Ihmetyttää miten Amerikassa abortti on tuollainen elämän ja kuoleman kysymys
Ei se oikeastaan olekaan mikään erityisen suuri kysymys Amerikassakaan.
Kuten rotukysymyksen kanssa, abortista on jo pitkään tehty demokraattien puolesta kiistakapula väittämällä, että abortti olisi jotenkin keskeinen asia naisten oikeuksten suhteen. Ylivoimainen enemmistö naisistahan eivät tee ainoatakaan aborttia elämänsä aikana, joten asia ei varsinaisesti ole heille edes merkityksellinen ja kaikki tervejärkiset ymmärtävät ettei hyvin liberaali abortointi (kuten aktivistit haluavat) ole mitenkään perusteltu.
Abortista halutaan kuitenkin kiistaa sen takia, että demokraateilla ei ole mitään uskottavaa poliittista agendaa. Sen takia pyritään aina ennen vaaleja nostamaan esiin abortti- ja roturetoriikkaa siirtääkseen huomion pois demokraattien jatkuvista poliittisista epäonnistumisista. Yleensä tämä hoidetaan siten, että pyritään laajentamaan aborttioikeutta yli kaiken kohtuuden samalla väittäen, että republikaanit haluavat viedä naisilta ihmisoikeudet jos tähän ei suostuta.
Etenkin valepresidentti Bidenin ja katastrofaalisten kannatuslukemien myötä, demokraatit tekevät nyt kaikkensa peittääkseen sisäpoliittiset ongelmat siirtämällä fokus "Capitolin valtaukseen", abortti-, trans- ja rotukysymyksiin.
Abortit ovat tämän myötä muodostuneet samanlaiseksi ikuisuuskysymykseksi kun erinäiset rotukiistat ja LGBTQQIAAP (
https://thediversitymovement.com/lgbtq-alphabet/ ) agendat, jotka halutaan väkisin pitää elossa kaasuvalottaakseen (
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaslighting ) äänestäjät.
Euroopassa ei taida olla ainuttakaan maata, jossa abortin saisi 12 viikon jälkeen ilman, että joko äidin henki on vaarassa tai lapsi on pahasti vammainen.
Yleensä tämä 12 viikkoa on normi Euroopassa, mutta Ruotsin aborttilainsäädäntö on poikkeuksellinen. Feministisessä Ruotsissa abortti on nimittäin sallittu ilman syytä 18 viikkoon saakka. Viikolla 22 voi vielä saada abortin sosiaaliviranomaisen luvalla, joka voidaan myöntää esim. vähävaraisuuteen perustuen, lähes kaikki anomukset hyväksytään. Viikolle 9 saakka raskaus voidaan keskeyttää lääkkeillä ("aborttipilleri").
Ruotsissa on ollut samanlainen vasemmiston ajama radikaali aborttikanta kun USA:ssa. Retoriikka "naisten oikeuksista" on täsmälleen sama ja feministit ovat kokoa ajan pyrkineet liberalisoimaan aborttilainsäädäntöä yhä lisää. New York tosiaan de facto sallii abortin syntymään saakka.
Leimallista on, että liberaali abortointi on juuri vasemmiston ja feministien agendalla. On vaikea nähdä tässä muuta motiivia kun vasemmiston perinteinen pyrkimys vapauttamaan ihmiset - tässä tapauksessa naiset - vastuusta elämästään. Ilmeisesti naisia ei pidetä kykeneväksi päättämään seksielämästään vaan heidän katsotaan ilmeisesti lankeavan irstailuun, jonka seurauksena on raskaus, joka korjataan toistuvilla aborteilla jotta "bileet" voisivat jatkua.
Kahdentoista viikon aborttiraja on kuitenkin pidetty lääketieteellisesti perusteltuna ja se pitäisi riittää. Poikkeuksena lähinnä raiskaukset ja vastaavat pakkotilanteet. Ellei sellaisia ole, naisen pitää kyetä aikuisena ihmisenä ottamaan vastuun elämänvalinnoistaan ja kantaa raskaus loppuun.
Mitä USA:n korkeimman oikeuden Roe vs. Waden kumoamiseen tulee, niin asia on juuri kuten korkeimman oikeuden perusteluissa kirjoitetaan: vuoden 1973 ennakkotapaus oli täysin virheellinen eikä perustunut perustuslakiin vaikka siihen toki vedottiin.
USA:n perustuslaissa ei sanota abortista mitään. R vs. W kuitenkin nuijittiin läpi vedoten henkilön yksityisyyden suojaan, josta säädetään perustuslain 14 lisäyksessä. Eli argumentoitiin, että abortti olisi perustuslaillinen oikeus eikä sitä voisi kieltää (kuten Texas oli tehnyt) koska kyseessä olisi yksityinen asia. Tämä pitkään aasinsiltaan perustuva ontuva argumentointi kumottiin äskettäin ja paikallinen lainsäädäntö saa prioriteetin aborttikysymyksessä.
Vasemmisto molemmin puolin Atlanttia, mukaan lukien rakas Hesarimme, väittää tai antaa ymmärtää, että abortti kiellettiin nyt USA:ssa kokonaan. Mainitsematta tuuppaa jäämään, että asia on siirtynyt äänestäjien päätettäväksi eli osavaltiotasolle, jossa kuka tahansa poliitikko voi nyt kampanjoida abortin puolesta tai vastaan ja kerätä ääniä agendalleen. Lisäksi abortin voi aina hakea naapuriosavaltiosta, jossa se on sallittu.
Tilanne on siis USA:ssa nyt olennaisesti sama kun EU:ssa, jossa kukin jäsenmaa päättää itse aborteistaan eikä niistä suinkaan säädetä Brysselistä käsin. Amerikkaa kritisoivat Euroopan vasemmistolaiset eivät kuitenkaan näyttäisi ymmärtävän, että USA:ssa on nyt sama järjestely kun heidän omassa kotimaassaan vaan huudetaan refleksinomaisesti "murha" kun saadaan mahdollisuus syyttä USA:n oikeistoa.