HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Tarza – Pasifistin odysseia voimapolitiikan maailmassa

(1/1)

Nuivinator:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ab707582-1066-40bb-b188-f0d4e822277a


--- Lainaus ---– Halonen edusti demokratiaa, humanismia ja ihmisoikeuksia sellaisena kuin ne kuuluivat Demlan suljetun sektorin konseptiin. Demlan ohjelmassa todetaan muun muassa, että Suomalainen yhteiskunta ei ole kansanvaltainen yhteiskunta. Demokraattisille lakimiehille ei tuottanut ideologisia ongelmia olla yhteistyössä Neuvostoliiton ja Itä-Saksan kollegoiden kanssa.

– Tausta muodosti samalla presidentti Haloselle ongelman valtioiden välisessä suhteessa, missä menestyminen olisi edellyttänyt kristillisen moraaliteologian (etiikan) tuntemusta ja etäisyyttä Sosialistisen Internationaalin ja perinteisen työväenliikkeen arvomaailmaan. Kansainvälisissä suhteissa hänen myöhemmät puheensa eivät tavoittaneet yleisöään siten kuin kotimaassa, mitä Halonen ei oivaltanut.

Oikeusministerinä (1990-1991) Halosen aktiiviset ja nopeat toimet venäläisten pakolaisten eli ”loikkarien” palauttamisista kotimaahansa jäivät Salomaan mukaan joko kokonaan tutkimatta tai tutkittiin vain muodollisesti julkisuudelta piilossa.

--- Lainaus päättyy ---


En ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta menee kyllä ehdottomasti lukulistalle. Kannattaa lukea tuo Iltalehden juttu kokonaan.

Shemeikka:
Tarjasta puhuttiin presidenttikauden loppupuolella ja jälkeen mahdollisena YKn pääsihteerinä mutta sekin valui hiekkaan. Liekö ollut Merkel ja kumppanit vastaan.

Timo Rainela:
Kannattaa huomioida kirjoituksen Demlaan liityvä tärkeä kommentaari.


--- Lainaus ---Salomaa selittää Merkelin kylmää suhtautumista Haloseen viittaamalla Demokraattisten lakimiesten (Demla) ohjelmaan.

– Halonen edusti demokratiaa, humanismia ja ihmisoikeuksia sellaisena kuin ne kuuluivat Demlan suljetun sektorin konseptiin. Demlan ohjelmassa todetaan muun muassa, että Suomalainen yhteiskunta ei ole kansanvaltainen yhteiskunta. Demokraattisille lakimiehille ei tuottanut ideologisia ongelmia olla yhteistyössä Neuvostoliiton ja Itä-Saksan kollegoiden kanssa.
--- Lainaus päättyy ---

Limaukkeli:

--- Lainaus käyttäjältä: alussaolisana - 17.04.2021, 23:04:17 ---Tarza, the Queen of her own red jungle.

--- Lainaus päättyy ---
Hehehe, itselleni tuli tuosta nimestä ensimmäisenä mieleen "apinain kuningatar", mikä varmaan kirjan kirjoittajan vitsi onkin.  :D

Mutta tuo Tarjan ongelmallinen suhde lännen päättäjiin ei kyllä ollut mikään suuri salaisuus edes silloin aikoinaan, muistan kuulleeni aiheesta jo Tarjan viimeisinä aikoina, jolloin tälle yritettiin epätoivoisesti pedata jotain kivaa eläkejopia pressakauden päätteeksi. Tarjahan ajoi muistaakseni aktiivisesti kehitysmaiden asiaa saadakseen ongittua itselleen YK-virkaa jostain Afrikan sarvesta.

Penan kaveri Eki:
Ja muistakaa äänestää kokkarita:

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/39c807e1-76bd-4332-9469-406ffd577c36


--- Lainaus ---Kirjaväite: Tunnettu suomalainen politiikan toimittaja vasikoi KGB:lle kollegoistaan – ”Absurdia”
...
Unto Hämäläinen kiistää Salomaan molemmat väitteet.
...
– En ole antanut Stasille mitään tämäntyyppisiä tietoja, (Unto) Hämäläinen kommentoi Salomaan ensimmäistä väitettä Iltalehdelle lauantaina.

...

– Siinä, että minun aikanani kokoomusnuoret piti satunnaisia yhteyksiä DDR:n lähetystöön, ei ole mitään tavatonta. Se on kaikki, mitä minulla on siihen sanottavaa, (Anders) Blom kommentoi Iltalehdelle lauantaina.


--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta