Kirjoittaja Aihe: 2021-01-10 Tamperelainen: Palkittu Shamal Ibrahim opetteli kielen ja ammatin  (Luettu 579 kertaa)

Hevonen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 164
  • Liked: 1218
  • Tamma
Kaikkea hyvää vaan hälle, mutta [Lisää tähän vakiintuneet nuivat Homma-fraasit]. Toivottavasti jätkä ei löydy crash & burn -ketjusta tulevaisuudessa.

https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/3216515

Lainaus
Palkittu Shamal Ibrahim opetteli kielen ja ammatin – "Suomi on ainoa kieli, jota osaan kirjoittaa ja lukea"

Tamperelainen Shamal Ibrahim palkittiin joulukuussa 2020 opiskeluansioistaan esimerkillisenä maahanmuuttajaopiskelijana Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n stipendillä. Ibrahim valmistui viime vuoden kesäkuussa kiinteistönhoitajaksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:sta.

– Osasin monenlaista, mutta se ei riitä työllistymiseen Suomessa. Halusin päästä nopeasti ammatilliseen koulutukseen, saada tutkinnon ja ammatin, jolla voin työllistyä, vuonna 2015 Irakista Suomeen saapunut mies kertoo tiedotteessa.

Ibrahim päätyi opiskelemaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa nähtyään oranssipukuisen työntekijän työssään. Hän kuuli kotoutumiskoulutuksen kouluttajalta, mistä ammatista oli kyse ja halusi tehdä samaa.

Shamal Ibrahimin kouluttautumistarinan tekee entistä mielenkiintoisemmaksi se tieto, että hän oli Irakista tullessaan luku- ja kirjoitustaidoton.

Loput joko linkin takaa taikka kuvaliitteestä.
"Olisi virhe uskoa, että kansa voisi poistaa jaottelun ystävään ja viholliseen julistamalla ystävyyttään koko maailmalle tai vapaaehtoisesti riisumalla itsensä aseista." — Carl Schmitt 1927

18.8.2017 - Emme ikinä unohda.

Tagit: