Kirjoittaja Aihe: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju  (Luettu 3865 kertaa)

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« : 28.02.2021, 17:43:28 »
Hyvää Kalevalan päivää kaikille!

Tänään suomalaisen kulttuurin päivänä on hyvä myös aloittaa Perusjyväskyläläiset ry:lle oma kuntavaaliketju.

Perusjyväskyläläiset syntyivät silloin, kun Perussuomalaisten sisällä Keski-Suomessa törmäsivät yhteen soinilainen suhmuroiva tapa tehdä politiikkaa ja parempaa toimintakulttuuria tahtova moderni kansallismielisyys. 

Tässä kohtaa on hyvä tuoda esille, että halukkaat ehtivät vielä mukaan Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliehdokkaiksi. Ehdokkaaksi ilmoittautumiseen on aikaa vielä reilu viikko. Vaikuttamaan pääsee myös sitoutumattomana ehdokkaana.

Mukaan kuntavaaleihin Perusjyväskyläläisten kanssa pääset ottamalla yhteyttä esim. yhdistykseen suoraan: ps.jyvaskyla@gmail.com  tai lisätietoja voi kysyä vaikka minulta yv:nä tai soittamalla 045 27 34 029.

Perusjyväskyläläiset ovat paras vaihtoehto ehdokaslistana ja äänestyskohteena kaikille niille, jotka haluavat aidosti ajaa jyväskyläläisten asiaa ilman mitään poliittista peliä, kieroilua ja seteliselkärankaisuutta. Toisin kuin huonon toimintakulttuurin kyllästämät puolueet, perusjyväskyläläisten toimintaa ei vedä alaspäin puoluekoneiston hillotolppakalibroidut rattaat.

Perusjyväskyläläiset on myös paras vaihtoehto niille ihmisille, jotka ovat aidon isänmaallisia ja/tai kansallismielisiä. Perusjyväskyläläisissä saa olla suorapuheinen ja isänmaallinen myös puheissa ja teoissa, ei vain paperilla.

Nyt perusjyväskyläläiset jatkavat perinteikkään Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n työtä Jyväskylässä ja Perusjyväskyläläiset on tässäkin mielessä erittäin hyvä vaihtoehto. Kuten Suur-jyväskylän lehdessä yhdistys itsekin totesi olevansa "perussuomalaisempi vaihtoehto kuin Perussuomalaiset itse”.

(Suur-jyväskylä 17.2.2021 sivu 7: https://nakoislehti.media.fi/suurjyvaskylanlehti/8ebd45f3-7c6f-4dcf-aae9-14225ca68965/6?cd_browse-mode=browser)

Täältä voit tutustua tarkemmin perusjyväskyläläisten linjauksiin, teemoihin yms: https://www.psjyvaskyla.fi/linjauksemme/


Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #1 : 10.03.2021, 15:20:37 »
Lainaus
Kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen on ehdokkaana kevään kuntavaaleissa Jyväskylässä. Hän on mukana Perusjyväskyläläiset – Jyväskyläläisten hyväksi -yhteislistalla. Tällä hetkellä Torssonen istuu kaupunginvaltuustossa Jyväskyläläisten hyväksi - valtuustoryhmän ainoana edustajana.

Yhteislistan muut ehdokkaat ovat Seppo Hiltunen, Timo Liljeström, Artturi Martynov, Nina Salomaa, Jukka Sojonen ja Salme Torssonen.

https://www.ksml.fi/paikalliset/3986611

Listalle on tulossa myöhemmin vielä lisää väkeä. Jokaisen yhdistyksen jäsenyydestä tai vaaliehdokkuudesta kiinnostuneen kannattaa olla yhteydessä yhdistyksen puheenjohtajaan Seppo Hiltuseen +358503447482, sepi.hiltunen@gmail.com tai sihteeriin Artturi Martynoviin +358456327870, Artturi.Martynov@gmail.com tai yhdistyksen postiin: ps.jyvaskyla@gmail.com

Tässä on hyvä mahdollisuus olla vaikutamassa ilman sitovaa ja raskasta puoluepolitiikkaa. Tässä ryhmässä ei ole puoluekuria ja Perusjyväskyläläisten ehdokkaat vastaavat suoraan äänestäjille, ei "Helsingin herroille".

Perusjyväskyläläisten linjauksia:

Lainaus
ISÄNMAALLISUUS
Kansallismielisen ajattelun mukaan kansat ansaitsevat tasavertaisen mahdollisuuden saada päättää omista asioistaan. Puolustamme suomalaisten kansallista itsemääräämisoikeutta.

Suomi on suomalaisten koti. Jokaisella suomalaisella on kotimaassaan oikeus asumiseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen, riittävään toimeentuloon ja perusturvaan.

Osana suomalaista isänmaallisuutta on kansalaisten sosiaalinen ja kulttuurinen yhteenkuuluvuuden tunne ja halu vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Yhteiskunnallisen kehittymisen kannalta yhteisöllisyys on tärkeää.

Jokaisella suomalaisella tulisi olla oikeudenmukainen mahdollisuus käyttää hyvinvointivaltion etuja. Näiden avulla hänellä on yksilönä mahdollisuus kehittää yhteiskuntaa.
Suomalaiselle kansallisuuden tunne ja isänmaallisuus ovat sisäänrakennettuna.

Perusjyväskyläläiset ry haluaa toimia siten, että voimme säilyttää kulttuurilliset perinteet, mutta myös kehittää yhteiskuntaa moraalisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti.

OIKEUDENMUKAISUUS

Avoimuus on täten tärkeä osa toimintaamme, sillä se turvaa kansalaisten luottamuksen ja sen kautta toimivan yhteiskunnan.

Poliitikon velvollisuus on lisätä kansalaisten yhteiskunnallista ymmärtämystä ja helpottaa ihmisten osallistumista maamme kehittämiseen.

Perusjyväskyläläiset ry kantaa huolta perusasioista ja pyrkii rakentamaan poliittista ohjelmaansa selkeiden käsitteiden ja toimintatapojen varaan.

Sananvapauden täysimääräinen kunnioittaminen ja avoin yhteiskunnallinen keskustelu kuuluvat kehittyneeseen ja arvokkaaseen yhteiskuntaan.

INHIMILLISYYS JA MAAHANMUUTTOKRIITTISYYS

Maailmankuvassamme oleellista on arvostaa yksilöä sellaisenaan ja osana merkityksellisiä yhteisöjään, kuten perhettä. Kunnioitamme työtä, yrittämistä ja yksilön henkistä kasvua. Yksilön ihmisarvoiseen elämään kuuluu oikeus vaikuttaa häntä itseään koskeviin asioihin.

Perusjyväskyläläiset ry pyrkii yhteiskunnallisesti järkeviin ratkaisuihin suhteessa maahanmuuttoon. Haluamme herättää tuloksellisen keskustelun käsitteistä, joille Suomen maahanmuuttopolitiikka rakentuu.

Perusjyväskyläläiset ry ei hyväksy sosiaalisin perustein tapahtuvaa siirtolaisuutta (ns. haittamaahanmuuttoa). Haluamme tarjota todellista turvapaikkaa hakeville lapsiperheille mahdollisuuden turvalliseen elämään ja aktiiviseen integroitumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA NUORISO

Isänmaalliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden kansalaisten auttaminen.

Yhteiskunnallisten rakenteiden muuttuessa on syrjäytymisen uhka yhä useammalle todellinen. Syrjäytyneisyys murentaa kansallista toimintakykyä ja tästä syystä sen ennaltaehkäisy kuuluu olennaisesti yhteiskuntapoliittiseen päätösten tekoon.

Yhteiskunnan tulisi kannustaa nuoria osallistumaan ja myötävaikuttamaan yhteiskunnan kehittymiseen kaikilla sen osa-alueilla.
Nuorten osallistuminen politiikkaan on elintärkeä osa yhteiskunnallista kehitystä.

KUNTALIITOKSET

Kuntaliitokset ovat viime vuosikymmenten aikana muuttaneet kaupunkialueiden sisäisiä rakenteita. Monilta reuna-alueilta on palveluja vähennetty radikaalisti ja näin saatettu kuntalaiset eriarvoiseen asemaan. Perusjyväskyläläiset ry haluaa kehittää periferia-alueiden palveluja.

YMPÄRISTÖ

Suomen luonto, sen metsät, kallioperät, vesistöt ja kasvien- sekä eläinlajien kirjo kaikessa kauneudessaan on ainutkertainen kansallinen omaisuus.  Suomalainen elinkeinorakenne on monin tavoin riippuvainen suomalaisesta luonnosta.

Poliittisilla päätöksillä tulee tukea tätä niin rakennettaessa infrastruktuuria kuin tehtäessä päätöksiä koskien ympäristön suojelua.

https://www.psjyvaskyla.fi/linjauksemme/


Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #2 : 15.03.2021, 18:09:18 »
Äänestäjän täytyy aina muistaa, että puoleet ja puoluepoliitikot
ajavat viime kädessä vain omaa etuaan. Mutta ei hätää, sillä mm. Lahdesta kuuluu kummia!! Alkaako vihdoinkin puoluevalta murentua ja alkaako aidon kansanvallan aika?

Lahdessa puoluepolitiikan ulkopuolella toimiva valitsijayhdistysten yhteislista Pro Lahti on kerännyt jo huimat 66 ehdokasta. Tämä on aivan mahtavaa ja historiallista, jo pelkästään siksi, että hyvä veli verkostot, suhmurointi ja korruptio saadaan poistettua kuntapolitiikasta helpoiten äänestämällä korruptoituneet puolueet ja puoluepoliitikot pois vallasta.

Puolueet ja puoluepoliitikot ovat kyvyttömiä toteuttamaan todellista vaikuttamista ja muutosta asioihin. Jos olisivat, niin muutos olisi kaikkien näiden vuosikymmenien aikana nähty. Toisin on ja asiat menevät vain huonompaa suuntaan, ellei asioihin tule muutosta.
 
Todellisen muutoksen saa aikaan vain kansalainen ja kuntalainen itse!

Jyväskylässä seuraavien vaalien kovin lääke korruptioon, puoluevaltaan ja omaa etua ajaviin puoluepoliitikkoihn on tieysti valitsijayhdistysten yhteislista nimeltään Perusjyväskyläläiset – jyväskyläläisten hyväksi.

Perusjyväskyläläiset ei ole eturyhmien, firmojen, konsulttien tai henkilökohtaisen poliitisen uran kliimaksia tavoittelevan puolue-eliitin juoksupoikia vaan ajattelevat riippumattomasti juuri jyväskyläläisten etua. SINUN etua!

Täältä voit tutusta tarkemmin Perusjyväskyläläisiin. PerusJ:n linjauksiin ym: https://www.psjyvaskyla.fi/

Lähde sinäkin mukaan tekemään todellista muutosta ja tule mukaan ehdokkaaksi tai muuten toimintaan!

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #3 : 30.03.2021, 20:07:03 »
Jyväskyläläisten hyväksi valtuustoryhmä(JYHY), jonka valtuutettuna toimin, ja Perusjyväskyläläiset ry(PerusJ) solmivat tänään kaupungintalolla yhteistoimintasopimuksen.
Sopimuksen voimaantulon myötä, JYHY:stä tuli virallinen kunnanvaltuustoryhmä Perusjyväskyläläiset ry:lle. Näin PerusJ sai oman valtuutettunsa ja suoran kanavan Jyväskylän kuntapolitiikkaan.

Tästä on hyvä jatkaa isänmaallisen ja hienon PerusJ:n porukan kanssa kohti kuntavaaleja!


Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #4 : 02.04.2021, 15:57:34 »
Perusjyväskyläläiset ry:ltä hyvä kannanotto lähiliikuntapaikkojen puolesta:

Lainaus
Jyväskylän kaupunki mainostaa Jyväsjärven ympäri kulkevaa kevyenliikenteen väylää ja sen varsilla olevia kuntoilupisteitä Suomen suurimpana ulkokuntosalina. On toki makuasia pitääkö koko rantalenkkiä yhtenä ulkosalina vai kutakin reitin varella olevaa kuntoilupistettä omana "salinaan", kuntoilulaiteet ovat melko ahkerassa käytössä ja ne parantavat jyväskyläläisten kuntoilumahdollisuuksia. Kaupungin ylläpitämiä ulkokuntosaleja on myös esimerkiksi Tikkakoskella ja Kangaslammella niissäkin on yleensä mukavasti käyttäjiä.

Koska ulkokuntosalit ovat helppo ja edullinen keino saada isompi osa jyväskyläläisistä kiinnostumaan lihaskunnon kehittämisestä ja parantaa siten kuntalaisten terveyttä, kannattaa ulkokuntosalien rakentamiseen ja/ tai kehittämiseen panostaa jatkossakin. Olisi tärkeää että kunnollinen ulkoliikuntapaikka ja ulkoliikuntapaikkaan liittyvät lihaskuntolaitteet olisivat kohtuullisen lähellä mahdollisimman monia kuntalaisia.

Viihtyisän ja toimivan ulkokuntosalin suunnittelu edellyttää ymmärrystä niin puistojen suunnittelusta kuin myös voimaharjoittelusta. Suunnitelutyön tilaajana Jyväskylän kaupungin olisikin syytä huolehtia että lopputulos on toimiva ja palvelisi erikuntoisia, -kokoisia ja -ikäisiä jyväskyläläisiä. Esimerkiksi säädettävillä lisäpainoilla toimivia ulkokuntolaitteita kannattaisi hyödyntää nykyistä enemmän. Samoin eripaksuiset leuanvetotangot kehittävät hieman erilaisia ominaisuuksia. Kuntoilupaikan istutuksissa kannattaa suosia koristekasveja, jotka tuovat tuulensuojaa ja kestävät kulutusta.

https://www.facebook.com/Perusjyvaskylalaiset/posts/5239175386155412

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #5 : 18.04.2021, 20:52:34 »
Tänään oli Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliohjelman julkaisemistilaisuus. Nyt on muuten todella hyvä kuntavaaliohjelma. Jyväskylän paras! Ja mitä mainioin porukka tekemässä töitä jyväskyläläisten hyväksi.

Tarkemmin kuntavaaliohjelmasta voit lukea täältä: https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/

Mikäli ohjelman teemat puhuttelevat sinua, niin lähde ihmeessä meidän kanssa tekemään parempaa Jyväskylää ja toimimaan jyväskyläläisten hyväksi.

Perusjyväskyläläiset ja meidän kuntavaalilista on täysin puoluevallasta riippumaton, eli edustamme sitä todellista muutosta asioihin.

Tule sinäkin mukaan tekemään aito muutos, sillä kukaan muu ei aja jyväskyläläisten asiaa paremmin kuin suoraan kuntalainen itse, ilman korruptoituneita puoluejärjestelmiä.

Tämän hetkiset ehdokkaat löytyvät täältä: https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/ehdokkaat/

Perusjyväskyläläisillä monikulttuurisuus ja maahanmuutto on myös kuntavaaliteemana:

2. EI MONIKULTTUURISUUDELLE, KYLLÄ TURVALLISUUDELLE JA MAAHANMUUTOON LIITTYVÄT ASIAT HALLINTAAN

• Omien kansalaisten ja kaupunkilaisten syrjimiselle ja maahanmuuttajien paapomiselle on aika
laittaa piste. Tätä ei voida tehdä, jos päättäjiä suitsitaan eri tavoin, kuten puolueita ja puolueiden
jäseniä suitsitaan.

Täytyy muistaa, että puolueiden eliitillä on AINA omat pyrkimykset poliittisen uran suhteen ja
usein tämä tarkoittaa hallitushimoa ja ministeripestien unelmointia. Tämän vuoksi myös maahanmuuttokriittiset puolueet alkavat suitsia jäseniään miellyttääkseen
muita puolueita päästäkseen hallitukseen. Tämä kostautuu liian lepsuna, juoksupoikamaisena ja
nöyristelevänä politiikan tekemisenä myös kuntatasolla.

Perusjyväskyläläisillä ei ole tätä ongelmaa, sillä emme ole sidoksissa puoluepoliittiseen koneistoon,
meillä ei ole puoluekuria, emmekä himoitse ministeripestejä. Olemme vain ja ainoastaan
jyväskyläläisen asialla ja vastaamme toimissamme suoraan äänestäjille ja vain äänestäjille!

Tämä on se vahvuus, mitä maahanmuuttokriittisillä puolueilla ja niiden ehdokkailla ei ole.
Puoluekoneistosta ja puoluevallasta riippumattomuus tekee meistä vahvoja isänmaallisia ja parhaita
ajamaan juuri Sinun etua.

• Jyväskylässä ei pidä tehdä niitä samoja virheitä maahanmuuttajien ja maahanmuuton suhteen,
kuin mitä esim. Ruotsin kaupungeissa on tehty. Huono, epärealistinen ja ideologiavetoinen
maahanmuuttopolitiikka heikentää Jyväskylän turvallisuutta ja taloutta.

• Kuntien on keskityttävä suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen.
Lapsiraiskaukset ja muu mm. maahanmuutosta johtuva turvallisuuden heikkeneminen on
lopetettava välittömästi. Jyväskylässä ei saa koskaan tapahtua sitä mitä Oulussa tapahtui lapsiin ja
nuoriin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa.

• Kuntien ei pidä lähteä mukaan pienten mutta äänekkäiden vähemmistöjen monikulttuurisuutta tai
haitallista maahanmuuttoa edistäviin toimiin. Vieraiden kulttuurien tukemisen sijaan pitää tukea
suomalaista kulttuuria. Suvivirsi ja joulujuhlat kuuluvat kouluihin, eikä kirjastoista pidä tehdä
pikkumoskeijoita.

• Kuntien tulee lopettaa laittomasti maassa oleville annettavat palvelut, kuten harkinnanvarainen
toimeentulotuki ja pakollista suuremmat terveyspalvelut. Maahanmuuttajien oman kielen ja
kulttuurin tukeminen on lopetettava, eikä Jyväskylän tule harjoittaa työnhaussa suomalaisia syrjiviä
käytänteitä, kuten nk. ”positiivista diskriminaatiota”, joka tarkoittaa käytännössä suomalaisten
syrjimistä maahanmuuttajien eduksi.

• Huonosti toimivan kotouttamisen sijaan Jyväskylän kaupungin tulee edistää maahanmuuttajien
paluumuuttoa, heti kun se vain on inhimillisistä syistä mahdollista.

• Jyväskylän tulee karsia pois kaikki haittamaahanmuuton vetovoimatekijät.

• Jyväskylän ei pidä ottaa kiintiöpakolaisia ennen kuin maahanmuuttopolitiikka on kunnossa
valtion tasolla. Jyväskylän kaupungin tulee myös vaatia valtiovallalta maahanmuuttopolitiikan
kiristämistä ehtona valtion kanssa tehtäville erilaisille maahanmuuttoon liittyville sopimuksille.
Jyväskylä on Suomen 7. suurin kaupunki ja Jyväskylällä, kuten muillakin suurilla kaupungeilla on
neuvotteluvaltaa valtioon nähden, jos sitä vain uskalletaan käyttää.
Perusjyväskyläläiset uskaltavat, koska meitä ei puoluepolitiikkaan sitoutumattomina jarruta
valtakunnan politiikan kieroilut, suhmuroinnit ja puolue-eliitin valtapyrkimykset ja ministerin
salkkuhimot.

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #6 : 25.04.2021, 14:10:27 »
Video Perusjyväskyläläiset ry:n loistavan kuntavaaliohjelman avauksesta 18.4.2021: https://www.youtube.com/watch?v=pneYc68lnIo

Lainaus
Katso mitä kuntavaaliehdokkaat kertovat omin sanoin alla olevista kuntavaaliohjelman kohdista. Tulee muuten erittäin tärkeitä huomioita kuntavaaliehdokkailta.

Kysymyksiä, huomioita ja kommentteja ym. voi laittaa tämän julkaisun kommentteihin, tai sitten suoraan ehdokkaille. Ehdokkaat löytyvät täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/ehdokkaat/

Alla kuntavaaliohjelma 12 kohtaa. Mitä kohdat tarkoittavat tarkemmin löytyy täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/​

Kuntavaaliohjelman 12 kohtaa:

1. RIIPPUMATON, LAHJOMATON JA PUOLUEPOLIITTISESTA KIEROILUSTA, PUOLUEVALLASTA JA TODELLISTA VAIKUTTAMISTA SUITSIVASTA PUOLUE-ELIITISTÄ VAPAA PERUSJYVÄSKYLÄLÄISET.

2. EI MONIKULTTUURISUUDELLE, KYLLÄ TURVALLISUUDELLE JA MAAHANMUUTOON LIITTYVÄT ASIAT HALLINTAAN

3. SANANVAPAUS TURVAA DEMOKRATIAN

4. JYVÄSKYLÄSSÄ ON LISÄTTÄVÄ PÄÄTÖKSENTEON AVOIMMUUTTA

5. TALOUS

6. YRITTÄMINEN

7. PERUSTARPEET TURVATTAVA PITÄMÄLLÄ SÄHKÖ- JA VESI JYVÄSKYLÄLÄISTEN OMISTUKSESSA

8. IKÄYSTÄVÄLLINEN JYVÄSKYLÄ

9. REALISMIA ILMASTOPOLITIIKKAAN

10. LIIKENNE JA LIIKKUMINEN

11. LUONTO JA ELÄIMET

12. STOPPI KIUSAAMISELLE JA KYLLÄ KOULURAUHALLE


Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #7 : 28.04.2021, 20:58:09 »
Lainaus
Kuten nyt olemme nähneet myös valtakunnan politiikasta, millaista puoluekuri voi saada aikaan. Voisi sanoa, että TYHJÄÄ.

Puoluekurilla voidaan kansanedustajat pitää aisoissa ja tämä ehkäisee sen, ettei puolueen kansanedustajat voi toimia vapaasti kansan ja äänestäjien asialla. Tämä koskee kaikkia puolueita ja myös kuntapolitiikkaa.

Tähän aiheeseen käykin hyvin PUOLUEPOLITIIKAN ULKOPUOLELLA toimivan Perusjyväskyläläiset ry:n hiljattain painosta tullut esite, jota ei vielä Internetissä ole nähty. Kuten esitteessä sanotaan " Meitä ei sido puoluekuri - meillä on sananvapaus."

Tule mukaan olemaan osa aitoa muutosta. Parhaiten kansan asiaa ajetaan suoralla yhteydellä kansaan, ilman puoluekorruptiota.
Enemmän Perusjyväskyläläisistä täältä: https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/

https://www.facebook.com/Perusjyvaskylalaiset/posts/5394406167298999

Ko. postauksen esitekuvat alla

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #8 : 02.05.2021, 19:15:36 »
Viimeinen kuulutus kuntavaaliehdokkaaksi ja katso videolta miksi juuri puoluepolitiikan ulkopuolella on kaikista tehokkainta vaikuttaa: https://www.youtube.com/watch?v=FHznzGdr05Q

Lainaus

Muutama päivä jäljellä kuntavaalien ehdokasasettelua. Lähde mukaan vaikuttamaan PUOLUEPOLITIIKAN ULKOPUOLELLA suoraan kuntasi ja kuntalaisten hyväksi.
Jyväskylässä puoluepolitiikan ulkopuolella toimivat Jyväskyläläisten hyväksi valtuustoryhmä ja Perusjyväskyläläiset.

Lähde mukaan, me autamme sinua ehdokkuudessa!

Katso Perusjyväskyläläisten kuntavaalihjelma täältä: https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/


Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #9 : 11.05.2021, 19:57:55 »
Olimme viime lauantaina pitkästä aikaa Perusjyväskyläläisten kanssa teltalla. Mukava oli antaa tietoa ja keskustella ihmisten kanssa Perusjyväskyläläisten hyvällä porukalla. Kiitos kaikille telttatapahtuman järjestämiseen osallistuneille ja teille jotka kävitte teltalla tervehtimässä sekä tsemppaamassa!

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #10 : 19.05.2021, 21:01:44 »
Tänään tuli vaalijulisteet painosta. Puoluevapaa vaihtoehto Jyväskyläläisten hyväksi! Perusjyväskyläläiset ry - Isänmaallisuus ja oikeudenmukaisuus. Katso Perusjyväskyläläisten hyvä vaaliohjelma täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/


Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #11 : 31.05.2021, 20:46:16 »
Video Perusjyväskyläläiset ry:n loistavan kuntavaaliohjelman avauksesta 18.4.2021: https://www.youtube.com/watch?v=pneYc68lnIo

Lainaus
Katso mitä kuntavaaliehdokkaat kertovat omin sanoin alla olevista kuntavaaliohjelman kohdista. Tulee muuten erittäin tärkeitä huomioita kuntavaaliehdokkailta.

Kysymyksiä, huomioita ja kommentteja ym. voi laittaa tämän julkaisun kommentteihin, tai sitten suoraan ehdokkaille. Ehdokkaat löytyvät täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/ehdokkaat/

Alla kuntavaaliohjelma 12 kohtaa. Mitä kohdat tarkoittavat tarkemmin löytyy täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/​

Kuntavaaliohjelman 12 kohtaa:

1. RIIPPUMATON, LAHJOMATON JA PUOLUEPOLIITTISESTA KIEROILUSTA, PUOLUEVALLASTA JA TODELLISTA VAIKUTTAMISTA SUITSIVASTA PUOLUE-ELIITISTÄ VAPAA PERUSJYVÄSKYLÄLÄISET.

2. EI MONIKULTTUURISUUDELLE, KYLLÄ TURVALLISUUDELLE JA MAAHANMUUTOON LIITTYVÄT ASIAT HALLINTAAN

3. SANANVAPAUS TURVAA DEMOKRATIAN

4. JYVÄSKYLÄSSÄ ON LISÄTTÄVÄ PÄÄTÖKSENTEON AVOIMMUUTTA

5. TALOUS

6. YRITTÄMINEN

7. PERUSTARPEET TURVATTAVA PITÄMÄLLÄ SÄHKÖ- JA VESI JYVÄSKYLÄLÄISTEN OMISTUKSESSA

8. IKÄYSTÄVÄLLINEN JYVÄSKYLÄ

9. REALISMIA ILMASTOPOLITIIKKAAN

10. LIIKENNE JA LIIKKUMINEN

11. LUONTO JA ELÄIMET

12. STOPPI KIUSAAMISELLE JA KYLLÄ KOULURAUHALLE

Erityismaininta muutamaan kohtaan;

1) Riippumattomuus, yksilön poliittinen vapaus. Usein törmää ihmisten puntaroivan äänestysvalintaansa vaaleissa joko puoluevalinnan tai henkilövalinnan kautta, pohtien kumpi edellä vaaleihin olisi järkevintä mennä. Teillä on selkeä ohjelma ja linja, joiden keskeisimmät kohdat moni kansallismielinen kokee omakseen. Ja nyt aito mahdollisuus valita äänestää henkilöä. Olette mukana omalla persoonallanne, olette itsenäisten ajattelijoiden porukka, jolla on ollut jo rohkeutta irtautua. Riippumattomuus puoluepoliittisista linjauksista ja yksilön ajattelun vapaus tulevat tärkeiksi arvoiksi siinä vaiheessa, kun ihmisillä on valmiutta tulla ulos ahtaista laatikoistaan ja näin ollen valmiutta ymmärtää muita itsenäisiä toimijoita.

Hommaforumin valtaosa on ainakin puheissaan massa-ajattelua ja valtavirtaistumista vastaan, mutta ehkä vähemmän ymmärretty puoli on se, että näiden aatteiden tulee myös elää ajassa. Niiden osalta ei voi lukkiutua, ja jos lukkiutuu, tulee vain toistaneeksi aikanaan muihin valtapuolueihin uskovien virheitä.

2) Ikäystävällinen kaupunki. Valtavan tärkeä kuntavaaliteema. Tunnemme hyvin lastenneuvolan, mutta harva on tietoinen vastaavista verovaroin tuetuista terveydenhuoltopalveluista ikääntyneille. Näissä terveydenhuollon yksiköissä voi esimerkiksi mittauttaa verenpaineensa, printtauttaa sydänfilmin, kuulla verikokeiden tuloksia tai keskustella matalalla kynnyksellä yleislääkäritasoisien laboratoriokokeiden laittomahdollisuudesta - ilmaiseksi. Monen ikääntyneen todellisuutta maakunnissa on tällä hetkellä kuihtuvat terveyskeskuspalvelut, ja terveyskeskusmaksut, joihin saa helpotusta vasta vuosittaisen maksukaton ollessa täynnä. Lisämaksuja sen sijaan tehokkaasti kehitellään, jotka koskevat pienituloisia eläkeläisiäkin. Esimerkiksi aiemmin sairaanhoitajan vastaanottokäynnit ovat olleet ilmaisia (injektion annot, haavan ompeleiden poistot, verenpaineen mittaus, haavan hoito yms.), mutta nykyään nekin maksavat joitakin euroja/käynti. Ikäihmisille esimerkiksi haavan hoidon vuoksi voi koitua useita tällaisia käyntejä pienen ajan sisään. Ja meidän kansalaisten tulisi saada olla tasavertaisia terveys- ja sosiaalipalvelujen edessä, ikääntyneinäkin. Minkä ikääntyneet sille mahtavat, että ääreisverenkierto on jo huono, ja haavoja siksi helpommin ilmestyy sekä ilmestyttyään ne paranevat huonommin kuin nuorilla, terveillä ja hyväkuntoisilla.

3) Luonto ja eläimet.

Kelsu.

Tähän ei muuta lisättävää ^ kun että tärkeän aiheen äärellä olette. Ja ihan kauttaaltaan, pienimpien yksityiskohtienkin osalta, joilla silti on suuri merkitys (kalojen suojelu esimerkkinä tällaisista teemoista). Moni fiksu valitsisi luonnonsuojelun äänestyspäätöksessään, jos sitä olisi ylipäätään mahdollista yhdistää kansallismielisyyden kanssa saman poliittisen katon alle.
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #12 : 01.06.2021, 16:32:35 »
Vielä yksi asiakokonaisuus kuntavaaliohjelmastanne.

Lainaus käyttäjältä: Perusjyväskyläläiset ry/Kuntavaaliohjelma
12. STOPPI KIUSAAMISELLE JA KYLLÄ KOULURAUHALLE
• Stoppi kiusaamiselle! Nyt riittää pelkät puheet kiusaamiseen puuttumisesta, on tekojen aika.
Koulujen tulee olla turvallisia oppimispaikkoja. Kiusaamiseen tulee puuttua päättäväisesti, ja
kouluissa tapahtuvista rikoksista tulee tehdä aina rikosilmoitus. Ongelmaa ei enää saa lakaista
maton alle.

• Erityisoppilaiden laittaminen tavallisiin luokkiin ei ole se paras ratkaisu, mikäli ajatellaan
kokonaisetua. Niin lahjakkaita kuin vähemmän lahjakkaita tulee tukea, että he löytävät oman
paikkansa koulussa ja yhteiskunnassa.

• Erilaisten koulujen ulkopuolisten oppimispaikkojen, kuten kirjastojen rauhallisuudesta tulee pitää
huolta, jotta ne säilyvät viihtyisinä kaikille jyväskyläläisille.

Erittäin paikallaan oleva nosto kyseessä. Käytäntö on lukuisia kertoja osoittanut, ettei Kiva-koulujärjestelmä yksin ole toimiva kiusaamisen ehkäisyyn. Olen eri mieltä maahanmuuttokriittisten puolueiden linjanvedoista koskien koulumaailman inkluusiota, eli katson koulumaailman yhdistämisen ja avaamisen kaikille samanvertaisesti avoimeksi ympäristöksi olevan tärkeä muutos. Mielestäni tulisi pyrkiä pois päin nykyisestä erityiskoulujen ja erityisluokkien järjestelmästä, jotka kääntöpuoleltaan tarkoittavat kotimaisille erityislapsille usein luokkaopetusta maahanmuuttajavoittoisessa ja kielirajoittuneessa luokkaympäristössä, syrjintää kaverisuhteisiin ym. puutteellisesta tasavertaisuudesta koulumaailman kokemiseen juontuvia ongelmia.

Nykyinen yhteiskuntamme on diagnoosiherkkä, ja lasten erityislaatuisuuden kirjoa medikalisoitu diagnostisin kriteerein. Eli yhä harvinaisempaa on kuulua persoonanpiirteiltään marginaaliin, ja elää ilman diagnoosia. Normaali on kaventunut ja kovaa vauhtia yhä kaventumassa. Erityisen tuen tarpeessa olevia, diagnosoituja lapsia ja nuoria on paljon myös kantasuomalaisten perheissä. Inkluusio on ainoa tie ulos tästä eriarvoistumiskehityksestä, ja kohti samanarvoista koulumaailmaa kaikille.

Koulumaailmassa kiusaamiseen ollaan sen verran turruttu, että ajattelen koulumaailman ulkopuolisen tahon olevan hyvä ratkaisu kiusaamisen ehkäisemiseen. Hjallis Harkimon ehdottama ammattilainen, jolla olisi vastuualueenaan 3-5 koulua, ja ainoana tehtävänään puuttua kiusaamiseen näissä kouluissa, on hyvä idea. Rahan satsaaminen tähän työhön maksaisi itsensä moninkertaisesti tulevina vuosikymmeninä takaisin pelastettujen ihmiskohtalojen muodossa. Vastaavasti, jos emme tee kiusaamiselle mitään, menetämme näiden hienojen ihmisenalkujen voimavarat ja panoksen yhteiskunnalle. Puhumattakaan inhimillisistä tragedioista.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2021, 16:59:57 kirjoittanut Brandis »
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #13 : 01.06.2021, 21:04:05 »
Yllä oleviin hyviin huomioihin liittyen video Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliohjelmasta. Videolla jokainen kuntavaaliehdokas tuo esille kaksi kohtaa ohjelmasta ja tuo esille omia ajatuksiaan kohtiin liittyen: https://youtu.be/415PiUEhyaI?t=14

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #14 : 01.06.2021, 21:52:34 »
Yllä oleviin hyviin huomioihin liittyen video Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliohjelmasta. Videolla jokainen kuntavaaliehdokas tuo esille kaksi kohtaa ohjelmasta ja tuo esille omia ajatuksiaan kohtiin liittyen: https://youtu.be/415PiUEhyaI?t=14

Seppo Hiltusen alkukommenteille ei voi laskea edes rahallista arvoa! Upeaa, hieno homma, että hän suoraan nosti esille kunnanvaltuuston kokouksissa hetken istuvat, jotka ilmestyvät paikalle nostamaan vain kokouspalkkioita. Näitä kansalaiset äänestävät kunnanvaltuustoon sisään.

'Puolueet ja puoluepoliitikot ovat estyneitä ajamaan mitään todellista muutosta.'

Totta.

Jos nyt edes sen verran saa näin kuntavaalien alla toivoa, niin toivoisin, ettei kukaan äänestä tällaisia tyyppejä kunnanvaltuustoon millään paikkakunnalla. Varsinkaan ei Jyväskylässä, jossa tarjolla on paljon parempia vaihtoehtoja. Sinun pitää, Teemu, tehdä valtakunnallisesti mahdolliseksi samoista joukoista vaikuttaminen (luonto, eläimet, kansallismielisyys, rehellisyys, suoraselkäisyys, yhteiskunnallisiin asioihin laaja-alainen pohtiva ote), niin lähden varmasti mukaan samaan liikkeeseen vaikuttamaan.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2021, 21:54:57 kirjoittanut Brandis »
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #15 : 03.06.2021, 23:40:10 »
Pieni vaalimainosteksti:

Lainaus
Äänestä aito ja todellinen muutos! - Perusjyväskyläläiset ry:n yhteislista

Riippumaton, lahjomaton ja puoluepoliittisesta kieroilusta, puoluevallasta ja suitsivasta puolue-eliitistä vapaa PERUSJYVÄSKYLÄLÄISET.

• Hyvä veli verkostot, suhmurointi ja korruptio saadaan poistettua kuntapolitiikasta helpoiten äänestämällä korruptoituneet puolueet ja puoluepoliitikot pois vallasta. Puoleet ja puoluepoliitikot ajavat viime kädessä vain omaa etuaan.• Puolueet ja puoluepoliitikot ovat kyvyttömiä toteuttamaan todellista vaikuttamista ja muutosta asioihin. Jos saisi, sellainen olisi kaikkien näiden vuosikymmenien aikana nähty. Toisin on ja asiatmenevät vain huonompaa suuntaan, ellei asioihin tule muutosta. Todellisen muutoksen saa aikaan vain kansalainen, jyväskyläläinen, Sinä itse!• Puoluepolitiikan ulkopuolella toimiva Perusjyväskyläläiset ei ole puolue-eliitin käskynuorassa ja meille ei sanella Helsingin puoluetoimistolta sitä, kuinka jyväskyläläisten hyväksi toimitaan.• Perusjyväskyläläiset ei ole eturyhmien, firmojen, konsulttien tai henkilökohtaisen poliitisen uran kliimaksia tavoittelevan puolue-eliitin juoksupoikia vaan ajattelevat riippumattomasti juuri jyväskyläläisten etua. SINUN etua!

Katso Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliohjelma tarkemmin täältä: https://www.psjyvaskyla.fi/kuntavaalit/

https://teemutorssonen.com/2021/06/03/aanesta-aito-ja-todellinen-muutos-perusjyvaskylalaiset-ryn-yhteislista/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 651
 • Liked: 37811
 • Easter Worshipper
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #16 : 10.06.2021, 17:42:51 »
Tuossa kun katselin perusjyväskyläläiset ry:n ehdokkaiden bannereita, tuli mieleen.

Teillähän on yhdistys. Yhdistyksellä on säännöt. Ry. on virallinen entiteetti, oikeushenkilö. Sen erottaa puolueesta vain 5000 kannattajakorttia.

Lausutte:
Lainaus
Riippumaton, lahjomaton ja puoluepoliittisesta kieroilusta, puoluevallasta ja suitsivasta puolue-eliitistä vapaa PERUSJYVÄSKYLÄLÄISET.

Yhdistyksissäkin tapahtuu tässä maassa yhtä sun toista. Ette siis voi väittää olevanne vapaita yhdistyspoliittisesta kieroilusta, yhdistysvallasta ja suitsivasta yhdistyseliitistä. Se, että sellaisia asioita ei esiinny tänään, ei tarkoita etteikö sellaisia voisi tulla jatkossa.

Tämäkin nyt vaan pälkähti päähän, kun tuijottelin yhtä vaalimainosbanneria. Kuinka monilla valitsijayhdistyksillä tai yhteislistoilla on takanaan rekisteröity yhdistys? Siihen peilaten yhteislistaksi olette varsin yhdistyksenne sääntöjen kahlitsemia verrattuna täysin avoimeen yhteislistaan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13425
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #17 : 10.06.2021, 19:51:44 »
Kävin kohta kohdalta The Yhdistyksen säännöt läpi, verraten PSn mallisääntöihin.

Kaksi eroa: 1) "kristillis-sosiaalinen" tarkoitus pyyhitty yli  2) yhdistyksen purkautiessa hallitus päättää rahojen kohtalosta.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #18 : 10.06.2021, 23:51:09 »
[..] "kristillis-sosiaalinen" tarkoitus pyyhitty yli [..]

Pääasia varmaankin on se, että ns. kristillisiä hyveitä noudatetaan käytännössä? Mieluummin niin päin, kuin että kristillis-sosiaalinen arvomaailma on kirjattu puolueen periaateohjelmaan, mutta käytännön toteutuksen tasolla siitä muodostuu tyhjää sanahelinää.

Tämä kristillis-sosiaaliset arvot jakava arvolinjaus tosin on jo ajanut ohi aikansa puolueenjohdon vaihtuessa jo muutama vuosi sitten henkilöihin, jotka eivät näitä arvoja aivan avoimesti jaa, ja jotka eivät siten niitä myös toimissaan noudata.

Kristillisten arvojen noudattaminen mielestäni vaatii tietynlaista henkilökohtaista uskoa; ja sitä uskoa voi olla ilman puoluepoliittista linjausta. Aivan vastaavasti kuin aukikirjattu linjaus voi olla merkityssisällöltään tyhjä, jos se ei välity käytäntöön.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2021, 23:53:09 kirjoittanut Brandis »
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #19 : 11.06.2021, 11:33:14 »
Jatkan vielä hetken verran koulumaailman inkluusiosta.

Kyseessä ei ole enää mikään pieni ja marginaalinen ryhmä kantasuomalaislapsia, joita opetus pienryhmissä koskee. Suuremmilla paikkakunnilla käytännössä luokkatovereiden suuri osuus on maahanmuuttajataustaisia lapsia. Kantasuomalaisten lasten kohdalla se tarkoittaa valtavaa määrää menetettyä knoppitietoa, jota ei voida opetustilanteissa samalla tavoin antaa silloin kun samanaikaisesti huolehditaan siitä, ettei osa ryhmästä putoa pois opetuksen sisällöistä. Vaillinainen kielitaito on koulumaailmassa suuri tabuaiheen kaltainen ongelma. Maahanmuuttajalapsi ja -nuori voi hyvin pärjätä kielitaidollaan nimittäin arkisissa perustilanteissa, mutta taitotaso ei riitä koulutietojen ja -oppien syventämiseen. Kantasuomalaiset lapset, jotka jo hallitsevat kielen, ansaitsevat laadukasta opetusta.

Sosiaalisten kaverisuhteiden typistymisestä puhumattakaan, lasten maailma on usein karu kiusaamisineen ja kategorisoimisineen ja koulumaailman sosiaaliset suhteet saavat usein alkunsa arkisista luokkatilanteista. Kantasuomalaisten lasten oikeus vertaisen kaveriseuraan on hyvin huonosti tunnettu ja tunnustettu ilmiö tällä hetkellä, ja senkaltainen tabuaihe, että iso osa vanhemmista varmaankin ujostelee aiheen esille ottamista opettajan kanssa. Mielestäni suotta, sillä puheeksiotolla saadaan aikaan paljon paikallistason hyvää.

Nämä koskevat hyvinvoinnin puheeksiottoja, ja lasten parempaa koulumaailman hyvinvointia. Ylipäätään tasavertaisia mahdollisuuksia.

Kasvatustieteet tieteenalana ovat nauttineet pitkäaikaista kriittisen katseen puuttumista toimialaan, ja tilanne on päässyt siihen mittaan, että pedagogiset perustelut pienryhmätilanteen tarpeellisuudesta ovat pitkään jättäneet alleen kaikenlaisen hyvinvointikeskustelun.

Nuorten syrjäytyessä koulumaailman toisesta päästä kovaan nykytahtiin, tähän on hyvä tulla jokin muutos. Erityislasten osuus normiluokkatilanteessakin lähentelee jo 50%, joten ilmiö ei ole vähäinen. Ovatko yhteiskunnalliset kriteerit ja paine erityislapsiluokittelulle herkistyneet vai onko diagnosointi parantunutta ja tehostunutta? Medikalisaatio on saanut huolestuttavia piirteitä.

Ajattelen tämän ongelman ilmentymispuolen olevan yhtä lailla lasten ja vanhempien todellisuutta tänä päivänä, mutta sillä erotuksella, ettei tästä puolesta juuri käydä keskustelua.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2021, 11:35:04 kirjoittanut Brandis »
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #20 : 25.07.2021, 12:48:46 »
Mikä on tilanne Perusjyväskyläläisille aluevaalien suhteen, aiotteko nousta ehdolle? Maakuntavaalit ovat vielä siinä mielessä tekemätön paikka, ja mainio uudisraivauskohde, että kaikki on vasta alussa ja uutta, toimintakäytänteitä luodaan vasta. Erinomaisen sopiva toiminnan kenttä pioneerityyppisille ihmisille; antaa muiden taistella keskenään jo vakiintuneista poliittisista asemista kunta- ja eduskuntavaaleissa, maakuntavaaleissa voi piillä se tämän ajan mahdollisuus.

Asiaa helpottaa Anna-Maja Henrikssonin alulle laittama yleinen keskusteluilmapiiri, jossa kyseenalaistetaan suomalaista poliittista tapaa äänestää vallan kerrostuneisiin asemiin samat kasvot (mutta kuitenkin odottaa eri tuloksia). Kuntavaaleista saavuttamattomaksi jäänyt kaupunginvaltuustopaikka voi olla käännettävissä voitoksi, jos tämän väliajan käyttää hyödyllisesti. Kolumnisti Antero Mukkaa lainaten: 'jokaisen tehtäväänsä valitun tulee aktiivisuudellaan lunastaa paikkansa tulevissa aluevaltuustoissa. Muodollisia keulakuvia, kumileimasimia tai vapaamatkustajia ei kannattaisi valita'. Kolumnista Tehtävien [vallan] rohmuaminen hämärtää vastuunkantoa.
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 240
 • Liked: 11198
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Perusjyväskyläläiset ry:n kuntavaaliketju
« Vastaus #21 : 25.07.2021, 13:43:21 »
[..] "kristillis-sosiaalinen" tarkoitus pyyhitty yli [..]

Pääasia varmaankin on se, että ns. kristillisiä hyveitä noudatetaan käytännössä? Mieluummin niin päin, kuin että kristillis-sosiaalinen arvomaailma on kirjattu puolueen periaateohjelmaan, mutta käytännön toteutuksen tasolla siitä muodostuu tyhjää sanahelinää.

Tämä kristillis-sosiaaliset arvot jakava arvolinjaus tosin on jo ajanut ohi aikansa puolueenjohdon vaihtuessa jo muutama vuosi sitten henkilöihin, jotka eivät näitä arvoja aivan avoimesti jaa, ja jotka eivät siten niitä myös toimissaan noudata.

Kristillisten arvojen noudattaminen mielestäni vaatii tietynlaista henkilökohtaista uskoa; ja sitä uskoa voi olla ilman puoluepoliittista linjausta. Aivan vastaavasti kuin aukikirjattu linjaus voi olla merkityssisällöltään tyhjä, jos se ei välity käytäntöön.

Pitää nyt muistaa, että kristillissosiaalisuus on poliittinen linjaus, eikä edellytä toteuttajiltaan henkilökohtaista uskoa. Omasta mielestäni puolueen toiminta on vuoden 2017 jälkeen noudattanut kristillissosiaalisuuden periaatteita paremmin kuin mitä puolue aikaisemmin teki. Aikaisemmin höpötettiin jotain juppiskoottereita verolle, mutta nykyisin ihan oikeasti pyritään suojaamaan ihmisten yksityisomaisuutta ja mahdollisuuksia elää omillaan.
qui non est mecum adversum me est