Kirjoittaja Aihe: Kiinan nouseva uhka  (Luettu 35319 kertaa)

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 356
 • Liked: 5113
 • Hamster supremacy
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #420 : 28.01.2022, 13:43:28 »
^

Moderaatio varmaan tykkää kyttyrää, että postaan tähän 10 000 kommenttia siksi, ettet osaa tai jaksa lukea enkkua tai väärin ymmärrät tahallasi koko pointin, niin oma narratiivisi saa vahvistusta, mikä se nyt ikinä onkaan.? Lisää aasialaisia Suomeen ja Chinatown/Aasiatown pystyyn?
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 14:15:41 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 1915
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
  • Ajantasainen Urainan sotakartta
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #421 : 08.02.2022, 11:49:36 »
Suoraselkäinen kv. politiikan syvällisesti tunteva Risto E.J. Penttilä on tullut Ahmed III Ahneen linjalle ja kertoo synkkiä pohdintojaan Kiinan ja Venäjän agressioiden synkronoinnista.

https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008593856.html

Lainaus
”Kiina saattaa aloittaa sotatoimet heti Pekingin kisojen jälkeen”
Kansainvälisiin kysymyksiin erikoistunut Risto E.J. Penttilä näkee Kiinan ja Yhdysvaltojen käyvän ”täysimittaista kylmää sotaa”, jonka ikävät vaikutukset saattavat näkyä jo olympialaisten aikaan.
(…)
Kiinan kommunismihallinnon tiedetään pelaavan hurjin panoksin. Niitä se saattaa asiantuntijoiden mukaan olla sovittelemassa jo jopa lippaisiin. Tähän rajuun vaihtoehtoon esimerkiksi uskoo Nordic West Officen toimitusjohtaja, filosofian tohtori Risto E.J. Penttilä, joka on perehtynyt laajasti ja aktiivisesti maailman suurvaltioiden ulkopolitiikkaan. Nordic West Office on kansainvälisiin kysymyksiin erikoistunut konsulttitoimisto ja ajatushautomo.
Keskustelua on ollut siitä, että jos Yhdysvallat ei vastaa Venäjän uhkaan Ukrainassa määrätietoisesti, niin se voisi rohkaista Kiinaa hyökkäykseen Taiwania vastaan.
(…)
Kiina saattaa aloittaa sotatoimet heti Pekingin olympiakisojen jälkeen, jos Venäjä samaan aikaan hyökkää Ukrainassa. Tällaiseen arvioon monet sotilasasiantuntijat ovat päätyneet, Penttilä lataa.
On syytä muistaa, että olympialaiset eivät ennenkään ole taanneet rauhaa. Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008 olympialaisten avauspäivänä. Krimin valtaus puolestaan tapahtui vuonna 2014 heti olympialaisten päätyttyä.
SUNNUNTAINA paljastui Yhdysvaltojen arvio, jonka mukaan Venäjä voi käynnistää täysimittaisen sodan Ukrainassa hetkessä.
(…)
Realismi on nyt sitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa todella käyttää sotilaallista voimaa Ukrainaa vastaan helmikuun aikana. Penttilän mukaan siinä tapauksessa Kiinan presidentti Xi Jinping saattaisi tehdä omat nopeat siirtonsa.
(…)
Jos Ukrainassa syttyisi sota, USA:n ja muiden länsivaltioiden huomio keskittyisi kokonaan sinne. Kun tilaisuus tekisi varkaan, Xi Jinping saattaisi aloittaa uudet sotilaalliset painostustoimet Taiwania vastaan ennakoitua nopeammin – kenties välittömästi helmikuussa, Penttilä muotoilee karun arvionsa.
Kiina saattaisi tehdä sekä kyberhyökkäyksiä että rajoitettuja sotilaallisia iskuja. Kohteena olisivat Taiwanin asumattomat ulkosaaret. Kiina voisi tavoitella jonkin saariryhmän – kuten Pratas-saarten – haltuun ottamista, mutta koko Taiwanin miehitykseen Kiina ei olisi vielä valmis.
(…)
Meno alkoi muuttua 2013, kun Xi Jinping nousi valtaan.
Sen jälkeen Kiinan hallinto on kiristänyt selvästi otettaan maan taloudesta ja kansalaisista. Kommunistinen puolue on jälleen haluttu nostaa ajurin paikalle. Nykyisen presidentin komennossa henki on tiukka, toimissa ollaan valmiita menemään pitkällekin, Penttilä korostaa.
Xi Jinping on Kiinan vahvin johtaja sitten Mao Zedongin (hallitsi 1949–1976). Hänellä on kolme keskeistä tavoitetta: päästä elinikäiseksi hallitsijaksi (perustuslakimuutos ratkeaa marraskuussa), nostaa Kiina maailman ykkösvaltioksi vuoteen 2049 mennessä sekä ratkaista Taiwanin kysymys.
Hänen mukaansa Xin tulee ”vähintäänkin saada aikaan askel kohti Kiinan ja Taiwanin yhdistymistä ennen valtakautensa päättymistä.” Kaiken taustalla kummittelee Yhdysvallat, jonka Kiina haluaa lyödä taloudellisesti.
(…)
KIINA tiedetään Suomen tärkeäksi kauppakumppaniksi: tuonnissa sen osuus on neljänneksi ja viennissä kuudenneksi suurin. Mikäli tilanne kiristyisi Ukrainassa, ja edelleen mahdollisesti Kiinassa, sillä olisi Penttilän mukaan ilmeisiä heijastuksia Suomen talouteen.
(…)
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 990
 • Liked: 22445
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #422 : 05.03.2022, 13:30:01 »
Kiina näkee edessään talouskasvun jyrkän laskun
https://yle.fi/uutiset/3-12345256

Lainaus
PEKING Kiinan talouskasvu jää tänä vuonna 5,5 prosenttiin. Pääministeri Li Keqiang kertoi epätavallisen pienistä talouskasvuodotuksista Kiinan kansankongressin vuosittaisessa istunnossa Pekingissä.

Viime vuoden talouskasvu ylitti odotukset ja oli 8,1 prosenttia. Kiina on hyötynyt koronaviruspandemian aiheuttamista tuotanto-ongelmista maailmalla, mutta muun maailman talousongelmat ja Venäjän hyökkäyksen aiheuttama energian hinnan nousu osuvat myös Kiinan talouteen. Nyt talouskasvuennusteet ovat pienimmät vuosikymmeniin.
...
– Tänä vuonna maamme kohtaa paljon enemmän riskejä ja haasteita ja meidän täytyy tehdä kovasti töitä ylittääksemme ne, Li sanoi.

Li sanoi, että öljyn, vehnän ja muiden raaka-aineiden hinta on korkea ja herkkä vaihtelulle.

– Siksi ulkoinen ympäristömme on yhä epävakaampi, huolestuttavampi ja epävarmempi, Li sanoi.

Li ei kuitenkaan maininnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan syynä energian hinnan nousuun. Kiina ei ole yhäkään tunnustanut Venäjän toimia Ukrainassa hyökkäykseksi.

Kiinan taloutta ravistelevat myös sisäiset tekijät. Kiinan talouden kivijalkoihin kuuluva kiinteistöala kärsi pahoin, kun sille määrättiin velkarajat. Muun muassa jättimäinen Evergrande-yhtiö on konkurssin partaalla.

Kiinalaiset eivät myöskään uskalla kuluttaa. Koronaviruspandemia halvaannuttaa arkea ajoittain, vaikka Kiinan tiukan nollatoleranssin takia maassa on vain vähän tartuntoja. Kokonaisia kaupunkeja tehtaineen ja työpaikkoineen on suljettu eristyksiin, jos kaupungissa on löytynyt vain kymmeniä tartuntoja.

Työraportin mukaan etusijalla on nyt talouden ja työllisyyden vakaus, kotimaisen kulutuksen lisääminen ja ruoka- ja energiaturvallisuus.
...
Li mainitsi puheessaan Hongkongin ja Taiwanin. Hän toisti Kiinan linjan, "yksi maa, kaksi järjestelmää" -politiikasta. Li sanoi, että molempien johdossa on “isänmaalliset” tahot.

Li sanoi, että Kiina on yhäkin sitoutunut maan politiikkaan siitä, että se "ratkaisee Taiwan-kysymyksen uudella aikakaudella". Presidentti Xi Jinping puhuu nykyisen hallintokauden olevan uutta aikakautta.

Puolustusmenot kasvavat tänä vuonna 7,1 prosenttia eli samaan tahtiin kuin aiemmin. Puolustusbudjetti nousee 210 miljardiin euroon. Kiina kasvattaa asevoimiaan voimakkaasti. Se pyrkii hallitsemaan lähialueitaan kuten Etelä-Kiinan merta sotilaallisesti.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #423 : 07.04.2022, 14:21:43 »
niin oma narratiivisi saa vahvistusta, mikä se nyt ikinä onkaan.? Lisää aasialaisia Suomeen ja Chinatown/Aasiatown pystyyn?
@Hamsteri Ei Suomeen ole tulossa mitään korealaisten, kiinalaisten ja japanilaisten massamaahanmuuttoa. Suomi ei ole samalla tapaa houkutteleva kohde heille kuin Amerikka, Kanada, Australia, Singapore... Suomeen tulee maahanmuuttajia muualta ja väestönmuutos tapahtuu sitä kautta.

Tällä foorumilla ei ehkä täysin tiedosteta sitä, että syrjäinen, kylmä, pimeä, keskinkertaisen talouden omaava maa, jossa puhutaan outoa kieltä, ei houkuttele työperäisiä maahanmuuttajia paljoa. Ehkä jotain filippiiniläisiä hoitsuja ja itäeurooppalaisia raksaäijiä, mutta ei itäaasialaisia osaajia. Ja humanitaarisia maahanmuuttajia Afrikasta ja Lähi-idästä.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #424 : 13.04.2022, 15:54:12 »
Onneksi on alkanut viime aikoina kuulla yhä enemmän kannanottoja sekä Yhdysvalloista ja Euroopasta sen puolesta että Kiina tulee kytkeä irti kansainvälisestä talousjärjestelmästä.
Missä olet nähnyt tälläisiä kannanottoja? En ole missään nähnyt tuollaisia vaatimuksia. Tuollaiset kannanotot ovat täysin epärealistisia. Kiina on niin tärkeä markkina lukuisille länsimaisille yrityksille, etteivät ne halua luopua kyseisestä markkinasta. Esimerkiksi amerikkalaisyritykset näkevät Kiinan valtavana mahdollisuutena.

Sen sijaan se, että jotain tuotantoa sijoitetaan muualle kuin Kiinaan, on toki yleinen kannanotto. Ihan Kiinan noussut palkkataso johtaa siihen jo itsessään. Se on täysin eri asia kuin "kansainvälisestä talousjärjestelmästä irti kytkeminen". Edes Venäjää ei ole irti kytketty kansainvälisestä talousjärjestelmästä, vaikka Venäjä on huomattavasti Kiinaa pienempi talous...

Kinallahan on jopa virallisesti oma Belt & Road politiikkansa, jonka nimenomainen tarkoitus on sotkeutua muiden maiden talouteen ja politiikkaan ja luoda heistä kontrolloitavia velkaorjia. Sri Lanka koki juuri konkurssiin tämän Kiinan politiikan takia ( https://www.ft.lk/top-story/Sri-Lanka-declares-bankruptcy/26-733409 ).
Belt and Roadissa on kyse infrastruktuurihankkeista. Eräs Belt and Roadiin osallistuva maa on Ukraina. Ukrainassa onkin infrastruktuurirakentamiselle tarvetta.

Sri Lankan defaultin taustalla on pandemiasta johtuva turismin puute sekä energian hinnan nousu. Kiina on toki muiden joukossa lainannut rahaa Sri Lankalle, muttei velan antajaa voida pitää syyllisenä. Linkkisi jutussa ei mainita Kiinaa sanallakaan.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 403
 • Liked: 27253
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #425 : 13.04.2022, 16:55:42 »
Kinallahan on jopa virallisesti oma Belt & Road politiikkansa, jonka nimenomainen tarkoitus on sotkeutua muiden maiden talouteen ja politiikkaan ja luoda heistä kontrolloitavia velkaorjia. Sri Lanka koki juuri konkurssiin tämän Kiinan politiikan takia ( https://www.ft.lk/top-story/Sri-Lanka-declares-bankruptcy/26-733409 ).

Belt and Roadissa on kyse infrastruktuurihankkeista.

Kuvio menee näin: Kiina tarjoaa "infraprojekteja" ja lainaa esim. Sri Lankalle. Sri Lanka ottaa lainan ja Kiina tuo omat duunarit rakentamaan esim. Colombon Hambantotan satama-alueen, jonka Sri Lanka vuokrasi Kiinalle (https://foreignpolicy.com/2021/03/02/sri-lanka-china-bri-investment-debt-trap/ ). Laina taataan kyseisellä hankkeella ja kun Sri Lanka ei pysty maksamaan, sataman omistus siirtyy Kiinalle. Luonnollisesti Sri Lankan poliitikot hyötyvät rahallisesti näistä järjestelyistä myös.

Tämä sama kuvio on toistunut monessa maassa, jonne Kiina on tarjonnut BRI projektejaan: rakennetaan velaksi kiinalaisin voimin, velat jää maksamatta, Kiina ottaa koko projektin haltuun. Yleensä kuviossa on mukana joku strateginen hanke kuten Colombon satama, jolla saadaan vipuvartta paikalliseen politiikkaan.

Tässä on pitkä juttu koskien Kiinan rakentamaa velka-ansaa BRI:n puitteissa:

https://organiser.org/2022/04/12/76207/world/sri-lanka-succumbs-to-chinas-debt-trap-diplomacy-report/

Lainaus
Sri Lankan defaultin taustalla on pandemiasta johtuva turismin puute sekä energian hinnan nousu.

Tuo on virallinen selitys, jota sekä Kiina että Sri Lankan hallitus tarjoaa. Kiina ei tietenkään halua huonoa mainetta velka-ansoistaan ja Sri Lankan pääministeri on henkilökohtaisesti sekaantunut juuri Colombon satamaafääriin eikä tietenkään halua, että hänen oma korruptionsa paljastuu maan konkurssin syyksi.

Sri Lankan velat olivat paisuneet paljon ennen koronaa ja myös ennen Kiinan infraprojekteja. Tämä on ollut pitkäkestoinen ongelma, jota sekä Kiinan velka-ansat että korona ovat pahentaneet. Mutta, otettu velka pitää maksaa ja maksun aika oli nyt. Korona aiheutti verotulojen vähenemisen, mutta alla oleva velkaongelma on lopulta se joka aiheutti konkurssin.

Nyt Sri Lanka ei saa lainaa mistään eikä sillä pysty ostaa polttoaineita ja muita tuontitarvikkeita. Sen seurauksena porukka on nyt kadulla mellastamassa, jonka takia hallitus päätti julistaa maan konkkaan eli velat kirjataan alas.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #426 : 13.04.2022, 17:07:56 »
@Totti
Huomaa, että Kiina ei ole ainoa maa, joka on tarjonnut Sri Lankalle velkaa.

Mitä tulee Kiinan politiikkaan ottaa omaisuutta haltuun jos velkoja ei makseta, niin on vaikea nähdä sitä mitenkään huonona asiana. Mutta suomalaisille kelpaa muiden velkojen maksu, mikä on EU-politiikassa nähty.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 403
 • Liked: 27253
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #427 : 13.04.2022, 19:13:31 »
@Totti
Huomaa, että Kiina ei ole ainoa maa, joka on tarjonnut Sri Lankalle velkaa.

Olen huomannut, että sinulle pitää aika usein vääntää asiat rautalangasta.

Sri Lanka on ottanut velkaa 1948 saakka kun se itsenäistyi, niin tekevät kaikki maat. Tämä velka menee maan omiin hankkeisiin ja tarpeisiin.

Kiina alkoi BRI:n puitteissa tarjoamaan omia infrahankkeitaan kehitysmaille velkaa vastaan. Se oli siis velkaa, jota maa ei muuten olisi ottanut ja järjestely oli sellainen, että Kiina käytännössä kuittaisi velkaraharahat omaan taskuunsa palkkaamalla kiinalaisia duunareita ja tavaraa niihin rakennushankkeisiin, jota se itse rahoitti. Kiina siis tavallaan työllisti omia kansalaisilla muiden maiden veloilla, jota se itse myönsi.

Lainaus
Mitä tulee Kiinan politiikkaan ottaa omaisuutta haltuun jos velkoja ei makseta, niin on vaikea nähdä sitä mitenkään huonona asiana.

Yleensä maa ei anna omaisuutta pantiksi velkoja vastaan. Ei Suomikaan anna mitään pantiksi kun nostamme 10 mrd velkaa vuodessa. Pantteja annetaan vain yksityisessä velkajärjestelyssä.

Kiinan panttivaatimus kuitenkin kielii vahvasti siitä, että laskettiin sen varaan että laina jää maksamatta. Tästä kertoo myös huomattavan korkeat korot jota Kiina peri. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kiina pyrki luomaan asetelman, jossa velka jäisi kehitysmaalle ja infrahanke päätyisi Kiinalle. Ts. lainan ottaja ei saisi lopulta yhtään mitään muuta kun velkaa.

Suosittelen, että tutustut netissä BRI-kritiikkiin etkä pelkästään toista Kiinan satuja miten he mukamas auttavat köyhiä maita.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #428 : 13.04.2022, 19:24:04 »
Selitetääs nyt hieman taas kun näyttää olevan vaikeaa. @Totti

Belt and Road ei ole vain kehitysmaihin kohdistuva hanke. Etelä-Korea, Italia ja Ukraina ovat mukana Belt and Roadissa. Varsinkin Ukrainalla lienee tarvetta infrastruktuurirakentamiselle tulevina vuosina.

Kiina ei ole ainoa maa, joka antaa velkaa Sri Lankalle. Sri Lanka voi ottaa velkaa muilta mailta, mutta ilmeisesti muut maat eivät sitä hövelisti anna, kun se ottaa Kiinalta velkaa korkealla korolla. Esim. Suomi voi vipata rahaa Sri Lankalle jos niin haluaa. Tällöin ei tarvitse valittaa siitä.

Panttivaatimus on aivan oikein. Suomalaiset voivat vipata rahojaan vastikkeettomasti Italiaan yms., mutta ei kiinalaisilla ole tarve siihen. Italia on mukana BRI:ssä. Ehkäpä tulevaisuudessa suomalaisten maksamilla tukipakettirahoilla rahoitetaan kiinalaisten infrastruktuurihankkeita Italiassa?

Näyttää siltä, että pidät moraalittomana kiinalaisten tapaa periä velat tavalla tai toisella. On näkökulmakysymys miten asiaan suhtautuu.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 2077
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #429 : 13.04.2022, 19:46:17 »
Kinallahan on jopa virallisesti oma Belt & Road politiikkansa, jonka nimenomainen tarkoitus on sotkeutua muiden maiden talouteen ja politiikkaan ja luoda heistä kontrolloitavia velkaorjia. Sri Lanka koki juuri konkurssiin tämän Kiinan politiikan takia ( https://www.ft.lk/top-story/Sri-Lanka-declares-bankruptcy/26-733409 ).

Belt and Roadissa on kyse infrastruktuurihankkeista.

Kuvio menee näin: Kiina tarjoaa "infraprojekteja" ja lainaa esim. Sri Lankalle. Sri Lanka ottaa lainan ja Kiina tuo omat duunarit rakentamaan esim. Colombon Hambantotan satama-alueen, jonka Sri Lanka vuokrasi Kiinalle (https://foreignpolicy.com/2021/03/02/sri-lanka-china-bri-investment-debt-trap/ ). Laina taataan kyseisellä hankkeella ja kun Sri Lanka ei pysty maksamaan, sataman omistus siirtyy Kiinalle. Luonnollisesti Sri Lankan poliitikot hyötyvät rahallisesti näistä järjestelyistä myös.

Tämä sama kuvio on toistunut monessa maassa, jonne Kiina on tarjonnut BRI projektejaan: rakennetaan velaksi kiinalaisin voimin, velat jää maksamatta, Kiina ottaa koko projektin haltuun. Yleensä kuviossa on mukana joku strateginen hanke kuten Colombon satama, jolla saadaan vipuvartta paikalliseen politiikkaan.

Tässä on pitkä juttu koskien Kiinan rakentamaa velka-ansaa BRI:n puitteissa:

https://organiser.org/2022/04/12/76207/world/sri-lanka-succumbs-to-chinas-debt-trap-diplomacy-report/

Lainaus
Sri Lankan defaultin taustalla on pandemiasta johtuva turismin puute sekä energian hinnan nousu.

Tuo on virallinen selitys, jota sekä Kiina että Sri Lankan hallitus tarjoaa. Kiina ei tietenkään halua huonoa mainetta velka-ansoistaan ja Sri Lankan pääministeri on henkilökohtaisesti sekaantunut juuri Colombon satamaafääriin eikä tietenkään halua, että hänen oma korruptionsa paljastuu maan konkurssin syyksi.

Sri Lankan velat olivat paisuneet paljon ennen koronaa ja myös ennen Kiinan infraprojekteja. Tämä on ollut pitkäkestoinen ongelma, jota sekä Kiinan velka-ansat että korona ovat pahentaneet. Mutta, otettu velka pitää maksaa ja maksun aika oli nyt. Korona aiheutti verotulojen vähenemisen, mutta alla oleva velkaongelma on lopulta se joka aiheutti konkurssin.

Nyt Sri Lanka ei saa lainaa mistään eikä sillä pysty ostaa polttoaineita ja muita tuontitarvikkeita. Sen seurauksena porukka on nyt kadulla mellastamassa, jonka takia hallitus päätti julistaa maan konkkaan eli velat kirjataan alas.

Jostain kuulin että Kiinalla on Kiinan alueella semmoinen käytäntö että se hyväksyy ulkomaiset sijoitukset sillä ehdolla että sijoitusten aikaansaamista työpaikoista vähintään 85 prosenttia annettaan kiinalaisille. Toisinpäin se ei tunnu toimivan vaan Kiina tuo omat työntekijät noihin ulkomaisiin projekteihin.

Onko kenelläkään tietoa minkälaista rajapolitiikkaa ja ulkomaalaispolitiikkaa Kiina harjoittaa? Myöntääkö Kiina pelkkiä viisumeja ja oleskelulupia mutta ei kansalaisuuksia? Maksaako se sosiaalietuja ulkomaalaisille tai antaako se ulkomaalaisille julkisia palveluja?
Kissafani

Sivulause

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 441
 • Liked: 1000
 • Saatan olla väärässäkin.
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #430 : 13.04.2022, 19:59:58 »
Aikoinaan muistelen että rajavastuuyhtiön (LLC) perustamisen ehtona olisi ollut enemmistöomistus kiinalaistaholla. Jotain näitä Joint venture-kuvioita opiskelin.

Kiinan kanssa käy osin kuten Venäjänkin. Kiina tulee joku päivä poliittisesta ovesta karmit kaulassa. Karhu se on pandakarhukin.

Toki me emme ole samalla tavalla ristikossa, mutta jahka Kiina siitä voimistuu niin äänenpainot kovenee. Tämä on työelämässä kiinalaisten kanssa ollut havaittavissa kohta kymmenen vuoden ajan. Ylpistyminen. Ja miksei sitä ylpistyisi, Shanghaissa vetelevät jo kovempaa likua kun suomikollegat. Voi tietysti olla että Kiina on vielä sisäpoliittisesti liemessä jos joutuvat kunnon taantumaan.

Kiinan viisumikäytäntö on melko hankala, ja oikeastaan mahdoton sellaiselle joka asettaa minkäänlaista arvoa omalle yksityisyydelleen tai välttää riskejä. Toki monessa muussakin maassa on hankalia käytäntöjä.

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 751
 • Liked: 2444
 • Normaali erilainen.
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #431 : 13.04.2022, 20:06:52 »
Ei Kiinasta mitään vaaraa ole.
Nehän syökin sormin ja puutikuilla.
Kiina on kehitysmaa.
Vaara on Venäjä.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 2077
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #432 : 13.04.2022, 20:11:39 »
Suomettuminen Kiinan suuntaan eli etäsuomettuminen on se mitä pitää välttää. Ei Kiina ole edes naapuri joten suomettumista ei voi perustella maantieteellä. Ellei Kiina sitten anneksoi Venäjää jolloin se on tuossa itärajan takana. Tai sitten se tyytyy Siperiaan jolloin sen länsiraja on Uralilla.
Kissafani

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 751
 • Liked: 2444
 • Normaali erilainen.
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #433 : 13.04.2022, 20:13:12 »
Jatkan sen verran, että Rock'n Roll, McDonald's ja vapaus tulevat selättämään Kiinan, vain ajan kysymys. Ei tarvita aseita.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 410
 • Liked: 10162
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #434 : 24.04.2022, 16:19:37 »
Kun muu maailma hyperventiloi Ukrainan kanssa niin Kiina tekee "turvallisuussopimuksen" Solomon saarien kanssa ja sotilastukikohtaa pukkaa Australian takapihalle.

Tämä on nyt jonkun rajan ylittäminen Australialle ja myös USA:lle. Kun Venäjä sanoi saman Ukrainasta niin se ei voinut olla Venäjälle mikään raja johon reagoida. Standardit? Kuinka monta niitä voi olla?

Joka tapauksessa Kiina eskaloi huolella ja kohta pitää USA:n reagoida. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lainaus
Scott Morrison says Chinese military base in Solomon Islands would be 'red line' for Australia, US

Scott Morrison says China building a military base on Solomon Islands would be the "red line" for Australia and the United States, but did not say how Australia would respond if it happened.

https://www.abc.net.au/news/2022-04-24/scott-morrison-china-naval-base-solomon-islands-red-line/101011710

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #435 : 24.04.2022, 16:24:43 »
Kun muu maailma hyperventiloi Ukrainan kanssa niin Kiina tekee "turvallisuussopimuksen" Solomon saarien kanssa ja sotilastukikohtaa pukkaa Australian takapihalle.

Tämä on nyt jonkun rajan ylittäminen Australialle ja myös USA:lle. Kun Venäjä sanoi saman Ukrainasta niin se ei voinut olla Venäjälle mikään raja johon reagoida. Standardit? Kuinka monta niitä voi olla?

Joka tapauksessa Kiina eskaloi huolella ja kohta pitää USA:n reagoida. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Kiinan ja Salomonsaarten välisestä turvallisuussopimus ei aiheuta suurempaa eskalaatiota, ja miksipä aiheuttaisikaan? Salomonsaaret on suvereeni valtio, joka on vapaa tekemään turvallisuussopimuuksia. Sama juttu kuin esim. Suomen liittyminen NATOon.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 410
 • Liked: 10162
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #436 : 24.04.2022, 16:32:55 »
Kiinan ja Salomonsaarten välisestä turvallisuussopimus ei aiheuta suurempaa eskalaatiota, ja miksipä aiheuttaisikaan? Salomonsaaret on suvereeni valtio, joka on vapaa tekemään turvallisuussopimuuksia. Sama juttu kuin esim. Suomen liittyminen NATOon.

Sopimus sinänsä ehkä ei vielä kovin suurta, mutta jo sotilastukikohta aiheuttaa takuuvarmasti eskalaation johon USA:n pitää reagoida joillain tapaa. Tuollaisia "turvallisuussopimuksia" ei paskastanoiden kanssa tehdä muussa tarkoituksessa kuin lisätä omaa vaikutusvaltaa. Suurvaltapolitiikassa toisen vaikutusvallan lisääntyminen on aina joltain toiselta pois. Tuosta ei pääse yli eikä ympäri.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 076
 • Liked: 11741
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #437 : 24.04.2022, 16:39:16 »
Jos Kiina hyökkäisi Taiwaniin niin alettaisiinko Kiinaa vihaamaan koko maailmassa yhtä kiihkeästi kuin Venäjää nyt?

Aiemminhan mitä kauemmaksi Venäjästä meni niin sitä neutraalimmaksi ihmisten suhtautuminen Venäjään muuttui mutta hyökkäys Ukrainaan muutti kaiken.

Kiinaanhan suhtaudutaan Euroopassa varsin neutraalisti toisin kuin Kiinaa lähellä olevissa maissa.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #438 : 24.04.2022, 16:40:30 »
Kiinan ja Salomonsaarten välisestä turvallisuussopimus ei aiheuta suurempaa eskalaatiota, ja miksipä aiheuttaisikaan? Salomonsaaret on suvereeni valtio, joka on vapaa tekemään turvallisuussopimuuksia. Sama juttu kuin esim. Suomen liittyminen NATOon.

Sopimus sinänsä ehkä ei vielä kovin suurta, mutta jo sotilastukikohta aiheuttaa takuuvarmasti eskalaation johon USA:n pitää reagoida joillain tapaa. Tuollaisia "turvallisuussopimuksia" ei paskastanoiden kanssa tehdä muussa tarkoituksessa kuin lisätä omaa vaikutusvaltaa. Suurvaltapolitiikassa toisen vaikutusvallan lisääntyminen on aina joltain toiselta pois. Tuosta ei pääse yli eikä ympäri.
Huoli pois. Joku laivastotukikohta tms. Salomonsaarille voi tulla. Mutta ei tarvitse pelätä. Kiina ja USA ovat vastuullisia toimijoita itänaapuristamme poiketen.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 410
 • Liked: 10162
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #439 : 24.04.2022, 16:47:50 »
Sopimus sinänsä ehkä ei vielä kovin suurta, mutta jo sotilastukikohta aiheuttaa takuuvarmasti eskalaation johon USA:n pitää reagoida joillain tapaa. Tuollaisia "turvallisuussopimuksia" ei paskastanoiden kanssa tehdä muussa tarkoituksessa kuin lisätä omaa vaikutusvaltaa. Suurvaltapolitiikassa toisen vaikutusvallan lisääntyminen on aina joltain toiselta pois. Tuosta ei pääse yli eikä ympäri.
Huoli pois. Joku laivastotukikohta tms. Salomonsaarille voi tulla. Mutta ei tarvitse pelätä. Kiina ja USA ovat vastuullisia toimijoita itänaapuristamme poiketen.

Kuuluisat viimeiset sanat. Lyödäänkö vetoa että jossain vaiheessa soditaan ihan samanlaisia proxysotia Kiinan ja USA:n välillä jossain Afrikan, Aasian tai Tyynenmeren paskastaniassa ja tuota ei tarvitse edes kovin kauaa odottaa.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 358
 • Liked: 10327
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #440 : 24.04.2022, 17:01:40 »
Jatkan sen verran, että Rock'n Roll, McDonald's ja vapaus tulevat selättämään Kiinan, vain ajan kysymys. Ei tarvita aseita.

Hirvittää ajatella Kiinan kokoista valtiota, jota hallittaisiin demokraattisesti. Valtaan voisi tulla mikä tahansa Ali Baban kassa, koomikko tai kungfu-ottelija.

Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 356
 • Liked: 5113
 • Hamster supremacy
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #441 : 24.04.2022, 17:15:23 »

Kuuluisat viimeiset sanat. Lyödäänkö vetoa että jossain vaiheessa soditaan ihan samanlaisia proxysotia Kiinan ja USA:n välillä jossain Afrikan, Aasian tai Tyynenmeren paskastaniassa ja tuota ei tarvitse edes kovin kauaa odottaa.

Ei välttämättä. Enemmän valkoisten juttu ja keksintö sotia jossain perslävessä jonkun täysin turhan syyn takia. Eiköhän ne häiriköi enimmäkseen lähimaita seuraavat 30-60 vuotta.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 410
 • Liked: 10162
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #442 : 24.04.2022, 17:45:57 »

Kuuluisat viimeiset sanat. Lyödäänkö vetoa että jossain vaiheessa soditaan ihan samanlaisia proxysotia Kiinan ja USA:n välillä jossain Afrikan, Aasian tai Tyynenmeren paskastaniassa ja tuota ei tarvitse edes kovin kauaa odottaa.

Ei välttämättä. Enemmän valkoisten juttu ja keksintö sotia jossain perslävessä jonkun täysin turhan syyn takia. Eiköhän ne häiriköi enimmäkseen lähimaita seuraavat 30-60 vuotta.

Tuo on totta että 1900-luvun proxysodat on olleet täysin valkoisten juttuja ja tuossa ollaan tapeltu käytännössä vain vaikutusvallasta joka on katoavaista vaikka voittaisikin sen sodan. Mutta Kiina tappelee raaka-aineista eli harvinaisen konkreettisesta asiasta. Jos ja kun raaka-aineista tulee globaali pula niin tapellaan ihan missä tahansa perslävessä ihan missä tahansa päin maapalloa.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 2077
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #443 : 24.04.2022, 17:57:22 »
Luulisi että Kiinalle olisi yksinkertaisinta anneksoida Siperia eli Uralin länsipuolinen Venäjä. Sieltä löytyy mineraaleja, öljyä ja kaasua tms. Kiina voisi myös asuttaa Siperiaa kun houkuttelisi ahtaasti asutun rannikon asukkaita sinne. Kiina on itse alueeltaan iso, joten on sielläkin raaka-aineita.

Kiinan toiminnasta Afganistanissa tai Keski-Aasiassa ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Tai siis en ole itse lukenut tai etsinyt juttuja. Talebanin noustua valtaan arveltiin että Kiina lahjoo Talebanin päälliköitä kaivossoimusten toivossa.
Kissafani

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 410
 • Liked: 10162
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #444 : 24.04.2022, 18:10:38 »
Kiinan ulkoministeri kävi jo "valtiovierailulla" Afganistanissa. Näyttäisi että Kiina on jo de-facto tunnustanut Taliban-hallinnon ja operoi jo täysin normaaleilla suhteilla Afganistanin kanssa. Kaikilla länsimailla on taas täysi sulku päällä. Eiköhän Afganistan ole Kiinan vasallivaltio hyvin nopeasti. Luonnollista onkin hakea turvaa Kiinasta. Valkonaamat on sen verran monta kertaa tulleet Afganistaniin kylään ilman lupaa eri ilmansuunnista ja aina kusseet kaiken.

Lainaus
China Signals It’s Back to Business as Usual With Taliban Government

Foreign Minister Wang Yi’s surprise trip to Afghanistan was a clear sign that China is ready to engage with the Taliban as a normal government.

https://thediplomat.com/2022/03/china-signals-its-back-to-business-as-usual-with-taliban-government/

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 090
 • Liked: 10138
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #445 : 24.04.2022, 18:53:55 »
Kiinan ulkoministeri kävi jo "valtiovierailulla" Afganistanissa. Näyttäisi että Kiina on jo de-facto tunnustanut Taliban-hallinnon ja operoi jo täysin normaaleilla suhteilla Afganistanin kanssa. Kaikilla länsimailla on taas täysi sulku päällä. Eiköhän Afganistan ole Kiinan vasallivaltio hyvin nopeasti. Luonnollista onkin hakea turvaa Kiinasta. Valkonaamat on sen verran monta kertaa tulleet Afganistaniin kylään ilman lupaa eri ilmansuunnista ja aina kusseet kaiken.

"Keltanaamoja" ei kiinnosta hevon vittua miten "pojat tanssivat" jne A-maassa vain ainoastaan niiden mineraalit. Mineraalit Kiinaan, kiinalaista krääsää ja julkishankkeita talibaaneille. Kaikki ovat tyytyväisiä ei rasismiakaan ole koska ahvääreissä ei ole mukana kuin rodullistettuja. Opium-kauppaa ei kannata myöskään yrittää Kiinaan.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 076
 • Liked: 11741
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #446 : 24.04.2022, 19:05:50 »
Venäjä on romahtava valtio ja järjestelmä mutta ei sen aluetta silti tuosta noin vain mennä jakamaan osiin ja antamaan muille ilman melkoisen mahtavaa sotaa.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1783
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #447 : 25.04.2022, 14:46:49 »
Salonius-Pasternak on oikeassa. Salomonsaarilla on oikeus tehdä haluamiaan sopimuksia. Ei syytä eskaloinnille.


stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 334
 • Liked: 1313
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #448 : 04.05.2022, 22:08:19 »
Tarinoita eräästä psykologisesta operaatiosta:

https://www.youtube.com/watch?v=t7STD2ESmWg "TikTok Is Worse Than You Thought"

Lainaus
Tiktok is a psychological weapon and is one of the evilest businesses in modern history.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 067
 • Liked: 6879
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Kiinan nouseva uhka
« Vastaus #449 : 04.05.2022, 22:54:34 »
Kiina voi olla jo romahtamassa. Tuo nykyinen pressa vaikuttaisi putleria esikuvanaan pitävältä tollolta.

https://www.verkkouutiset.fi/a/kiinaa-pidetaan-nousevana-mahtina-oikeasti-se-voi-olla-jo-luisumassa-alaspain/#420f9e68

Lainaus
Kirjoittajan mukaan maassa on siirrytty presidentti Xi Jinpingin yhden totuuden aikaan.

Kiinan nousua globaaliksi mahdiksi on povattu koko kuluneen vuosituhannen ensimmäiset vuosikymmenet. Mutta kävikö niin, että Kiinan luisu alaspäin alkoi jo ennen kuin se edes saavutti huippua? Ja löikö presidentti Xi Jingping itse viimeisen naulan tuohon arkkuun?

Kiina tulee olemaan maailman politiikan, talouden ja sotilaallisen kyvyn voimatekijä koko kuluvan 2020-luvun ajan. Pidemmän aikavälin arvioissa moni trendi kuitenkin osoittaa toiseen suuntaan. Kiinan kilpailuetu on ollut käyttää sen viime vuosikymmeninä ”maailman tehtaana” (factory of the world) keräämät pääomat investointeihin infrastruktuurissa ja huipputeknologiassa.

Tärkeitä tekijöitä ovat olleet tutkimuksen volyymi, teknologioiden ja patenttien hankkiminen globaaleilla yritysostoilla sekä käytännössä vapaa datan käyttö, joka on mahdollistanut huippuosaamisen saavuttamisen koneoppimisessa, tekoälyssä ja niihin liittyvissä sovelluksissa. Presidentti Xin ja kommunistisen puolueen aloittama taloudellisesti vaikutusvaltaisten yritysten ja yksilöiden laittaminen ruotuun on kuitenkin osunut erityisen kovasti teknojätteihin. Tämä haittaa merkittävästi kasvua ja menestystä Kiinan vahvimmalla sektorilla.
Trendit Kiinaa vastaan

Kiinan epäonneksi myös muut trendit ovat Kiinan globaalia kilpailukykyä vastaan. Iso ongelma Kiinalle on demografia. Kiinan työikäinen väestö lähtee nopeaan pudotukseen, huoltosuhde suorastaan räjähtää kasvuun ja väestö kääntyy kokonaisuudessaan laskuun. Maahanmuutosta ei ole ratkaisuksi suuressa mittakaavassa, koska Kiina on sisäisesti erittäin xenofobinen yhteiskunta, jossa ulkomaalaisiin suhtaudutaan erittäin epäilevästi ja omiakin vähemmistöjä vainotaan ankarasti.

Tagit: kiina taiwan