Äänestys

Aiotko ottaa koronarokotteen?

Kyllä
144 (61.5%)
En
90 (38.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 234

Kirjoittaja Aihe: Aiotko ottaa koronarokotteen?  (Luettu 27521 kertaa)

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 326
 • Liked: 31168
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #210 : 17.01.2021, 11:25:15 »
Tallinnan–laivalla pääsi koronatestiin ilmaiseksi, mutta osanotto jäi surkeaksi: ”Miksi ihmiset eivät käytä mahdollisuutta?”

Lainaus
Lauantaina kello 13.30 lähteneellä lautalla vain kymmenesosa matkustajista kävi koronatestissä. Vaikka lähellekään kaikkia matkustajia ei olisi ehditty testaamaan kahden tunnin matkana aikana, testejä olisi ehditty tehdä noin 50 enemmän kuin nyt.
Ihmiset tahtovat koronakouhotuksen loppuvan. Ei kukaan halua testauttaa itseään laivamatkan aikana.

Tämä on ongelma nro 1, että ihmisiltä kysellään, tahtovatko he että heille tehdään koronatesti.
Jos meillä on pandemia, niin rajat kiinni ja matkailu seis - se on ensimmäinen asia mikä pitää tehdä vaikka ihmiset tietenkin TAHTOVAT matkailla edelleen.

Ja koska tämä järjetön tahtomatkailu edelleen jatkuu, on seuraava porras pakolliset koronatestit ja pakolliset karanteenit.
Mutta ei, meillä kysellään tahdotteko testin ja suositellaan karanteenia.

Tätä taustaa vasten puheet pakollisesta rokotuksesta ovat koomisia, sen lisäksi, että itse rokotekin on tällä kertaa ihan uudella tavoin kyseenalainen pelkästään jo uuden valmistustekniikkansa takia.

Kun henkilö epäröi uutta rokotteenvalmistustekniikkaa (mRna), ei hänen tarvitse osata yksilöidä, mitä kaikkea hänen mielestään voi sivuvaikutuksina ilmetä - eihän sitä tiedä edes rokotteen kehittäneet tutkijat!
On umpihullua vaatia faktoja kansalaisilta.

Epäluuloisuus pitää eliön hengissä, on kyseessä ihminen taikka eläin.
Epäluuloisuudessa on järkeä, herkkäuskoiset hölmöt mm. mokuttavat ja syöksyvät suin päin   halaamaan mitä milloinkin eteen saattuu.

   Myös rokote-epäröijien on tultava kuulluksi, sanovat tutkijat – kaikki kritiikki ei kuitenkaan ole samanarvoista 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007744819.html

Lainaus
...

Rokotteet eivät ole koskaan täysin riskittömiä. Kukaan ei voi luvata, ettei niistä aiheutuisi lainkaan haittavaikutuksia.

Myyntiluvan saanut rokote on kuitenkin todistettu riittävän tehokkaaksi, jotta siitä on merkittävästi enemmän hyötyä kuin haittaa. Tällöin hyväksytään se, että huonolla tuurilla harvinaisia haittoja voi esiintyä, kun rokotetta aletaan jakaa suurille joukoille.

Suomen kansallisen rokotusohjelman rokotteiden kattavuus on yleisesti hyvällä tasolla, mutta koronarokote-epäröintiä esiintyy täälläkin: HS-gallupin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja MTV:n kyselyissä huomattava osa vastaajista empi rokotteen ottamista.

Tampereen yliopiston sosiologian dosentti Pia Vuolanto ei kuitenkaan ole huolissaan siitä, että Suomessa suhtauduttaisiin laajalti kielteisesti   koronarokotteeseen. Vuolanto johtaa tutkimushanketta, jossa selvitetään syitä muun muassa rokotekriittisyyteen nyky-yhteiskunnassa.

Hänen mukaansa kyselytuloksissa tulee huomioida se, että koronarokote ei ole vielä ajankohtainen asia valtaosalle suomalaisista. Esimerkiksi HS-gallupin aikaan yhtäkään koronarokotetta ei ollut vielä pistetty.

EPÄRÖIJIEN ymmärtämisen tärkeys koskee Pia Vuolannon mukaan niin terveysviranomaisia, terveydenhuollon ammattilaisia kuin tavallista väestöä.

Terveysviranomaisten on ymmärrettävä väestön terveyskäyttäytymistä ja etenkin kansalaisten argumentteja, joilla puolletaan tai vastustetaan rokotteen ottamista.

”On olennaisen tärkeää rokotteita koskevassa viestinnässä, miten viranomaiset rakentavat yleisen rokoteilmapiirin”, Vuolanto sanoo.

Sama koskee myös terveydenhuollon ammattilaisia. Vuolannon mukaan heidän tulee ymmärtää, miten ihmiset muodostavat käsityksiään rokotteista, jotta he pystyvät asiakastilanteessa perustelemaan rokotteen antamisen.

Rokottamisen vastustamisen keinoja on monenlaisia, kuten myös kysymyksiä, joita asiakkailla saattaa rokotteista olla.

TAVALLISTEN kansalaisten keskuudessa on tarpeellista tietää ja ymmärtää esimerkiksi lähipiirin ajatuksia koronarokotteesta. Vuolannon mukaan tämä helpottaa yleistä keskustelua koronarokotteista.

Vuolanto huomauttaa myös, ettei rokote-epäröinti ole uusi asia. Sitä on ollut niin kauan kuin on ollut rokotteitakin.

Rokotusasenteita tutkinut Turun yliopiston akatemiatutkija Anna Soveri puolestaan toteaa, että tilastolliset faktat ja rokotemyönteiset uutiset unohtuvat paljon helpommin kuin pelkoa aiheuttavat rokotteiden haittavaikutukset. Todennäköisyyksien hahmottaminen on vaikeaa.

”Ajatellaan esimerkiksi, että yksi sadasta saa rokotteesta jonkin lievän haittavaikutuksen. Silloin ihminen voi ajatella, että hän saattaa olla juuri se, joka saa sivuoireita. Tai jos naapurini tai serkkuni anoppi oli yksi sadasta, niin miksen minä voi yhtä hyvin olla?”

MITEN koronarokotteisiin epäröiden suhtautuvia tulisi sitten lähestyä?

Pia Vuolanto korostaa, että heidät tulee kohdata eikä vain sivuuttaa heidän näkemyksiään huuhaana. Hänen mukaansa jokaisen on kyettävä altistamaan itsensä keskustelulle.

Oleellista on perustella terveyteen liittyvät asiat henkilökohtaisella tasolla, koska päätöksetkin tehdään siellä.

”Ja tämähän pätee kelle tahansa tieteen puolustajalle. Eli ei vähäteltäisi tai pyrittäisi mitätöimään toisen ihmisen ajattelutapaa tai -kulkua”, Vuolanto sanoo.

Koronarokote-epäröinti ei välttämättä perustu tietämättömyyteen.
Siksi Anna Soveri ei lähestyisi sitä pelkällä faktavyörytyksellä.

”Tiedetään, että jos ihmisillä on vahvaa epäröintiä, niin vankkojen faktojen antaminen saattaa vain pahentaa tilannetta”, Soveri sanoo.   

Yksi sadasta, eli prosentin todennäköisyys jollekin, on käsittääkseni suurelle osalle ihmisistä (ainakin selitettynä)  ihan järkeen käypä asia.

Se, onko prosentin suuruinen sivuvaikutuksen riski suuri, riippuu enemmän sivuvaikutuksesta kuin prosentin todennäköisyydestä.
Jos minulla on prosentin riski saada kuume ja särkyä pistoskohtaan, viittaan prosentin riskille kintaalla.
Mutta jos minulla on prosentin riski johonkin vakavampaan sivuvaikutukseen, en enää suhtaudukaan todennäköisyyteen yksi sadasta hälläväliä-asenteella.
Riittävän vakava sivuvaikutus, niin yksi tuhannestakin on liian iso riski siedettäväksi.

Lainaus
ROKOTE-EPÄRÖINNIN typistäminen humpuukiksi on Pia Vuolannon mukaan omiaan lisäämään tarpeetonta vastakkainasettelua.

Hänen mukaansa keskusteluun vedetään usein mukaan perusteettomat salaliittoteoriat, vaikka epäröinnissä on kyse yksittäisen henkilön yksittäisestä puntaroinnista.
...   

Lainaus
   KAIKKI kritiikki ei kuitenkaan ole samanarvoista. Tulkintojen kirjavuus ei tarkoita, että kaikki näkökulmat olisivat tasa-arvoisia. Rokotekeskustelu ei ole ajatuksenvaihtoa, jossa on faktojen sijaan vain erilaisia näkökantoja.

On eri asia epäillä koronarokotteen kiireellistä kehittämisaikataulua kuin uskotella, että sen mukana ihmisiin asennetaan ympärivuorokautisesti heitä valvova 5g-siru.

”On selvää, että terveysviranomaisten on puututtava salaliittoteorioiden levittämiseen”, Vuolanto sanoo.

Vuolanto ei ole syystä viitannut julkisesti juurikaan salaliittoteorioiden kaltaisiin rokotevastaisuuden ilmentymiin. Salaliittoihin uskovat ovat yhä hyvin marginaalinen ryhmä Suomessa.
...   

Lainaus
ROKOTE-EPÄRÖIJIEN ymmärtämistä voi Soverin sanoin ajatella avaimena koko koronarokotekeskustelussa.

Kyse ei ole siitä, että ihmisten kanssa tarvitsisi olla samaa mieltä, hän painottaa. Epäröintiä ei välttämättä tarvitse aina edes hyväksyä.

”Mutta jos epäröintiä ei ymmärretä tai kuunnella, en usko, että se kallistuu rokotteen ottamiseksi”, Soveri sanoo.

Silloin on vaarana, että Suomessa ei saada aikaan tarpeeksi suurta rokotekattavuutta eikä epidemiaa saada nujerrettua niin nopeasti kuin se olisi mahdollista.   

Epidemiaa ei saada nujerrettua!?

Epidemiaa EI OLE HALUTTU NUJERTAA!
Vuosi sitten epidemia olisi ollut mahdollusta nujertaa perumalla hiihtolomamatkat ja sulkemalla rajat ja nujertamalla, mutta se ei tullut kysymykseenkään eikä matkailua ole vieläkään laitettu kuriin, vaan edelleen matkailijoiden annetaan kuljettaa koronavirusta paikasta toiseen.

Ja nyt, näillä rokotteilla, joiden antaman suojan kestosta ja laadusta ei vielä tiedetä mitään, ei edes sitä kuinka reippaasti rokotettu edelleen virusta erittää ja levittää, niin näillä rokotteilla ollaan ” nujertamassa epidemiaa” (joka ei tarkkaan ottaen ole edes epidemia vaan PANdemia)?

Miksi pandemia on ok nujertaa vain rokotteilla, ei muilla keinoin!?
Montako vuosikymmentä kuluu, että näillä rokotteilla pandemia on nujertettu? Muistakaa kehitysmaiden miljardit ihmiset!
Maapallolla elää muitakin kuin me!

                 🦠🦠🦠

Perussuomalaisten äänestäjissä on paljon rokotekriittisiä ihmisiä siitä yksinkertaisesta syystä, että koko perussuomalainen liike on syntynyt kritiikistä‼️
Kyse ei siis ole siitä (kuten on suosittua selittää), että persut ovat  kouluja käymättömiä eivätkä ymmärrä asioita, vaan kyse on siitä että persujen äänestäjät ovat kriittisiä yleensäkin, eivät usko kaikkea suorilta käsin mitä ”ylempää” tuputetaan, vaan harrastavat omilla aivoillaan ajattelemista.

SIKSI persuja vastustetaan, siksi persut ovat vaarallisia.
Ei kouluttamaton syrjäytynyt  tyhmä lammas ole vaarallinen, mutta omilla aivoillaan ajatteleva selväpäinen on vähintäänkin hankala käskettävä, koska sellainen ei alistu mukisematta tai ei välttämättä alistu käskytettäväksi ollenkaan.

Salaliittoteoreetikoksi ja hörhöksi leimaaminen on vanha kikka, jolla  on yritetty saada maahanmuuttokriittisiä ruotuun ja moku-uskoon ainakin jo viimeiset 15 vuotta.
Leimaamishomma on vissiinkin toiminut niin hyvin, että on päätetty käyttää samaa jekkua rokotemyönteisyyden kasvattamiseksi 😄😷.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 822
 • Liked: 3051
 • 🇫🇮
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #211 : 17.01.2021, 11:26:54 »
Pakko ja pakko.

Miksi Suomessa aina lähdetään pakon kautta? Jos rokotteita halutaan otettavan, maksettakoon niistä kannusteraha!

Moni rokotekielteinenkin ottaisi piikin perseeseen, jos siitä saisi vaikka 500 euroa, sen verran köyhiä on tässä maassa.

Onhan meillä varaa  :)

Tuo olisikin ensimmäinen pakko tässä koronan aikana. Ei tule tapahtumaan, eikä pakolla voi kajota ihmisiin varsinkaan kun lievempiä pakkoja ei ole käytetty ensin.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 590
 • Liked: 526
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #212 : 17.01.2021, 14:19:00 »

Miksi pandemia on ok nujertaa vain rokotteilla, ei muilla keinoin!?
Montako vuosikymmentä kuluu, että näillä rokotteilla pandemia on nujertettu? Muistakaa kehitysmaiden miljardit ihmiset!

No voihan tuossa kestää viruksen mutatoituessa koko ajan. Ja ennemmin tai myöhemmin mutatoituu niin paljon (varmaan jokin muoto nyt jo olemassa) että taas tarvitaan uutta rokote-versiota eli aikaisemmat eivät toimi. En itse ole vaivautunut panikoimaan, koska tämä on ollut nähtävillä jo viime keväästä lähtien viimeistään. Varmaan koronasta ja siihen liittyvistä ilmiöistä kirjoitetaan kirjojakin aikanaan paljonkin ja eri näkövinkkeleistä. Eikä ne "muut keinot" nyt koronaa poista ellei halua pitää sulkuja loputtomiin. Kyllä minäkin saan koronan pois joltain alueelta mikäli annetaan diktaattorin ominaisuudet, mutta onko se sitten edes loppupeleissä kaiken arvoista... luultavasti ei ottaen huomioon toimenpiteiden vaikutukset. Ja ne sulut täytyy sitten pitää voimassa ajassa ikuisuuteen, koska eihän tuo korona pois ole lähdössä planeetalta jatkossakaan. Itselleni ihan sama... tehkää ylemmät päättäjät tässä asiassa (lähes) miten huvittaa.. voin ottaa rokotuksen tai olla ottamatta...  pakkorokoitukset tosin menisivät liikaa totalitarismin suuntaan eli niitä vastustaisin, vaikka itse rokotteen voin ottaakin. Pitäähän ajatella muitakin kuin vain itseään. Koko korona on mennyt lähes alusta lähtien hysteriaan saakka, mutta se on vain oma kantani. Lievät/keskitasonkin rajoitukset ovat ihan ok, mutta jos kuvitellaan oikeasti koronan jotenkin katoavan, niin hoh-hoijaa.

Voi olla, että jos haluat koronan kuolevan pois, niin odotat yhtä kauan kuin influenssaviruksen kanssa ... eli sopii odotella lähes loputtomiin. Se virus elää jossain muodossa kauemmin kuin minä tai kukaan tällä palstalla. Ajattelin itse vain elää elämää, kun tässä on isompiakin uhkia olemassa. Ei ole tarvinnut kantaa muuttaa koko "korona-aikana".
« Viimeksi muokattu: 17.01.2021, 14:29:07 kirjoittanut Pellonpekko »

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #213 : 17.01.2021, 16:45:01 »
Moni rokotekielteinenkin ottaisi piikin perseeseen, jos siitä saisi vaikka 500 euroa, sen verran köyhiä on tässä maassa.

En minä ainakaan ottaisi. Miljoona euroa voisi korvata mahdolliset haittavaikutukset.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #214 : 19.01.2021, 12:01:33 »
5g-mikrosiru asennettu!

@5g 
@4h 
@vladimirputin 
@SUPo 
@kgp 
@nasa 
@Nato
@billgates 
@äititeresa 
@kokkolanpostinkantajat 
@kempeleenkotiseutumuseonnuorisojaosto 
@alatikkurilanshell 
@lievestuoreenviulukerho
@kantahämeenmartat @seppohovinäiteenhoviväki
@mtv3sääjamää 
@tupuhupulupu
@95neverforget
@janitoivolanulosottovelat
@toniniemisennaiskuviot
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #215 : 19.01.2021, 16:25:36 »
Huumori on vaikea laji. Selvennetään varmuuden vuoksi vielä hieman.

Naureskelen siis näille salaliittoteoriitikoille. Haloo. Vähän valoja päälle.

On tässä toki epävarmuuksiakin. Miten isoja ja miten vakavia, en luonnollisestikaan tiedä. Voi vain arvailla. Mut tokkopa lääkefirmat huvikseen tapattaa ihnisiä. Ja vieläpä hoitajat ekana.

Täytyy olla onnellinen ja kiitollinen, että sain tuon aarteen ensimmäisinä suomessa. 1 henkilö sadasta on vasta tämän saanut. Jos tietäisin, että rokote on 100% turvallinen ja kaikki oukkidoukki, niin olisin maailman onnellisin.

Ekat "sivarit" : Kauhea väsymys, mutta se johtuu 99% varmuudella siitä, että pirttihirmu piti mua kuorsauksellaan hereillä melkein koko yön!

Ps. Jonkin verran heittää tuo 5g-gps-paikannus vielä  ;)
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 605
 • Liked: 328
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #216 : 19.01.2021, 16:59:10 »
Koronan tukahduttaminen olisi ollut hyvin helppoa. Täydellinen lockdown alkaen vuosi sitten ja kestäen tämän vuoden loppuun tai ehkä keväälle 2022. Eli siihen saakka, kun muu maailma on rokotettu ja tämähän tulisi todella edulliseksikin, kun silloin siis ei suomalaisia tarvitsisi rokottaa ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2021, 17:05:20 kirjoittanut Mikke70 »
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #217 : 19.01.2021, 18:30:19 »
Kaveri laittanut facessa tämmösen. En tiedä onko vielä täällä, mutta ihan hemmetin havainnoillistava kuva!
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 883
 • Liked: 37196
 • Bensa-lenkkari
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #218 : 19.01.2021, 18:42:04 »
Kaveri laittanut facessa tämmösen. En tiedä onko vielä täällä, mutta ihan hemmetin havainnoillistava kuva!

Hyvä!  ;D

Yhtään koronan vaarallisuutta vähättelemättä on todettava tasapuolisuuden nimissä myös se, että noita samoja ja kaikkia mitä mielikuvituksellisempia oireita tulee myös koronan sairastaneille. Eli muistakaamme lähdekriittisyys myös koronan oiretarinoita netistä löytäessämme. Eli ns. "Twitter-Timbe -lähteet".

(Nimim. välievyn takia 6 vkoa lähes nollaliikunnalla -> aerobinen kunto romahti -> välilevy tuhosi keuhkot ;) )
« Viimeksi muokattu: 19.01.2021, 18:44:06 kirjoittanut Hohtava Mamma »
Estolista: Ajatolloh

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 578
 • Liked: 10013
 • white trash
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #219 : 19.01.2021, 19:28:51 »
Vaihdoin vastaukseni. Viime torstaihin asti halusin rokotuksen. Sitten paljastui, että tämä "hoivakotien asukkaat ja työntekijät rokotetaan" olikin vain spektaakkeli. Oikeasti rokotettiin vain työvuorossa ollut henkilökunta. Loput saa odottaa määräämättömään päivämäärään. Eli syksyyn tai ensi vuoteen tai jotain. Päätin, että pitäkää tunkkinne. Siirryn Emon linjoille, enkä ota vaikka joskus kuukausien päästä sitä tarjottaisiin.

Meillä halukkaat asukkaat ja - työntekijät rokotetaan huomenna ja ylihuomenna. Annettuun aikaan tultava vaikka vapaalta. Ite saan piikin torstaina klo 10.15

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #220 : 19.01.2021, 20:15:57 »
Vaihdoin vastaukseni. Viime torstaihin asti halusin rokotuksen. Sitten paljastui, että tämä "hoivakotien asukkaat ja työntekijät rokotetaan" olikin vain spektaakkeli. Oikeasti rokotettiin vain työvuorossa ollut henkilökunta. Loput saa odottaa määräämättömään päivämäärään. Eli syksyyn tai ensi vuoteen tai jotain. Päätin, että pitäkää tunkkinne. Siirryn Emon linjoille, enkä ota vaikka joskus kuukausien päästä sitä tarjottaisiin.

Meillä halukkaat asukkaat ja - työntekijät rokotetaan huomenna ja ylihuomenna. Annettuun aikaan tultava vaikka vapaalta. Ite saan piikin torstaina klo 10.15
Kaikki ei vaan voi saada silloin kun itselle sopii ja silleen. Ite kävin vapaapäivänä heittämässä vajaan sadan kilsan lenkin. Tää on täysin ok. Sama jonkun muun asian kanssa ei olisi ok. Eletään niin poikkeuksellisia aikoja, että pikku juttu tommonen. Samoin tehoste pitää käydä hakemassa kolmen viikon päästä. En tiedä onko silloin töitä vai vapaa.

Meilläkin puolet henkilökunnasta ja asukkaista sai nyt ja toinen puoli myöhemmin.

Toistaiseksihan tämä kaikki on vapaaehtoista. Vahva veikkaus, että jossain valheessa kerrotaan, että tämä on "vapaaehtoista" kuten influenssarokotteenkin kanssa.

Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 578
 • Liked: 10013
 • white trash
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #221 : 19.01.2021, 20:24:06 »
^ Juu - mä siis ymmärrän oikein hyvin tuon annetun rokotusajan pakottavuuden...kun tosiaan huomioi valmiin rokotteen huonon säilyvyyden - ja sen, et meilläkin rokotteen sekoittaa ja pistää talon omat saikut, joille tää on mittava ponnistus lyhyessä ajassa.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #222 : 21.01.2021, 18:07:41 »
Tuoreimman tilaston mukaan koronapiikkejä on saapunut maahamme n. 155 000 kpl. Näistä 52 510 (33,88 %) on jo piikitetty ihmisiin.

Tuskinpa hitaasta rokotustahdista voidaan siis syyttää pelkästään hallitusta, jos tähän mennessä tulleista rokotteistakin vain joka kolmas on saatu piikitettyä.

Korona-vaihtoehdot: pakene, sairasta tai rokota

Lainaus
Kansanedustaja Mari Rantanen (ps.)  listaa koronavaihtoehdot, eikä niitä ole montaa: tautia voi yrittää paeta, sen voi sairastaa tai vaihtoehtoisesti ottaa rokotteen. Rantanen kannustaa kaikkia ottamaan rokotteen.

« Viimeksi muokattu: 21.01.2021, 18:22:27 kirjoittanut Seurailija »
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #223 : 22.01.2021, 19:42:31 »
Kattelin YouTubesta Suomen Uutiset. Toisiksi uusin jakso. Haastattelussa Mari Rantanen. Kestoa n.4min.

Pointtini ei ole nyt itse video, vaan sen kommentit.  Tiesin / oletin, että persujen kannattajissa on paljon rokorekriittiisiä, mutta voihannyt janitoivolanäitiyslomajaulosotto sentään, käykää ite lukemassa. Kommentit on kuin rapalanaamojen suusta itsenäisyyspäivänä. Terve skepsisyys on aina paikallaan, mutta nämä eivät ole tevettä nähneetkään.

https://youtu.be/F0AV5karRuY
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 590
 • Liked: 2846
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #224 : 22.01.2021, 22:18:36 »
Kasotaan nyt, mitä tapahtuu. Hitaaseen hämäläiseen tyyliin mennään täällä. Israelissa oli ennen rokotuksia todella jyrkkä nousu saastuneissa. Nyt 28% rokotus-asteella ei ole havaittu vielä jyrkää muutosta parempaan. Tartunnan saaneissa on pientä laskua. Seurataan tarkasti rokotusten tehoa reaalimaailmassa.
Yksilötasolla rokote ei taida olla suuri riski, leviävä tauti on. Edelleenkään ei ole nähty ennustetta uusien rokotteiden kyvystä tukahduttaa pandemia. Oireiden helpottaminen ei riitä.
No shit Sherlock!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 964
 • Liked: 31597
 • Easter Worshipper
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #225 : 22.01.2021, 22:35:41 »
En ole Tampereelta vaikka se ehkä lähin noista Suomen metropoleista mulle onkin.

Siksi pohdin saanko piikin oikein stadionin nurmella? Ripustetaanko pelipaitani kattoon?
https://yle.fi/uutiset/3-11750479

Lainaus
Tamperelaisia aletaan rokottaa oikein stadionilla sitten kun rokotetta saa: 10 000 kuntalaista viikossa
Alle 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät arviolta helmi-maaliskuun vaihteessa.
...
Tampereen kaupunki on valmistelemassa Ratinaan Tampereen stadionille rokotuspaikkaa. Stadionin liikuntasaleihin kaavaillaan massarokotuspaikkaa. Rokotuksia Ratinassa ryhdytään antamaan, kun alle 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät arviolta helmi-maaliskuun vaihteessa.

Tampereen kaupunki tiedottaa myöhemmin, milloin rokotuspaikka aukeaa ja keitä siellä rokotetaan ensimmäisenä.

Tampereen stadionilla rokotustiloina toimivat stadionin liikuntasalit. Yksi sali on odotustilana, toisessa salissa pistetään rokotuksia ja kolmannessa salissa on tilaa odottaa rokotuksen vaatima 15 minuuttia ennen kotiin lähtöä.

Rokotuksen yhteydessä asiakkaalle annetaan aika tehosterokotukseen. Rokotuksia annetaan 10–15 linjastolla.

– Ratinassa Tampereen stadionilla pystytään rokottamaan vähintään 10 000 kuntalaista viikossa. Massarokotuspaikka vaatii paljon henkilökuntaa: rokottajia, kirjureita, rokotteiden laimentajia, siivoojia, järjestyksenvalvojia sekä työntekijöitä, jotka opastavat asiakkaita niin sisällä kuin ulkona, hoitotyön päällikkö Birgit Aikio. kertoo.

Vai pääsenkö mä tyttöjen pukkariin? Hihi  :roll:

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #226 : 23.01.2021, 00:01:52 »
Pointtini ei ole nyt itse video, vaan sen kommentit.  Tiesin / oletin, että persujen kannattajissa on paljon rokorekriittiisiä, mutta voihannyt janitoivolanäitiyslomajaulosotto sentään, käykää ite lukemassa. Kommentit on kuin rapalanaamojen suusta itsenäisyyspäivänä. Terve skepsisyys on aina paikallaan, mutta nämä eivät ole tevettä nähneetkään.

Itse nautin kyseisten kommenttien lukemisesta.  :D
Aivan varmasti, jos olet sillä the toisella puolella  ;)

Ei ole muuten varmasti helppoa Halla-ahollakaan linjata, että miten tässä nyt mentäisiin. En tosin tunne hänen johtamistyliään, eli haisteleeko PS:n johto ns. kentän tunnelmia ja linjaavat sen mukaan vai miten toimivat.
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 151
 • Liked: 19792
 • White Lives Matter
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #227 : 24.01.2021, 15:00:43 »
Kuinka suuri osuus ihmisistä ottaisi varmasti koronarokotteen tällä viikolla (14.1.), jos se olisi saatavilla:

Yhdistyneet kuningaskunnat 71.3% (31.12.)
Tanska                                66.2%
Suomi                                58.4%
Ruotsi                                56.6%
Norja                                 55.1%
Italia                                  55.0%
Espanja                              51.8%
Alankomaat                         51.6% (31.12.)
Australia                             50.3% (31.12.)
Kanada                               48.9% (31.12.)
Saksa                                 41.0% (31.12.)
Japani                                36.7%
Singapore                           34.6%
Ranska                               29.8%

https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccine-willingness?tab=chart&stackMode=absolute&time=2021-01-14&region=World
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 379
 • Liked: 1017
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #228 : 25.01.2021, 22:30:31 »
Jos on mahdollisuus saada Pfizerin tai Modernan rokote, niin sit otan, mutta jotain Astra Zenecan paskaa halpisrokotetta en suostu ottamaan, jomman kumman ekaksi mainitun rokotteen voin jopa kustantaa omasta lompsastani, jos se ois rahasta kiinni.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #229 : 26.01.2021, 13:21:25 »
Ensimmäiset koronarokotteen jälkeiset kuolemantapaukset ilmoitettiin Fimeaan – ei yhteyttä rokotteeseen

Lainaus
Tapaukset ovat tapahtuneet pian koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä. Fimea ei ole muuttamassa rokotussuosituksia.

Toivottavasti ihmiset lukevat näitä uutisia ja jättävät piikin ottamatta.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

marjanpoimija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 736
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #230 : 26.01.2021, 13:27:33 »
Ensimmäiset koronarokotteen jälkeiset kuolemantapaukset ilmoitettiin Fimeaan – ei yhteyttä rokotteeseen

Lainaus
Tapaukset ovat tapahtuneet pian koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä. Fimea ei ole muuttamassa rokotussuosituksia.

Toivottavasti ihmiset lukevat näitä uutisia ja jättävät piikin ottamatta.
Entä luitko sinä?  Jutussahan sanottiin, että nämä henkilöt olivat jo valmiiksi sairaita.
Mitä voi seurata, jos hölmöilee karanteenin kanssa. https://youtu.be/rm10yPdIr5k

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #231 : 26.01.2021, 13:33:05 »
Entä luitko sinä?  Jutussahan sanottiin, että nämä henkilöt olivat jo valmiiksi sairaita.

Samoin koronaan kuolleet olivat jo valmiiksi sairaita tai vanhoja.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 381
 • Liked: 4654
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #232 : 26.01.2021, 13:35:24 »
Ensimmäiset koronarokotteen jälkeiset kuolemantapaukset ilmoitettiin Fimeaan – ei yhteyttä rokotteeseen

Lainaus
Tapaukset ovat tapahtuneet pian koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä. Fimea ei ole muuttamassa rokotussuosituksia.

Toivottavasti ihmiset lukevat näitä uutisia ja jättävät piikin ottamatta.

Miksi jättäisivät piikin ottamatta?
"Arvoisa hallitus (ja eduskunta). Voin kertoa jo näin etukäteen, että tulen rikkomaan mahdollista ulkonaliikkumiskieltoa sekä muitakin liioiteltuja rajoituksia. Ihan vain tiedoksi, jos haluatte tulla poimimaan talteen jo etukäteen!"
- Tuomas Malinen

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 282
 • Liked: 392
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #233 : 26.01.2021, 13:52:59 »
Ei mennyt kauaa kun ihmisiä alkoi delailemaan Covid piikin otettua. No, jokainen voi tehdä elämällään mitä haluaa ja ryhtyä koekaniiniksi. Ei voi sanoa että ei varoitettu homman jatkuessa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 243
 • Liked: 32230
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #234 : 26.01.2021, 15:12:32 »
Ensimmäiset koronarokotteen jälkeiset kuolemantapaukset ilmoitettiin Fimeaan – ei yhteyttä rokotteeseen

Lainaus
Tapaukset ovat tapahtuneet pian koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä. Fimea ei ole muuttamassa rokotussuosituksia.

Toivottavasti ihmiset lukevat näitä uutisia ja jättävät piikin ottamatta.
Entä luitko sinä?  Jutussahan sanottiin, että nämä henkilöt olivat jo valmiiksi sairaita.

Kun hoitohenkilökunnan ulkopuolella rokottaminen on aloitettu kaikista vanhimmista ikäluokista joiden elinajanodote pyörii korkeintaan parissa vuodessa ei liene yllätys jos muutamista kymmenistä tuhansista alkaa löytyä kuolleita jo viikon jälkeen. Jostain syystä kaikenlainen tilastotieteellinen peukalosääntöajattelu jolla asioita voisi arvioida jopa päässälaskulla alle minuutissa on kuitenkin hylättävä kun aletaan rokotekriittisyyden profeetoiksi...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 326
 • Liked: 31168
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #235 : 26.01.2021, 15:35:08 »
Ensimmäiset koronarokotteen jälkeiset kuolemantapaukset ilmoitettiin Fimeaan – ei yhteyttä rokotteeseen
Lainaus
Tapaukset ovat tapahtuneet pian koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä. Fimea ei ole muuttamassa rokotussuosituksia.
Toivottavasti ihmiset lukevat näitä uutisia ja jättävät piikin ottamatta.
Entä luitko sinä?  Jutussahan sanottiin, että nämä henkilöt olivat jo valmiiksi sairaita.
Kun hoitohenkilökunnan ulkopuolella rokottaminen on aloitettu kaikista vanhimmista ikäluokista joiden elinajanodote pyörii korkeintaan parissa vuodessa ei liene yllätys jos muutamista kymmenistä tuhansista alkaa löytyä kuolleita jo viikon jälkeen. Jostain syystä kaikenlainen tilastotieteellinen peukalosääntöajattelu jolla asioita voisi arvioida jopa päässälaskulla alle minuutissa on kuitenkin hylättävä kun aletaan rokotekriittisyyden profeetoiksi...

Se kuitenkin täytyy muistaa, että vanhakin ihminen (vaikka elinaikaa ei olisi kuin pari vuotta tai vaikka ei olisi kuin pari kuukautta) saattaa kuolla rokotteen seurauksena.

Ei se nyt noin mene, että kun vanha ihminen kuolee, niin ketään ei kiinnosta mihin kuoli, murhasiko joku vai sydänkö muuten vaan loppui, koska ” olis se kuollut kohta muutenkin”.

Näinpä tilanne on vanhalla ihmisellä sama kuin nuoremmallakin, että ehkä rokote nopeutti loppua eli henkilö käytännössä kuoli rokotteeseen, rokote saattoi esim. pahentaa jo olemassa olevia tauteja ja sitten tulikin nopea loppu.

Tietysti myös virus itsessään olisi voinut tehdä saman tempun, mutta silläpä ei ole vtun väliä jos tiukasti pitäydymme rokotteen mahdollisissa haittavaikutuksissa emmekä ryntäile ajatustasolla sinne ja tänne. Se mitä virus ehkä tekee ei lievennä mitenkään niitä asioita mitä rokote ehkä tekee, kaksi eri asiaa.

Milloinkahan poliisit lakkaavat tutkimasta vanhuksiin kohdistuneita henkirikoksia koska ”ne olis kohta kuolleet muutenkin”?

Eli nuo rokotteiden jälkeen kuolleet saattoivat kuollakin rokotteeseen tai sitten eivät kuolleet, ei sitä automaattisesti voi tietää ellei asiaa tutkita, mutta jos löysä paskapuhe ”ne olis kuolleet kuitenkin ylihuomenna” riittää eikä asiaa tutkita (ja mehän emme tiedä mitä ne näiden ihmisten perussairaudet olivat joihin mahdollisesti kuolivat, joten Hommalla tätä ei selvitetä ja maallikkojen huutoäänestyksellä ei muutenkaan) niin tämä kysymys kuolinsyystä ja edesauttoiko rokote kuolemaa jää auki.

Sitten tietenkin jokainen miettii luottaako siihen että lehdessä sanotaanettä kuolema ei johtunut rokotteesta ... no ei tätä asiaa lehdistökään päätä vaan patologi tai useampi, mutta se vaatii hieman aikaa ja nythän meillä on tieto jo nyt että ei johtunut rokotteesta, että aika nopeasti on loppulausunto valmis, vähän kuin olisi ollut jo odottamassa apteekin hyllyllä.

Näen itse asian siten, että meillä ei ole asiasta eli henkilöiden kuolinsyistä ja rokotteen osuudesta siihen varmaa tietoa, eikä sitä varmasti saadakaan.
Se taas, että tälläinen vaikuttaisi yhtään mitään juuri kenenkään rokotteen ottamiseen, niin en usko että vaikuttaa sitä taikka tätä.
Ihmiset kyllä nielevät sen että vanhukset kuolevat joka tapauksessa huomenna, eli ei sillä ole useimpien mielestä väliäkään jos joku pappa jossain potkaisee  tyhjää, johtu se sitten ihan mistä vaan.

« Viimeksi muokattu: 26.01.2021, 15:38:17 kirjoittanut Emo »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 658
 • Liked: 4448
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #236 : 26.01.2021, 17:33:31 »
Se kuitenkin täytyy muistaa, että vanhakin ihminen (vaikka elinaikaa ei olisi kuin pari vuotta tai vaikka ei olisi kuin pari kuukautta) saattaa kuolla rokotteen seurauksena.

Ei se nyt noin mene, että kun vanha ihminen kuolee, niin ketään ei kiinnosta mihin kuoli, murhasiko joku vai sydänkö muuten vaan loppui, koska ” olis se kuollut kohta muutenkin”.

Et nyt oikein tainnut ymmärtää foobarin pointtia?

Tuolla elämän loppusuoralla, siellä hoitokoti Auringonlaskussa, exitus luuraa jatkuvasti nurkan takana ja lippu on puolitangossa harva se päivä. Ei ole oikein sekään, että joka-ainut kuolema - joka siellä on business as usual - kirjataankin nyt rokotteen viaksi kun sellainen sattui juuri olemaan edellisenä päivänä.
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

mökkihöperö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 336
 • Liked: 489
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #237 : 26.01.2021, 17:34:17 »
Vanhat ja sairaathan ne virukseenkin kuolee, niinkuin rokotteeseenkin.

Koronan kanssa kuolleista 95 prosenttia oli ennestään sairaita, eli perusterveitä on koronan kanssa kuollut päissään laskien noin 35 henkilöä.

Nämäkin 35 ovat erittäin todennäköisesti olleet terveydestään huolimatta niin vanhoja, (kuolleiden mediaani-ikä on 84) että olisivat kupsahtaneet tavalliseenkin nuhaan, mutta voidaan vertailun vuoksi olettaa, että 35 nuorta tai keski-ikäistä ja perustervettä on kuollut koronaa sairastaen.

Ruokaan tukehtuu Suomessa noin 60 ihmistä vuodessa. Vuonna 2020 kiinteiden ruokien syöminen oli siis terveille työikäisille vaarallisempaa kuin korona.

Koronatoimilla hankitaan siis lisää elinvuosia hauraille vanhuksille, jotka kuolisivat viiden vuoden sisällä muutenkin.

Koronarokote sen sijaan on jotain, jonka pitkäaikaisvaikutuksista tiedetään vähemmän. Nimittäin ei mitään. Luultavasti se on pääosin turvallinen, mutta niin on koronakin.

mökkihöperö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 336
 • Liked: 489
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #238 : 26.01.2021, 17:35:25 »
Se kuitenkin täytyy muistaa, että vanhakin ihminen (vaikka elinaikaa ei olisi kuin pari vuotta tai vaikka ei olisi kuin pari kuukautta) saattaa kuolla rokotteen seurauksena.

Ei se nyt noin mene, että kun vanha ihminen kuolee, niin ketään ei kiinnosta mihin kuoli, murhasiko joku vai sydänkö muuten vaan loppui, koska ” olis se kuollut kohta muutenkin”.

Et nyt oikein tainnut ymmärtää foobarin pointtia?

Tuolla elämän loppusuoralla, siellä hoitokoti Auringonlaskussa, exitus luuraa jatkuvasti nurkan takana ja lippu on puolitangossa harva se päivä. Ei ole oikein sekään, että joka-ainut kuolema - joka siellä on business as usual - kirjataankin nyt rokotteen viaksi kun sellainen sattui juuri olemaan edellisenä päivänä.

Kirjaustapa on sama kuin itse koronan kanssa. Ja samaa porukkaa ovat uhritkin.

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 379
 • Liked: 1017
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #239 : 26.01.2021, 17:36:21 »
Ei mennyt kauaa kun ihmisiä alkoi delailemaan Covid piikin otettua. No, jokainen voi tehdä elämällään mitä haluaa ja ryhtyä koekaniiniksi. Ei voi sanoa että ei varoitettu homman jatkuessa.

Jos otan tänään koronarokotteen ja huomenna kuolen auto-onnettomuudessa, en kuollut silloin koronarokotteen aiheuttamana.