Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 399256 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16636
Suomen medialle koko itärajan turvapaikkatouhu on ”vaikea” ja siksi siitä ollaan melko hiljaa.

Ensinnäkin on hupaisan epäuskottavaa selittää, että Venäjältä Suomeen pönkäävä elintasopakolainen onkin ”laiton maahantulija” ja toisaalta taas Ruotsista läpsyvä matu on ”rajoittamattomilla ihmisoikeuksilla varustettu hädänalainen”, joka voi halutessaan loikoilla vokissa Suomen valtion piikkiin vuosia ja jättää loputtoman määrän turvapaikkahakemuksia.

Toiseksi median on myös kovin vaikea selittää, että Venäjä laittaa rajalta nappaamansa matun vankilaan ja aikanaan läpsyn palautus kotimaahan onnistuu ilman sen suurempaa draamaa ja kansainvälisten sopimusten loukkaamista.
.....................

^Näinhän se on. Lännestä saapuva läpsy on ihan tasan yhtä "hädänalainen", kuin idästäkin saapuva (=kummassakaan tapauksessa läpsyt eivät ole minkäänlaisen suojelun tarpeessa). Eikä valemedian tarvitsisi edes tehdä mitään suurempia tutkimuksia asiantilan selvittämiseksi: lukisi vaan läpsyttelijöiden omia lausuntoja:

(lainaus @snap postaamasta uutisesta ylempää:)

Lainaus
As it turned out, a 38-year-old citizen of the Islamic Republic of Iran was detained, who arrived in Russia on a single tourist visa, which expires the other day. He told border guards that he wanted to seek a better life in the EU.

Ihan viisumeilla lennellään ja matkustellaan. Ei puhettakaan vainosta, ei puhettakaan sodasta, ei puhettakaan mistään kriisistä, jota paetaan. Tavoitteena vain ja ainoastaan BETTER LIFE. AKA Hölmölän TaikaseinäTM.

e:lainaus lisätty
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 10:39:19 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 809
 • Liked: 3374
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Ilta-Sanomat uutisoi seuravaa:

Lainaus

Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet useita henkilöitä, joiden epäillään yrittäneen tulla laittomasti metsiä pitkin Suomeen.
VENÄJÄN viranomaiset tiedottivat tiistaina pidättäneensä algerialaisen miehen, jonka epäillään yrittäneen tulla laittomasti Suomeen.

Fontanka-uutissivuston mukaan mies oli otettu kiinni sunnuntaina, kun hänen oli nähty liikkuvan maastossa nopeasti kohti Suomen rajaa. Viranomaisten mukaan mies oli myös yrittänyt naamioida itsensä niin, ettei hän olisi erottunut maastosta.
...
AIEMMIN syyskuussa Venäjän Karjalan viranomaiset pidättivät Suomen vastaiselta rajalta miehen, jonka kerrottiin olevan kotoisin Pohjois-Afrikasta. Hänen tarkempaa kotimaataan ei ilmoitettu.
...
SYYSKUUN alussa Karjalan viranomaiset pidättivät kaksi ulkomaalaista, joiden kerrotaan olleen kotoisin ”arabimaasta”.
...
SYYSKUUN puolivälissä Venäjän viranomaiset pidättivät puolestaan georgialaisen miehen, joka yritti mennä Suomeen laittomasti jo toisen kerran.Tässä on nyt sellainen juttu, että tuonne Karjalan umpimetsiin ei päädytä ihan kartasta katsomalla, että "Missäs kohtaa kulkee EU:n itäraja, sinne siis!". Eikä liioin Google-haulla "kuinka pääsen EU:hun". Jonkun pitää aktiivisesti tarjota "maahantulopalvelua", koska aavikko/viidakko/vuoristo -ihmiset tuskin omatoimisesti pärjäävät metsäisillä erämailla. Rajavartiointi ei koskaan toimi 100% menestyksekkäästi, ei edes Suomessa, niin oletettavaa on, että tuolta pääsee ihmisiä läpi. Pidän enemmän kuin todennäköisenä, että täällä Suomen puolella on salakuljettajilla vastinpareja, jotka hoitavat rajanylittäjät pois rajan tuntumasta niin, etteivät paikalliset tai rajavartijat ehdi havaita heitä.

Huvittavaa ajatella, että Neuvostoliiton aikoina rajalla oli 60km syvä rajavyöhyke moninkertaisine varmistuksineen Neuvostoliiton puolella. Sen tarkoitus oli estää ihmisiä pakenemasta Neuvostoliiton puolelta. Nyt tuntuu täysin mahdolliselta ajatukselta sama, mutta täällä Suomen puolella. Meidän pitää alkaa varustaa itärajaa järjestelmillä, jotka estävät mahdollisen "Välimeri 2" massamuuton syntymisen.

Venäjällä on heidän Karjalassa täydelliset olosuhteet salakuljetukselle: Harva asutus, matala tulotaso, huonot tulevaisuudennäkymät, olematon valvonta. Mikäs olisi mukavempaa rahantuloa kuin ottaa muslimi- yms. kolmannen maailman pojilta heidän sukunsa säästämä tili itselleen pientä ohjeistusta vastaan. Älykänny ja virtakapula löytyvät karvalapselta omasta takaa, niin ei tarvise kuin saada tiedosto ja hieman ohjeistusta, että tätä reittiä kun seuraat ja liikut näillä kellonlyömillä välit nämä-ja-nämä, niin olet muutaman päivän vaelluksen jälkeen Suomessa.

« Viimeksi muokattu: 08.10.2019, 17:02:50 kirjoittanut Pullervo »
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
Lainaus
30.10.2019 08.10

Iranilaismies pyrki Ranskan passilla Venäjältä Suomeen

Rajavartiolaitos epäilee kahta Suomessa asuvaa iranilaismiestä laittoman maahantulon järjestämisestä, koska heidän epäillään hankkineen Malesiassa asuvan miehen kautta väärennetyn Ranskan passin maanmiehelleen. Rikosepäily paljastui, kun Venäjän rajaviranomaiset estivät iranilaismiehen matkustamisen Pietarista Helsinkiin Allegro-junalla 22.5.2019. Iranilaismies esitti Schengen-alueelle oikeuttavana matkustusasiakirjana väärennetyn Ranskan passin. Venäjän rajaviranomaisille selvisi, että mies oli saapunut Moskovaan 21.5.2019 Iranin passilla, jossa oli aito Venäjän viisumi.

Kaakkois-Suomen rajavartioston ja Venäjän rajaviranomaisten tietojenvaihdon avulla voitiin epäillä Suomessa asuvaa iranilaiskaksikkoa laittoman maahantulon järjestämisestä.

Rajavartiolaitoksen esitutkinnan perusteella voidaan epäillä, että Venäjältä Suomeen pyrkinyt iranilaismies on maksanut noin 4500 euroa väärennetystä Ranskan passista ja laitonta matkaa on valmisteltu jo talvella 2019.

Lisäksi esitutkinnassa selvisi, että molempien rikoksesta epäiltyjen puhelimista löytyi useita valokuvia eri Euroopan maiden passeista, jotka ovat kadonneiksi tai varastetuiksi ilmoitettuja ja siten etsintäkuulutettuja.

Esitutkintaan liittyen toinen Suomessa asuvista iranilaismiehistä on vangittuna. Rikosepäilyn esitutkinta on valmistunut, ja se on siirretty Itä-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaa varten.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/iranilaismies_pyrki_ranskan_passilla_venajalta_suomeen_78541
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 589
 • Liked: 5385
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Rajavartiolaitos epäilee: Rikollisryhmä suunnitteli laittoman maahantulon reittiä Venäjältä Suomeen

Rajavartiolaitos epäilee kansainvälisen rikollisryhmän suunnitelleen laittoman maahantulon reitin avaamista Venäjältä Suomeen.

Rikosepäily paljastui, kun Kaakkois-Suomen rajavartioston partio otti Lappeenrannan Ylämaan alueella kiinni kaksi Iranin kansalaista, joiden epäiltiin ylittäneen rajan Venäjältä Suomeen maastossa varhain aamulla 2. kesäkuuta.

Muutaman kilometrin päässä kiinniottopaikasta tavattiin myöhemmin kaksi henkilöautoilla liikkunutta, pääkaupunkiseudulla asuvaa ihmistä, joiden tarkoituksena oli noutaa laittomasti Suomeen saapuneet iranilaiset.

Myöhemmin samana päivänä Venäjän rajavartiopalvelu kertoi ottaneensa kiinni tapaukseen liittyvän iranilaismiehen.

Kolmea Suomessa asuvaa ihmistä epäillään törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Yksi Suomessa asuvista epäillyistä on vangittuna.

Lisäksi kahden ulkomailla vaikuttavan ihmisen epäillään liittyvän oleellisesti laittoman maahantulon järjestämiseen. Heitä ei ole tavoitettu esitutkintaan Suomessa.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut, ja asia on siirretty syyteharkintaan.

Karjalainen (STT): Rajavartiolaitos epäilee: Rikollisryhmä suunnitteli laittoman maahantulon reittiä Venäjältä Suomeen

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
^ Rajavartiolaitoksen sivuilta alkuperäinen tiedote, jossa enemmän infoa tapauksesta kuin kokkareiden roskalehdessä.

Lainaus
Rikollisryhmä avasi laittoman maahantulon reitin Venäjältä Suomeen

Rajavartiolaitos epäilee kansainvälisen rikollisryhmän suunnitelleen avata laittoman maahantulon reitti Venäjältä Suomeen. Rikosepäily paljastui Venäjän rajavartiopalvelun ja Kaakkois-Suomen rajavartioston yhteistyön perusteella, kun Kaakkois-Suomen rajavartioston partio otti kiinni Lappeenrannan Ylämaan alueelta kiinni kaksi Iranin kansalaista, joiden epäiltiin ylittäneen valtakunnan rajan maastoitse Venäjältä Suomeen varhain aamulla 2.6.2019. Muutaman kilometrin päässä iranilaiskaksikon kiinniottopaikasta tavattiin myöhemmin kaksi pääkaupunkiseudulla asuvaa henkilöä liikkumassa henkilöautoilla tarkoituksenaan noutaa laittomasti Suomeen saapunut iranilaiset. Lisäksi myöhemmin samana päivänä Venäjän rajavartiopalvelu ilmoitti ottaneensa kiinni yhden tapaukseen liittyvän iranilaismiehen.

Kaakkois-Suomen rajavartioston esitutkinnan perusteella voidaan epäillä kolmea eri Suomessa asuvaa henkilöä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Lisäksi kahden ulkomailla vaikuttavan henkilön epäillään liittyvän oleellisesti laittoman maahantulon järjestämiseen, mutta heitä ei ole tavoitettu esitutkintaan Suomessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että ulkomailla vaikuttavat henkilöt ovat matkustaneet Suomeen talven ja kevään 2019 aikana kahdesti sekä ainakin toisella kertaa käyneet tiedustelemassa paikkoja Vaalimaan ja Ylämaan suunnalla Venäjän rajan läheisyydessä. Lisäksi kaksi Suomessa asuvista rikoksesta epäillyistä henkilöistä vieraili samalla alueella muutamaa päivää ennen laitonta maahantuloa tiedustellen olosuhteita kaakkoisrajalla.

Rikollisryhmän jäsenten ja iranilaiskolmikon välinen pikaviestinsovellusten käyttö on mahdollistanut laittoman matkan etenemisen ohjaamisen Iranista Venäjän kautta Suomeen.

Esitutkintaan liittyen yksi Suomessa asuvista epäilyistä on vangittuna. Rikosepäilyn esitutkinta on valmistunut, ja se on siirretty Itä-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaa varten.

*****

Lisätietoja tarvittaessa tutkinnanjohtaja kapteeni Ville Mihl p. 0295 422 000.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/rikollisryhma_avasi_laittoman_maahantulon_reitin_venajalta_suomeen_78618
« Viimeksi muokattu: 19.11.2019, 14:21:39 kirjoittanut Riukulehto »
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 589
 • Liked: 5385
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Kahdelle miehelle vaaditaan vankeutta yrityksestä tuoda laittomasti iranilaisia itärajan yli

26-vuotiasta afgaanitaustaista miestä ja 27-vuotiasta turkkilaistaustaista miestä syytetään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Afgaanitaustaiselle miehelle vaaditaan 1,5 vuoden vankeutta ja toiselle miehelle vuoden vankeustuomiota.

Maahantulon pääsuunnittelijaksi epäillään Euroopassa oleskelevaa afgaanitaustaista miestä, joka seurasi rajanylittäjien sijaintia puhelimien gps:n avulla. Hän ei ole kuitenkaan syytteessä Suomessa.

IS (STT): Kahdelle miehelle vaaditaan vankeutta yrityksestä tuoda laittomasti iranilaisia itärajan yli

kivimies

 • Vieras
Venäjällä huomattiin huijaus, jossa keskiaasialainen huijari oli pystyttänyt Viipurin lähellä olevaan metsään valerajan ja sen jälkeen sopinut salakuljettavansa neljä eteläaasialaista miestä Suomeen 10 tuhannella dollarilla per henkilö.

Jos huijaus olisi onnistunut, he olisivat edelleen jääneet Venäjälle. Venäjän poliisi tosin pidätti kaikki viisi kesken huijauksen.

Huijari saa syytteet petoksesta. Neljä Suomeen pyrkinyttä miestä saivat sakot ja määrättiin karkotettavaksi Venäjältä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006332061.html (5.12.2019)
Lainaus
Venäjällä huijari rakensi valerajan Suomen kanssa – yritti petkuttaa siirtolaisia pyytämällä yli 10 000 euroa ”rajanylityksestä”

Venäjällä viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka yritti huijata aasialaissiirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan.

Mies oli pystyttänyt metsään Viipurin alueelle aidan, jota hän väitti Suomen ja Venäjän väliseksi rajaksi. Hän oli veloittanut neljältä laittomasti EU:hun pyrkivältä eteläaasialaiselta mieheltä yli 10 000 dollaria salakuljettaakseen heidät Suomeen. [...]

Huijauksen takana ollut mies oli venäläismedian mukaan keskiaasialainen ja häntä odottavat todennäköisesti syytteet petoksesta. Suomeen pyrkineet aasialaismiehet saivat sakot ja heidät määrättiin karkotettaviksi Venäjältä.

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 967
 • MultiCulti Scumbag
^ Itseasiassa tuohan on loistava idea. Tosin tuo valeraja pitäisi tehdä keskelle Siperiaa ja sitten rahastaa sen rajan ylityksestä ja kertoa, että ihan pieni matka vaan tarvii kävellä asyylia varten. Ratkaisisi monta ongelmaa.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 699
 • Liked: 5496
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Tuosta saisi tehtyä mitä parasta sketsiviihdettä eetteriin. Keskelle Venäjän metsää tehdään keinotekoinen rajapuomi, jossa joku Igor seisoo vahdissa vanhassa uniformussa. Läpsyt, karvanaamat ja partalapset tuodaan paikalle pakettiautolla ja ohjeistetaan; Give 10.000 euros to that officer, then walk throught the forest to the border. Finland aka Hölmölä is there in 3 kilometers. Just say there asylym and ask Kela Gold. Free living, discos and blond girls are waiting! Good luck!

Valitettavasti Pirkka nyt vain katuu syntejään ja Aake on muuttanut maalle. Pitäisi löytää uusi tiimi tekemään huumoria kansalle... ai niin... ei kuulu enää tähän ultrakorrektiin mielensäpahoituskulttuuriin
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

kivimies

 • Vieras
Rajavartiolaitos varustaa lentokalustonsa lämpökameroilla, jotka välittävät kuvaa maassaoleville partioille. Partiointilennoilla valvotaan itärajaa, varsinkin Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Valvontaa tehdään EU:n ulkorajan vuoksi. Ihmettelen sitä, miksei Ruotsin rajan laittomasta maahantulosta välitetä yhtään.

https://yle.fi/uutiset/3-11148399 (9.1.2020)
Lainaus
Laiton maahantulo muuttuu entistä vaikeammaksi – uudella tekniikalla rajavartijat havaitsevat luvattoman maahantulijan jo kilometrien päästä

Itärajalla Kainuussa tai Pohjois-Karjalassa rajavyöhykkeen tuntumassa marjametsällä kulkeva tuskin voi ensi kesänä välttyä huomaamasta helikopteria, joka ikään kuin jää leijumaan ja katsomaan, onko marjoja löytynyt.

Rajavartiolaitos aloittaa keväällä EU:n ulkorajalla valvonnan, jota tehdään Dornier-valvontalentokoneilla ja yksimoottorisilla Koala-helikoptereilla. Uudenlainen ilmasta tapahtuva valvonta painottuu Lapin ja Kainuun rajaseutujen lisäksi Pohjois-Karjalaan, joista henkilökuntaa on siirretty pääkaupunkiseudun ja Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille.

– Me tulemme näkymään entistä enemmän erityisesti erämaa-alueilla, sanoo Vartiolentolaivueen komentajana vuodenvaihteeseen saakka toiminut kommodori Risto Jääskeläinen.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen läheisyydestä, Vaalimaalta Imatralle ulottuvalla alueella, koptereiden käyttö jää vähäisemmäksi. Tuolla alueella valtionrajalla on runsaasti valvontatekniikkaa ja rajavartijoita havaitsemaan luvattomia rajanylittäjiä.

Helikoptereihin asennetaan parhaillaan sensoreita, joista yksi tärkeimmistä on lämpökamera. Se havaitsee ihmisen kilometrien päästä myös yöllä. Laitteiden avulla kopterista voidaan seurata tarkkaan, mitä alapuolisessa maastossa tapahtuu. Samat tiedot välittyvät myös johtokeskuksen monitoreihin, sillä koptereiden asennetaan päivityksen yhteydessä datalinkit.

– Tuotamme tilannekuvaa maassa oleville partioille. Pystymme lähettämään koneesta kuvia, videoita ja dataa, jatkaa Jääskeläinen. [...]


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 178
 • Liked: 65473
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Lainaus
Kahdelle miehelle vaaditaan vankeutta yrityksestä tuoda laittomasti iranilaisia itärajan yli

26-vuotiasta afgaanitaustaista miestä ja 27-vuotiasta turkkilaistaustaista miestä syytetään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Afgaanitaustaiselle miehelle vaaditaan 1,5 vuoden vankeutta ja toiselle miehelle vuoden vankeustuomiota.

Maahantulon pääsuunnittelijaksi epäillään Euroopassa oleskelevaa afgaanitaustaista miestä, joka seurasi rajanylittäjien sijaintia puhelimien gps:n avulla. Hän ei ole kuitenkaan syytteessä Suomessa.

IS (STT): Kahdelle miehelle vaaditaan vankeutta yrityksestä tuoda laittomasti iranilaisia itärajan yli

Nyt tästä tapauksesta on annettu "tuomiot" :facepalm:

Afgaani ja turkkilainen yrittivät tuoda Venäjältä Suomeen laittomasti neljä henkilöä ja avata uutta ihmissalakuljetus­reittiä. Rikokset tehtiin syyttäjän mukaan osana ulkomaalaisen järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Afgaani sai 6 kk ja turkkilainen 3 kk ehdollista. Tämä on kyllä sellainen pelote, etteivät varmasti enää yritä uudestaan :roll:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miehet-yrittivat-tuoda-nelja-ihmista-laittomasti-venajalta-suomeen-tuomittiin-ehdolliseen-rangaistukseen/7714034 (4.2.2020)

Lainaus
Miehet yrittivät tuoda neljä ihmistä laittomasti Venäjältä Suomeen – tuomittiin ehdolliseen rangaistukseen

(...)

Kaksikko yritti oikeuden mukaan tuoda viime vuonna Suomeen neljä ihmistä, joilta puuttuivat maahantuloon vaadittavat matkustusasiakirjat.

(...)

Vuonna 1993 syntynyt afganistanilaistaustainen mies tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan hänellä oli teossa suuri rooli ja hänen oli määrä hyötyä teosta taloudellisesti. Vuonna 1992 syntynyt turkkilaistaustainen mies taas sai kolmen kuukauden rangaistuksen.
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Tilastoilija

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 53
Eilisissä (torstai 12.3.2020) Lännen median painetuissa lehdissä oli taas artikkeli noista -15 ja -16 tulleista "turvapaikanhakijoista" (tai siis ilmiöstä, ei ollut juttua itse noista ihmisistä). Eikä taaskaan mitään tietoa siitä, mitä noille (muistaakseni yli 1 700:lle) on tapahtunut. Olivat siis käytännössä kaikki miehiä, osa asunut Venäjällä vuosia, miehiä entisistä neuvostotasavalloista (enemmistö olikin muualta kuin entisestä Neuvostoliitosta, ja itse venäläisiä ei kai joukossa ollut nimeksikään?), Venäjälle työn perässä muuttaneita. Kuulemma mm. Pietarin (vai oliko Moskovan vai molempien?) rakennustyömailta tulivat "turvapaikanhakuun", kun öljyn hinnan romahdus ja USA:n ja EU:n pakotteet Venäjän Ukrainan-toimien takia olivat vähentäneet rakennustyövoiman kysyntää. Näistä siis 100 prosenttia tai ainakin melkein on saanut kielteisen päätöksen, jos asia käsitelty oikein. Mutta onko meillä mitään tietoa, onko ketään tai minkälainen osuus on saatu poistettua maastamme? Onko heitä palautettu Venäjälle tai suoraan kotimaihinsa? Ovatko kaikki edelleen Suomessa, paitsi jos omasta tahdostaan ovat vapaaehtoisesti poistuneet Suomesta?

Näissä jutuissa ei ole koskaan mitään tietoa asiasta. Ja olisi erittäin oleellista tietää, missä nämä itärajan tulijat nyt ovat.

(Viestiä vähän muokattu, kun luin, että suurin osa itärajankin tulijoista oli Poliisin vuosiraportin 2016 sivun 21 mukaan muualta kuin entisen Neuvostoliiton alueelta)
« Viimeksi muokattu: 13.03.2020, 07:24:28 kirjoittanut Tilastoilija »

Tilastoilija

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 53
Lainaus
TURVAPAIKANHAKIJOITA SUOMEEN RAJA-JOOSEPIN JA SALLAN KAUTTA

Venäjältä saapui Suomeen Raja-Joosepin ja Sallan rajanylityspaikkojen kautta yhteensä 1 757 turvapaikanhakijaa syyskuun 2015 ja helmikuun 2016 välisenä aikana. Vuoden 2016 puolella näiltä rajanylityspaikoilta saapui yhteensä 1063 turvapaikanhakijaa.

Viimeiset turvapaikanhakijat saapuivat tätä reittiä 29.2.2016, jonka jälkeen sieltä ei ole saapunut ketään. Itärajan eteläisemmillä rajanylityspaikoilla tilanne säilyi koko ajan rauhallisena. Suurin syy turvapaikanhakijoiden saapumisen loppumiseen oli Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön tuloksena tehty rajasopimus.

Vuonna 2016 Lappiin saapuneista laittomista maahantulijoista suurin osa käytti Venäjää pelkkään kauttakulkuun Suomeen ja he olivat hankkineet matkalleen Venäjän kerta- tai multiviisumin. Moni heistä kertoi käyttäneensä matkallaan salakuljettajaa, joka oli maksusta hankkinut heille matkustusasiakirjan ja/tai Venäjän viisumin.

Lapin rajanylityspaikoille vuosina 2015– 2016 saapuneista turvapaikanhakijoista selkeästi suurimman kansallisuusryhmän muodostivat afganistanilaiset turvapaikanhakijat. Kyseisten rajanylityspaikkojen kautta Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukossa oli yhteensä 37:n eri maan kansalaisia. Tulijoita oli Lähi-idän ja Etelä-Aasian maiden lisäksi myös Pohjois-, Länsi- ja Keski-Afrikasta.
http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/60423_Poliisi_vuosik_2016_low.pdf?9ae4fe8365b1d488

Minulla oli näköjään jonkin verran väärää tietoa. Suurin osa tulijoista olikin afganistanilaisia, intialaisia, pakistanilaisia, bangladeshilaisia ja afrikkalaisia ylijäämämiehiä! Lähde: POLIISIN VUOSIKERTOMUS 2016, sivu 21
« Viimeksi muokattu: 13.03.2020, 07:27:25 kirjoittanut Tilastoilija »

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 589
 • Liked: 5385
 • Understanding is a three-edged sword.
En löytänyt tästä tapauksesta mainintaa tässä ketjussa aiemmin, voi olla että silmäilin vain huonosti. Kyse on siis jo hovioikeuden päätöksestä, hovi piti ennallaan käräjäoikeuden langettamat rankat mutta opettavaiset tuomiot:

Lainaus
Suomessa turvapaikan­hakijoina ollut kaksikko järjesteli väärennetyn passin iranilais­miehelle – ”kädenvääntäjä­porukan” matka tyssäsi alkuunsa

Iranilaisen kädenvääntömestarin ja hänen maanmiehensä saamat ehdolliset vankeustuomiot laittoman maahantulon järjestämisestä pysyivät voimassa Itä-Suomen hovioikeudessa.

Suomessa turvapaikanhakijoina ollut kaksikko valitti Etelä-Karjalan käräjäoikeuden joulukuussa antamasta tuomiosta hovioikeuteen ja vaati, että syytteet hylätään kokonaan, rangaistuksia alennetaan tai että tuomiot lievennetään sakoiksi.

Tuomio tuli siitä, että 1969 ja 1987 syntyneet miehet olivat noin 4000 euron korvausta vastaan hankkineet väärennetyn Ranskan passin ja junaliput iranilaiselle miehelle.

Kaksikko sai passirahoista yhteensä 1500 euroa, ja loput menivät muille välikäsille.

Iranilaismies yritti toukokuussa 2019 tulla kaksikolta saamillaan junalipulla ja väärällä passilla Allegro-junalla Pietarista Suomeen. Suunnitelma meni myttyyn, sillä Venäjän viranomaiset poistivat miehen Allegrosta jo Venäjällä.

Kaksikko käytti maahantulojärjestelyissä varastettuja tai kadonneita passeja.
------
Miesten apuna oli Malesiassa asuva tuttava, jonka luokse Allegrossa pidätetty mies oli lentänyt hakemaan väärennetyn passin.
-----
Koko juttu:
IS: Suomessa turvapaikan­hakijoina ollut kaksikko järjesteli väärennetyn passin iranilais­miehelle – ”kädenvääntäjä­porukan” matka tyssäsi alkuunsa

Kai se niin on, että Suomen allekirjoittamat kansainväliset sopimukset ynnä perustavaa laatua olevat jakamattomat ihmisoikeudet vaativat käyttämään yhteiskunnan varoja tällaisten ketkujen valituksiin hovioikeudessa. Mutta silti ihmetyttää, että onko meillä oikeasti varaa tähän.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
Lainaus
Luvaton valtakunnanrajan ylitys Kuusamossa

RAJAVARTIOLAITOS 21.7.2020 TIEDOTE

Julkaisuvapaa heti

Tiedotusvälineet

Kainuun rajavartioston partio otti 21.7. aamusta kiinni Kuusamossa Kuntivaaran länsipuolella epäillyn luvattoman rajanylittäjän. Henkilön epäillään ylittäneen valtakunnanrajan Venäjältä Suomeen maastoitse. Henkilö anoi alustavassa puhuttelussa turvapaikkaa Suomesta.

Kainuun rajavartiosto ottaa vastaan henkilön turvapaikkahakemuksen ja jatkaa valtionrajarikoksen selvittämistä.

Lisätietoja tarvittaessa:

Tutkinnanjohtaja, everstiluutnantti Jarkko Kolehmainen puh: +358(0)295 424 000 (vaihde)
https://www.raja.fi/ajankohtaista/tietoa/tiedotteet/1/0/luvaton_valtakunnanrajan_ylitys_kuusamossa_80194
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 578
 • Liked: 33534
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Kolme miestä tuli pusikoita pitkin itärajan yli Suomeen ja haki turvapaikkaa

X

Kyseessä on ensimmäinen laittoman maahantulon tapaus Venäjältä Suomeen Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella tänä vuonna.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006704349.html

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 415
 • Liked: 42757
 • Boomer
^ Olivat kai matupuskaradiosta kuulleet, että Hölmölän sisäministeri aikoo antaa kaikkien jäädä ilmaiseen elämään, turvapaikkastatuksella tai ilman.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
Alkuperäinen tiedote kokonaisuudessaan ilman tekijänoikeuksien pelkoa.

Lainaus
29.10.2020 16.01

Luvaton rajanylitys 29.10.2020 Venäjältä Suomeen Tohmajärvellä

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii kolmen henkilön epäiltyä luvatonta rajanylitystä Venäjältä Suomeen Tohmajärven Värtsilän alueella.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto otti kiinni 29.10.2020 aamulla kolme mieshenkilöä, joiden epäillään tulleen luvatta jalkaisin maastorajan kautta Venäjältä Suomeen Tohmajärven Värtsilän alueelta. Henkilöt otettiin kiinni rajavartioston partion toimesta rajan läheiseltä tiestöltä. Henkilöt ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta.

Kyseessä on vuoden 2020 ensimmäinen laittoman maahantulon tapaus Venäjältä Suomeen Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista.

Tapahtumaan liittyen rajavartiosto on ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.

Lisätietoja antaa tutkinnanjohtaja, kapteeni Matti Kettunen, puh. 0295 423 021
https://www.raja.fi/ajankohtaista/tietoa/tiedotteet/1/0/luvaton_rajanylitys_29_10_2020_venajalta_suomeen_tohmajarvella_80875
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
Lainaus
Srilankalaisten laiton matka paljastui Vaalimaalla

21.10.2021 13.50
Tiedote

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö epäilee kahta Sri Lankan kansalaista väärennyksestä. Molemmat epäillyt esittivät toisille henkilöille kuuluvat asiakirjat, joissa molemmissa oli lisäksi väärä Schengen-maastalähtöleima.

Rikosepäily paljastui Vaalimaan rajanylityspaikalla lauantaina 25.9.2021, kun kaksi srilan-kalaista henkilöä saapui Venäjältä Suomeen linja-auton kyydissä. Srilankalaiset nainen ja mies esittivät maahantulotarkastuksessa Schengen-alueelle oikeuttavina matkustusasia-kirjoina Sri Lankan passit ja Kreikan oleskeluluvat.

Maahantulotarkastuksen yhteydessä rajatarkastajat havaitsivat, etteivät passeissa olevat Kreikan Ateenan Schengen-maastalähtöleimat vastaa aitoa leimaa. Sen lisäksi voitiin epäillä, että matkustusasiakirjat esittäneet srilankalaiset eivät ole henkilöitä, joille asiakir-jat on todellisuudessa myönnetty. Srilankalaiset otettiin kiinni väärennyksestä epäiltyinä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että matkustusasiakirjoihin oli luotu väärillä Ateenan maastalähtöleimoilla harhaut-tava kuva siitä, että Kreikasta olisi lennetty Sri Lankaan elokuun alussa. Srilankalaiset oli-vat saaneet asiakirjat käytettäväksi laitonta matkaa varten Sri Lankassa rahallista korvaus-ta vastaan. Srilankalaiset olivat saapuneet Venäjälle Moskovaan syyskuun puolivälissä ja pyrkineet jatkamaan matkaansa Moskovasta lentäen Wieniin. Lentomatka oli kuitenkin estetty. Lisäksi esitutkinnassa selvisi, että Sri Lankan passeihin oli hankittu aidot Venäjän turistiviisumit henkilöiden omilla valokuvilla.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön esitutkinnan aikana srilankalaiset myönsivät käyttäneensä toisille henkilöille kuuluvia matkustusasiakirjoja. Henkilöt olivat vangittuina esitutkinnan aikana ja hakivat myöhemmin turvapaikkaa Suomesta.
https://raja.fi/-/srilankalaisten-laiton-matka-paljastui-vaalimaalla
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 415
 • Liked: 42757
 • Boomer
^ Kelan ja migrin seireenin kutsu kaikuu yli koko kolmannen maailman. VMP.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 690
 • Liked: 22216
 • Blues for Allah
Reilut 1300 kilsaa piikkilanka-aitaa on pieni maksu siitä, että otamme maahan vastaan  kymmeniä tuhansia  "pakolaisia".
Venäjä testaa nyt rajojen heikkoutta  Valko-Venäjän kautta.

Äkkiä NATOon, tai olemme vain vihervassareiden unelma muslimivaltiosta tulevaisuusessa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 730
 • Liked: 4385
En ole mikään erityinen Putin-fani, mutta ainakaan siellä osataan rajavalvontaa ja hemmetin hyvä, että yhteistyö sujuu hyvin.

 Toisaalta Venäjällä on oma lehmä ojassa, kun näkevät Ruotsalaisten suunnitelmalliset massakuljetukset Suomeen. Jos raja vuotaisi Suomen ja Venäjän välillä yhtä hienosti kuin Suomen ja rakkaan länsinaapurimme välissä, niin afgaanien ooppiumille kyllä kehittyisi kunnon jakelujärjestelmä Venäjän markkinoille. Ruotsista Suomeen ja Venäjälle.

Erityinen kunnia maastossa liikkuville rajavalvojille, s@@tanan kovia tyyppejä. Minulla on ollut onni ja kunnia toimia yhden nykyisen rajavalvonnassa toimivan henkilön partio-ohjaajana varmaan sen kymmenisen vuotta. Siinä ajassa kyllä näki, että mistä puusta tämä yksilö on veistetty.

Hänelle ei mussuteta, hän ei anna tuumaakaan periksi ja kyyti on tarvittaessa kylmää. Hänelle kun antaa vain puukon, niin tulee metsästä viikon jälkeen parisen kiloa lihavampana.

Ne on ihan uskomattomia juttuja, mitä hän kertoilee. Sijoituspaikkaansa en ole kysynyt, koska vastaus olisi kuitenkin "metsä."

Ekan kerran hän tuli sudenpentukokoukseen, niin kiinnitin jo silloin huomiota. Meillä sudenpentuohjaajilla oli sanonta "Joidenkin lasten nimet oppii nopeammin kuin toisten." Tämän henkilön kohdalla erittäin positiivisessa mielessä näin tapahtuikin.

Että kiitos rajavalvojille, häpeä poliitikoille. Vaihtaisivat joskus rooleja vaikka viikoksi, niin ehkä jotain saataisiin aikaan.

(Hykerryttävä ajatus näystä, jossa viisikolle annettaisiin tylppäkärkiset suojapuukot käteen. Kartta ja kompassi ja merkinnät, missä on seuraava lepopiste. Pudotetaan pimeälle metsätielle. Hyvää matkaa ja nähdään x kilometrin etäisyydellä viikon kuluttua.

Siinä arvoisa pääministerimmekin voisi havahtua, mitä heidän "maailma auki kaikille" tarkoittaa.)

Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.