HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

2021-04-28 Espoon Perussuomalaiset ry:n koko puheenjohtajisto erotettu puolueesta!

<< < (13/13)

Brandis:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 11.10.2021, 17:58:22 ---.. Äkkiä ajatellen tämä kertoo jotain myös Pajusesta?
--- Lainaus päättyy ---

Jos olisi kyse yksittäisestä insidentistä, se kertoisi myös jotakin Pajusesta.

Mutta kun näitä samantapaisia, huonoa sisäistä toimintakulttuuria henkiviä, ihmisten kokemuksia on noussut julkisuuteen useita, voidaan ajatella Pajusenkin olevan tässä yhteydessä vain oikeudenmukaisuuden puolella nostaessaan valoon näitä epäkohtia. Tässä yhteydessä siis viestintuojan mustamaalaus ei ole enää kovin toimiva strategia.

Simo Grönroos:
Espoossa tosiaan on viime aikoina ollut tuuliset paikat, mutta viime viikonloppuna pidettiin yhdistyksen syyskokous ja näyttäisi nyt homma tasaantuvan. Ehkä muutama sana hyvä todeta vielä kertauksena Espoon tilanteen taustoista, kun media mielellään korostaa tuota erotettujen näkökulmaa.

Vaalien alla tosiaan jouduttiin puolueen suunnalta puuttumaan tilanteeseen, kun kolme yhdistyksen johtoon kuulunutta henkilöä syyllistyi vakavaan väärinkäytökseen ehdokaslistojen jättämisen yhteydessä ja poistivat yhden ehdokkaan listalta, ohi yhdistyksen hallituksen ja henkilökohtaisten riitojen takia. Jos tällaisiin asioihin ei puututa heti, niin on helvetti irti, kun vaaliasiamiehet kautta maan kohta ruksailevat vihamiehensä listoilta, ennen listojen jättämistä, jos asioihin ei puututa kovalla kädellä.

Espoon yhdistys oli jo ennen tätä ollut sekavassa tilanteessa. Erotettu johtoklikki ei ollut suostunut esittämään minkäänlaista suunnitelmaa muulle hallitukselle siitä, miten yhdistyksen vaalimarkkinointi hoidettaisiin. Puoluetoimistollekin tuli huolestuneita yhteydenottoja asiasta joissa epäiltiin, että vaalimainonta ei tulisi olemaan tasapuolista yhdistyksen jäsenten suhteen (ja ehdokkaiden heittely listoilta henkilökohtaisten kaunojen takia viittasi siihen, että pelko olisi todennäköisesti osoittautunut todeksi).

Venäjänkieliset vaaliesitteet ja johtoporukkaan kuuluvien henkilöiden osallistuminen vaalitempaukseksi suunnitellun pornokalenterin toteuttamiseen kertovat ehkä toiminnan tasosta, mutta ovat vain vakavampiin väärinkäytöksiin nähden lähinnä sivujuonteita. Pääpointti oli se, että yhdistyksen johtoon kuuluvat henkilöt toimivat väärin, sääntöjen vastaisesti eivätkä kohdelleet jäseniä tasapuolisesti. Omituisia näkökulmia on esitetty siitä, että eihän yhdistyksen johtoa voi erottaa aivan vaalien kynnykselle - päin vastoin, yhdistyksen johtohan täytyy erottaa välittömästi, jos ei pysty takaamaan vaalien tasapuolista läpi käymistä!

Uudenmaan piiri otti ohjat tässä vaiheessa Espoon vaalikampanjasta ja vaalimainonta keskitettiin lähinnä paikallislehdessä ja somessa tapahtuneeseen mainontaan, jossa kaikkia jäseniä mainostettiin tasapuolisesti.

Vaalituloksena saatiin 8 paikkaa, joka yksi paikka enemmän kuin mitä viimeksi saatiin, mutta 5 paikkaa enemmän mitä meillä oli valtuustokauden aikana ollut, sillä neljä valtuutettua (joista 3 kansanedustajia) loikkasi ryhmästä heti valtuustokauden alussa ja 2017-2021 valtuustossa istui vain 3 perussuomalaista. Nousu siis käytännössä kolmesta kahdeksaan ja oma jännityksensä oli siinä, ovatko äänestäjät pettyneet suuren siniskeskittymän takia puolueeseen ja mitä Soinin ja kumppanien äänestäjät tekevät. Ei ole siis rehellistä puhua, että Espoossa valtuutettujen määrä olsii noussut vain yhdellä ja jättää olosuhteet mainitsematta. 

Vaalituloksen arviointi toki makuasia, mutta faktat hyvä tietää asiasta. Se on kuitenkin selvä asia, että jos puoluejohto ei olisi puuttunut yhdistyksen johdon väärinkäytöksiin ja Uudenmaan piiri ei ottanut kampanjaa johtaakseen, niin tulos olisi ollut huomattavasti heikompi.   
 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta