Kirjoittaja Aihe: 2021-01-19 Hiipuviin pikkukuntiin lukiolaisia Uzbekistanista (taustalla Vesterbacka)  (Luettu 74422 kertaa)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 764
 • Liked: 15611
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Jos Suomessa on jotain liikaa, niin juuri lukiolaisia on jo liikaa. Huomattavasti suuremman osan ikäluokista pitäisi mennä ammattikouluihin.
qui non est mecum adversum me est

Hippo

 • Vieras
Eikö samalla menetelmällä voisi pelastaa lakkauttamisilta myös pienet kyläkoulut.

Annetaan vähintään10-lapsisille perheille oleskeluluvat ja sosiaaliturva.
Luulisi tulijoita riittävän.   :silakka:

Hyvä idea! 👍Käännän tämän viestin Vesterbackalle, eiköhän väkeä ala valumaan pian.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Lainaus
Ennen lukio-opintoja Suomessa opiskelijat opettelevat suomen tai ruotsin, jotta he jäisivät tänne pysyvästi.
Käy niin kuin arvasinkin/arvasimmekin, lukion jälkeen vielä korkeakoulu.
Ei tätä ole tarvinnut arvata, kun tämä on ollut kaikille selvä juttu ilman arvaamista. Ei kai kukaan kuvitellut, että näiden ulkomaalaisten lukio-opiskelijoiden on tarkoitus jättää opinnot lukio-opintoihin?Vesterbacka suhtautuu kielteisesti persuihin juuri tuollaisten juttujen takia.

Tottakai. Ritaluomakin suhtautuu kielteisesti Hämeenlinnan valtuuston perussuomalaisiin täysin vastaavasta syystä.
Ottaahan se itsekutakin pattiin , jos omiin valtionosuuskikkailuilla pelaamisiin joku suhtautuu nuivasti.
Tässä vaan pitäs esittää todisteet tuon väitteen puolesta. Kämyskenessä voi riittää pelkät väitteet ilman todisteita, mutta muualla väitteiden tueksi kaivataan todisteitakin.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Vesterbackalta löytyy näköjään myös viritys nimeltä AfriProEdu:
https://afriproedu.com/

Tai siis ainakin Finest Future on kovasti tässä mukana.

Ilmeisesti suunnattu ensisijaisesti Nigerialaisille, tarkoituksena antaa heille (pientä nimellistä korvausta vastaan tietysti) suomen kielen opetusta, jotta he voisivat sitten opiskella Suomessa.

Lainaus
𝙰𝙵𝚁𝙸𝙿𝚁𝙾 𝙰𝙽𝙳 𝙵𝙸𝙽𝙴𝚂𝚃 𝙵𝚄𝚃𝚄𝚁𝙴, 𝙰𝙵𝚁𝙸𝙲𝙰𝙽 𝚃𝙾𝚄𝚁 𝚃𝙾 𝙿𝚁𝙾𝙼𝙾𝚃𝙴 𝙵𝙸𝙽𝙽𝙸𝚂𝙷 𝙻𝙰𝙽𝙶𝚄𝙰𝙶𝙴 𝙿𝚁𝙾𝙶𝚁𝙰𝙼 𝚃𝙾 𝙰𝙵𝚁𝙸𝙲𝙰𝙽 𝚂𝚃𝚄𝙳𝙴𝙽𝚃𝚂 𝚃𝙾 𝙰𝙲𝙲𝙴𝚂𝚂 𝙵𝚁𝙴𝙴 𝙴𝙳𝚄𝙲𝙰𝚃𝙸𝙾𝙽 𝙸𝙽 𝙵𝙸𝙽𝙻𝙰𝙽𝙳.

With AfriProEdu, we are able to provide educational services that enable students to study Finnish online in their respective countries for 6-7 months.

Finest Future is an organization based in Finland designed to provide Finnish language programs to international students.

AfriProEdu is a partner to Finest Future providing these educational services to Africa.
AfriProEdu invited Finest Future representatives ( Mr. Peter Vesterbacka the chairman of Finest Future and creator of Angry birds and Slush together with Mr. Tuomas Tiillikainen the COO and Co-Founder of Finest Future) to an African tour to promote the Finnish language program and create awareness about the Finnish Education.

AfriProEdu , Finest Future and Epsa27 visited the ambassador of Finland to Namibia Leena Viljanen to discuss more opportunities and strengthen the 152 years the bilateral relationship between Finland and Namibia via education and we also visited the minister of Lower Education in Namibia, Honourable Ester Anna Nghipondoka who was excited about our projects and now we have an ongoing project between Finest Future + AfriProEdu + Namibian Ministry of Education.

The visit to Nigeria, was a seminar done with various individuals, startup founders, and organizations like Ambitious Nigeria ( a civil organization connecting Nordic and African youths to collaboratively solve the SDGs) , and create awareness of studying the Finnish language and also, starting a business in Finland.

https://www.facebook.com/AfriProEdu/

Sivuston kautta voi ilmeisesti hakea lainaa osallistuakseen kielikoulutukseen:
https://afriproedu.com/apply-loan

Kysymyksistä löytyy mielenkiintoinen kohta:
Lainaus
Are the students allowed to work part time?

Yes, in Finland students are allowed to work part-time from the age of 15 years old. This arrangement helps to cover most (if not all) of the living costs. Students may work maximum 25 hours/week in the school time and maximum 40 hours/week during summer holiday. Many Finnish students have part-time jobs to experience the work environment already since High School.

https://afriproedu.com/faq

Jos ensinnäkin onnistuu pikkupaikkakunnalta alaikäisenä löytämään työpaikan, niin on taatusti erittäin haastavaa käydä lukiota vieraalla kielellä ja samalla käydä töissä 25 h / viikko. Mutta tämähän se varsinainen täky taitaa köyhille nigerialaisille olla. Lapsi Suomeen ja töihin, rahat sitten kotiin.

AfriProEdu lupaa pääsyn lukioon tai ammattikouluun Suomessa:
Lainaus
We provide access to secondary education schools in Finland meaning you are either coming to Finland for a High School program ( Age limit: 14-17 years old ) or Vocational School Program ( Age limit: 18 years and above )

https://afriproedu.com/about-us

Mikä mielenkiintoisinta, yritys ilmoittaa osoitteekseen Lotankatu 3, Espoo.
« Viimeksi muokattu: 25.04.2023, 14:04:46 kirjoittanut Kemolitor »

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Kinnulassa on satsattu kunnolla Vesterbackan tarjontaan:

Lainaus
Kinnulan lukiossa opiskelee myanmarilaisia, venäläisiä ja vietnamilaisia nuoria: heitä on ykkösvuosikurssilla enemmän kuin suomalaisia
30.3.2023

Pienten lukioiden opiskelijakatoa on yritetty paikata muun muassa ulkomailta tulevilla opiskelijoilla.

Keski-Suomessa esimerkiksi Kinnulan lukiossa opiskelee viisi venäläistä, kaksi vietnamilaista ja neljä myanmarilaista, yhteensä 11 ulkomaalaista. Ensimmäisellä vuosikurssilla on kaikkiaan 21 opiskelijaa, joista 10 on suomalaisia. Lisäksi kevään ajan lukiossa on yksi vaihto-opiskelija.

Vietnamilaiset ja myanmarilaiset ovat tulleet viime kesänä Suomeen opiskelijoita houkuttelevan yrityksen Finest Futuren kautta.

Lukion rehtori Aino-Kaisa Yrjänä kertoo, että osa on tullut Kinnulaan opiskelemaan tosissaan. Osa harjoittelee suomalaisia opiskelutaitoja.

Joillekin valinnanvapaus on haasteellista. Kun meillä kerrotaan, että nämä tehtävät tulisi tehdä, mutta ei sanota että nämä on pakko tehdä, on joillekin vaikeaa.

Yrjänän mukaan suurin osa jatkaa lukio-opintojaan Kinnulassa, mutta muutamalle ulkomaalaiselle nuorelle pohditaan, mikä olisi heille sopivampi opiskelupaikka.

Kinnulan lukiossa opiskelee yhteensä 32 nuorta, joista abiturientteja on neljä.

Yle: Kinnulan lukiossa opiskelee myanmarilaisia, venäläisiä ja vietnamilaisia nuoria: heitä on ykkösvuosikurssilla enemmän kuin suomalaisia

Laatu ei olekaan sitten ollut aivan Vesterbackan lupailemaa huipputasoa. Mitenkähän sitten jos määrät vain kasvavat, tuleeko aina enemmän näitä pohdintoja sopivammasta opiskelupaikasta. Ja mikä se sopivampi opiskelupaikka mahtaisi olla?
« Viimeksi muokattu: 25.04.2023, 14:52:12 kirjoittanut Kemolitor »

sutki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 1462
Kinnulassa sijaitsee myös Sammalpeuhojen Perhekoti Oy joka on Wikipedian mukaan  ollut vuonna 2016 eniten yhteisöveroa maksaneiden yritysten listalla  3.sijalla (?). Kai joku heistäkin on tuontioppilas lukiossa?
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kinnula

Kinnulan kunnanaltuustossa on 15 paikkaa joista Keskustalla 10,  SDP:llä 3 , Kokoomuksella 1 sekä PS 1.

Onko täällä ketään Kinnulalaisia? Mitä fiddyä siellä tapahtuu? Kannetaanko siellä vettä kaivoon ja valoa tupaan säkeissä?
Kenen työpaikkoja siellä suojellaan?

Eikö olisi järkevämpää maksaa kinnulalaisten nuorten mopoautot ja yhdistää lähikuntien voimavarat?
Li Andersson 2.4.2023:  ”Vituttaa kuin pientä eläintä” :():

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 389
 • Liked: 16045
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kinnulassa on satsattu kunnolla Vesterbackan tarjontaan:

Lainaus
Kinnulan lukiossa opiskelee myanmarilaisia, venäläisiä ja vietnamilaisia nuoria: heitä on ykkösvuosikurssilla enemmän kuin suomalaisia
30.3.2023

Pienten lukioiden opiskelijakatoa on yritetty paikata muun muassa ulkomailta tulevilla opiskelijoilla.

Keski-Suomessa esimerkiksi Kinnulan lukiossa opiskelee viisi venäläistä, kaksi vietnamilaista ja neljä myanmarilaista, yhteensä 11 ulkomaalaista. Ensimmäisellä vuosikurssilla on kaikkiaan 21 opiskelijaa, joista 10 on suomalaisia. Lisäksi kevään ajan lukiossa on yksi vaihto-opiskelija.

Kinnulassa voidaan poksauttaa kuohujuoma auki: väistönvaihto ei ole enää teoria, vaan jo toteutunut historiallinen tapahtuma. :o ??? Tosin vielä vain yhdessä ikäluokassa, ja eiväthän nuo tuonne jää, joten ajan kanssa palattaneen takaisin mälsään impivaaraan. :'(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Huittisissa tulee lisäkuluja kansainvälistymisestä, mutta toisaalta kansainvälistymisen tuomaa lisäarvoa ei voi rahassa mitata:

Lainaus
§ 64 Lukion kansainvälisten oppilaiden asumisen järjestäminen
Kaupunginhallitus 17.4.2023 § 64

Nuorten ikäluokkien pienentyessä kansainväliset opiskelijat ovat yksi keino vahvistaa lukion elinvoimaa ja turvata osaltaan huittislaisille nuorille laadukas lähilukio. Lukiot osana koko koulutusjärjestelmää ovat myös tulevassa Suomen hallitusohjelmassa tarkastelun alla johtuen toisaalta ikäluokkien nopeasta pienenemisestä ja toisaalta kasvavasta työvoimapulasta.

Huittisten kaupungin strategiassa tavoitellaan lukion toimintaedellytysten turvaamista ja kansainvälistä opiskelijayhteistyötä. Vuoden 2023 toiminnalliseksi tavoitteeksi on asetettu lukion kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin vahvistaminen siten, että kansainvälisten opiskelijoiden määrä nousee kuluvalla valtuustokaudella 15 opiskelijaan / ikäluokka. Viime syksynä lukiossa aloitti yhdeksän opiskelijaa, joista kaikki jatkavat opiskeluaan myös tulevalla lukukaudella. Kuluvan kevään haun perusteella lukiossa olisi lisäksi aloittamassa 10 uutta kansainvälistä opiskelijaa. Lukion valtionosuudet maksetaan opiskelijamäärien mukaisesti, myös kansainvälisistä opiskelijoista. Lukion valtionosuusjärjestelmä riittää kattamaan toiminnan kustannukset, kiinteistö-, ict- ja ruokailukustannuksia katetaan osin kaupungin rahoituksella.

Ensimmäinen vuosi kansainvälisten opiskelijoiden kanssa on ollut työläs, mutta tuloksellinen. Toimintamallia nuorten sopeuttamiseksi suomalaiseen kulttuuriin ja huittislaiseen toimintaympäristöön on kehitetty pääosin lukion omana työnä ja Valpas-koordinaattorin avulla. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille Huittisten kaupunkiasunnot pystyi yhteistyössä lukion henkilöstön kanssa organisoimaan kalustetut asunnot, joiden vuokratasossa on huomioitu kalustus. Asumisjärjestelyihin on tehty pieniä muutoksia vuoden aikana. Suurin osa nuorista asuu soluasunnoissa, joiden vuokra on kohtuullinen. Nuoret (perheet) kustantavat Huittisissa itse asumisensa. Osa kansainvälisiä opiskelijoita ottavista kunnista tukee nuorten asumista riippuen kuntien asuntotilanteesta ja vuokratasosta.

Haasteeksi Huittisissa kansainvälisten oppilasmäärien kasvaessa tulee juuri asuminen ja asuntojen kalustaminen. Kaupungin vuokra-asuntojen vuokrausaste on yli 90 sekä yksityisillä markkinoilla että Huittisten kaupunkiasunnoilla. Huittisten kaupungin asuntopoliittinen linjaus on ohjannut Huittisten Kaupunkiasuntoja vähentämään asuntojen määrää ja keskittymään talojen saneerauksissa harvoihin kohteisiin. Saneeraus nostaa asunnon vuokraa. Kalustettuja asuntoja ei lähtökohtaisesti ole saatavilla. Kalustaminen lisää kustannuksia, vaikka hyödynnettäisiinkin mahdollisimman paljon hyväkuntoista lahjoitus ja kierrätystavaraa. Opiskelijoille hinnaltaan ja sijainniltaan sopivia asuntoja ei juuri ole. Näin ollen, mikäli kansainvälisille lukion opiskelijoille voidaan varmistaa asunto, on soveltuvat vapautuvat asunnot varattava ja kalustettava. Mikäli asunnon vuokraan ei lasketa kalusteista lisäkustannusta, jää kuukausivuokra opiskelijalle kohtuulliseksi / mahdolliseksi. Opiskelija vastaa vuokrasta siitä alkaen kun hänen opiskelunsa alkaa, todennäköinen aloitusajankohta elokuu.

Kaupungille asuntojen varaamisesta ja kalustuksesta kertyy kustannuksia, joihin ei ole varauduttu talousarviota laadittaessa. Alustavan arvion mukaan asuntojen varaamiseen ja kalustamiseen on varattava 40 000 euroa vuosi. Toteutuminen riippuu syntyvistä todellisista kustannuksista, jolloin mahdollinen lisämääräraha voidaan anoa vasta syksyllä. Kalustuksesta syntyvä kustannusvaraus tulee tehdä myös seuraavan vuoden talousarvioon, sen jälkeen pystytään hyödyntämään osin jo ensimmäisenä aloittaneilta ja valmistuneilta vapautuvaa kalustusta.

Kaupunginhallitus kävi evästyskeskustelun lukion tilanteesta ja asumisen haasteista 20.3.2023 ja katsoi, että lukion kansainvälistä toimintaa tulee strategian mukaisesti tukea. Myös kaupungin asuntopoliittista linjausta tulee tarkastella myöhemmin. Vuokra-asuntopula ja yksityisen rakentamisen ja rahoituksen puute on tunnistettu ongelmaksi myös monessa muussa seutukaupungissa. Se asettaa jo todellisen esteen myös työvoiman saatavuudelle. Seutukaupunkiverkosto onkin käynnistänyt keskustelun ARA:n ja Kuntaliiton asiantuntijan kanssa voidakseen vaikuttaa valtion asuntopoliittiseen ohjaukseen pidemmällä aikavälillä.
Kaupunginjohtajan ehdotus

Kaupunginhallitus päättää, että

1. Huittisten kaupunki tukee lukion kansainvälisten opiskelijoiden asumisedellytyksiä maksamalla vuokran mahdolliselta asunnon varausajalta sekä kalustamalla asunnot.

2. asunnon varaamisesta päättää hallintojohtaja lukion rehtoria kuultuaan. Kalustuksen järjestämisestä vastaa lukion rehtori.

3. lisämääräraha kaupunginhallituksen käyttövaroihin anotaan syksyllä todellisten kustannusten selvittyä.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen.

https://huittinen-julkaisu.triplancloud.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=7&docid=7629

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 172
 • Liked: 8072
Seuraavaksi lähtee spostia valtioavustusten perään, kun näinkin merkittävällä asialla ollaan liikkeellä ja rahaa tarttis saada kaikkein haavoittumassa asemassa elämän turvaamiseksi.

Sitten opiskelijat muuttavat pk-seudulle halpa töihin ja tukien piiriin.

Kunta maksattaa valtiolla menot ja saa pidettyä taloutensa joten kuten pinnalla.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 250
 • Liked: 2787
Tuosta jäsen Kemolitorin lainaamasta Ylen jutusta poiminta:

Lainaus
...
Kotimaassaan nuoret opiskelevat suomen tai ruotsin kielen ja hankkivat suomalaista peruskoulua vastaavan oppimäärän. Suomessa he hankkisivat ylioppilastutkinnon pikkupaikkakuntien lukioissa.
...
Hmm, tuohan kuulostaa tosi hienolta ja upealta idealta, että  joku 14-16v teini ensin opiskelee suomen tai ruotsin kielen ja peruskoulun oppimäärän ja sitten tulee Suomeen opiskelemaan lukiossa.

Tosi hienosti ajateltu, mulla vaan tuli mieleen sellainen että suomalaisen peruskoulun oppilaista noin 0,0001% oppii vieraan kielen pänttäämällä vuodessa parissa (ei saa fuskata siten, että on ollut kaksikielisen perheen lapsi tai ollut kielikylvyssä päiväkodissa, sellainen on epäreilua)

Nykyään on näköjään maailma täynnä jotain kielineroja, on sitten kysymys työperäisestä maahanmuutosta tai vaikka lukiolaisista, ainoat kielellisesti aasiakin tyhmemmät opiskelijat löytyvät suomalaisesta peruskoulusta kantisten joukosta, kun kerran kieliä opiskellaan vuosikausia ja lopputulos on jotain epämääräistä rallienglantia(ruotsia). >:( :facepalm:


Hippo

 • Vieras
Saisiko uusi hallitus jotain rotia tähän touhuun? RKP:läinen opetusministerinä ei toki ole hyvä homma jos tätä pitäisi jotenkin suitsia.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 948
 • Liked: 16103
 • junior koodari
Vesterbacalla on muita kiireitä,,pitää 1,5 vuodessa saada toimiva tunneliyhteys Tallinaan,,on varmaan aloittanut omatoimisen lapioimisen Hernesaaren rannasta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/df160695-3fe0-4e5e-b405-2adcb934f1b8
Lainaus
Valmista kahdessa vuodessa?
Vesterbacka ja Valtonen siis aikovat rakentaa yksityisesti Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevan merenalaisen junaradan, joka Viron puolella yhdistyisi parhaillaan rakenteilla olevaan, Tallinnasta Keski-Eurooppaan kulkevaan Rail Balticaan eli Baltian rataan.

Helsinki–Tallinna-tunnelista on puhuttu jo vuosia, ja Vesterbacka on aloittanut hankkeen valmistelut jo vuonna 2017. Myös liput toistaiseksi rakentamattomalle radalle ovat jo myynnissä: meno-paluu 100 euroa, 50 euroa per suunta.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2023, 21:06:34 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Hippo

 • Vieras

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Lukiot ovat taas alkaneet, monella paikkakunnalla on saatu kylänraitille kansainvälisiä moniosaajia, valitettavasti vain osa jutuista on maksumuurin takana, joten vain alku näkyy.

Lainaus
Finest Futuren mukaan ”kourallinen” lukioita jäi ilman ulkomaalaisia opiskelijoita

Suosituimpia lukioita Finest Futuren kautta Suomeen lukioon hakevien keskuudessa ovat Mänttä, Forssa, Lauttakylä, Janakkala ja Pori. Kuhmon ja Puolangan lukiot jäivät ilman opiskelijoita.

Puolangan ja Kuhmon lukiot päättivät talven 2022-23 aikana hakea ulkomaalaisia opiskelijoita Finest Future -yrityksen kautta. Kumpikaan lukioista ei valitettavasti saanut ulkomaalaisia opiskelijoita. .....

https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/finest-futuren-mukaan-kourallinen-lukioita-jai-ilman-ulkomaalaisia-opiskelijoita

Lainaus
Pääkirjoitus 16.8.2023 | Ulkomaalaiset opiskelijat ovat lukiolaisille mahdollisuus oppia kansainvälisyyttä

Joroisten lukiossa on aloittanut opiskelunsa 37 opiskelijaa. Heistä 14 on ulkomaalaisia. Kuusi on ukrainalaisia ja venäläisiä, loput kahdeksan ovat tulleet pelialan yrittäjä Peter Vesterbackan Finest Future -yhtiön kautta. Tilanne on hieno mahdollisuus kansainvälistyä sekä suomalaisille että ulkomaalaisille opiskelijoille. Opiskelu yhdessä opettaa kulttuurieroista, mutta vielä enemmän siitä, mikä opiskelijoita yhdistää. Aikanaan ylioppilaina kaikki 37 ovat varmasti valmiimpia toimimaan kansainvälisesti, mistä on varmasti aikanaan hyötyä jatko-opinnoissa ja työelämässä.
-----
Koko juttu:
https://www.warkaudenlehti.fi/paakirjoitus-mielipide/6141930

Lainaus
Kangasniemen lukiossa aloitti tänä syksynä viisi opiskelijaa Vietnamista ja Australiasta – Mikä sai heidät muuttamaan Suomeen?

Nuorten suunnitelmissa on lukion jälkeen hakea opiskelemaan suomalaiseen yliopistoon.

Kangasniemen lukiossa aloitti elokuun lopussa viisi uutta kansainvälistä opiskelijaa. Heistä neljä on Finest Future -ohjelman kautta koko lukion Kangasniemellä suorittavia opiskelijoita. .....

https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/6198379

Lainaus
Sulkavalle hyvän koulutuksen vuoksi
-----
Iranilainen Melika Haghighi ja vietnamilainen Nguyen Vu Minh Khue, tuttavallisemmin Bonnie aloittivat elokuussa opiskelun Sulkavan lukiossa.

Haghighi kertoo aina halunneensa opiskella itsenäisesti ulkomailla.

– Näin mainoksen ulkomailla opiskelusta. Ajattelin, että Suomessa opiskelu on hyvä mahdollisuus. Etsin tietoa Suomen koulutusjärjestelmästä ja sain tietää, että Suomi on hyvä paikka nuorille. Ajattelin, että voin seurata tavoitteitani Suomessa paremmin, Haghighi taustoittaa.

Nguyen sai kuulla tädiltään mahdollisuudesta opiskella Suomessa. Täti työskentelee yrityksessä, joka tekee yhteistyötä ulkomaisia opiskelijoita Suomeen välittävän Finest Future -ohjelman kanssa.
-----
Sulkavan lukiossa opiskelee yhteensä kahdeksan vietnamilaista ja yksi iranilainen opiskelija. Vielä yksi vietnamilainen on aloittamassa opinnot lukiossa, kun maahantulolupa myönnetään.

Ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintonsa viime vuonna. Silloin lukioon saapui kaksi vietnamilaista ja yksi iranilainen.

– Yksi vietnamilaispoika joutui palaamaan perhesyistä kotimaahan ja iranilainen vaihtoi koulua opiskellakseen lisää suomea. Alkuperäisiä aloittaneita on jäljellä yksi, Sulkavan yhtenäiskoulun ja lukion rehtori Marttiina Sihvola kertoo.
-----
Koko juttu:
https://sulkavalehti.fi/2023/09/06/sulkavalle-hyvan-koulutuksen-vuoksi/

Hippo

 • Vieras
Lainaus
Finest Future -ohjelma toimii hyvin

Kansainväliset lukio-opiskelijat ovat saapuneet Sulkavalle Finest Future -ohjelman kautta. Ohjelman tarkoituksena tuoda ulkomailta opiskelijoita Suomeen erityisesti pieniin lukioihin, jotka kaipaavat lisää opiskelijoita...

...Sulkavalla on syntyvyyden laskemisen vuoksi ollut huolena, mistä opiskelijoita riittää.

– Meillä on tilat täällä, pätevät opettajat ja hyvät tukipalvelut. Opettaja opettaa omia opiskelijoitamme, mutta luokkaan mahtuu muitakin. Miksi emme hyödyntäisi sitä, Sihvola kysyy.

https://sulkavalehti.fi/2023/09/06/sulkavalle-hyvan-koulutuksen-vuoksi/

Tämä on se kohta mikä tässä bisneksessä eniten on pielessä. Tiloille järjestetään käyttöä ja opettajille töitä tuomalla materiaali ulkomailta. Rakenteita pidetään itseisarvoina ja ne pitää säilyttää vaikka ei olisi enää omaehtoista tarvetta.

Erityisen arveluttavaa on, että toisen asteen koulutuksen järjestäjät on valjastettu toimimaan kuvitellun tai todellisen väestövajeen korjaajiksi. Tällaiset toimet kun eivät lainkaan kuulu näiden virkamiesten toimenkuviin. Toisen asteen koulutuksen järjestäjät eivät ole vastuussa Suomen työvoimapulasta tai huoltosuhteesta siinä määrin, että olisivat velvoitettuja hankkimaan väestöä ulkomailta.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 389
 • Liked: 16045
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Kangasniemen lukiossa aloitti tänä syksynä viisi opiskelijaa Vietnamista ja Australiasta – Mikä sai heidät muuttamaan Suomeen?

Nuorten suunnitelmissa on lukion jälkeen hakea opiskelemaan suomalaiseen yliopistoon.

Minkälaiset oleskeluluvat näille on hankittu? Jos lukio on 3 vuotta niin 3 vuoden oleskelulupa? Vain onko saman tien annettu vaikka 5 vuotta, että lukion voi suorittaa hitaamminkin, ja sitten voi hakea korkeakouluun, ja kun lupa loppuu, uuden voi saada vetoamalla keskeneräisiin opintoihin?

Pelkällä suomalaisella lukiotodistuksella ei Suomessa vielä pääse töihin, ja muissa maissa vielä vähemmän. Jatko-opinnot ovat siis käytännössä pakolliset. Ja jos ja kun suomalaisen lukion todistusta ei hyväksytä ulkomailla, voi sillä hakea korkeakouluun vain Suomessa.

Lukion käyminen Suomessa voi siis olla täyttä ajan haaskausta, jos he kuitenkin joutuvat sen jälkeen poistumaan maasta, ja todistusta ei hyväksytä missään. 3 vuotta hukkaan, kielitaito tietysti paranee, mutta muuta et tästä saanut.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Posiolla ei oikein arvokala tarttunut täkyyn:

Lainaus
Putinin sota säikäytti pienen suomalaiskunnan toimiin – Tänä syksynä koettiin yllätys
30.9.2023

Ennätysmäärä venäläisnuoria aloitti tänä syksynä lukio-opinnot lappilaisessa pikkukunnassa, vaikka Putinin sodan pelättiin tyrehdyttävän heidän tulonsa.

Yhteistyö Peter Vesterbackan Finest Future -yhtiön kanssa ei sen sijaan tuonut Posiolle yhtään opiskelijaa.

Aiemmin vahvemmin venäläisnuoriin nojanneessa Kiteen lukiossa Vesterbackan firman toiminta on näkynyt enemmän, mutta venäläisopiskelijoiden tulo ei ole sielläkään loppunut.
-----
Sitten Vladimir Putinin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Suomen ja Venäjän suhteet jäätyivät. Posiolla pelättiin, että venäläisopiskelijoiden tulo tyssää.

Kunnalla oli tilanteeseen ratkaisu. Se hyppäsi liikemies Peter Vesterbackan yrityksen, Finest Futuren, kelkkaan. Yritys markkinoi ulkomailla suomalaista koulutusta, ja sen johdosta Suomen lukioihin on virrannut opiskelijoita.

Toiveet Posiolla olivat korkealla. Kunta ryhtyi toimiin, mutta lopputulos olikin odottamaton.

Posion lukion ja peruskoulun johtava rehtori Salla-Maarit Toivanen esitti viime keväänä, Finest Future -yhteistyöllä perustellen, että Venäjä-koordinaattorin virka muutetaan kansainvälisyys- ja kotouttamiskoordinaattorin toimeksi.

Kunnan hyvinvointivaliokunta hyväksyi esityksen yksimielisesti helmikuussa. Päätöksen ajankohdassa on nähtävissä symboliikkaa, sillä se nuijittiin Venäjän hyökkäyksen vuosipäivän aattona.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, syyskuussa 2023, Toivanen kertoo, että Posiolla aloitti lukio-opinnot tänä syksynä kymmenen uutta kansainvälistä opiskelijaa, ennätysmäärä.

– Olemme markkinoineet Posion lukiota somessa ja lehdissä, sekä tehneet yhteistyötä Finest Futuren kanssa. Emme ole kohdistaneet mainontaa mihinkään tiettyyn maahan, Toivanen kertoo sähköpostitse.

Finest Futuren kautta Posiolle ei tullut kuitenkaan yhtään opiskelijaa. Kaikki uudet kansainväliset opiskelijat olivat edelleen venäläisiä.
-----
Toisin kuin Posiolla, Kiteen lukiossa opinnot aloitti muitakin kansainvälisiä opiskelijoita kuin venäläisiä. Yksi heistä on Kiinasta, yksi Norjasta, yksi Espanjasta, yksi Ukrainasta ja seitsemän Myanmarista.

Aasialaiset ovat saapuneet Kiteelle Finest Futuren tekemän markkinoinnin ansiosta.
-----
Koko juttu:
IL: Putinin sota säikäytti pienen suomalaiskunnan toimiin – Tänä syksynä koettiin yllätys

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 034
 • Liked: 66651
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vesterbacka tämän yhden ulkomaalaisopiskelijan kanssa vetää Amazing Racea parhaillaan.
18 vee vietnamilaisneidon kanssa reissaavat ja pari etappia oli yllättäin "Annan" kotimaassa...

Nyt ovat Filippiineillä Manilassa.

Taksi pudotti Vesterbackan ja tytön torille... Väärään laitaan tai jotain. Joutuivat ottamaan toisen taksin kahdelle lisäkilometrille.

Vesterbacka sanoi: "Se toi meidät väärään paikkaan. Ei koskaan pidä luottaa paikallisiiin"

Näin sanoo heppu, joka rahtaa niitä "paikallisia" suomalaisiin kouluihin...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Circus Hypno

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 176
 • Liked: 734
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009990361.html

Lainaus
Vihainen Peter

Yrittäjä Peter Vesterbacka haluaa tuoda eri puolilta maailmaa nuoria täyttämään maaseudun lukiot. Nyt Vesterbackan ja Suomen ministeriöiden välillä on ilmiriita. HS:n selvitys paljastaa myös, että Kiinassa perheille on maalattu ruusuista kuvaa lukiolaisten elämästä Suomessa.

Maksumuurin takana oleva juttu. Onko valtakunnan päälehti tosiaan tarkastellut kriittisesti tätä koulutusbisnestä?
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 21:08:13 kirjoittanut Circus Hypno »

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 172
 • Liked: 8072
^ Ei Hesari sellaiseen sorru. Kirjoittavat, mitä Vesterbacka määrää. Kaikki on hienoa ja ruusuista, kehittihän herra V. ihan itse omin pikku kätösin maailmaa mullistaneen sovelluksen, kävi välillä lyömässä 18 hole-in one putkeen, suunnitteli iltapäivällä uuden energiamuodon ja ratkaisi maailman ruokaongelman.

Ei sellaisesta tyypistä lähde edes pahanhajuista pierua.

Jos Vesterbacka avaa suunsa, niin Chuck Norris kuuntelee hiljaa.

Hieman karrikoitua, mutta tämä on aika lähellä käsitystäni Hesarista.

Muoks, nimi ja vähän stilisointia.

« Viimeksi muokattu: 25.11.2023, 14:18:27 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Kuntalehden sivuilla on tiivistelmää Hesarin jutusta:

Lainaus
HS: Ministeriöt kritisoivat Peter Vesterbackan hanketta kansainvälisten opiskelijoiden tuomiseksi pikkukuntien kouluihin

Liikemies Peter Vesterbackan suunnitelmat kansainvälisten opiskelijoiden tuomiseksi Suomeen ovat kohdanneet vastatuulta suomalaisministeriöissä, uutisoi Helsingin Sanomat. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ulkoministeriö ovat huolissaan yksin maahan saapuvien alaikäisten asemasta, suomalaisen koulutusjärjestelmän väärinkäytöstä sekä hankkeen kustannuksista veronmaksajille. HS:n mukaan Vesterbacka puolestaan on suuttunut ministeriöille.

Vesterbackan Finest Future-yrityksen tavoitteena on tarjota ulkomailta saapuville nuorille enimmäkseen lukiokoulutusta, mutta myös ammatillista koulutusta. Sen ohjelmien kautta on viimeisen kolmen vuoden aikana tullut noin tuhat opiskelijaa, ja tavoitteena on jopa 15 000 uutta opiskelijaa vuodessa. Kunnissa on suhtauduttu hankkeeseen mielenkiinnolla, sillä erityisesti monilla pienillä paikkakunnilla pelätään koulujen sulkemista laskevien opiskelijamäärien vuoksi.

Helsingin Sanomat kertoo saaneensa selville, että viime vuoden lopulla ulkoministeriö lähetti aiheesta kriittisen muistion kaikille edustustoilleen ja ministeriön osastopäälliköille. Asiakirja oli laadittu yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Muistiossa luetellaan asioita, joiden vuoksi ”ulkoministeriön ei tulisi aktiivisesti tukea kuvatun kaltaista alaikäisiin koululaisiin liittyvää liiketoimintaa”. Ministeriöiden mukaan lukiolaki ei ole tarkoitettu tukemaan toimintaa, jossa Suomeen tulee alaikäisiä vailla minkäänlaista tukiorganisaatiota tai vastuussa olevaa aikuista. Varsinaisesti toiminta ei kuitenkaan ole lainvastaista. Ulkomaalaisten nuorten kouluttaminen voisi opetusministeriön laskelman mukaan maksaa veronmaksajille noin 340 miljoonaa euroa.

Tällainen järjestely olisi myös nuorten itsensä kannalta huomattava riski, ministeriöt sanovat. HS:n mukaan ministeriöt viittaavat tällä ihmiskaupan riskiin sekä sosiaalisiin ja kulttuurisiin ongelmiin, mitä Vesterbacka pitää asiattomana.
-----
Koko juttu:
Kuntalehti: HS: Ministeriöt kritisoivat Peter Vesterbackan hanketta kansainvälisten opiskelijoiden tuomiseksi pikkukuntien kouluihin

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 389
 • Liked: 16045
 • Manner-Suomen Tasavalta
^^^Tähän vielä Hesarin etusivun esittelyteksti:

Lainaus
Koulutus | 18-vuotias maksoi 6000 euroa, jotta pääsi suomalaisen pikkukunnan pikkulukioon – ”Minulle ei ole mahdollista, että opinnot eivät suju”


Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 172
 • Liked: 8072
^ Lupaava lähtökohta nuoren opiskeluun. Kieltä ja kulttuuria osaamaton nuori, jolla on ansiota lähinnä eksoottisen ulkonäön ja taustan osalta.

Sitä kieltämättä, etteivätkö ulkomailta tulevat olisivat huonompaa väestöä. Olen ollut opastajana kahdelle kiinalaiselle nuorelle miehelle.

Erittäin fiksuja kavereita, joille lykkäsin tehtäviä seuraavaksi aamuksi kello kuudeksi aika spesifisen teknisen prosessin hallintaan. Sisälsi kemiaa sekä tekniikkaa sekä niiden yhteensovittamisen.

Ei mikään helppo homma omaksua puolessa vuodessa asioita, joilla voidaan ohjata prosessia ja stanallisen hankalia tilanteita. Itsellä meni viitisen vuotta edes vähän tajuta, että mikä johtaa mihinkin, kun toisella puolella katua Nokian ladontalinjoilla istuu satoja ihmisiä tyhjän panttina. Palkka juoksee sekä sakkomaksut, jos homma kusee. Putki on täynnä paskaa ja jotain pitää keksiä.

Se, että on ulkomaalainen, ei ole mikään takuu ihmelapsesta, joka oppii Suomen kielen kuukaudessa sekä omaksuu kulttuurin, minkä mukaan mennään.

Kaikista pahin tai paras tilanne oli se, kun juotin pojille vähän viunaa ja juteltiin, että minkälaisen prässin kautta sekä kulttuurisen paineen kautta olivat päätyneet jonnekin hemmetin peräpohjolaan pakkasen keskelle. Oli aika karua kuultavaa. Neljä, tai viisivuotiaasta lähtien alkaa armoton prässi, joka jatkuu eläkeikään saakka.

Juopoteltiin pakkasessa keskellä metsää nuotiolla, sit mentiin takaisin töihin taas erittäin kohteliaina toisiamme kohden. Muutaman kerran jälkeen jätkät tajusivat "jotain." Uitueen jäisessä järvessä ja saunan lämmössä jokin lukko aukesi.

Jos herra Vesterbacka kuvittelee uittavansa tänne nuoria, jotka eivät ole kokeneet muuta kuin armottoman mekaanisen prässin, niin hän on yksinkertaisesti väärässä. Ja vielä tienaavansa sillä, niin on mielestäni väärässä.

Olen ylpeä siitä, että vaikka kuinka vituttaisi, niin kahvi, auto lämpiämään ja tekemään töitä täysin ääliöiden kanssa, niin tajuan sen, että olen täysin yhtä ääliö. Aina."Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 994
 • Liked: 5977
 • Panda nimeltä Kallan.
^ Lupaava lähtökohta nuoren opiskeluun. Kieltä ja kulttuuria osaamaton nuori, jolla on ansiota lähinnä eksoottisen ulkonäön ja taustan osalta.

Sitä kieltämättä, etteivätkö ulkomailta tulevat olisivat huonompaa väestöä. Olen ollut opastajana kahdelle kiinalaiselle nuorelle miehelle.

Erittäin fiksuja kavereita, joille lykkäsin tehtäviä seuraavaksi aamuksi kello kuudeksi aika spesifisen teknisen prosessin hallintaan. Sisälsi kemiaa sekä tekniikkaa sekä niiden yhteensovittamisen.

Ei mikään helppo homma omaksua puolessa vuodessa asioita, joilla voidaan ohjata prosessia ja stanallisen hankalia tilanteita. Itsellä meni viitisen vuotta edes vähän tajuta, että mikä johtaa mihinkin, kun toisella puolella katua Nokian ladontalinjoilla istuu satoja ihmisiä tyhjän panttina. Palkka juoksee sekä sakkomaksut, jos homma kusee. Putki on täynnä paskaa ja jotain pitää keksiä.

Se, että on ulkomaalainen, ei ole mikään takuu ihmelapsesta, joka oppii Suomen kielen kuukaudessa sekä omaksuu kulttuurin, minkä mukaan mennään.

Kaikista pahin tai paras tilanne oli se, kun juotin pojille vähän viunaa ja juteltiin, että minkälaisen prässin kautta sekä kulttuurisen paineen kautta olivat päätyneet jonnekin hemmetin peräpohjolaan pakkasen keskelle. Oli aika karua kuultavaa. Neljä, tai viisivuotiaasta lähtien alkaa armoton prässi, joka jatkuu eläkeikään saakka.

Juopoteltiin pakkasessa keskellä metsää nuotiolla, sit mentiin takaisin töihin taas erittäin kohteliaina toisiamme kohden. Muutaman kerran jälkeen jätkät tajusivat "jotain." Uitueen jäisessä järvessä ja saunan lämmössä jokin lukko aukesi.

Jos herra Vesterbacka kuvittelee uittavansa tänne nuoria, jotka eivät ole kokeneet muuta kuin armottoman mekaanisen prässin, niin hän on yksinkertaisesti väärässä. Ja vielä tienaavansa sillä, niin on mielestäni väärässä.

Olen ylpeä siitä, että vaikka kuinka vituttaisi, niin kahvi, auto lämpiämään ja tekemään töitä täysin ääliöiden kanssa, niin tajuan sen, että olen täysin yhtä ääliö. Aina.

Tämä ulkomaalaisten naiivi ylistäminen on kyllä vaarallinen ilmiö. On tullut nähtyä myös vähemmän penaalin teräviä aasialaisia, ja niissä ei kyllä kehumista ole ollut - vastoin suurta ennakkoluuloa, näissäkin on melkoista hajontaa. Se, että saa fiksut kollegat, on vaan erittäin positiivinen asia, ja hyvä niin. Moni asia helpottuu kummasti, varsinkin jos myös itse sattuu olemaan fiksu.

Tähän prässiin ja ulkomaalaisuuteen liittyen tulikin mieleen Itä-Helsingin koulut, joissa näitä ulkomaalaisia piisaa ja todellinen kantasuomalaisten osuus verrattuna ulkomaalaiseen väestöön peruskoulun oppilasaineksesta lienee mysteeri, jota koitetaan hämmentää tarkoituksella epämääräisillä kategorioilla. Oli miten oli, näissä ei todellakaan vallitse mikään prässikulttuuri - kiitos punavihreän utopian, mikä Opetushallituksessa jostain syystä ainakin osin vallitsee - missä prässikulttuurin tärkeyttä ei ollenkaan haluta huomioida vaan jotenkin mystisesti sitä koulutuksen tasoa peruskouluissa tunnutaan laskevan alaspäin, eikä kurinpitoakaan saa syystä tai toisesta harjoittaa. Puhumattakaan nyt siitä, että aasialaiskouluissa ei oj:n rasistisen ennakkoluulon mukaan ole pahemmin ulkomaalaisia (esim. 12 kappaletta Jamaleja yhdessä luokassa) aiheuttamassa häiriötä aasialaistytöille ja -pojille, eikä aasialaiskoulujen taida hirveästi tarvita palvoa monikulttuuria ja mukautua islamin mitä oudoimpiin vaatimuksiin. Ja niin, kurinpitovaltuudet lienevät aivan toista luokkaa kuin täällä.

Mutta jotenkin mystisesti tästä punavihreät ja muut mokuttajat eivät tykkää keskustella, vaan "suomalaiskoulut" tuovat heille edelleen mieleen arjalaisten pellavapäiden muodostaman luokan jossain kivassa kyläkoulussa, jossa kuri ja Herran pelko vallitsee ja opettajakin on jatkosodan veteraani - ainakin silloin, kun se heille itselleen sopii; tilanne on muuttunut demografisesti oleellisesti noista ajoista kuten myös koulukulttuuri.

Jotain opittavaa meillä siis aasialaisista on, vaikka he toki kokemukseni mukaan ovat kaukana täydellisyydestä, vaikka naiivimpi aasiafanittaja voi olla toista mieltä.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 172
 • Liked: 8072
^ Opittavaa meillä Impivaaran asukkailla on siinä, että ei katsota sitä, mitä jalkovälissä on tai ei. En henkilökohtaisesti ole pätkän vertaa säälinyt. Jos pystyy kantamaan edes yhden klapin sisään hellan ääreen, niin hommiin.

Jokainen tekee osansa, tyttö tai poika tai mitä hyvänsä. Kaikilla (yleisesti) on kaksi kättä ja kaksi jalkaa. Sisko kasvoi neljän veljen kasvatuksessa yhdenvertaisena. Ja hyvä ihme sentään, että kuinka vahva ihminen hänestä kasvoi. Ei ole veljeä, joka haastaisi.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Liikevaihto ei taida olla ihan sama asia kuin voitto, olisi mielenkiintoista tietää, miten tuottava Vestesbackan touhu on. Onko kokonaistulos sama kuin voitto?

Lainaus
Liikevaihto kasvoi 521 prosenttia – Peter Vesterbackan kohuttu lukiohanke on miljoonaluokan bisnes
-----
Finest Future tarjoaa ulkomaisille nuorille opintokokonaisuuksia, joissa nuoret voivat opiskella suomen kieltä. Kun opiskelija on läpäissyt kielikokeen, hän voi hakea suomalaisiin toisen asteen oppilaitoksiin.

Ensimmäiset Finest Futuren kouluttamat opiskelijat saapuivat Suomeen vuonna 2021. Viime vuonna yrityksen liikevaihto ylsi jo hieman yli miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi vuodessa 521 prosenttia. Kokonaistulos oli puolestaan 134 100 euroa, kun vuonna 2021 se oli 48 100 euroa.

Yritys toimii yhteistyössä koulujen kanssa, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa ottaa ulkomaisia opiskelijoita. Koulut maksavat yritykselle markkinointimaksua.

Vesterbacka kertoi viime vuonna Iltalehden haastattelussa, että yritys tavoittelee ”suhteellisen nopeasti jopa kymmenien miljoonien liikevaihtoa”.
-----
Koko juttu:
Kauppalehti: Liikevaihto kasvoi 521 prosenttia – Peter Vesterbackan kohuttu lukiohanke on miljoonaluokan bisnes

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 475
 • Liked: 25333
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Vesterbacka on Suomen eräs myrkkypilleri. Väsymätön ideanikkari, jonka jokaisen aktion taustalla on Fatim Diarra -logiikka. Siis tyyliin mitä enemmän otamme islamilaisia verenimijöitä Suomeen, sen enemmän Putinia harmittaa. Ilmanko mies on lähtöisin Porin Ruotsalaisesta yhteiskoulusta. Ko lukio on toinen Porin lukioista, ja ruotsinkielisiä kaupungissa laskutavasta riippuen 0.0% - 0.3% - Myös kattavimmat vanhustenhoitopalvelut erityispalveluineen on Björneborgs jne tms. 

Eli Suomi maksaa, hyödyn kerää tuo 0-/0.3%
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 291
 • Liked: 548
@Kemolitor
Joo periaatteessa sama
Liikevaihto voi olla vaikka 100 miljoonaa ja viivan alle jää 10 t / liikevaihto 150 t ja viivan alle jää 25 t
Liikevaihto ei kerro kyllä suoraan mitää, tämä on sellainen asia joka pitäisi opettaa jo peruskoulussa, tällä vaan "voidaan hämätä huijata"

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 172
 • Liked: 8072
^ Tämä. Jos autojobbarin pihalla seisoo sata autoa hinnaltaan a' 200 e, vaihtuvat tai sitten vaihdetaan paikkoja siten, että köyhät aloittavat sieltä perältä, niin satasen ritsasta saa 200 e, niin liikevaihdosta näyttää komealta luvulta.

Omalla alallani tehdään just tuota, sliipattu myyntimies Dressman-puku yllään myy täyttä shaibaa, kunhan puhuu sivistyneesti ja osaa käyttäytyä.

Jos palkkaisin kirvesmiehen, lykkäisin hänelle sekalaisen naulakasan käteen, "pidäs noita." Sit aletaan juttelemaan. Jos naulat olisivat jutustelun päätteeksi kaikki oikeinpäin, niin voisin jopa harkita.

Myynti ei ole samaa, kuin osaaminen. Liian monta paikkaa koettu, jossa myydään täyttä paskaa. Liikevaihto on sitä, että ostetaan paskaa ja myydään sitä ylihintaan eteenpäin. Rahaa liikkuu ja se on sitten sen osoitus, että tehdään laatutavaraa, kunhan liikevaihto on komea, niinkö?

Paras myyntimies osaa asiansa, osaa vastata hankalan asiakkaan kysymyksiin ja ajaa vaikka keskellä yötä asiakkaan luokse ratkomaan ongelmaa prosessissa. Se on yks ja sama, kunhan tuotanto saadaan kuntoon, asiakastyytyväisyys on se avainkysymys.

E: minä olen saanut helvetinmoiset haukkumiset siitä, että oli myynyt koristekromattua paskaa kylpyhuoneeseen sopivana. No kun ei ole. Vähän eri juttu, kuin pinnoittaa korroosion kestävää terästä kuin myydä asiakkaalle laatutavaraa. Tehdään ihan eri tavalla pohjasta lähtien.« Viimeksi muokattu: 29.11.2023, 19:10:17 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 275
 • Liked: 9428
Jos kerran opiskelijoita on vähemmän ja vähemmän, eikö samalla rahalla sitten voisi nostaa opetuksen laatua?. Eikä haalia maailmalta keskenkasvuisia jotka eivät ymmärrä toisiaan eivätkä opettajia.