Kirjoittaja Aihe: 2021-01-19 Hiipuviin pikkukuntiin lukiolaisia Uzbekistanista (taustalla Vesterbacka)  (Luettu 25122 kertaa)

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 581
Kommunatsi Kiina sillä on selän takana peesaamassa rahoineen joka bisneksessä tällä hetkellä. Tunnelit yms..
 Veronmaksajat kouluttaa niiden tulevia yritysvakoilijoita ja muita yhteiskuntaan soluttautujia täällä kenenkään muka tajuamatta yhtään mitään, mistä todellisuudessa on kysymys.
Vesterbacka tekee duunejaan ihan muiden etu mielessään kuin Suomalaisten ja Länsimaisen sivistysyhteiskunnan yleensä.

Sellaisia ei tänne haluta.


Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 983
 • Liked: 2322
 • Panda nimeltä Kallan.
Lainaus käyttäjältä: writer Suomalaiset veronmaksajat maksaa Vietnamilaisten ja Uzbekistanilaisten lukion eli noin 20 000 euroa valtionosuuksina kolmesta vuodesta ja näemmä [quote
asuminen
on ilmaista myös.
Tuleeko toi KELA:lta vai maksaako kunnat?

Saavatko nämä tulijat myös oikeuden opintotukeen ja opintolainaan?
[/quote]

Oman kokemukseni mukaan joillain perusteella ulkkariopiskelijat saavat asumistukea, en ihmettelisi jos eivät saisi opintolainaakin.

On tää eriskummallista että raahataan tänne porukkaa meidän maksettaviksi ja myönnetään näille samaan syssyyn viiveellä äänioikeuskin kunnallisvaaleihin. Vihervassarit ja kokoomus toki tykkää kun halpatyövoimaa saadaan roudattua sisään paskastanioista (sisältää Vietnamin ja vastaavat).
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 936
 • Liked: 10446
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vesterbackan bisneksissä on hieman epäselvyyksiä Vironkin puolella.

Lainaus
Toteutuessaan Suomenlahden ali kulkeva rautatietunneli on vähintään 15 miljardin euron projekti, joten sen taustayrityksen jättäminen retuperälle herättää Virossa kummeksuntaa.

--

Finest Bay Area Development Estonia OÜ:llä ei ole Virossa kiinteää toimitilaa, joten ainakin toistaiseksi sitä voi pitää pöytälaatikkofirmana. Sen osakepääoma on pienin mahdollinen, 2 500 euroa.

https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/peter-vesterbackan-tunnelihankkeen-viron-yhti%c3%b6-on-laiminly%c3%b6nyt-raportointivelvoitteensa-jo-vuosia-t%c3%a4ss%c3%a4-selitys/ar-AANRXFU?li=AA59AD&ocid=mailsignout

No on kyllä aika hämmentäviä lukuja. Siis firmalta puuttuu noin kuusimiljoonakertaisesti se mitä on, siis ei kuutta miljoonaa euroa, vaan kuusimiljoonakertaisesti. 2500 ja 15 000 000 000. Liekö ihan maailmanennätys? ???

Toinen juttu on sitten tuo mitä on, 2500 euroa. Yhden hengen putkiasennusfirmallakin on enemmän pääomaa sidottuna firmaan. Pieni vanha pakettiauto, ja muutama ammattilaistyökalu, jo riittäisi tuohon. Tunneliprojekti kuitenkin olisi toteutuessaan Viron historian suurin yksittäinen rakennusprojekti, ei siis pelkästään nykyisen itsenäisen Viron, vaan kaikkien aikojen, mukaanlukien Neuvostoliiton aika, ja sitä edeltäneet ajat. Yhden raksaäijän putkifirmaltakin siis löytyisi enemmän pääomaa tunnelin toteuttamiseen. ???Kirjoitusvirhe korjattu.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2021, 21:54:17 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

mck

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 65
Luumäellä ollaan myös kiinnostuneita:

Luumäki sai vihdoin sivuilleen aikaiseksi 17.3. pidetyn sivistyslautakunnan kokouksen pöytäkirjan.
Lainaus
-----
Ehdotus Sivistystoimenjohtaja Kai Könönen
Sivistyslautakunta keskustelee pilottihankkeesta. Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Esittelijän kokouksessa antama päätösehdotus:
Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle lukiopilottiin osallistumista syksyllä 2021. Lukio ottaa kaksi Finest Future Oy:n välittämää uzbekistanilaista tai vietnamilaista opiskelijaa varsinaisiksi opiskelijoikseen.

Päätös
Sivistyslautakunta päätti keskustelun jälkeen esittää kunnanhallitukselle lukiopilottiin osallistumista syksyllä 2021. Lukio ottaa kaksi Finest Future Oy:n välittämää uzbekistanilaista tai vietnamilaista opiskelijaa varsinaisiksi opiskelijoikseen.

http://kokoushallinta.luumaki.fi/DynLuu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021579-2

Seuraavaksi asiaa käsitellään sitten kunnanhallituksessa 29.3:
http://kokoushallinta.luumaki.fi/DynLuu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021575-5
Linkki Pöytäkirjoihin ei enää toimi (mulle näkyy vain liitteen mukaiset ptk:t)?
Miten tuo asia on edennyt?
@Kemolitor
« Viimeksi muokattu: 08.09.2021, 22:54:01 kirjoittanut mck »

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 982
 • Liked: 3727
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Eikös tämä täytä ihmiskaupan tunnusmerkit? Kauppias kerää voitot taskuunsa ja bulvaanina toimiva kunta saa tukia. Lasku tulee meille eli valtiolle.
Absurdi keino tekohengittää kuntarakennetta yksityiselle firmalle maksetuilla palkkioille. Eivätkö kunta ja lukio voisi houkutella vähemmän eksoottisia kielipuolia valtion piikkiin. Lukiot Suomessa voisivat kilpailla oppilaista kotimaassakin tarjoamalla samat edut, kuten ilmainen täyshoito ja taatusti turvallinen ja rauhallinen opiskeluympäristö!
No shit Sherlock!

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 936
 • Liked: 10446
 • Manner-Suomen Tasavalta
Muokaus: tästä olikin parempi keskustelu paremmassa ketjussa, joten poistin viestini, jatketaan Työvoimapula-ketjussa.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2021, 22:02:51 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 81
 • Liked: 148
YLE Kaakkois-Suomi on käynyt haastattelemassa Rautjärven lukioon saapuneita uzbekistanialaisia opiskelijoita linkki Yle areenaan alla). Ovat opettajat sekä tulleet opiskelijat hyvin tyytyväisiä tietenkin. Ja yllättäen molemmat tulleet nuoria miehiä.
Kunta aikoo jatkaa ulkomaisten opiskelijoiden hankintaa myös ensi vuonna.

https://areena.yle.fi/1-50987718

En ihmettele kuntapäättäjien hinkua haalia opiskelijoita lukioonsa, koska muutoin "suljettu / закрыто" lappu on pian ovessa ja opettajat sekä rehtori saisivat etsiä uutta työpaikkaa.
Esim. vuonna 2020 Rautjärven lukioon haki ensisijaisesti ainoastaan kaksi (!!!) opiskelijaa.  (lähteenä https://www.prsanomat.fi/uutiset/item/1532-rautjarven-lukioon-hyvaksytyilla-korkea-keskiarvo )

Melkoisen kestämätöntä meininkiä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 689
 • Liked: 94626
Yle: 15 ulkomaalaista nuorta saapui pikkulukioihin Suomeen pelastaakseen ne – ainakin yksi lukioista on toistaiseksi turvassa 22.10.2021

Uzbekit (kotimaan keskitulot alle 100 250 euroa/kk) loikkasivat urhoollisesti elintasokuilun yli Suomeen ottamalla vastaan suomalaisten heille kustantaman maksuttoman opiskelun ja asumisen. Kiitos Elyorbek ja ja Javohir, kiitos Peter Vesterbacka ja kiitos toimittaja Marika Anttonen.

Lainaus
Miltä kuulostaisi opiskella puoli vuotta vierasta kieltä ja muuttaa sen jälkeen uuteen maahan opiskelemaan tuolla kielellä?

16- ja 15-vuotiaat Elyorbek Rayimov ja Javohir Zokirov muuttivat kuukausi sitten Suomeen Uzbekistanista. He opiskelevat parhaillaan Etelä-Karjalassa, Rautjärven lukiossa. Opintosuunnitelma on sama kuin paikallisilla nuorilla ja oppitunnit ovat suomeksi.

Miltä kuulostaisi opettaa puoli vuotta suomea opiskelleita uzbekkeja normaalin työn päälle?

Lainaus
Toisen asteen opiskelijoiden määrän ennustetaan vähenevän tulevaisuudessa merkittävästi Suomessa. Esimerkiksi Rautjärven lukiossa aloitti viime vuonna kolme uutta opiskelijaa. Historian pienin aloitusmäärä säikäytti kuntapäättäjät.

Lukio halutaan ehdottomasti säilyttää Rautjärvellä, mutta jokaisella luokalla pitäisi olla vähintään kymmenen oppilasta, jotta lukion toiminta olisi taloudellisesti kannattavaa. Lukion tulevaisuus on lähivuosina vaakalaudalla, jos lisää opiskelijoita ei saada.

Tänä vuonna tavoite täyttyi nipinnapin, sillä aloittajia oli yhteensä 11. Ilman kahta uzbekkinuorta se ei olisi onnistunut.

Onko järki jotenkin kortilla? Rahoitus olisi voitu järjestää tehokkaammin suoraan lopetusuhan alaisille lukioille niin, että se olisi mennyt oikeaan paikkaan ja verovaroja olisi kulunut vähemmän.

Lainaus
Finest Future -konsulttiyritys haluaa pelastaa pienet lukiot tuomalla opiskelijoita ulkomailta.

– Oppilasmäärät ovat puolittuneet vuosien aikana, meillä jää 20 000 opiskelupaikkaa lukioissa vuosittain täyttämättä. On huonoa resurssien käyttöä, kun sinne on kuitenkin varattu seinät ja opettajat. Pyöritämme koulujärjestelmää käytännössä puolella teholla, sanoo Angry Birds -pelin markkinoijanakin tunnettu Peter Vesterbacka.

On järjetöntä resurssien käyttöä rahoittaa ulkomaalaisten opiskelua ja Peter Vesterbackan rikastumista.

Lainaus
Samaan aikaan, kun lukioiden opiskelijamäärät vähenevät, Suomea piinaa työvoimapula. Tuomalla ulkomaalaisia opiskelijoita Suomeen halutaan helpottaa samalla myös työntekijäpulaa, sillä opiskelijoiden toivotaan jäävän asumaan Suomeen pysyvästi.

On järjetöntä resurssien käyttöä rahoittaa ulkomaalaisten opiskelua toivoen, että he ehkä aikanaan "helpottavat työvoimapulaa". Ei ole mitään takeita, että ulkomaalaisista tulisi nettomaksajia edes Suomeen jäädessään. Päinvastoin, mitä parempi veronmaksaja, sitä todennäköisemmin hän häipyy Suomesta valmistuttuaan.

Kukaan ei ole esittänyt siihen viittaavia laskelmia, että Vesterbackan hanke tosiaan hyödyttäisi Suomea. Itse asiassa ei ole esitetty minkäänlaisia laskelmia.

Lainaus
Vesterbackan mukaan Suomessa myös herättiin siihen, että jos suomalaisiin yliopistoihin halutaan saada kansainvälisiä opiskelijoita, heidät pitää tavoittaa paljon nykyistä aikaisemmin.

– Menetämme paljon potentiaalisia nuoria, koska esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa nuoret muuttavat opiskelemaan ulkomaille jo paljon aikaisemmin kuin vasta korkeakouluiässä, Vesterbacka sanoo.

Vielä muutama vuosi sitten Vesterbacka uhosi, että hän tuo Suomeen sormia napsauttamalla 80 000 korkeakouluopiskelijaa, joiden kotimaat maksavat heidän opiskelunsa Suomelle. Tätä mainostettiin koulutusvientinä, joka toisi Suomeen valtavasti rahaa, miljardikaupalla.

Nyt suunnitelmaa on päivitetty siten, että Suomeen tuodaan lukiolaisia, joiden vuosia kestävän opiskeluputken maksavat veronmaksajat. Luvassa onkin luvattujen koulutustulojen sijaan kustannuksia ja hukkaan heitettyä rahaa.

Ei tullut luvattua takkia, liivejä tai edes kukkaroa, vaan räätäli Vesterbacka varasti housutkin jalasta.

e: Toisen lähteen mukaan keskimääräinen bruttokuukausipalkka olisi Uzbekistanissa 252 euroa
« Viimeksi muokattu: 22.10.2021, 22:15:29 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 523
 • Liked: 1195
Tuosta Roopen jutusta Ylen teksti:

Lainaus käyttäjältä: Yle
Toisen asteen opiskelijoiden määrän ennustetaan vähenevän tulevaisuudessa merkittävästi Suomessa. Esimerkiksi Rautjärven lukiossa aloitti viime vuonna kolme uutta opiskelijaa. Historian pienin aloitusmäärä säikäytti kuntapäättäjät.

Lukio halutaan ehdottomasti säilyttää Rautjärvellä, mutta jokaisella luokalla pitäisi olla vähintään kymmenen oppilasta, jotta lukion toiminta olisi taloudellisesti kannattavaa. Lukion tulevaisuus on lähivuosina vaakalaudalla, jos lisää opiskelijoita ei saada.

Miksi ihmeessä jossain käpykylässä pitää olla lukio ja toiseksi, mikään lukio ei ole "taloudellisesti kannattava". Yleensä hieno periaate "lukio halutaan säilyttää" kääntyy melko sujuvasti siihen, että opettajat ja muu henkilökunta pelkäävät joutuvan työttömiksi ja menee sormi suuhun opettajilta miten ne asuntolainat nyt sitten lyhennetään, kun lukio lakkautetaan.

Vaikka ymmärrän tuon yksilötasolla, niin koko touhun kääriminen jonkinlaiseen kansantalouden pelastamispaketiksi on kyllä taas suurta kusetusta. Muutenkin, lukioiden tehtävä ei ole elättää syrjäkylien opettajia, vaan jotain muuta.

edit: jossain Rautjärvellä asuntolainat ei lienee ongelma, mutta yleisesti tarkoitin.
« Viimeksi muokattu: 22.10.2021, 22:28:48 kirjoittanut Augustus »

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 522
 • Liked: 28520
 • Paalutetaan sananvapaus!
Tämän bisneksen logiikalla voitaisiin itse asiassa perustaa kokonaan uusia lukioita eri puolille Suomea - sellaisiinkin kuntiin, joissa lukiota ei välttämättä ole koskaan ollutkaan. Opiskelijat saataisiin vaikka Uzbekistanista. Profit!

Vai olisiko sittenkin niin, etteivät päättäjät ole miettineet tätä kuviota ihan loppuun asti?
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Tagit: