Kirjoittaja Aihe: EU:n elpymisrahastossa vakavia ongelmia, oikeudellinen pohja kyseenalainen  (Luettu 11039 kertaa)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 416
 • Liked: 33556
YLE:n sivuilla katsaus euroalueen rahoitusmarkkinoille päivä sen jälkeen, kun Suomi on päättänyt liittyä EU:n perussopimusta rikkovaan pakettiin, jossa pm Marinin neuvottelutaitojen ansiosta jokaista Suomen velkarahalla maksamaa kolmea euroa vastaan saamme yhden euron takaisin:

Lainaus
Euroopan keskuspankki varoittaa rahoitusmarkkinoiden epävakaudesta

1. Tilanteen epätasaisuus

Pandemian taloudelliset vaikutukset ovat hyvin erilaiset eri euromaissa ja eri aloilla. Näin ollen myös riskit keskittyvät tietyille aloille ja tiettyihin maihin.

Keskuspankin on vaikea ohjata tilannetta, jos esimerkiksi Saksassa tai Hollannissa inflaatio kiihtyy selvästi yli sen omien tavoitteiden, mutta samalla valtionvelkojen korot nousevat.

EKP onkin nyt velan vanki: se on käytännössä pitämään valtioiden velkamenot kurissa. Kun reipasta talouskasvua ei ole näköpiirissä, jäsenmaiden olisi vaikea selviytyä veloistaan ilman keskuspankin tukea.
----

2. Velkaantuminen

Pandemian aikana velkaantuminen on paisunut. Etenkin maissa, joissa palveluala on suuri, yritysten velkaantuminen voi vielä koitua ongelmaksi pankeille ja hallituksille.

Pahimmin velkaantuneiden yritysten velkaantumisaste – velan suhde pääomaan – on noussut jo 270 prosenttiin.

Euroalueen maiden keskimääräinen velka on noussut sataan prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Ennen koronaa keskimääräinen valtionvelka oli 86 prosenttia.
----

4. Omaisuuden yliarvostukset

Kun elvytysrahaa on virrannut talouksiin, samalla syntyy EKP:n mielestä myös vaarallista epätasapainoa.


Markkinoilla on "huomattavaa hurmiota", EKP toteaa raportissaan. Myös kiinteistöjen ja asuntojen hinnat ovat nousseet nopeasti.

EKP onkin nyt aiempaa huolestuneempi hintakuplan puhkeamisesta.


Jos osakkeiden tai asuntojen hinnat laskevat äkillisesti, se voi heikentää velkaantuneiden yritysten, kotitalouksien, valtioiden ja sijoittajien taloustilannetta.

5. Zombie-yritykset

Kun eurovaltiot ovat tukeneet yrityksiä, rahaa on ohjautunut paitsi elinkelpoisille myös kannattamattomille yrityksille.
Tällaisia toiminnassa olevia – eläviä mutta kuolleita – kutsutaan zombie-yrityksiksi.

Euroalueella on "zombisaatioriski", EKP:n analyytikot toteavat.

Keskuspankki myöntää, että erittäin halvan rahan tulva rahoitusjärjestelmään on todennäköisesti moninkertaistanut taloudessa vaeltavien zombien määrän. Se on itse tähän osasyyllinen.

EKP varoittaakin, että yritysten maksukyvyttömyys voi yleistyä "huomattavasti tietyissä euroalueen maissa". Tämä puolestaan asettaa paineita valtioille ja pankeille, jotka antoivat yrityksille tukea pandemian aikana.
----

https://yle.fi/uutiset/3-11938140

Mutta hei, soitto soikoon ja juhlat jatkukoon, Suomesta kuplan puhkeaminen ei enää jää ainakaan kiinni!

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 232
 • Liked: 1839
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007993896.html
"Kommentti: Hups, mitä tulikaan luvattua – EU:n elvytysrahasto onkin jo yli 800 miljardia eikä enää 750 miljardia euroa
Komissio markkinoi elvytysrahastoa finanssipiireille jo yli 800 miljardin euron velanottovaralla. Summa voi vielä kasvaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri."

"Aikanaan budjetin ja elvytysrahaston menomomentteja on kuitenkin tarkoitus panna toteen kulloinkin käyviksi katsotuin summin.
Lukuja korotetaan niin sanotulla deflaattorilla eli kansanomaisemmin inflaatiokorjauksella, mutta käytännössä summia korotetaan EU:n määrittelemällä kaavamaisella kahden prosentin vuosikorotuksella eikä oikeasti toteen käyneen inflaation perusteella.
EU-maiden vuotuinen inflaatiovauhti ei ole aikoihin ollut kahta prosenttia, joten käytännössä kaavamainen korjauskerroin voi merkitä keinotekoisen suurta rahasummien paisuttamista.
Tällaista budjetointitapaa perustellaan halulla esitellä budjettilukuja vertailukelpoisin summin."

Mihin noi rahat on nyt tarkoitus pistää?.


Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 036
 • Liked: 8895
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Kirjoitin lyhyen kirjoitelman (jota saa levittää). Koska tavallinen levityskanava on tällä hetkellä jotenkin jumissa, julkaisen tuon kirjoitelman nyt täällä. Löytyy liitteestä.
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 549
 • Liked: 35906
Koko kevään ajan "hallituksemme" kärkipoliitikot ovat valehdelleet meille, että EU-elvytyshuijausrahasto on vain tilapäinen ratkaisu. Kaikki asiaa seuranneet toki tiesivät tuon olevan valhetta, jolla kyseiset poliitikot yrittivät lieventää ja vähätellä - vain muutaman hillotolpan ja omaan suuhun putoavan pullanmurun takia - tekemäänsä suunnatonta typeryyttä ja tuhotyötä. Hallitus osti hameen ja maksoi  kolmen hinnan. Tuota vaatekappaletta meidän lapsemme saavat maksaa vielä vuonna 2058. Hameen värinkin päättävät vielä ulkopuoliset. Kalliiksi kävi meille tuon viisikon seikkailut.

Kauppalehti tänään:

Lainaus
Nyt se sanottiin ääneen: Elvytyspaketista ainakin osin pysyvä – Mario Draghilta terveiset suomalaisille veronmaksajille

Italian pääministeri ajaa voimakkaasti erityisesti SURE-rahaston muuttamista pysyväksi. Suomessa käyty kiivas keskustelu elvytysvälineestä ja myös eduskunnassa nähty erikoinen viivytysepisodi on noteerattu myös Roomassa.


EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketin muuttuminen pysyvämmäksi ainakin osittain vaikuttaa yhä todennäköisemmältä. Italian pääministeri Mario Draghi on nostanut asian esiin jo kaksi kertaa tällä viikolla.

”Olen varma, että osa tästä välineestä jää pysyväksi ja rakenteelliseksi”, hän totesi tiistai-iltana yhdessä Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Draghi puhuu erityisesti työttömyyden lieventämiseksi tarkoitetusta 100 miljardin euron SURE-rahastosta, joka voi lainata jäsenmaille rahaa esimerkiksi lomautusten ja osa-aikatyön tukemiseksi. Tarkoitus on ennen kaikkea tukea järjestelyjä, joilla ehkäistään irtisanomisia.

Ursula von der Leyen vieraili tiistaina Roomassa antamassa virallisen hyväksyntänsä Italian elvytyssuunnitelmalle. Komissio on puheenjohtajansa mukaan valmis maksamaan ensimmäiset erät elvytysvaroista neljän viikon kuluttua. Mario Draghin mukaan kyseessä on vasta alku.

”Meidän on käytettävä kaikki nämä rahat ja ne on käytettävä hyvin: tehokkaasti ja rehellisesti. Italian on osoitettava, että talous saadaan kasvuun ja sen jälkeen osa tästä välineestä voi jäädä pysyväksi”, hän totesi viitaten Italiaan ikävään maineeseen EU-varojen käytössä.
(...)

Von der Leyen vastasi suoraan kysymykseen pysyvästä elvytysvälineestä viittaamalla komission viime viikolla toteuttamaan velkaemissioon.

”Se menestyi seitsemän kertaa odotettua paremmin
, eli markkinat ovat reagoineet tähän erittäin hyvin. Nyt tarvitaan oikea yhdistelmä investointeja ja uudistuksia, joilla voimme oikeasti uudistaa kaikkien jäsenmaiden talouksia”, hän vastasi eikä kumonnut Draghin näkemystä välineen pysyvyydestä.

Eurobondit ovat jo totta

Euroopan komission viime viikkona tiistaina liikkeelle laskemat ensimmäiset elvytyspaketin rahoittamiseen tarkoitetut 10-vuotiset velkakirjat menivät kuumille kiville markkinoilla. Komission tarkoituksena oli alun perin kerätä markkinoilta 10 miljardia euroa, mutta velkapapereista tehtiin tarjouksia yli 140 miljardin euron edestä ja komissio keräsi rahaa lopulta 20 miljardia euroa.

Ajatuspaja Eurasia Groupin tutkija, valtiotieteen professori Mujtaba Rahman arvioi emission jälkeen, että tosiasiassa kyse oli jo eurobondeista.
(...)

Näin meitä kustaan linssiin jatkuvasti joka sektorilla. Samaan aikaan EU:n vallananastustoimet ovat kiihtyneet ennennäkemättömiin mittoihin (mm. yhteinen metsäpolitiikka hanke yms.). Neuvostoliiton entisen hallintomallin kopioineessa EU-diktatuurissa sovellettava menetelmä: Vähin askelin, pakkoa ja yllätystä käyttäen, hajottamalla halliten (EU-elvytyshuijauksessa vähemmistön rahoilla lahjottiin enemmistö) ja vain EU:n Saksan etua ajaen.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 23.06.2021, 13:21:15 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 549
 • Liked: 35906
Nyt vahvistetaan jo entistäkin vahvemmin ja virallisemmin, että EU-lakeja ja -sopimuksia rikkoneen EU-elvytyshuijauspaketin kielletyistä yhteisveloista aiotaan tehdä pysyviä. Näin laiton tulonsiirtounioni ja kansallisten valtioiden suvereniteetin edelleen murentaminen nytkähtää taas eteenpäin. Meitä viedään nykyään kuin koiraa hihnasta ja piski (maan poliittinen johto) sen kuin vain jolkottaa perässä uskaltamatta edes murista. Aika kuseen ollaan jouduttu.

Lainaus
Nyt se sanottiin virallisesti ääneen: Elvytyspaketin yhteisvelasta pysyvä – ”Jos ei nyt, niin myöhemmin”

Ranskan valtiovarainministerin mukaan presidentti Emmanuel Macron tulee esittämään asiaa virallisesti lähiviikkoina nostamalla esiin ”innovatiivisimpien sektorien” rahoitustarpeet.


Uusi Suomi 4.7.2021

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ehdottaa EU:n elvytysvälineen rahoittamiseen tarkoitetusta yhteisvelasta pysyvää. Hän kertoo Le Parisien -lehden haastattelussa, että Ranska ryhtyy viemään asiaa eteenpäin unionissa. Haastattelusta uutisoi myös Bloomberg.

”Tiivis eurooppalainen yhteistyö on elintärkeää. Suurille investoinneille, erityisesti energiasiirtymässä ehdotamme, että yhteisvelasta, jolla rahoitetaan 750 miljardin euron elvytyspaketti tehdään pysyvä eurooppalainen rahoitusväline”, Le Maire sanoo.

Ministerin mukaan presidentti Emmanuel Macron tulee esittämään asiaa virallisesti lähiviikkoina nostamalla esiin ”innovatiivisimpien sektorien” rahoitustarpeet.

Ehdotus tulee saamaan osakseen kovaa vastarintaa erityisesti niin sanotuissa nuukissa maissa, joihin kuuluvat Hollanti, Itävalta, Tanska ja Ruotsi. Myös Suomi vastustaa yhteistä velanottoa.

Bruno Le Maire vastaa tähän esittämällä, että yhteisvelan vastapainoksi EU-maat sitoutuisivat olemaan rahankäytössään vastuullisempia. Lausunto viittaa siihen, että Ranska yhdistää asian syksyllä alkaviin neuvotteluihin uusista talous- ja budjettikurisäännöistä.

Suomessa eläkevakuuttaja Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että aikaa ja taitoa hankkeen läpivientiin löytyy.

”Jos ei nyt, niin myöhemmin”, hän kommentoi Twitterissä.
(...)

Vielä hetki sitten meille vakuutettiin, että Marinin tekemä "maksa kolmet, saat yhdet" -diili oli vain tilapäinen ja kertaluonteinen (eikä maksa meille mitään, koska "artisti" maksaa). Toki nämä poliitikot tiesivät valehtelevansa, sillä asiasta oli puhuttu maailmalla useiden vaikutusvaltaisten poliitikkojen toimesta jo pitkään. Vain nukkumalla kokouksessa olisi tältä tiedolta voinut välttyä.

Jutussa viitataan "nuukaan sakkiin", joka kuulemma panee hanttiin. Kun kuitenkin katsoo ryhmän koostumusta, niin havaitsee lähes kaikkien noiden maiden johtajien olevan/olleen sosialisteja. Nyt ollaan vielä rakentamassa juuri sitä sosialistista unelmaa - jokaisen sosialistin maalia (Tanska saattaa olla tässä poikkeus). Siksi vastarinta tullee olemaan samanlaista teatteria, kuten EU-Turkki sopimus "pakolaisista". Ensin linja työstettiin EU-maiden neuvostossa, mutta sitten Merkel teki Hollannin sosialisti Rutten kanssa salaliiton, jolla yllättivät muut EU-päämiehet heittämällä näiden linjauksen roskiin ja sopimalla sitten Turkin kanssa omiaan. 6 miljardia euroa heitettiin tuon johdosta roviolle maksuksi tyhjästä.

Speden sketseissä puhutaan "naisen logiikasta". Sitä pitäisi kuitenkin esiintyä vain sketseissä, mutta nyt näyttää siltä, että Merkelin jo 16 vuotta kestäneen johtajakauden aikana EU:ssa on toimittu vain "naisen logiikalla" ja jäljet ovat karmeat. Ei tätä EU:ta tunnista enää samaksi, johon aikoinaan liityimme. Silloin siinä oli vielä jotakin hohtoa. Nykyään se muistuttaa pikemminkin kansojen vankilaa, ja laeista ja normilogiikasta piittaamatonta hullujenhuonetta.

Kaikki huipentuu vielä siihen, että jos päästät sosialistin ottamaan vapaasti velkaa yhteiseen piikkiin, niin tiedät kyllä etukäteen mitä siitä seuraa. Marinin aamiaismurot on pieni juttu sen rinnalla.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tagit: