Kirjoittaja Aihe: 2021-03-31 Poliisi epäilee kymmentä ulkomaalaismiestä törkeästä pahoinpitelystä  (Luettu 15681 kertaa)

Melbac

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 073
  • Liked: 2673
Vähänkö tätä on hyvä hieroa tiettyjen ihmisten naamaan.

Turha hieroa, kyse on ideologiasta etten sanoisi jopa uskonnosta, siinä ei tälläiset tapaukset merkitse tuon taivallista, ei merkitsisi vaikka tapahtuisi paljon pahempaakin.
Olen joskus miettinyt ja vertaillut tätä äärimmilleen vietyä mokutusta ja amerikan ase fetissiä, näissä on samoja piirteitä melkoisen paljon. Ei mikään saa poikkeamaan fanaattiselta linjalta vaikka taloudellinen ja inhimillinen hinta olisi kuinka kestämätön tahansa, ovat uskossaan vahvoja.

Amerikan asefetissi on siinä mielessä hyvä analogia, että siihen suuntaan Suomeakin ollaan viemässä. Mitenkä pistät vastaan 15 yllättäen niskaan hyppäävälle kimppapuolustajalle, jos sinulla ei ole käsiasetta?
Tollaisessa tilanteessa tarvitsisi kylläkin sen aseen ja _varalippaita_ niin sulla olisi ehkä mahiksia.Riippuen myös siitä että kun ammut ekan niin mitä muut tekee,noilla voi myös olla niitä aseita.

Kemolitor

  • Global Moderator
  • Jäsen^^^
  • *****
  • Viestejä: 5 997
  • Liked: 6715
  • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
15 miestä pahoinpiteli teinin Helsingissä – nyt 12 heistä sai hovissa tuomioonsa alennusta

Kaikkiaan 12 parikymppisen miehen tuomiot pahoinpitelystä alenivat Helsingin hovioikeudessa.

Helsingin hovioikeus on alentanut 12 miehen saamia rangaistuksia teini-ikäisen pojan joukkopahoinpitelystä. Tapahtuma-aikaan 16-vuotias poika pahoinpideltiin maaliskuussa 2021 Helsingissä Pikku Huopalahdessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelystä 14 parikymppistä miestä kahdeksan kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Lisäksi yksi mies sai teosta aiempien tuomioidensa vuoksi kymmenen kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Käräjätuomion mukaan miehet menivät kolmella autolla Pikku Huopalahteen koulun pihalle, pahoinpitelivät pojan ja poistuivat paikalta.

Miehistä 13 valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, mutta yksi heistä perui valituksensa kesken käsittelyn.

Sen paremmin käräjäoikeudessa kuin myöhemmin hovioikeudessakaan ei selvinnyt, osallistuivatko kaikki miehet väkivaltaan. Molemmat oikeusasteet kuitenkin katsoivat, että miehet syyllistyivät pahoinpitelyyn yhdessä, joten yksittäisten tekijöiden osuutta ei selvitetty tarkemmin.

Hovioikeus arvioi miesten oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi kahdeksan kuukauden sijaan viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen tuomitun miehen rangaistus aleni seitsemään kuukauteen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/15-miesta-pahoinpiteli-teinin-helsingissa-nyt-12-heista-sai-hovissa-tuomioonsa-alennusta/8879304

Loppujen lopuksi kun miettii, niin onko mitään väliä sillä, että saako ehdollista viisi vai kahdeksan kuukautta. Mutta sen sijaan melkoisesti tuli yhteiskunnalle maksamaan tämäkin, että näiden tyyppien ehdollisia tuomioita muutettiin muutamalla kuukaudella ja samaan aikaan valitetaan, miten asiat ruuhkautuvat tuomioistuimissa. No, onhan meillä varaa.

Tagit: