Äänestys

Aiotko ottaa koronarokotteen?

Kyllä
270 (66%)
En
139 (34%)

Äänestäjiä yhteensä: 409

Kirjoittaja Aihe: Aiotko ottaa koronarokotteen?  (Luettu 88195 kertaa)

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 287
 • Liked: 8837
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1140 : 10.06.2021, 21:18:53 »
Joskin jos vertaa testattuja ja positiivisia ja vetää arvioita niin yhdysvalloissa voi hyvinkin olla 100 - 180 miljoonaa tartuntaa. Mutta kuten sanottua, eihän sitä Covidia voi sillai laskea, kun pitää mennä tiukasti testatut/positiiviset mittarilla. Sitten paheksua kovasti kaikkia jotka kirjoittavat normi influenssasta mitään koronan yhteydessä, koska vertailla ei saa samoin luvuin, vaan pitää vaan toitottaa että Covid on vaarallisempi, on vaarallisempi, on vaarallisempi.

Ei tähän ole tarpeen suhtautua tuolla tavalla varsin tunnepitoisesti jankkaamalla. Datan voi yrittää purkaa myös osiin siten, että pyrkii käyttämään mahdollisimman vertailukelpoisia lukuja. Tämä vaatii toki pientä vaivannäköä, mutta ei kuitenkaan mitään suunnatonta ponnistusta ja sillä pääsee jo askeleen pidemmälle vertailussa.

Tein näin USA:n CDC:n tarjoaman datan pohjalta ja vertailin influenssakautta 2018/2019 ja Covid-19 epidemiaa. Tästä taulukko kuvamuodossa liitteenä ja taulukkoon liittyvät lähteet mainittu kuvassa. Taulukossa lähteistä saatu data on estimaatteja oireellisten tartuntojen määristä, sairaalahoitoon joutuneiden lukumääriä ja ja kuolleiden lukumääriä (kaikki mainitut luvut ikäryhmittäin). Taulukkoon on mainittujen lukujen perusteella laskettu IFR ja IHR estimaatit sekä vertailtu ikäryhmittäin kuolleiden absoluuttisten määrien sekä IFR:N ja IHR:n suhteellisia eroja (kerroin covid-19 vs. influenssa).

IFR ja IHR on laskettu kummassakin tapauksessa arvioitujen oireellisten tapausten avulla. Tämä siksi, että influenssan osalta ei ollut tarjolla arviota oireettomista tapauksista. Covid-19 osalta arviot oireettomien tartuntojen lukumääristä olivat hieman suuremmat kuin oireelliset, mutta eivät kovin merkittävästi. Mutta jos oireettomat ottaisi mukaan Covid-19:ta, niin ne pitäisi pystyä arvioimaan mukaan myös influenssaan.1

Ikäryhmäjakoon en ole täysin tyytyväinen, mutta tuo on se, jonka CDC:n ja statistan lähteistä helposti löysin. Joku voi ehdottaa tarkempia ikäryhmäjakoja jostain tietokannasta, jota en itse nyt tähän hätään löytänyt. Erityisesti olisin kaivannut tarkempaa ikäjakoa 18-49 välille, koska tuohon ikähaarukkaan mahtuu erityisesti koronaviruksen osalta hyvin erilaisia ikäriskejä. Sama saattaa päteä influenssaankin. Lisäksy vanhempiin ikäluokkiin (nyt > 65 v) olisi kaivannut ehkä ainakin yhden ikävälin lisää.

Väestön pitäisi kummassakin tapauksessa olla ominaisuuksiltaan (perussairaudet, immunisaatiohistoria epidemioista tms.) varsin samanlaista, koska kyseessä on saman maan väestö parin vuoden erotuksella. Väestön ominaisuuksien suhteen tarkastelu tällä tavalla lienee siis järkevää.

Ennen varsinaista taulukon datan / tulosten kuvailua on syytä huomata, että taulukkoon sinisellä merkityt lasten kuolemantapaukset on jaettu tartuntojen suhteessa ikäryhmiin 0-4 ja 5-17. Tämä johtuu siitä, että kuolemantapaukset ikäryhmittäin oli ilmoitettu statistan lähteessä kokonaiselle ikäryhmälle 0-17, joten se piti jollain tavalla purkaa noihin kahteen osaväliin. Tein jaon tosiaan tartuntojen suhteessa ja merkitsin sinisellä kaikki lukemat, joihin tämä jako vaikuttaa. Näihin tulee siis suhtautua vielä enemmän varauksella kuin muihin lukuihin.

Taudin vakavuuden mittareina on monesti käytetty IHR:ää ja IFR:ää. Suhteessa tarkasteltuun influenssakauteen, covid-19 näyttää olevan IHR-mittarilla tarkasteltuna vakavampi kaikissa ikäryhmissä. Sairaalahoitoon joutumisen todennäköisyys per oireellinen tartunta vaihtelee noin 2-kertaisesta (ikäryhmä 0-4) noin 8-kertaiseen (ikäryhmä 50-65). IFR:llä mitattuna covid-19 vaikuttaisi olevan lapsilla lievempi kuin influenssa. Työikäisellä väestöllä covid-19 on vakavampi. Esitetyistä ikäryhmistä suurin kerroin IFR:ssä on 50-64 -vuotiailla, joilla se on yli 10. Tähän kaipaisi juuri sitä tarkempaa jakoa 18-49 -vuotiaiden ikäryhmään, koska aiemmasta asiaan liittyvästä penkomisesta on itselleni jäänyt sellainen käsitys, että esimerkiksi 18-30 -vuotiaiden ikäryhmä eroaa ikäryhmästä 40-49 merkittävästi ainakin covid-19:ta tapauksessa.

Tässä ketjussa on ehdotettu myös kuolleiden lukumäärällä vertailua ja hieman samaa sarjaa olisi myös sairaalahoidossa olleiden absoluuttisilla lukumäärillä tehtävä vertailu. Näin vertaillen kuolleiden edelleen lapsissa kuolleisuus on ollut pienempi kuin influenssakaudella (noin puolet), kun taas suurin suhteellinen ero on ollut 50-64 -vuotiaiden ikäryhmässä (noin 13,4-kertainen). Koko väestön yli Covid-19 kuolleisuus absoluuttisilla luvuilla mitattuna on ollut influenssakauteen verrattuna noin 8-kertainen.

Sairaalahoidon kuormituksessa suurin suhteellinen ero influenssakauteen on nähtävillä 18-49 -vuotiaiden ikäryhmässä, jossa sairaalahoitoon joutuneita on noin 17-kertainen määrä influenssakauteen nähden. Pienin ero on lasten kohdalla: ikäryhmässä 0-4 on sairaalahoitotapauksia noin kaksinkertaisesti influenssakauteen verrattuna. Koko väestön tasolla sairaanhoitoon joutuneiden määrä on noin 7-kertainen mainittuun influenssakauteen nähden.

Sairaalahoitokuormituksen tarkastelemiseksi olisi hyvä yrittää saada vielä mitattua sairaalavuorokaudet, koska tarvitun hoidon pituudessa covid vs. influenssa voi olla merkittävää eroa, mikä vaikuttaa kuormitukseen. Lisäksi erikseen olisi syytä tarkastella tehohoitoa, joka on ollut kriittisimmin kuormittunut resurssi covid-19 epidemiassa sairaalahoitopuolella.

Ja toki mahdollisten jälkitautien tarkastelu (long covid vs. "long influenza") olisi yksi tapa lisää tarkastella taudin vaarallisuutta. Tämän jätin tästä nyt ulkopuolelle. Argumentointi tässä ketjussa on keskittynyt pääasiassa tuohon kuolleisuuteen ja sairaalahoito on toisinaan ollut mainittuna, joten ne ovat tarkastelussa nyt mukana tällä tasolla yksilön näkökulmasta. Systeemitason vaarallisuuden näkökulmasta (sairaanhoidon ylikuormittuminen) olisi tosiaan syytä tarkastella enemmän sairaalahoitovuorokausia ja erilaisia resurssitarpeita.

Kun Covid on yhdysvalloissa 19kk aikana onnistunut tartuttamaan sen 34 miljoonaa ihmistä. Se on saman verran kolminkertaisessa ajassa kuin tavan influenssa.

Arvioiko mikään varteenotettava taho oikeasti, että USA:ssa olisi ollut vain 34 miljoonaa tartuntaa tähän mennessä? Eipä taida arvioida. CDC:n arviot ovat noin 35%:n väestöosuuden paikkeilla (yli 100 miljoonaa, sis. arvion oireettomista) ja ilmeisesti IHME ennustaa samanlaista. Arvioissa on hyödynnetty serologiatestien tuloksia. Tästä on ollut enemmän juttua tuon varsinaisen koronaketjun puolella.

Se, että koronaepidemia on pitkittynyt, on paljolti myös seurausta rajoitustoimista, joilla on pyritty välttämään terveydenhuollon (erityisesti tehohoidon) ylikuormitusta. Kun R-lukua pienennetään keinotekoisesti ja rajoitteiden kanssa lisäksi soudetaan ja huovataan, epidemia levittyy ajallisesti pidemmälle välille. Tätä voi havainnollistaa ihan yksinkertaisella SEIR-mallilla ja näitä havainnollistuksia tuolta varsinaisen koronaketjun puolelta löytyykin ihan jonkin verran, jos kelaa ketjua taaksepäin tarpeeksi.

Nuohan on ihan naurettavan pieniä lukuja. Normaali terveyden huolto imaisee tuollaiset sisäänsä, siinä missä normi flunssailijatkin.

Kuten liitetystä kuvasta/taulukosta havaitaan, sairaalahoitoon joutuneiden lukumäärä on absoluuttisilla luvuilla mitattuna ollut selvästi korkeampi kuin normaalilla influenssakaudella. Kuormitus on kuitenkin tainnut olla pahinta teho-osastoilla, joille on joutunut noin 20% sairaalahoitoon joutuneista potilaista. Kuormitus ei ole vastannut minkään normaalin influenssakauden kuormitusta ja se on ollut varsin selvästi nähtävissä.

Kuormitusten parempaa vertailua varten olisi syytä laskea hoitovuorokausien määrä niin tavallisilla vuodeosastoilla kuin teho-osastoillakin. Hoitojaksot (erityisesti teho-osastolla) taitavat keskimäärin olla paljon pidempia kuin influenssassa. Sairaanhoidon kuormitus tulee kuitenkin sairaanhoitopäivistä eikä potilasmääristä suoraan.

Lainaus
Noin muuten, pitkäaikaisoireet ovat hankalasti selvitettävissä
.
No älä, mutta kaikki long covid todistukset kelpaavat kuitenkin. Olkoot kuinka kuulin kaverilta juttuja.
...
Kun menee tarkastelemaan itse viestiä siellä alhaalla lukee myös
Lainaus
reijjokoskela, Vellamo and K. Martel like this

Viesti on vielä vastaus sinulle ja pyyntöösi kerätä Long Covid tutkimuksia. Olet siitä tykännyt, et ole sitä kommentoinut sen enempiä etkä nostanut vastalauseita tuosta itse arvioidusta tartunnasta/long covid oireista.

Ja huomaa, minä en kirjoittanut sinun väittäneen, vaan että se kelpaa sinulle. Jos se ei kelpaisi olisit jo varmasti kirjoittanut vastalauseesi.

Miksi itsearvioituja koskevista tutkimuksista pitäisi nostaa vastalauseita? Kysehän on siitä, miten lukua käyttää ja tulkitsee. Koko väestön tasolla tilanteen hahmottaminen on hankalaa, joten tuollaisen kyselyn voi nähdä jonkinlaisena ylärajana sille, moniko pitkäaikaisia oireita on saanut. Tämä on tietysti yläraja siksi, että oireiden syy ei ole tiedossa. Syy voi tietysti olla muussakin kuin sairastetussa koronavirusinfektiossa.

Ylärajakin voi olla merkityksellinen, jos mietitään toimia. Jos esimerkiksi yläraja on jonkinlaisen "hyväksymiskriteerin" alapuolella, niin silloin voidaan todeta, että ongelma ei ole merkittävä. Tässä tapauksessa yläraja ei taida kuitenkaan tuohon kriteeriin mennä.

Tuokin UK:ssa tehty seuranta on ollut ketjussa esillä aiemmin jo pariin kertaan vanhemmilla luvuilla. Kun kysytään uusia lukuja, mielestäni tuostakin seurannasta on hyvä ottaa päivitetty versio.

Ja olihan noissa linkkaamissani jutuissa muutakin. Esimerkiksi sveitsiläinen tutkimus, jonka perusteella lapsia koskeva long covid ei vaikuttaisi olevan erityisen yleinen. Eli ihan positiivisiakin uutisia siinä mielessä.

---

1 Ehkä tällä tavalla lasketuille suureille on joku oma termikin IFR:n ja IHR:n sijaan? CFR ja CHR (case vs. infection) on kai kuitenkin vähän eri vielä, koska noilla viitataan yleensä ymmärrykseni mukaan todettuihin tapausmääriin. Tässä on kuitenkin kyseessä estimaatit oireellisten tartuntojen määristä, joka on eri kuin kaikki infektiot (ml. oireelliset) ja samalla kuitenkin eri kuin todettujen tapausten määrä. Tietäisikö jäsen K. Martel tai joku muu, onko tällä tavalla määritetylle suureelle joku oma nimi? Välttäisin mielelläni termien sekaannusta jatkokeskusteluja silmällä pitäen.

- - -

Lisäys:

Yllä oleva vertailu koskee toki paljolti vanhaa koronan varianttia ja rokottamatonta väestöä. Uudet variantit voivat muuttaa tilannetta, kuten tietysti myös rokotusten eteneminen.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2021, 21:52:57 kirjoittanut simplex »

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 342
 • Liked: 4016
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1141 : 10.06.2021, 21:46:49 »
Onkos lapsilla joku hätä? Edelleenkin ihmettelen sitä että joku rokottaa terveen lapsen koronaa vastaan.


« Viimeksi muokattu: 10.06.2021, 22:00:00 kirjoittanut Valli »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 229
 • Liked: 16307
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1142 : 10.06.2021, 22:33:29 »
Ei tähän ole tarpeen suhtautua tuolla tavalla varsin tunnepitoisesti jankkaamalla. Datan voi yrittää purkaa myös osiin siten, että pyrkii käyttämään mahdollisimman vertailukelpoisia lukuja.

Tunneperäistä suhtautumista tuntuu tulevan lähinnä siltä puolelta. Datan purkaminen osiin siten että käyttää valikoituja lukuja ja sitten valikoi sopivat luvut kun jotain puuttuu, sitten pilkkoa sopiviin osiin vaikka kokonaisuus on helpompi käsitellä. Otetaan esimerkki. Harrastan tekstisi raakaa editoimista, poistaen ne tarpeettomat osat.

Lainaus
Taulukossa lähteistä saatu data on estimaatteja oireellisten tartuntojen määristä, Taulukkoon on mainittujen lukujen perusteella laskettu estimaatit...

on laskettu  arvioitujen oireellisten tapausten avulla. Tämä siksi, että influenssan osalta ei ollut tarjolla arviota oireettomista tapauksista.

Tämä on juuri se suuri ongelma, on arvioita, arvioita, arvioita ja arvioita. Data on estimaatteja. Ja sitten huomio ettei ole arviota oireettomista tapauksista.

Lainaus
Tässä ketjussa on ehdotettu myös kuolleiden lukumäärällä vertailua ja hieman samaa sarjaa olisi myös sairaalahoidossa olleiden absoluuttisilla lukumäärillä tehtävä vertailu. Näin vertaillen kuolleiden edelleen lapsissa kuolleisuus on ollut pienempi kuin influenssakaudella (noin puolet), kun taas suurin suhteellinen ero on ollut 50-64 -vuotiaiden ikäryhmässä (noin 13,4-kertainen). Koko väestön yli Covid-19 kuolleisuus absoluuttisilla luvuilla mitattuna on ollut influenssakauteen verrattuna noin 8-kertainen.

Tämä Onkin mainio tapa vertailla. 19kk Covid vs 6kk influenssa kausi, Ja tässä on juuri se mistä olen kirjoittanut. CDC ei tuota vertailukelpoisia lukuja influenssasta ja Covidista. Influenssa kuolemia ei vieläkään määritellä samoin kuin Covid kuolemia. Ja tämä on se fataali ero näiden kahden välillä. Influenssaan kuolleella on paljon tiukemmat kriteerit tulla kirjatuksi influenssaan kuolleeksi, Covidiin kuolee kun kuolee sen kanssa.

Lainaus
Arvioiko mikään varteenotettava taho oikeasti, että USA:ssa olisi ollut vain 34 miljoonaa tartuntaa tähän mennessä?

Aah, Argumentum ad autoritatem tai Argumentum Ad Verecundiam. Nyt pitää olla varteenotettava taho joka arvioi. Minua ei sinällään kiinnosta arviot, vaan ne kovat luvut. Sen vuoksi otinkin itse aiemmin esille ne mitä on mitattu ja raportoitu. CDC:n toimesta ja lähdekin löytyi sieltä missä on Influenssan testitulokset, tartunnat ja sitten ainoa arvio oli kuolleiden määrä josta ei tarkkaa lukua CDC:ltä saa. Covidin tapauksessa taasen on, raportoidut kuolemat, testitulokset ja tartunnat. Mutta ne eivät näemmä kiinnostaneet sinuakaan.

Lainaus
Miksi itsearvioituja koskevista tutkimuksista pitäisi nostaa vastalauseita?
 

Kysy K.Martelilta hänhän sen asian kysyi. Ja kun hän pyysi minua esittämään lainauksen esittämästään väitteestä, vaikka kirjoitin sen kelpaavan. Niin ilmeisesti se kelpaa vieläkin. Minusta itseraportoidut tartunnat ja niistä vielä jatketut itse raportoidut Long Covid oireet, eivät kerro mistään mitään. Heillä joko oli korona todistetusti eli testatusti, tai heillä ei ollut.

mannym, huomasin Lähetä-nappulaa painaessani, että ketjuun oli tullut postauksia joita vilkaisin, ja lisään siis tämän myöhemmän väitteesi:
Lainaus
Long Covid todisteluksi kelpaa siis ihmisten itse kertomana heidän oletuksensa tartunnastaan. Heillä siis oli tai he epäilivät heillä olleen tartunnan. Tällainen kelpaa todistuksesi long covidista näemmä sinulle ja K.Martelille.

Laitatko vastauksessasi lainauksen esittämästäni tuollaisesta väitteestä, ja jos ja kun sellaista ei ole, niin vedätkö väitteesi takaisin virheellisenä?

Kun nyt lapsien osalta koronakuolleisuus on lähinnä hyvin vähäistä. Niin mihin lapset tarvitsevat koronarokotteen? Mikäs se lasten todennäköisyys olikaan kuolla Covidiin? Eiväthän lapset tartuta jne...
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 229
 • Liked: 16307
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1143 : 10.06.2021, 22:56:58 »
Kuin tilauksesta. CDC on julkaissut koronarokotteiden aiheuttamien vaurioiden pienen raportin. Tai no ei ole, se on Vaccines and Related Biological Products
Advisory Committee June 10, 2021 Meeting Presentation. https://www.fda.gov/media/150054/download

Pieni raportti vain kuulosti mukavammalta.

Mutta joo Sydänlihastulehduksia ja sydänpussitulehduksia . Tekstin lopussa poiminta tuosta esityksestä. Mutta niin, 8,8% rokotuksista on jaettu ikäryhmille 12 - 24 vuotiaat. Kaikista aiemmin mainituista ja raportoiduista sydänlihas ja sydänpussitulehduksista on raportoitu 52,5% Tuossa ikäryhmässä.

12 - 24 vuotiaat ovat saaneet 8,8% kaikista rokotteista,
12 - 24 vuotiaat ovat saaneet 52,5% kaikista raportoiduista sydänlihas/sydänpussi tulehduksista.

Ei mulla muuta. adjöö.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 611
 • Liked: 5818
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1144 : 10.06.2021, 23:53:42 »
Kuin tilauksesta. CDC on julkaissut koronarokotteiden aiheuttamien vaurioiden pienen raportin. Tai no ei ole, se on Vaccines and Related Biological Products
Advisory Committee June 10, 2021 Meeting Presentation. https://www.fda.gov/media/150054/download

Pieni raportti vain kuulosti mukavammalta.

Mutta joo Sydänlihastulehduksia ja sydänpussitulehduksia . Tekstin lopussa poiminta tuosta esityksestä. Mutta niin, 8,8% rokotuksista on jaettu ikäryhmille 12 - 24 vuotiaat. Kaikista aiemmin mainituista ja raportoiduista sydänlihas ja sydänpussitulehduksista on raportoitu 52,5% Tuossa ikäryhmässä.

12 - 24 vuotiaat ovat saaneet 8,8% kaikista rokotteista,
12 - 24 vuotiaat ovat saaneet 52,5% kaikista raportoiduista sydänlihas/sydänpussi tulehduksista.

Ei mulla muuta. adjöö.


Jotta asioihin saisi hieman perspektiiviä, niin ei tietenkään kannata kertoa, että samalla noita 12-24 vuotiaita on 12,169 miljoonaa rokotettua.  Jostain syystä 12-15 vuotiaille rokote ei aiheuta sydäntulehduksia.

16-24 vuotiaistakin sydäntulehduksia on normaalia enemmän vain noin 170 tapausta. Piikkejä jaettu siis 12 miljoonaa. Ilmantuvuus on siis että yksi 70000:sta rokotetusta saa tuon lievän sydäntulehduksen, josta näyttäisi toipuvan ilman sen kummempia ongelmia. Ikävää, mutta taitaa olla ihan siedettävä sivuvaikutus silti.

25 vuotiaissa tai vanhemmissa rokote näyttää olevän sydänlihaksen kannalta liki terveysrokote:  sydäntulehdusten määrät suorastaan romahtavat rokotetuilla. Sekin jäi sinulta kertomatta mannym.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2021, 23:55:20 kirjoittanut Ajatolloh »
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1145 : 11.06.2021, 00:02:52 »
^ Mitä @Ajatolloh  itkee, näkeehän sen tuosta taulukosta, että annettuja annoksia on se 12 miljoonaa, eli onko rokotettuja 6000 000?
Jokatapauksessa miksi mannymin pitää kertoa joka helvetin yksityiskohta kun tuonkin näkee tuosta hänen laittamastaan liitteestä, ei täällä kukaan selitä joka risahdusta omista linkeistään ja liitteistään.

Vaan kun tauti on lapsilla lähinnä  oireeton eikä rokote estä virusta kotiin tuomasta, niin kuka hullu oman 12-vuotiaansa mRna-rokotteella kyllästää? 😮

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 611
 • Liked: 5818
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1146 : 11.06.2021, 00:06:08 »
^ Mitä @Ajatolloh  itkee, näkeehän sen tuosta taulukosta, että annettuja annoksia on se 12 miljoonaa, eli onko rokotettuja 6000 000?
Jokatapauksessa miksi mannymin pitää kertoa joka helvetin yksityiskohta kun tuonkin näkee tuosta hänen laittamastaan liitteestä, ei täällä kukaan selitä joka risahdusta omista linkeistään ja liitteistään.

Vaan kun tauti on lapsilla lähinnä  oireeton eikä rokote estä virusta kotiin tuomasta, niin kuka hullu oman 12-vuotiaansa mRna-rokotteella kyllästää? 😮

Mitäpä @Emo itkee, että menin selittämään "risahdukset" eli tein näkyväksi mannym:n harrastaman tilasto-cherrypickingin: sitä omaa agendaa ja öyhötystä tukevaa nostetaan esiin kertomatta kokonaiskuvaa tai kolikon kääntöpuolta?

Nyt kaikki näkevät, että sydäntulehdusriski koskee vain 15-24 vuotaita (nuoria miehiä lähinnä, se on kerrottu meille aiemmin)

Sen sijaan meidän vanhempien pitää suorastaan laukata piikille, koska piikkihän näyttää alentavan sydäntulehdusriskiä merkittävästi.  ;D ;D
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1147 : 11.06.2021, 00:10:48 »
^ Mitä @Ajatolloh  itkee, näkeehän sen tuosta taulukosta, että annettuja annoksia on se 12 miljoonaa, eli onko rokotettuja 6000 000?
Jokatapauksessa miksi mannymin pitää kertoa joka helvetin yksityiskohta kun tuonkin näkee tuosta hänen laittamastaan liitteestä, ei täällä kukaan selitä joka risahdusta omista linkeistään ja liitteistään.

Vaan kun tauti on lapsilla lähinnä  oireeton eikä rokote estä virusta kotiin tuomasta, niin kuka hullu oman 12-vuotiaansa mRna-rokotteella kyllästää? 😮

Mitäpä @Emo itkee, että menin selittämään "risahdukset" eli tein näkyväksi mannym:n harrastaman tilasto-cherrypickingin: sitä omaa agendaa ja öyhötystä tukevaa nostetaan esiin kertomatta kokonaiskuvaa tai kolikon kääntöpuolta?

Nyt kaikki näkevät, että sydäntulehdusriski koskee vain 15-24 vuotaita (nuoria miehiä lähinnä, se on kerrottu meille aiemmin)

Sen sijaan meidän vanhempien pitää suorastaan laukata piikille, koska piikkihän näyttää alentavan sydäntulehdusriskiä merkittävästi.  ;D ;D

Jokainen ketä kuva kiinnostaa näkee tarvittavat tiedot mannymin laittamasta liitteestä, ei sun tarvii tänne maanisena laukata varmistamaan, että kokonaiskuva tulee oikein ymmärretyksi.
Sinä olet niinpaljon hörhö hölöttäjä, että ne ketkä ovat samaa koulukuntaa eivöt tarvitse sun selityksiä, ja muut skippaavat sun kommentit lukematta kun huomaavat kuka taas öyhö-ölisee 😂

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 565
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1148 : 11.06.2021, 00:25:08 »
Kah, minulle aiemmin taidettiin kertoa ettei maallikon mielipiteellä ole mitään väliä, kun tieteen valtavirta on jo muodostanut mielipiteensä. Sen tieteen valtavirran mukaanhan Covid leviää tavan influenssaa voimakkaammin ja herkemmin, tarttuu siis helpommin, on paljon vaarallisempi kun tappaa enemmän ja aiheuttaa enemmän ja vakavampia vaurioita.

Kysyin omaa kantaasi siihen, onko SARS-CoV-2 mielestäsi suunnilleen yhtä vaarallinen virus kuin influenssat (tarkemmat määrittelyt aiemmassa viestissä, jos harkitset vielä vastaamista). Et tuossakaan halua kysymykseen vastata, vaan kierrät sen tarinoimalla jotain muuta. Miksi et vain kerro kantaasi, joka vaikuttaa mielestäni olevan se, että SARS2 on mielestäsi suunnilleen yhtä vaarallinen kuin influenssat? Vai olenko arviossani väärässä?

Lainaus
Kun sitten esittää CDC:n luvut joiden valossa influenssa testeissä positiivisten osuus on huomattavasti korkeampi kuin koronan. Ja näyttää vielä sen erotuksen että influenssaa ei samalla tavalla laajamittaisesti testata kuin koronaa. (50 000 testiä viikko vs 7-10 miljoonaa testiä viikko US). Ja kun CDC arvioi että joka vuosi 30-60 miljoonaa amerikkalaista saa tartunnan joista noin 30 000 kuolee. Niin samalla mittarilla testatut/positiiviset/kuolleet. Influenssa on huomattavasti Covidia tappavampi. Kun Covid on yhdysvalloissa 19kk aikana onnistunut tartuttamaan sen 34 miljoonaa ihmistä. Se on saman verran kolminkertaisessa ajassa kuin tavan influenssa.

Jaarittelet jälleen kovasti asian ulkopuolelta. Vaarallisuushan on paitsi tarttumisherkkyyteen liittyvä, myös siihen, kuinka suuri osa tartunnan saaneista kuolee tai saa vakavia terveydellisiä seuraamuksia. Vertaat eri asioita, jos vertaat vain positiiviseksi testattuja, koska tiedät että influenssatartunnan saaneista vain hyvin harva tulee ikinä testaamalla varmistetuksi, onko kyseessä influenssa. Eroa on myös siinä, kuinka iso osa tartunnan saaneista hakeutuu lääkärin hoitoon, ja näin voisi saada lääkärin arvioon perustuvan diagnoosin viruksesta, joka mahdollisesti myös kirjattaisiin tilastoihin tunnistetuksi influenssatartunnaksi - tai sitten ei. Näitä testauksia tehdään erilaisin kriteerein eri viruksille, joten vertailukelpoisuus esim. CFR:lle eri virusten välillä on hyvin huono.

Lainaus
Joskin jos vertaa testattuja ja positiivisia ja vetää arvioita niin yhdysvalloissa voi hyvinkin olla 100 - 180 miljoonaa tartuntaa. Mutta kuten sanottua, eihän sitä Covidia voi sillai laskea, kun pitää mennä tiukasti testatut/positiiviset mittarilla. Sitten paheksua kovasti kaikkia jotka kirjoittavat normi influenssasta mitään koronan yhteydessä, koska vertailla ei saa samoin luvuin, vaan pitää vaan toitottaa että Covid on vaarallisempi, on vaarallisempi, on vaarallisempi.

"Sanottua"? Kuka sanoi? Kenen suuhun asetat nuo väitteesi, minunko? Yrität sotkea mukaan kaikenlaisia passiivimuodossa esitettyjä väitteitä, selvästi tarkoituksena saada jotkut luulemaan, että minä olisin noita esittämiäsi asioita väittänyt. Laita lainaus kirjoittamastani, jos näin ei mielestäsi ole.

Lainaus
Siellä ne luvut ja lähteet ovat siinä viestissä mitä kommentoit etkä tajunnut.

Ja mistähän luvuista siis olisi kyse? En huomannut kysyneeni mitään lukuja, mutta korjaa jos muistan väärin. Liitä lainaus, niin helpottaa tulkintaa ja arvailun tarvetta.

Lainaus
No älä, mutta kaikki long covid todistukset kelpaavat kuitenkin. Olkoot kuinka kuulin kaverilta juttuja.

Missä olen tuollaistakaan väittänyt? Liitä lainaus tai kyseessä on väitteesi, joka ei ole yhtäpitävä totuuden kanssa.

Lainaus
Ja tämän vuoksi korona keskustelussa ei ole oikein mitään mieltä kun lukujen ollessa oikeita, löytyy aina joku paniikkipetteri jonka mielestä ei käy kun ei ole otettu huomioon, poistettu, lisätty tai muuta nyanssia. Antamallasi määreellä tuossa tapettiin juuri kaikki todistukset koronan vaarallisuudesta suuntaan tai toiseen.

Ei, vaan kuten kirjoitin, mutta minkä jätit lainaamatta, kun tartunnat eivät ole levinneet tasaisesti esim. eri ikäluokissa - vaan varsinkin kevään 2020 jälkeen huomattavasti enemmän nuorissa ikäluokissa ja paljon vähemmän vanhimmissa - ei voida käyttää koko väestön perusteella laskettuja IFR, CFR, HR jne. arvioimaan vaarallisuutta koko väestössä. Koska käytetty otos ei ole edustava otos väestöstä, vaan erityisesti nuoriin ikäluokkiin painottuva. Arvelen, että itsekin ymmärsit, mutta tarkoituksellinen väärinymmärryksesi oli vain yksi tavoistasi hyökätä valheellisilla argumenteilla.

Minä aiemmin:
Lainaus
mannym, huomasin Lähetä-nappulaa painaessani, että ketjuun oli tullut postauksia joita vilkaisin, ja lisään siis tämän myöhemmän väitteesi:
Lainaus
Long Covid todisteluksi kelpaa siis ihmisten itse kertomana heidän oletuksensa tartunnastaan. Heillä siis oli tai he epäilivät heillä olleen tartunnan. Tällainen kelpaa todistuksesi long covidista näemmä sinulle ja K.Martelille.

Laitatko vastauksessasi lainauksen esittämästäni tuollaisesta väitteestä, ja jos ja kun sellaista ei ole, niin vedätkö väitteesi takaisin virheellisenä?

mannym:
Lainaus
Toki laitan.

Mutta et sitten kuitenkaan laittanut. Vaan liitit lainauksen toisen henkilön postaamasta lainauksesta tutkimuksesta, joka oli viestissä josta olin tykännyt. Kiitettävällä ahkeruudella olet yrittänyt kaivella materiaalia - kun tuokin oli toisesta viestiketjusta.

Lainaus
Viesti on vielä vastaus sinulle ja pyyntöösi kerätä Long Covid tutkimuksia. Olet siitä tykännyt, et ole sitä kommentoinut sen enempiä etkä nostanut vastalauseita tuosta itse arvioidusta tartunnasta/long covid oireista.

Ja huomaa, minä en kirjoittanut sinun väittäneen, vaan että se kelpaa sinulle. Jos se ei kelpaisi olisit jo varmasti kirjoittanut vastalauseesi.

Pyysin liittämään lainauksen siitä että olisin kirjoittanut kuten väitit, ei etsimään jotain materiaalia muiden postauksista, joista olen tykännyt. Se että painan tykkää-nappulaa viestiin, jossa on lainauksia useista tutkimuksista, ei tietenkään tarkoita sitä, että pitäisin näiden tutkimusten kaikkia johtopäätöksiä oikeina, tai varsinkaan niitä johtopäätöksiä, jotka sinä olet niiden perusteella tehnyt. Niiden johtopäätöksissä tuskin myöskään väitetään, että omaraportoinnit kuvaisivat täydellisesti sitä, minkälaisia seurauksia infektiosta on haastatelluille tullut. Itse asiassa käsittelin tätä ongelmaa, eli omaraportoinnin, sellaista tekemään valikoituneiden henkilöiden, ja todellisten seurausten suhteen osoittamisen vaikeutta juuri tuossa postauksessani, mutta jätit ne kohdat lainaamatta.

Ja yllä tuossa itse asiassa tarkoituksella väärinymmärrän kirjoittamasi sinun eduksesi, koska itse asiassa väität tuossa, että se että olin noista tutkimuslainausten postaamisesta - pyyntöni jälkeen - tykännyt, tarkoittaisi että sinun mukaasi minulle kelpaisi ihmisten oma arvio tartunnastaan (eikä siis vain jälkioireista) - ja tämä omadiagnosoitu tartunta siis ilmeisesti väitteestäsi päätellen jotenkin olisi samalla todistus long covidista. En nähnyt väitteessäsi pienintäkään järkeä, joten kirjoitin yllä sen sinulle edullisemmin sitä tulkiten siltä varalta, että kirjoitit tuohduksissa jotain muuta kuin tarkoitit.

Mutta kyse oli siis jälleen tarkoituksellisesta väärinymmärtämisestäsi - sen perusteella, että olin tykännyt viestistä jossa oli pyynnöstäni laitettuja tutkimuslinkkejä lainauksineen - ja sen käyttämisestä valheellisena argumenttina hyökkäyksessäsi.

Pyysin myös vetämään pois oman väitteesi joka alla, mikäli en ole tuollaista väittänyt ja et pysty löytämään ja lainaamaan tuollaista väitettäni. Eli siis tämä väitteesi minua koskien:
Lainaus
Long Covid todisteluksi kelpaa siis ihmisten itse kertomana heidän oletuksensa tartunnastaan. Heillä siis oli tai he epäilivät heillä olleen tartunnan. Tällainen kelpaa todistuksesi long covidista näemmä sinulle ja K.Martelille.

Vedätkö väitteesi siis nyt pois?

Minkä jälkeen voisimme päästä asiaan, mikä sinun kanssasi siis on se, että pystyisit osoittamaan näiden lännessä käytössä olevien ja erityisesti mRNA-rokotteiden vaarallisuuden, suhteessa SARS2-infektion vaarallisuuteen - ja myöskin SARS2:n vaarallisuuden olevan samaa luokkaa influenssan kanssa.

Noin muuten, onko tällä foorumilla ihan jees esittää tarkoituksella vääristeltyjä tulkintoja toisten keskustelijoiden kirjoituksista? Jaksaako kukaan ylläpidosta edes seurata tätä? Ei yllätä, jos ei jaksa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1149 : 11.06.2021, 00:40:39 »
^ Ei tätä jaksa juuri kukaan muukaan enää seurata, minä käyn joskus jotain roiskasemassa ihan piruuttani, mutta se ei sitä tarkoita että olisin enää aikapäiviin tätä hölynpölyjankutusta koronasta seurannut. Tämä on oikeasti melkolailla paskaa, tässä vois ruusuja kasvattaa,  alkuaikoina näistä koronaketjuista sai tietoa mitä ei muualta saanutkaan niin helposti, mutta se oli silloin se.
Ettekö te voisi hoitaa noita teidän luonnehäiriöitänne ja oikeassaolemisenpakkomielteitä jossain muualla?

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 565
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1150 : 11.06.2021, 00:53:18 »
1 Ehkä tällä tavalla lasketuille suureille on joku oma termikin IFR:n ja IHR:n sijaan? CFR ja CHR (case vs. infection) on kai kuitenkin vähän eri vielä, koska noilla viitataan yleensä ymmärrykseni mukaan todettuihin tapausmääriin. Tässä on kuitenkin kyseessä estimaatit oireellisten tartuntojen määristä, joka on eri kuin kaikki infektiot (ml. oireelliset) ja samalla kuitenkin eri kuin todettujen tapausten määrä. Tietäisikö jäsen K. Martel tai joku muu, onko tällä tavalla määritetylle suureelle joku oma nimi? Välttäisin mielelläni termien sekaannusta jatkokeskusteluja silmällä pitäen.

Se mitä asiasta tiedän, on se ettei esim. "case" määrittely ole mitenkään selkeää, ja että se mikä näin SARS2-epidemian aikana lasketaan "caseksi" ei välttämättä vastaa sitä, miten asia oli ennen tätä epidemiaa.

Esim. varhain talvella 2020 näin amerikkalaisen lääkärikokouksen vuodettuja slaideja, joissa arvoitiin infektion vaarallisuutta kiinalaistietojen pohjalta käyttämällä CFR:ää. Tässä tapauksessa "case" tarkoitti niitä, jotka olisivat olleet kontaktissa terveydenhuoltoon, ja diagnosoitu todennäköiseksi SARS2-infektioksi tavalla tai toisella - eli perinteiseen tapaan määritellyt caset. Todellisten tartuntojen määrä olisi sitten vain arvioitu, ja näin myös IFR hyvin epätarkasti - kuten influenssien kanssa.

PCR-testien yleistyttyä SARS2:n tunnistuksessa eri maat kirjaavat rekistereihinsä viralliset tartuntaluvut useimmiten PCR-positiivisten perusteella, mutta aina ei välttämättä näin ole. Esim. USA:ssa joissakin osavaltioissa tai alueilla oli joukkoon kirjattu myös pikatestien perusteella positiivisia ainakin jonkin aikaa.

Pre-covid ja post-covid aikakaudet - voi olla, että influenssien ja joidenkin muidenkin hengitystieinfektoiden kanssa toimintaan esim. diagnosoinnissa toisin jatkossa, riippuen siitä kuinka halpaa ja nopeaa näiden diagnosointi tulee olemaan. Jossain vaiheessahan yleistyvät ensin sylkitestit ja sitten hengitysilmatestitkin tarkkuutta vaativaankin käyttöön, uusien bio-FET:ien tai muiden biosensoreiden myötä. Jos nämä pystyy tulevaisuudessa päivittämään uusille viruskannoille tuosta vain, ja testaamaan epidemia-aikoina maahantulijat rajoilla, voi olla että jopa rokotteet tulevat länsimaissa turhiksi hengitystieviruksiin. Niiden kehittely kun on hidasta ja kallista, vaikka ne hyvin turvallisia - ainakin länsimaissa hyväksytyt - ovatkin.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 611
 • Liked: 5818
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1151 : 11.06.2021, 01:06:47 »
Jokainen ketä kuva kiinnostaa näkee tarvittavat tiedot mannymin laittamasta liitteestä, ei sun tarvii tänne maanisena laukata varmistamaan, että kokonaiskuva tulee oikein ymmärretyksi.
Sinä olet niinpaljon hörhö hölöttäjä, että ne ketkä ovat samaa koulukuntaa eivöt tarvitse sun selityksiä, ja muut skippaavat sun kommentit lukematta kun huomaavat kuka taas öyhö-ölisee 😂

Sen verran näyttää nyt kirjoitukseni kolisevan, osuvan ja uppoavan, että laukkaan jatkossakin tänne "hölisemään" ja "varmistamaan". Maanisena, kuinkas muutenkaan.  ;D
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 565
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1152 : 11.06.2021, 01:07:20 »
Ettekö te voisi hoitaa noita teidän luonnehäiriöitänne ja oikeassaolemisenpakkomielteitä jossain muualla?

Muutenhan noiden denialistien ja antivaxereiden höpinöillä ei olisi mitään väliä, mutta heidän väitteitään uskoo moni, ja nuo leviävät epämääräisine videoineen ja muine valheineen eksponentiaalisesti ympäri nettiä - tuloksena lisää rokotusvastaisuutta Suomessa, sekä lisää tartuntoja ja uhreja. Joten väitteet on syytä ampua alas.

Ehkä tosiaan voisi säästää aikaa ja vain skipata nuo keskustelijoihin suunnatut valheelliset väitteet, ja pysyä vain itse asiassa. Vastauksia vain ei tule, vaikka yrittää kysyä esim. lähteitä johonkin väitteeseen mRNA-rokotteen haitallisesta vaikutuksesta tms. - vain noita valheita siitä, mitä kanssakeskustelija oli muka väittänyt, ja paljon hölinää ohi aiheen.

Mutta jos noiden valheväitteiden rokotteista tai viruksen vaarallisuudesta antaa vain olla kommentoimatta, niin käytännössä teillä on sitten matupolitiikkafoorumi höystettynä epidemian aikaisella antivaxer-agendalla ja koronadenialismilla. Miten vain, jos tuo on toivottua, niin kutsukaa nyt sitten Turtiainenkin ja kaikki muutkin hörhöt tänne.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1153 : 11.06.2021, 01:44:16 »
Ettekö te voisi hoitaa noita teidän luonnehäiriöitänne ja oikeassaolemisenpakkomielteitä jossain muualla?

Muutenhan noiden denialistien ja antivaxereiden höpinöillä ei olisi mitään väliä, mutta heidän väitteitään uskoo moni, ja nuo leviävät epämääräisine videoineen ja muine valheineen eksponentiaalisesti ympäri nettiä - tuloksena lisää rokotusvastaisuutta Suomessa, sekä lisää tartuntoja ja uhreja. Joten väitteet on syytä ampua alas.

Ehkä tosiaan voisi säästää aikaa ja vain skipata nuo keskustelijoihin suunnatut valheelliset väitteet, ja pysyä vain itse asiassa. Vastauksia vain ei tule, vaikka yrittää kysyä esim. lähteitä johonkin väitteeseen mRNA-rokotteen haitallisesta vaikutuksesta tms. - vain noita valheita siitä, mitä kanssakeskustelija oli muka väittänyt, ja paljon hölinää ohi aiheen.

Mutta jos noiden valheväitteiden rokotteista tai viruksen vaarallisuudesta antaa vain olla kommentoimatta, niin käytännössä teillä on sitten matupolitiikkafoorumi höystettynä epidemian aikaisella antivaxer-agendalla ja koronadenialismilla. Miten vain, jos tuo on toivottua, niin kutsukaa nyt sitten Turtiainenkin ja kaikki muutkin hörhöt tänne.

No ensinnäkin koko tätä pandemiaa on alusta asti leimannut globaali paskanjauhanta ja valehtelu aina WHO:n tasolta maiden hallitusten ja Suomessa STM/THL-tasolle saakka, että sillä ei ole mitään merkitystä kenellekään miten te täällä ponnistelette oikomassa antivaxereiden valheita, kun noita sinunkaan  kapulakielisiä tiedejulkaisujasi ei tavallinen lukija edes ymmärrä, koska sinulle ja monelle muulle tuntuu olevan tärkeintä brassailla tiedolla, ei välittää tietoa.
SE VAATII TAITOA SANOA VAIKEA ASIA SITEN ETTÄ KANSAN SYVÄT RIVIT SEN YMMÄRTÄÄ‼️
Ja jos taitoa tai halua ei tuohon ole, niin kellekään et pysty tietoa välittämään, yksinkertaistakaa sanomaanne koska TE ETTE MITÄÄN VÄÄRIÄ VÄITTEITÄ AMMU ALAS KUN TE ETTE OSAA PUHUA NIIN ETTÄ KUKAAN NIITÄ TEIDÄN TÄRKEILYJÄNNE VIITSISI LUKEA‼️ Ja suurin osa lukijoista  ei edes ymmärrä mistä puhutaan.
Ei lääkärikään luettele latinaa potilaalleen jos haluaa potilaan  jotain ymmärtävän.

Tämä on tiedonvälitysmielessä melkoisen turha ketju, uskokaa minua, tunnen ihmiset.
Lähinnä tämä on paikka pullistella omalla erinomaisuudella, samanlaista ”tärkeää tietoa tyhmille” mitä tyttöhallituksenkin ylimieliset jupinat.

Ja mikä on antivaxeri? Olenko minä antivaxeri sulle, kun rokotusohjelman rokotteet plus hepatiitit päälle olen ottanut mutta just tätä mRna-piikkiä en ota?
Ja mitä helvettiä se kellekään kuuluu että en ota, ja miksi esim. minut pitäisi käännyttää pois tältä  synnin polulta?
Miksei sulle käy, että jotkut ihmiset eivät ota piikkiä?
Miksi haluaisit että kaikki ottavat piikin?
Koitapa vastata niin simppelisti että töllin mummokin ymmärtäisi jos lukisi.

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 565
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1154 : 11.06.2021, 01:49:01 »
Ajatolloh ylempänä:
Lainaus
Mitäpä @Emo itkee, että menin selittämään "risahdukset" eli tein näkyväksi mannym:n harrastaman tilasto-cherrypickingin: sitä omaa agendaa ja öyhötystä tukevaa nostetaan esiin kertomatta kokonaiskuvaa tai kolikon kääntöpuolta?

Nyt kaikki näkevät, että sydäntulehdusriski koskee vain 15-24 vuotaita (nuoria miehiä lähinnä, se on kerrottu meille aiemmin)

Sen sijaan meidän vanhempien pitää suorastaan laukata piikille, koska piikkihän näyttää alentavan sydäntulehdusriskiä merkittävästi.  ;D ;D

Jokainen ketä kuva kiinnostaa näkee tarvittavat tiedot mannymin laittamasta liitteestä, ei sun tarvii tänne maanisena laukata varmistamaan, että kokonaiskuva tulee oikein ymmärretyksi.
Sinä olet niinpaljon hörhö hölöttäjä, että ne ketkä ovat samaa koulukuntaa eivöt tarvitse sun selityksiä, ja muut skippaavat sun kommentit lukematta kun huomaavat kuka taas öyhö-ölisee 😂

Nimenomaan ainakin itse olen kiitollinen, kun joku näkee vaivaa tuollaisen kontekstistaan erotetun ja virheellisessä valossa esitetyn kuvakaappauksen tai muun informaation avaamisessa. Näin säästyin itse vaivalta, vaikka jonkin verran olen nuorten miesten sydänlihastulehdusriskeistä jo lukenutkin (ja aiemmin tänne postannut). En siis ymmärrä motiivia blokata tuon avaamista.

VAERS toki on vain raakadataa itse ilmoitetuista rokotteiden sivuvaikutuksista tai haitoista, mutta yhteys nuorten miesten sydänlihastulehduksiin näyttäisi olevan olemassa - vaikkakin varsinkin vakavat tapaukset hyvin harvinaisia. Seuraamme asiaa.

Hassua tosiaan, että yhtään vanhemmissa ikäluokissa ne olivat harvinaisempia (huomatkaa vaihteluvälit, kun kertoimet on laskettu vain alimmista arvoista) kuin normaaliesiintyvyys. Olisiko sitten niin, että rajoitusten estämät tai varovaisuuden takia tauolla olevat liikuntaharrastukset jne. vaikuttavat vanhempiin ja sydänlihastulehdusta esiintyy normaalia harvemmin (rokotteen suojavaikutuksen sijaan, joka toki oli läppä), kun taas nuoret ovat liikkeessä heti rokotteen saamisen jälkeenkin.

Noilla nuorilla ikäluokillakin tosin yleisyys näyttäisi vastaavan vain muutamien kuukausien normaaliesiintyvyyttä, ja kun vielä 95% on lieviä tapauksia, on melkeinpä siinä rajoilla, onko tuo edes kiinnostavaa. mannymin mielestä ilmeisesti on, ja myös selvä osoitus mRNA-rokotteiden vaarallisuudesta - vai arvaankohan väärin.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2021, 01:50:38 kirjoittanut K. Martel »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1155 : 11.06.2021, 01:53:29 »
^ No, minua ei kiinnostanut kuva eikä myöskään kuvan selitykset kenenkään taholta, kommentoin vaan, saan kai se minäkin turhaa tähän ketjuun lätistä siinä kuin muutkin.

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 565
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1156 : 11.06.2021, 02:22:21 »
No ensinnäkin koko tätä pandemiaa on alusta asti leimannut globaali paskanjauhanta ja valehtelu aina WHO:n tasolta maiden hallitusten ja Suomessa STM/THL-tasolle saakka, että sillä ei ole mitään merkitystä kenellekään miten te täällä ponnistelette oikomassa antivaxereiden valheita, kun noita sinunkaan  kapulakielisiä tiedejulkaisujasi ei tavallinen lukija edes ymmärrä, koska sinulle ja monelle muulle tuntuu olevan tärkeintä brassailla tiedolla, ei välittää tietoa.
SE VAATII TAITOA SANOA VAIKEA ASIA SITEN ETTÄ KANSAN SYVÄT RIVIT SEN YMMÄRTÄÄ‼️
Ja jos taitoa tai halua ei tuohon ole, niin kellekään et pysty tietoa välittämään, yksinkertaistakaa sanomaanne koska TE ETTE MITÄÄN VÄÄRIÄ VÄITTEITÄ AMMU ALAS KUN TE ETTE OSAA PUHUA NIIN ETTÄ KUKAAN NIITÄ TEIDÄN TÄRKEILYJÄNNE VIITSISI LUKEA‼️ Ja suurin osa lukijoista  ei edes ymmärrä mistä puhutaan.
Ei lääkärikään luettele latinaa potilaalleen jos haluaa potilaan  jotain ymmärtävän.

No yritän jatkossa lisätä joidenkin käsitteiden selityksiä tms. Itseäni kuitenkin kiinnostaa tässä viruksessa moni muu asia enemmän kuin luultavasti enemmistöä, ja kirjoittelen siltä pohjalta, mikä oma kiinnostukseni on. Ne joita ei nuo omat kiinnostuksen kohteeni kiinnosta, osannevat skrollata yli. Joillekin asioille ei vain oikein löydy vastineita, jotka olisivat kaikille tuttuja - välttämättä edes heikosti muistetusta lukiobiologiasta. Aina ei ole edes suomalaisia termien vastineita, tai niitä joutuu toisinaan erikseen selvittelemään. Sinäkin taidat tietää biologiasta sen verran, että todellisuudessa ymmärrät tai ainakin jonkin yksityiskohdan pikagoogletus riittäisi, mutta miten vain.

Lainaus
Ja mikä on antivaxeri? Olenko minä antivaxeri sulle, kun rokotusohjelman rokotteet plus hepatiitit päälle olen ottanut mutta just tätä mRna-piikkiä en ota?

Et ole mielestäni samaa sarjaa kuin jotkut muut täällä. Suhtaudut mielestäni liiallisella pelolla näihin hyväksyttyjen rokotteiden haittavaikutuksiin, etkä suhteuta niitä oikein SARS2-tartunnan haittavaikutuksiin. Voi olla joidenkin mielestä sovinistista sanoa, että naisilla tunne ohittaa useammin tiedon merkityksen monien asioiden arvioinnissa kuin useimmilla miehillä - mutta vastapainoksi te naiset saatte pehmeämpää kohtelua esim. näissä kommenteissa. Ainakin minulta. Ja en ole viitannut antivaxereilla sinuun.

Lainaus
Ja mitä helvettiä se kellekään kuuluu että en ota, ja miksi esim. minut pitäisi käännyttää pois tältä  synnin polulta?
Miksei sulle käy, että jotkut ihmiset eivät ota piikkiä?
Miksi haluaisit että kaikki ottavat piikin?
Koitapa vastata niin simppelisti että töllin mummokin ymmärtäisi jos lukisi.

Tällaisessa kohtuullisen laajassa julkisessa keskustelussa ei kyse ole vain omasta valinnastasi (ja siinäkin toki olisi myös ne, jotka rokottamattomana paljon suuremmalla todennäköisyydellä saattaisit tartuttaa, ja nämä taas mahdollisesti muita ihmisiä jne. - vrt. Biogen-konferenssi, laitan linkin alle), vaan myös siitä mikä vaikutus on niihin jotka näitä viestiketjuja lukevat, ja niihin joihin he taas vaikuttavat jne. Hiljentäminen ei siis onnistu. Olen kyllä tämän jo muutaman kerran tähänkin ketjuun kirjoittanut.

En kuitenkaan väitä, että juuri sinä harrastaisit tuota valheargumenttien varassa levitettyä rokotevastaisuutta, koska nähdäkseni olet ainakin lähinnä vain toistellut omaa valintaasi (tosin myös ainakin kertaalleen kirjoitellut, että nyt pitäisi yrittää uskaltaa ottaa mRNA-rokote - mainitsinko jo, että harvinaisine haittavaikutuksineen se on monin, monin verroin SARS2-infektiota turvallisempi, ja sen infektionhan käytännössä jokainen saa myöhemmin tai varsinkin intiaanivariantin kanssa ennemmin?).

https://www.nbcboston.com/news/coronavirus/biogen-conference-in-boston-now-tied-to-more-than-300000-coronavirus-cases/2254941/

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 445
 • Liked: 10882
 • Deus Vult!
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1157 : 11.06.2021, 06:54:48 »
1. Rokote pelastaa kaikki maailman ihmiset!! Erityisesti kaikki yli 80v ihmiset pitää pelastaa!!

2. Rokote näköjään tappaa yli 80v ihmisiä, mutta niitä nyt kuolee kasapäin muutenkin... Rokote pelastaa kaikki muut ihmiset!!!

3. Rokote tappaa näköjään myös lapsia ja nuorisoa, mutta rapatessa roiskuu... Rokote pelastaa kuitenkin aikuiset!!!

4. ....toivottavasti rokote pelastaa edes minut...

5. ?

Rokotetta tässä kokeiluvaiheessa pakottavat ihmiset ovat kuvottavaa porukkaa.  >:(
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 229
 • Liked: 16307
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1158 : 11.06.2021, 07:04:51 »
[
Ajatolloh ylempänä:
Lainaus
Mitäpä @Emo itkee, että menin selittämään "risahdukset" eli tein näkyväksi mannym:n harrastaman tilasto-cherrypickingin: sitä omaa agendaa ja öyhötystä tukevaa nostetaan esiin kertomatta kokonaiskuvaa tai kolikon kääntöpuolta?

Nyt kaikki näkevät, että sydäntulehdusriski koskee vain 15-24 vuotaita (nuoria miehiä lähinnä, se on kerrottu meille aiemmin)


Sen sijaan meidän vanhempien pitää suorastaan laukata piikille, koska piikkihän näyttää alentavan sydäntulehdusriskiä merkittävästi.  ;D ;D

Jokainen ketä kuva kiinnostaa näkee tarvittavat tiedot mannymin laittamasta liitteestä, ei sun tarvii tänne maanisena laukata varmistamaan, että kokonaiskuva tulee oikein ymmärretyksi.
Sinä olet niinpaljon hörhö hölöttäjä, että ne ketkä ovat samaa koulukuntaa eivöt tarvitse sun selityksiä, ja muut skippaavat sun kommentit lukematta kun huomaavat kuka taas öyhö-ölisee 😂

Nimenomaan ainakin itse olen kiitollinen, kun joku näkee vaivaa tuollaisen kontekstistaan erotetun ja virheellisessä valossa esitetyn kuvakaappauksen tai muun informaation avaamisessa. Näin säästyin itse vaivalta, vaikka jonkin verran olen nuorten miesten sydänlihastulehdusriskeistä jo lukenutkin (ja aiemmin tänne postannut). En siis ymmärrä motiivia blokata tuon avaamista.

Kaksi Palstan äärimmäisen "rehellistä" kirjoittajaa ja Ihana Emo. Tollo ja Martel syyttävät minua kirsikanpoiminnasta ja kontekstistaan irroitetun ja virheellisessä valossa esitetyn kuvakaappauksen esittämisestä.

Joka kuitenkin sisälsi kaikki tarvittavat tiedot eikä jättänyt mitään oleellista pois. Se kun on CDC:n dataa rokotetuista (rokotettujen määrä kerrottu), sekä näiden saamista haitoista (tulehdukset) ikäryhmittäin ja jopa sen yksinkertaisen näytön jonka viestissäni nostin esille.

12-24 vuotiaat ovat saaneet 8,8% rokotteista mutta 52,5% tulehduksista. Sehän ei kerro muuta kuin sen että nuoret joille korona on vähemmän haitallinen ja se sairastetaan lievänä, saavat suhteellisesti enemmän sydäntulehduksia kuin muut ikäryhmät vaikka näille on niitä rokotteita jaettu enemmän.

Mutta kuten huomaamme. Se on kirsikanpoimintaa ja kontekstistaan irroittamista että virheellisessä valossa esitettyä. Vaikka lähde pdf:ään josta kuvakaappaus on oli samassa viestissä niin silti ainoa ongelma tässä on Tollon ja Martelin rokotekiima, jonka myötä kaikki tällainen tieto pitäisi tuoda esille rokotteille mahdollisimman suotuisassa valossa.

Molemmat kertovat kuinka rokotteet ovat vanhemmille ikäluokille turvallisempia. Eli kuten tavallista kaikki rokotteihin liittyvä tieto tai uudet tutkimukset pitäisi tuoda esille vain positiivisessa valossa, ei neutraalissa tai taivas varjele negatiivisessa. Ehei, sillä tavalla saa antivaxxer leiman,
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 342
 • Liked: 4016
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1159 : 11.06.2021, 07:14:51 »
Lainaus
CDC To Hold "Emergency Meeting" After 100s Suffer Heart Inflammation Following COVID Vaccines

The Centers for Disease Control and Prevention announced Thursday that it will convene an "emergency meeting" of its advisers on June 18th to discuss rare but higher-than-expected reports of heart inflammation following doses of the mRNA-based Pfizer and Moderna COVID-19 vaccines.

The new details about myocarditis and pericarditis emerged first in presentations to a panel of independent advisers for the Food and Drug Administration, who are meeting Thursday to discuss how the regulator should approach emergency use authorization for using COVID-19 vaccines in younger children.
-----
https://www.zerohedge.com/covid-19/cdc-hold-emergency-meeting-after-100s-suffer-heart-inflammation-following-covid-vaccines

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 611
 • Liked: 5818
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1160 : 11.06.2021, 08:16:56 »
Mutta kuten huomaamme. Se on kirsikanpoimintaa ja kontekstistaan irroittamista että virheellisessä valossa esitettyä. Vaikka lähde pdf:ään josta kuvakaappaus on oli samassa viestissä niin silti ainoa ongelma tässä on Tollon ja Martelin rokotekiima, jonka myötä kaikki tällainen tieto pitäisi tuoda esille rokotteille mahdollisimman suotuisassa valossa.

Molemmat kertovat kuinka rokotteet ovat vanhemmille ikäluokille turvallisempia. Eli kuten tavallista kaikki rokotteihin liittyvä tieto tai uudet tutkimukset pitäisi tuoda esille vain positiivisessa valossa, ei neutraalissa tai taivas varjele negatiivisessa. Ehei, sillä tavalla saa antivaxxer leiman,

Ei kun se kokonaiskuva jäi sinulta kertomatta. Sinä vouhotit vain nuorten (miesten) hyvin harvinaiseksi osoittautuneesta sydäntulehdusriskistä.

Samassa hengenvedossa olisi tietysti sinun pitänyt kertoa, että 25 vuotiaille tai vanhemmille rokote ei ole sydäntulehduksen kannalta riski vaan miltei jopa riskiä alentava.

Prosenteilla mahtailun "52,5%" lisäksi sinun olisi pitänyt tuoda esiin myös absoluuttiset luvut, jotta lukija saa kokonaiskuvan.  Suinkaan yli puolet rokotetuista ei kellahda johonkin mystiseen sydäntulehdukseen, jollainen vaikutelma sinun teksteistäsi tarkoituksella jää. Pitää ottaa yli 70000 piikkiä ja siellä yksi saa lievän sydäntulehduksen. Jos saa. Ehkä ottamalla iisisti rokotteen jälkeiset päivät tai viikon pari ei saa sitäkään.

Kyllä tuolla sinun cherrypicking tekniikalla tosiaan antivaxerin tittelin lunastaa.

Sen sijaan minun teksteistäni ei saa mitään pro-vaxxinaattorin kuvaa, koska minä kerroin vain kokonaiskuvan. Myös rokotteiden haittoja olen tarvittaessa tuonut esiin silloin kun aihetta on ollut. Vouhottamatta. Esim. AZ:n veritulppariskistä sekä mekanismista tänne raportoi ensimmäisenä minä. Tällöinkin kerroin kontekstin eli kuinka harvinainen riski se oli ja keitä se koski.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2021, 08:19:05 kirjoittanut Ajatolloh »
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 260
 • Liked: 5786
 • My love was promised long ago
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1161 : 11.06.2021, 08:35:22 »
Jotta asioihin saisi hieman perspektiiviä, niin ei tietenkään kannata kertoa, että samalla noita 12-24 vuotiaita on 12,169 miljoonaa rokotettua.  Jostain syystä 12-15 vuotiaille rokote ei aiheuta sydäntulehduksia.

16-24 vuotiaistakin sydäntulehduksia on normaalia enemmän vain noin 170 tapausta. Piikkejä jaettu siis 12 miljoonaa. Ilmantuvuus on siis että yksi 70000:sta rokotetusta saa tuon lievän sydäntulehduksen, josta näyttäisi toipuvan ilman sen kummempia ongelmia. Ikävää, mutta taitaa olla ihan siedettävä sivuvaikutus silti.. [..]

12-15 vuotiaita ei ole vielä rokotettu niin laajassa mittakaavassa, että osaisimme sanoa sydänlihastulehduksen ilmaantuvuudesta näissä ikäryhmissä mitään varmaa.

Iso osa sydänlihastulehduksista myös sairastetaan oireettomina, joten nuori ei hakeudu terveydenhuollon piiriin, eikä hänen tilaansa diagnosoida, eikä hän näin ollen edes päädy tilastoihin.

USA ja Israel tutkivat par' aikaa koronarokotteen ja sydänlihastulehduksen yhteyttä, alustavasti on huomioitu syy-yhteys.

Tilaa ei kannata vähätellä. Sydänlihastulehdus, etenkin uusiutuessaan myöhemmin elämässä, voi kuitenkin olla hengenvaarallinen tila tai se voi johtaa vakaviin sydänperäisiin ongelmiin, kuten sydämen vajaatoimintaan, vaikka siitä parantuisikin. Isoon osaan sydänlihastulehduksia ei löydetä täsmämikrobilääkitystä.
-

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 229
 • Liked: 16307
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1162 : 11.06.2021, 08:37:42 »
Ei kun se kokonaiskuva jäi sinulta kertomatta.

Vai että ihan kokonaiskuva olisi pitänyt kertoa, vaikka ne tiedot jonka perään itkit on juuri siinä kuvakaappauksessa ja lähde sille kuvakaappaukselle on myös siinä viestissä.

Eli annoin kuvan jossa on ne absoluuttiset luvut ja se on kokonaiskuvan kertomatta jättämistä.

Lainaus
Prosenteilla mahtailun "52,5%" lisäksi sinun olisi pitänyt tuoda esiin myös absoluuttiset luvut, jotta lukija saa kokonaiskuvan.  Suinkaan yli puolet rokotetuista ei kellahda johonkin mystiseen sydäntulehdukseen, jollainen vaikutelma sinun teksteistäsi tarkoituksella jää.

Niin ja se vaati sinulta yhden klikkauksen jotta sait näkyville kaikki luvut joiden perään itket. Eli viestissä ei ollut muuta vikaa kuin ettei sitä oltu kirjoitettu rokotekiimailijoiden haluamalla tavalla.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Murkula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 258
 • Liked: 2092
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1163 : 11.06.2021, 08:46:50 »

Vai että ihan kokonaiskuva olisi pitänyt kertoa, vaikka ne tiedot jonka perään itkit on juuri siinä kuvakaappauksessa ja lähde sille kuvakaappaukselle on myös siinä viestissä.

Eli annoin kuvan jossa on ne absoluuttiset luvut ja se on kokonaiskuvan kertomatta jättämistä.

Niin ja se vaati sinulta yhden klikkauksen jotta sait näkyville kaikki luvut joiden perään itket. Eli viestissä ei ollut muuta vikaa kuin ettei sitä oltu kirjoitettu rokotekiimailijoiden haluamalla tavalla.
Ihan vaan vinkiksi, siitä puuttui varmaan alta se pakollinen bänneri, jossa lukee:

Hanki viimeisimmät tiedot koronaviruksesta (COVID-19) THL:n kautta.

 :D
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Sensuurissa pahinta on          ja          .

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 820
 • Liked: 5292
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1164 : 11.06.2021, 08:51:35 »
1. Rokote pelastaa kaikki maailman ihmiset!! Erityisesti kaikki yli 80v ihmiset pitää pelastaa!!

2. Rokote näköjään tappaa yli 80v ihmisiä, mutta niitä nyt kuolee kasapäin muutenkin... Rokote pelastaa kaikki muut ihmiset!!!

3. Rokote tappaa näköjään myös lapsia ja nuorisoa, mutta rapatessa roiskuu... Rokote pelastaa kuitenkin aikuiset!!!

4. ....toivottavasti rokote pelastaa edes minut...

5. ?

Rokotetta tässä kokeiluvaiheessa pakottavat ihmiset ovat kuvottavaa porukkaa.  >:(

No onpas typerää kommentointia Yhdessäkään kohtaa ei ole mitään vertausta paljonko kuolee rokotetut vs rokottamattomat.
Rokotehörhöt ne vasta oksettavaa porukkaa onkin.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 260
 • Liked: 5786
 • My love was promised long ago
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1165 : 11.06.2021, 09:06:08 »
HS:n Merkintöjä-palstalla toimittaja Niemeläinen ihmetteli venäläisten rokotekriittisyyttä.

Hänen kaverinsa Moskovasta oli jutun mukaan ihmetellyt venäläislääkäriä, joka vastusti avoimesti (sikäläistä) rokotetta. Lääkäri oli sanonut, että nykyiset vakavat, sairaalahoitoa vaativat koronainfektiot Venäjällä ovat rokotetuilla.

Toimittajalle ehkä tulee yllätyksenä se, miten terveydenhuollon ammattilaiset katsomatta maata ja kansaa ovat niitä kriittisimpiä hoidettavia. Koska he tietävät sen toimialan kentän todellisuuden.

HS.

Lainaus käyttäjältä: HS
Haluavatko venäläiset rokotetta?

MOSKOVALAINEN kaveri soitti kertoakseen kuulumisia.

Äidille oli noussut yllättäen korkea kuume, minkä lisäksi verenpaine oli kohonnut hurjiin lukemiin. Oli pitänyt soittaa ambulanssi.

”Ambulanssilääkäri sanoi, että koronavirustartuntoja on taas paljon. Syynä oli kuulemma rokote. Lääkärin mukaan rokotteen ottaneet sairastuvat”, kaveri kuvaili.

Äiti oli rokotettu, mikä oli saanut lääkärin pudistelemaan päätään ja pitämään tsk-tsk-tsk-ääntä
. Kaveri, joka myös on rokotettu, oli pyytänyt lääkäriä olemaan hiljaa.

KAVERIN kokemus yllätti hiukan, koska rokotetta vastusti lääkäri. Epäily itsessään ei – sen monta teoriaa olen Venäjällä kiertäessäni kuullut.

Koronavirusrokotteen piti olla menestystarina. Vallanpitäjille oli tärkeää, että venäläinen rokote valmistuu ensimmäisenä. Niin kävikin, mutta samalla Sputnik V -rokote näytti geopoliittiselta hankkeelta.

Niinpä Venäjällä mielipidemittausten mukaan vain kolmannes on halukas ottamaan rokotteen. Rokotustahti onkin ollut hidas: venäläisistä vasta 12 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Pääsyynä on epäluulo, sillä mielipidemittausten mukaan radikaaleja rokottamisen vastustajia on noin kymmenen prosenttia. [..]
-

nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 753
 • Liked: 3327
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1166 : 11.06.2021, 09:23:55 »
Tässä on koko ajan ollut kyse epänormaalista lääkeprosessista, johon jotkut haluavat selvyyttä ennen kuin ottavat rokotteen. Ihmetelemme tuputtamista ja hysteriaa.

Ja nyt on osoittautunut, että olimme oikeassa. Haittavaikutuksia on ilmaantunut oletettua enemmän sitä mukaa kun ihmisiä on rokotettu ja aikaa on kulunut.

Ja tottakai niin käy kun lääkekehitysprosessia ei käydä kunnolla loppuun, vaan kenraaliharjoitus ja ensiesitys vedetään yhdellä kertaa.

Homman konformistit ja psyykkeeltään sosialistit toimivat ennalta arvattavasti. He eivät voi sietää sooloilijoita. Riskit ja hyödyt pitäisi ottaa yhdessä, jotta he eivät jäisi paitsi kun joku tietää paremmin.

Sitähän konformismi oikeasti on. Seepran ei kannata lähteä laumasta tai leijona syö. Mutta teuraseläimen ei kannata seurata laumaa jos haluaa elää, mutta eiköhän takana tuleva pure perseeseen, kun yrittää lähteä omille teilleen.

Konformisti laskeskelee, että kun kaikki tekee samoin, kukaan muu ei hyödy ja jos tekee virheen, kaikki kärsii. Ja evolutionaarisesti se varmasti toimii tiettyyn rajaan saakka.

Mutta vaikka tiedän, että konformistit suostuvat vaikka tappamaan miljoonittain ihmisiä ja rationalisoimaan sen itselleen, kuten natsien ja kommunistien massahurmokset ovat meille heidänlaisistaan laumaeläimistä opettaneet, niin silti älyllinen epärehellisyys ärsyttää minua.

On loogista, että kokeellinen rokote ei ole sama kuin rokote. On loogista ajatella, että kokeellinen rokote ei välttämättä ole turvallinen. On loogista huolestua kun vikoja löydetään ja olisi loogista suojata lapsia ja raskaana olevia naisia kokeellisilta rokotteilta.

On myös loogista olla luottamatta ideologisesti ajatteleviin päättäjiin, virkamiehiin ja hallitsijoihin. On loogista epäillä ihmisiä joilla on liisn voimakkaita intohimoja ja poliittisia päämääriä.

Mutta vaikka konformisti osaakin vedota tieteeseen, sen tukiessa narratiivia, tuntuu kaiken taustalla ja juuressa vaikuttavan perustavanlaatuinen kaiken rationalisointi.

Konformistit eivät elä todellisuudessa, vaan fabrikoivat sitä. Noitavainojen aikaan konformisti fabrikoi itselleen todellisuuden kuvan, jossa tikulla poltettu naisparka oli oikeasti paha ja hyvä voitti, samalla kun realisti todennäköisesti menetti uskonsa ihmisyyteen.

Keskittykää omiin asioihinne. On fiksua odottaa. Ei ole fiksua laittaa kaikkia munia samaan koriin. Täällä puhutaan paljon todennäköisyyksistä. Yksi mistä puhutaan vähän on todennäköisyydet suhteessa aikaan.

Mitä kauemmin odotan, sitä enemmän tiedän. Odottamalla otan riskin. Ja individualistina tiedän, että se riski on yksin minun. Mutta taudin leviämisnopeus 93613  tapausta n. 15kk:ssa.

Tässä on melkoisesti kuukausia jäljellä ennen kuin  tapauksia on edes puolet Suomen väestöstä, ja nyt kiellän tarttumasta lillukan varsiin. Ei tarvitse olla nero nähdäkseen ne.

Tässä voi aivan hyvin aikaa odottaa koko sen ajan, mitä oikea lääkekehitysprosessi olisi vaatinut.
Jos ei aio taistella on turha valittaa, koska valittaminen on turhaa. Ihmiskunnan historia on aina tarjonnut orjan osan niille, jotka eivät laittaneet hanttiin.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 973
 • Liked: 34286
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1167 : 11.06.2021, 10:06:31 »
No yritän jatkossa lisätä joidenkin käsitteiden selityksiä tms. Itseäni kuitenkin kiinnostaa tässä viruksessa moni muu asia enemmän kuin luultavasti enemmistöä, ja kirjoittelen siltä pohjalta, mikä oma kiinnostukseni on. Ne joita ei nuo omat kiinnostuksen kohteeni kiinnosta, osannevat skrollata yli. Joillekin asioille ei vain oikein löydy vastineita, jotka olisivat kaikille tuttuja - välttämättä edes heikosti muistetusta lukiobiologiasta. Aina ei ole edes suomalaisia termien vastineita, tai niitä joutuu toisinaan erikseen selvittelemään. Sinäkin taidat tietää biologiasta sen verran, että todellisuudessa ymmärrät tai ainakin jonkin yksityiskohdan pikagoogletus riittäisi, mutta miten vain.

Lainaus
Ja mikä on antivaxeri? Olenko minä antivaxeri sulle, kun rokotusohjelman rokotteet plus hepatiitit päälle olen ottanut mutta just tätä mRna-piikkiä en ota?

Et ole mielestäni samaa sarjaa kuin jotkut muut täällä. Suhtaudut mielestäni liiallisella pelolla näihin hyväksyttyjen rokotteiden haittavaikutuksiin, etkä suhteuta niitä oikein SARS2-tartunnan haittavaikutuksiin. Voi olla joidenkin mielestä sovinistista sanoa, että naisilla tunne ohittaa useammin tiedon merkityksen monien asioiden arvioinnissa kuin useimmilla miehillä - mutta vastapainoksi te naiset saatte pehmeämpää kohtelua esim. näissä kommenteissa. Ainakin minulta. Ja en ole viitannut antivaxereilla sinuun.

Lainaus
Ja mitä helvettiä se kellekään kuuluu että en ota, ja miksi esim. minut pitäisi käännyttää pois tältä  synnin polulta?
Miksei sulle käy, että jotkut ihmiset eivät ota piikkiä?
Miksi haluaisit että kaikki ottavat piikin?
Koitapa vastata niin simppelisti että töllin mummokin ymmärtäisi jos lukisi.

Tällaisessa kohtuullisen laajassa julkisessa keskustelussa ei kyse ole vain omasta valinnastasi (ja siinäkin toki olisi myös ne, jotka rokottamattomana paljon suuremmalla todennäköisyydellä saattaisit tartuttaa, ja nämä taas mahdollisesti muita ihmisiä jne. - vrt. Biogen-konferenssi, laitan linkin alle), vaan myös siitä mikä vaikutus on niihin jotka näitä viestiketjuja lukevat, ja niihin joihin he taas vaikuttavat jne. Hiljentäminen ei siis onnistu. Olen kyllä tämän jo muutaman kerran tähänkin ketjuun kirjoittanut.

En kuitenkaan väitä, että juuri sinä harrastaisit tuota valheargumenttien varassa levitettyä rokotevastaisuutta, koska nähdäkseni olet ainakin lähinnä vain toistellut omaa valintaasi (tosin myös ainakin kertaalleen kirjoitellut, että nyt pitäisi yrittää uskaltaa ottaa mRNA-rokote - mainitsinko jo, että harvinaisine haittavaikutuksineen se on monin, monin verroin SARS2-infektiota turvallisempi, ja sen infektionhan käytännössä jokainen saa myöhemmin tai varsinkin intiaanivariantin kanssa ennemmin?).
...

Luin tällä kertaa läpi kommentin, johon nyt tässä vastaan. Osaan tavallisesti liiankin hyvin skrollata yli.
Tummensin kohdat joihin kommentoin.

Saattaishan pikagoogletus joskus  riittääkin, mutta itse en  ole viitsinyt haaskata paukkuja enää edes lukemiseen, koska kaikki koronaketjut muuttuivat trumpketjun tyylisiksi hörhönhaukkumisketjuksi   alkuvuonna.
Ette vissiinkään ymmärrä, että asiallista keskustelua ja henkilöihinkäyvää vittuilua on mahdotonta yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi.
Ei siinä mitään siis vittuilussa itsessään, rakastan vittuilua ja olen hyvä siinä, mutta ei se asia-aiheisiin sovi.
Ei lääkärikään sano potilaalle että rouva on niin ruma, läski ja tyhmä eikä osaa pelätä oikeita asioita (diabetestä ja sydänkuolemaa) vaan turhaa hysterisoituu lääkesivareista joten nyt lähtee rouvalla menemään säännöllisenä kunnon tropit‼️ Se on jopa velvollisuuskin veronmaksajia kohtaan joskin nopea kuolema ilman tehohoitoa tulisi toki halvemmaksi.

Naiskysymys ei merkkaa minulle henkilökohtaisesti mitään, sukupuoli on pelkkä biologinen fakta kuten rotukin, ja kaikki ”pehmeämpi kohtelu” on kulttuurimarxismia ja mädätystä - luovu siitä heti. Polvistutko neekereillekin? 👎🏾

Naisilla tunne ohittaa ... niin ohittaa miehilläkin: @Ajatolloh :n tunteentäyteinen riehuminen ja sinun pehmeämpi kohtelu naisille ovat merkkejä siitä, että tunne ohittaa.

Minä en tartuta ketään, käytän ffp2/3-maskeja enkä käy juottoloissa.

Liiallinen pelko ... jokainen sen itse päättää mikä on liikaa tai liian vähän, en ole missään vaiheessa vakavasti tai edes puolivakavissani harkinnut ottavani mRna-rokotetta.
En lähde mukaan ”ota rokote vuodessa” -piirileikkiin, en ole ottanut influenssarokotettakaan.
Ihmisen immuunipuolustus on vuosimiljoonien aikana sopeutunut viruksiin ja bakteereihin, ei mRna-rokotteisiin eikä muuhunkaan jatkuvaan rokotteluun ja antibiootin syömiseen. Tiedät kyllä että siitä on vahvat lääketieteelliset näytöt esim. Suomen itärajan molemmin puolin, allergiat, autoimmuunisairaudet ...

Oliko tuo suora lainaus tuo tekstisi loppu jostain minun kommentistani? Oli tai ei, niin rokotetta en ole vakavissani harkinnut ottaa. Heikennettyä kokonaista virusta sisältävää harkitsisin ja ehkä jopa ottaisin.

Tähän ketjuun jos johonkin sopisi  viesti/vrk -rajoitus. Ketju on nykyisellään niin uuvuttavaa tauhkaa että asiakin joukkoon hukkuu. Tuli huono vastaus, sori siitä, liian kuuma, onneksi päivä alkaa pian lyhentyä ja talvea kohti mennään.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 229
 • Liked: 16307
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1168 : 11.06.2021, 11:18:37 »
Mutta kyse oli siis jälleen tarkoituksellisesta väärinymmärtämisestäsi - sen perusteella, että olin tykännyt viestistä jossa oli pyynnöstäni laitettuja tutkimuslinkkejä lainauksineen - ja sen käyttämisestä valheellisena argumenttina hyökkäyksessäsi.

Ehei, ei tarkoituksellista väärinymmärrystä vaan puhdasta MO:si raportointia. Verraten vaikkapa Lassen viesteihin tai minun joissa lähdet haastamaan sisältöä joka ei sinulle kelpaa. Kuten ivevektiimin tai hydroksiklorokiinin osalta. Paljon vastalauseita joihin kelpaavat lähteiksi jopa blogit.

Eli kun esitetään "tutkimustietoa" joka on kyselytutkimus se kelpaa kun se tukee mielipidettäsi, mutta hydroksiklorokiinien ja muiden osalta sen täytyy tulla valitusta tieteellisestä lähteestä että se kelpaa. Muuten valitus.

Lainaus
Noin muuten, onko tällä foorumilla ihan jees esittää tarkoituksella vääristeltyjä tulkintoja toisten keskustelijoiden kirjoituksista? Jaksaako kukaan ylläpidosta edes seurata tätä? Ei yllätä, jos ei jaksa.

Tämä on mainio kysymys kirjoittelijalta joka vääntää sanat "sinulle kelpaa" muotoon "sinä väitit".
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 611
 • Liked: 5818
Vs: Aiotko ottaa koronarokotteen?
« Vastaus #1169 : 11.06.2021, 15:01:09 »
^Kun sinua @Emo tämä ketju niin kovasti "uuvuttaa" ja muutenkin tämä ketju on mielestäsi vain "naisellista tunteenpurkausta" eikä kukaan lue mitään viestejä, ei varsinkaan minun viestejäni, niin mitäs jos:

a) viestin skippaamisen sijaan skippaat koko ketjun

b) miten sinua voivat "uuvuttaa" viestit, joita et kuulemma lue ja joiden yli skippaat?

1 viesti/vrk kirjoitusrajoitusten sijaan entäs jos laittaisit itsellesi 0 viestiä/vuorokaudessa lukurajoituksen tähän ketjuun? Ehkä kaikkiin muihinkin ketjuihin, jotka sinua niin kovasti "uuvuttavat"?
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."