Kirjoittaja Aihe: 2021-05-26 Suomen Akatemia: Kulttuurin ja yhteiskunnan akatemiahankkeet  (Luettu 1423 kertaa)

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 900
 • Liked: 3974
Tampereen yliopisto sai muhkean rahoituksen uusille akatemiahankkeille. Korkea tieteellinen laatu paistaa läpi jo pelkistä otsikoista.

Lainaus
Tampereen yliopisto sai 12 kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen akatemiahanketta

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta (KY) on myöntänyt lähes 30 miljoonan euron rahoituksen 59 akatemiahankkeelle. Näistä hankkeista kahdeksan on konsortiohankkeita ja yhteensä hankkeet muodostuvat 71 osahankkeesta. Tampereen yliopisto sai rahoituksen 12 akatemiahankkeelle.

Akatemiahanke on kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan tärkein rahoitusmuoto tutkimuksen vaikuttavuuden ja uudistumisen edistämiseksi. Tutkimussuunnitelman korkean tieteellisen laadun ohella toimikunta painottaa rahoituspäätöksissä erityisesti sellaisia akatemiahankkeita, joissa korkea laatu yhdistyy vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja/tai tieteen uudistumiseen.

Akatemiahankerahoitus myönnetään neljäksi vuodeksi.  Kulttuurin ja yhteiskunnan toimikunta pitää tärkeänä, että akatemiahankkeissa työskentelee eri tutkijanuran vaiheessa olevia tutkijoita. Pääpaino on kuitenkin väitöksen jälkeisen tutkijanuran edistämisessä.
[…]
Kehollisten kohtaamisten politiikka turvapaikan hakemisessa: 497 044 €

Aluetieteen professori Jouni Häkli (MAB) tutkii akatemiahankkeessaan kehollisten kohtaamisten politiikka turvapaikan hakemisessa.
[…]
Queer- ja transmaailmojen luomisen paikat: 500 000 €

Yliopistonlehtori Tuula Juvosen (SOC) Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat -hankkeessa tutkitaan tapoja, joilla queer- ja transaktivistit ottavat itselleen tilaa ja luovat uusia maailmoja.
[…]
Uskonnon vaikutukset vammaisten ihmisten arkeen myöhäiskeskiajalla: 500 000 €

Yliopistotutkija Jenni Kuulialan (SOC) tutkimuksen otsikko on Eletty usko ja vammaisuuden muuttuvat merkitykset myöhäiskeskiajalta teollisen vallankumouksen aikaan.
[…]
Verkon vihapuheeseen kytkeytyvät tunteet: 279 995 €

Viestinnän ja median tutkimuksen professori Kaarina Nikunen (ITC) tutkii HAFFECT-konsortiossa verkon affektiivisia käytäntöjä: vihapuheen tuottamista, kokemusta ja hallintaa digitaalisella aikakaudella.
[…]
Medioitunut feminismi nyky-Venäjällä: 479 081 €

Saara Ratilainen (ITC) tutkii akatemiahankkeessaan medioitunutta feminismiä nyky-Venäjällä.
[…]
Ongelmallisista vuorovaikutuskokemuksista kertominen: 497 895 €

Yliopistonlehtori Melisa Stevanovicin (SOC) tutkimuksen otsikkona on Ongelmallisista vuorovaikutuskokemuksista kertominen: Tarinallisuuden, havainnoinnin ja vastarinnan paradoksit, vinoumat ja epätasa-arvoisuudet.
[…]
https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/tampereen-yliopisto-sai-12-kulttuurin-ja-yhteiskunnan-tutkimuksen-akatemiahanketta

Kaikki hankkeet:

https://www.aka.fi/suomen-akatemian-toiminta/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset/2021/kulttuurin-ja-yhteiskunnan-tutkimuksen-akatemiahankkeet-on-valittu/
Oulu is not safe - start deportations.

jetsku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1095
Joskus luin jotain vähän tuohon suuntaan, joskaan en läheskään noin sakiaa juttua. Nuohan tuottavat täysin käsittämätöntä tekstiä, jonka arvo yhteiskunnalle on käytännössä nolla. Uuskieltä käsittämättömiksi lauseiksi koostettuna, lopputulemana tyyliin aina: "Tarvitaan lisää tutkimusta." Joskus myös: "Tarvitaan lisää verovaroin maksettavia kivakohteita mun kavereille."

Pikanttina yksityiskohtana lähdin vertailemaan tuon kustannusta, mutta en jaksanut katsella sen tarkemmin, kun huomasin, että valtio ottaa velkaa ja maksaa korkoja n. 20% enemmän kuin se saa tuloveroina (ansio- ja pääomatulot).

Noita muuten aina puolustetaan perustutkimuksen tärkeydellä. Jos perustutkimusta tehdään vaikka puhtaampien energiamuotojen puolesta, niin varmasti se onkin tärkeää. Noiden hyöty taas... No, olkoon. Jokainen voi arvioida itse.

Beef Supreme

 • Vieras
Tuo puoli miltsiä näyttää olevan tutkimuksen kultastandardi. Siinähän on nettona työmiehen palkka yli kymmeneltä vuodelta. Tuskin devianttitutkiskelija koko rahalla vain istuu ja kirjoittelee. Paljonko tuossa on yleensä ns palkan osuus ja paljonko kuluihin? Korona-aikana ei paljon matkustella haastattelemaan, joten läppäri plus nettiliittymä varmaan kustannetaan. Mutta kuinka moni taho tuota puolen vitun miljoonan hillotolppaa on jakamassa?

Ihan hyvää vaalimateriaaliahan tämä olisi jollekin kansalliskonservatiiviselle puolueelle. Persuille naureskeltiin kun vastustivat postmodernia roskaa. Tämähän on juuri sitä.

jetsku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1095
Sellaiset 500 euroa voi hyvin laskea asiantuntijatyön omakustannehinnaksi päivässä sisältäen kaiken, mikä asiaan kuuluu. Tutkimusassareitakin varmasti on, ja vaikka niiden palkat ovat säälittävät, niin kyllä niistäkin kuluja koituu. Puoli milliä on luultavasti yhden vuoden "pieni" (so. että ei ole mikään giganttinen teos, jossa on sitten 35 nimeä ja julkaistaan Naturessa tms.) tutkimus.

Tutkijoiden palkat ovat käsittääkseni ihan hävettävän pienet ottaen huomioon tehtävän vaatimustason. Siinä missä vastavalmistunut dippainssi saa ilman työkokemustakin 3000 euroa, on samalla koulutustasolla tutkijan liksa yleensä alle 2000 euroa. Tutkijatohtoreille maksetaan alle 4000 euroa, samalla vaatimustasolla (>5 vuotta kokemusta ja näyttöä hyvistä tuloksista) se DI tai KTM tienaa heittämällä yli 5000 euroa. Käytännössä siis tutkija tienaisi puolet enemmän, jos tekisi yhtä vaativaa työtä yksityisellä ja ehkä eri alalla.

Beef Supreme

 • Vieras
Näille "tutkijoille" ei kyllä löydy yksityiseltä mitään työtä mitä tehtäisiin istuen... Verkkovihan tutkimiseen voisi palkata kymmenen vasemmistolaista apinaa hakkaamaan hiirtä jonnebishöyryissä ja käyttää tuonkin rahan johonkin hyödylliseen.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 710
 • Liked: 6602
 • Kivapuhe sallittu!
Lainaus
Sellaiset 500 euroa voi hyvin laskea asiantuntijatyön omakustannehinnaksi päivässä sisältäen kaiken, mikä asiaan kuuluu.

Rahaan tuijottaminen tietty on vihamielistä Impiwaaralaisuutta, josta viimeisten tietojen mukaan pahat sveitsiläiset pitävät tiukasti kiinni eli käkikellomaalla tulee menemään huonosti kansainvälisine brändeineen ja tuotteineen, kun eivät jaa sosiaaliturvaansa kaikille ja rahojansa Afrikkaan.

Kysymys kuuluukin: "Kuinka paljon olet valmis maksamaan asiantuntijatyöstä?"

Minä ilomielin voisin maksaa paljonkin vaikkapa sellaisesta tuotannontehostamisesta, jota teimme Kaakkois-Aasiassa ihan yksityisille firmoille ja niiden tuotantolinjoille. Minulla oli avustava rooli liittyen enemmän mainontaan ja designiin, mutta ryhmässämme oli ihan oikeita kovia laskentainsinöörejä. Minullekin maksettiin palkkaa, joka on tähänhetkisen elämäni korkeinta eli suunnilleen 8000-10000 euroa kuukaudessa.

Saimme tuotantolinjojen hävikin joissain tapauksissa alas jopa niin korkealta kuin 30%:sta alle 5%:iin. Kun kyse oli massatuotannosta ja samalla itse tein muutaman designatun tuoteidean, joita myytiin miljoonia kappaleita, niin kai minäkin jotain palkkani eteen tein.

Olihan se ihan mieltäylentävä tunne, kun tehtaanomistaja tai johtaja kiitteli kädestä pitäen, kuinka hyvää työtä teimme. Noin sadallatonnilla hänen tehtaansa säästi miljoonia euroja vuodessa ja myynti lisääntyi muutamien pienten muutosten ja designattujen yksityiskohtien avulla. Kyllä minäkin kiittelisin.

Sen sijaan en ole varma, mitä näiden edellämainittujen asiantuntijoiden työstä olisin maksamaan. En näe niillä minkäänlaista hyötyä kenellekään. Kenties sen, että ovat poissa kiusaamasta tavallisia ihmisiä tutkijankammioissaan.

Lukkojen ja paksujen seinien sisälle nuo kuuluvatkin.
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

jetsku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1095
Näille "tutkijoille" ei kyllä löydy yksityiseltä mitään työtä mitä tehtäisiin istuen... Verkkovihan tutkimiseen voisi palkata kymmenen vasemmistolaista apinaa hakkaamaan hiirtä jonnebishöyryissä ja käyttää tuonkin rahan johonkin hyödylliseen.

Itse asiassa löytyy ja paljonkin. Kunhan ovat esimerkiksi päteviä kvantitatiivisia (data-analytiikka) tai kvalitatiivisia (esim. palvelumuotoilu) tutkijoita. Useimmat noista ovat myös erittäin ahkeria ja ihan vähintään keskivertoälyllä varustettuja, niin kyllähän niille hommia löytyisi melkein mistä tahansa pienellä lisäkoulutuksella. Näitä muuntokoulutuksiahan järjestetään jatkuvasti, kun koulutusala ei tuota riittävästi insinöörejä ja ekonomeja.

Ei tietysti täysin omaa nykyistä työtä vastaavia hommia ole täysin helppo löytää, mutta parista kuukaudesta puoleen vuoteen kouluttautumalla ihan varmasti kykenisivät noitakin hommia tekemään.

T. nimim. itsekin IT-alalla vaikka kuinka monen humanistin kanssa työskentelevä.

Beef Supreme

 • Vieras
Itse veikkaan ihan valitun tutkimusalan perusteella että ns normaali työ ei kovin monelle maistu... lesbokulttuurin tai vihapuheen tutkijaksi ei tulla sattumalta.

Vähintäänkin tutkimustulosten tulkinnassa on odotettavissa jos ei nyt ihan mustaa magiaa niin taattua biasia ja heteronormatiivisuusvihaa. Millä kovan tieteen alalla tällaiselle olisi kysyntää.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 604
 • Liked: 4029
^Kyllä nyt on korkeatasoista tutkimusta luvassa, jos näillä ei lähde Suomi nousuun, niin sitten ei kyllä millään.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 589
 • Liked: 2561
 • Älkää kysykö, kenelle kellot soivat!
Suomen Akatemiassa on kolme tieteellistä toimikuntaa: biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta sekä luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta.

Lainaus
Hakemuksen tieteellinen laatu on tärkein rahoituspäätöksiin vaikuttava tekijä. Toimikunta rahoittaa ennen kaikkea parhaimpia arvosanoja 6 tai 5 saaneita hakemuksia, ja niistäkin voidaan rahoittaa vain osa. Toimikunnan tavoitteena on rahoittaa tieteellisesti mahdollisimman laadukasta tutkimusta tutkimusaloillaan.

https://www.aka.fi/suomen-akatemian-toiminta/toimielimet/toimikunnat/Kulttuurin-ja-yhteiskunnan-tutkimuksen-toimikunta/

Korkean laadun takaa se, että toimikunnan saamista hakemuksista vain 10-15 % saa rahoituspäätöksen. Tähän ylti seuraava Tampereen yliopiston hanke:

Lainaus
Ruez, Derek, Tampereen yliopisto:  Queer-siirtolaisten vastaanottamisen ja kohtaamisen poliittinen maantiede    447 650 euroa.

Tässä projektissa lähestytään pohjoismaisia LGBTQ -organisaatioita ja -tiloja kohtaamisen paikkoina, joissa siirtolaisten integraatiopolitiikasta neuvotellaan ja kiistellään. Siinä tutkitaan niitä kohtaamisen paikkoja, joiden kautta siirtolaisten poliittiset subjektiviteetit ilmaantuvat ja muuttuvat sekä sitä, miten queer-tilat toimivat poliittisen osallistumisen ja vastaanoton paikkoina queer-siirtolaisille. Projekti perustuu pohjoismaisten LGBTQ-organisaatioiden haastatteluihin, sekä etnografisiin tapaustutkimuksiin ja osallistavaan valokuvaprojektiin Helsingissä ja Kööpenhaminassa. Näin on tarkoitus osallistua käynnissä olevaan akateemiseen keskusteluun koskien queer-siirtolaisia ja kohtaamisen maantiedettä, kuten myös valaista pohjoismaisten LGBTQ-tilojen muutosta niin kutsutun ’siirtolaiskriisin’ ja jatkuvasti elpyvän rasistisen, nationalistisen ja populistisen politiikan keskellä.

https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=x_hakkuvaus2&CLICKED_ON=&HAKNRO1=339525&UILANG=fi&TULOSTE=HTML

Myös Siirtolaisinstituutti jätti taakseen iänikuiset amerikansiirtolaiset ja Ruotsiin lähteneet. Rahoitusta sai nyt seuraava hanke:

Lainaus
Pellander, Saara M, Siirtolaisuusinstituutti, Rajallistamisen intiimi maantiede: Karkotettavuus ja sen vaikutukset ylirajaisissa parisuhteissa eläviin suomalaisiin sekä heidän lähipiiriinsä.  485 619 euroa.

Hankkeessa tarkastellaan kuinka maahanmuuton kontrolli vaikuttaa intiimeihin suhteisiin ja kuinka intiimit suhteet vaikuttavat maahanmuuton kontrolliin. Karkotusuhan kanssa elämisen kielteiset vaikutukset ulottuvat ulkomaan kansalaisia pidemmälle. Ne vaikuttavat myös heidän suomalaisiin kumppaneihinsa, perheisiinsä ja ystäviinsä. Tutkimus selvittää, kuinka rajat ja maahantulon kontrolli sekä intiimi elämänpiiri linkittyvät. Se perustuu etnografiselle kenttätyölle (havainnointia, haastatteluja) sellaisten ulkomaan kansalaisten lähipiirissä, jotka ovat parisuhteessa Suomen kansalaisen kanssa ja joiden oleskeluoikeus on epävarma. Lisäksi hankkeessa tutkitaan maahanmuuttoviranomaisia ja viranomaisten päätöksiä. Tutkimus tarjoaa välineitä tiukentuvan maahanmuuttopolitiikan vaikutusten tarkasteluun.

https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=x_hakkuvaus2&CLICKED_ON=&HAKNRO1=338747&UILANG=fi&TULOSTE=HTML

Toimikunnassa istuu professoreja maan eri yliopistoista. Taitaa olla selvääkin selvempää, että nyt puhaltavat uudet tuulet.
 
Kaivattua korkealaatuista tutkimusta on nyt "laadullinen tutkimus", joka kohdistuu sukupuolivähemmistöihin tai turvapaikanhakijoihin ja heidän suomalaisiin naisystäviinsä.Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 868
 • Liked: 9712
Aikamoinen twiitti-pläjäys, mutta kannattaa kyllä lukaista nuo hankekuvaukset. Voi helvetin kuustoista...Edit. Poistettu ketjusta joka toinen twiitti.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2021, 15:11:19 kirjoittanut zupi »
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 759
 • Liked: 1997
Ottaen huomioon kiihtyvän ilmastohätätilan kriisiytymisen ja siihen tarvittavat ponnistelut, panen ilolla merkille, ettei aivan kaikkea tarvitse uhrata ilmastotoimien vuoksi. 
Tottelematon tieto aktivismissa

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 868
 • Liked: 9712
Sieltähän se taas tuli.


Lainaus
Minja Koskela@minjakoskela
Kun toimittajat irvailevat tutkimusaiheille, ei kyse ole enää mistään ”persut vihaavat naistutkimusta” -ilmiöstä. Tälle tasolle siirryttäessä näen ilman muuta kaikuja kehityksestä, jossa äärioikeiston agenda salonkikelpoistuu. Sellainen ei ole kriittisyyttä nähnytkään.
8:28 AM · Sep 2, 2021·Twitter for iPhone

https://twitter.com/minjakoskela/status/1433300836176826369

Lainaus käyttäjältä: James Lindsay
In pseudo-reality, common sense is denigrated as bias or some kind of false consciousness, and science is replaced by a scientism that is a tool of power itself.
Lainaus käyttäjältä: James Lindsay
The goal of the paramorality is to socially enforce the belief that good people accept the paramorality and attendant pseudo-reality while everyone else is morally deficient and evil.
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 473
 • Liked: 36650
^ Sitäkin voisi miettiä onko tuo tukipolitiikka muodostamassa kokonaisen bisnesalan jolla pääasiana on dogmaattinen poliittinen määkyminen tieteenteon tekosyyllä, miljoonia miljoonien perään käyttäen täysin hyödyttömiin tai jopa haitallisiin projekteihin  (jos ei muuten, niin tieteenteon imagon kannalta). Erittäin suuri osa noista 200-500 tuhannen euron projekteista on sellaisia että niistä on turha edes kuvitella löytävänsä edes epäsuorasti tai puhtaan tieteen nimissä hyödyllistä komponenttia. Ne vaikuttavat erittäin vahvasti vain eräänlaisilta ideologisilta suojatyöpaikoilta. Kyllä julkisen rahan käytölle pitäisi olla muitakin perusteita kuin se että "äärioikeisto" vahvistuu jos niin ei tehdä. Siis sellaisia itse työn hyödyllisyyttä perustelevia.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 15:06:46 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tagit: