun ei tarvitse sotilaiden ylläpitoa maksaa.

nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 167
 • Liked: 5276
Vs: The Great Reset
« Vastaus #69 : 29.12.2020, 20:26:47 »
Nämä velat maksetaan CCP:lle meidän kaikkien ihmisoikeuksilla. Vain typerys luulee, että kukaan ei tätä maksa missään muodossa. Kyllä maksaa.

Huonot ajat eivät ole koskaan olleet lähempänä kuin nyt. Sellaiset mullistavat ajat, jossa nälänhätää voidaan nähdä myös Suomessa ovat lähempänä kuin koskaan. Sellaiset ajat, jotka saavat koronaviruksen tuntumaan mitättömältä.

Asiat ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa todella huonoksi. Jos seuraavat kymmenen vuotta ovat yhtä nopeaa mahalaskua, olemme seuraavassa maailmansodassa hyvin nopeasti. Hyperinflaatio tekisi Suomesta yhdessä hetkessä maan, joka joutuisi säännöstelemään ruokansa, koska ulkomailta sitä ei saa. Paitsi tietty Kiinalta, joka haluaa sen vastineeksi suomalaisten ihmisoikeudet ja maan suvereniteetin.

Tämä kelkka on käännettävä, ja jos sen kääntää tulette yllättymään positiivisista seurauksista. Sillä tämä kulissien ylläpitäminen maksaa sellaisia summia, että jos ne käytettäisiin oman maan talouden parantamiseen, saatettaisiin nähdä niitä parhaita numeroita koskaan, aivan kuten Trumpin Yhdysvalloissa nähtiin.
Suomessa on todellisuudessa vain yksi puolue aina vallassa, vapaamuurarit. Heitä ohjaa eliitti. Ihmisten pitää herätä tajuamaan tämä. Koko valtiovalta kuuluu vankilaan!

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8808
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: The Great Reset
« Vastaus #70 : 29.12.2020, 20:48:38 »
Kunhan "totaalinen terveys" on koronatoimenpiteillä saatu ajettua läpi sekä talous ja lukemattomien ihmisten toimeentulo tuhottua, voidaan kääntyä jälleen ajamaan tarmokkaasti The Great Resetiä ilmastotoimenpiteiden kautta uuden yhteiskuntajärjestelmän valtaan saattamiseksi.

Tai kuten Merkelin poliittinen (SPD) hovi-virologi Karl Lauterbach asiaa näppärästi kommentoiden:

Lainaus
„Somit benötigen wir Maßnahmen zur Bewältigung des Klimawandels, die analog zu den Einschränkungen der persönlichen Freiheit in der Pandemie-Bekämpfung sind. Ob das erreichbar ist, wage ich zunehmend zu bezweifeln.“

Lainaus
Niinpä tarvitsemmekin toimenpiteitä ilmastonmuutoksesta selviämiseksi, jotka ovat analogisia (yhdenmukaisia/samoja) yksilön vapauksien rajoittamisten kanssa pandemia-taistelun aikana. Uskallan kuitenkin lisääntyvässä määrässä epäillä sitä, että onko tämä tavoite saavutettavissa.

https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/ein-ungeheuerlicher-satz-von-karl-lauterbach/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 365
 • Liked: 2093
 • pitäisi nähdä rikkautena
  • Rocker
Vs: The Great Reset
« Vastaus #71 : 29.12.2020, 21:02:11 »
Eikä mitään romahdustakaan ole tulossa.
Minä niin toivon että olisit oikeassa. Monet sanovat päinvastaista. Viimeksi suuren laman jatkoksi tuli maailmansota.
Tämä maa on suomalaisten.
Äänestä Halla-ahoa, muista viis.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #72 : 29.12.2020, 22:15:26 »
Hieman enemmän perspektiiviä saa jos ymmärtää, että Afganistaniin upotettu 2 biljoonaa USD on lähes 10% USA:n federaalisen valtion velasta. On aika posketonta väittää, että se on yhdentekevä summa.

Se on yhdentekevä homma. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on tuossa sinua etevämpi ja tajunnut yhden asian paremmin: Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin.

En osaa päätellä oletko sarkastinen vai tosissasi. Vastaan nyt siltä varalta, että olet tosissasi.

En itse luottaisi Arhinmäen kaltaiseen kryptokommunistiin mitä tulee talousneuvoihin. Vasemmallahan ollaan jo pitkään toistettu finanssipiiren mantraa, että valtiot voivat velkaantua loputtomiin. Motiivi on tosin molemmilla tahoilla eri.

Vasemmiston näkökulmasta, valtion rahan tuhlaukselle ei ole syytä laittaa stoppi koska heidän mielestä suurempi valtio on aina parempi. Vasemmiston ongelma on, että mitään varastettavaa verojen muodossa ei enää ole ja se uhkaa pysäyttää koko vasemmistolaisen politiikan keskelle raiteita. Eli kuten Tacher asian ilmaisi: sosialismi toimii kunnes jonkun muun rahat loppuvat. Vasemmiston ratkaisu on velkahanojen kääntämien kaakkoon. Siirtymällä verorahoitteisesta valtiosta velkarahoitteiseen valtioon, vasemmisto voi jatkaa bileitä.

Finanssipiirien intressi on ensinnäkin lisätä sijoituskohteiden määrää. Valtio on velallisena heille sijoitus ja vaikka koroilla ei paljon nykyään tienaa, on olemassa sekundäärisiä keinoja tehdä rahaa kunhan valtio ensin työntää rahaa markkinoille velkaantumalla. Toissijainen motiivi on valta. Vanha pankkialan viisaus jo keskiajalta on: se jolle valtio on velkaa, päättää politiikan. Tästä meillä on lukuisia esimerkkejä historiasta.

Arhinmäkeläisen velkalogiikan ongelma on, että jossain vaiheessa valtio ei enää ole uskottava velallinen. Siis kun velkaa alkaa olemaan epäuskottavan paljon, joku sanoo ääneen, että velallinen on konkurssissa ja koko korttitalo romahtaa. Näin tapahtui esim. Kreikan osalta 2008 kun joku lausui ääneen, että Kreikan velka on sellaisella tasolla, että kansa ei koskaan voi maksaa sitä takaisin, edes teoriassa. Näillä sanoilla Kreikka julistettiin tosiasiassa konkurssin ja paniikki alkoi.

Tässä tilanteessa ollaan nytkin. Itse asiassa koko EU on jo konkurssissa, mutta kukaan ei ole vielä vetänyt propun ammeesta. Tässä vallitsee kauhun tasapaino, jossa kaikki hymyilevät toisilleen siinä pelossa ettei juhlatunnelma happane jos joku sanoo keisarin olevan alaston. On kuitenkin vain ajan kysymys koska on myönnettävä että EU tai joku sen jäsenvaltio on maksukyvytön ja koko korttitalo tulee alas.


Lainaus
Eikä mitään romahdustakaan ole tulossa.

Niin, nousukauden aikanahan se ei koskaan ole tulossa. Silti se aina vaan tulee.

Lainaus
Koronakin aiheutti minusta käsittämättömän lyhyen pörssilaskun.

Ylimalkaisista heitoistasi puuttuu analyysi kokonaan. Päättelet vain lyhyehköstä pörssilaskusta ettei mitään ongelmia ole.

Koronan pörssilasku oli merkittävä. Siis todella suuri. Pörssit pompsahtivat takaisin kahdesta syystä:

- Aika nopeasti selvisi, että valtiot tulevat ottamana paljon lisää velkaa ja rahaa tulee valumaan markkinoille. Ja kuten yllä selitin, finanssipiirit näkivät mahdollisuuden ostaa hyvin edullisia osakkeita ja kurssit lähtivät aika nopeasti nousuun.

- Pitkin kesää ilmeni, että vaikka erinäiset sulkutoimet rokottivat palvelusektorin yrityksiä pahasti ja aiheutti lomautusaallon, voittajiakin oli tiedossa erinäisissä etätyötä, etäostoksia ja etäviihdettä tarjoavissa yrityksissä kuten nettikaupat (Amazon), konferenssisoftat (Zoom) ja striimaustelkkarit (Netflix, Disney).

Pörssit siis jakautuivat häviäjiin ja voittajiin, joissa häviäjät oli pienemmät palvelevat kivijalkafirmat, kiinteistösijoittajat, matkailu ja muut vastaavat joihin valtioiden toimet suoraan kohdentui. Voittajina oli suuret globaalit yritykset, jotka toimivat pääasiassa nettimaailmassa ja pystyivät hyödyntämään miljoonien lomautettujen ihmisten luppoaikaa kotona.

Hieman myöhemmin kuvaan tuli kolmas tekijä eli elvytyspaketit. Etenkin EU:n koronapaketti suosi voimakkaasti mm erinäisiä "ilmastoinvestointeja", joka nopeasti alkoi näkymään esim. Teslan kurssissa vetäen pörssi-indeksit ylös. Samalla perinteisemmät valmistajayritykset kuten vaikkapa Wärstilä, jolla on suuri rooli risteilyalusten moottoroinnissa, laahaa jäljessä.
Myös USA:ssa työnnettiin paljon rahaa markkinoille mm. ihan suorana tilisiirtoina kansalaisille.

Koko tämä show on kuitenkin rahoitettu velaksi. Ilman valtioiden tajunnan räjäyttävää nopea velkaantumista, tilanne olisi ihan erilainen. Mutta kuten yllä selitin, velkaantuminen on purkin potkimista eteenpäin tiellä. Se lämmittää hetken, mutta jossain vaiheessa on vain pakko alkaa tekemään veloille jotain. Joko maksaa ne pois tai mitätöidä ne. Molemmissa tapauksissa syvä taantuma on tulossa.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Rippeet

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 195
Vs: The Great Reset
« Vastaus #73 : 29.12.2020, 22:27:07 »
Tuomas Malinen ja Sami Miettinen käy läpi tätä suurta nollausta.
https://www.youtube.com/watch?v=wGHFQ1HImc0&t=1655s

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: The Great Reset
« Vastaus #74 : 30.12.2020, 01:58:39 »
En itse luottaisi Arhinmäen kaltaiseen kryptokommunistiin mitä tulee talousneuvoihin. Vasemmallahan ollaan jo pitkään toistettu finanssipiiren mantraa, että valtiot voivat velkaantua loputtomiin. Motiivi on tosin molemmilla tahoilla eri.

Vasemmiston näkökulmasta, .....jne jne

Levy lähti käyntiin taas. Arhinmäen heittämää kommentia on ihan oikeistolaiset taloustieteen proffatkin kompanneet, joten se siitä. Olet vaan väärässä. Ihan turha luennoida sivukaupalla ja noin yksipuolisesti vieläpä. Selvistäkään et ole aiheeseen perehtynyt. Mitä nyt yksipuolisesti paasaat ja luennoit asiasta, josta olet jyvällä vain pienellä tulokulmalla ja pintaa kraapien.

Lainaus
Niin, nousukauden aikanahan se ei koskaan ole tulossa. Silti se aina vaan tulee.


Pientä droppia tulee toki jossain vaiheessa, se kuuluu asiaan ja sitten taas noustaan ja tehdään ATH:t, rock rock rock ja se kuuluu asiaan. Droppi on vain ostomahdollisuus.


Lainaus
Koronan pörssilasku oli merkittävä. Siis todella suuri.

Surkeahan se oli kriisiin suuruuteen verrattuna. Vuosituhannen vaiheessa .com rommaus oli paljon suurempi.


Lainaus
Koko tämä show on kuitenkin rahoitettu velaksi. Ilman valtioiden tajunnan räjäyttävää nopea velkaantumista, tilanne olisi ihan erilainen. Mutta kuten yllä selitin, velkaantuminen on purkin potkimista eteenpäin tiellä. Se lämmittää hetken, mutta jossain vaiheessa on vain pakko alkaa tekemään veloille jotain. Joko maksaa ne pois tai mitätöidä ne. Molemmissa tapauksissa syvä taantuma on tulossa.

Ei sille velalle mitään tartte tehdä. Eikä PIDÄ tehdä. Antaa olla vaan. Nimenomaan jos puikkoihin tulevat sinun laiset talouden noitatohtorit, joilla jotain tuollaisia dogmin kaltaisia "velka on  paha paha paha" pinttymiä päässään ja nillä korvataan järjenkäyttö taloudenpidossa, niin kyllä, edessä on paha lama. Ja se ei johdu velasta vaan siitä, että siellä on joku sinunlailla ajatteleva pakkomielteisesti kuolemattassa velkoja kun muut valtiot jatkavat keyneyseiläisesti.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 130
 • Liked: 10539
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: The Great Reset
« Vastaus #75 : 30.12.2020, 02:50:46 »
Jos talous kasvaa ja valtionvelka on alle 100% BKT:sta niin ei huolta. Jos taas molemmat sakkaa niin sitten voi olla pahojakin ongelmia edessä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #76 : 30.12.2020, 10:42:20 »
En itse luottaisi Arhinmäen kaltaiseen kryptokommunistiin mitä tulee talousneuvoihin. Vasemmallahan ollaan jo pitkään toistettu finanssipiiren mantraa, että valtiot voivat velkaantua loputtomiin. Motiivi on tosin molemmilla tahoilla eri.

Vasemmiston näkökulmasta, .....jne jne

Levy lähti käyntiin taas. Arhinmäen heittämää kommentia on ihan oikeistolaiset taloustieteen proffatkin kompanneet, joten se siitä. Olet vaan väärässä.

Enkö juuri kirjoittanutkin, että vasemmisto ja finanssipiiri ("oikeistolaiset talousproffat") ovat samoilla linjoilla ja molemmat ovat yhtä lailla harhateillä.

Valtion velkaantuminen ei kuitenkaan ole mikään oikea-tai-väärä -kysymys vaan mielipidekysymys. En minä siis ole sen vääremmässä tässä asiassa kun proffasikaan. Olen vain sitä mieltä, että valtion pitäisi ylläpitää fiskaalista kuria. Sinä, Arhinmäki ja "talousproffat" ovat sitä mieltä ettei sillä ole väliä.

Reaalitaloudesta jotain ymmärtävänä tajuan kuitenkin, ettei taseeseen voi loputtomasti kerätä velkaa ilman, että velallinen on pakko julistaa maksukyvyttömäksi. Kyse on uskottavuudesta ja luottamuksesta eli siitä, onko velka missään realistisessa suhteessa velallisen maksukykyyn.

Toisaalta jos loputon velkaantuminen olisi toimivaa taloudenpitoa, niin meidän kannattaisi
välittömästi siirtyä kansalaispalkkaan. Valtiohan voisi vain ottaa lisää velkaa ja jakaa rahat kansalle eikä kenenkään tarvitsisi olla töissä, ikuinen loma ja rahat tilille. Tarvitseeko minun selittää miksi tämä olisi nopea tie turmioon?

Lainaus
Ihan turha luennoida sivukaupalla ja noin yksipuolisesti vieläpä. Selvistäkään et ole aiheeseen perehtynyt. Mitä nyt yksipuolisesti paasaat ja luennoit asiasta, josta olet jyvällä vain pienellä tulokulmalla ja pintaa kraapien.

Ok, odotan sitten sinun analyysiä ja perustelua älyvapaisiin heittoihisi. Toistaiseksi olet vain vedonnut "auktoriteetteihin" kuten kryptokommunisti Arhinmäkeen.

Lainaus
Pientä droppia tulee toki jossain vaiheessa, se kuuluu asiaan ja sitten taas noustaan ja tehdään ATH:t, rock rock rock ja se kuuluu asiaan. Droppi on vain ostomahdollisuus.

"Droppi" on aina ostosmahdollisuus joillekin. Mutta määritelmällisesti joku myös menettää jotain. Se onko taantuma hyvä tai huono asia riippuu näkökulmasta. Yleensä työtätekevä kansalainen pitää sitä huonona, finanssieliitti hyvänä asiana. Arhinmäkeä fanittavana sosialistina sinun pitäisi pitää taantuma ongelmana.

Lainaus
Ei sille velalle mitään tartte tehdä. Eikä PIDÄ tehdä. Antaa olla vaan. Nimenomaan jos puikkoihin tulevat sinun laiset talouden noitatohtorit, joilla jotain tuollaisia dogmin kaltaisia "velka on  paha paha paha" pinttymiä päässään ja nillä korvataan järjenkäyttö taloudenpidossa, niin kyllä, edessä on paha lama.

Sun bulshitti alkaa jo käymään ylikierroksilla. Yhä enemmän vaikuttaa siltä, että sinulla ei ole mitään järkevää sanottavaa. Kunhan puhut paskaa päivästä toiseen ilman mitään näkökulmaa puolesta tai vastaan. Käkätät kaiken näköistä sheissea vain käkättämisen takia etkä perustele näkökantojasi, kunhan kirjoittelet jotain kun sormia kutittaa.

Mitä velkoihin tulee niin ne pitäisi maksaa takaisin ja velanotto pitäisi lopettaa. Realiteetti kuitenkin on, että me emme voi maksaa valtionvelkoja eikä valtio edes pysty enää rahoittaa omaa toimintaansa velkaantumatta. Tästä saamme kiittää mm. sosialisteja kuten Arhinmäkeä, joiden toimenpidepalettiin ei edes kuulu taloudellinen vastuu.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #77 : 30.12.2020, 11:00:06 »
Jos talous kasvaa ja valtionvelka on alle 100% BKT:sta niin ei huolta. Jos taas molemmat sakkaa niin sitten voi olla pahojakin ongelmia edessä.

Mihin tämä maaginen 100% raja perustuu? Miksi ei 80% tai 120%?

BKT ei kerro mitään valtion mahdollisuuksista vastaa velastaan. Kaiken kukkuraksi BKT nousee kun velkaannutaan lisää. Vertaamalla velka BKT:hen mahdollistaa siis sen että voi velkaantua lisää.

Yksityiselle henkilölle tai yritykselle ei koskaan annettaisi velkaa niin löysin ehdoin kun valtioille. Tämä johtuu siitä, että velka pyritään arvioimaan suhteessa tuloihin, ei siihen mitä kulutetaan ("BKT"). Valtiolle myönnetyt lainat perustuvat vain siihen, että oletetaan valtiolla olevan ehdoton valta takavarikoida kansalaisten omaisuus joko verojen, eläkesäästöjen tai reaaliomaisuuden muodossa. Velkojat siis lähtevät siitä, että rahat maksetaan takaisin vaikka väkisin ottamalla valtion mandaatilla. Pankeilla ei ole omia panssarivaunuja, mutta kuten Kyproksen tapaus osoitti, valtiot voidaan vaatia takavarikoimaan ihmisten rahat vaikka suoraan tileiltä. Ruotsissa velat on lyhennetty useaan otteeseen suoraan kansalaisten eläkesäästöistä miljardien eurojen edestä.

Tämä herättää liudan eettisiä kysymyksiä valtion velkaantumisesta:

- Millä oikeudella poliitikkomme voi ylivelkaannuttaa maan jos pohjalla on implisiittinen ajatus kansalaisten omaisuuden takavarikoinnista? Kuka ja koska annettiin poliitikoille tällainen mandaatti ja koska siitä äänestettiin?

- Velkaantuminen siirtää poliittisen vallan tosiasiassa pankeille. Koska ja missä vaaleissa päätettiin vesittää kansanvalta luopumalla kansakunnan itsenäisestä vallankäytöstä finanssilaitosten hyväksi?

Vasemmistolaiselle tässä ei tietenkään ole eettistä ongelmaa, hehän ovat tottuneet varastamaan kansalta kaiken joka tapauksessa. Mutta jos on ns. klassinen liberaali (minä), joka uskoo kansanvaltaan, jatkuva velkaantuminen alkaa näyttämään yhä enemmän poliittiselta vastuuttomuudelta, jossa koko demokratian pohja murennetaan sillä verukkeella, että valtion pitää tarjoa "palveluja".
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 1413
Vs: The Great Reset
« Vastaus #78 : 30.12.2020, 11:50:53 »
Totti mm.: "Kaiken kukkuraksi BKT nousee kun velkaannutaan lisää. Vertaamalla velka BKT:hen mahdollistaa siis sen että voi velkaantua lisää."

Lisäksi Suomen maksut EU:lle, YK:lle ym perustuvat BKT:een jolloin taas tarvitaan lisää velkaa!
Poliitikot rehentelevät suuresta BKT:sta ja sen kasvusta :facepalm:
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 259
 • Liked: 88827
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: The Great Reset
« Vastaus #79 : 30.12.2020, 12:17:17 »
Siitä lähtien kun raha keksittiin, velallinen on ollut velkojaan nähden alistussuhteessa. Jopa orja, monella tavalla. Mikään terminologinen silmänkääntötemppu ei muuta tätä asetelmaa.

Asetelman voi muuttaa vain se, että velallisella on enemmän raakaa voimaa käytettävissään, kuten silloin kun Ranskan kuningas tuhosi, ainakin osittain, temppeliritarit perjantaina 13. päivä. Siitä kansainväliset pankkiirit ottivat opikseen, mutta se on ot.

Tätä päivää on se, että kommarit kuten Arhinmäki ovat kansainvälisten pankkiirien puolustuksen ja hyökkäyksen eturintamassa. Sen pitäisi kertoa yhtä sun toista kommunismista, ja mukanajuoksijoistaan. Tämän ei pitäisi olla enää salaliitto kenellekään nyt, kun kortit ovat avoimena pelipöydässä.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 167
 • Liked: 5276
Vs: The Great Reset
« Vastaus #80 : 30.12.2020, 12:39:04 »
...

Tätä päivää on se, että kommarit kuten Arhinmäki ovat kansainvälisten pankkiirien puolustuksen ja hyökkäyksen eturintamassa. Sen pitäisi kertoa yhtä sun toista kommunismista, ja mukanajuoksijoistaan. Tämän ei pitäisi olla enää salaliitto kenellekään nyt, kun kortit ovat avoimena pelipöydässä.

Kyky kieltää historiallisessa perspektiivissä alati toistuva ikävä todellisuus, on ihmislajilla vahva. Käy todisteena siitä, että ihminen on irrationaalinen otus, joka vain poikkeaa rationaalisen ajattelun puolelle ajoittain.

Se puoltaa näkemystä, että ihminen todellakin tarvitsee ajan koetteleman uskonnollisen ohjenuoran pystyäkseen toimimaan oikein silloin kun oikein toimiminen vaatii synkän todellisuuden hyväksymistä.

Uskonnot jotka ovat koeteltuja, käsittelevät tuskaa ja kurjuutta selkä suorana. Rationaalinen ajattelu taasen lipsuu helposti rationalisoivan ajattelun puolelle, kun harva meistä on kovin viisas varsinkaan omassa elämässään.

Ateismin suurimpia kompastuskiviä on luulla, että epärationaalinen ajattelu johtuisi harhaoppisuudesta, eikä evoluutiosta. Rationaalinen ajattelu on raskasta ja epäluonnollista, ja vähäistä.
« Viimeksi muokattu: 30.12.2020, 12:40:44 kirjoittanut nochWunder »
Suomessa on todellisuudessa vain yksi puolue aina vallassa, vapaamuurarit. Heitä ohjaa eliitti. Ihmisten pitää herätä tajuamaan tämä. Koko valtiovalta kuuluu vankilaan!

Juoni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 698
 • Liked: 878
Vs: The Great Reset
« Vastaus #81 : 30.12.2020, 12:46:23 »
Siitä lähtien kun raha keksittiin, velallinen on ollut velkojaan nähden alistussuhteessa. Jopa orja, monella tavalla. Mikään terminologinen silmänkääntötemppu ei muuta tätä asetelmaa.

Asetelman voi muuttaa vain se, että velallisella on enemmän raakaa voimaa käytettävissään, kuten silloin kun Ranskan kuningas tuhosi, ainakin osittain, temppeliritarit perjantaina 13. päivä. Siitä kansainväliset pankkiirit ottivat opikseen, mutta se on ot.

Valtiossa ja maailmassa ylipäätään on aina kolme eri eliittiä, jotka ovat:
-Väkivaltaeliitti, eli perinteisesti aateli, nykyään teknisesti maan parlamentti
-Talouseliitti, eli perinteisesti porvaristo, nykyään kansainväliset pankkiirit
-Intellektuaalinen eliitti, eli perinteisesti papisto, nykyään sen korvanneet vasemmistointellektuellit

Kolmen eri eliitin välillä pitää vallita sopiva tasapaino, koska jos yhdellä noista on liikaa valtaa se vääntää yhteiskunnan kieroon. Keskiajalla papistolla oli liikaa valtaa, 1600-luvulta 1900-luvun alkuun (karkeasti) aatelilla oli liikaa valtaa ja nykyään porvaristolla eli kansainvälisillä pankkiireilla ja heidän kätyreillään on liikaa valtaa. 1900-luvun alussa ennen ensimmäistä maailmansotaa vallitsi tilanne jossa eri eliitit olivat länsimaissa sangen hyvässä tasapainossa keskenään.
Virtuaalinen Daavidintähti: Hämeenlinnan Oraakkeli, Veikko, Joutselkä

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 365
 • Liked: 7378
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: The Great Reset
« Vastaus #82 : 30.12.2020, 13:54:48 »
Valtioitten velka näyttää usein olevan kovassa kiihtymisvaiheessa kun se kerran alkaa. Suomellakin tullee olemaan 200mrd velkaa hyvin pian. Sitten kun korot ovat normaalisoituneet takaisin tasolle 10%, niin pelkkiin korkoihin menee iso osa budjettia.

Tietysti voidaan ottaa 0% lainoja ikuisella maksuajalla, mutta miksei samantien vaan printata lisää rahaa?

https://www.iltalehti.fi/talous/a/a3587570-e312-4a2d-851f-2dc939a0308b

Edit: Lainauksen lisääminen.

Koronakriisi iskee syvän loven euromaiden kukkaroon – asiantuntijat kertovat nyt, mitä riskejä massiiviseen velanottoon liittyy
14.05.2020 klo 11:25
SAK:n Ilkka Kaukorannan mukaan eräs vaihtoehto voisivat olla nollakorkoiset ikuisuuslainat.
...
Yhtälö johtaa massiiviseen julkisen velan, erityisesti valtionvelan kasvuun 2020 ja lähivuosina.

Moni euromaa oli helisemässä velkansa kanssa jo ennen koronaa. Esimerkiksi Italian julkinen velka lähenteli ennen kriisiä 140 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Se on enemmän kuin Kreikalla 2009.

Kreikka ei suoriutunut velastaan. Seurauksena oli euroalueen velkakriisi massiivisine tukipaketteineen.
...
Vihriälän raportin jälkeen on keskusteltu siitä, voiko valtioiden tolkuton velkaantuminen johtaa euroalueen velkakriisin kaltaiseen tilanteeseen, jossa heikoimmat maat eivät enää suoriudu velvoitteistaan ja voiko esimerkiksi Euroopassa käydä niin, että valtioiden velkoja aletaan antaa anteeksi, kun kaikki maat velkaantuvat yli äyräiden.

OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen sanoo pitävänsä keskustelua velkojen anteeksiannosta vähän villinä.

– Tuolloin keskuspankki (EKP) käytännössä antaisi anteeksi hallussaan pitämänsä velkakirjat. Käytännössä tässä olisi kyse valtioiden suorasta rahoituksesta keskuspankista, mikä ei ole sallittua, Heiskanen sanoo.

Sen sijaan valtioiden velkajärjestelyt eivät Heiskasen mukaan ole kehittyvissä talouksissa mitenkään epätavallisia.

– Parhaillaan Argentiina – jälleen kerran – neuvottelee velkajärjestelyistä velkojiensa kanssa. Kehittyneissä maissa muistetaan Kreikan velkajärjestely viime vuosikymmenellä. Velkoja ei kuitenkaan anneta kokonaan anteeksi, vaan niitä kohtuullistetaan siinä määrin, että niistä voi selvitä."
« Viimeksi muokattu: 30.12.2020, 14:04:19 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 986
Vs: The Great Reset
« Vastaus #83 : 30.12.2020, 21:43:36 »
Anti-Defamation Leaguen mukaan The Great Reset on salaliittoteoria. Minkähän tahon etujärjestö ADL mahtaa olla.
Lainaus
“The Great Reset” Conspiracy Flourishes Amid Continued Pandemic

Since first emerging in the spring of 2020, “The Great Reset” conspiracy has gained traction with the ongoing spread of COVID-19 in both mainstream and fringe circles alike. In its most common form, adherents warn that “global elites” will use the pandemic to advance their interests and push forward a globalist plot to destroy American sovereignty and prosperity. However, there are more outlandish and pernicious strains of the conspiracy, and the adoption of this term “Great Reset”—particularly by mainstream figures with large audiences—creates dangerous opportunities for ordinary Americans to be drawn deeper into the world of conspiracies.
...

Background

The conspiracy first surfaced in earnest in June 2020 after the World Economic Forum—the prominent international non-governmental organization behind the annual Davos conference—introduced “The Great Reset” initiative, an effort to reduce global inequality and advance environmental initiatives in the wake of the devastation of the coronavirus.

The Great Reset conspiracy theorists argued that this announcement was proof that global elites want to use the coronavirus as a tool to reorganize global societies and economies to their benefit at the expense of ordinary people, with the ultimate goal of a global totalitarian regime.
...

On November 16, the Great Reset began to trend on Twitter with nearly 80,000 tweets, many of which included a video of Canadian Prime Minister Justin Trudeau speaking during a United Nations video conference in September, saying that the pandemic provides an opportunity for a reset, “to accelerate our pre-pandemic efforts to re-imagine economic systems that actually address global challenges like extreme poverty, inequality, and climate change.” He also uses the phrase, “building back better,” which theorists connected to Biden’s campaign slogan, “Build Back Better,” and used as evidence that the two are collaborating in the conspiracy. By late December, Twitter activity around the Great Reset had diminished somewhat, but the phrase was still showing up in at least 1,000 tweets per day.
...

Usage of the Great Reset to Espouse Antisemitism

As is so often the case with conspiracy theories, one can find antisemitic sentiments in the Great Reset, with some believers going so far as to accuse Jews of orchestrating the plot or invoking George Soros and the Rothschild family. In a video posted on December 6 that has since been viewed more than 17,000 times, antisemitic conspiracy theorist Adam Green of Know More News asserts that the World Economic Forum is controlled by Jews who are using the Great Reset as part of a plan to “set up a Zionist, Noahide, One World Government according to the prophecies.” He adds, “the Great Reset is totally tied in with all of this.”
...

The popularization of the Great Reset is yet another example of the recent rise of conspiracy theories, which continue to establish footholds on mainstream social media channels. When left unchecked, conspiracies like the Great Reset carry the risk of undermining faith in democratic institutions by casting its leaders as part of a globalist plot and can even lead to further threats of violence against government officials.

https://www.adl.org/blog/the-great-reset-conspiracy-flourishes-amid-continued-pandemic

Lainaus
Who We Are

ADL is a leading anti-hate organization. Founded in 1913 in response to an escalating climate of antisemitism and bigotry, its timeless mission is to stop the defamation of the Jewish people, and to secure justice and fair treatment to all. Today, ADL continues to fight all forms of hate with the same vigor and passion. ADL is a global leader in exposing extremism and delivering anti-bias education, and is a leading organization in training law enforcement. ADL is the first call when acts of antisemitism occur. ADL’s ultimate goal is a world in which no group or individual suffers from bias, discrimination or hate.

In 1913, the founders of ADL understood this truth. And, then catalyzed by the lynching of Leo Frank, they embraced a simple yet audacious mission. To stop the defamation of the Jewish people, and to secure justice and fair treatment to all.
...

https://www.adl.org/who-we-are

Lainaus
Our History

During this same time, an event in Georgia makes the need for the organization painfully clear. Leo Frank, a Jewish businessman who moves to Atlanta to manage his family's pencil factory, is convicted of the rape and murder of a 13-year-old female employee, following a trial which was defined by antisemitism. When the Governor reduces his death sentence to life in prison, a hate-filled mob-which includes many influential community leaders-drags Frank from his prison cell and lynches him.
...

https://www.adl.org/who-we-are/history#in-the-1910s

zupi

 • Vieras
Vs: The Great Reset
« Vastaus #84 : 01.01.2021, 23:11:24 »
Anti-Defamation Leaguen mukaan The Great Reset on salaliittoteoria. (...)

Invalid Tweet ID
Oikeestaan piti vaan keksiä joku ketju, johon heittää tän OT-katsauksen vuodesta 2020. Länkkäriyhteiskunta on mennyt sellaiseen jamaan, että Great Reset olisi todellakin tarpeen. Homman sääntöjen puitteissa en kirjoita enempää siitä, mitä tuo omasta mielestäni pitää sisällään.

Invalid Tweet ID
Ja armon vuosi 2021 potkaistiin valtamedian osalta taas hienosti käyntiin...

Invalid Tweet ID

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 365
 • Liked: 2093
 • pitäisi nähdä rikkautena
  • Rocker
Vs: The Great Reset
« Vastaus #85 : 01.01.2021, 23:20:42 »
Anti-Defamation Leaguen mukaan The Great Reset on salaliittoteoria. Minkähän tahon etujärjestö ADL mahtaa olla.
Älähyksestään päätellen great reset etujärjestö. Älä puhu pahaa meidän resetistä tai olet paha antiresetti.
Tämä maa on suomalaisten.
Äänestä Halla-ahoa, muista viis.

Kintermuna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 82
 • Liked: 143
Vs: The Great Reset
« Vastaus #86 : 02.01.2021, 00:07:13 »
Emme me tarvitse nollausta. Rahaa tulee seinästä ja maitoa saa kaupasta.

Jokatapauksessa kaikki aatesuunnat tässä asiassa ajavat kulloisenkin tahon intressejä. Se voittaa joka saa hallittua isoa massaa parhaiten. Tällä hetkellä voittaja on tiedossa. Me tavalliset tallaajat olemme liian tyhmiä valitsemaan itse, kaikki asiat on etukäteen sovittu.

Lähdempä tästä lukemaan iloisia uutisia valtionaisistamme.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 130
 • Liked: 10539
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: The Great Reset
« Vastaus #87 : 02.01.2021, 01:24:56 »
Emme me tarvitse nollausta. Rahaa tulee seinästä ja maitoa saa kaupasta.

Jokatapauksessa kaikki aatesuunnat tässä asiassa ajavat kulloisenkin tahon intressejä. Se voittaa joka saa hallittua isoa massaa parhaiten. Tällä hetkellä voittaja on tiedossa. Me tavalliset tallaajat olemme liian tyhmiä valitsemaan itse, kaikki asiat on etukäteen sovittu.

Lähdempä tästä lukemaan iloisia uutisia valtionaisistamme.

Jostakin syystä maat jossa tavalliset tallaajat kannattavat kansankapitalismia ovat harvassa. Näiden maiden duunarit  eivät ole  new world orderissa häviäjiä vaan voittajia. Häviäjät tuntuvat keksivän jos hassumpaa salaliittoa selityksesksi epäonnistumiselle.  Ählämeillä se on juutalaisten salaliitot, neekereillä valkoisten toiminta ja Etelä- amerikassa  USA  .  Muualla sitten jos jonkinlaista kahjoilua. Tämä talouden nollaminen huuhaa on taas määkivien lampaiden yksi selitys sille miksi kaikki menee päin pyllyä. 
Tuleekohan koskaan sitä päivää kun meillä porukka rupeaa vaatimaan kansankapitalistista järjestelmää.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 705
 • Liked: 42775
 • Ego sum Spartacus
Vs: The Great Reset
« Vastaus #88 : 02.01.2021, 07:43:45 »
Tämä talouden nollaminen huuhaa on taas määkivien lampaiden yksi selitys sille miksi kaikki menee päin pyllyä. 
Tuleekohan koskaan sitä päivää kun meillä porukka rupeaa vaatimaan kansankapitalistista järjestelmää.

Viimeisessä työpaikassani oli yksi nami-nami tyyppi joka aina vähän väliä selitti että kumpa tulisi jotain mikä pyyhkisi kaikki rahat pois maailmasta. Tuo sepustus oli siinä mielessä huvittavaa että hän oli lähes 30 vuotta saanut olla samassa varmassa työpaikassa jossa duunarin työehdot (38 arkipäivää vuosilomaa jne.) ja palkka (nyt vuosiansio jotain 60 k€ vuodessa kun päivystys ja ylityöt lasketaan mukaan) ovat kohtuullisen hyvät mutta silti vaikutti rahapulaiselta tyypiltä jonka ainoa omaisuus oli vanha pösö, kesämökki ja joku pankin pilipali rahasto. Jos tuolla nami-nami tyypillä olisi ollut ymmärrystä sijoittaa paremmin tuottaviin kohteisiin kuin rahasto niin hän olisi nyt melko varakas mutta kun ei ole niin sitten kateus ja katkeruus tuli mieltä jäytämään.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38410
Vs: The Great Reset
« Vastaus #89 : 03.01.2021, 14:48:11 »
Anti-Defamation Leaguen mukaan The Great Reset on salaliittoteoria. Minkähän tahon etujärjestö ADL mahtaa olla.

ADL aloitti toimintansa juutalaisten etujärjestönä, mutta on vuosien varrella valunut yhä kauemmaksi vasemmalle leimaten kaikki, jotka kyseenalaistavat liberaalin vasemmiston tarinankerrontaa fasisteiksi. Absurdeinta on, että he puolustavat nykyään jopa juutalaisten tuhoa peräänkuuluttavaa islamia syyttäen kaikki islamkriitikot islamofobeiksi. Tässä eräs esimerkki: https://www.adl.org/blog/islamophobes-react-to-coronavirus-pandemic-with-anti-muslim-bigotry

Lainaus
As the coronavirus continues to spread, American anti-Muslim ideologues are propagating a range of conspiracies aimed at stoking fear, claiming Muslims are defying social distancing rules and/or actively trying to spread the virus. Some of this anti-Muslim propaganda is linked to India, where the international Islamic group Tablighi Jamaat held a meeting just as the virus began spreading throughout the country. The group was deemed a virus “super-spreader” after thousands of conference attendees tested positive. As a result, many Indian politicians and media outlets blame the country’s Muslim population for the widespread outbreak, including accusing Tablighi Jamaat of engaging in a deliberate conspiracy to spread the virus.


ADL ylläpitää mm. listaa "vihasymboleista" ( https://www.adl.org/hate-symbols ), jonne päätyy lähes mitä tahansa kuten numerot eri muodoissa, liuta merkkejä, symboleja, ilmaisuja, sanoja jne. jotka he liittävät jollain lailla fasismiin tai "valkoiseen ylivaltaan". Moni näistä kuvioista ovat varsin arkisia kuten pääkalloja tai sanonta “It’s okay to be white”, joka syntyi vastalauseeksi BLM:n rasismia vastaan.

ADL:n modus operandi on ottaa joku vasemmiston inhokki maalitauluksi ja tehdä heistä "analyysejä", jossa he todetaan fasisteiksi. Näitä "analyyseja" käytetään sitten mm. Facebookin ja Googlen palvelujen "faktatarkistuksessa", jonka perustella voi bannaa mainitut vasemmiston inhokit. Tarvitseeko minun sanoa, että ADL toki laskuttaa tästä palvelusta.

ADL on kuitenkin päätynyt itse ylläpitämänsä vihervasemmistolaisen cance-kultuurin uhriksi:

https://pjmedia.com/news-and-politics/robert-spencer/2020/12/17/adl-smears-foes-of-jihad-terror-as-islamophobes-gets-canceled-as-anti-muslim-anyway-n1216817

Lainaus
Anti-Defamation League (ADL) top dog Jonathan A. Greenblatt on Wednesday penned a defensive op-ed in the Forward, complaining about the cancel culture. Has the ADL, which has strayed a considerable distance from its stated mission “to stop the defamation of the Jewish people and to secure justice and fair treatment to all” and trafficked eagerly in the cancel culture for years, suddenly recovered a respect for the freedom of speech and the common decency to refrain from demonizing opposing viewpoints as evil and worthy only of silencing? No, but it is getting a taste of the medicine it has dished out for so many years in stigmatizing and marginalizing foes of jihad terror, and demonstrating yet again that the Leftist elites will never be satisfied with anything but absolute compliance with their agenda.

Kukaan ei siis ole turvassa kun vasemmiston lynkkausjoukot päästetään irti.

ADL:n "kilpailija" on SPLC eli Southern Powerty Law Center ( https://www.splcenter.org/ ). SPLC keskittyy enemmän kirjoittamaan lokajuttuja liberaalin vasemmiston inhokeista. Eräs esimerkki on heidän hit-piece Robert Spenceristä:

https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-files/individual/robert-spencer

Lainaus
About Robert Spencer
Spencer is one of the most prolific anti-Muslim figures in the United States. An incessant blogger, author, and activist, he insists, despite his lack of academic training in Islam, that the religion is inherently violent and that extremists who commit acts of terror are simply following its most authentic version.
His writing was cited dozens of times in a manifesto written by the Norwegian terrorist Anders Breivik. Spencer was banned from the United Kingdom as an extremist in July 2013.

Robert Spencer on ehkä länsimaiden parhaimpia islamin analyytikkoja ja kriitikkoja, joka on kirjoittanut suuren määrän perusteellisesti faktatarkistettuja kirjoja aiheesta. Islamin apologistit pitävät häntä kuitenkin islamofobina ja fasistina vaikkei he ole kyenneet haastamaan hänen teostensa väitteitä.

Kuten ADL, SPLC toimii myös Facebookin, Googlen ja lukuisan muun vasemmistoliberaalin median "faktojen" lähteenä joihin vedotaan kun halutaan loata joku konservatiivinen ääni. Myös meidän kaikkien rakastama Helsingin Sanomat vetoavat heihin: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005329091.html .

Lainaus
Lähes kolmekymmentä yhtyettä sai lähteä Spotifystä – syynä rasistiset kappaleet
Poistettujen joukossa on valkoista ylivaltaa kannattavia yhtyeitä Yhdysvalloista ja Euroopasta.
Musiikkipalvelu Spotify on ilmoittanut poistaneensa rasististen yhtyeiden musiikkia valikoimastaan, kertoo Billboard.
Maanantaina Digital Music News julkaisi uutisen, jonka mukaan Spotifyn valikoimista oli löytynyt musiikkia 27 artistilta tai yhtyeeltä, jotka yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Center on luokitellut valkoisen ylivallan kannattajiksi.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2021, 18:49:21 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus