HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

Miten perussuomalaiset saavuttaa vaalivoiton 2023?

(1/16) > >>

Puskistahuutelija:
Perussuomalaisilla on erittäin vahva tilanne tällä hetkellä. Puolue lähtee kesän kuntavaaleihin tilanteesta, jossa ehdokkaita on ennätysmäärä ja ehdokasmäärä koki merkittävän prosentuaalisen kasvun. Tuollaista ehdokasmäärän kasvua saa hakea aika pitkältä kuntavaalien historiasta ja perussuomalaiset tulee tekemään jotain, mitä ei olla pitkiin aikoihin tehty: rikkomaan keskustan, kokoomuksen ja demarien hegemonian kolmena suurena puolueena kuntavaaleissa.

Koska kuntavaalien myötä aletaan jo hakemaan asetelmia seuraaviin eduskuntavaaleihin, olisi korkea aika jo miettiä puolueen kärkiteemoja. Maahanmuutto on niin ilmiselvä juttu, että sitä ei tarvitse hirveästi käsitellä. Se on tuonut puolueelle tietyn pohjakannatuksen, mutta kunnolla läpi lyöminen ja kannatuksen nostaminen tuosta merkittävästi ylös vaatii nähdäkseni jotain muutakin. Maahanmuuton on oltava jatkossakin peruskivi, mutta tulitukea tarvitaan.

Uskoisin, että perussuomalaisten kovimmat pelattavat kortit ovat verotus ja koulutuspolitiikka. Perussuomalaiset imee nyt äänestäjiä sekä jäseniä kokoomuksesta sekä yrittäjähenkisistä kepulaisista, on selkeä verokapinapuolue ja koulutusleikkaukset kiristää tunnelmia hallituspuolueiden kannattajien joukossa. Nämä kaksi teemaa on mahdollista kytkeä osaksi maahanmuuttopolitiikkaa seuraavasti:

1) Suomi köyhtyy rahallisesti kovaa vauhtia. Käytettävissä olevien tulojen määrä laskee ja verotus kiristyy. Asettumalla selkeästi veroruuvin löysentäjän rooliin viedään tikkari pois kokoomuksen suusta ja muut eivät sitä polkua sitten seuraakaan. Kokoomuksesta on kuitenkin vielä puristettavana lisää. Ihmiset alkavat olla kyllästyneitä veroäyrin kiristämiseen.

2) Koulutuksesta ja tutkimuksesta leikkaaminen köyhdyttää Suomea älyllisesti ja pidemmällä aikajänteellä rahallisesti. Panostamalla niihin saadaan pitkässä juoksussa isompi hyöty kuin mitä ollaan maksettu. Tarjotaan ulkomaalaisille, jotka tulevat Suomeen opiskelemaan, veroporkkanaa vastineeksi siitä, että suorittavat opintonsa täällä ja jäävät tänne töihin tai perustavat yrityksen. Tällä tavalla sitoutetaan heidät Suomeen pidemmäksi aikaa.
 
3) Nämä molemmat katettaisiin leikkaamalla kehitysapua sekä pakolaiskiintiötä merkittävästi ja kiristämällä perheenyhdistämisen ehtoja. Perussuomalaiset linjaisi, että jatkossa Suomi maksaisi kehitysapua ja ottaisi uusia pakolaisia vain jos se onnistuu tekemään ylijäämäisen budjetin. Tämä asettaa kaikki muut puolueet vaikeaan rakoon. Joko he joutuvat myöntämään, että ylijäämäistä budjettia ei saada aikaiseksi ja se on haihattelua tai väistämään koko teemaa koska se asettaa varsin selvästi suomalaiset etusijalle tilanteessa, jossa näkymät eivät näytä hyvältä.

Yksittäinen lausebaitti, jota voisi toistaa medioissa, voisi olla hengeltää sellainen, että jos Suomi köyhtyy älyllisesti, se köyhtyy rahallisesti. Jos se köyhtyy rahallisesti, se ei voi olla pelastamassa muuta maailmaa ilman, että se kurjistaa omiaan.

Näiden teemojen ja tulokulmien ideana on se, että näytetään perussuomalaisen puolueen olevan ihan jotain muuta kuin muut puolueet väittävät. Ettei se ole ulkomaalaisia vastaan, vaan näyttää yhteiskunnalle nettopuolisesti plussaa tuottaville ulkomaalaisille vihreää valoa ja on julkistalouden tasapainoittamisen jälkeen valmis jopa ottamaan pakolaisia. Ettei persut ole junttipuolue vaan oikeasti on valmis panostamaan koulutukseen, tutkimukseen ja sivistykseen sekä näkee sen maallemme oleellisen tärkeänä osana, jossa ulosmitataan kansakunnan potentiaali ja luodaan vaurautta sekä hyvinvointia.

Ajatuksia, ajatelmia, hajatelmia, toiveita. Kaikkea mahdollista tänne vaan. Kyllä nämä päätyvät sitten puoluetoimistolle jotain kautta ja siellä ne hiotaan voittavaksi strategiaksi, jolla perussuomalaiset nousee Suomen suurimmaksi puolueeksi. Sen jälkeen tervehdyttämisen aikakausi voi alkaa.

Charlie:

--- Lainaus käyttäjältä: Puskistahuutelija - 05.05.2021, 00:35:56 ---2) Koulutuksesta ja tutkimuksesta leikkaaminen köyhdyttää Suomea älyllisesti ja pidemmällä aikajänteellä rahallisesti. Panostamalla niihin saadaan pitkässä juoksussa isompi hyöty kuin mitä ollaan maksettu.

--- Lainaus päättyy ---
Pakko näsäviisastella vähän. Jos tämä olisi näin yksinkertaista, kannattaisi ottaa perkeleesti velkaa ja satsata koulutukseen. Julkistalouden kestävyysvaje olisi sillä hoidettu. Noh, tähän ei usko kuin punavihreä populisti. Arkijärjellä ymmärrämme, että on koulutuksia, jotka kyllä tuottavat itsensä takaisin euroina. Sitten on koulutus-ammatteja, jotka on kansansivistyksen ja hyvinvoinnin kannalta perusteltuja, jos eivät rahallisesti tuotakaan takaisinpäin riittävästi.

Ja sitten on muita. Niistä saa ja pitää karsia. Muokkaus: mutta otsikon kysymykseen vastaus on että populismilla. Eli tyhjiä lupauksia heittelemällä ja sitten holtittomasti velkaantumalla niiden täyttämiseksi. Sillä tavalla Suomessa voitetaan vaaleja. Vaalikarja on ihan helvetin tyhmää...  :-\

Hämeenlinnan Oraakkeli:
Seuraavat vaalit ovat talousvaalit. Jos persut saisi kasaan kunnollisen talousohjelman niin SDP:llä ja Kokoomuksella ei olisi mitään tarjottavaa kellekkään. Tämä vaatisi sitä että persujen johto pitäisi puolueen punasiiven kurissa vaikka potkuilla uhkaamisella ja olis muutenkin valmis pistämään kovan kovaa vastaan. Mitä koulutukseen tulee niin sitä lisäämällä tuskin talous kääntyisi nousuun se että Suomi pieksee Ruotsin jo nyt koulutustilastoissa ei näy mitenkään talouskasvussa.
Jos saisimme pörssin tuottamaan niin Suomi olisi melko pian nettovelaton.

DunnAri:

--- Lainaus käyttäjältä: Charlie - 05.05.2021, 02:29:50 ---Pakko näsäviisastella vähän. Jos tämä olisi näin yksinkertaista, kannattaisi ottaa perkeleesti velkaa ja satsata koulutukseen. Julkistalouden kestävyysvaje olisi sillä hoidettu. Noh, tähän ei usko kuin punavihreä populisti. Arkijärjellä ymmärrämme, että on koulutuksia, jotka kyllä tuottavat itsensä takaisin euroina. Sitten on koulutus-ammatteja, jotka on kansansivistyksen ja hyvinvoinnin kannalta perusteltuja, jos eivät rahallisesti tuotakaan takaisinpäin riittävästi.
--- Lainaus päättyy ---

Perusongelma on, että silloin kun oli mies, kuokka ja hevonen ja ammattikalastajalla puinen purjevene ilman apumoottoria, oli oikeasti tekemistä. Tekemisessä oli myös se hyvä puoli, ettei se kuormittanut kohtuuttomasti ympäristöä.

Teknologinen kehitys on kuitenkin pitänyt huolen siitä, että välttämätöntä tekemistä on yhä vähemmän. Mitä moninaisimmat koulutukset vastaavat tähän ongelmaan. Jotta yhteiskuntarauha säilyisi, ihmisillä täytyy olla täytettä päiviinsä ja raha täytyy jakaa jollain tavalla. Valtava osa nykyajan työtehtävistä on täysin turhia tai perustuvat vain järjettömään ympäristön tuhoavaan kerskakulutukseen.

On haastava tehtävä saada kulutus alas, jotta ympäristö voitaisiin suojella, ja samaan aikaan keksiä keino rahan jakamiseksi ja ihmisten pitämiseksi tyytyväisinä.

Faidros.:
Kaikkiin vaaleihin pätee sama. Antaa muiden kusta omiin muroihinsa ja pitää huoli ettei näin käy persuissa. Tämäkin kevät on näyttänyt kuinka hallituspuolueet ja kokoomus ovat tehneet kaikkensa "saadakseen" kannatuksensa alas.
Tosin, kyllä PS:t ehtii vielä, onhan kuukausi aikaa kompuroida.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta