UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Puolueprojektien kannatusilmoitusten keräys netissä on mahdollista 1.1.2021 lähtien  (Luettu 1991 kertaa)

JoKaGO

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 14 152
  • Liked: 5857
  • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Entäs jos toimisi? Mitään estettä tälle tuskin olisi. Juridisesti olisi hankala lakkauttaa R.P. jos säännössä ei olisi laittomuuksia.

Sitä juuri tarkoitin. Ensin on hyväksytettävä yhdistyksen säännöt, ja niitä pitäisi sitten noudattaa, muutoin tulee noutaja. Vaikka mitä me tässä pissitään nulkkua, kun molemmat ymmärrämme asian.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 34 694
  • Liked: 85453
Lainaus
Sähköiset kannatusilmoitukset voivat tuoda uusia puolueita politiikan kentälle

Tutkija kehuu uudistusta, mutta suomii sitä infovaikuttamisen unohtamisesta: "Nyt teemme kenttäkokeen."

Uusien puolueiden tukeminen helpottuu pian, kun puolueen rekisteröimiseen tarvittavat kannattajakortit voi kerätä sähköisesti ensi vuoden alusta alkaen.

Hallitussihteeri Anna Saarela oikeusministeriöstä pitää mahdollisena, että uudistuksen myötä rekisteröityjen puolueiden määrä kasvaa. Uutuudenviehätyksen ohella kiinnostusta sähköisiin tuki-ilmoituksiin voi lisätä vallitseva koronaepidemia, joka on vähentänyt ihmisten kohtaamisia ja täten vaikeuttanut kannatuskorttien keruuta.

– Alkuvuonna voi tulla uusia puolueita, mutta asiaa on vaikeaa ennustaa, Saarela sanoo.

Yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass Helsingin yliopistosta kehuu uudistusta poliittisen osallisuuden yhdenvertaisuuden tukemisesta. Hän arvioi, että uudistus helpottaa uusien puolueiden ilmaantumista politiikan kentälle. Uudistus parantaa myös allekirjoittajien asemaa tekemällä kannattajakorttien allekirjoittamisesta aiempaa vaivattomampaa.

[...]

Eduskunta hyväksyi sähköiset kannatuskortit mahdollistavan puoluelain muutoksen syksyllä. Käsittelyn aikana Wass toi julkisuudessa ja perustuslakivaliokunnassa esiin huolen siitä, ettei uudistuksen valmistelussa huomioitu riittävästi informaatiovaikuttamisen uhkaa.

– Yksi huoli taustalla on, että tällä tavalla saataisiin naamioitua salonkikelpoisiksi puolueiksi toimijoita, joilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa, Wass sanoo.

Uutta järjestelmää voivat Wassin mukaan yrittää hyödyntää niin kansalliset ääriliikkeet kuin valtioiden rajat ylittävät toimijat.

Hän kirjoitti asiasta marraskuussa mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin yhdessä oikeustieteen professori Päivi Leino-Sandbergin sekä kyberturvallisuuteen erikoistuneen työelämäprofessori Jarno Limnéllin kanssa.

Kolmikko kantoi huolta "demokratiahäirinnän" uhasta sekä siitä, että häiriköt voisivat hämmentää puolueinstituution toimintaa sekä heikentää sitä kohtaan tunnettua luottamusta.

[...]

Saarelan tavoin Wass uskoo, että lainsäädäntöä voidaan täsmentää edelleen, jos pelättyjä riskejä toteutuu.

– Riskejä olisi valmisteluvaiheessa voinut miettiä monipuolisemmin. Nyt teemme kenttäkokeen, jota tulee huolella tutkia. Jos näyttää siltä, että joitakin riskejä lähtee toteutumaan, on tärkeä reagoida nopeasti, Wass sanoo.
Yle 26.12.2020

Infovaikuttamista? Demokratiahäirintää? Kansallisia ääriliikkeitä ja valtioiden rajat ylittäviä toimijoita? Toimijoita, joilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa? Hiljattain kannattajakortit keränneellä Suomen kommunistisella puolueellako on?

En tuon perusteella ymmärrä, mistä tutkijat ovat niin kovasti huolestuneita. Ilmeisesti rivien välissä on jotain, mutta en keksi, mitä se konkreettisesti on paitsi Wassin huoli siitä, että hänen hellimänsä poliittiset näkemykset voivat saada uusia haastajia.

Yleensä tällaisella kryptisellä kielenkäytöllä viitataan enemmän tai vähemmän Venäjään, mutta yleensä kun niin tehdään, vihjailijoilla itsellään ei ole puhtaat jauhot pussissa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: