Kirjoittaja Aihe: Väestöräjähdys  (Luettu 3503 kertaa)

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 736
 • Liked: 6575
 • The Phosphorescent
Väestöräjähdys
« : 19.05.2021, 10:04:20 »
Liikakansoituksesta ja väestöräjähdyksestä on ollut juttua ainakin ympäristöketjuissa, mutta ajattelin perustaa tästä oman langan, koska löysin asiaan ihan uuden näkökulman. Psykososiaalisen.

Pohjustukseksi Väestötiede.blogin juttu Rottien utopia:
https://vaestotiede.wordpress.com/2015/10/14/rottien-utopia/

Muutama lainaus kyseisistä kokeista. Näitä tehtiin monia, sekä rotilla että hiirillä, ja lopputulos oli joka kerta sama:

Lainaus
Tutkimuksen mukaan liiallinen sosiaalinen kanssakäyminen ja ahtaat tilat rotilla aiheutti vakavia psykologisia ongelmia jotka johti koko rottalauman kuolemaan.

--

Populaatio kasvoi eksponentiaalisesti ja hiirien määrä kaksinkertaistui 55 päivän välein. Näinä kasvun hetkinä kaikki näytti menevän hyvin mutta lopputuloksena oli taantuminen ja lopulta tuhoutuminen. -- [Populaation] kasvu alkoi hidastua populaation koon lähestyessä kuutta sataa yksilöä. Hiiret syntyivät ympäristöön jossa ne törmäilivät jatkuvasti toisiin yksilöihin ja hiirten oli vaikea löytää paikkaa sosiaalisessa hierarkiassa. Samalla perinteiset aktiviteetit muuttuivat. Urokset lopettivat reviiriensä puolustamisen tehtävän käydessä ylivoimaiseksi. Normaali sosiaalinen kanssakäyminen kävi mahdottomaksi ja syntyi hylkiöitä jotka alkoivat kerääntyä isoiksi laumoiksi ja tämä lauma alkoi käyttäytyä väkivaltaisesti muita yksilöitä kohtaan. Lisääntynyt väkivalta lietsoi lisää väkivaltaa ja tilanne kävi lopulta niin pahaksi että naaraat hyökkäsivät jopa omia jälkeläisiään vastaan.

--

Lisääntyvyys romahti ja kuolleisuus kasvoi. Alkoi syntyä erilaisia alipopulaatioita alituisen väkivallan ja kuoleman keskellä. Yksinäiset naaraat vetäytyivät eri osiin universumia. Syntyi aliryhmä jota tutkija kutsui nimellä ”The beautiful ones”. Tämä ryhmä ei taistellut eikä paritellut vaan ainoastaan söi, nukkui ja suki turkkiaan, tyytyen narsistiseen yksineloon. Muualla universumissa väkivalta, kannibalismi ja seksi kaikkien sukupuolten välillä oli normaalia. 

--

Populaatio kuoli kahteen kertaan. Ensimmäinen kuolema oli sosiaalinen, jolloin yhteisö tuhoutui. Toinen, fyysinen kuolema, oli tämän välitön seuraus.
Kuulostaako tutulta? Mitäpä meillä on meneillään parasta aikaa ihan meidän omissa kaupungeissa?

Rotista ja hiiristä pääsemmekin kätevästi ihmisiin. Ei tarvitse olla kummoinenkaan nero huomatakseen, että ihmislauma voi huonosti ja väkivalta ja perversiot kukoistavat kaupungeissa, joissa paljon ihmisiä on ahdettu asumaan pienelle alueelle (isot kerrostalot ja kerrostalokeskittymät, vähän puistoa ja luontoa ympärillä). Sen sijaan rauhallisempia näyttäisivät olevan alueet, joissa on omakoti- ja rivitaloja ja paljon vehreitä alueita ja tilaa liikkua. Tämä on siis toki vain keskiarvio, poikkeusyksilöitä molempiin suuntiin löytyy joka puolelta.

Suomenkin yhteisöllisyys hajosi 70-luvulla, kun porukka alkoi muuttaa työn perässä maalta kaupunkeihin. Sosiaalinen tuho on sittemmin vain kiihtynyt, perheet ja suvut hajonneet, ja viime aikoina on alkanut olla nousevana trendinä nihilismi, lapsettomuus ja juurettomuus. Ihmisellä on jäljellä enää vain minä itse.

Mielenkiintoisen tuosta rotta- ja hiiritutkimuksesta tekee se, että mitä tapahtuu, kun eläinpopulaatiolla ei ole minkäänlaisia ongelmia elämässään. Ruokaa, vettä ja pesäpaikkoja oli yllin kyllin. Ei vihollisia, ei petoja. Mitä tapahtuikaan? Populaatio kasvoi yli äyräidensä ja sitten kaikki romahti, vieläpä hulluuden ja äärimmäisen sosiaalisen kärsimyksen kautta. Tietty määrä vastusta ja kärsimystä kuuluu elämään, se karaisee ja pitää nöyränä, ettei eläin tai ihminen ala kuvitella olevansa maailman napa.

Loppujen lopuksi emme ole psykofyysisesti kovinkaan paljon rottia kummempia. Väistämättä tulee mieleen, mitä tapahtuu ihmisille, joille kaikki ojennetaan Kela Gold -tarjottimella, eikä vastineeksi vaadita yhtään mitään. No onhan täällä forumillakin juttuja yllin kyllin siitä, mitä sitten tapahtuu.
Uhrautuminen on suotavaa; uhriutuminen säälittävää.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 306
 • Liked: 57177
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #1 : 19.05.2021, 10:40:26 »
Kuulostaahan tuo varsin loogiselta- ja on johdettavissa myös siihen- mitä invaasion kautta eritoten Euroopassa eletään näinä aikoina.

Eurooppaan punkevien ryhmien kotoisat olot näyttäytyvät juuri sellaisilta, kuin artikkelissa kuvatun rottalauman. He punkevat Eurooppaan kaoottisista oloista- ja levittävät tuota samaa kulttuurista kaoottisuuttaan Eurooppaan- joka johtaa pitkällä aikavälillä taisteluun elintilasta- ja niin ikään taisteluun säädyllisen elämän muista peruspilareista.

Historiankirjat saattavat kirjoittaa tästä aikakaudesta "rottakautena"- mikäli ketään kirjoitustaitoista historijoitsijaa on siinä vaiheessa enää uudessa uljaassa ihmisarvoihin nojaavassa maanosassamme läsnä.

PS. Dalai-lama mm. varoitti Eurooppaa muslimien ja afrikkalaisten invaasiosta. Tästä oli juttua muistaakseni Suomen Uutisissakin.

"Ahtauteen pakkaaminen" ei ole hyväksi ajattelevalle oliolle. Ulkoa tuotetut väestöryhmät erilaisine kulttuureineen ovat omiaan pahentamaan tilannetta räjähdyspisteeseen. Taistelu elintilasta on jo monin paikoin käynnistynyt. Väestöräjähdys on aseista vaarallisin, sillä sen tuhovoima on nakertavaa luokkaa.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021, 10:48:05 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 566
 • Liked: 11216
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #2 : 19.05.2021, 10:45:39 »
Itse olen ymmärtänyt sen niin, että ihmisillä oli historiallisesti luontaista elää noin 200 hengen laumoissa eli mihin olemme sopeutuneet noin geneettis/psykologisessa mielessä.
Jos ihminen näkee päivät pitkät kaduilla ventovieraita kaduilla niin aiheuttaa se stressiä riippumatta siitä huomaako sitä vai ei, mikä sitten johtaa häiriökäyttäytymiseen. Asiaa voi miettiä vaikka susien näkökulmasta, ei eläimetkään luonnossa halua nähdä muita eläimiä eikä edes oman lajinsa edustajia, muutakuin niitä jotka kuuluu samaan heimoon. Luonnossa aina vieraan heimon lajiyksilö on mahdollinen uhka ja luo stressireaktion.


En tiedä onko siten itse kaupunki syyllinen itsessään, vaan pikemminkin kaupungin elämäntapa.
Esim ultra ortodoksi juutalaisia elää New Yorkissa mutta niillä on silti korkea syntyvyys, mutta he pysyvät lähinnä omalla kadullaan oman suvun ympyröimänä eikä yleensä poistu kotikadultaan tyyliin koko elämän aikana pois. He ovat siten onnistuneet luomaan ns heimokuplan isoonkin kaupunkiin.
Mutta suurin osa kaupunkilaisista elää eri tavalla tutustumatta edes naapureihinsa ja altistuu päivittäin lähinnä tuntemattomille ihmisille mikä aiheuttaa niille stressiä.
Jos puhutaan kaupunkisuunnittelusta niin itse suosisin sellaista jenkkityylistä suburban asuinalueita missä siis suurin osa asuisi omakotitalo-alueilla ja kävisi töissä autolla keskustassa vaan. Tällöin ne ei päivän aikana altistuisi juurikaan tuntemattomille ihmisille, eikä se loisi psykologista stressiä.
Kuten pandemia on osoittanut, sillä olisi muitakin hyötyjä, ettei tuntemattomat kohtaisi liikaa toisiaan...
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021, 11:00:22 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 650
 • Liked: 41038
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #3 : 19.05.2021, 12:34:12 »
Japanilaisilla on mukanaan koko ajan sellainen psykologinen "kupla". Ne selviävät ruuhkassa, kun eivät näe, eivät kuule eivätkä haista ihmistä lähellään. Vuorovaikutus ympäristöön on nolla. Omissa asuinympäristöissään saattavat tervehtiä naapuria tai työpaikalla työtovereitaan, mutta muuten kadulla kävelee miljoona yksilöä omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

Selviytymistaktiikka, joka on kehittynyt vuosisatojen kuluessa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 566
 • Liked: 11216
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #4 : 19.05.2021, 13:31:39 »
Japanilaisilla on mukanaan koko ajan sellainen psykologinen "kupla". Ne selviävät ruuhkassa, kun eivät näe, eivät kuule eivätkä haista ihmistä lähellään. Vuorovaikutus ympäristöön on nolla. Omissa asuinympäristöissään saattavat tervehtiä naapuria tai työpaikalla työtovereitaan, mutta muuten kadulla kävelee miljoona yksilöä omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

Selviytymistaktiikka, joka on kehittynyt vuosisatojen kuluessa.

-i-
Eipä näytä kovin hyvin toimivan though. Maan kansa häiriökäyttäytyy aika voimakkaasti noin psykologisessa mielessä.
Matala syntyvyys, miljoonia kotiinsa linnottautuneita hikkyjä, nuorten vähäinen kiinnostus seksiin ns selibaattisyndrooma, seksuaalinen perversio joka ilmenentyy erilaisina fetisseinä, paljon mt-ongelmia jne
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021, 13:34:14 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 650
 • Liked: 41038
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #5 : 19.05.2021, 13:36:22 »
ˆ  Lähinnä tarkoitin, että eivät ole viime aikoina äityneet hyökkäilemään toistensa kimppuun ja syömään toisiaan, kuten hiiriesimerkissä tapahtui ja kuten lähi-idässä ja afrikan tiivistyvissä populaatioissa tuntuu tapahtuvan. Ehkä se on vasta eristäytymis- ja häiriökäyttäytymisvaiheessa ja etenee tuohon sisällissotaan jo seuraavan tuhannen vuoden aikana.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 566
 • Liked: 11216
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #6 : 19.05.2021, 13:56:15 »
ˆ  Lähinnä tarkoitin, että eivät ole viime aikoina äityneet hyökkäilemään toistensa kimppuun ja syömään toisiaan, kuten hiiriesimerkissä tapahtui ja kuten lähi-idässä ja afrikan tiivistyvissä populaatioissa tuntuu tapahtuvan. Ehkä se on vasta eristäytymis- ja häiriökäyttäytymisvaiheessa ja etenee tuohon sisällissotaan jo seuraavan tuhannen vuoden aikana.

-i-
Tuskin rotat ja ihmiset mitenkään identtisesti käyttäytyy, sitäpaitsi tuo rottakokeen ympäristö ei ole mitenkään kovin identtinen kaupunkien kanssa etenkään kehittyneiden kaupunkien kuten Tokio. Ehkä joku Lagosin slummi muistuttaa enemmän tuota.

Tuosta tutkimuksesta voi lähinnä vetää etäisiä psykologisia yhtymäkohtia.

« Viimeksi muokattu: 19.05.2021, 13:58:24 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 779
 • Liked: 5881
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #7 : 19.05.2021, 16:22:30 »
Japanilaiset tekevät juuri niin kuin sanotaan, siihenhän koko kulttuuri perustuu. Kun on tapana ollut ettei häiritä kanssamatkustajia niin silloin ei myöskään niin tehdä. Eikä syödä naapureita.
Afrikassa taas ei millään ole mitään väliä, joten siellä tapahtuu kaikenlaista alkaen noitien polttamisesta autonrengas kaulassa ja jatkuen ihmissyöntiin ja taikakalujen tekemiseen albiinoista.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 991
 • Liked: 4234
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #8 : 19.05.2021, 22:15:58 »
Muistelen Takkiraudan blogissa olleen kirjoituksen rottakokeesta. Jos rotilla oli mielenkiintoinen stressaamaton ympäristö, niin ne eivät valinneet huumausainepitoista vettä juotavakseen toisin kuin yksitoikkoisessa ja stressaavassa ympäristössä asuvat rotat.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

msm

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 435
 • Liked: 319
 • huhuu
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #9 : 19.05.2021, 22:58:02 »
Tuskin rotat ja ihmiset mitenkään identtisesti käyttäytyy, sitäpaitsi tuo rottakokeen ympäristö ei ole mitenkään kovin identtinen kaupunkien kanssa etenkään kehittyneiden kaupunkien kuten Tokio. Ehkä joku Lagosin slummi muistuttaa enemmän tuota.

Yllättävän samalla tavalla tuntuvat käyttäytyvän. Ja nimenomaan kehittyneet kaupungit ovat helpon elämänsä kanssa näitä paikkoja, joissa käy kuten rottakokeessa: liian tiheä asuminen ei-toivottuine pakkokohtaamisineen ja helppo toimeentulo aiheuttavat homoseksuaalisuutta ja muita mielisairauksia. Ihan sama on nähtävissä meilläkin täyteen rakennetuissa kaupungeissa joissa minnekään ei voi mennä törmäämättä muihin ihmisiin mutta toisaalta toimeentulo on helppoa, kun sossusta saa jauhelihaa.

Lainaus
Tuosta tutkimuksesta voi lähinnä vetää etäisiä psykologisia yhtymäkohtia.

Ei niin kovin etäisiä vaan hyvinkin yhtäläisiä.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 566
 • Liked: 11216
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #10 : 20.05.2021, 11:14:42 »
Tuskin rotat ja ihmiset mitenkään identtisesti käyttäytyy, sitäpaitsi tuo rottakokeen ympäristö ei ole mitenkään kovin identtinen kaupunkien kanssa etenkään kehittyneiden kaupunkien kuten Tokio. Ehkä joku Lagosin slummi muistuttaa enemmän tuota.

Yllättävän samalla tavalla tuntuvat käyttäytyvän. Ja nimenomaan kehittyneet kaupungit ovat helpon elämänsä kanssa näitä paikkoja, joissa käy kuten rottakokeessa: liian tiheä asuminen ei-toivottuine pakkokohtaamisineen ja helppo toimeentulo aiheuttavat homoseksuaalisuutta ja muita mielisairauksia. Ihan sama on nähtävissä meilläkin täyteen rakennetuissa kaupungeissa joissa minnekään ei voi mennä törmäämättä muihin ihmisiin mutta toisaalta toimeentulo on helppoa, kun sossusta saa jauhelihaa.

Lainaus
Tuosta tutkimuksesta voi lähinnä vetää etäisiä psykologisia yhtymäkohtia.

Ei niin kovin etäisiä vaan hyvinkin yhtäläisiä.
Rottakoetta muistuttava paikka on lähinnä joku Big Brother talo. Epäilemättä jos ihmisiä laitettaisiin bb-taloon niin populaatio kuolisi parissa sukupolvessa itsessään ja häiriökäyttäytyminen olisi voimakasta.
Kaupungeissa sensijaan on ihan normaaleja perheitä ja ihan normaaliakin käytöstä paljon. Toki vaikuttaa siltä, että liian tiheä kaupunkielämä altistaa häiriökäyttäytymiselle ja psykologisille ongelmille jotka voi olla paikoin samanlaisia rottakokeen kanssa mutta ei ehkä ihan yhtä suuressa mittakaavassa.
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

msm

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 435
 • Liked: 319
 • huhuu
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #11 : 21.05.2021, 15:55:40 »
Rottakoetta muistuttava paikka on lähinnä joku Big Brother talo. Epäilemättä jos ihmisiä laitettaisiin bb-taloon niin populaatio kuolisi parissa sukupolvessa itsessään ja häiriökäyttäytyminen olisi voimakasta.
Kaupungeissa sensijaan on ihan normaaleja perheitä ja ihan normaaliakin käytöstä paljon. Toki vaikuttaa siltä, että liian tiheä kaupunkielämä altistaa häiriökäyttäytymiselle ja psykologisille ongelmille jotka voi olla paikoin samanlaisia rottakokeen kanssa mutta ei ehkä ihan yhtä suuressa mittakaavassa.

Oikeastaan BB-talo nimenomaan ei ole rottakoetta muistuttava, koska siellä ihmiset ovat vapaasta tahdostaan juuri siinä laumassa, missä haluavatkin olla.

Hyvinvointiyhteiskunnassa ruokaa ja lämpimän asuinpaikan saa käytännössä kaikki käytännössä rajatta, eli toimeentulosta ei joudu kamppailemaan, ihan kuten rottakokeessa.

Kaupungissa missään ei voi välttyä ei-toivotuilta, omien piirien ulkopuolisilta kontakteilta vaan aina joku puskee reviirille, esimerkiksi linja-autossa joku tuntematon istuu viereen. Tämä on täysin kuten rottakokeessa.

Normaaleja perheitä ja ihmisiä on toki edelleen paljon, mutta toisaalta mielenterveysongelmat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja syntyvyys romahtanut (kantasuomalainen nainen synnyttää enää 1,4 lasta!).

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 566
 • Liked: 11216
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #12 : 24.05.2021, 00:12:02 »
Lainaus
Kaupungissa missään ei voi välttyä ei-toivotuilta, omien piirien ulkopuolisilta kontakteilta vaan aina joku puskee reviirille, esimerkiksi linja-autossa joku tuntematon istuu viereen. Tämä on täysin kuten rottakokeessa.
Kyllä kaupungeissakin länsimaissa varsin suuri osa ihmisistä asuu kohtuu rauhallisissa pienkerrostalo,  rivitalo tai omakotitalolähiöissä ja käy töissä autolla eikä juuri näe tuntemattomia ihmisiä normi päivänä.
Mitä suurempi väestö density niin sitä enemmän häiriökäyttäytymistä hypoteettisesti.

We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 567
 • Liked: 5871
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #13 : 24.05.2021, 00:44:54 »
Muistelen Takkiraudan blogissa olleen kirjoituksen rottakokeesta. Jos rotilla oli mielenkiintoinen stressaamaton ympäristö, niin ne eivät valinneet huumausainepitoista vettä juotavakseen toisin kuin yksitoikkoisessa ja stressaavassa ympäristössä asuvat rotat.
Samassa jutussa oli myös Vietnaminsota juttu. Sotilaat veti herskaa, ja kun pääsivät pois niin suurin osa vieroittautui huumeista. Neekerit ja ählämit riehuvat aina kun joku ei ole antamassa ruoskaa. Palkittu filosofinen kirjoitus yhteiskunta koostuu ihmisistä kertoo hyvin miksi neekerit tuhoavat elinympäristönsä.
Tuossa hiiri ja rottakokeessa muistaakseni lopulta koko hiiryhteisö tuhoutui lopullisesti.
« Viimeksi muokattu: 24.05.2021, 00:51:31 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 567
 • Liked: 5871
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #14 : 24.05.2021, 00:47:54 »
Ihmisillä uskonto vaikuttaa paljon lisääntymiseen. Uskovaiset hihhulit lisääntyvät vaikka tila olisi loppunut jo aikapäiviä sitten. Hyvinvoinnin lisääntyminen taas hidastaa väestönkasvua varsinkin ei uskovaisila.

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13428
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #15 : 24.05.2021, 09:08:19 »
Lainaus
Rotista ja hiiristä pääsemmekin kätevästi ihmisiin
.

Rottakokeiden mukaan ihminen on sosiaalinen oaumaeläin, joka pitää erityisesti juustosta :)
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

msm

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 435
 • Liked: 319
 • huhuu
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #16 : 26.05.2021, 12:03:29 »
Lainaus
Kaupungissa missään ei voi välttyä ei-toivotuilta, omien piirien ulkopuolisilta kontakteilta vaan aina joku puskee reviirille, esimerkiksi linja-autossa joku tuntematon istuu viereen. Tämä on täysin kuten rottakokeessa.
Kyllä kaupungeissakin länsimaissa varsin suuri osa ihmisistä asuu kohtuu rauhallisissa pienkerrostalo,  rivitalo tai omakotitalolähiöissä ja käy töissä autolla eikä juuri näe tuntemattomia ihmisiä normi päivänä.
Mitä suurempi väestö density niin sitä enemmän häiriökäyttäytymistä hypoteettisesti.

Joo, mutta suurin osa taitaa joutua liikkumaan julkisilla ja sitä kehitystähän yritetään koko ajan kiihdyttää. Omakotitaloalueillakin tonttikoot pienenee kun rakennetaan liian tiheään, enää ei voi omalla pihalla olla ilman kontaktia naapuriin.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 942
 • Liked: 22633
 • Blues for Allah
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #17 : 08.12.2021, 12:01:21 »
Elon Muskin näkemys aiheesta:"Maailmassa on liian vähän ihmisiä".  :facepalm:

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/b218b267-e062-421c-b1e9-db35dd3c43de?ref=ampparit:2778

Elon Musk on huolissaan maailman väestönkehityksestä, kirjoittaa Business Insider. Teknologiamiljardöörin mielestä ihmiskunta uhkaa rappeutua, jos syntyvyyttä ei saada nousuun.

”Mielestäni yksi suurimmista riskeistä sivilisaatiolle on alhainen ja nopeasti laskeva syntyvyys”, Musk sanoi Wall Street Journalin vuotuisessa CEO Council -tapahtumassa maanantaina Suomen aikaa.

”Silti todella monet älykkäätkin ihmiset ajattelevat maailmassa olevan liikaa ihmisiä ja kuvittelevat väestön kasvavan hallitsemattomasti. Todellisuus on täysin päinvastainen. Kun katsotaan lukuja, sivilisaatio murenee, jos ihmiset eivät saa enemmän lapsia, sanokaa minun sanoneen”, Musk jatkoi.

Muskilla on itsellään kuusi lasta.
----
Samassa yhteydessä Musk kertoi, ettei ihmisten hänen mielestään ole viisasta yrittää pitkittää elinikäänsä.

”Mielestäni meidän on tärkeää kuolla, koska yleensä ihmiset eivät ajan kuluessa muuta mieltään, he vain kuolevat. Jos eläisimme ikuisesti, yhteiskuntamme saattaisi jäädä polkemaan paikoilleen, eivätkä uudet ideat enää menestyisi”, Musk sanoi.

Musk tviittasi viime viikolla, ettei poliittisiin virkoihin tulisi hyväksyä yli 70-vuotiaita. Tiistaina hän perusteli väitettään sillä, että Yhdysvaltain korkeisiin poliittisiin virkoihin on määritetty myös alaikärajat.

Yhdysvaltain edustajanhuoneeseen päästäkseen henkilön täytyy olla vähintään 25-vuotias ja senaattiin pääsee aikaisintaan 30-vuotiaana. Presidentin alaikäraja on 35 vuotta.

Yhdysvaltain kaksi viimeisintä presidenttiä ovat olleet virkaan astuessaan koko maan historian vanhimmat. Tammikuussa aloittanut nykyinen presidentti Joe Biden astui virkaan 78 vuoden iässä. Hänen edeltäjänsä Donald Trump oli tammikuussa 2017 aloittaessaan 70-vuotias.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #18 : 01.01.2022, 12:20:43 »
Helsingin Sanomien luontokatotoimittaja yrittää selittää tapahtuvan väestöräjähdyksen olemattomaksi, koska syntyvyys on odotetusti tasaantumassa.

Lainaus
Väestöräjähdys peruttu?

Kestävä tulevaisuus vaatii maailman väestönkasvun pysähtymistä ja kääntymistä laskuun. Se on onneksi näköpiirissä.
Helsingin Sanomat 1.1.2022

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
PUHE väestöräjähdyksestä kannattaisi lopettaa. Maailman väkiluku on matkalla kohti tasaantumista ja laskua – mahdollisesti jopa nopeammin kuin YK:n ennusteet sanovat.

Näin sanoo HS:n haastattelussa yksi maailman johtavista väestötieteilijöistä, itävaltalainen professori ja IIASA-tutkimuslaitoksen väestöohjelman johtaja Wolfgang Lutz.

”En ikinä ole käyttänyt sitä sanaa”, Lutz sanoo. ”Minusta se on pelottelua.”

Väestönkasvun tasaantuminen on ehto ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiselle. Planeetan rajoja olisi vaikea kunnioittaa, jos väestö kasvaisi rajattomasti.

Maailmassa on nykyään hieman alle kahdeksan miljardia ihmistä. Toistaiseksi luku on yhä nousussa. Kasvu ei voi pysähtyä heti, sillä tulevaisuuden suuret äiti-ikäluokat ovat jo syntyneet.

IIASA:n viimeisimmän ennusteen mukaan maailman väkiluku kuitenkin tasaantuu noin kymmeneen miljardiin vuoden 2070 tienoilla ja alkaa sen jälkeen laskea.

Tämä johtuu siitä, että perheet pienenevät lähes kaikkialla maailmassa.

Naisen keskimääräinen lapsiluku laskee kohti kahta myös valtaosassa niistä maista, jotka on ennen tunnettu suurperheistään.

YK ENNUSTAA maailmaan saman mallista väkilukukäyrää kuin IIASA. Sen mediaaniarviossa tasaantuminen tapahtuu 11 miljardissa vuoden 2100 tienoilla.

Lutzin mielestä YK:n ennustemalli on liian yksinkertainen ja nojaa liikaa historiaan. IIASA:n arviota on täydennetty sadoilla asiantuntija­haastatteluilla ja tiedoilla eri maiden naisikäluokkien koulutustasosta.

Väestöräjähdys on peruttu, koska maapallon väkiluvun ennustetaan saavan huippunsa 50-80 vuoden päästä? Tällä logiikalla myös ilmastonmuutos on peruttu.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Intian merkkipaalu saavutettiin aiemmin kuin YK oli sen ennustanut tapahtuvan. Kun koulutustaso kasvoi, ihanteet keikahtivat.

Kiinassa jouduttiin jo luopumaan yhden lapsen politiikasta, kun väkiluku uhkasi pudota liian nopeasti.

Lutzin mielestä ei ole syytä olettaa, että lapsilukujen pudotus pysähtyisi köyhemmissäkään maissa kahteen, eihän se pysähtynyt Euroopassakaan.

Olennaista ei olekaan, pysähtyykö lapsilukujen pudotus kahteen jollain pitkällä tähtäimellä, vaan missä aikataulussa pudotus tapahtuu.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Siksi hän pitää mahdollisena, että maailman väkiluku olisi vuoteen 2200 mennessä kutistunut noin kolmeen miljardiin ihmiseen.

”Tulevaisuus ei ole ollenkaan niin synkkä kuin voisi kuvitella”, Lutz sanoo.

Vuoden 2200 väestöennusteet ovat yhtä epäolennaisia kuin kuin vuoden 2300 ilmastoennusteet. Epävarmuustekijöitä on niin pitkällä aikavälillä liikaa, mutta voidaan olettaa, että 100-200 vuoden päästä sen enempää väestömäärä kuin ilmastokaan eivät enää liikuta ihmisiä muun muassa teknologian kehityksen vuoksi.

Olennaisia ovat lähivuosikymmenet, eivät tulevat vuosisadat, joihin Lutz yrittää siirtää huomion.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Noin pitkälle menevät ennustukset ovat hyvin epävarmoja. Välissä ehtii tapahtua vaikka mitä. Pandemioita, sotia, ilmastonmuutosta ja muita mullistuksia, joita emme osaa edes kuvitella.

Professorin mukaan tyttöjen kouluttaminen on joka tapauksessa väestönkasvun hallitsemisen tärkein keino.

Tyttöjen kouluttaminen on tärkein poliittisesti korrekti keino ja vastaa väestöräjähdyksen estämisessä lähinnä peukaloiden pyörittelemistä. Tarpeeksi nopeasti toimivat keinot ovat sitten erikseen ja pidetään pois keskustelusta.

Kontrasti ilmastopoliittiseen keskusteluun on valtava, kun siinä ei epäröidä esittää ratkaisuiksi välittömiä ihmisoikeuksien rajoituksia, yhteiskuntajärjestelmien radikaalia muuttamista tai vaikka maailmanhallitusta.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
ISO OSA Afrikan maista on väestöllisesti nyt Lutzin mukaan samankaltaisessa tilanteessa kuin Suomi oli 1900-luvun alussa: koulutustaso nousi, lapsiluvut laskivat ja suuret nuoret ikäluokat matkasivat ulkomaille paremman elämän perässä.

Juuri Afrikassa maailman väkiluvun tulevaisuus ratkaistaan.

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa asuu jo nykyään miljardi ihmistä, eli noin kaksin verroin Eurooppaan verrattuna. YK:n ennusteiden mukaan vuoteen 2050 mennessä lukuun tulee toinen miljardi lisää. Tämä on lähes väistämätöntä ja aiheuttaa paikallisille hallinnoille suuren haasteen mutta ehkä myös mahdollisuuden: työikäisten osuus väestöstä kasvaa.

Ja tämä kehityskö ei ole väestöräjähdystä?

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Vielä olennaisempaa kuitenkin on, miten Afrikan väkiluku kehittyy vuoden 2050 jälkeen.

Siihen vaikuttaa lapsilukujen kehitys nyt. Ne laskevat myös Afrikassa.

Lutz ottaa esimerkiksi Itä-Afrikan suurmaan Kenian, jossa hän on aikanaan työskennellyt. Kenian lapsiluku oli vielä 1960- ja 1970-luvulla maailman korkeimpia, noin kahdeksan. Nyt Lutz kertoo tuoreesta datasta, jonka mukaan luku on Keniassa pudonnut vain muutamassa vuodessa neljästä 3,3:een. Hänestä muutoksen nopeus on suorastaan ihmeellistä.

Afrikan väestöräjähdys ei tapahdu niinkään Keniassa vaan esimerkiksi Nigeriassa, jossa niin väestökasvu kuin syntyvyyskin pysyvät korkealla. Nigerian väestönkasvuksi ennustetaan enemmän kuin koko Kenian väkiluvun (50 miljoonaa) verran pelkästään tällä vuosikymmenellä. Ehkä siellä ei ymmärretä kouluttaa tyttöjä?

Ja ihan komeasti se Keniakin jatkaa väestönkasvuaan, kahden Suomen verran vielä tällä vuosikymmenellä.

Lainaus
Luontokadon kirjeenvaihtaja

Petja Pelli HS

Olipa journalismia. Ei sanaakaan väestöräjähdyksen seurauksista Euroopan tai Afrikankaan kannalta, ei ratkaisuvaihtoehtojen käsittelyä. Sen sijaan toimittaja matkusti Keniaan haastattelemaan nelilapsisen perheen vanhempia, joiden mukaan lapset ovat hauskaa vaihtelua muuten monotoniseen elämään.
« Viimeksi muokattu: 01.01.2022, 12:22:33 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 830
 • Liked: 6416
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #19 : 01.01.2022, 12:52:28 »
Väestötsunamin ongelma on juuri siinä, että kehitysmaiden hallituksia asia ei pääosin huoleta. Kiina taitaa olla ainoa isompi maa, joka on asialle aikoinaan jotain tehnyt. Kehitysmaissa valtioita johtavat ylemmät luokat ja erilaiset gepardihatut elävät omaa suojattua ja hyvää elämäänsä. Karkea yleistys, mutta näinhän se usein on. Kehitysmaissa ei ole sosiaaliturvaa, joten ylijäämäihmisten elätys ei huoleta ja nurjat yhteiskunnat eivät pysty väestölleen tarjoamaan koulutusta, työtä tai kunnon ravintoa. Kehitysmaille luontevaa on vinkua kehitysapua, ulista kolonialismista ja antaa ylijäämäväestön puskea haittamaahanmuuttajiksi läntiseen Eurooppaan.

Kehitysmaihin emme voi vaikuttaa, mutta Afrikan ongelmat eivät ole meidän ongelmia. Mitä taas voisimme tehdä, olisi lopettaa kehitysapu ja sulkea rajat tiukasti roskaväeltä. Umpityperässä Hölmölässä politiikka menee juuri päinvastaiseen suuntaan.

Edit: ja tämä suvakkien, femakkojen ja muiden tättähäärien mielisana ”tyttöjen koulutus” on yksi humina tuulessa. Vaikka tytöt oppivat lukemaan, ei yhteiskunta muutu juurikaan. Takapajuiset kulttuurit pysyvät sellaisina, koska väestö on takapajuista ja usein uskontokin. Esimerkkinä vaikka Afghanistan. Miljardeilla on paijattu ja lopputulos on nolla. Isoäitini sanoi joskus; vie sika Saksaan, tuo sika Saksasta. Se on silti aivan sama sika. Mikään ei muuttunut.
« Viimeksi muokattu: 01.01.2022, 12:56:33 kirjoittanut Methodios »
"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #20 : 08.01.2022, 10:42:01 »
Helsingin Sanomien luontokatotoimittaja yrittää selittää tapahtuvan väestöräjähdyksen olemattomaksi, koska syntyvyys on odotetusti tasaantumassa.

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanteella on toisenlainen harhautus.

Lainaus
Väestönkasvu korostaa ilmastotoimien kiirettä

Kestävät keinot väestönkasvun hillintään ovat jo tiedossa. Ne vievät väistämättä aikansa, ja se aika on kiire käyttää vähähiiliseen siirtymään, kirjoittaa Atte Harjanne.
Verde 13.12.2021

Hienoa, ajattelin. Vihreä, joka tunnustaa, millaiset keinot väestöräjähdyksen hillitsemiseen tarvitaan, ajattelin.

Lainaus käyttäjältä: Atte Harjanne
Olen ilmastopolitiikan yhteydessä törmännyt aika ajoin näkemykseen, jonka mukaan väestönkasvusta ei puhuta ilmastopolitiikan yhteydessä tarpeeksi ja että ilmastopolitiikassa pitäisi nimenomaisesti keskittyä väestönkasvun hillitsemiseen.

Väestönkasvu on kiistatta hurja ja maailmaa muokkaava ilmiö. Maailmassa oli tätä tekstiä aloittaessani 7 912 728 284 ihmistä. Se on paitsi iso luku, myös nopeasti kasvava, sillä joka sekunti meitä on muutama enemmän. Ihmisiä onkin tällä hetkellä yli kolme miljardia enemmän kuin syntyessäni vuonna 1984, ja kahdeksan miljardin raja mennee rikki lähivuosina.

On tietysti aivan ilmeistä, että väestökehitys ja globaalit ympäristöhaasteet – ilmastonmuutos ja luontokato – ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa.

Lainaus käyttäjältä: Atte Harjanne
Päästöjä per lärvi pitää laskea koko ajan enemmän ja nopeammin, kun lärvejä tulee lisää. Siksi väestönkasvun hillintä on lopulta edellytys myös ilmastonmuutoksen hillinnälle.

Lainaus käyttäjältä: Atte Harjanne
Eri arvioiden mukaan väestöhuippu ajoittunee jonnekin vuosien 2070 ja 2100 väliin kymmenen miljardin ihmisen tietämille. Väestönkasvun momentum ottaa aikansa – huippu nähdään vasta hyvä tovi suurimman ikäluokan syntymisen jälkeen, kun he ovat vielä maisemissa heidän lastensa saadessa lapsia.

Väestöpolitiikka on siksi väistämättä hidasta, ja samalla kun sitä toteutetaan, täytyykin muulla politiikalla painaa jo nykyisiä liian suuria päästöjä vauhdilla alas.

Lainaus käyttäjältä: Atte Harjanne
Lopulta on siis niin, että väestönkasvua ja ilmastonmuutosta täytyy taklata yhdessä erilaisilla aikajänteillä vaikuttavilla politiikoilla, joiden pyrkimyksenä on sekä mahdollistaa inhimillinen kehitys että mahduttaa se ekologisesti ja ilmastollisesti kestäviin raameihin. Huomion kiinnittäminen väestönkasvuun ei siksi käy syyksi vähätellä päästövähennysten tärkeyttä, vaan päinvastoin korostaa niiden tarvetta.

Siihen kirjoitus sitten loppuikin. Luinko huolimattomasti, kun en huomannut niitä väestöräjähdystä hillitseviä keinoja?

Tavallaan. Harjanne tarkoittikin "vaikuttavilla keinoilla" näitä vanhoja tuttuja:

Lainaus käyttäjältä: Atte Harjanne
Toisekseen väestönkasvun taittamiseksi tehdään jo paljon, sekä tiedostaen että tiedostamatta. Köyhyyden vähentäminen, sukupuolten välinen tasa-arvo, koulutus, seksuaaliterveys ja sosiaaliturva kaikki auttavat tässä haasteessa, ja inhimillisen kehityksen teho näkyykin.
...
Oman mutkansa matkaan tuo tietysti se, että edellä mainitut humaanit ja vaikuttavat keinot väestönkasvuun edellyttävät väistämättä myös energiaa ja raaka-aineita.

No, niinpä tietysti, kun avainsanoja olivat kestävä ja humaani.

Väestöräjähdys saa siis Harjanteen puolesta edetä käytännössä omalla painollaan, mutta sitä tullaan käyttämään tekosyynä rahan pumppaamiseen kehitysmaihin, koska vain se on "kestävää" ja "humaania". Keinojen tiedostetulla tai tiedostamattomalla tehottomuudella ei niin väliä. Aivan kuten vihreässä maahanmuuttopolitiikassa "kestävää" ja "humaania" on vain rajojen avaaminen, ei ongelmien ratkaiseminen ja ennaltaehkäisy maahanmuuttoa rajoittaen, vaikka se hillitsisi haitallista maahanmuuttoa kestävästi ja samalla kohdistaisi auttamisen humaanisti tarkemmin ja tehokkaammin.

Ja kuinka sattuikaan, vihreiden vastaus tehottoman kehitysapupolitiikan tukemaan väestöräjähdykseen ja sen aiheuttamiin maahanmuuttopaineisiin on juuri rajojen avaaminen.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2022, 10:49:30 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 682
 • Liked: 1200
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #21 : 08.01.2022, 23:09:51 »
Kuvat: https://ourworldindata.org/grapher/world-population-over-the-last-12000-years-and-un-projection-until-2100

Tarkasti katsoen väkimäärän kasvun jonkunsorttista kiihtymistä on havaittavissa alkaen noin vuodesta 1950. Eikä näytä ennusten mukaan kääntyvän laskuun vielä 2100.

Tämän päivän setämiehen elinaikana väkimäärä on lisääntynyt alle neljästä miljardista kahdeksaan, ja ehtii kipaista vielä yhdeksäänkin elinajan odotteen puitteissa. On siinä aika monta uutta suuta ruokittavaksi.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysapu
Lainaus
Vauraat maat ovat tehneet kehitysmaiden kanssa nykyisenkaltaista kehitysyhteistyötä toisen maailmansodan päättymisestä lähtien, kun sodan tuhoja alettiin korjata ja YK:n ihmisoikeusjulistus syntyi.

Suomi alkoi jo 1950-luvulla tukea YK:n kehitysyhteistyöohjelmia.

Näin retrospektiossa voisi väittää, että ainut mikä kehitysmaissa on kehittynyt on väkimäärä.

Tulipa mieleen: mitähän kehitysmaita on siirretty kehitysmaiden joukosta tavallisten maiden joukkoon kehitysapu-vuosien saatossa? En tarkoita nimimuutosta kehitysmaa -> kehittyvä maa.

« Viimeksi muokattu: 08.01.2022, 23:14:31 kirjoittanut haermae »

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 809
 • Liked: 774
Vs: Väestöräjähdys
« Vastaus #22 : 09.01.2022, 16:53:55 »
Tulipa mieleen: mitähän kehitysmaita on siirretty kehitysmaiden joukosta tavallisten maiden joukkoon kehitysapu-vuosien saatossa? En tarkoita nimimuutosta kehitysmaa -> kehittyvä maa.
Etelä-Korea.

Tagit: