Kirjoittaja Aihe: Critical Social Justice / Woke-sekoilu  (Luettu 74254 kertaa)

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28887
 • Polonia restituta
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #570 : 28.11.2021, 22:19:19 »
Noista termeistä saisi hevosenpaskabingon. Tähän ketjuun voisi listata kaikki nuo intersektionaaliset ja wokepäiset termit. Listasta tulisi aika pitkä. Ne on suoraan tuotu Amerikan yliopistoita ja käännetty suomeksi, hyvin kömpelöillä käännöksillä.

Käsitteet tulevat tosiaan suoraan jenkkiyliopistoista ja ovat joko kömpelösti käännettyjä tai sitten kokonaan alkuperäisessä asussaan.

Siellä on tosiaan koko joukko korkeasti koulutettuja tutkijoita ja professoreja kehittelemässä hevonpaskabingoon jatkuvasti uutta sisältöä. Tämä olisi epäilemättä naurettavaa, ellei kyse olisi vakavasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä, joka pyrkii aktiivisesti levittäytymään kaikille aloille ja ottamaan hyvin aggressiivisesti tilan haltuun sen sijaan, että jäisi yliopiston norsunluutorneihin pienen piirin iloksi.

Esko Valtaoja, joka varmasti on ns. perinteinen suvaitsevainen ja hyvä ihminen, sai äskettäin kokea tämän fanatismin henkilökohtaisesti. Varmasti se tuli hänelle yllätyksenä, kuten monelle muullekin liberaalille, joka on uskonut olevansa historian oikealla puolella. Mutta säännötpä ovatkin nyt muuttuneet.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Dr Manhattan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 264
 • Liked: 1257
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #571 : 28.11.2021, 22:25:22 »

Noista termeistä saisi hevosenpaskabingon. Tähän ketjuun voisi listata kaikki nuo intersektionaaliset ja wokepäiset termit. Listasta tulisi aika pitkä. Ne on suoraan tuotu Amerikan yliopistoita ja käännetty suomeksi, hyvin kömpelöillä käännöksillä.

Pyydän anteeksi hevosenpaskalta. Hevosenpaska on hyödyllinen kun se sopii mullan parannusaineeksi pellolle ja puutarhaan ja parantaa näin kasvua.

Valkoisia demonisoivia sanoja "etuoikeus" ja "etuoikeutettu" vastaan pitäisi käydä sanoilla "velvollisuus" ja "velvoitettu". Myös sanat "pakko" ja "pakotettu" kävisivät myös. Kyse kun on todellisuudessa velvollisuudesta ja pakosta.

"Rakenteet" on huvittava termi. Onko se "structure" vai "institution" intersektionaalis-woke-amerikaksi? Ne jotka sanovat vastustavansa "rakenteita", "rakenteellista rasismia" tai "rakenteellista syrintää", ovat niitä jotka ovat itse luoneet ne rakenteet ja pitävät niitä nytkin hallussaan. Kuullostaa aika huvittavalta. Tajuavatko he sitä itse? Ovatko he siis itseään vastaan ja vastustavatko he itseään?

Huonot käännökset eivät ole suurin rikos vaan se että Amerikan koko historiallinen syntisäkki orjuuksineen siirretään sellaisenaan Eurooppaan, jopa vanhoihin köyhälöihin kuten Suomi, Irlanti ja ex-sovbloc. Täältä ei yksinkertaisesti löydy väkisin maahan tuotuja joita olisi ylinsukupolvien alistettu ja riistetty. Siksi pitää tarttua oljenkorsiin, kuten saamelaisiin ja romaneihin. Mutta afro on se korkein huippu uhripyramidissa, sitten muut ruskean sävyt.

Meillä ei yksinkertaisesti ole osaa ja arpaa afrojen syrjinnässä historiallisesti. Silti somalit kehtaavat valittaa kun fubut eivät ole tarpeeksi muodikkaat, asunnot tarpeeksi isot eikä Muhis päässyt lääkikseen vaikka osaa pomputtaa palloa päällään.

Ketään ei ole tuotu eikä pidetä väkisin Suomessa kärsimässä. Silti meidän pitää muuttua, ja muuttaa yhteiskuntamme afrojen mieleiseksi. How about no?

Äpyli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 801
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #572 : 28.11.2021, 23:17:10 »
Esko Valtaoja, joka varmasti on ns. perinteinen suvaitsevainen ja hyvä ihminen, sai äskettäin kokea tämän fanatismin henkilökohtaisesti. Varmasti se tuli hänelle yllätyksenä, kuten monelle muullekin liberaalille, joka on uskonut olevansa historian oikealla puolella. Mutta säännötpä ovatkin nyt muuttuneet.

Näin se valitettavasti menee. Ei paina professorin ura ja meriitit tieteen popularisoijana mitään, ei edes dialogiin perustuva kirja tieteen ja uskonnon välisen suhteen pohtimisesta. Ei liioin merkitse mitään kokemus kosmoksen mittakaavasta, ei ihmiskunnan menneisyyden ja tulevaisuuden pohdinta. Ei edes osallistuminen nenäpäivään.

Kysymys ei tietenkään ole koskaan edes ollut siitä mitä olet varsinaisesti tehnyt elämäsi aikana, vaan siitä mitä et ole tehnyt. Ja woke-oppi sanelee, ettet ole tehnyt tarpeeksi.

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #573 : 29.11.2021, 01:50:27 »
Tämä taitaa olla vähän OT, mutta kun Esko Valtaojasta on tässä nyt ollut paljon juttua, niin voisi nostaa yhden hänen kirjoituksistaan esiin.

https://www.ts.fi/puheenvuorot/4096560/Esko+Valtaoja+++Ihmisarvosta+ja+ihmisen+arvosta (25.9.2018)

Lainaus
"Minun mielestäni on aivan outo ja loukkaava ajatus, että Esko Valtaoja ei olisi arvokkaampi kuin joku Juha Valjakkala, Helena Lindgren tai asematunnelissa seinää kannatteleva maahanmuuttaja. Kunnes joku kertoo minulle, että miten niin kaikki ovat samanarvoisia, olen edellä sanotusta seuraten sitä mieltä, että erilaisuus on eriarvoisuutta ja että kaikki ovat eriarvoisia.”

Jussi Halla-ahon vanha kirjoitus nousee aina mieleeni, kun luen äärioikeistolaisuuden noususta eri puolilla maailmaa. Siinä kiteytyy populismin ydin: ihmisiä voi ja täytyy asettaa järjestykseen. Kaikki ovat eriarvoisia, ja meidän tulee pitää huolta ennen kaikkea meikäläisistä.

Kiitän Halla-ahoa minua kohtaan osoittamastaan arvostuksesta, mutta sanoudun irti hänen ajatuksistaan. Jussi on sekoittanut pahasti keskenään ihmisarvon ja ihmisen arvon. Yritän tietysti olla arvokkaampi ihmiskunnalle kuin murhaajat ja tyhjäntoimittajat. Mutta mahdollinen onnistumiseni on pitkälti seurausta geenilotosta, syntymämaasta ja moukan tuurista. Ajatus, että ihmisarvoni riippuisi asioista, joihin en ole voinut vaikuttaa, on minusta ruokoton.

Populismissa, nationalismissa ja muissa kurssin kääntämiseen pyrkivissä aatesuunnissa ei pohjimmiltaan ole kyse sellaisista ohimenevistä asioista kuin maahanmuutto, vaan arvoista. Mitkä arvot me haluamme valita elämän ja yhteiskunnan perusteiksi?

Ankea totuus on, että arvoja ei ole annettu meille jumalansanana, eikä niitä voida johtaa logiikasta tai luonnonlaeista. Ne ovat viime kädessä valintoja. Minä valitsen arvoni näin, Jussi Halla-aho valitsee täysin vastakkaisesti. (...)

Ja mitäs Hallis sanoikaan siinä "vanhassa kirjoituksessa"?

https://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html

Lainaus
13.4.2005
Ihmisarvosta

Aksioomalla tarkoitetaan väitettä, jonka totuudellisuus on niin ilmeinen, ettei sitä tarvitse erikseen perustella. Lienee aksiomaattista (pun intended), että myönnettäessä väitteille aksiooman statusta pitäisi olla erityisen varovainen. Väitteen pitäisi mielellään olla sellainen, että sen voidaan todeta olevan ja olleen totta kaikkialla ja aina.

Yksi nykyajan aksioomista on, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, ja että tuo ihmisarvo on kaikilla ihmisillä samansuuruinen. Pahinkin rasisti ja antiegalitaristi yrittää yleensä mahduttaa ihmisarvoaksiooman omaan teoreettiseen kuvioonsa. Aksiooman kieltäminen on kerta kaikkiaan epäkorrektia.

Jos väitetään, että kaikki ovat samanarvoisia, väitetään samalla, että ihmisen arvo tunnetaan ja se voidaan mitata. Ellei sitä voida mitata, ei voida todentaa, miten paljon kullakin yksilöllä on sitä. Mikään ulkoa (taivaasta) tuleva ominaisuus ihmisarvo ei voi olla, tai ainakaan sitä ei voida sellaiseksi osoittaa, koska sitä ei ole kirjoitettu tähtiin, vesiin eikä kallioihin. Itse asiassa mikään ei viittaa siihen, että ihmisten yhtäläinen arvokkuus (tai ylipäänsä arvokkuus) olisi mitään muuta kuin ajallemme tyypillinen konventio ja julistus, samanlainen kuin menneiden aikojen aksioomat: "aurinko kiertää maata", "paavi on erehtymätön", "naisella ei ole sielua", "itsetyydytys aiheuttaa likinäköisyyttä". Jälkimmäisiin on aikanaan uskottu aivan yhtä sokeasti kuin nykyään samanarvoisuuteen. Niiden tueksi on ollut yhtä vähän mitattavaa evidenssiä kuin on samanarvoisuuden tueksi. Koska niitä ei ole voitu perustella, ne on julistettu aksioomiksi, joita ei tarvitse perustella.

Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä. (...)

Omasta mielestäni tuo Eskon kirjoitus kertoo aika paljon. Ei minkäänlaista yritystäkään siihen, että olisi pyrkinyt edes vähän miettimään, mitä Hallis tuossa omassa kirjoituksessaan pyrki sanomaan. Vastaako Eskon kirjoituksesta saatu käsitys "ihmisarvosta" sitä, mitä Hallis pyrki kirjoituksessaan tuomaan esiin. No ei. Kunhan nappasi sieltä sopivan palan, vääristeli sitä, ja alkoi sen perusteella julkisesti öyhöttämään, moraalisäteilemään ja haukkumaan "äärioikeistoa". Ja tuo Eskon kirjoitus oli siis 13 vuotta Halliksen kirjoituksen jälkeen... Woken "hyödyllinen idiootti" vailla vertaa. Luulenpa, että Esko vielä painuu polvilleen ja pyytää anteeksi kaikkia tekemiään vääryyksiä, koska miten sitä muuten enää niitä moraaliposeerauspisteitä saisi kerättyä. Toinen vaihtoehto on se, että kaverista ei kuulla enää mitään.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 159
 • Liked: 216
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #574 : 30.11.2021, 02:34:37 »
Kun lukee näitä woke-väen lausuntoja, ihmettelee, mistä Teuvo Hakkarainen tuomittiin. 

Hakkarainen sanoi, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Tuomio tuli jälkimmäisestä.

Woket sanovat, että kaikki valkoiset ovat rasisteja ja kaikki rasistit ovat valkoisia. Seurauksena aplodeja  ja ilmoitus, että taustalla on toki hyvä tarkoitus.

Tähän on pakko kertoa anekdoottina omakohtaisia kokemuksia Singaporen lentokentältä. Siellä pistettiin kyykkyyn tämmöistä afrikan tulijaa oikein niin että jestas sentään. Tekijöinä siis S'pore natiivi kiinalaistaustaiset, ei yhtäkään valkoista missään muualla kun katsomassa vierestä hassusti.

Tämä tapahtui joskus milleniumin jälkeen, se oli eka kerta kun näin ihan oikeaa rasismia livenä. Mitään niin törkeää en ole nähnyt sen jälkeen missään, mitä nyt Lousianassa poliisi laittoi mustaa miestä maahan neljän partion voimin... Mutta on ihan uskomantonta löpö löpöä että muka vain valkoiset voi olla rasisteja...
räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 944
 • Liked: 7992
 • LGB
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #575 : 30.11.2021, 08:09:23 »
Omasta mielestäni tuo Eskon kirjoitus kertoo aika paljon. Ei minkäänlaista yritystäkään siihen, että olisi pyrkinyt edes vähän miettimään, mitä Hallis tuossa omassa kirjoituksessaan pyrki sanomaan. Vastaako Eskon kirjoituksesta saatu käsitys "ihmisarvosta" sitä, mitä Hallis pyrki kirjoituksessaan tuomaan esiin. No ei. Kunhan nappasi sieltä sopivan palan, vääristeli sitä, ja alkoi sen perusteella julkisesti öyhöttämään, moraalisäteilemään ja haukkumaan "äärioikeistoa". Ja tuo Eskon kirjoitus oli siis 13 vuotta Halliksen kirjoituksen jälkeen... Woken "hyödyllinen idiootti" vailla vertaa. Luulenpa, että Esko vielä painuu polvilleen ja pyytää anteeksi kaikkia tekemiään vääryyksiä, koska miten sitä muuten enää niitä moraaliposeerauspisteitä saisi kerättyä. Toinen vaihtoehto on se, että kaverista ei kuulla enää mitään.


Ei välttämättä polvistu, enkä tarkoita sillä sitä, että Esko Valtaoja olisi suoraselkäinen mies joka pitää kiinni mielipiteistään. Kyllä tuossa Valtaojan touhussa heijastuu aika vahva opportunismi ja älyllinen laiskuus. Jos 8 henkilöä kymmenestä on sitä mieltä, että on ihan ok potkia Halla-ahoa ja olla tarkoituksella ymmärtämättä Jussin ajatuksia niin aika moni vain itseään ajatteleva opportunisti siihen sortuu ja onkin sortunut. Varsinkin kun Halla-ahon ajatusten lyttäämisestä saa paljon moraalipisteitä, selkääntaputuksia ja lisäjulkisuutta esim. Soinin tapaan. Eli olisiko Valtaoja vähän laiska, mukavuudenhaluinen ja pelkuri? Noista aineksista saa leivottua ihan mielettömän hyvän opportunistin.

Tämä sama asetelmä tuli mieleen eilen kun katselin Sanna Ukkolan keskusteluohjelman woketuksesta. Löytyy tuolta hetken aikaa -->  https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=138401097

Ohjelma oli siksikin mielenkiintoinen että se on ammattimainen ja siinä oli em. asetelma täysin päälaellaan kun mitä normaalisti näissä keskusteluohjelmissa on. Keskustelemassa olivat Ivan Puopolo, Katleena Kortesuo, Tuomas Peltomäki ja juontaja siis Ukkola. Näistä ainoastaan Peltomäki on (kai?) nk. vaemmistolaishenkinen wokettaja ja muilla, juontaja mukaan lukien, olikin varsin konservatiiviset ajatukset. Muut olivat siis sitä mieltä että woketus on syvältä. En tunne Peltomäkeä enkä Kortesuota, joten mielikuvani heistä ovat vain ja ainoastaan tämän ohjelma varassa. 

Peltomäki yrittää tuossa ohjelmassa haastaa muita ja puolustella woketusta mutta ilmeisesti hänkin on Eskon lailla laiska, mukavuudenhaluinen ja pelkuri niin ei oikein haaste lähtenyt lentoon. Hän jättää ajatuksensa totaalisesti kesken ja taipuu koska nyt ei olekaan tarjolla selkääntaputuksia woketuksesta. Hänen heittonsa olivat oikeastaan aika säälittäviä, eikä pelkästään katsojan mielestä vaan mm. Puopolo selvästi jarrutteli vastatessaan niihin eikä lähtenyt lyttäämään kovinkaan kovakouraisesti Peltomäen onttoja vasuriajatuksia.

Jos tämän tyyppinen asetelma olisi tässä valtakunnassa vallalla, vasurimeiningin sijaan, niin uskon että Esko Valtaojakin ymmärtäisi varsin hyvin mitä Jussi Halla-aho tarkoitti yli kymmenen vuoden takaisilla kirjoituksillaan ihmisarvosta.

 

« Viimeksi muokattu: 30.11.2021, 08:14:09 kirjoittanut räsänen »

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 93
 • Liked: 79
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #576 : 03.12.2021, 06:25:34 »
Tässä muutama linkki sivustoihin, joissa Renaz Ebrahimia esitellään. Niissä olevista kuvista voi jokainen käydä tarkistamassa hänen ihonvärinsä. Itse hän määrittelee itsensä ruskeaihoiseksi.

https://www.speakersforum.fi/renaz.ebrahimi

https://ilmastoareena.fi/2021/puhuja/renaz-ebrahimi/

Olenkohan minä värisokea.

« Viimeksi muokattu: 03.12.2021, 06:28:10 kirjoittanut VesaH »
”On yksi ihmisryhmä, yksi uskonto, joka julistaa olevansa kaiken kritiikin yläpuolella." (Ayaan Hirsi Ali)

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #577 : 03.12.2021, 16:17:22 »
Jätänpä nyt vain tämän "26-vuotiaan syvästi tiedostamattoman hipin" kirjoituksen tähän.


https://twitter.com/aivokirurgi/status/1465649137584586753

Lainaus
Kirjoitan nyt sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka on jättänyt intersektionaalisen feminismin.

"Woke" ujuttautui salakavalasti elämääni kun olin vaikutuksille altis ja hyväuskoinen nuori, joka vietti vapaa-aikansa tietokoneella. Seurasin somessa tuntemattomia ihmisiä ympäri maailmaa, yhdistävänä tekijänä mielenkiinnonkohteet ja harmiton fanityttöily. Ohessa alkoi kasvavissa määrin tulemaan ulkomaalaista kansalaisaktivismia ja politiikkaa, minkä myötä luin jatkuvasti sortokertomuksia ja nuorten naisten hautomia ajatuksia naisten sosiaalisesta asemasta yhteiskunnassa.

Uskoin löytäneeni itselleni sopivan yhteisön, jossa ihmisiä yhdisti rakkaus ihmisiin, eläimiin ja luontoon. Tunsin olevani osa tärkeää muutosta. Oli aiheena sitten IF, LGBT, BLM tai ilmastonmuutos, valitsin aina hyvisten puolen. "Kuka nyt ei?!"

Alussa uskoin asiaani toden teolla. Muistan kun oli vain LGBT. Sitten tuli LGBT+. Sateenkaari ei enää riittänyt kuvastamaan seksuaalisuuden kirjoa: Pride-lippuun liitettiin sukupuolia ja ihonvärejä. Biseksuaaleja kutsuttiin transfobisiksi (nyt sama käsitys taitaa koskettaa myös homoja ja lesboja). Käsitys sukupuolesta muuttui. Rasismi uudelleenmääriteltiin. Cancelointi ja mellakointi nähtiin oikeudenmukaisena toimintana. Ihmisten puheet tunnuttiin tulkittavan pahimmalla mahdollisella tavalla. Se uuden aallon feminismi, jonka alussa puhuttiin naisista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta muuttui puheiksi valkoisten cisnaisten etuoikeuksista.

Hyväntahtoisuuteni vuoksi nielin puheet etuoikeuksista ja valtasuhteista. Mielsin itseni moderniksi ja edistykselliseksi naiseksi, joka taistelee hyvän asian puolesta. Halusin antaa tilaa vähemmistöille ja toimia heidän äänitorvenaan; tajusin kuitenkin, ettei vähemmistöäänet aina puhuneet samaan sävyyn. Jo opin sisäistetyn seksismin, rasismin ja homofobian käsitteet.

Kun hyvin aikein istahtaa oikeamielisten pöytään, on vaikea ymmärtää miksi kukaan olisi eri mieltä asioista. Keskustelut noudattivat käsikirjoitusta, jokainen argumentti puolesta tai vastaan oli pidemmän päälle jo kuultu. Syyteltiin äärioikeiston trolleja ja venäläisiä botteja, koska keskustelu ei koskaan edennyt "perustasoa" pidemmälle; uskon nyt, että woket ovat vain epäonnistuneet vakuuttamaan muut intersektionaalisen feminismin perusasioista. Asioille syntyi uusia merkityksiä aina kun se tuntui sopivan keskusteluun. Kun joku argumentoi wokea vastaan, tuntui aina löytyvän selitys: valtasuhteet, rakenteet, etuoikeudet, valeuutisointi, sisäistetty ja tiedostamaton viha. Lähes joka toinen argumentti oli ihmisoikeuksiin vetoamista. Kun joku syytti intersektionaalista feminismiä rasistiseksi, todettiin, ettei valkoisia kohtaan voi olla rasistinen. Asioita vääristeltiin. Väitettiin, että huonot olosuhteet tai lähtökohdat (jotka olivat tietenkin rakenteellinen ja rasistinen ongelma) ajavat ihmisen väistämättä huonoihin valintoihin; ihminen itse ei voi määritellä suuntaa elämälleen.

Intersektionaalinen feminismi ei ole yksi asia. Se on sata asiaa. Minä naiivisti halusin olla kaikkien puolella mutta miten kukaan voi todellisesti allekirjoittaa kaiken, mitä IF edustaa? Miten ihmeessä kuvittelin, että olisi niin pesunkestävä ideologia, ettei yksikään argumentti horjuta sen wokea; puolustus oli lopulta rakennettu tunteisiin vetoavalle propagandalle, vääristelylle ja historian muuttamiselle. En ole koskaan ollut tyhmä. Ainoastaan hyväuskoinen, mikä tietyn pisteen jälkeen muuttunee tyhmyydeksi. Mulle oltiin uskoteltu, että etuoikeuksieni vuoksi en ole oikea ihminen kyseenalaistamaan mitään, siksi olikin aluksi niin helppoa vaimentaa sisällä kytevä epäilys. Huomasin logiikassa ristiriitoja, joita en halunnut käsitellä. Toivoin ettei muut nostaisi niitä esille mutta siltä ei voinut välttyä. Mulla oli epätoivoinen olo ja hermostuin helposti. "Ei mulla ole kaikkia vastauksia! Miksi mua ei ymmärretä?"

Musta tuntuu etten oikeasti ymmärtänyt edes itseäni. Tuli aika kun väsyin riitoihin. Rohkenin antaa tilaa syvimmille ajatuksilleni. Oli aika käsitellä ristiriitoja ja niitä asioita, jotka olivat sotineet omia arvokäsityksiäni ja näkemyksiäni vastaan, mutta joita olin silti hyvää hyvyyttäni yrittänyt ajaa. Otin etäisyyttä politiikkaan, mediaan ja aktivisteihin. Tein myös sen, mitä usein woketkin vaativat: Tutustuin asioihin. Tapasin uusia ihmisiä. Sellaisiakin, joiden kanssa olisin aiemmin itku kurkussa vääntänyt kättä. Pitkästä aikaa kohtasin ihmiset ihmisinä; edessäni oleva valkoinen heteromies olikin mahtava ja monimutkainen ihminen, jonka toimintaa ja ajattelua ei ohjannutkaan etuoikeus. Tällaisten ihmisten seurassa olen oikeasti tullut kuulluksi, käynyt mielenkiintoisia keskusteluita ja ennen kaikkea oppinut. Aloin varovaisesti jakamaan ajatuksiani; niitä uusia, omia ajatuksiani, jotka olisin itse aiemmin tuominnut vastenmielisinä. "Takinkäännölläni" on ollut havaittavia vaikutuksia, mutta ainakin tunnistan ympäriltäni ihmiset, joille olen enemmän kuin kertakäyttöinen aatetoveri. Omana itsenään ansaittu molemminpuolinen kunnioitus kestää paremmin kuin syyllistämällä, uhriutumalla ja vaatimalla vaadittu kunnioitus.

Intersektionaalinen feminismi on kultti, jonka sanoman ytimessä on monimuotoisuus ja tasa-arvo, mutta joka silti toimii vastoin oppejaan. Ihmiset luokitellaan surutta synnynnäisten ominaisuuksien perusteella ja jos satut olemaan ns. uhri, sinulle tulee tarjota mahdollisuuksia sen sijaan, että sinä ansaitsisit niitä. Historian ihmiset ovat riisuttu inhimillisyydestään ja monimutkaisuudestaan ja jäljellä on vain kertomukset etuoikeutetuista ihmisistä, jotka vain ottivat ilman antamista ja joiden elämää ohjasi halu sortaa. Wokella ei ole suhteellisuudentajua, eikä kontekstilla ole väliä. IF vaatii etuoikeutetuilta katumusharjoitusta muiden syntien tähden; synninpäästöstä ei kuitenkaan ole merkkiäkään.

Mutta kas, jos joku julistautuu wokeksi ja ajaa agendaa kiihkeästi, hänen aidosti epäkorrekti toimintansa lakaistaan herkästi maton alle; tällaista etuoikeutta ei ole kuin "uhreilla" ja heidän liittolaisillaan. Keskusteluista on tehty miinakenttä toisinajattelijoille.

Vääräkin sana, niin asia lähtee sivuraiteille. Loukkaantumista käytetään argumenttina.

Lopuksi: Luottakaa omaan arvostelukykyynne. Jos sinulla on epäilys jostain asiasta, älä vaimenna itseäsi. Älä mieti oletko liian etuoikeutettu tai väärä henkilö puhumaan; kuten minä, sinäkin saatat olla hyvä ihminen, joka on manipuloitu hiljentämään itse itsensä.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1300
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #578 : 03.12.2021, 17:52:13 »
Moni miettii miksi suuri raha tukee wokea. Parantaako woke firmojen kannattavuutta? Wokepäitä ei ole niin paljoa että pelkästään niiden ostovoimalla yritysten kassavirta kasvaisi ja voitot nousisivat. Jos normot ja kansallismieliset lakkaavat ostamasta ja asiakkaina on pelkkiä wokepäitä, kannattavuus romahtaa. Luultavammin tulee tappiota ja konkurssi on mahdollinen.

Patmoksen Juha Ahvio arveli jossain radiolähetyksessä että suuryritykset tukevat wokea siksi kun se on halvempaa kuin huolehtia työntekijöiden oikeuksista. Tuota en osanut itse arvata mutta kuullostaa järkeenkäyvältä selitykseltä. Lisäksi hän arveli että wokella yritykset maksavat suojelurahaa räyhäporukoille kuten BLM:lle, Antifalle sekä muunlaiselle roskaväelle ja toivoo että ne eivät särje kyseisen yrityksen paikkoja.

Jos yritykset saavat wokettaa, sitten pitää vastaavasti sallia "kommunistien ei tarvitse vaivautua"-tyyppiset mainokset. Muuten ei ole tasapuolinen tilanne.
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 93
 • Liked: 79
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #579 : 03.12.2021, 18:11:21 »
Vanhasta lehdestä (Myötäote 1/2002) löytyi artikkeli rasismista Suomessa. Liitteenä koko artikkeli sekä erityisesti ihmetyttänyt kohta (miten tunnistaa rasistin).

Kopioin vielä tähän:
Lainaus
Miten tunnistat rasistin
Onko olemassa jotain tiettyjä erityisominaisuuksia tai piirteitä, joiden avulla voi tunnistaa rasistin? Miten voimme tunnistaa rasistin,koska sanaa rasisti ei ole kirjoitettu ihmisten kasvoille? Olenko minä rasisti? Tämä on hyvin vaikea kysymys, mutta kuuntelepa seuraavaa: "Minä en ole rasisti, koska minulla ei ole mitään mustia, aasialaisia, latinoja ja arabeja vastaan." Erittäin tyypillinen rasistin käyttämä ilmaisu.

Muuten artikkeli sisältää kaikille tuttua jaarittelua rasismin olemuksesta. Sekä myös erikoisen kertomuksen, jossa musta mies neuvoo valkoista laskemaan hampaidensa määrän kielellä (on muuten yllättävän vaikeaa, mutta miten se rasismiin liittyy?).
”On yksi ihmisryhmä, yksi uskonto, joka julistaa olevansa kaiken kritiikin yläpuolella." (Ayaan Hirsi Ali)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #580 : 04.12.2021, 00:25:45 »
Vuosia noiden kanssa on yritetty keskustella järkevästi. Turhaan.

Omalta osaltani puheet on puhuttu.

"We have to have these conversations" = teidän on kuunneltava ja uskottava hevonpaskamme.

Rodullistettu. Turvallinen tila. Mikroaggressiot. Keskusteluita. Rakenteet. Etuoikeutetut. Syrjäytetyt. Valkoisuus. Ruskeus. Valko- tai heteronormatiivisuus. Kaikki -fobiat. Nämä ovat kaikki selviä varoitusmerkkejä siitä että keskustelu ei ole tarkoituksena eikä keskustelu voi johtaa mihinkään. Paradoksaalisesti keskustelu on kuitenkin tavoitteena, koska se on metodi - loputon keskustelu joka tuottaa aina vain uusia uhripositioita ja -kategorioita.

Tästä tulee kaukaisesti mieleeni gradun tekeminen. Piti omaksua "tieteellinen koodikieli" sanasto, joka kuulosti asiantuntevalta, ja erotti akateemiset tieteentekijäalokkaat rahvaasta, mutta vaikeutti asian ymmärtämistä sekä lähettäjän, että vastaanottajan päässä.

Liikkeenjohdon konsulttikieli ajaa samaa asiaa.

Sorry ot.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2021, 00:59:00 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #581 : 04.12.2021, 00:46:45 »
... Ne jotka sanovat vastustavansa "rakenteita", "rakenteellista rasismia" tai "rakenteellista syrintää", ovat niitä jotka ovat itse luoneet ne rakenteet ja pitävät niitä nytkin hallussaan.

Jeps.

Ja rakenteellinen rasismi on se mitä intersektuaalis-feministinen hallituksemme kiilusilmäisesti harrastaa: haittamamujen suosimista ja kantasuomalaisten sorsimista kaikilla mahdollisilla tasoilla, alkaen lainsäädännöstä ja sen toteuttamisesta.

Hallitusviisikko edustaa rakenteellista rasismia puhtaimmillaan. Se, että rasistinen orjuuttaminen kohdistuu omaan kansaan, ei ole mitenkään ihmeellistä, koska ainahan kommunistinen nomenklatuura on sorsinut ja harventanut omaa väestöään. Aikamme uutuus on se, että tänne roudataan herrakansaa Afrikasta ja Lähi-Idästä.

Wokehallituksen ohjelma: Lebensraumia neekerille Suomesta, perkele!

Tähän on tultu.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2021, 00:59:56 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #582 : 04.12.2021, 00:48:12 »
^ ot^2… Oman opinnäytetyön ohjaaja oli ehkä analyyttisin, loogisin ja suorapuheisin henkilö, jonka olen koskaan tavannut. Joskus ne kommentit tuntui ihan puhtaalta vittuilulta… Mutta eipä ole yksikään toinen henkilö kehittänyt omaa ajattelutapaa yhtä paljon. Tai vaikuttanut ”menestykseen työmarkkinoilla” samalla tavoin. Ei ollut juuri palkitsevampaa fiilistä kuin saada tuolta kaverilta tunnustusta. Tiesi 100 % varmuudella, että nyt ei ole kyseessä mikään paskapuhe. Liittyy tähän ketjuun kuitenkin siten, että mitä siitä seuraa, kun ei vaadita mitään, vaan kaikki annetaan ilmaiseksi? Ja perään vielä kerrotaan, että sinä ansaitset tämän, koska olet ”sorrettu”. Tekeekö se lopulta näille ”sorretuille ihmisryhmille”, lukuun ottamatta pientä kusipäistä rikollis- / huijariporukkaa, mitään hyvää? Kaikki järkevät ihmiset tietää vastauksen.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #583 : 04.12.2021, 00:52:04 »
Ja woke-oppi sanelee, ettet ole tehnyt tarpeeksi.

Et ole ikinä tehnyt tarpeeksi, etkä voi ikinä tulla tekemään tarpeeksi, mutta silti sinun pitää jatkuvasti kilvoitelleman kohti wokea, jota et voi koskaan saavuttaa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Dr Manhattan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 264
 • Liked: 1257
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #584 : 04.12.2021, 12:57:42 »
Ja woke-oppi sanelee, ettet ole tehnyt tarpeeksi.

Et ole ikinä tehnyt tarpeeksi, etkä voi ikinä tulla tekemään tarpeeksi, mutta silti sinun pitää jatkuvasti kilvoitelleman kohti wokea, jota et voi koskaan saavuttaa.
Niinpä, kun toistaiseksi ei ole mahdollista muuttua valkoisesta ei-valkoiseksi. White man is the nigger of the world, yes he is, runoili eräs rillipää vaimonhakkaaja.

Äpyli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 801
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #585 : 04.12.2021, 23:02:29 »
Et ole ikinä tehnyt tarpeeksi, etkä voi ikinä tulla tekemään tarpeeksi, mutta silti sinun pitää jatkuvasti kilvoitelleman kohti wokea, jota et voi koskaan saavuttaa.

Tämä perustuu ainakin siihen, että muiden syyttämiseen perustuvalle syvemmälle mekanismille, eli uhriutumiselle, ei ole käytännössä mitään rajaa tai päätepistettä. Luultavasti jokainen ihminen on elämänsä jossakin vaiheessa uhrin asemassa, vaikka lyhyenkin aikaa. Ihmisillä on yleensä ottaen - sinänsä kovin inhimillisistä syistä johtuen - melkoinen vinouma eläytyä uhrin asemaan ja uskoa häntä. Myös uhrin auttaminen nähdään arvostettavana asiana. Sen sijaan uhrin kyseenalaistaminen tai hädän torjuminen nähdään yleensä välinpitämättömyytenä, kylmyytenä tai muuten vain tylynä käytöksenä. Tämä luo woken kannalta eräänlaisen kulttuurisen ja ryhmäpsykologisen suojakilven, sillä ihmiset eivät mielellään ota riskiä sellaisesta toiminnasta, jonka toiset saattaisivat nähdä loukkaavana.

Mutta jokainen ei kehitä itselleen uhrimentaliteettia tai -identiteettiä. Ei ainakaan sellaista, joka alusta alkaen aggressiivisesti syyllistää muita. En tiedä, onko tehty esimerkiksi persoonallisuustutkimuksia wokettajista, mutta uskoisin niistä löytyvän tiettyjä yhteisiä piirteitä. Koska ihmisen on sisäisesti vaikea yksin ylläpitää jatkuvaa uhriksi asemoitumista (apu-va, tällöinhän ihminen joutuisi yksin tarkastelemaan toimintansa realiteetteja), tällainen ihminen pyrkii jatkuvasti sellaisiin vuorovaikutussuhteisiin, jotka tarjoavat tukea uhriutumiselle - yhä uudelleen ja uudelleen. Ja mikäpä ei tätä tarjoaisi kuten woke-kultti, jossa kaikki vääryyttä kokeneet otetaan riemuiten vastaan. Emotionaalisesti wokettaja voi itselleen voittaa jotakin lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä häviää varmasti. Oma vastuu hyvinvoinnista ja muistakin henkilökohtaisista asioista hämärtyy, ja omien ongelmanratkaisutaitojen kehittäminen tyssää. Krooninen uhriutuja alkaa nähdä muut ihmiset omien emotionaalisten tarpeiden täyttäjinä, joita voi manipuloida omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tuossa aiemmin jäsen zupin viestissä tarinansa kertonut 26-vuotias nuori nainen kuvasi itse asiassa hyvin sitä prosessia, joka vääjäämättä johtaa mielenterveyttään suojelevan ihmisen eroamaan itselleen vahingollisesta ryhmästä. Vaatii rohkeutta löytää oma todellinen sisäinen ääni ja puolustaa sitä, varsinkin jos on metelöivän inkvisition ympäröimänä. Olisi muuten varmasti melkoista kuunneltavaa kärpäsenä katossa tuollainen woke-ryhmä.ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 159
 • Liked: 216
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #586 : 07.12.2021, 03:08:23 »
Tästä tulee kaukaisesti mieleeni gradun tekeminen. Piti omaksua "tieteellinen koodikieli" sanasto, joka kuulosti asiantuntevalta, ja erotti akateemiset tieteentekijäalokkaat rahvaasta, mutta vaikeutti asian ymmärtämistä sekä lähettäjän, että vastaanottajan päässä.

Liikkeenjohdon konsulttikieli ajaa samaa asiaa.

Heh, sanopa muuta. Täällä ei saa puhua koronasta, mutta on silti hyvä esimerkki juuri tuosta THL:n kapulakielisissä lausunnoissa, joissa puhutaan jos mistäkin läpitartuntaprosenteista. Noin akateemisena mutta pitkän työkokemuksen jälkeen ihmettelee miksi ei voi sanoa selkokielisemmin.

Liikkeenjohdon konsultointi on lähellä sydäntä. Siitä täytyy kertoa yksi anekdootti, missä Nokian ihan seniori dirikka piti puhettaan, ja sanoi: "We have to enable our global competences". Tuolla olisi saanut paljon pisteitä BS bingossa.
 

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 936
 • Liked: 1138
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #587 : 08.12.2021, 14:47:47 »
Valta on valkoisilla miehillä, joiden pyrkimys on säilyttää valta valkoisilla miehillä. Valkoinen valta tukee rakenteellisen rasismin vastustamista niin mustanpuhuvan tulehtuneella tavalla, että siitä näkyy selvästi todellinen tavoite, joka on pikemminkin mustamaalata rakenteellisen rasismin vastustaminen

Kaupallisilla tiedotusvälineillä on omistaja, joka on käytännössä kuninkaantekijä. Uutismedialla on myös omat motiivinsa, joista merkittävin on kuumia uutisia lietsova ansaintalogiikka. Sotilaallis-teollisella ja uutismedialla on yhtenevä intressi siinä, että uutismedia ja sotilaallis-teollinen lietsoo jännitteitä, jonka avulla uutismedia ja sotilaallis-teollinen rakentelevat parempia bisneksiä. Uutismedian ja sotilaallis-teollisen bisnes on pelkoa lietsova henkinen terrori, joka tuo uutismedioille valtaa ja sotilaallis-teolliselle bisneksiä. Sivilisaatio ja kaupankäynti eivät pidä jännitteistä ja siksi sivilisaatio ja kaupankäynti kokevat jännitteiden lietsomisen bisneksilleen haitallisena, tässä on vastakkain kaksi bisnestä, jännitteistä hyötyvä bisnes, ja jännitteistä kärsivä bisnes

Nuorten suosimilla internetsivuilla on usein algoritmi, joka ohjailee käyttäjien toimia. Esimerkiksi, jos käyttäjä ei ole kirjautunut niin algoritmi nostaa happamia naamoja sisältäviä hakutuloksia. Seuraavaksi algoritmi alkaa reagoimaan käyttäjän hakemiin asioihin. Esimerkiksi amerikkalainen sivu tarjoilee happamia naamoja, jos käyttäjä hakee muita kuin amerikkalaisia hakutuloksia. Esimerkiksi japanilainen cover suomalaisesta kansanmusiikista nostaa happaman naaman hakutuloksiin

Perimmältään totalitaristiset ideologiat pyrkivät hyödyntämään vähemmistöjä valtapyyteissään, joka miltei aina saa rasistisia sävyjä siksi, että valtapyyteissään vähemmistöjä hyödyntävä ideologia kuvaa vähemmistöt maksimaalisena rasitteena, joka on ikävää mustamaalausta. Se, että valtapyyteissään vähemmistöjä hyödyntävät tahot kuvaavat vähemmistöt maksimaalisena rumana rasitteena ei ole yllättävää siksi, että valtapyyteissään vähemmistöjä hyödyntävät ovat totalitaristisia fanaatikkoja, joille massat ovat pelkkää tykinruokaa ilman ihmisarvoa

Realiteetti, joka repii tekaistut ideologiat on maailmantalouden turbulenssi, joka johtuu ylikansoituksesta ja maaöljyn ja maakaasun ja kivihiilen ehtymisestä. Se on niin, että jossain vaiheessa realiteetit repivät tekaistut ideologiat
« Viimeksi muokattu: 10.12.2021, 09:14:29 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 531
 • Liked: 4440
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #588 : 10.12.2021, 08:58:38 »
Yksikään asiasta vinkunut ei twiittaa tai kommentoi oikeaa tietoa. Koko skene perustuu asioiden kauhisteluun ja oman Hyvyyden korostamiseen. Asian osoittautuessa perättömäksi siirtyvät nämä ihmiset uuteen kaustiin, kusetukseen ja kauhisteluun. Kaikki on mukana saadakseen jotain. Poliitikot ja näyttelijät haluavat näkyvyyttä ja suosiota. Rivikansalaisten tilanne on vielä perverssimpi. He haluavat hetkensä twitterissä, saada peukutuksia, olla mukana ja tietysti korostaa omaa Hyvyyttään suhteessa muihin. Tämä woke/suvakismi, miksi tätä haluaa sanoa, ei sisällä mitään hyvää. Kyseessä on itsekkyys. 

Lainaus käyttäjältä:  SU 10.12.2021
Hirttoköysi olikin lavastus – Jussie Smollett järjesti itseensä kohdistuneen ”viharikoksen”

Chicagolainen valamiehistö on todennut, että musta näyttelijä valehteli joutuneensa rasistisen ja homofobisen viharikoksen uhriksi. Hänen kaulaansa väitetysti laitettu hirttoköysi osoittautui osaksi lavastusta, jonka järjestämisestä näyttelijä oli maksanut nigerialaisveljeksille. Mutta monet tahot ehtivät jo käyttää tätä lavastettua viharikosta poliittisena keppihevosenaan.

Valamiehistö totesi torstaina, että näyttelijä Jussie Smollett valehteli poliisille väittäessään joutuneensa rasistisen ja homofobisen viharikoksen uhriksi. Smollettin todettiin syyllistyneen viiden perättömän ilmiannon tekemiseen poliisille liittyen viharikoslavastuksen eri vaiheisiin.
...

Poliitikot riensivät tuomitsemaan ”lynkkauksen”

Lukuisat julkkikset olivat kuitenkin jo rientäneet Smollettin tueksi heti ”viharikoksesta” kuultuaan. Näyttelijä Ellen Page purskahti televisiossa itkuun Smollettin kokeman homofobian takia.

Joe Biden ja muut tunnetut poliitikot tuomitsivat jyrkästi Smollettiin kohdistuneen rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen. Ja koska Smollett oli väittänyt hyökkääjillä olleen punaiset MAGA-lippikset, kaikki syyttivät Donald Trumpia ja hänen kannattajiaan tästä karmeasta viharikoksesta.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen vastavalittu puhemies Nancy Pelosi (dem) kuvasi tapahtunutta ”hyökkäykseksi inhimillisyyttä vastaan”. Hän on myöhemmin poistanut twiittinsä.

Nykyinen varapresidentti Kamala Harris sanoi, että kyseessä oli ”moderni lynkkausyritys”. Hänen mukaansa ”Jussie Smollett on yksi ystävällisimmistä ja kilteimmistä ihmisistä”, jonka hän tuntee. Kamala Harris oli juuri aiemmin ajanut senaatissa lakialoitetta, jossa vaadittiin ”lynkkausten” eli rotuun perustuvien pahoinpitelyjen julistamista liittovaltion lain alaisiksi viharikoksiksi.
...

https://www.suomenuutiset.fi/hirttokoysi-olikin-lavastus-jussie-smollett-jarjesti-itseensa-kohdistuneen-viharikoksen/

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #589 : 10.12.2021, 14:59:09 »
^ Pientä koostetta asiasta:


Laitetaan tämäkin. Tuollakin oltiin vain "sosiaalista oikeutta" etsimässä...


Edit. Jos kiinnostaa lueskella...

https://www.fakehatecrimes.org/
« Viimeksi muokattu: 10.12.2021, 15:03:03 kirjoittanut zupi »
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 499
 • Liked: 4184
 • Puolinuiva
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #590 : 12.12.2021, 15:11:25 »
https://yle.fi/uutiset/3-12182781
Lainaus
Jani Kaaron kolumni: Miten pyhät arvot estävät meitä keskustelemasta?

Woke-kulttuuri on helikopterivanhemmuutta hauraiksi väitetyille vähemmistöille, pohtii Kaaro.

Lokakuussa suomalaisia hämmensi Afrikan tähti- kohu. Se sai alkunsa, kun maantieteen opiskelijat pukeutuivat fuksiaisleikissään Afrikan tähden hahmoihin, ja tilanteesta kuullut saksalainen vaihto-opiskelija piti tätä osoituksena rasismista. Somessa kohu jakoi kansaa kahtia: toiset olivat tikahtua nauruun ja toiset ajattelivat, että kohu paljasti suomalaisten tiedostamattomia rasistisia asenteita.

Afrikan tähti -kohu oli hyvä esimerkki niin sanotusta woke-kulttuurista. Jotta se asettuisi mittasuhteisiinsa, on hyvä luoda silmäys pariin muuhun kohuun woke-kulttuurin emämaassa, Yhdysvalloissa.
[...]
Entäpä Purduen yliopistossa vuonna 2008 sattunut tapaus, jossa talonmies oli lukenut kampuksella kirjaa(siirryt toiseen palveluun) nimeltä Notre Dame vs. the Klan; How the Fighting Irish Defeated the Klan. Historiantutkimuksen alaan kuuluva kirja kuvasi katolisten opiskelijoiden järjestäytymistä Ku Klux Klania vastaan vuonna 1924. Eräs opiskelija kuitenkin loukkaantui kansikuvasta, jossa oli hupullisia Ku Klux Klanin edustajia, ja kanteli asiasta yliopiston johdolle. Asia käsiteltiin ja talonmiehen todettiin syyllistyneen rasistiseen rikkomukseen lukemalla kirjaa kampuksella, joskin yliopisto myös pahoitteli tapahtunutta talonmiehelle.
[...]
Suomessakin on viime aikoina puhuttu woke-kulttuurista eri yhteyksissä. Miten tätä woke-kulttuuria pitäisi ymmärtää? Mielestäni paras opas tähän aiheeseen on yhdysvaltalainen sosiaalipsykologi Jonathan Haidt, jonka ajatuksia tässä esittelen.

Haidtn mukaan woke-kulttuurin ytimessä on uhriutuminen uhrin puolesta ja kolmannen osapuolen vahvistuksen hakeminen. Kun kampuksella loukkaannutaan, loukkaantuminen ei useinkaan koske itseä, vaan loukkaantuminen tapahtuu useimmiten jonkin vähemmistön puolesta. Koska loukkaantuminen on tapa puolustaa vähemmistöjä ja tärkeä osa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden eetosta, loukkaantumista ei voi sivuuttaa, vaan loukkaantumisesta tulee moraalinen velvollisuus. Koska vähemmistö, jonka puolesta loukkaannutaan, nähdään lähtökohtaisesti hauraana ja uhrina, pienikään loukkaus ei voi olla pikkujuttu, ja lopulta siitä tehdään iso juttu hakemalla sille tunnustus yliopiston johdolta tai mediasta.

Haidtin mukaan woke-kulttuuri alkoi muodostua 1990-luvun lopulla, kun amerikkalaisten yliopistojen professuureissa tapahtui muutos. Konservatiiviset professorit tippuivat pois ja heidän tilalleen palkattiin liberaaleja professoreja. Liberalismissa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta epäsuhta liberaalien ja konservatiivien välillä oli niin suuri, että yliopistoihin muodostui vasemmistolais-liberalistinen ylivalta eli hegemonia.
[...]
Kun opiskelijakulttuuri kehittyy riittävän pitkään hegemoniassa, jossa oppilaiden näkemyksiä ei haasteta, suhde haastaviin väittelyihin muuttuu. Vastaväitteet eivät enää olekaan kutsu debattiin, vaan henkilökohtaisia loukkauksia. Kulttuurissa, joka korostaa uhrien haurautta, ei tällaista voida sietää, vaan koetaan, että opiskelijoilla on oikeus suojautua tällaisilta hyökkäyksiltä.
[...]
Kun nyt mainitsin sanan pyhä, se tarjoaa hyvän selityksen nykyiselle keskustelukulttuurille. Haidt on verrannut amerikkalaisia konservatiiveja ja liberaaleja ikiaikaisiin heimoihin, jotka ovat ryhmittyneet omien pyhien arvojensa ympärille. Konservatiiveille nämä arvot ovat tähtilippu, raamattu ja abortin vastustaminen. Liberaaleille mustien, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sekä maahanmuuttajien puolustaminen. Koska kyseessä ovat pyhät arvot, se selittää, miksi keskustelu näistä aiheista on niin latautunutta ja loukkaantumisherkkää eikä siinä ole sijaa vitsailulle. Pyhät arvot eivät ole neuvoteltavissa.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #591 : 13.12.2021, 13:25:07 »
Kimi ei polvistellut itsensä tappaneelle narkkarille, ja pitää nykyistä CSJ-meinikiä hulluna.

Unfiltered and unapologetic: The retiring Kimi Raikkonen on his time in F1
...
Perhaps Raikkonen is getting out of F1 at the right time. In an era when sports stars get "cancelled" for saying or doing the wrong thing, he's happy he isn't starting his career now.

"It's f---ing crazy -- in the world generally, I mean," he adds. "Because whatever you say, people will say, 'How can you say this?' and they can turn anything to look bad.

"It's a f---ing weird thing, it's f---ing crazy. People get crazy. I mean, I don't care. If I say something and someone gets upset, I honestly don't give a f---.

"If you insult somebody, fine, I understand why you get upset, but in general if you can't say something [because it upsets someone] ... I just stay out of it because I don't want to waste my time on this kind of bulls---. There are other things in life to worry about.

"But generally, it is difficult because everybody looks at what the people are saying and try to make more negative out of it more than anything else."

MTV3 suomensi Räikkösen ESPN:n haastattelua.

Suomalaiskuskilta kysyttiin siitä, miten hän näkee nykymaailmasta tutun tilanteen, jossa urheilutähtiäkin on laitettu syrjään kiistanalaisten ulostulojen ja lausuntojen myötä.

– Se on ihan v***n hullua – maailmassa ylipäätänsä, Räikkönen hämmästelee.

– Koska ihan sama mitä sanot, niin ihmiset ovat, että ”kuinka voit todeta noin”. Kaiken pystyy kääntämään negatiiviseksi.

– Se on v***n outo juttu. Hullua. Sekopäistä. Mutta en minä niin välitä. Jos sanon jotain ja joku hermostuu siitä, niin ei minua kiinnosta v***uakaan.
...
– Jos loukkaa jota kuta, niin silloin ymmärrän, että joku suuttuu. Mutta se, että ei uskalla sanoa oikein yhtään mitään – en lähde sille linjalle. En halua hukata aikaani sellaiseen hölynpölyyn.
« Viimeksi muokattu: 13.12.2021, 14:18:17 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #592 : 19.12.2021, 13:20:16 »
Helsingin kaupunki poliittisen woke-korruption kourissa.  PD = Positiivinen Diskriminaatio

Helsingin kallis koulujen positiivinen syrjintäpolitiikka pohjaa tutkimukseen, jossa sen tärkein tulos on ”piilotettu”

MikkoPaunio | 19.12.2021
En enää hämmästy mistään. Suomi – erityisesti Helsingin woke-kaupunki – on ajautunut itsepetoksen ja syvän rakenteellisen poliittisen korruption kouriin identiteettipolitiikan ja sen intersektionaalisuussääntöjen (=uhripisteluokitus) valtavirtaistumisen myötä.

Helsinki – apulaispormestari Nasima Razmyar etunenässä – on hehkuttanut julkisuudessa positiivisen syrjinnän ilosanomaa ja ehdottanut syksyn alussa mm. korkeampia palkkoja opettajille maahanmuuttajavaltaisissa kouluissa. Hiljan hän Helsingin Sanomien haastattelussa lausui mm.

”Koronarahaa kannattaisi kohdentaa voimakkaasti alueellisesti”.

Esityksessä kymmenen miljoonaa euroa ollaan käyttämässä ”oppilaiden ja opiskelijoiden tarpeiden mukaisiin opetus- ja tukijärjestelyihin”, kuten erityisopettajien ja koulunkäynti­avustajien palkkaamiseen. Loput menevät esimerkiksi oppilas- ja opiskeluhuoltoon, monikielisiin ohjaajiin sekä opettajien täydennyskoulutukseen, työnohjaukseen ja mentorointiin.”

...

Tutkimuksen sosiologisesti ja Helsingin kaupungin haasteiden kannalta keskeisintä tulosta ei ole taulukoitu, eikä sitä ole mainittu tutkimuksen tiivistelmässäkään. Se löytyy ainoastaan sivulta 28 leipätekstistä ja siitäkin osin vaillinaisena:

PD-raha vähensi suhteellisesti koulupudokkuutta maahanmuuttajapojilla vain 10 %:lla, mikä tarkoittaisi, että heidän koulupudokkuutensa olisi ollut 2015 edelleen huimat 33,3 %.
...
PD-koulujen valtaväestöön kuuluvista pojista 15,4 % ja tytöistä 14 % ei hakeutunut vuonna 2008 toisen asteen koulutukseen. Vastaavat luvut samassa järjestyksessä maahanmuuttajista olivat 37 % ja 32 %.

Linkissä asiasta enemmän. Liitteenä varmuuskopio.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2021, 13:23:08 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #593 : 20.12.2021, 11:24:44 »
Elinkautinen vääryyksien vankilassa

15.12.2021 klo 20.00 | Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä

Yrittäessäni käsittää kulttuurimme nykyilmiöitä päädyin lukemaan amerikkalaisten sosiologien Bradley Campbellin ja Jason Manningin kirjan The Rise of the Victimhood Culture vuodelta 2018. Heidän pääteesinsä on, että on syntynyt uusi moraalinen kulttuuri, jossa uhrius on sosiaalista ja poliittista pääomaa. Uhrin asemasta on tullut monille yksilöille ja ryhmille suoranainen tavoittelun kohde sekä keskeinen osa omakuvaa.

Uhriposition tekee Campbellin ja Manningin mukaan houkuttelevaksi se, että uhriuden avulla on mahdollista saavuttaa moraalinen ylemmyys niin suhteessa vääryyden tekijöihin kuin niihin kaikkiin muihinkin, jotka eivät ole vastaavalla tavalla kärsineet. Muilla on moraalinen velvollisuus kuunnella uhria ja pyrkiä hyvittämään hänen kokemansa vääryydet.

Uhriudesta on tullut sädekehä, jonka saavuttamisesta jopa kilpaillaan. Yleisöön vedotaan oman uhriaseman vahvistamiseksi ja pönkittämiseksi. Aiemmin tällainen olisi tuomittu säälin kerjäämisenä. Esimerkiksi suomalaisessa kulttuurissa ei perinteisesti ole kärsityistä vääryyksistä julkisesti huudeltu, vaan on purtu hammasta ja jalostettu kovat koettelemukset näyttämisenhaluksi, joskus kostonhimoksikin.

Loput linkistä.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2021, 12:25:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 755
 • Liked: 9977
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #594 : 20.12.2021, 12:51:54 »
Elinkautinen vääryyksien vankilassa

15.12.2021 klo 20.00 | Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä

Jokisipilä ei taida olla kovin innokas intersektionaalisuuden soveltaja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Intersektionaalisuus

Lainaus
Intersektionaalisuus on tapa kuvailla ja analysoida miten yksilön asemaan ja ryhmäidentiteettiin vaikuttavat sukupuolen lisäksi monet muut erot, kuten yhteiskuntaluokka, etninen alkuperä, seksuaalinen suuntautuneisuus ja ikä. Intersektionaalisuus tarkoittaa risteäviä tai toisensa leikkaavia eroja yksilöiden identiteettien välillä. Intersektionaalisessa feminismissä tarkastellaan ihmisen asemaa näin muodostuvien identiteettiryhmien jäsenenä. Ryhmät eroavat toisistaan niille kuuluvien etuoikeuksien määrässä, jolloin tehtäväksi asettuu alistetun ryhmän aseman parantaminen. Intersektionaalinen feminismi kiinnittää yksilön sijaan huomionsa ryhmäidentiteettiin.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2021, 12:56:06 kirjoittanut Siili »

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1300
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #595 : 20.12.2021, 13:46:04 »
@zupi Kävi mielessä kannattaisiko tämä nimetä woke-ketjuksi? Woke, CSJ, CRT, CLS...ovat aika lailla päällekkäisiä joten tällöin otsikkoon pitäisi laittaa kaikki nuo. Ehdotus vaan.

Tämä ketju menee sisällöltään osittain päällekkäin feminismi-ketjun kanssa, joten sinne menee intersektionaalisen feminismin jutut kun ketju on toiminut sen verran kauan.
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #596 : 20.12.2021, 14:57:24 »
^ Itse aiemmin mietiskelin, että nimen voisi muuttaa esim. muotoon "Critical Social Justice / Woke-uskonto", tms. Periaatteessahan ketjun ensimmäisen viestin mukaisesti tuo Lindsayn kehittämä termi Critical Social Justice sisältää kaikki nämä nykyisin ajettavat hulluudet. Termi ei nyt vain oikein lähtenyt lentoon. CSJ:n ja woke-käsitteen yhteydestä Lindsay on kirjoittanut seuraavasti:

Lainaus
In brief, “woke” means having awakened to having a particular type of “critical consciousness,” as these are understood within Critical Social Justice. To first approximation, being woke means viewing society through various critical lenses, as defined by various critical theories bent in service of an ideology most people currently call “Social Justice.” That is, being woke means having taken on the worldview of Critical Social Justice, which sees the world only in terms of unjust power dynamics and the need to dismantle problematic systems. That is, it means having adopted Theory and the worldview it conceptualizes.

Under “wokeness,” this awakened consciousness is set particularly with regard to issues of identity, like race, sex, gender, sexuality, and others. The terminology derives from the idea of having been awakened (or, “woke up”) to an awareness of the allegedly systemic nature of racism, sexism, and other oppressive power dynamics and the true nature of privilege, domination, and marginalization in society and understanding the role in dominant discourses in producing and maintaining these structural forces. Furthermore, being woke carries the imperative to become a social activist with regard to these issues and problems, again, on the terms set by Critical Social Justice. This—especially for white people—is to include a lifelong commitment to an ongoing process of self-reflection, self-criticism, and (progressive) social activism in the name of Theory and Social Justice (see also, antiracism).

https://newdiscourses.com/tftw-woke-wokeness/

Niin, mutta ketjun otsikkoa en osaa itse muuttaa. Tai ehkä en pysty sitä muuttamaan, ilmeisestikin yli 30 päivää vanhoja viestejä ei pysty enää muokkaamaan. Vai miten tuo nyt yleensä tehdäänkään. Mutta minulle nimenmuutos kyllä sopii, jos ylläpito katsoo sen aiheelliseksi.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1300
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #597 : 20.12.2021, 15:50:12 »
Jos pelkästään modet voivat muuttaa ketjun otsikkoa, pyynnöt sinne? @Alaric @kgb


Muokattu hieman, alkuperäinen silti säilytetty myös.

-A
« Viimeksi muokattu: 20.12.2021, 20:21:43 kirjoittanut Alaric »
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #598 : 20.12.2021, 20:19:39 »
En ole itse ehtinyt vielä katsomaan. Jälleen pisteet Puopololle.


https://www.youtube.com/watch?v=KLZgATGQhcQ

Edit. Olikin näköjään konekäännetty, valitettavasti. Onhan tuollaisessa keskustelussa sinänsä aikamoinen savotta, jos itse pitää alkaa "oikeasti" suomentamaan. Asiaa seuraamattomille tuossa voi vaan mennä moni asia "ohi". Hommailijoille lähinnä hyvää kertausta.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2021, 22:43:15 kirjoittanut zupi »
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 801
 • Liked: 59887
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Critical Social Justice / Woke-sekoilu
« Vastaus #599 : 23.12.2021, 13:59:23 »
Elon Musk sanoo:
”Woke suurin uhka modernille sivilisaatiolle”

22.12.2021 | Pekka Kemppainen

Miljardööriliikemies Elon Musk on sitä mieltä, että ”woketus” uhkaa sivistyttä elämäntapaamme. Teslan pääjohtaja kertoi näkemyksensä satiirisella videokanavalla tänään.

”Wokeness  (vasemmisto-herännäisyys?) haluaa tehdä komediasta laittoman. Haluammeko huumorintajuttoman yhteiskunnan, joka on yksinkertaisesti täynnä tuomitsemista ja vihaa? Pohjimmiltaan herääminen on (ihmisten) jakamista, poissulkemista ja vihamielisyyttä. Se pohjimmiltaan antaa ilkeille ihmisille verukkeen olla julmia, ja panssaroituja väärällä hyveellä”, sanoi  Elon Musk.

Loput linkistä, video tästä (ja konelitteraatti liitteestä):

FULL INTERVIEW: Elon Musk Sits Down With The Babylon Bee
332 462 katselukertaa | 22.12.2021
https://www.youtube.com/watch?v=jvGnw1sHh9M
« Viimeksi muokattu: 23.12.2021, 15:18:25 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Tagit: