Kirjoittaja Aihe: 2009-09-12 Kanava, syyskuu-2009: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa  (Luettu 12617 kertaa)

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Kanavassa oli Pasi Saukkosen viiden sivun artikkeli muukalaisvastaisesta politiikasta Suomessa. Olen rankasti referoinut artikkelia tänne. Skannaan kunhan kerkiä. Toisaalta jos joku toinen pääsee artikkelin sakkaamaan, niin ei haittaa minua. Netistä kyseistä artikkelia en löytänyt.


Kanava 7/2009, s. 385; Pasi Saukkonen
Lainaus
Muukalaisvastainen politiikka Suomessa

Lähitulevaisuus näyttää, minkälaisiin uomiin suomalainen poliittinen ksenofobia asettuu – pyrkiikö liikkeen ydin integroitumaan poliittiseen järjestelmään vai lähteekö se radikalisoitumisen ja eristäytymisen tielle. Viimeksi mainittu ratkaisu olisi yhteiskunnan kehityksen kannalta ikävämpi.

Ympäristöliitke organisoitui 1900-luvun lopulla ekologisiksi tai vihreiksi puolueiksi, joista monet ovat saaneet pysyvän jalansijan eri maiden parlamentteihin...
...Ajallisesti hieman myöhempi muutos eurooppalaisessa puoluekentässä on ollut uusoikeistolaisten liikkeiden ja puolueiden synty ja kannatuksen kasvu. Tähän heterogeniseen kokonaisuuteen sisältyy fasististen organisatioiden perillisiä, agraaripopulististen puolueiden jatkajia, kansalaisten tyytymättömyyttä hyödyntäviä uusia populistisia ryhmittymiä sekä uusia äärioikeistolaisia toimijoita...
...Useimmat järjestöt sanoutuvat kuitenkin irti rasismista ainakin sen suppeammassa merkityksessä. Kritiikki liberaalia maahamuuttopolitiikkaa, yhteiskuntien monikulttuuristumista, kultturirelativismia sekä erilaisten väehmmistöryhmien positiivista erityiskohtelua kohtaan on silti yleistä tämän suuntauksen puolueille ja poliitikoille.
Maksimoidakseen kannatuksensa työväenluokan ja pienituloisten keskuudessa monet uusoikeistolaiset ovat myös alkaneet taloudellis-sosiaalisilta kannanotoiltaan siirtyä lähemmäksi poliittista keskustaa tai jopa vasemmistoa...

Ksenofobinen politiikka Euroopassa


Usemmista Euroopan maista löytyy tähän kenttään sijoittuvia poliittisia puolueita ja poliittikkoja, joista monet ovat jo hyvin vakiintuneita. Joidenkin vaalikannatus on huomattava. Vlaams Belang (ent. Vlaams Blok) on yltänyt miltei neljännekseen äänistä Belgian Flanderissa. Alankmaissa Pim Fortuynin vetämä lista sai vuonna 2002 17% äänistä ja Geert Wildersin puolue (Partij voor de Vrijheid) vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa samoin 17% äänistä. Jean-Marie Le Pen pääsi Ranskan vuoden 2002 presidentinvaalissa toiselle kierrokselle 16,9 prosentin äänisaaliillaan.
Useimmat puolueet ovat jäänet vaille suoraa poliittista vaikutusvaltaa...

Perussuomalaisten vaalimenestys

Suomen uuden radikaalioikeiston tai ksenofibisen politiikan menestys on ollut vaatimatonta...
...Syitä tähän on esitetty esimerkiksi pragmaattisesta poliittisesta kulttuurista, ääriliikkeitä ehkäisevästä lainsäädännöstä ja maahanmuuton vähäisyydestä...
...Viime aikoina tilanne on perussuomalaisten poliittisen menestyksen myötä muuttunut. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Timo Soinin johtama puolue sai 4,1% äänistä, viime syksyn kuntavaaleissa 5,4% ja tämän kevään europarlamenttivaaleissa 9,8 prosenttia. Äänestäjien liike alkoi jo vaikuttaa muiden puolueiden suhteellisen vakaisiin voimasuhteisiin, mikä näkyi kuntavaalien jälkeisessä poliittisessa keskustelussa...
...Puolueen linja ja Soinin omat kannanotot ovat toistaiseksi olleet eurooppalaisessa vertailussa suhteellisen maltillisia...

Suomen sisu ja Jussi Halla-aho


Suomalaisen poliittisen ksenofobian osalta erityisen mielenkiintoinen hahmo on Jussi Halla-aho...
...Akateemisesti sivistyneestä ja Helsingin Eirassa asivasta Halla-ahosta on lyhyessä ajass tullut maahanmutto- ja monikulttuurisuuskriittisen liikehdinnän kiistaton johtohahmo. Hänen poliittisen toimintansa keskeinen foorumi on ollut vuodesta 2003 lähtien ylläpidetty Scripta-blogi...

Ärsyttävää, tulenarkaa


Halla-ahon kirjoitukset ovat herättäneet paljon huolta ja närkästystä...
...Halla-ahon teoksessa käsitellään kuitenkin monia aidosti tärkeitä kysymyksiä ja ongelmia. Hänen kanssaan ei tarvitse olla samaa mieltä tunnustaakseen, että näistä asioista on todella syytä keskustella. On myös sanottava, että monin paikoin hänen argumentaationsa on hyvin terävää ja täysin asiallista. Mainitsen seuraavaksi muutamia näistä aiheista.

Maahanmuutosta


...Halla-ahoa voi kritisoida siitä, että myös hän näkee pakolaiset ja turvapaikanhakijat sekä afrikkalaiset ja Lähi-idästä tulevat maahanmuuttajat ”harmaana massana”. Todellisuus on kuvausta monimuotoisempi. Hänen perusajatuksiaan ei kuitenkaan kannata sivuuttaa olankohautuksella.

Monikulttuurisuudesta

...

Islamista

...Halla-ahon tuohtumukseen ilmaisun rajoittamista kohtaan sisältyy kuitenkin jälleen myös totuuden simen. Myös vähemmistöissä esiintyy vihaa, ennakkoluuloja ja kielteisiä stereotypioita kantaväestöä tai toisia ryhmiä ja yhteisöjä kohtaan, kuten atisemitismiä ja homofobiaa. On syytä välttää sellaisten kaksoisstandardien sytymistä, joissa vähemmistöryhmille sallitaan enemmän kuin kantaväestölle.

Liikkeen suunta?

...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen. Väestöryhmien väliset suhteet eivät tällä tavalla parane...
...Lähitulevaisuus näyttää, minkälaisiin uomiin suomalainen poliittinen ksenofobia asettuu. Perussuomalaisten, suomensisulaisten ja Jussi Halla-ahon tähänastisen toiminnan perusteella ei vielä tiedetä varmasti, pyrkiikö liikkeen ydin integroitumaan poliittiseen järjestelmään vai lähteekö se radikalisoitumisen ja eristäytymisen tielle...Elo-syyskuun vaihteen uutistietojen mukaan suunnitelmat uuden puolueen perustamiseksi ovat taas ajankohtaisia.

- - -
 
Kirjoittaja on dosentti Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa ja työskentelee erikoistutkijana Kultturipoliittisen tutkimuksen edistämissäätiössä Cuporessa.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2009, 00:01:32 kirjoittanut Miniluv »

turha jätkä

 • Vieras
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #1 : 12.09.2009, 23:56:26 »
...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen.

Nähdäkseni täysin perätön väite, kuten jokainen foorumia aktiivisesti seuraava voi todeta.

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #2 : 12.09.2009, 23:57:43 »
...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen.

Nähdäkseni täysin perätön väite, kuten jokainen foorumia aktiivisesti seuraava voi todeta.

Jospa Saukkonen ei ole kerinnyt tutustua Hommaan?

Kullervo Kalervonpoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 439
 • Liked: 34
 • Omaa parastaan ymmärtämätön hallintoalamainen
  • Kullervo Kalervonpoika
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #3 : 13.09.2009, 00:02:34 »
Nyt mieleni tekisi laajentaa tätä aihetta.

Jussi Halla-aho on kiistattomasti terävin maahanmuuttokritiikkiä esittävä taho. Huomionarvoista olisi myös kaikille tätä aihetta käsittelemään pyrkiville tahoille se, että tämä maahanmuuttoon kriittisesti (tai kielteisesti, kuten allekirjoittanut) suhtautuva keskustelu ja keskustelijat eivät ole homogeeninen ilmiö - muuten kuin tuon mamukriittisyyden tai kämyasenteen kautta.

Monet genreen liittyvistä tutuistani (kuten esimerkiksi Johannes Nieminen) ovat jonkin sortin libertalisteja. Minä puolestani olen ehkä enemmän kansallismielistä yhteisöllisyyttä ajatteleva ja jonkin sortin sosiaali(sti)sta ajattelutapaa ylläpitävä puidenhalaaja.

Ei meitä voi yleistää, jo ekonominen ajattelutapojen erilaisuus tekee sen yksistään mahdottomaksi.

Mutta se mikä on yhteistä (toivoakseni) - on sellainen vanhan ajan asevelihenki ja huoli Suomesta.

« Viimeksi muokattu: 13.09.2009, 00:10:12 kirjoittanut Kullervo Kalervonpoika »
---
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
---
The tolerance of individual points of view is an important component of the democratic political system
---
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13437
Hyvä referaatti, kiitos. Skannien julkaisemisesta voi tulla tekijänoikeusongelmia.

Lainaus
Ei meitä voi yleistää.

Todellisuus on kuvausta monimuotoisempi...
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1492
 • "je m’en fous"
Mistä näitä desantteja oikein tulee?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Mistä näitä desantteja oikein tulee?

Desantti tehtaalta? Mielestä artikkeli oli oikein hyvä, rankka referointi ei anna oikein kunnon kuvaa/oikeutta koko artikkelista.

Valkoinen Enkeli

 • Vieras
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #7 : 13.09.2009, 00:26:51 »
Ei meitä voi yleistää, jo ekonominen ajattelutapojen erilaisuus tekee sen yksistään mahdottomaksi.

Mutta se mikä on yhteistä (toivoakseni) - on sellainen vanhan ajan asevelihenki ja huoli Suomesta.

Jep, mutta antimokuskenen leimaaminen mahdollisimman suppeaan jengiin auttaa luonnollisesti mokutususkovaisia. Siksihän näitä "kartoituksia" tehdään, että voidaan yrittää marginalisoida ja osoitella. Tietysti vähän sama trendi on tällä puolellakin ja myös itsessäni. Eli raflaavia syytöksiä tulen tekemään jatkossakin mokuttajista, koska se nyt vain näyttää olevan hyväksytty pelin henki vastustajillakin. Itse en tosin valehtele mokuinhossani, vaikka usein kärjistän.

Tuossa Saukkosen analyysissa nyt kuitenkin näyttäisi olevan halu, kenties jopa vilpitön sellainen, ottaa itse ilmiön syistä selvää. Edistystä sekin.Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 3500
Uusia käsitteitä jokapojalle ja -tytölle.

Ksenofobinen politiikka - Poliittinen ksenofobia

Jäin aivan sanattomaksi. Näitä pitää maistella pitkään ja hartaasti.

Batman

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 2
 • Mitäs me viittaritarit
Pasi Saukkonen on tittelistään päätellen kuluttanut koulunpenkkiä aika monta vuotta, ja edustanut itselleen viran, josta hänelle maksetaan kohtuullista (varmaankin omasta mielestään liian pientä) palkkaa. Lukematta artikkelia kokonaisuudessaan on siihen vaikea sanoa juuta tai jaata. Ei kuitenkaan voi välttää vaikutelmaa, että Saukkonen kykenee parhaimmillaankin vain kommentoimaan Halla-ahon kirjoituksia esittämättä mitään uutta tai kouriintuntuvaa. Saukkosen kontribuutio ajankohtaiseen poliittiseen keskusteluun on sama kuin sokealla kanalla.

Tulipa mieleen, miten suurella summalla me veronmaksajat osallistumme Pasi Saukkosen ja kustantajansa (kanava-lehti) tiedon(?)levittämiseen? Verovaroin kustannettavat "tutkimukset" on ehdottomasti julkaistava maksutta netissä kaikkien saataville.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2009, 01:11:01 kirjoittanut Kauno Sielu »
"Tällaiset puheet eivät ansaitse sanavapautta"
- Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske

Mielipide on kuin persreikä; jokaisella on omansa.
 http://www.youtube.com/watch?v=NrmPehlHK3w&feature=related

nnnrsk

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 328
 • Liked: 57
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #10 : 13.09.2009, 01:47:00 »
...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen.

Minulla ei ole ollut muukalaisvihamielisiä asenteita ennen kuin löysin Halla-ahon blogin eikä liioin sen jälkeen. Sen sijaan ennakkoluuloistani olen vähitellen päässyt eroon.

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 70
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
Pasi Saukkonen on tittelistään päätellen kuluttanut koulunpenkkiä aika monta vuotta, ja edustanut itselleen viran, josta hänelle maksetaan kohtuullista (varmaankin omasta mielestään liian pientä) palkkaa. Lukematta artikkelia kokonaisuudessaan on siihen vaikea sanoa juuta tai jaata. Ei kuitenkaan voi välttää vaikutelmaa, että Saukkonen kykenee parhaimmillaankin vain kommentoimaan Halla-ahon kirjoituksia esittämättä mitään uutta tai kouriintuntuvaa. Saukkosen kontribuutio ajankohtaiseen poliittiseen keskusteluun on sama kuin sokealla kanalla.

Tulipa mieleen, miten suurella summalla me veronmaksajat osallistumme Pasi Saukkosen ja kustantajansa (kanava-lehti) tiedon(?)levittämiseen? Verovaroin kustannettavat "tutkimukset" on ehdottomasti julkaistava maksutta netissä kaikkien saataville.
Olihan tuossa ihan hyvääkin tyyliin "Hänen kanssaan ei tarvitse olla samaa mieltä tunnustaakseen, että näistä asioista on todella syytä keskustella." Normaalisti tällainen keskustelu päättyy alkuunsa.

Erikoistutkija tuntuu kaihtavan tässä leikellyssä tekstissä liian kantaaottavaa asemaa. Ikäänkuin lukisi jonkun muun tekstiä "En ole rasisti mutta..." ja toteaa siihen että "tämä kohta tässä niin..."
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

far angst

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 083
 • Liked: 2281
 • Pavlov opetti tiedotusoppia!
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #12 : 13.09.2009, 06:32:31 »
...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen.

Nähdäkseni täysin perätön väite, kuten jokainen foorumia aktiivisesti seuraava voi todeta.

Minusta tuo on suvaitsevaiston märkä uni.  Olisi ihan mukavaa, että syytinkikatastrofiin kriittisesti suhtautuvat voisi hävittää pelkällä mitätöintileimalla.  Jussia ei voi noin mitätöidä ja tuo Jussissa sietoflagellantteja ärsyttääkin: oppinut mies, tarkka ja looginen analyytikko, jonka esittämiä teesejä yksikään ei vielä kertaakaan ole kyennyt kumoamaan asiaperustein

Ei koskaan, ei missään, ei kertaakaan.

Jussin esille nostamia asiateemoja ja tilastoja on koetettu kumota vain valheilla, vääristelyillä, vaikenemisella ja tunnepohjaisella sytänverellä saarnaamisella.  Minusta tämä todistaa, että Jussin teemoja ei ole voitu kumota asiaperustein.

Ja nyt tällä demagogilla on hänen kanssaan samoin ajattelevia! Olisi peräti hirveää, jos samakaltaisesti ajattelevien joukossa olisi muitakin analyysiin kykeneviä eikä pelkkiä fasistiöyhöttäjiä.  Omaa todellisuuskieltoista maailmankuvaansa syytinkimaanikot varjelevat ja vahvistavat koettaessaan ehdoin, tahdoin kuvata maahanmuuttokriitikot laumaksi, josta ei tarvitse piitata juuri lauman takapajuisuuden vuoksi.  Meidän siis on ihan pakko olla peräkammarin natsipoikia, kaikki muu olisi liian hirveää ollakseen toivottavaa.

Tästä syystä syytinkimaanikot eivät käykään avointa debattia meidän rivirealistien kanssa, vielä vähemmän Jussin kanssa; jäisivät toiseksi asiaperustein ja he tietävät sen.  Siksi he joutuvat korvaamaan faktaperusteisen keskustelun vaahtosuisella julistamisella. Tässä mokuilijat ovat samassa asemassa kuin Neuvostoliiton johto ennen romahdusta:  kun mikään muu ei toiminut kuin valehtelu ja propaganda, sitä sitten tulikin koko ajan ja jatkuvasti kaikista tuuteista.

Kuulostaako tutulta?

On ihan hyvä, että syytinkiflagellantit tekevät kaikkein alkeellisimman virheen; vastustajan aliarvioimisen. Se jouduttaa heidän häviötään ja Suomi saattaa jäädä henkiin pahasti haavoittuneena, mutta kuitenkin toipuvana.

Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #13 : 13.09.2009, 10:09:30 »
Ja nyt tällä demagogilla on hänen kanssaan samoin ajattelevia! Olisi peräti hirveää, jos samakaltaisesti ajattelevien joukossa olisi muitakin analyysiin kykeneviä eikä pelkkiä fasistiöyhöttäjiä.  Omaa todellisuuskieltoista maailmankuvaansa syytinkimaanikot varjelevat ja vahvistavat koettaessaan ehdoin, tahdoin kuvata maahanmuuttokriitikot laumaksi, josta ei tarvitse piitata juuri lauman takapajuisuuden vuoksi.  Meidän siis on ihan pakko olla peräkammarin natsipoikia, kaikki muu olisi liian hirveää ollakseen toivottavaa.

Olisikin erittäin toivottavaa, että myös Jukka Hankamäki saisi enemmän julkisuutta omille avautumisilleen. Olisi ikäänkuin akateemisen homman toinen kärki. Sanoisinpa jopa että kahta fiksua tohtorismiestä on neljä kertaa vaikeampi leimata ja mitätöidä kuin yhtä.

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 82
 Anataahan ajan kulua...Pian saamme lukea kuinka Halla-aho oli mies, joka toi rasismin Suomeen. Jokikinen rasistiseksi luettava rikos tullaan sysäämään tavalla tai toisella Halliksen blogien syyksi, ja Hommaforumi paikaksi, jossa halla-aholaiset tsemppaavat itseään ja toisiaan yhä kasvavaan suvaitsemattomuuteen, joka on-kuten me kaikki tiedämme- täysin vailla mitään pohjaa todellisuuden kanssa.

IDA

 • Vieras
Pasi Saukkoselle voisi todeta, että muutos politiikassa on täysin varmaa  :o

Sen jälkeen tutkijoidenkin pitää pystyä johonkin muuhun, kuin siihen väitteeseen, että liikkeet edustaisivat jotain ksenofobiaa ja, että ne vain muovailisivat itseään taktisesti saadakseen kannatusta, koska tuon pystyy esittämään tilauksesta kuka tahansa ja se on virheellinen tulkinta.

Skannaus koko artikkelista olisi tosiaan mukava ylläri.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2009, 13:06:30 kirjoittanut IDA »

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Ei kyllä tule mieleen juuri montaakaan jotka ajavat muukalaisvastaista politiikkaa. Ehkä hän kenen nimeä ei saa mainita.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 322
 • Liked: 2753
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Sen jälkeen tutkijoidenkin pitää pystyä johonkin muuhun, kuin siihen väitteeseen, että liikkeet edustaisivat jotain ksenofobiaa ja, että ne vain muovailisivat itseään taktisesti saadakseen kannatusta, koska tuon pystyy esittämään tilauksesta kuka tahansa ja se on virheellinen tulkinta.

Asiantuntijat-Han ovat aina oikeassa

Lainaus
Pasi Saukkonen korostaa, että kansallisen edun vuoksi pitäisikin toimia aivan päin vastoin kuin nyt jonkinlaisena pelkoreaktiona ollaan tekemässä.

- Niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin, niin Suomen pitäisi juuri nyt valmistautua rekrytoimaan maahanmuuttajia, koska kaikki ennusteet viittaavat siihen, että nykyisen laman jälkeen edessä on työvoimapula.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2009, 14:37:35 kirjoittanut mikkoellila »
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Teemu Lahtinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 180
 • Liked: 1186
  • www.teemulahtinen.fi
Tulipa mieleen, miten suurella summalla me veronmaksajat osallistumme Pasi Saukkosen ja kustantajansa (kanava-lehti) tiedon(?)levittämiseen?

Periaatteessa ei lainkaan sillä "Kanava-Suomalainen Suomi" on kaupalliselta pohjalta ponnistava. Tietenkin jokainen nauttii jollain tavalla verovaroista.

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 467
 • Liked: 4375
 • Harvemmin enää täällä
Vs: syyskuu-2009 Kanava: Muukalaisvastainen politiikka Suomessa
« Vastaus #19 : 13.09.2009, 16:11:50 »
...Epäilen, että suurin osa hänen kannattajistaan ei jaksa pohtia maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden kysymyksiä Halla-ahon kanssa samalla syvyydellä. Sen sijaan he löytävät hänen teksteistään runsaasti vahvistusta aikaisemille muukalaisvihamielisille asenteilleen ja ennakkoluuloilleen.

Nähdäkseni täysin perätön väite, kuten jokainen foorumia aktiivisesti seuraava voi todeta.


Jospa Saukkonen ei ole kerinnyt tutustua Hommaan?

Itse asiassa jokainen foorumia aktiivisesti seuraava voi mielestäni todeta, että ollenkaan kaikki Mestarin kannattajat eivät ole tajunneet puoliakaan siitä, mitä mies kellaristaan kirjoittaa ja edelleen aika hemmetin monet todellakin vain hakevat vahvistusta omille synkeille ennakkoluuloilleen.

Tämä tietysti on moderaattorin näkökulma ja minähän yleensä en osallistu kovin aktiivisesti, ainoastaan ryntään paikalle kun vasikkakello kilisee tai Hommawatch on löytänyt jotain aivan poikkeuksellisen typerää.

Yllä ei sitten lue mitään siihen suuntaankaan etteikö sosiaaliselle maahanmuutolle pitäisi tehdä jotain ja nopeasti olkoot itse kunkin omat motiivit sitten miten alhaiset tahansa.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13437
Lainaus
aika hemmetin monet todellakin vain hakevat vahvistusta omille synkeille ennakkoluuloilleen.

Mitä Mestarista, kun pelkkä Serena Williamskin tuntuu tänään vahvistaneen joitakin synkkiä ennakkoluuloja :)
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 322
 • Liked: 2753
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Tulipa mieleen, miten suurella summalla me veronmaksajat osallistumme Pasi Saukkosen ja kustantajansa (kanava-lehti) tiedon(?)levittämiseen?

Periaatteessa ei lainkaan sillä "Kanava-Suomalainen Suomi" on kaupalliselta pohjalta ponnistava. Tietenkin jokainen nauttii jollain tavalla verovaroista.

Saukkonen on "erikoistutkija Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiöstä Cuporesta".

Joku voisi selvittää, kuinka paljon hänelle maksetaan palkkaa veronmaksajien rahoista tällaisten mielipiteiden esittämisestä "tutkijana".

Lainaus
- Totta kai vaikeistakin asioista pitää pystyä keskustelemaan ja kärkeviäkin mielipiteitä saa esittää. Silloin on kuitenkin tärkeää, että on riittävästi ihmisiä - myös poliitikkoja - joilla pysyy terve järki mukana, ja jotka eivät lähde mukaan mustavalkoiseen keskusteluun, sanoo erikoistutkija Pasi Saukkonen Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiöstä Cuporesta.

Lainaus
Keskustelu ryöpsähti viime eduskuntavaalien jälkeen, kun monet perussuomalaiset - etunenässään nyttemmin syyteharkinnassa olevasta blogistaan tunnettu helsinkiläisvaltuutettu Jussi Halla-aho - lähtivät varsin kovin sanakääntein lietsomaan ”maahanmuuttajakriittistä” keskustelua.

- Toivoin, että ilmiö pakottaisi suurten puolueiden puheenjohtajat ja johtavat poliitikot ottamaan selkeämmin kantaa asenteisiin yleensä - sekä niihin poliitikkoihin, jotka leikkivät tällä asialla, myös omassa puolueessa,
Saukkonen sanoo.

Aluksi suurten puolueiden johtajat näyttivätkin tulevan kaapista aikaisempaa selvemmin. Keskustan Matti Vanhanen korosti, ettei rasismia saa sallia missään muodossa. Kokoomuksen Jyrki Katainen puolestaan esitti kainon toiveen, että vaikeistakin asioista voitaisiin keskustella avoimesti ja maltillisesti.

- Rasismin ja vihamielisten asenteiden tuomitseminen hieman entistä näkyvämmin ja suoraselkäisemmin oli hyvä signaali, Saukkonen toteaa.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

BeerBelly

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 725
 • Liked: 675
 • Uimaopetus peruttu
Cultural Policy Relativism Research. En löytänyt sivuilta mitään toimintakertomusta mistä selviäisi tulot ja menot, OM kuitenkin rahoittaa. Hallitus melkein yhtä tasa-arvoinen kuin STM:n tasa-arvoyksikkö ;D

Kuppare
Unkari FTW

TH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 546
 • Liked: 12
Minusta Saukkosen kirjoitus oli hyvä. Sehän oli pääosin analyysi H-a:n kirjan teemoista. Saukkonen kirjoittaa muun muassa, että H-a on oikeassa humanitaarisen maahanmuuton kielteisestä huoltosuhdevaikutuksesta, että maahanmuuttajien rikollisuus on ongelma ja että vähemmistöjen keskuudessa esiintyviä ennakkoluuloja ja vihaa ei tule hyssytellä sen enempää kuin valtaväestönkään. Saukkosen kritiikki kohdistuu H-a:n kielenkäyttöön, joka onkin paikoitellen aika krouvia. Homma tarvitsisi "bad cop" Halla-ahon rinnalle julkisuuteen "good cop" -tyypin, joka puhuisi samoista asioista tyyliin, joka uppoaisi surusilmäisiin hippityttöihinkin.

Jussi Halla-aho

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 228
 • Liked: 1896
 • Pullohartiainen vinkuheinä. Älykääpiötohtori.
Homma tarvitsisi "bad cop" Halla-ahon rinnalle julkisuuteen "good cop" -tyypin, joka puhuisi samoista asioista tyyliin, joka uppoaisi surusilmäisiin hippityttöihinkin.

Nimenomaan. Olisi paljon hedelmällisempää ryhtyä itse tekemään asioita oikein kuin valittaa jollekulle, että tämä tekee ne väärin.
"Aloitan perinteiseen tapaan haukkumalla edustaja Halla-ahon toimintaa, koska hän ottaa sen aina henkilökohtaisena hyökkäyksenä ja tekee minuun henkilökohtaisesti kohdistetun vastahyökkäyksen, joka hivelee sairasta egoani."

- nimim. sivullinen.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 3500
En ole lukenut koko kirjoitusta, ainoastaan kohmelon referaatin.

Annan Saukkoselle ison plussan siitä, että hän tunnustaa Halla-ahon teoksessa olevan "monia aidosti tärkeitä kysymyksiä ja ongelmia" ja "että näistä asioista on todella syytä keskustella". Edes tämän tunnustamiseen julkisesti ei kovin moni pysty. Tulee näin äkkiä mieleen vain Tiede-lehden Marko Hamilo. Terveiset ja kiitokset kuuluvat myös hänelle!

Itse asiasta ei kuitenkaan tälläkään kerralla keskustella, vaan kirjoituksen punainen lanka tuntuu olevan huoli poliittisesta ksenofobiasta. Toki "huoli" on ajankohtainen, ymmärrän tämän. Toisin sanoen Saukkonen ei sano Halla-ahon sanomasta (mikäli tällaista sanaa haluaa käyttää) yhtään mitään, vaan sortuu aivan samaan retoriikkaan kuin kaikki (muutkin) "suvaitsevaiset". Rasismista ja muukalaisvihamielisyydestä käytetään vain hieman prameampaa ilmaisua ksenofobia.

Rasistiksi en tunnustaudu, enkä koe olevani muukalaisvihamielinenkään. Oma "rasismini ja muukalaisvihamielisyyteni" on sitä, etten halua, että nämä "muukalaiset" Eurooppaan tullessaan tuovat mukanaan myös kulttuurinsa. Tämä on se asia, josta toivoisin julkista keskustelua.

Tarkistus vielä. Näköjään Saukkonen sanoo, että teoksessa. Onko kyseessä siis kirja-arvio? Täytyykin sitten vetää vähän sanojaan takaisin, jos kyseessä on kirja-arvio, eikä vain 'pelkkä muuten vaan kirjoitus'. Niin tai näin, jään odottelemaan sitä osaa maahanmuuttokeskustelusta, jonka tutkijat, asiantuntijat ja "suvaitsevaiset" niin usein lakaisevat karoliinojen ja karlien rakkaustarinamattojen alle.

Sami Aario

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 593
 • Liked: 365
 • Pundit
  • Kiva Lending Team Homma^^^
Lainaus
Suomen pitää olla valmis tunnustamaan, että hallittu maahanmuutto maksaa.

- Jos sitä ei makseta nyt rahalla, hyvällä kouluttamisella ja kotouttamisella, niin se joudutaan maksamaan jollain muulla tavalla - sosiaalisina ongelmina, järjestyshäiriöinä, ghettoutumisena, Saukkonen sanoo.

Tämä on ehkä "asiantuntija" Saukkosen typerin kommentti. Jos hallittu maahanmuutto maksaa, niin sitä hallitaan väärällä tavalla. Maahanmuuttoa tulisi nimenomaan hallita siten, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän lisäkustannuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen ei päästetä asumaan sellaisia ihmisiä jotka tarvitsevat ylimääräistä koulutusta tai jotain "kotouttamista".

Kuinka moni uskoo, että jotkut korkeasti koulutetut maahanmuuttajat joilla on työpaikka tiedossa maahan muuttaessaan aiheuttavat jotain ghettoutumista?
« Viimeksi muokattu: 15.09.2009, 22:10:17 kirjoittanut Sami Aario »

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Kirjoittelin tässä lisää aikanikuluksi.

Yllä referoidusta Pasi Saukkosen artikkelista. Koskien monikulttuutisuutta ja Halla-ahoa. Saukkosem viittaukset koskevat lähinnä Halla-ahon kirjaa "Kirjoituksia uppoavasta lännestä". (mahdolliset typot ovat minun käsialaa)

Kanava 7/2009, s. 388; Pasi Saukkonen
Lainaus
Monikultturisuudesta

Halla-ahon puolustukseksi on myös sanottava, että hän miettii maahanmuuton pitkän keskon, seurauksia, vaikka tulkinnat ja johtopäätökset ovatkin liioittelevia ja turhan synkkiä. Suomi kuitenkin muuttuu kun tänne muutetaan, ja tästä asiasta keskutellaan vielä aivan liian vähän. Maahanmuuton ja monikultturistumisen pysäyttäminen on hyvin vaikeata, kun nämä prosessit ovat kerran päässeet käyntiin.
Kaikkien maahanmuuttajien yhteiskuntaan sulauttamisen (assimilaation) oletus on epärealistista ja mieletöntä. Osa uusista tulijoista säilyttää ja välittää lapsilleen kulttuurisen identiteettinsä, joten ainakin suurimmat kaupungit ovat tulevaisuudessa niin sanottuja monikulttuurisia. Siihen, mistä yhteisistä arvoista, normeista ja pelisäännöistä pidetään Suomessa jatkossakin kiinni, voidaan kuitenkin vielä vaikuttaa.
Halla-aho vastustaa voimakkaasti vähemmistöryhmien erityiskohtelua, koska hän katsoo tällaisen politiikan tuottavan vain eristäytyviä ja syrjäytyviä ruikuttajia. Lisäksi kantaväestön jäsenet joutuvat syrjäytetyiksi omassa maassaan. Kulttuuriset oikeudet ovat hänen mukaansa myös usein ristiriidassa yksilövapauksien, lasten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon kannalta. Kaikkineen hän on huolissaan siitä, mitä kulttuurinen hajautuminen tarkoittaa yhteiskunnan koossa pysymyselle ja ihmisten keskinäiselle ymmärtämiselle.
Halla-ahon käsitykset ovat jälleen kielteisyydessään tarpeettoman yksioikoisia. Itse asia on kuitenkin oikea ja kysymykset tärkeitä. Tällä hetkellä ei ole olemassa koeteltua mallia siitä, minkälainen on toimiava, demokraattinen ja tasa-arvoinen hyvinvointiyhteiskunta, joka on myös etnisesti ja kulttuurisesti monimuotoinen (monikulttuurinen). Kaikkiin eurooppalaisiin kotouttamistraditioihin on sisältynyt ongelmia, eikä minkään niistä kelpaa suoraan Suomelle esimerkiksi.
Halla-aho epäilee Suomen edellytyksiä välttää muiden tekemiä virheitä. Tässä yhteydessä voidaan kuitenkin mainita kaksi asiaa. Länsi-Euroopassa  ilmeni toisen maailmansodan jälkeen paljon katteetonta idealismia vierastyöläisten paluusta kotimaihinsa ja nopean kotouttamisen onnistumisesta ilman kunnollisia resursseja. Lisäksi aivan liian pitkään kieltäydyttiin ymmärtämästä yhteiskunnan totosiasiallista demografista muutosta ja sen seurauksia. Suomessa on vielä esimerkiksi näiltä osin mahdollista toimia realistisemmin ja jalat maassa.
Monikulttuurisuuden kritiikki kiteytyy Halla-ahon kirjassa maahanmuuttajien rikollisuuteen sekä erityisesti muslimien ja afrikkalaisten maahanmuuttajamiesten tekemiin seksuaalirikoksiin. Tämä alue on ollut keskeinen muidenkin ksenofobisten poliitikkojen ja puolueiden kampanjoissa Suomessa ja ulkomailla.
Rikollisuusluvut joissain maahanmuuttajaryhmissä tai uusissa vähemmistöryhmissä ovat Euroopassa todellakin olleet huolestuttavan korkeita. Erityisesti niin sanotun toisen sukupolven kotoutumisen ongelmat näkyvät usein lain ja hyvien tapojen vastaisena käytöksenä ja jopa vihamielisyytenä yhteiskunnan perusnormeja kohtaan.
Näihin asioihin ja niiden syihin on puututtava Suomessa ajoissa, mikäli siihen on aihetta. Keskustelua ei missään tapauksessa kannata jättää niin sanottujen maahmuutto- tai monikulttuurisuuskriitikoiden yksinoikeudeksi, vaan asioista on puhuttava tosiasiapohjaisesti ja eri osapuolten näkemyksiä huomioon ottaen. Tästä  - kuten monista muistakin maahanmuutton ja kotoutumisen osa-alueista – tarvitaan lisää luotettavaa tutkimusta.

Kullervo Kalervonpoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 439
 • Liked: 34
 • Omaa parastaan ymmärtämätön hallintoalamainen
  • Kullervo Kalervonpoika
Saukkonen myöntää jotain - ja kieltää sen heti perään. Saukkonen on malliesimerkki suomalaisesta oman kulttuurin päälle laskevasta suvaitsevaistosta.

Saukkosesta tulee jotenkin mielen elokuva "Animal House" ja se kuuluisa initiaatioriitti.

Saukkosen versiossa assimiloitumaton maahanmuuttaja on muutanut suomalaisen yhteiskunnan haluamakseen ja Saukkonen on polvillaan, hanuri pystyssä ja kalsarit jalassa ja toteaa kerta kerran jälkeen:

May I have another - sir!

« Viimeksi muokattu: 15.09.2009, 22:42:22 kirjoittanut Kullervo Kalervonpoika »
---
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
---
The tolerance of individual points of view is an important component of the democratic political system
---
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20164
Homma tarvitsisi "bad cop" Halla-ahon rinnalle julkisuuteen "good cop" -tyypin, joka puhuisi samoista asioista tyyliin, joka uppoaisi surusilmäisiin hippityttöihinkin.

Nimenomaan. Olisi paljon hedelmällisempää ryhtyä itse tekemään asioita oikein kuin valittaa jollekulle, että tämä tekee ne väärin.

Ilmiön nimi on kateus. Kypsä eli kehittynyt ihminen osaa olla iloinen siitä, miten vaikkapa tri Halla-aho on saanut kiteytettyä jotakin oleellista tästä todellisuudesta, joka meitä ympäröi. Keskenkasvuiset eli kateellisuuden riivaamat vaille jäämistä kokeneet tuhoamishaluiset (=understatement) vetävät hernettä nenään siitä luulottelemastaan väärin sammuttamisesta. Tissiin kiinni jämähtäneet riippuvaisimmat  konstruoivat Mestarille patsaita.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tagit: