Kirjoittaja Aihe: 2021-03-25 Kansalaispaneelin loppuraportti "vihapuheesta" ja sananvapaudesta  (Luettu 8382 kertaa)

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 847
 • Liked: 2501
Lainaus

Immonen: Eliitti sananvapautta vaarantamassa – ”Vihapuheraportti on vaarallinen”

Valtiovarainministeriö on julkaissut ”kansalaispaneelin” koostaman raportin, jossa esitetään 25 suositusta toimenpiteistä ”vihapuheen” ja ”maalittamisen” ehkäisemiseksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen pitää Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa raporttia suorastaan vaarallisena demokratialle ja sananvapaudelle.
...

Toisinajattelijat leireille Pohjois-Korean mallin mukaan

Suosituksissa on myös ”vihapuheen ja maalittamisen määritelmän virallistaminen”. Lainsäädännössä vihapuhetta ei ole edelleenkään määritelty, eikä se ole rikoslaissa. Se ei ole siis sellaisenaan laissa säädetty rangaistavaksi teoksi. Raportin tavoite on saada vihapuhe nopeasti kriminalisoitua.
...

Stalinin opit omaksuttu

Erittäin huolestuttavana Immonen pitää suositusta, jolla pyritään vaikuttamaan ehdokkaiden valintaan vaaleissa. Raportissa mainitaan, että ”vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen kriteeriksi”. Päättäjien olisi raportin mukaan selkeästi irtisanouduttava vihapuheesta ja maalittamisesta mm. vaalitenttien ja vaalikoneiden kautta, koska se ”kuuluu heidän asemaansa”.
...

Suomi matkalla kohti totalitarismia

Vihapuhekyttäämisen varjolla halutaan rajoittaa sananvapautta, uskoo Immonen. Sananvapaus on nykyiselle eliitille vaarallinen asia, koska sen kautta on mahdollista tuoda esiin konsensukselle epämukavia faktoja esimerkiksi maahanmuutosta. Tällainen toiminta on kuin suoraan DDR:stä. ”Kansalaispaneeli” suosittelee lisärajoituksia, jotta esimerkiksi hallituksen harjoittaman haitallisen maahanmuuttopolitiikan arvostelu saataisiin mahdollisimman tehokkaasti estettyä.

– Raportin toimenpiteillä vaarannetaan länsimaisen demokratian perusarvoja. ”Vihapuheeksi” voidaan mielivaltaisesti määritellä lähes mikä tahansa sellainen puhe tai kirjoittelu, mikä ei miellytä vallassa olevia vasemmistolaisia ja arvoliberaaleja tahoja. Hallitus on näillä näkymin luomassa keinovalikoimaa, jolla vastakkaiset mielipiteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti kitkettyä.

– Kansalaisten on syytä olla huolissaan nykyeliitin suunnitelmista ja toimista. Tätä menoa Suomi ollaan ajamassa hallituksen johdolla lainkaan vähättelemättä kohti totalitarismia, Immonen varoittaa.


https://www.suomenuutiset.fi/immonen-eliitti-sananvapautta-vaarantamassa-vihapuheraportti-on-vaarallinen/
« Viimeksi muokattu: 27.03.2021, 10:59:42 kirjoittanut JiM »

WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 446
 • Liked: 1957
Vihapuheraportissa on 25 täysin demokratian ja sananvapauden vastaisia ratkaisuja polittisten vastustajien vaientamiseksi. Kaikista huolestuttavin kohdassa vaaditaan, että vaaleissa ehdokkaaksi asettumisen ehtona on vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen. Millä tavalla tämä sitten toteuttettaisiin, eli hallituksen asettama äärivasemmistolainen paneeli kävisi läpi ehdokkaat ja katsoo, että ehdokas täyttää ehdot? Missään demokratiassa ei voida estää ihmisiä asettumasta ehdolle vaaleissa. Työryhmä on tietoisesti miettynyt tämän kohdan keinona estää suosittuje perussuomalaisia ehdokkaita asettumasta ehdolle, jolloin he voisivat estää opposition poliittisen toiminnan. Kuka tahansa oikeistolainen alkaa menestyä ja saada kannatusta, niin sitten heitä estetään asettumasta ehdokkaaksi.


Lainaus
Päättäjille ja virkamiehille olis myös laadittava käyttäytymissäännöt. Panelistien mukaan poliitikkojen on toimittava julkisuudessa esikuvina ja irtisanouduttava vihapuheesta ja maalittamisesta. Se olisi ehto myös sille, että saa asettua vaaleissa ehdolle.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d8baa91-4666-4878-a727-c68519231cbc

https://avoinhallinto.fi/assets/files/2021/03/VM_Kansalaispaneeli_sananvapaudesta_Loppuraportti.pdf

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 000
 • Liked: 18181
Onko tämän "kansalaispaneelin" jäsenlistaa jossain katsottavissa ?

Kansan asialla tässä ollaan, niin olisi kiva tietää, että kukahan siellä tällä kertaa on minua "edustamassa"...

 :silakka:
that's a bingo!

WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 446
 • Liked: 1957
Halla-ahon twiittiin joku oli vastannut. Älkää missään tapauksessa häiritkö näitä, koska siitä he tietysti saisivat lisää uhriutumista. Näiden kanssa keskustelu twitterissä on heidän mielestä vihapuhetta, jos olet eri mieltä heidän kanssaan. Nämä ihmiset eivät käy keskustelua eri mieltä olevien ihmisten kanssa, koska he uskovat olevansa aina oikeassa.


toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 038
 • Liked: 10429
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Ehdotettu malli "vihapuheen" suitsimiseksi, tai kansalaiskeskustelun "sävynmuutosta" varten on suoraan Kiinasta kopioitu. Täysin käsittämätöntä, että tuollaista uskalletaan edes ehdottaa vakavalla naamalla. Valtiorahoitteinen ennakko- tai jälkisensuuri ja "oikeiden" mielipiteiden pakkosyöttö on väärin. Jos joku haluaa uskoa horoskooppeihin, tai siihen, että kuu on juustoa, niin omapa on häpeänsä. Jotain on pahasti pielessä, kun tämäntasoisia toimenpiteitä suunnitellaan tosissaan, tai edes päädytään johtopäätöksiin, jotka ovat diktatuurimaiden toiminnan kanssa täsmälleen samoja.

Tiedätte kyllä, että mikä asia on pielessä. Se näkyy pari kertaa kuukaudessa aina, kun uudet puolueiden kannatusgallupit julkaistaan YLE:n ja HS:n toimesta. Kannatusta menettävien puolueiden ikityöpaikkoihin sijoitetut viranhaltijat ovat saaneet selkeästi toimeksiannon evästyksellä "Nyt on Pir- siis Persut merrassa, emmekä pärjää heitä vastaan enää järkiargumenteilla, koska meillä ei ole niitä! Tehkää jotain!"
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16068
 • junior koodari
Lainaus
Loppuraportissa on listattu 25 toimenpidesuositusta. Ensimmäisenä on mainittu ”Trusted flagger” -tyyppisen organisaation perustaminen, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta.

-Mikä on kehitteillä olevan organisaation suhde voimassa olevaan lainsäädäntöön?
-Voiko ko. organisaatio ilmiannon perusteella olettaa/varmistaa jonkun syyllistyneen vihapuheeseen?
-Mitä seurauksia ilmiannosta seuraa ilmiannetulle?
-Liittyykö vihapuheen ilmiantamiseen todisteita vihapuheesta, miten vihapuheeseen mahdollisesti liittyvät todisteet yksilöidään jollain nettifoorumilla?
- Miten todetaan organisaation kokoonpanon riippumattomuus?
-Kuka, tai mikä on organisaation toimintaa valvova viranomainen?,,vai onko edellinen vain olettamus,eli "organisaatio" valvoo itse itseään.

Kohti muinoista neukkulaa ollaan vahvasti menossa., ps.(kävin neuvostoliitossa neljä kertaa).


« Viimeksi muokattu: 30.03.2021, 21:20:56 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 450
 • Liked: 17985
 • käpykaarti
Lainaus
Loppuraportissa on listattu 25 toimenpidesuositusta. Ensimmäisenä on mainittu ”Trusted flagger” -tyyppisen organisaation perustaminen, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta.
...pohdintaa ja kysymksiä....
(vastailuja alla. T.quottaaja)

-Mikä on kehitteillä olevan organisaation suhde voimassa olevaan lainsäädäntöön?
V: Riippunee syyttäjästä.


-Voiko ko. organisaatio ilmiannon perusteella olettaa/varmistaa jonkun syyllistyneen vihapuheeseen?
V: 100%, siksipä tämä on agendalla.


-Mitä seurauksia ilmiannosta seuraa ilmiannetulle?
V: "Sakko" määrätään ilmiannetun vihapuhujan sosiaalisen statuksen perusteella, eli mitä enemmän julkkis, sitä kovempi "sakko".


-Liittyykö vihapuheen ilmiantamiseen todisteita vihapuheesta, miten vihapuheeseen mahdollisesti liittyvät todisteet yksilöidään jollain nettifoorumilla?
V: Uskottava ilmiantaja (+kuvakaappaus) riittänee.


- Miten todetaan organisaation kokoonpanon riippumattomuus?
V: Puoluekirjaa lukemalla.


-Kuka, tai mikä on organisaation toimintaa valvova viranomainen?,,vai onko edellinen vain olettamus,eli "organisaatio" valvoo itse itseään.
V: Kyllä.


« Viimeksi muokattu: 30.03.2021, 21:34:45 kirjoittanut käpyQaarti »
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 641
 • Liked: 1725
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Pahoittelut tekstin pituudesta. Tekstin voi ohittaa ottamalla hiirellä selaimen sivupalkista ja siirtämällä palkkia

Korostin tekstiä boldauksella ja suluilla. Originaalissa on myös originaalin puolelta boldauksia ja sulkuja. Erottanette minun boldaukset ja sulut originaalin suluista ja boldauksista

Minun tekstistä ja suluista ja boldauksista esimerkki

(Jos kansalaispaneeli ei onnistu kansalaisia monipuolisesti edustavan kansalaispaneelin kokoamisessa niin kansalaispaneeli peruutetaan kokonaan)

Omalla luvalla korjasin esitys listan   sa-noja

Suosituksessa on kaksi suositusta, joita kannatan

Lainaus
17. Kehitetään tapoja, joilla kansalaiset voivat vaikuttaa päätöksentekoon jo ennakkoon. Laaditaan ohjeistus, protokolla tai toimintatapa, jolla lähdetään pyytämään ennakkokommentteja. Muutetaan tapaa tehdä päätöksiä niin, että kansalaisilla on mahdollisuus osallistua päätöksentekoon ennen varsinaista päätöstä ja päätöksenteon jälkeen

18. Kuullaan kansalaisia paremmin päätöksenteossa järjestämällä kansalaispaneeleja ajankohtaisista aiheista kuntatasolla ja valtiotasolla

Väestönvaihto on vuosisadan haaste. Ruandan hutujen ja tutsien taistelu oli ensimmäisiä oireita siitä miltä ylikansoittuneen planeetan vuosisata näyttää. Kehitysmaiden kehittäminen vaatisi parempaa heimojen välistä yhteistyötä. Heimojen on muodostettava suurempia kokonaisuuksia, joilla on leveämmät hartiat harjoittaa kehitystä

Vihapuheen vastustajien maalittamista vastaan esitetyt suositukset ovat valistuneita, mutta ne unohtavat realiteetit. Kuvaan esimerkillä miksi; kuvitellaan, että haavoittuvaiseen valkoiseen vähemmistöön kohdistuvasta vihapuheesta huolestuneet intiaanit viestittävät valkoisista maahanmuuttajista vihastuneille intiaaneille suosituksia välttää vihapuhetta. Suositukset tulkitaan niin, että intiaanien pitäisi antautua valkoisten edessä, joka herättää intiaaneissa närkästystä ja absurdiudessaan huvitusta

Rasismia ja vihapuhetta ja maalittamista pitää tuomita siksi, että se edistää urakehitystä kansainvälisissä järjestöissä. Kuta paremmin sekoittaa ja horjuttaa yhteiskuntien vakautta ja luo rotujen vastakkainasettelua niin sen paremmin ura edistyy kansainvälisissä järjestöissä

Tietyillä piireillä on metodina valjastaa hyvät asiat sillä tavalla, että tulemana on kleptokratiaa, korruptiota, totalitarismia, vastakkainasettelua, sananvapauden riistoa, oikeuksien poistamista, toisinajattelijoiden leirittämistä, kaasukammioita, polttouuneja. He julistautuvat antifasisteiksi pyrkimyksessään perustaa fasistista järjestelmää

Mieli on ase metodi on sotilaallista koulutusta, jossa käytetään massamedioita, jotka tuottavat agressiivisesti tulehtuneisuutta. Massamediat tuottavat ilmapiiriä myrkyttävällä psykologisella valmennuksella sotilaita, joiden mieli on aseeksi valmisteltu, että heille tarvitsee antaa vain aseet, joita aivopestyt sotilaat ryhtyvät käyttämään armottomalla tehokkuudella. Sivuseurauksina ilmenee häiriintynyttä käyttäytymistä, kuten yllättäviä joukkomurhia, joka massamedioiden julkaisutoiminnan kautta tukee valmennusta sotaa varten

Joidenkin internetsivujen ylläpitäjillä on tyylilajina painostaa käyttäjiä kirjautumaan julkaisemalla vastenmielisiä materiaaleja, joiden näkymistä käyttäjä joutuu estämään kirjautumalla, jota kautta ylläpitäjä luo nimimerkkikohtaisia käyttäjäprofiileja. Internetsivujen ylläpitäjät painostavat vastenmielisten materiaalien kautta käyttäjiä olemaan tekemättä valintoja ja samalla tekemään haluttuja valintoja, joka tuottaa ärtyneen käyttäjäkokemuksen, joka on tavoite yleisessä ilmapiirin myrkyttämistavoitteessa, joka liittyy taustavoimien poliittisiin tavoitteisiin. Omistajat käyttävät tiedotusvälineitään poliittisissa tavoitteissaan. Media on poliittinen painostusväline ja vakauden horjuttamisväline, jonka ei tarvitse tuottaa rahallisesti. Raha tulee muista toiminnoista, kuten sotilaallis-teollisen aseiden myynnistä, jota median harjoittama anarkian lietsominen edistää

Ehdotan, että kansalaisia ei holhota, paitsi alaikäisiä. Kansalaiset päättävät itse mitä kirjoittavat ja näkevät. Kansalaisten mahdollisuuksia torjua materiaalien näkemistä vahvistetaan vaatimalla ylläpitäjiä laittamaan kansalaisille itselleen välineitä estää vastenmielisten materiaalien näkymistä itselle

Lainaus
Puntaroiva kansalaispaneeli kokoontui helmikuussa 2021 keskustelemaan toimista, joita Suomessa tulisi ottaa käyttöön julkisissa ammateissa toimivien henkilöiden suojelemiseksi vihapuheelta sekä vapaan mielipiteenilmaisun turvaamiseksi. Kansalaisten mielipiteitä selvitettiin osana OECD:n arviointia kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuuksista Suomessa (Civic Space Scan of Finland). Kansalaispaneelin toimeksiantajina olivat valtiovarainministeriö ja oikeusministeriö, ja paneelin toteuttajaksi valittiin Åbo Akademin Institutet för samhällsforskning (Samforsk).

Lainaus
Tämän kannanoton on laatinut kansalaispaneeli, johon osallistui 29 eri taustoista ja maantieteellisiltä alueilta tulevaa suomalaista. Kansalaispaneelin jäsenet valittiin siten, että osallistumiskutsu lähetettiin 3000:lle satunnaisesti valitulle 18–79-vuotiaalle Suomessa asuvalle henkilölle. Kutsukyselyyn vastanneista muodostettiin kansalaispaneelin kokoonpano siten, että se vastasi mahdollisimman hyvin Suomen väestöä asuinpaikan, sukupuolen, iän ja äidinkielen suhteen. Kansalaispaneeli kokoontui kolmena päivänä 11.2., 13.2. ja 14.2.2021. Ohjatun työskentelyn aikana paneeli kuuli asiantuntijoita sekä maalittamisen uhreja. Paneelin jäsenet saivat myös ennakkomateriaalia aiheesta. Tämän jälkeen paneeli arvioi huolellisesti saamaansa tietoa ja esitettyjä suosituksia sekä muodosti omia toimenpidesuosituksiaan.

Lainaus
Kansalaispaneelissa olivat heikosti edustettuina juuri vihapuheen kannalta olennaiset väestöryhmät. Tämä tuntui haastavalta ja harmilliselta, ja saattoi vaikuttaa siihen, mitä asioita lopputuloksessa korostui. (Arkaileva asioiden käsittely)

Lainaus
Valtionhallinnon tilaamilla kansalaispaneeleilla on korkea profiili laajan yleisön silmissä, ja kansalaiset suhtautuvat saamaansa kutsuun kunnioituksella. (Vale)

Lainaus
Noin viikko ennen kansalaispaneelin ensimmäistä tapaamista kansalaispaneelin osallistujille jaettiin kansalaispaneelin kotisivuilla nähtäväksi Åbo Akademin tutkimustiimin valmistelemat kansalaispaneelin aiheeseen ja työskentelyyn perehdyttävät ennakkomateriaalit, joihin panelisteja suositeltiin tutustumaan huolellisesti ennen kansalaispaneelia.

Kaikki paneelin kokoontumiset tapahtuivat Zoom-ohjelman välityksellä. Kolme päivää ennen ensimmäistä kokoontumista järjestettiin vapaaehtoinen Zoom-testisessio, jossa osallistuvat pääsivät kokeilemaan ohjelman käyttöä ja tekniset tukihenkilöt auttoivat heitä tekniikan käytössä.

Kansalaispaneeli kokoontui ensimmäisen kerran torstaina 11.2.2021 kello 17–19. Ensimmäisen tapaamisen tarkoitus oli esitellä panelisteille kansalaispaneelihanketta sekä paneelin järjestelyissä mukana olleita tahoja ja tutustuttaa osallistujat kriittisen ajattelun sekä puntaroivan keskustelun periaatteisiin. Kansalaispaneelissa panelistit työskentelivät sekä pienryhmissä että koko paneelin kesken. Zoom-sovelluksen breakout rooms-toiminnolla toteutettujen pienryhmien työskentelyä moderoi 10 moderaattoria, joista toinen vastasi keskustelun kulusta ja toinen tekniikan toimivuudesta.

Lainaus
Kansalaispaneeliin kutsutuista 3000 henkilöstä 70 ilmoittautui vapaaehtoiseksi osallistujaksi paneeliin. Noin 30 henkilön kansalaispaneeli on niin pieni, että sillä ei voida tavoitella täydellistä sosiodemografista edustavuutta suhteessa koko Suomen aikuisväestöön. Tavoitteena oli siis koota mahdollisimman moniääninen paneeli, jossa on mukana ihmisiä erilaisista taustoista. Vapaaehtoisissa oli monen ikäisiä naisia ja miehiä eri koulutus- ja ammattitaustoilla eri puolelta Suomea. Vapaaehtoisissa oli lisäksi äidinkieleltään niin suomen, ruotsin kuin muunkin kielisiä. Aiempien kansalaispaneelien tapaan korkeakoulutetut olivat vapaaehtoisten joukossa hieman yliedustettuja. Koska vapaaehtoisten joukko oli jo valmiiksi hyvin moniääninen, valittiin paneeliin kutsuttavat henkilöt satunnaisesti vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden joukosta. Vahvistus valinnasta paneelin jäseneksi lähetettiin yhteensä 40 henkilölle. Niiden kansalaisten tilalle, jotka eivät vahvistaneet osallistumistaan, kutsuttiin vastaavan taustan omaava henkilö. Kutsujen lähettämisen jälkeen 35 henkilöä vahvisti osallistumisensa, mutta viime hetkien peruutusten johdosta paneeliin osallistui lopulta 29 panelistia.

Onkohan tämä Keijon käsialaa. Onkohan tämä Orwellin käsialaa

Lainaus
Kansalaispaneeli sananvapaudesta

Suosituksia toimista, joita Suomessa pitäisi ottaa käyttöön julkisissa ammateissa toimivien henkilöiden suojelemiseksi vihapuheelta sekä vapaan mielipiteenilmaisun turvaamiseksi

Maaliskuu 2021

OECD:n arviointi kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuuksista Suomessa (Civic Space Scan of Finland)

(OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development, on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö http://www.oecd.org/)

Valtiovarainministeriö  |  Oikeusministeriö  |  Åbo Akademi

Suositukset toimenpiteiksi

Resursointi ja koordinointi

1. Perustetaan ”Trusted flagger” -tyyppinen organisaatio, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta  sen esiintyessä.

- Tämä varmistaisi, että valvonta olisi jatkuvaa ja säännöllistä, täten torjuen vihapuhetta tehokkaammin. Julkisen sanan neuvosto on tähän liian kankea ja etäinen organisaatio.

2. Virallistetaan ja jalkautetaan vihapuheen ja maalittamisen määritelmä.

- Kun ilmiön eri muodot on määritelty selkeästi, työ vihapuhetta vastaan voi edetä paremmin koulutuksessa ja kansalaistiedotuksessa.

3. Vastuutetaan vihapuheen ja maalittamisen vastainen työ selkeästi valtionhallinnossa yksittäiselle henkilölle (esim. tasa-arvoministeri) tai organisaatiolle.

- Selkeän vastuuhenkilön olemassaolo aina korkeammalta tasolta paikallistason viranomaisiin auttaa sitoutumaan tavoitteiden saavuttamisessa ja helpottaa asian eteenpäin viemistä.

4. Lisätään resursseja ja tiettyjä valtaoikeuksia  muunmuassa poliisille, tuomioistuimille ja medialle.

- Tämä madaltaisi esimerkiksi poliisilla kynnystä tutkinnan aloittamiselle. Rangaistusprosessit nopeutuisivat, kun epäilyjä lähdetään tutkimaan aikaisessa vaiheessa ja medialle suunnatut resurssit auttaisivat ongelman nostamista julkiseen keskusteluun.

Lainsäädäntö

5. Käydään läpi viharikoksista annettuja rangaistuksia, tarkennetaan niitä lainsäädännössä ja määritellään kovemmat alarajat rangaistuksille. Lainsäädäntöön lisätään, että sukupuoleen,  etnisyyteen tai vähemmistöryhmään kohdistunutta vihapuhetta kohdellaan rankemmalla kädellä.

- Riittävän tuntuvilla rangaistuksilla ohjataan kansalaisten käyttäytymistä oikeaan suuntaan ja nostetaan kynnystä tehdä rikoksia.

6. Tarkastellaan yhdyskuntapalvelua mahdollisena rangaistuksena viharikoksista.

7. Vihapuheeseen liittyvät rikosnimikkeet tehdään selkeämmiksi.

- Kun rikokseksi tuomittava toiminta on määritelty selkeästi, voi sillä olla ehkäisevä vaikutus vihapuheeseen ja maalittamiseen.

Työnantajien ja julkisissa ammateissa toimivien ohjeistus

8. Velvoitetaan työnantajia laatimaan selkeät toimintaohjeet vihapuheen tai häirinnän varalle sekä tilanteeseen puuttumista että uhrin tukemista varten. Nämä toimintaohjeet on laadittava kuhunkin työympäristöön sopiviksi ja niiden on varmistettava työpaikoilla prosessin tukiverkon sujuvuus.

- Nykyisellään vihapuheeseen puuttuminen jää helposti muun työsuojelun varjoon. Vaikka tämä sisältyy nykyiseen tasa-arvolakiin ja työnantajan velvoitteisiin, sitä ei nykyään korosteta riittävästi työnantajan ohjeistuksissa. Tarkoituksena on myös ottaa huomioon, minkälaisia erilaisia tilanteita eri ympäristöissä on. Tällöin kukaan ei jäisi yksin ja puuttumisprosessi olisi sujuva.

9. Laaditaan erityiset toimintaohjeet päättäjille ja maalittamiselle alttiille virkahenkilöstölle, jos he itse joutuvat vihapuheen ja/tai häirinnän uhriksi. Tuotetaan etukäteistietopaketti julkisissa viroissa toimiville henkilöille maalittamisen ja vihapuheen varalta.

- Tämä lisää turvallisuuden tunnetta ja varmuutta siitä, miten toimia vihapuheen tai maalittamisen uhriksi jouduttaessa.

10. Huolehditaan, että jokaisessa organisaatiossa epäillyn vihapuheen kohteeksi joutuneella  olisi mahdollisuus välittää viesti jollekin taholle (esim. työsuojeluvaltuutettu), joka arvioi, onko  kyse vihapuheesta ja antaa suosituksen jatkotoimista. Huolehditaan, että tämä toteutuu myös päättäjien kohdalla ja että siihen on riittävät  resurssit.

- Tämä takaa, että työntekijöillä on tiedossa tukiverkko, eri näkökulmat tulevat huomioiduksi ja  tilannetta arvioidaan aktiivisesti työympäristöissä. Moderaattorit voivat myös olla vahtimassa päättäjille tulevia viestejä ja noukkivat vihapuheen pois. Tällöin on oltava selkeät säännöt siitä, kuka määrittelee mitä vihapuhe on, ettei asiallinen  kritiikki jää moderointiin.

Uhrien oikeussuoja

11. Luodaan ”Track my case” -järjestelmä, jossa uhri voi itse seurata oman rikosjuttunsa etenemistä oikeudellisessa prosessissa ja saada tietoa siitä, milloin päätöksiä on odotettavissa.

- Oikeusprosessit ovat pitkän kestonsa takia raskaita vihapuheen uhreille.

12. Perustetaan viranomaisen tarjoama sivusto kaikista vihapuheen ja maalittamisen uhrien tukipalveluista, sisältäen tukiverkoston ja vertaistukea maalittamisen ja vihapuheen uhreille. Viranomainen tarvittaessa ohjaa uhrin nettisivuille.

- Tiedon täytyy olla helposti löydettävissä ja avun hakemiselle täytyy olla matala kynnys.

Tiedotus ja koulutus

13. Lisätään tehokasta kansalaistiedottamista aiheesta. Toteutetaan riittävän pitkä tiedotuskampanja vihapuheesta ja maalittamisesta sekä niiden rikosoikeudellisista seuraamuksista kansalaisille hyödyntäen hyviä kokemuksia esimerkiksi koronatiedottamisesta.

- Monilla ihmisillä on puutteelliset tiedot aiheesta. Kansalaisten tietouden lisääminen voisi lisätä poliittista tahtoa tarttua asioihin tehokkaammin, ennaltaehkäistä vihapuheeseen liittyviä rikoksia ja lisätä kriittistä medialukutaitoa sekä keskustelutaitoa. Vihapuheen tunnetuksi tekeminen vähentäisi siten ilmiön haittoja yhteiskunnassa ja lisäisi turvallisuuden tunnetta. Tiedotuksessa tulisi vedota myös empatian tunteeseen tuomalla esiin, miten vihapuhe vaikuttaa yksilöihin. Viha on voimakas sana, joten tiedottamisessa tulisi pohtia myös positiivisempien termien käyttämistä. Koska aihe on vakavasti otettava ongelma, se ansaitsee samanlaista huomiota kuin esim. ilmastonmuutos ja korona julkisessa keskustelussa.

14. Lisätään koulutusta eri ammattiryhmille ja viranomaisille vihapuheen tunnistamiseksi  (tuomarit, poliisit, syyttäjät). Tarjotaan vihapuheen vastaista ja ennaltaehkäisevää koulutusta laajemmalle yleisölle, esimerkiksi peruskoulun, armeijan, siviilipalveluskoulutuksen ja maanpuolustuskurssien  kautta.

15. Kehitetään keskustelukulttuuria ja vähemmistöjen osallistamista julkiseen keskusteluun.

- Vähemmistöjä koskevissa asioissa kuullaan heitä ja annetaan vähemmistöjen ääni vähemmistöjen edustajille. Tavoitteena eriarvoistumisen ja ennakkoluulojen vähentäminen, yleisen hyvinvoinnin  lisääminen  yhteiskunnassa, erilaisuuden hyväksyminen ja vihapuheen syihin kuten katkeruuteen puuttuminen. Vapaaehtoisyhdistykset, esim. Lähellä ihmistä -kasvuryhmät on hyvä ottaa mukaan.

Yhteiskunnallisten toimijoiden asenteet

16. Laaditaan päättäjille ja virkamiehille käyttäytymissäännöt  ministeriöiden  toimesta. Vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen  nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen  kriteeriksi. Reagoidaan aikaisessa vaiheessa  vaalihäirintään tai yrityksiin vaikuttaa vaaleihin vihapuheen ja maalittamisen avulla.

- Poliitikkojen on toimittava julkisuudessa esikuvina. Päättäjien on selkeästi irtisanouduttava vihapuheesta ja maalittamisesta, mm. vaali-tenttien ja vaalikoneiden kautta, koska se kuuluu heidän asemaansa

Kansalaisosallistuminen

17. Kehitetään tapoja, joilla kansalaiset voivat vaikuttaa päätöksentekoon jo ennakkoon. Laaditaan ohjeistus, protokolla tai toimintatapa, jolla lähdetään pyytämään ennakkokommentteja. Muutetaan tapaa tehdä päätöksiä niin, että kansalaisilla on mahdollisuus osallistua päätöksentekoon ennen varsinaista päätöstä ja päätöksenteon jälkeen.

- Vahvistetaan kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia ennakkoon. Ennakkoon vaikuttaminen lisää osallisuuden tunnetta ja tarjoaa kanavan ilmaista tyytymättömyyttä. Tämä ennaltaehkäisee vihapuhetta, kun saadaan ihmisten ääni kuuluviin ilman, että täytyy tukeutua solvaamiseen tai loukkaamiseen.

18. Kuullaan kansalaisia paremmin päätöksenteossa järjestämällä kansalaispaneeleja ajankohtaisista aiheista kuntatasolla ja valtiotasolla.

- Kansalaispaneelit lisäävät vaikuttamismahdollisuuksia ja kuulluksi tulemisen tunnetta, ehkäisevät eriarvoistumista ja syrjäytymistä ja toimivat myös tiedonjakamisalustoina. Kansalaispaneeleissa huomioidaan erityisesti vähemmistöt, ja niiden järjestämiseen voisivat osallistua yliopistot.

(Jos kansalaispaneeli ei onnistu kansalaisia monipuolisesti edustavan kansalaispaneelin kokoamisessa niin kansalaispaneeli peruutetaan kokonaan)

Tutkimus

19. Lisätään säännöllistä ja jatkuvaa tutkimusta ja kartoittamista vihapuheesta. Tutkimuksessa tarkennetaan vihapuheen määritelmää. Lisätään resursseja uusien ilmiöiden ja haasteiden tutkimiseen.

- Tutkimuksen kautta päästään kiinni ilmiön syihin ja laajuuteen. Onko kotimaisia trollitehtaita? Miten vihapuheen tunnistaa? Tutkimuksella selvitetään myös järjestäytyneemmän ja ei-järjestäytyneen maalittamisen ja vihapuheen tilaa, mitkä tahot niitä tekevät, missä ja miten? Tämä tuo lisää työkaluja tiedon pohjalta ongelmaan puuttumiseen.

Verkkoalustojen vastuu ja sääntely

20. Saatetaan Suomen lain piirissä toimivien verkkoalustojen moderaattorit tai vähintään yksi henkilö henkilökohtaiseen juridiseen vastuuseen alustalla julkaistusta materiaalista (vrt. lehtien päätoimittajat). Velvoitetaan tuomaan keskustelusäännöt ilmi alustalla.

- Tämä lisää internet-alustojen vastuuta vihapuheen kitkemisessä.

21. Laaditaan verkossa toimiville keskustelualustoille yleiset, harkitut ja läpinäkyvät säännöt ja suositukset ihmisoikeuksiin pohjautuen. Hyväksytetään ne eri keskustelualustoilla. Luodaan sertifikaatti hyviä käytäntöjä noudattaville toimijoille (vrt. ravintoloiden hymynaama).

- Tämä luo luottamusta ja uskallusta käydä keskustelua verkossa ja tarjoaa yrityksille selkärangan ja ohjeet omalle toiminnalleen.

23. Korostetaan yritysvastuuta ja luodaan kannustimia sosiaalisen median yrityksille. Kehitetään esimerkiksi algoritmi, joka estäisi filtterikuplia. Kannustetaan myös puuttumaan anonyymiin verkkokeskusteluun, vahvistamaan esimoderointia ja kouluttamaan moderaattoreita.

- Filtterikuplat sosiaalisessa mediassa edistävät vihapuhetta kun mielipiteet tiivistyvät, mikä johtaa polarisoitumiseen. Filtterikuplien estäminen ehkäisee eriarvoistumista. Yhteisiin sääntöihin sitoutuminen tukee rakentavaa keskustelua ja omalla nimellä kirjoittaminen nostaa kynnystä suoltaa mitä vain ja pakottaa seisomaan omien sanojensa takana. Internetin valvonta ja moderointi tulee kuitenkin tehdä muita perusoikeuksia ja tietosuojaa loukkaamatta.

24. Kannustetaan kansalaisia internetsisältöjen moderointiin ja kannustetaan yrityksiä käyttäjämoderoinnin kehittämiseen.

- Tämä vähentää kannustimia vääränlaiseen viestintään ja toimii verkkoalustojen itsesäätelynä, auttaa yrityksiä sensuroimaan vihapuhetta.

25. Vaikutetaan EU-lainsäädäntöön ja EU:n neuvotteluihin ”digijättien” kanssa.

- Digijättien vastuut ja velvollisuudet liittyen viha-puheen ehkäisyyn ovat tärkeitä Suomen toimien kannalta. Europarlamentaarikkojen ja ministerien aktiivisuus on välttämätöntä asian eteenpäin viemiseksi.

https://avoinhallinto.fi/assets/files/2021/03/VM_Kansalaispaneeli_sananvapaudesta_Loppuraportti.pdf

Onnittelut :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 03.04.2021, 18:50:26 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 768
 • Liked: 3781
Lainaus
Ministeriö haluaa kitkeä vihapuhetta – raportti suosittaa: some-agentteja, antitrollien armeija ja ilmianto-organisaatio

Kuntaministeri Sirpa Paateron nimittämä työryhmä käynnistää valmistelun kansalaispaneelin raportin suositusten toimeenpanemiseksi.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d8baa91-4666-4878-a727-c68519231cbc

Iltalehti sunnuntai 28.03.2021

Ministeriö kehuu, että ”Kansalaispaneeli on esimerkki demokraattisesta innovaatiosta”. Valitettavasti lopputulos on sen irvikuva. Aiheeksi ”valikoitui” – kuinka sattuikaan sopivasti - nomenklatuuraan kohdistuva vihapuhe ja maalittaminen.

Erikseen kehutaan satunnaisotantaa ja sitä, että ”paneelin kokoonpanossa olivat edustettuina eri väestöryhmät sekä maakunnat.”  Todellisuudessa otos on pahasti vääristynyt, sillä 98 % pyydetyistä kieltäytyi kunniasta. Osallistujajoukko valikoitui siihen porukkaan, jota vihapuhe ja virkamiesten maalittaminen aivan erityisesti kosketti. Vääristyminen näkyy selvästi myös paneelin jäsenten (N = 29) taustatiedoista.

Ministeri Paatero ryhtyy siis toimiin 29 vahvasti seulotun henkilön suositusten toimeenpanemiseksi. Tämä naamioidaan ”DEMOKRAATTISEKSI INNOVAATIOKSI”. Voi aikoja, voi tapoja!
I was at Re'im.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
21. Laaditaan verkossa toimiville keskustelualustoille yleiset, harkitut ja läpinäkyvät säännöt ja suositukset ihmisoikeuksiin pohjautuen.

Voin helpottaa työtä: presidentin, hallituksen, eduskunnan, virkamiesten sekä vihreiden tai vasemmistolaisten kirjoitusten ja puheiden kaikenlainen arvostelu kielletään, eikä em. suojeltavien ryhmien jäseniä saa nimeltä mainita.

Lainaus
Hyväksytetään ne eri keskustelualustoilla.

=Hyväksy säännöt, tai sulje keskustelualustasi.

Lainaus
Luodaan sertifikaatti hyviä käytäntöjä noudattaville toimijoille (vrt. ravintoloiden hymynaama). ( :D )

Eikös näitä papukaijamerkkejä ole yritetty maailman sivu Suomessakin?

Lainaus
22. Luodaan vastavoima internet-trolleille. Tuodaan eri verkkoalustoille koulutettuja , vihapuhetta ja trollausta vastustavia vaikuttajia (nk. ”some-agentit” tai ”anti-trolli armeija”) , mikäli , jotka kohtaavat vihapuheen ja vihapuhujat sekä sanovat suoraan, että viestintä on vihapuhetta, jota ei sallita. (Siis oikeesti? ;D)

Eikös näitä ole anti-trolli armeijoita ole yritetty maailman sivu Suomessakin, huonolla menestyksellä? Milloin on luotu sivustoja, milloin on koulutettu 80 poliisia netin kyylääjiksi.
Lainaus
23. ... Kannustetaan myös puuttumaan anonyymiin verkkokeskusteluun

Anonymiteetin hyödyistä ja kieltämisen haitoista on tämäkin alusta täynnä hyviä kirjoituksia.

Ainoa anonyymiteeti mikä näille kyylille kelpaa on anonyymi käräytyskanava väärinajattelijoille.

Ainoa anonymiteetin poisto mitä Suomessa tarvitaan ovat mamujen kustannukset lajeittain, alueittain ja nimen mukaan.

Ja sitten vielä lopuksi tämä:

Vaikka Euroopan ihmisoikeussopimuksessa luetellaan useita tapauksia, joissa sananvapautta voidaan rajoittaa lailla, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ratkaisuissaan korostanut, että näitä rajoituksia on tulkittava suppeasti:
 
»Ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan sananvapaus on eräs demokraattisen yhteiskunnan keskeisistä perustoista, eräs sen edistyksen ja jokaisen yksilön kehityksen perusedellytyksistä. Ellei ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohdasta muuta johdu,
sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät.
« Viimeksi muokattu: 31.03.2021, 16:34:31 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Pelkästään tuo moderaattorien tms. rikosoikeudellinen vastuu keskustelupalstojen viesteistä olisi lakimuutos, joka käytännössä tappaisi vapaan keskustelun foorumeilla. Varsinkin suurilla palstoilla kertyy niin paljon viestejä, että aivan hyvin sekaan voi vahingossa livahtaa jotakin lainvastaista, johon kukaan ei huomaa puuttua - paitsi joku päivystävä vihavasemmiston ilmiantaja.

Kyllä nuo kansandemokraatit tietävät vallan hyvin mistä on kyse, ja vaativat tuollaisia muutoksia silkkaa pahuuttaan.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38023
^ Herää kysymyksiä siitä pistäisivätkö sellaisetkin tahot kuin Sanoma kaikki ennakkomoderoidut keskustelunsakin kiinni tuollaisten lakien voimaan tullessa. Se olisi kaikista helpoin keino välttää ikävät oikeudenkäynnit.

Kaipa sitä tuolla tavoitellaankin. Käytännössä kaikki, mukaanlukien esim. Facebook-keskusteluryhmät muuttuisivat moderaattoreilleen niin suuriksi oikeudellisiksi riskeiksi että ihmiset joilla on ylipäänsä mitään menetettävää tai järkeä päässä lopettaisivat sellaisten pyörittämisen. Mutta ei se mitään, onhan tuo hallituksen sananvapauskäsityksen näköinen projekti.

Seuraava askel sitten olisikin sen tutkiminen ovatko esim. paneelidebatit myös vastaavan lainsäädännön alaisuudessa. Kaiken järjen mukaan niiden pitäisi olla, muutoinhan niillä voitaisiin kiertää lakia!
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 000
 • Liked: 18181
Lainaus
Avoimuus

Valtiovarainministeriö yhdessä muiden toimijoiden kuten virastojen ja kuntien kanssa edistää avointa hallintoa, koska kaikilla on oikeus saada tietoa ja osallistua yhteiskuntamme toimintaan ja sen kehittämiseen. Avoimen hallinnon työtä tehdään avoinhallinto –hankkeessa kansallisen toimintaohjelman pohjalta.

Lainaus
Luottamus

Luottamus on merkittävä teema hallintopolitiikassa. Luottamuspääoma on tärkeä resurssi muutosten läpiviemisessä. Muutosten läpivieminen onnistuu vain, jos hallinto luottaa kansalaisiin, kansalaiset luottavat hallintoon ja julkisen hallinnon toimijat luottavat toisiinsa, yrityksiin ja kolmannen sektorin toimijoihin. Luottamuksen rakentaminen on mahdollista hallintoa avaamalla: ymmärrettävät rakenteet ja prosessit, asiakaslähtöiset palvelut, selkeä hallinnon kieli, kansalaisten osallisuus ja avoin tieto ovat kehitettäviä osa-alueita.

Lainaus
Arvot ja virkamiesetiikka

Julkinen hallinto on pohjimmiltaan toimimista kansalaisten valtuutuksella, kansalaisten varoilla ja kansalaisten eduksi. Virkamiesetiikasta ja -moraalista puhuttaessa tarkoitetaan niitä yleisiä arvoja ja periaatteita, jotka koskevat virkamiehiä. Julkisen vallan käyttäjinä viranomaisen ja virkamiehen vastuulla on toimia niin, että toiminta täyttää muun muassa puolueettomuuden, riippumattomuuden ja tasapuolisuuden vaatimukset. Virkamies on erityisessä suhteessa kansalaiseen ja palvelussuhde tuo mukanaan tähän liittyviä arvoja ja periaatteita.

Valtionhallinnon arvot

Valtion henkilöstöpolitiikan eräänä tavoitteena on valtion yhteisen arvoperustan ja yhtenäisen toimintakulttuurin vahvistaminen ja hyödyntäminen. Valtionhallinnon yhteinen arvoperusta määriteltiin valtioneuvoston vuonna 2001 tekemässä periaatepäätöksessä Valtion henkilöstöpolitiikan linjasta. Sen mukaan valtionhallinnon toiminta on arvolähtöistä ja eetti-sesti korkeatasoista. Arvopohjan ja korkean eettisen tason vahvistaminen merkitsee sitä, että koko henkilöstö omaksuu sen osaksi jokapäiväistä toimintaa.

https://vm.fi/avoimuus-luottamus-ja-etiikka
that's a bingo!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Pelkästään tuo moderaattorien tms. rikosoikeudellinen vastuu keskustelupalstojen viesteistä olisi lakimuutos, joka käytännössä tappaisi vapaan keskustelun foorumeilla.

Ennakkomoderointi myös tappaisi kaiken keskustelun, koska työmäärä varovasti arvioiden sata- tai tuhatkertaistuisi. Nythän moderointi perustuu lähinnä käyttäjien vasikointiin, ja moderaattorit sitten toimivat ilmoitusten mukaan.

Hommaforumilla on kolmatta miljoonaa viestiä.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38023
^ Nämä kolmisen miljoonaa viestiä pitäisi käydä läpi varmastikin täikammalla koska muutoin niiden pelkkä olemassaolo olisi oikeudellinen riski. Nämä poistamalla näkyvistä katoaisi paskanjauhannan lisäksi paljon pureksittua ja analysoitua taustatietoa maahanmuutto- ja ulkomaalaispoliittisesta debatista, ja se sopisi "kansalaispaneelin" järjestäneille tahoille varmastikin loistavasti. Mitä vähemmän kilpailevaa tietoa, sitä paremmin valtaa voisi käyttää!
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 545
 • Liked: 15439
Jahas ... ja taas on viranomaisten tonttupartio rikollisilla poluilla.

Eikä ihan vähää. Suomen perustuslaki

Lainaus
8 § Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

Ketään ei saa pitää syyllisenä rikokseen eikä tuomita rangaistukseen sellaisen teon perusteella, jota ei tekohetkellä ole laissa säädetty rangaistavaksi.

Maallikon silmin hieman ylempänä olevasta 25 suosituksen listasta noin puolet on mahdottomia toteuttaa perustuslain pykälien mukaan. Tosin hallitusta ei näytä haittaavan mitä perustuslaissa lukee. Koittavat kuitenkin. Kuten tänäänkin nähtiin.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 641
 • Liked: 1725
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Muistakaa eduskuntavaalit 2.4.2023. 101 paikkaa perussuomalaisille niin Suomen poliittinen valtaeliitti karkaa Helsinki-Vantaan kautta maailmalle
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Lainaus
Kansalaisyhteiskuntaa on vahvistettava jatkuvasti

[...]

Yksi keino ihmisten laajempaan osallistamiseen on OECD:n arvioinnin yhteydessä pilotoitu vihapuhetta käsitellyt kansalaispaneeli. Kansalaispaneelin 29 jäsentä valittiin satunnaisotannalla, millä voitiin varmistaa eri kansanryhmien edustus koko maasta. Se käsitteli sananvapautta, vihapuhetta ja maalittamista kahden ja puolen päivän ajan asiantuntijoiden avustuksella. Tämä antoi mahdollisuuden huolelliseen pohdintaan, jonka pohjalta kansalaispaneeli laati raportin, joka sisälsi 25 toimenpide-ehdotusta vihapuheen ja maalittamisen ehkäisemiseksi.

Kansalaispaneeli voisi menetelmänä soveltua moniin muihinkin ilmiöihin ja sitä voisi myös kehittää edelleen. Nykyteknologia myös helpottaa niiden järjestämistä, kun ihmisten ei tarvitse kokoontua samaan paikkaan.

Kansalaispaneelin käsittelemien vihapuheen ja maalittamisen hillintä on myös itsessään välttämätöntä, jotta ihmisten kynnystä osallistua voidaan madaltaa. Tympeiden reaktioiden pelossa moni ei uskalla tai halua osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vapaa toisia loukkaamaton mielipiteen ilmaisu rakentavassa ympäristössä on toimivan demokratian ydintä.

Käynnistimmekin kansalaispaneelin suositusten pohjalta useiden ministeriöiden välisen valmistelun, jotta ikävää ilmiötä saataisiin kuriin.
On tärkeää, että vihapuhe ja maalittaminen tehdään näkyväksi muun muassa ohjeistuksilla, jotta uhrien oikeudet voidaan turvata ja toisaalta tarkastella niin verkkoalustojen kuin muiden toimijoiden vastuuta ilmiön ehkäisystä.

[...]

Kaikki on pidettävä mukana ja ihmisten omaa ääntä vahvistettava, sillä kestävä yhteiskunta on kansalaistensa näköinen. Parempi maailma syntyy yhteisin voimin myös tulevaisuudessa. Siitä kansalaisyhteiskunnassa on lopulta kysymys.

Sirpa Paatero
Kuntaministeri
Valtiovarainmininsteriö 9.7.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 3843
^Sirpa Paaterolla on tainnut tilastotieteen opinnot jäädä vähän vähälle luvulle. Satunnaisotannalla ei varmisteta eri kansanryhmien edustusta kansalaispaneelista :facepalm: Satunnaisotannalla annetaan kaikille kohdejoukon yksilöille mahdollisuus tulla valituiksi. Sillä ei kuitenkaan varmisteta eikä yritytetäkkään varmistaa, että kaikkia tietyn ominaisuuden, kuten etnisyyden, variaatioita tulee löytymään otannasta. Esimerkiksi Lotossa pyritään siihen, että kaikilla palloilla on yhtäläinen mahdollisuus tulla valituksi, mutta se ei todellakaan takaa, että kaikkia numeroita löytyy oikeasta lottorivistä.
Tottelematon tieto aktivismissa

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38023
Ottaen huomioon tuon kansalaispaneelin ympärillä pyörineen orwellilaisuuden asteen tulee melkeinpä mieleen että 29 jäsentä on "valittu" "satunnaisotannalla" niin että "on voitu varmistaa" "eri kansanrymien" edustus. Kansanryhmiksi on ehkä valikoitunut vain ne kansanryhmät jotka ovat olleet hyödyllisiä. Muistaakseni jollain tasolla kandidaattien valinnassa harjoitettiin satunnaisotantaa mutta tämän jälkeen aiheesta kiinnostuneimmat taisivatkin valikoida itsensä tuohon porukkaan, ja tunnetusti Suomessa kiinnostuneinta asiasta Suomessa ovat ideologiatotalitäristiset vasemmistolaiset joiden ajattelutapa yllätyksettömästi rankasti heijastui myös kansalaispaneelin näkemyksiin.

Mutta voidaanhan tuolla tapaa sitten kehua ryhmää kun se teki moisen prosessin jälkeen täsmälleen sellaiset johtopäätökset mitä siltä odotettiinkiin, ja se mitä odotettiin oli että mielipiteenvapaus olisi mahdollisimman paljon järjestelmän ja vahvasti verkostoituneiden, mutta itsessään varsin pienikokoisten intressiryhmien tossun alla.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Jännä tuo Paateron määrittely, että 29 ihmisen satunnaisotanta on "ihmisten laajempaa osallistamista", jonka kautta muka vielä varmistetaan "eri kansanryhmien osallistuminen koko maasta". 29 satunnaisella ihmisellä?

Etenkin kun nuo 29 eivät olleet satunnainen eikä kattava otos kansanryhmien edustajia siihen nähden, että kutsuttuja oli 3000, joista 70 (pari prosenttia) ilmoittautui vapaaehtoisiksi, joista sitten valittiin lähteestä riippuen joko satunnaisesti tai "moniäänisyyteen" pyrkien 40, joista 29 otti lopulta osaa kolmen päivän aivopesusessioihin kymmenien ohjaajien ja asiantuntija-auktoriteettien johdolla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 592
 • Liked: 15122
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Enpä nyt pidä ihmeenä, että poliitikko ei ymmärrä satunnaisotoksen käsitettä, saati sitä kuinka suuri satunnaisotos jostain joukosta vaaditaan, että sen voisi katsoa edustavat joukkoa. Paateron pitäisi kyllä ymmärtää, koska hän on käynyt koulut Karhulassa joukko-opin kulta-aikana, tai ehkä pari vuotta sen jälkeen.

Joka tapauksessa tuskin näitä nykyään ymmärretään yliopistoissakaan, joten asiasta ei kannata nostaa sen suurempaa meteliä. Tyypillinen kappale suomalaisen älymystön elämää, ei sen kummempaa.
qui non est mecum adversum me est

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1252
Joukko kansalaisia vapaasti muodostamassa mielipiteitä "asiantuntijoiden avustuksella"
Mikä voi mennä vikaan?

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 3843
...
Joka tapauksessa tuskin näitä nykyään ymmärretään yliopistoissakaan, joten asiasta ei kannata nostaa sen suurempaa meteliä. Tyypillinen kappale suomalaisen älymystön elämää, ei sen kummempaa.

Ehkä painotus minulla meni liikaa Paateron ihmisenä. Kritiikki sinänsä mielestäni on paikallaan, jotta mahdollisimman monelle tulee selväksi kuinka suurella tietomäärällä kuolemattomia johtopäätöksiä, kuten monikulttuurisuuden rikkaus, oikein kehitetään.
Tottelematon tieto aktivismissa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Demokratiaa murennetaan kasaamalla 600 suomalaisen "kansalaisparlamentti", jonka manipuloiduilla mielipiteillä tullaan legitimoimaan kansalaiset ohittavia päätöksiä esimerkiksi kansalaisaloitteiden käsittelyssä.

Lainaus
600 suomalaista pääsee osallistumaan kansalais­parlamenttiin, kutsuja jo lähetetty

KUKA tahansa Suomessa asuva täysi-ikäinen voi pian saada kutsun uuteen kansalaisparlamenttiin. Kyseessä on eduskunnan ja yliopistojen kokeilu uudesta tavasta ottaa kansalaiset paremmin mukaan päätöksentekoon.

Parlamenttiin pääsee osallistumaan kaikkiaan 600 suomalaista, ja se tulee käsittelemään polttoaine- ja huumausainepolitiikkaa koskevia kansalaisaloitteita.

Tällä viikolla on lähetetty ensimmäiset kutsut, joiden saajat on valittu satunnaisotannalla.

Yhteensä 30 000 suomalaista saa kutsun, ja heistä 600 valitaan osallistumaan vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden joukosta. Tavoitteena on koota yhteen mahdollisimman laaja eri näkemysten ja ihmisten kirjo kaikkialta Suomesta. Kansalaisparlamentti on kuin kansa pienoiskoossa”, kertoo Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund tiedotteessa.

KANSALAISPARLAMENTTI on uusi osallistumisen muoto, jolla kehitetään suomalaista demokratiaa. Sen tavoitteena on tuottaa tietoon ja harkintaan pohjautuva kansalaismielipide, jonka avulla voidaan lisätä päätöksenteon ja julkisen keskustelun moniäänisyyttä ja hyväksyttävyyttä.

Kansalaisparlamentti kokoontuu kahden päivän ajaksi kuulemaan asiantuntijoita ja keskustelemaan pienryhmissä.

”Osallistujat perehtyvät kansalaisaloitteisiin pohjautuviin teemoihin ja keskustelevat niiden pohjalta sekä pienryhmissä että asiantuntijoiden kanssa. Kansalaisparlamentin tavoitteena on luoda rakentava keskusteluympäristö, jossa kaikkia kunnioitetaan ja kuunnellaan”, kertoo Tampereen yliopiston professori Kaisa Herne.

KESKUSTELUJEN päätteeksi osallistujien mielipiteet kartoitetaan ja tulokset luovutetaan kansalaisaloitteita käsitteleville valiokunnille.

Kansalaisparlamentin järjestävät Åbo Akademi ja Tampereen yliopisto yhdessä Sitran, eduskunnan ja Stanfordin yliopiston kanssa.
Helsingin Sanomat 5.8.2023

Se, joka valitsee asiantuntijat ja moderaattorit, valitsee samalla "kansalaisparlamentin" keskustelujen lopputuloksen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 660
 • Liked: 61732
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vastasin juuri taloustutkimuksen arvoja ja asenteita tutkivaan paneelitutkimukseen.

Eivät kysyneet mitä puoluetta olen äänestänyt. Olen päättänyt, että jos kysyvät, vastaan äärinuivasti kysymyksiin ja sanon, että vihreitä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Se, joka valitsee asiantuntijat ja moderaattorit, valitsee samalla "kansalaisparlamentin" keskustelujen lopputuloksen.

Liippaa suht' läheltä Stalinin ajatusta "ei sillä ole väliä kuka äänestää, vaan sillä kuka laskee äänet."
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 3843
Aika harvalla perheellisellä kaivinkoneyrittäjällä on aikaa ottaa osaa kansalaisparlamentteihin. Mielenkiinnolla kuulen lisää siitä, miten varmistetaan mahdollisimman laaja näkemysten ja ihmisten kirjo. Saattaa myös olla paikallaan tarkastaa, että osallistujat ovat Suomen kansalaisia kun kerran kansalaisparlamentista puhutaan.
Tottelematon tieto aktivismissa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Lainaus
Eduskunnan rinnalle voi syntyä uusi vaikuttamisen tapa – Helsingissä tehtiin viikon­loppuna kunnian­himoinen kokeilu

Satunnaisotannalla valittu kansalais­parlamentti pohti huumausaine­politiikkaa ja polttoaineiden hintaa. Tutkijan mukaan suomalaiset kaipaavat puolueiden rinnalle uusia tapoja vaikuttaa.
Helsingin Sanomat 12.11.2023

Propagandassa puhutaan "parlamentista", vaikka kyse ei ole kansalaisten äänestämällä valitsemista edustajista, sekä "satunnaisotannalla valituista", vaikka kyse on suuresta joukosta suodatetusta hyvin pienestä joukosta, jonka edustavuuden väittäminen on naurettavaa.

Lainaus käyttäjältä: HS
Meneillään on tieteellinen koe, Suomen ensimmäinen kansalaisparlamentti, joka pohtii eduskuntaan jätettyjen polttoaineita koskevien kansalaisaloitteiden järkevyyttä. Suuressa salissa istuu 200 osallistujaa kymmenen hengen pyöreissä pöydissä valmiina aloittamaan.

He ovat päätyneet marraskuiseen Pasilaan satunnaisotannalla. Syyskuussa lähti kutsu 30 000 suomalaiselle, joista yli 2 300 halusi mukaan.

Heidän joukostaan tutkijat siilasivat lopullisen 650 hengen osallistujajoukon varmistaen edustavuuden. Mukana on kaikenikäisiä jokaisesta vaalipiiristä – myös suomalaisia, joiden äidinkieli ei ole suomi eikä ruotsi.

Heistä 450 kävi viikko sitten pienryhmäkeskustelun Zoomin välityksellä verkossa, ja loput ovat nyt täällä kasvotusten.

Kun mahdollisesti alunperin satunnaisotannalla valittu joukko on supistunut 1-3 prosenttiin valintojen kautta, kyse ei tosiaankaan ole enää satunnaisotannasta.

Lainaus käyttäjältä: HS
Kansalaisparlamentti käy ensin pöydissä keskustelun aiheista ja muotoilee kysymyksiä asiantuntijoille, jotka tulevat salin eteen kuultaviksi. Iltapäivällä keskustelu vedetään yhteen, ja yhteenvedon perusteella tutkijat kirjoittavat raportin kansalaisaloitteita käsitteleville eduskunnan valiokunnille.

Joka pöydässä on ulkopuolinen moderaattori, joka pyrkii varmistamaan, että keskustelu rullaa eikä kukaan vaikene tyystin tai ala yksin hallita keskustelua. Osanottajat saivat etukäteen ohjeet, joissa korostetaan kunnioitusta muita kohtaan niin puheessa kuin kehonkielessä.

Toisin sanoen valintaprosessin läpäisemien osallistujien mielipiteet muokataan ja suodatetaan useamman siivilän läpi sellaisiksi, kuin oli tarkoitus.

Lainaus käyttäjältä: HS
VALTIO-OPIN professorit Kimmo Grönlund Åbo Akademista ja Kaisa Herne Tampereen yliopistosta ovat suunnitelleet parlamentin käytännön juoksutuksen.

Perussuomalaisia ja "populismia" vihaava Kimmo Grönlund. Niinpä tietysti.

Lainaus käyttäjältä: HS
MIHIN kansalaisparlamentin ponnistusta tarvitaan, kun kansa on jo valinnut 200 edustajaansa eduskuntaan päättämään?

”Suomalainen demokratia kaipaa uutta osallistamistapaa”, Grönlund sanoo.

”Vaalidemokratia on Suomessa kunnossa, mutta tiedämme sen, että perinteinen puoluepohjainen vaikuttaminen on tullut aika pitkälti tiensä päähän. Ihmiset ovat poliittisesti valveutuneita ja osaavia, mutta he eivät halua vaikuttaa puolueiden kautta. Siksi tarvitaan uusia tapoja.”

Vielä ei ole tietoa, syntyykö kokeen pohjalta pysyvä käytäntö. Se riippuu muun muassa siitä, miten eduskunta arvioi hyötyjä.

En keksi, mitä tekemistä "kansalaisparlamentilla" muka on demokratian kanssa. Tai Kimmo Grönlundilla.

Prosessin tarkoituksenahan on manipuloida mikä tahansa establishmentia edustavien "asiantuntijoiden" ja "moderaattoreiden" mielipide muka kansalaisia edustavien pienryhmien kompromissiksi, jonka "tutkijat" muotoilevat eduskunnan valiokunnille. Ihan silkkaa DDR:ä, jos siellä piitattiin tämänkään vertaa kansalaismielipiteen feikkaamisesta.MTV: Kansalaisparlamentti hioo näkemyksiä: "Hyvin perusteltu mielipide muokkaa omaani" 11.11.2023

Lainaus käyttäjältä: MTV
– Kansalaisparlamenttikokeilussa on kyse suomalaisen demokratian kehittämisestä, sanoo valtio-opin professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Ei, vaan kyse on törkeästä demokratian feikkaamisesta ja tuhoamisesta. Kokeilu ei millään tavalla lisää ja tuo esille mielipiteiden moninaisuutta vaan päinvastoin tavoitteena on latistaa käsitystä suomalaisten mielipiteiden kirjosta, poistaa ikävät soraäänet ja oikeuttaa jo päätetyt kompromissit.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Keskusteluissa syntyneistä näkemyksistä laaditaan raportti, joka toimitetaan eduskuntaan niihin valiokuntiin, jotka kulloistakin aihetta käsittelevät.

Näin saadaan eduskunnan käyttöön harkittu kansalaismielipide, kertoo professori Grönlund.

Ei paras tai edes suosituin kansalaismielipide vaan manipuloitu mielipide, joka esitetään muka kansalaisten demokraattisena tahtona ilman demokraattista hyväksyntää.

Professori Kimmo Grönlundin (ja hänet mihinkään asemiin ja tehtäviin valinneiden) demokratiakäsityksestä kertoo olennaisen, että hän on esittänyt suomenruotsalaisille omaa vaalipiiriä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 660
 • Liked: 61732
 • Kekkosen re-inkarnaatio
ˆ Istuin taannoin eräässä lautakunnassa. Kunnan virallinen toimielin siis. Siellä oli virkamiestyönä tehty hyvin biasoitu esivalmistelu kunnan taloudelliselle kantokyvylle ylimitoitetusta investoinnista. Selvityksessä mukana ollut virkamies esitteli sitä hyvin valikoidusti. Poliittisten ryhmien suodattamat "fiksut" lautakunnan jäsenet kuuntelivat.

Esitin vastaesityksen. Kukaan ei kannattanut Kun pöytäkirja tuli julki, lehdessä luki: "Lautakunta esittää". Eli virkamiesten syöttämästä selvityksestä tuli lautakunnan esitys noin vaan.

Kaikki kansalaisparlamentit on samaa paskaa. Kun joku valmistelee asiat huolella, puskista repäisty ihminen ei argumentoi vasttaan vaan myötäilee, jos oma asiantuntemus ei riitä. Tuo MTV linkin otsikkoteksti kertoo kaiken:
Lainaus
MTV: Kansalaisparlamentti hioo näkemyksiä: "Hyvin perusteltu mielipide muokkaa omaani"

Kuten jäsen Roope jo yllä ansiokkaasti avasi. Kummasta on kyse: yhteisen konsensuksen löytämisestä vai panelistien mielipiteiden muokkaamisesta? Saadaan ihmiset kuvittelemaan olevansa päätöksen takana? Kun heidät on "sitoutettu".

-i-

MUOKS: Tuo MTV otsikko myös kertoo kaiken persuvihasta. Jussi Halla-aho on esimerkki ihmisestä, jonka hyvin perustellut mielipiteet muokkaavat kansan mielipidettä. Koska vihervasemmistolla ei ole asiaperusteita Jussin argumentoinnin kumoamiseen, he pyrkivät kaikin tavoin demonisoimaan Jussin. Tekemään hänestä epäihmisen, jonka perusteluja ei siksi tule kuunnella, koska ne ovat itse saatanasta.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2023, 05:50:55 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: