HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Valta kuuluu kansalle -puolueen (VKK) yleiskeskusteluketju

(1/179) > >>

Riukulehto:
Aiheet yhdistetty korttikeräyksen onnistumisen jälkeen
--- Lainaus ---TIEDOTE – Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle

Julkaisuvapaa

Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen on tänään 17.6.2021 vaihtanut eduskuntaryhmänsä nimen. Uusi nimi on Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle, ja se liittyy uuteen puoluehankkeeseen. Eduskuntaryhmä piti tiedotustilaisuuden asiasta eduskunnan Kansalaisinfossa klo 14. Turtiainen kuvaili tilaisuudessa hankkeen kehitystä:

– Saamani palaute kertoo, että ihmiset ovat erittäin kyllästyneitä tähän nykyiseen ja perinteiseen puoluekuritoimintaan, jossa valta on viety kansalta. Minua on jopa kehotettu perustamaan uusi puolue. Olen viime aikoihin saakka sellaisesta kieltäytynyt. Hiljattain joukko puolueaktiiveja on kuitenkin yhdistänyt voimansa yli puoluerajojen, ja siitä on seurannut, että viime perjantaina käynnistyi uusi puoluehanke.

Juvalla asuvan Turtiaisen lisäksi puolueen perustajajäseniä ovat keskustavaikuttaja Ilkka Tiainen Alavudelta, entinen perussuomalainen Jarno Vähäkainu Vetelistä ja aiemmin puolueettomana toiminut kansalaisaktivisti Suvi Ahonen Saarijärveltä.

Tiainen valittiin juuri kuntavaaleissa Alavuden kunnanvaltuustoon keskustan listalta, mutta hän aikoo perustaa oman VKK-valtuustoryhmän heti valtuustokauden alussa. Tiainen on tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin ja perustelee ryhtymistään uuteen puoluehankkeeseen:

– Maalaisliitto on ajanut menestyksekkäästi maamme itsenäisyyttä. Santeri Alkio loi todellisen kulttuurin ja sivistyksen kansanliikkeen, josta tuli Suomen historian tärkein puolue. Keskustan sukupolvia kasvanut puu on nyt kuitenkin kaadettu puolue-eliitin toimesta. Puolueessa rangaistaan lain sekä sopimusten noudattamisesta, ja niiden rikkomisesta palkitaan. Keskustan kenttä on minulle rakas kuin oma perhe, he tekevät tärkeätä työtä tämän maan eteen joka päivä. En kuitenkaan lähtenyt politiikkaan myydäkseni periaatteitani tai omaatuntoani, ja siksi istutan minussa olevat alkiolaiset syvät juuret uuteen hankkeeseen.

Uuden puolueen tavoitteena on lisätä suoraa demokratiaa esimerkiksi kansanäänestysten muodossa. Päämääränä on myös hallitus-oppositio -asetelman hautaaminen. Turtiaisen mukaan kunkin eduskuntaryhmän täytyy saada valtaa kannatuksensa eli kansalaisten antaman mandaatin painoarvolla. Puolueen pitkän tähtäimen suunnitelmissa onkin perustuslain uudistaminen. Turtiainen kiteyttää:

– Demokratia ei ole vielä valmis, vaan siinä on todellakin vielä kehittämisen varaa. Valta kuuluu kansalle – ei puolueille.

Uuden eduskuntaryhmän nimi ja lyhenne suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:

Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle (vkk)

Riksdagsgruppen Makten tillhör folket (mtf)

Parliamentary Group Power Belongs to the People (pbp)

Lisätiedot:

Ano Turtiainen (ano.turtiainen@eduskunta.fi, +358 9 432 3115)
Kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja

James Hirvisaari (james.hirvisaari@eduskunta.fi, +358 9 432 4115)
Kansanedustajan avustaja, eduskuntaryhmän pääsihteeri

--- Lainaus päättyy ---
https://vk.com/id361180568?w=wall361180568_77514%2Fall

Tragedian synty:
Päällisin puolin Turtiaisen puolueidea ei poikkea mitenkään Hjallis Harkimon Liike Nytistä eikä myöskään Paavo Väyrysen Kansalaispuolueesta ja Seitsemän tähden liikkeestä. Muistaakseni Turtiainen kysyi Harkimolta jokin aika sitten, pääsisikö mukaan Liike Nytiin, mutta ei kelvannut.

On se kumma, kun identtisiä hankkeita tarvitaan näin monta. Tai ei oikeastaan: ainakaan Turtiaisen tapauksessa kyse ei ole mistään poliittisesta sisällöstä, vaan omasta egosta, jota näön vuoksi vähän verhotaan yleisesti kannatetuilla periaatteilla. Siksi siinä onkin aikamoista ironiaa, että hän esiintyy nyt kansanvallan suurimpana ystävänä, mutta ainahan yksinkertaisilla ihmisillä on ollut ilmiömäinen kyky uskoa omiin valheisiinsa.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Tragedian synty - 17.06.2021, 15:54:34 ---On se kumma, kun identtisiä hankkeita tarvitaan näin monta. Tai ei oikeastaan: ainakaan Turtiaisen tapauksessa kyse ei ole mistään poliittisesta sisällöstä, vaan omasta egosta, jota näön vuoksi vähän verhotaan yleisesti kannatetuilla periaatteilla.
--- Lainaus päättyy ---

Ei pelkästään Turtiaisen egosta. Olenko ainoa, jonka mielestä nämä Turtiaisen viimeaikaiset ulostulot haiskahtavat sanamuotoja myöten Hirvisaaren aivoituksilta?


--- Lainaus ---Tiainen valittiin juuri kuntavaaleissa Alavuden kunnanvaltuustoon keskustan listalta, mutta hän aikoo perustaa oman VKK-valtuustoryhmän heti valtuustokauden alussa. Tiainen on tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin ja perustelee ryhtymistään uuteen puoluehankkeeseen:

– Maalaisliitto on ajanut menestyksekkäästi maamme itsenäisyyttä. Santeri Alkio loi todellisen kulttuurin ja sivistyksen kansanliikkeen, josta tuli Suomen historian tärkein puolue. Keskustan sukupolvia kasvanut puu on nyt kuitenkin kaadettu puolue-eliitin toimesta. Puolueessa rangaistaan lain sekä sopimusten noudattamisesta, ja niiden rikkomisesta palkitaan. Keskustan kenttä on minulle rakas kuin oma perhe, he tekevät tärkeätä työtä tämän maan eteen joka päivä. En kuitenkaan lähtenyt politiikkaan myydäkseni periaatteitani tai omaatuntoani, ja siksi istutan minussa olevat alkiolaiset syvät juuret uuteen hankkeeseen.

Uuden puolueen tavoitteena on lisätä suoraa demokratiaa esimerkiksi kansanäänestysten muodossa. Päämääränä on myös hallitus-oppositio -asetelman hautaaminen. Turtiaisen mukaan kunkin eduskuntaryhmän täytyy saada valtaa kannatuksensa eli kansalaisten antaman mandaatin painoarvolla.
--- Lainaus päättyy ---

Missäs se kansalaisten antama mandaatti Tiaisen loikkaamiselle? Aika huono jeesustella tällaisen alun jälkeen yhtään mitään periaatteista ja omatunnosta.

Alaric:
Tein tästä selkeyden vuoksi erillisen ketjun.

---

Kieltämättä tulee mieleen Tragedian synnyn mainitsema Liike Nyt, mutta teemojen vuoksi myös Muutos 2011/Muutospuolue (Hirvisaari on varmasti ollut vahvasti mukana suunnittelemassa tätä...). Saahan sitä perustaa uusia puoluehankkeita ja voin kannatusilmoituksenkin allekirjoittaa, mutta jotenkaan en näe tälle mitään selkeää ns. ekologista lokeroa enkä täten varsinaista tarvetta poliittisella kentällä.

Seurailen toki mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Olisihan se hyvä, että vanhoilta puolueilta saisi Liike Nytin tapaan lohkottua kannatusta, mutta Turtiaisen suosio ja "karisma" eivät kyllä ole Harkimon tasolla. Voi olla hyvin hankalaa saada mitään kovia nimiä mukaan uuteen hankkeeseen.

Eino P. Keravalta:
Jo John Lennon lauloi aikoinaan, että valta kuuluu kansalle!

Tämä Turtiainenhan on valtiomiesainesta toisinkuin nämä maansamyyneet mikkihiiret, kuten Marin, Saarikko, Orpo tai Niinistö.

Onnea Turtiaisen hankkeelle ja suuret kiitokset myös James Hirvisaarelle!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta