Kirjoittaja Aihe: 2021-01-25 Persujen Oulun valtuustoryhmän pj Juha Vuorio siirtyi kokoomukseen  (Luettu 5337 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68031
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Vuorio siirtyi kokoomukseen ja aikoo hakea myös kuntavaaliehdokkuutta kokkarien listalta.

Muistaakseni Vuorio on esiintynyt "nuivana"/maahanmuuttokriitikkona ja tällaisena myös mennyt vaaleissa läpi. Valitettavan monista "nuivista" paljastuukin pintaa vähän raaputtamalla sitten jonkinmoisia kevytkokoomuslaisia.

Tämä ei sinänsä yllättänyt, kun ottaa huomioon tuon loppuvuoden ulkoistamisveivauksen (ks. lainaus alla), jossa Jenna Simula ja Juha Vuorio äänestivät mm. jo valmiiksi matalapalkkaisten siivous- ja ruokahuoltotöiden ulkoistamisesta ja käytännössä työntekijöiden palkan pienenemisestä huonommalle TES:ille siirryttäessä.

https://www.oulunkokoomus.fi/uutiset/oulun-perussuomalaisten-valtuustory/ (25.1.2021)

Lainaus
Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja siirtyy kokoomuksen valtuustoryhmään

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Juha Vuorio siirtyy kokoomuksen valtuustoryhmään Oulussa

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä on tänään 25.1.2021 kokouksessaan hyväksynyt kaupunginvaltuutettu Juha Vuorion (PS) hakemuksen liittyä kokoomuksen valtuustoryhmän jäseneksi.

DI Juha Vuorio on toiminut kaksi valtuustokautta perussuomalaisten valtuustoryhmässä ja suurimman osan ajasta ryhmän puheenjohtajana. Hän on kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja.

Vuorio on jättänyt eroilmoituksensa perussuomalaiset puolueen sekä valtuustoryhmän jäsenyydestä. Hän hakee kokoomuksen jäsenyyttä ja kuntavaaliehdokkuutta kevään 2021 kuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana.

”Olen oppinut tuntemaan Vuorion yhteistyökykyisenä asiapoliitikkona. Hän perustelee kantansa analyyttisesti ja hoitaa luottamustehtävänsä tunnollisesti. Yhteistyö kokoomuksen suuntaan on ollut luontevaa ja keskustelevaa. Valtuustokauden aikana on ollut paljon asiakysymyksiä joista olemme olleet samaa mieltä. Uskon hänen voivan toimia rakentavasti osana kokoomuksen valtuustoryhmää. Olemme keskustelleet hänen kanssaan kokoomuksen ryhmän toimintaperiaatteista ja linjauksista. Ne sopivat Vuoriolle hyvin. Toivotamme hänet tervetulleeksi ryhmämme”, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho toteaa.

”Omaan hyviä kokemuksia kokoomuslaisista toimijoista Oulussa ja alueellamme. Olen luottavainen tulevaisuuden mahdollisuuksiini ajaa kaupungin ja kaupunkilaisten etuja myös kokoomuksen ryhmässä toimien” Juha Vuorio toteaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenmäärä on Vuorion siirtymisen jälkeen 14 valtuutettua.

PS:n linjaa?

Lainaus
Kuka oikeasti ratkaisi Oulun ulkoistamisäänestyksen?
https://wiiktiina.blogspot.com/2020/10/kuka-ratkaisi-ulkoistamiset.html
Viimeisimmässä kokouksessaan Oulun kaupunginvaltuusto päätti ulkoistaa useita kaupungin toimintoja: ICT-, siivous ja ruokapalvelut siirtyvät nyt kilpailutukseen, ja on hyvin epävarmaa, onko vanhoille työntekijöille vielä töitä tiedossa. Kun halvin tarjous voittaa, on hyvin todennäköistä, että käyttöön tulee vuokratyövoimaa tai ulkomaista halpatyövoimaa, ja sadat aiemmin kaupungille työskennelleet voivat sanoa hyvästit vakituisille työsopimuksilleen ja niille eduille, joita sisältyy siihen, että sinulla on suora, vakituinen työsopimus.

Puhutuin ulkoistamisasia oli siivous- ja ruokapalveluiden ulkoistaminen. Jos muodostaa mielipiteensä vilkaisemalla lehtijuttuja aiheesta, syntyy selvä mutta virheellinen mielikuva: äänestys asiasta meni tasan, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi, ja kun puheenjohtajana on kokoomuslainen Juha Hänninen, ulkoistaminen on kokoomuslaisten syytä.

Mutta asia ei ole alkuunkaan noin yksinkertainen. Jo hyvissä ajoin ennen äänestystä tiedettiin tarkasti, miten kukanenkin valtuutettu aikoo äänestää. Tämä siksi, että asiasta oli käyty niin valtuustossa kuin somessa hyvin kiivasta keskustelua. Kaikki tiesivät, että kokoomus, keskusta ja KD ovat ulkoistamisten puolella, ja vastaan ovat SDP, vihreät, vasemmisto, ASYL ja siniset. Tiedettiin myös, että kokoomuksen Lyly Rajala aikoo äänestää toisin kuin muu puolueensa, koska hän oli kiivaan puheenvuoron asiasta pitänyt. Tiedettiin, että 31 aikoo äänestää vastaan ja toiset 31 puolesta.

Mutta nuo puolueet eivät ole koko valtuusto: onhan siellä myös perussuomalaiset. He siis olivat tässä asiassa vaa'ankieliasemassa, joten tosiasiassa kokoomus ei ratkaissut ulkoistamista vaan perussuomalaiset. Persujen äänestyskäytös oli lievästi sanoen erikoista. Ihmettelin jo sitä, että Jenna Simula oli kannattanut ulkoistamista kaupunginhallituksessa, koska asia on sellainen, jossa persujen luulisi valitsevan ulkoistamisten vastustamisen. Ja kun asiasta äänestettiin valtuustossa, syntyi paljon lisää ihmeteltävää.

Kaksi persua, Simula ja Juha Vuorio, äänestivät ulkoistamisten puolesta. Kaksi muuta eli Veijo Väänänen ja Annemari Enojärvi taas niitä vastaan. Tasapeli syntyi, koska viides PS-valtuutettu, Ville Vähämäki, lähti ennen kokousta lentokentälle eikä hänen varavaltuutettunsa Janne Koskela ehtinyt äänestykseen. Tasapeliä ei tietenkään olisi tarvinut syntyä. Jostain syystä varavaltuutettu oli saanut tiedon siitä, että häntä tullaan tarvitsemaan paikalle, niin viime tingassa, ettei hän mitenkään olisi voinut ehtiä äänestykseen. Mutta ei hätää: tällaisissa tilanteissa on tapana, että varavaltuutettua odotetaan paikalle kunhan niin pyydetään. Ja puheenjohtaja Hänninen kysyikin, onko kenelläkään mitään sitä vastaan, että ryhdytään äänestämään. Persujen ryhmäjohtaja Vuorio antoi hyväksynnän sille, että äänestetään vajaalla ryhmällä eikä odoteta varavaltuutettua paikalle.

Erikoinen tapahtumaketju. Aika monta palikkaa sai loksahtaa kohdilleen, jotta päädyttiin siihen lopputulokseen, mihin päädyttiin. Lyly Rajalan tempausta lukuun ottamatta kaikissa puolueissa kaikki valtuutetut äänestivät keskenään samalla tavalla - paitsi persuissa. Jo se, että äänet jakautuvat ylipäänsä missään puolueessa tällaisessa asiassa, joka on periaatteellisena ja arvokysymyksenä merkittävä, on erikoista. Vielä erikoisempaa on se, että äänten jakautuminen tapahtuu sellaisessa puolueessa, jonka heidän yleisen linjansa perusteella odottaisit äänestävän ulkoistamista vastaan.

Erikoinen tapahtumaketju. Aika monta palikkaa sai loksahtaa kohdilleen, jotta päädyttiin siihen lopputulokseen, mihin päädyttiin. Lyly Rajalan tempausta lukuun ottamatta kaikissa puolueissa kaikki valtuutetut äänestivät keskenään samalla tavalla - paitsi persuissa. Jo se, että äänet jakautuvat ylipäänsä missään puolueessa tällaisessa asiassa, joka on periaatteellisena ja arvokysymyksenä merkittävä, on erikoista. Vielä erikoisempaa on se, että äänten jakautuminen tapahtuu sellaisessa puolueessa, jonka heidän yleisen linjansa perusteella odottaisit äänestävän ulkoistamista vastaan.

Kokouksesta poistunut Vähämäki sanoi, että hän olisi äänestänyt ulkoistamista vastaan. En luota hänen sanaansa kovinkaan paljoa. Varavaltuutettu Koskela sanoo myös, että hän olisi äänestänyt vastaan. Hänen sanaansa minulla ei ole syytä epäillä....naps

......Voi olla, että tasapeli oli suunniteltu juttu. Tai voi olla, että moisesta puhuminenkin on foliohattuilua, ja äänestyksessä nyt vain sattui käymään näin. Jokainen lukija arvioikoon itse, kumpi vaihtoehdoista on vakuuttavampi.

P.S. Kysyin Twitterissä sekä Simulalta että Vuoriolta, miksi he äänestivät ulkoistamisten puolesta. Kumpikaan ei vastannut.

Tällainen duuni sitten tarvitsisi saada kilpailutettua huonommalle tessille:
https://yle.fi/uutiset/3-11591281

Lainaus
Vanhuksen vuoksi

Oulun kaupunki pyrkii eroon sadoista työntekijöistään. Sisko Junttila on yksi heistä. Tällainen on hänen työpäivänsä.

Kello on noin 6.15 arkiaamuna. Sisko Junttila saapuu töihin Oulun Hiirosenkotiin. Edessä on aamuvuoro kaupungin omistamassa vanhusten laitoshoitoyksikössä.

Junttila on yksi Oulun kaupungin ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijöistä. Hänen tittelinsä on moniosaaja.

Nainen vastaa siitä, että laitoksessa on puhdasta ja vanhukset saavat ruokansa ajallaan.

(...)

"Tärkein asia, miksi jaksan tätä työtä, on vanhus. Se on se numero yksi. Olen aina ollut sitä mieltä, että vanhus on minun palkanmaksajani."

Sisko Junttila on työstään ja ammattitaidostaan ylpeä. Hänestä tuntuu, että Oulun päättäjät eivät kuitenkaan arvosta sitä tarpeeksi.

Kaupunki on siirtämässä omilta palkkalistoiltaan pois kaikkiaan yli 400 vakituista työntekijäänsä. Heistä enemmistö, vajaat 300, on Junttilan tavoin ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijöitä.

"Miten tämä työ voi yhtäkkiä olla kaupungille niin turhake, että minut voidaan kylmän rauhallisesti ulkoistaa?"

Kaupungin mukaan ulkoistusten syynä ovat säästöt, joita on huonon taloustilanteen takia välttämätöntä saada. Esimerkiksi ateria- ja puhtauspalvelut ulkoistamalla Oulu arvioi säästävänsä vuosittain noin 2,5 miljoonaa.

Miten, kun kaupunki kuitenkin joutuu hankkimaan samat palvelut yksityiseltä palveluntuottajalta?

Oulun henkilöstöjohtajan Ville Urposen mukaan säästöjä syntyy, kun työntekijät siirtyvät tulevaisuudessa yksityisen työnantajan soveltaman työehtosopimuksen piiriin. Kaupungin kustannukset pienenevät, kun esimerkiksi työntekijöiden vuosilomat yksityisellä puolella vähenevät ja työn tekemistä tehostetaan.

(...)
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 16:34:10 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Ilmeisesti hän näin lähellä vaaleja arvioi läpimenonsa paremmaksi kokoomuksen kuin PS:n riveistä. Mielenkiintoinen ajatus ajatellen vaalien lopputulemaa. 

(Edit. Tarkoitan sitä, että ilmeisimmin hän olettaa kokoomuksen keräävän enemmän ääniä kuin PS:n. Mielenkiintoista seurata ääntenlaskentaa. Se lienee kuitenkin selvää, että näissäkin kuntavaaleissa PS:n kannatus vaihtelee todennäköisimmin muihin puolueisiin nähden enemmän paikkakunnittain kuin eduskuntavaaleissa.)
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 18:27:41 kirjoittanut Supernuiva »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 087
 • Liked: 39197
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Ilmeisesti hän näin lähellä vaaleja arvioi läpimenonsa paremmaksi kokoomuksen kuin PS:n riveistä. Mielenkiintoinen ajatus ajatellen vaalien lopputulemaa.
Oikeastaan rehti teko. Jos siltä tuntui että kokoomus on lähempänä sydäntä niin tekee loikan ennen kuntavaaleja eikä niiden jälkeen.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Rottah

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 217
 • Toisen terroristi on toisen patriootti !
Valheenpaljastus koneella olisi käyttöön, mitä poliitikko todella ajattelee... Mitäköhän ne Amerikassa maksaakaan!
Toisen terroristi on toisen patriootti !

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 511
 • Liked: 10240
 • Sameiden vesien sukeltaja
Ei Juha Vuorio ole tietääkseni mitään erityisen nuivaa laitaa Oulun persuissa edustanut. Tietääkseni siellä ryhmässä ei edes ole ollut mitään jakoa nuiviin ja muihin. Eiköhän kaikki persut ole nuivia jo lähtökohtaisesti.

Jos Vuorio kelpaa kokoomukseen, tarkoittaa se sitä, että ainakin Oulun kokoomuksessa normaali nuivuus ehkä hieman nostaa päätään. Ainakin näin vaalien alla.

Jenna Simula noussee nyt persuryhmän johtoon. Äänestin viimeksi Jennaa, mutta nyt näissä tulevissa vaaleissa oma ääneni menee Junekselle.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 410
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Ilmeisesti hän näin lähellä vaaleja arvioi läpimenonsa paremmaksi kokoomuksen kuin PS:n riveistä. Mielenkiintoinen ajatus ajatellen vaalien lopputulemaa.

Ei sitten tullut ajatelleeksi sitä, miten loikkareiden yleensä vaaleissa käy. Ei kovin hyvin. Tervemenoa unhon kaivoon!
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 18:38:06 kirjoittanut Alaric »
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 694
 • Liked: 11146
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Tunnen Juha Vuorion ja väittäisin, että loikka johtuu Oulun perussuomalaisista. Juha on nuiva mutta ei möläyttelijä ja uskon hänen katsoneen asemansa Oulun perussuomalaisissa mahdottomaksi. Yhdistys on sisäisesti riitainen ja siellä on isoja miinoja kytemässä.

Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Tunnen Juha Vuorion ja väittäisin, että loikka johtuu Oulun perussuomalaisista. Juha on nuiva mutta ei möläyttelijä ja uskon hänen katsoneen asemansa Oulun perussuomalaisissa mahdottomaksi. Yhdistys on sisäisesti riitainen ja siellä on isoja miinoja kytemässä.

Nämä ristiriidat heijastuvat myös vaalityössä, jos persuilla on useita eri telttoja, joihin toiset persut eivät saa mennä. (Tuollaista on jo ollut aiemmin jossain päin Suomea.)

Oulussa on siis vielä loikkaamattomia uuvatteja tai ties mitä, jotka eivät pidä PS:n nykyistä poliittista linjaa heille sopivana?

Tarkoitin aiemman viestin nopeasti tehdyllä huonolla muotoilulla, että ilmeisimmin Oulussa ennakko-olettama on se, että kokoomus saa enemmän ääniä kuin PS.

Bellum

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 252
 • Liked: 867
Itse mietin viimeksi äänestänkö Juhaa, en äänestänyt. Sen verran olen kuitenkin tekemisissä ollut miehen kanssa että jos ei ole supernuiva niin ainakin on osannut puhua myös hieman julkisemmin ja livenä ei niin tunnettujen ihmisten seurassa nuivasti, toisin kuin moni nuiva. Uskon että hän on nähnyt asian niin ettei pysty etenemään PS:n riveissä kuten haluaa, juurisyitä en tiedä enkä tunne. Mies on älykäs ja varmasti sanomisiensa takana, vähän äänestyskäyttäytmistä miettiessäni ehkä imettelin miksi ei ole näkyvämpi...puhuu hyvin akateemisesti, ei möläyttele ja on ehkä itsekkin mielellään enemmän taustalla. Motiiveja en tiedä, saatan kysyä kun a-radalla näen, ehkä en. En kuitenkaan usko että liskoilu ja takinkääntö on se syy.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 569
 • Liked: 66044
 • 'Hvis lyset tar os'
Tunnen Juha Vuorion ja väittäisin, että loikka johtuu Oulun perussuomalaisista. Juha on nuiva mutta ei möläyttelijä ja uskon hänen katsoneen asemansa Oulun perussuomalaisissa mahdottomaksi. Yhdistys on sisäisesti riitainen ja siellä on isoja miinoja kytemässä.

Saattaapa tuo olla, tai sitten ei. Ei se ainakaan kovin uskottavaa nuivaa kuvaa anna- että siirtyy yltiöliberaaliin- huippumokuttavan puolueen siipien alle, joka EU-kiimassaan on ylitse muiden. Jos asemansa oli persuissa mahdoton, niin nuivuuden näkökulmasta se on nykyisessä positiossa vielä mahdottomampi.

Näitä "osamaksunuivia" riittää. Joka kokoomukseen siirtyy, hän tuntenee itsensä täysiveriseksi poliitikoksi, jolle kansallismielisyys ei näyttäydy minkäänlaisena arvona. Nuivuutta ei edistetä kokoomuksesta käsin pennin vertaa- kansallismielisyydestä puhumattakaan.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 833
 • Liked: 7882
Yhdistys on sisäisesti riitainen ja siellä on isoja miinoja kytemässä.
Isoja miinoja on myös ehdokkaissa, jos sinne valitaan Marko Kauppisia (Sigma) ehdokkaiksi. https://youtu.be/mCZhs4uq5Dc
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 833
 • Liked: 7882
Oikeastaan rehti teko. Jos siltä tuntui että kokoomus on lähempänä sydäntä niin tekee loikan ennen kuntavaaleja eikä niiden jälkeen.
2019 tammikuussa kirjoitti kriittiseen sävyyn Kalevassa mm. Orpon, Kataisen ja Stubbin arvopohjista. Nyt hyppäsi itse näiden kelkkaan.
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 701
 • Liked: 2237
Vuorio sai viimeksi 567 ääntä, millä meni hyvin läpi mutta taakse jäi vain 5 kokoomuslaista. Loikkareiden äänimäärä ei yleensä ole mitekään hyvään suuntaan kehittynyt, joten onhan se aika todennäköistä että joutuu 4 vuotta rakentamaan mainetta puoluejärjestössä.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 833
 • Liked: 7882
Lainaus
09.10.2023  17:44
Kaupunginvaltuutettu Niilo Heinoselle (kok.) myönnettiin maanantaina ero kaupunginvaltuustosta ja muista luottamustoimista. Heinonen siirtyy sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) erityisavustajaksi.

Kaupunginvaltuusto myönsi kokouksessaan eron ja kutsui varsinaiseksi kaupunginvaltuutetuksi Heinosen tilalle Juha Vuorion (kok.).
https://www.kaleva.fi/oulun-kaupunginvaltuutettu-niilo-heinoselle-myonne/5945928
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Tagit: