Kirjoittaja Aihe: Teemu Torssonen sai syytteet: Törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, ampuma-aserikos  (Luettu 22634 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 836
 • Liked: 65678
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Lainaus
... Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Torssosen törkeän pahoinpitelyn lisäksi laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

En todellakaan tiedä miten PS:n puoluetoimisto on alkujaan toiminut tässä tapauksessa. Ei pienintäkään aavistusta.

Mutta jos TT on jo oikeudessa tuomittu ...

- törkeästä pahoinpitelystä,
- laittomasta uhkauksesta,
- ampuma-aserikoksesta ja
- lievästä ampuma-aserikoksesta,

... niin eikö tässä nyt ole jo jonkinlaisesta jatkumosta kyse?

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 239
 • Liked: 13151
 • A witness to the fall
Hmmm.  Oliko sinullakin - kuten minullakin alun perin asianosaisen facebookin kuvien ja kertomuksen pohjalta - käsitys, että kun asianosainen saapui paikalle, hän törmäsi kohtapuoliin "kuvaukseen sopivaan mieheen?" joka alkoi potkia munille ja että kivet olivat taskussa valmiina?

Jep. Enemmän tai vähemmän.

Kerroin jo viime viestissä, että minulla ei ole virallista materiaalia selattavana, ja olen tosiaan suuressa osin fb-kertomusten ja luulojen varassa, yleisen elämänkokemuksen tukemana/harhauttamana.

Kivet ovat aiheuttaneet aiemmin närää veneenomistajien keskuudessa, kun niitä pamfletteja on kansille jaeltu ja kiviä paperipainoina käytetty. En minäkään tykkäisi kivestä Audini konepellillä, ei siinä ole mitään outoa sikäli.

No ihan itse omassa kuulustelukertomuksessaan hän omin sanoin kertoo, että koska siellä ei näkynyt kuvaukseen sopivaa miestä, hän istui kivelle odottamaan, hörppi vettä lähteestä ja alkoi kerätä kiviä taskuunsa.

Tämä henkilö, joka lopulta saapui paikaalle ja sopi kuvaukseen (siis asianosainen tiesi ihan tarkkaan kenestä oli kyse, eikä kuulusteluissa kieltänyt sitä) oli ollut perheensä kanssa veneilemässä yli tunnin ja asianosainen oli odotellut häntä koko sen ajan. Ja emäntä ja lapset ilmeisesti odottivat autossa.

Voidaanko vahvistaa se, että ex-vaimoke lastensa kanssa on ollut satamassa ominpäin jakelemassa eläinoikeusmateriaalia, jolloin on syntynyt jonkun sortin konflikti sdp-veneilijän kanssa, joka ilmeisesti lähti siis heti sen jälkeen venheellä vesille, ja TT:n aiempi puolisko soitti paikalle episodia selvittelemään toisaalla olleen Teemun (jolla oli jo taustoja saman tyypin kanssa pilkkitapahtumaepisodista)? Muistaakseni puhe oli väitetysti jonkun sortin uhkaavasta käytöksestä sdp-kickboksaajan taholta kohdistettuna T-ex-naiseen. En tiedä onko tuosta mitään dokumentaatiota, vai oliko väitetty uhkailu esimerkiksi vain heitto aikomuksesta käydä ostamassa paketti seitä S-Marketista, ja kiduttaa sitä sitten kattilassa...

Ja tiettävästi kivestä päähän saanut on ollut maissa tai kaatumassa maahan, suojannut päätään ja yrittänyt jaloillaan pitää hyökkääjän etäämmällä. Ei harrastanut kickboxingia puolitajuttomana verissä päin, kuten annoit ymmärtää. Tästä on uhrin ja vaimon ja kahden silminnäkijän suhteellisen yhdenmukainen kertomus.
(tummennus minun)

Muotoilisin tuon tummennetun kyllä näin: "Eli harrastanut kickboxingia puolitajuttomana verissä päin".

Saat kivestä päähän, olet putoamassa maihin, suojelet päätäsi, saaden samalla iskettyä voimakkaasti vitaalialueelle, on pirun efektiivistä toimintaa, jos pitää paikkansa. Lähes Mall-Ninja -kategorian Kung-Fua.

Noin muuten on ikävää, että tämän sorttisia kärhämiä/sattumuksia joudutaan puimaan käräjillä ja palstoilla, jälkimmäisen ollessa ehkä "an excercise in futility", Lontoon murteella...
NOVUS ORDO HOMMARUM
-All Wars Are Bankers' Wars-

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 283
 • Liked: 8307
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
On jännää, että Torssoselle sattuu ja tapahtuu.

Luulisi, että Jussi Halla-aho, noin esimerkiksi, olisi useammin joutunut väkivallan uhan alle, kuin sen ainoan kerran Turussa. JH-a on kuitenkin aika paljon vihatumpi mies maan laajuisesti, kuin Torssonen.

En  tiedä mitään, kunhan ihmettelen julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 836
 • Liked: 65678
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
On jännää, että Torssoselle sattuu ja tapahtuu.

Vielä jännempää on se, että sattumien, tapahtumien ja tuomioiden jälkeen mukanajuoksijoita riittää.  Olen ihmessäni!
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 633
 • Liked: 47391
 • Kekkosen re-inkarnaatio
...
Mutta jos on väärin tuomittu, kun vain puolusti itseään, niin varmaan valittaa hoviin. Varmaan kannattaisi jos olet oikeassa spekulaatiosi suhteen.

-i-

Näköjään ainakin ilmaissut tyytymättömyytensä. Oliko se niin, että viikossa pitää ilmoittaa tyytymättömyys ja sitten 30 päivää tuomiosta aikaa valittaa hoviin?
(minfolla oli linkattu tähän artikkeliin)

Lainaus
Torssonen on myöntänyt lievän ampuma-aserikoksen, jossa oli kyse luvattomasta kaasusumuttimen hallussapidosta. Hän on kiistänyt syyllistyneensä ampuma-aserikokseen, laittomaan uhkaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn, jota Torssonen pitää hätävarjelutilanteena.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Torssonen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ba0ccff8-1b95-4b7e-afc5-89e3ff69095b

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 031
 • Liked: 25280
 • Blues for Allah
Ei widdu! Kaiffari on jäänyt jo kiinni kaikista edellämainituista.
Kai hän uskoo vallankumoukseen  poissahattujen piekkareiden(.22) ja ilmukoiden kätkentään?

Hmm. Kun pikkaisen ajattelen, Torssonen on ajattelultaan kuin pieni lapsi.  Mieleltään täydellisesti oikeassa, eikä kukaan voi häntä saavuttaa...

   ;DKun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 117
 • Liked: 7649
 • Jäitä hattuun.....
Tämäkin juttu saanut päivitystä.

Lainaus
Pekka Katajan murhayritys: Teemu Torssosen ex-puolison todistaminen johti hovioikeuden käsittelyn perumiseen ja lisätutkinnan laajenemiseen
https://yle.fi/uutiset/3-12360981
Syyttäjien mukaan hovioikeuden käsittelyssä ei nykytilanteessa olisi ollut mieltä, sillä uudet todisteet saattavat asettaa tapahtumat uuteen valoon.
Vaasan hovioikeus on perunut ensi viikolle kaavaillut oikeudenkäynnin perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksestä syytettyä miestä vastaan. Peruminen tehtiin syyttäjien pyynnöstä.

Aluesyyttäjä Janne Kangas kertoo, että nykytilanteessa pääkäsittelyn järjestämisessä ei olisi mieltä.
....
..........Uusi todistaja on Torssosen ex-puoliso
Poliisi kuulusteli viime vuonna uutena todistajana Torssosen entistä puolisoa. Kun pari oli vielä yhdessä, puoliso käytti lähiomaisen kieltäymisoikeutta eikä suostunut todistamaan asiassa.

Myös ex-puolisolla olisi oikeus kieltäytyä todistamasta, mutta nainen on muuttanut mielensä.

Mielenmuutos paljastui toisen rikosasian esitutkinnassa. Lokakuussa Torssonen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen muun muassa ampuma-aserikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Ampuma-aserikoksen esitutkintapöytäkirjasta ilmenee, että Torssosen puoliso on kevään tai kesän 2021 aikana muuttanut pois parin yhteisestä kodista erittäin riitaisissa olosuhteissa.

Ampuma-aserikoksen esitutkinnassa puoliso oli aiemmin kertonut seikkoja, jotka puolsivat Torssosen syyttömyyttä. Eron jälkeen puoliso kuitenkin ilmoitti poliisille, että hän haluaa kertoa tapahtumista uudelleen.

Kun poliisi kysyi syytä mielenmuutokseen, puoliso kertoi, että Torssonen on pahoinpidellyt häntä vuosien ajan ja manipuloinut häntä tekemään asioita puolestaan. Eron yhteydessä tapahtuneet keskustelut saivat puolison muuttamaan mielensä ja "lopettamaan Torssosen suojelun".

Esitutkinnassa Torssonen kiisti väitteen pahoinpitelystä tai manipuloinnista.
............Keskusrikospoliisin lisätutkinta on laajentunut kevään aikana. Syyttäjät toivovat sen valmistuvan ennen kesää.

Teemu Torssonen ei ole jutussa tällä hetkellä epäiltynä, sillä hänestä on voimassa oleva syyttämättäjättämispäätös. Nyt syyttäjät harkitsevat, antaako uusi näyttö aihetta peruuttaa syyttämättäjättämispäätös.

Jos päätös peruttaisiin, alkaisi uusi syyteharkinta siitä, onko Torssosta syytä syyttää murhan yrityksestä.

Aluesyyttäjä Janne Kangas toivoo, että päätös syyttämättäjättämisen peruuttamisesta tai ennallaan pitämisestä voitaisiin tehdä jo ennen kesää.
                Torssosen mukaan ex-puoliso valehtelee....naps..
............................
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 242
 • Liked: 8060
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/39daa842-030e-42fa-8710-a3930c8cdb8a

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti

... Torssonen oli jo aiemmin epäiltynä perussuomalaisten entisen Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä, mutta syyttäjä ei nostanut syytteitä häntä kohtaan.

Pekka Kataja joutui murhan yrityksen kohteeksi kotonaan Jämsänkoskella kesällä 2020.Pekka Kataja joutui murhan yrityksen kohteeksi kotonaan Jämsänkoskella kesällä 2020.
Pekka Kataja joutui murhan yrityksen kohteeksi kotonaan Jämsänkoskella kesällä 2020. PETE ANIKARI
Poliisilla uutta tietoa

Katajan murhan yritystä oli määrä käsitellä hovioikeudessa tänä talvena, mutta syyttäjä pyysi käsittelyn peruuttamista toistaiseksi.

Syynä oli se, että poliisi oli saanut asiassa uutta selvitystä, joka liittyy Torssosen mahdolliseen osuuteen.

Torssosen entinen puoliso on kertonut poliisille uusia tietoja.

– Ei ole tullut minulle vastaan, että syyttämättäjättämispäätöstä lähdetään perumaan, Gummerus toteaa. ...


Loput alkuperäisestä lähteestä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/39daa842-030e-42fa-8710-a3930c8cdb8a

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 322
 • Liked: 10229
Lainaus
Teemu Torssonen hakee valtiolta yli sadan­tuhannen euron kärsimys­korvauksia

Poliisi kuulusteli Torssosta hiljattain uudelleen rikoksesta epäiltynä.


Jyväskylän entinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosen hakee valtiolta 107 800 euron kärsimyskorvauksia vankeusoloajaltaan. Yhdeltä vuorokaudelta pyynti on siten 700 euroa.

Torssonen hakee myös ansionmenetyksiä, jotka eivät hänen asianajajansa Kaarle Gummeruksen mukaan ole merkittävät.

Torssonen istui tutkintavankeudessa viisi kuukautta epäiltynä perussuomalaisten vaalipäällikkönä toimineen Pekka Katajan murhayrityksestä.

Pian tutkintavankeuden päättymisen jälkeen syyttäjä teki Torssosesta syyttämättäjättämispäätöksen, eikä häntä siten syytetty Katajaan kohdistuneesta väkivaltateosta.

Torssonen perustelee tavanomaista korkeampaa kärsimyskorvausta asian saamalla julkisuudella, poliittisen toiminnan estymisellä sekä rikosepäilyn vakavuudella, joka on vaikuttanut hänen työntekoonsa.

– Asian käsittely julkisuudessa jatkui koko vangitsemisen ajan, eikä Torssosella ollut vangitsemisesta johtuen mahdollisuutta tuoda omaa näkemystään esille, hänen Valtiokonttorille toimittamassa hakemuksessa kirjoitetaan.

Valtiokonttori ei todennäköisesti ratkaise Torssosen hakemusta ennen uuden poliisitutkinnan valmistumista. Poliisi nimittäin kuulusteli Torssosta hiljattain uudelleen rikoksesta epäiltynä. Ylen mukaan rikosnimike on avunanto tai yllytys murhan yritykseen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008817045.html
 

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 322
 • Liked: 10229
Lainaus
Yle: Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa epäillään nyt Teemu Torssosen veljeä – nouseeko syyte?
Ylen mukaan Teemu Torssosen veli on syyteharkinnan kohteena.[/b]

Yle uutisoi omiin lähteisiinsä pohjaten, että Teemu Torssosen veli on parhaillaan syyteharkinnassa epäiltynä osallisuudesta perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yritykseen. Samalla poliisi on kuulustellut Teemu Torssosta lisätutkimuksessa epäiltynä.

Epäilty teko tapahtui 17. heinäkuuta 2020 Jämsänkoskella.

Poliisi otti Torssosen veljen kiinni vuosi sitten elokuussa, ja teki hänen kotiinsa kotietsinnän.

Koska Torssosen veli ei ole julkisuuden henkilö, Yle ei julkaise hänen nimeään jutussaan. Ylen mukaan veli kiistää olevansa osallinen tekoon. Syyttäjät aikovat Ylen mukaan tehdä päätöksen syyttämisestä tai syyttämättä jättämisestä lähiviikkoina.

Teemu Torssonen on Jyväskylän entinen kaupunginvaltuutettu, joka vangittiin esitutkinnan aikana rikoksesta epäiltynä. Syyttäjä kuitenkin teki tuolloin hänen kohdallaan syyttämättäjättämispäätöksen, ja Torssonen vapautettiin. Myös Torssosen avustaja sai syytteen murhan yrityksestä. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen.

Iltalehti kertoi huhtikuussa, että jutun avaamisen pääsyynä ovat olleet Torssosen entisen puolison antamat uudet tiedot tapahtumista Katajan murhayrityksen aikoihin.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b9606323-cd49-462b-9cb9-b7151d685d28

Liekkö samannäköisiä veljekset?
« Viimeksi muokattu: 31.08.2022, 20:53:05 kirjoittanut räsänen »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 669
 • Liked: 15057
Anteeksi, mutta en jaksa etsiä vitsiketjua

Lainaus
Koska Torssosen veli ei ole julkisuuden henkilö, Yle ei julkaise hänen nimeään jutussaan.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 251
 • Liked: 7102
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Anteeksi, mutta en jaksa etsiä vitsiketjua

Lainaus
Koska Torssosen veli ei ole julkisuuden henkilö, Yle ei julkaise hänen nimeään jutussaan.

Teemu Torssonenhan on vaihtanut jossain vaiheessa nimeään, joten spekuloisin että veljellä ei ehkä ole samaa sukunimeä.
Puolueprojektien kannatusilmoitusten (ml. sekä sähköiset että paperiset) tiedot ovat julkisia, kun yhdistys on rekisteröity puolueeksi. Näitä tietoja ovat täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta ja kannatettu puolue.

Kuka tahansa pääsee tutustumaan puoluetta kannattaneiden tietoihin.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 322
 • Liked: 10229
Ajattelin sitä tuolla samannäköisyydellä että kun Kataja sanoi niin suurella varmuudella että hän näki epäillyn hakkaajan, oliko se nyt sivusilmällä, niin jos on kovin samannäköinen veli niin sitten ymmärtää tuon sekaannuksen.


Tosin, taisihan hän nähdä arabejakin jossain välissä tätä keissiä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 836
 • Liked: 65678
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Tosin, taisihan hän nähdä arabejakin jossain välissä tätä keissiä.

Ehkä sitä oli tullut otettua aurinkoa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 633
 • Liked: 47391
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kyse ei ole uskoakseni ulkonäöstä. Kun vielä muistaa, että silminnäkijöiden mukaan tekijöillä oli maskit ja lippalakit.

Siitä on aikaa, kun näin pöytäkirjoja, mutta ellen väärin muista, Teemun teletiedoissa oli joku visiitti Jämsänkoskelle. Selitys taisi olla kun Teemun (äidin) auto oli rikottu, Teemu kävi Jämsänkoskella tapaamassa veljeään. Tapasivat jossain levähdysalueella. Teemu kävi näyttämässä rikottua autoaan tai veli juuri ostamaansa autoa tai jotain.

Asekätkentäjupakan yhteydessä Teemun veljeltä oli (taas muistaakseni) löytynyt kotoaan joku patruunapussi tai laatikko tms, jonka Teemun ex oli kait tunnistanut kuvista Teemulle kuuluvaksi. Saattaapa olla, että tuo laatikko hyppäsi juuri tuolla Jämsänkosken reissulla velipojan autoon.

Sitä ihmettelen, miksei velipoika ollut asekätkentäkärjäillä (ainakaan tietääkseni). Joka tapauksessa patruunoiden jemmaus varmaan on riittänyt siihen, että poliisi on saanut teletutkintatietoja myös velipojan liikkeistä operaattoreilta ja Jämsänkosken ekskursiokin ehkä näyttäytyi uudessa valossa.

Ajattelin jakaa nämä muistikuvani, ettei tämä mene taas "varmaan tuokin on arabinnäköinen" -linjalle, kun Katajan tunnistuksilla ei ole tutkinnassa ollut lopulta juurikaan merkitystä sen "salamaniskun" osoittauduttua vääräksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: