Kirjoittaja Aihe: 2021-07-13 Suomi "uhkaa hävitä" kisan kv-osaajista lupabyrokratian hitauden takia  (Luettu 3238 kertaa)

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 336
 • Liked: 982
Suomi uhkaa hävitä kisan kansainvälisistä osaajista lupabyrokratian hitauden takia: Asiantuntijan mukaan tilanne on ”äärimmäisen huono”
Maahanmuuttoviraston mukaan tilanne saattaa heikentyä entisestään, jos hakemusten määrä kasvaa. Ulkomaisesta työvoimasta kamppailevan yrityksen henkilöstöjohtajan mielestä Suomen prosessi on suunniteltu enemmän viranomaisten kuin työnhakijoiden ehdoilla.Okmeticin henkilöstöpäällikkö Jaska Tuominen sanoo, että suomalainen työlupaprosessi on liian pitkä ja monimutkainen.

SUOMALAISYRITYKSET ja työnantajajärjestöt ovat huolissaan Suomen työperäisen maahanmuuton sujuvuudesta.

Pelkona on, ettei Suomeen saada rekrytoitua tarpeeksi osaavaa työvoimaa, kun taloudet alkavat jossain vaiheessa avautua korona­viruksen aiheuttamien sulkujen jälkeen.

(...)

TEKNOLOGIATEOLLISUUDEN johtava asiantuntija Milka Kortet luonnehtii työlupaprosessin tilaa sanoilla ”äärimmäisen huono”. Kehitettävää olisi koko prosessissa.

”Ei vika ole pelkästään Maahan­muutto­virastossa. Siellä on paljon lyhytaikaisia työsuhteita, mikä johtuu henkilöstö­resursseista. Jos joku lähtee tai he saavat lisäresursseja, eivät rekrytoinnit asian­tuntija­tehtäviin tapahdu sormia napsauttamalla.”

Samaa sanotaan Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK). Johtaja Taina Susiluoto on huolissaan Maahanmuuttoviraston ja ulko­ministeriön resursseista, jos lupa­hakemusten määrä kasvaa korona­viruksen hellittäessä.

”Ei tilanne tule helpottumaan siinä vaiheessa, kun rokotekattavuus menee eteenpäin, rajoituksia puretaan ja yritysten pitäisi saada nopeasti kasvu takaisin liikkeelle ja saada osaavaa työvoimaa. Silloinhan niitä lupahakemuksia tietenkin alkaa tulla.”

EK:n mielestä Maahanmuuttovirastolle ja ulkoministeriön edustustoille pitäisi osoittaa syksyn budjettiriihessä 30 miljoonaa euroa työntekijöiden palkkaamiseen.

Lisäksi työnantajajärjestö jakaisi EU:n elvytysrahoista 20 miljoonaa euroa Maahanmuuttoviraston automaattisten päätöksenteon järjestelmien rakentamiseen.

TYÖNANTAJAJÄRJESTÖT kiittelevät Maahanmuuttovirastoa siitä, että viime syksystä asti on tapahtunut paljon hyviä asioita ja työlupajonojen ruuhkia on saatu osittain purettua.

Myös Okmeticin Tuominen kiittelee virastossa tapahtuneita muutoksia. Kokonaisuudessaan työlupaprosessi on kuitenkin hänestä Suomessa suunniteltu enemmän viran­omaisten kuin työnhakijoiden näkökulmasta. Hän muistuttaa, että kovista asiantuntijoista kilpaillaan maailman­laajuisesti.

”Me emme välttämättä voi kilpailla palkkatasolla, joten meidän pitäisi tehdä muut asiat tosi hyvin, että olisimme kilpailukykyisiä. Rekrytointipuolella nopeat yleensä vievät osaavat henkilöt. Ja kun päätös muutosta perheen kanssa on tehty, sitä on hirveän vaikea saada käännettyä toiseen suuntaan.”

(...)

MAAHANMUUTTOVIRASTON lupa- ja kansalaisuusyksikön johtaja Pauliina Helminen kertoo, että erityisasiantuntijoiden ensiluvista suurin osa ratkaistaan tällä hetkellä korkeintaan kolmessa viikossa.

Työntekijöiden oleskelulupahakemuksien kokonaiskäsittelyaika on Helmisen mukaan nyt tyypillisimmin 2–3 kuukautta.

Virastossa on viime vuosina kehitetty oleskelulupaprosessien automaatiota. Henkilöresurssejakin silti tarvitaan.

"Budjetti- ja talouskeskusteluissa meiltä oltaisiin lähivuosina leikkaamassa resursseja aika paljonkin”, Helminen sanoo.

"Ei se riitä, että saamme hetkellisesti jonkin asian toimimaan hyvin ja nopeasti, vaan meidän täytyy saada ylläpidettyä ne nopeat ja sujuvat prosessit. Kyllähän se kysyy myös sitä, että meillä on virastossa riittävä määrä resursseja.”

Onko siis vaarana, että käsittelyaikojen positiivinen kehitys ottaa maailman avautuessa takapakkia?

”On siinä ihan varmasti sitä riskiä. Meillä on jo nyt viime vuoteen verrattuna asiamäärät kasvussa. Jos ne tästä vielä voimallisemmin kasvavat ja samalla resurssit kaventuvat, kyllä meillä sitten on isoja haasteita olla yhtä nopeita kuin mitä nyt tavoittelemmemme.

(...)

Hänen mukaansa on samalla ymmärrettävä, että Euroopan suurimmat keskukset vetävät silti enemmän työntekijöitä kuin pohjoinen Suomi.

[”Ei pidä tuudittautua siihen, että tänne automaattisesti tullaan. Kyllä sen eteen pitää tehdä töitä, ja niin yritykset myös tekevät. On harmi, jos onnistumme saamaan jonkun tänne mutta asia tyssää siihen, että lupaprosessit kestävät liian kauan."

ASIANTUNTIJOILLA on useita ehdotuksia lupaprosessin nopeuttamiseksi. Kiitosta saa esimerkiksi jo valmisteilla oleva D-viisumi, jonka on tarkoitus nopeuttaa ja sujuvoittaa erityisasiantuntijoiden ja startup-yrittäjien maahantuloprosessia.

(...)

SELVÄÄ on, että Suomen kovaa vauhtia eläköityvä väestörakenne kaipaa uutta työvoimaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön tammikuussa julkaiseman analyysin mukaan vuonna 2019 Suomessa jäi ennätyksellisesti syntymättä lähes 65 000 työsuhdetta, koska haettua työvoimaa ei löytynyt.

"Tämä näivettää talouttamme pikkuhiljaa, ja se on iso uhkakuva. Jos täältä ei löydy tekijöitä, hiljalleen yritykset tekevät päätöksiä kohti kasvukeskuksia”, Susiluoto varoittaa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008111509.html

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Moniosaajien houkuttelua, kymmeniä miljoonia siihen kaivataan, työvoimapula suomessa muka, vaikka täällä on työttömiä omastakin takaa...

Jotenkin tämä ei nyt täsmää tämä hs:n artikkeli, halpatyövoimalle ehkä kova tarve tänne houkutteluun ja samalla otetaan verovaroin miljoonia pois suomalaisten työllistämisestä? ???


« Viimeksi muokattu: 13.07.2021, 05:08:09 kirjoittanut Talvetar »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 761
 • Liked: 29563
 • Kiihottavat vieraslajit
Saatan olla väärässä mutta mielestäni EU alueelta tulevat ei työlupia tarvitse. Arvelisin että ne syntymättä jääneet työpaikatkin ovat sellaisia että oli parempi että jäivät syntymättä.
Suomessa taitaa korkea verotus ja elinkustannukset olla se suurin syy miksi ihan oikeasti osaava työvoima ei tänne tule. Ns osaavaa työvoimaa Suomen sosiaaliturva hyllä houkuttaa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35491
Saatan olla väärässä mutta mielestäni EU alueelta tulevat ei työlupia tarvitse. Arvelisin että ne syntymättä jääneet työpaikatkin ovat sellaisia että oli parempi että jäivät syntymättä.
Suomessa taitaa korkea verotus ja elinkustannukset olla se suurin syy miksi ihan oikeasti osaava työvoima ei tänne tule. Ns osaavaa työvoimaa Suomen sosiaaliturva hyllä houkuttaa.

Joo. Siellä on koko EU:n väestö, puoli miljardia ihmistä, jota voi palkata ja saada tänne työtä tekemään ilman mitään lupia. Sitten maassa on vielä puolisen miljoonaa työtöntä ja vajaatyöllistä suomalaista, joita yksikään näistä "tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa" -propagandisti ja -lobbari ei pidä resurssina edes sivulauseessaan. Miten kummassa? Kolmas asia on vielä se, että sille EU:n ulkopuolelta tulevalle "erityisasiantuntijalle" saa työluvan jo nyt vähintään kolmessa viikossa (ei voi olla mitenkään rekrytoinnin este) ja tuollaiseksi "erityisasiantuntijaksi" kelpuutetaan jo sellainen henkilö, jolle maksetaan palkkaa vain 3 000 euroa tai siitä yli. Raja on siten naurettavan matalalla. Kun tällainen henkilö tuo sitten perheensä mukanaan Suomeen, niin persnetto yhteiskunnalle on selvä juttu. Tuota erityisasiantuntijan palkkarajaa on siksi nostettava huomattavasti. Suomalaisten ihmisoikeudet jo vaativat sitä!

Näistä syistä johtuen on selvää, että tuo monelta taholta nykyään vyörytettävä kampanja koskee vain kehitysmaiden halpatyövoimaa, joka on käytännössä veronmaksajien subventoimaa halpatyövoimaa eräille firmoille ja siten hyvä bisnes näille ahneille jobbareille. Nämä ovat vuorostaan täysin häikäilemätöntä ja häpeämätöntä sakkia. Älä koskaan osta vain vähän käytettyä riksaa kehitysmaavetojuhdan kera näiltä.
« Viimeksi muokattu: 13.07.2021, 08:30:20 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 694
 • Liked: 24319
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Ei tänne ketään todellista osaajaa ole tulossa, koska

-pienet palkat
-korkeat verot
-kalliit hinnat
-heikko ostovoima
-lunta, räntää, loskaa, vesisadetta & harmautta 7 kuukautta vuodesta
-juro kansanluonne, joka saa tulijat luulemaan, että olemme vihaisia
-vaikka ostaisi kalliiin omistusasunnon, kaupunki saattaa asuttaa seinän taakse mölyävän keharimaaperheen ilmaiseksi

Kaikki tietävät, että jos jollain ihmisellä on todellista osaamista ja halua myydä sitä kotimaansa ulkopuolella, häntä kiinnostavat sellaiset maat, jossa saa osaamisesta mahdollisimman korkean hinnan ja kaupan päälle vielä mukavan ilmaston. Suomi häviää aina vaikkapa Australialle, USA:lle, Uudelle-Seelannille, Kauko-Idälle..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 797
 • Liked: 7065
Hauskana yksityiskohtana tähän asiaan sellainen että olen kuullut tästä:
Lainaus
Lisäksi työnantajajärjestö jakaisi EU:n elvytysrahoista 20 miljoonaa euroa Maahanmuuttoviraston automaattisten päätöksenteon järjestelmien rakentamiseen.

Väitän että tuohon järjestelmään on jo pumpattu helposti parisataa miljoonaa euroa ja aina perusteluissa ollut mukana sana "automaatio". Ei ole vielä onnistunut noista hukatuista miljoonista huolimatta. Luulenpa että todisteet tästä löytyvät vaikkapa @pectus3 -ketjusta. Tämä sirkus naurattaisi jos ei itkettäisi, varsinkin kun se ratkaisu tehokkuuden nostamiseen ei olekaan automaatio vaan tämä:

Lainaus
EK:n mielestä Maahanmuuttovirastolle ja ulkoministeriön edustustoille pitäisi osoittaa syksyn budjettiriihessä 30 miljoonaa euroa työntekijöiden palkkaamiseen.

Eli ennen kaikki oli halvempaa. Ei tarvinnut kuin palkata lisää väkeä niin saatii asioita aikaiseksi. Nyt pitää ensin kokeilla digitalisaatiota ja kun se ei vaan onnistu, niin vasta sen jälkeen palkata lisää työtä tekeviä käsipareja. Ja järjestelmätoimittajat nauravat matkalla pankkiin.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 761
 • Liked: 29563
 • Kiihottavat vieraslajit
Suomi uhkaa hävitä kisan kansainvälisistä osaajista lupabyrokratian hitauden takia: Asiantuntijan mukaan tilanne on ”äärimmäisen huono”.........
Itseäni ei tuo häviö pelota vaan pikemminkin se että Suomi tulee saamaan tuossa kisassa murskavoiton peitoten jopa Ruotsin 6-0.
Ihmettelen suuresti että ihmisiä ei kiinnosta se kuka oikeasti maksaa noiden työvoimapulan paikkaajien palkan ja kuka on maksavinaan.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 740
 • Liked: 3517
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
EK:n mielestä Maahanmuuttovirastolle ja ulkoministeriön edustustoille pitäisi osoittaa syksyn budjettiriihessä 30 miljoonaa euroa työntekijöiden palkkaamiseen.

30 miljoonaa. Palkka sivukuluineen 50000e vuodessa yhdelle tietää 600 uutta työntekijää. Jos jokainen tekee päätöksen tunnissa, 7 päätöstä päivässä 200 päivää vuodessa, niin 840000 uutta päätöstä tulisi vuodessa.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 527
 • Liked: 8480
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Tässä maassa pitäisi poistaa kyllä vähän muitakin lupaviidakoita eikä tuo ole kyllä millään muotoa siinä alkupäässä. Mutta koska virkamiehille pitää olla töitä mutta ei liikaa, niin sitten on kaikenlaisia pykäliä ja asetuksia mitä pitää käydä läpi.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 479
 • Liked: 28213
 • Paalutetaan sananvapaus!
Euroopan suuret keskukset vetävät ihan varmasti puoleensa enemmän kansainvälisiä huippuosaajia kuin Suomi. Miksi joku alansa ekspertti tulisi Suomeen, kun voi mennä vaikkapa Saksaan, jossa maksetaan jopa moninkertaista palkkaa samasta työstä?

Migri ei tähän asiaan voi mitenkään vaikuttaa. Ja kun osaa lukea rivien välistä, on päivänselvää, että tässä nyt puhutaankin siitä kokoomuksen unelmasta eli kehitysmaiden halpatyövoimasta.

Lisäksi mikään ei estä houkuttelemasta työvoimaa toisista EU-maista. Työvoiman vapaa liikkuvuus kun sattuu olemaan yksi EU-oikeuden peruspilareista. Ei se vaadi meiltä mitään lisärahoitusta tai uutta lainsäädäntöä.

Olisi kiva, jos asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä. Mutta sehän olisi tietysti älyllisesti aivan liian rehellistä näille liskoille.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 228
 • Liked: 32709
 • Ego sum Spartacus
Eiköhän tämän sontauutisen ydin ole tuon Okmetic henkilöstöjäbän lausunnossa.

Lainaus
X

Myös Okmeticin Tuominen kiittelee virastossa tapahtuneita muutoksia. Kokonaisuudessaan työlupaprosessi on kuitenkin hänestä Suomessa suunniteltu enemmän viran­omaisten kuin työnhakijoiden näkökulmasta. Hän muistuttaa, että kovista asiantuntijoista kilpaillaan maailman­laajuisesti.

Me emme välttämättä voi kilpailla palkkatasolla, joten meidän pitäisi tehdä muut asiat tosi hyvin, että olisimme kilpailukykyisiä. Rekrytointipuolella nopeat yleensä vievät osaavat henkilöt. Ja kun päätös muutosta perheen kanssa on tehty, sitä on hirveän vaikea saada käännettyä toiseen suuntaan.”

X

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 349
 • Liked: 6840
Hesarin artikkelissa todetaan:


...”esimerkiksi valtiovarainministeriö on laskenut 7 400 henkilön nettomaahanmuuton kasvun pienentävän kestävyysvajetta 0,4 prosentilla, mikä tarkoittaisi noin 22 500 ihmisen nettomaahanmuuttoa kokonaisuudessaan...”


hienoa eli jollain perusteella on arvioitu kuka tuo fyrkkaa ja kuka kuluttaaSitten artikkeli jatkuu:

... ”on hyvin vaikea kertoa, milloin ihminen oikeasti on netto-veronmaksaja. Sitä ei löydy edes VM:n raporteista, joista yleensä kuitenkin löytyy kaikki maailman tieto”...Ai jaa ????????, mutta vakuuttavia lukuja on kuitenkin esitetty.


https://www.hs.fi/visio/art-2000008121770.html


PS

Tuon artikkelin nimi oli ”Riikka Purran kannattaisi kertoa, minkälaisia netto-veronmaksajia hän Suomeen haluaa”

ja heti perään artikkeli “Suomalaiset haluavat pelastaa eläkkeet maahanmuuton avulla”


Taitaa olla aikamoinen mielipiteenmuokkaus käynnissä.

« Viimeksi muokattu: 13.07.2021, 12:05:14 kirjoittanut Roope2 »
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35491
... ja kampanjointi jatkuu. Nyt yritetään väittää, että maahanmuutolla voidaan maksaa eläkkeemme. Tämä ei ole tutkimusten mukaan koskaan pitänyt paikkansa, joten mistä moinen ajatus? Onko tämä osoitus käytettyjen ja mahdollisesti jo virassaan istuvien "asiantuntijoiden" epäpätevyydestä ja kompetenssin puutteesta, vai pelkästään silkasta tietämättömyydestä? Jos jälkimmäinen, niin sitten on kiireen vilkkaan aika vaihtaa pikaisesti työpaikkaa ennen todella pahojen vahinkojen syntymistä.

Lainaus
Puolet suomalaisista kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä, eläkkeiden leikkaamiselle jyrkkä ei – "Helppoja ratkaisuja ei ole"

Eläkebarometri kertoo, että eläkeiän nostaminen kävisi lähes 30 prosentille suomalaisista.

Maaseudun tulevaisuus/STT 13.7.2021

Joka toinen suomalainen kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä, jos eläkejärjestelmää pitää muuttaa rahoituksen takia, ilmenee Eläketurvakeskuksen (ETK) tuoreesta eläkebarometrista.

Sen sijaan eläkkeiden leikkaamista suomalaiset vastustavat jyrkästi. Lähes kaikki väestöryhmät suhtautuvat kielteisesti nykyisten ja tulevien eläkkeiden leikkaamiseen.

Eläkeiän nostaminen kävisi sen sijaan lähes 30 prosentille suomalaisista.

"Jos työssä olevan väestön määrä lisääntyy esimerkiksi maahanmuuton kautta, eläkkeiden maksajia tulee yhteiskuntaan lisää ja rahoitukseen kohdistuva paine helpottaa", sanoo ETK:n ekonomisti Sanna Tenhunen tiedotteessa.

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen tuovat tulevaisuudessa eläkkeiden rahoitukseen muutospainetta.

Työperäisen maahanmuuton jälkeen toiseksi suosituin ratkaisu on työssä olevien ja työnantajien maksamien eläkemaksujen nostaminen.
(...)

Tutkimustieto kertoo maahanmuuttajien "eläkkeiden maksusta" seuraavaa.

Lainaus
"Kaikissa maissa tehdyissä tutkimuksista tulee esiin tietty samankaltaisuus. Kun tutkimuksen kohteena ovat puhtaasti kvantitatiiviset tekijät, jotka vaikuttavat demografisiin epätasapainotiloihin, tai kun mukaan liitetään myös työllisyysaste, tai kun tutkitaan vielä mutkikkaampien mallien avulla maahanmuuton vaikutuksia julkiseen talouteen, niin maahanmuutolla ei näytetä voitavan vastata ikääntymiseen ja sen taloudellisiin seurauksiin."

Tutkimuksia maahanmuuton vaikutuksesta julkiseen talouteen

Silti tuota harhaista ajatusta, että maahanmuuttajat maksaisivat kantaväestön eläkkeet, on yritetty tuputtaa yleisölle jo vuosikausien ajan. Koitetaanpa jäljittää mistä kyse ...

Edes korkeasti koulutettujen nettomaksajien maahanmuutolla ei pystytä saamaan muuta kuin marginaalisia tuloksia. Kaikki tuo tason alle jäävä maahanmuutto menee suoraan persnetoksi.

Syytä tähän jatkuvaan kampanjointiin on mielestäni etsittävä jostakin muualta. Jos tarkastellaan asyyliperustein maahan viimeisten 30 vuoden aikana tulleita, niin voidaan arvioida, että näitä on jo puolet maassa oleskelevista ulkomaalaisista. Asyyliväen määrä on siten jo nyt suuruusluokkaa 200 000 henkilöä. Se on saman verran kuin mitä Turussa tai Oulussa on asukkaita. Tämä tarkoittaa, että tälle asyyliväelle on pitänyt rakentaa jo tähän mennessä Turun tai Oulun kokoisen kaupungin verran infraa. Siinä on moni rakennusfirma ja asunnonvuokraaja hyötynyt mittavasti. Samoin jo kymmeniä tuhansia suomalaisia saa elantonsa toimiessaan hoivahenkilöstönä näille. Samoin on olemassa lukematon määrä firmoja ja yksityisiä, joille virtaa yhteiskunnan rahoja omaan taskuun tuon asyyliporukan kautta.

Edellinen jo riittäisi syyksi miksi eräillä tahoilla halutaan kovasti lisää maahanmuuttoa. Monelle tilanne on, että mitä "kehnompaa ainesta", niin sitä paremmat tienestit. On olemassa myös poliittista fanatismia, joka ajaa aivan samaa asiaa.

Nyt päästäneekin jo asian ytimeen. Turvapaikka on jo nimensä mukaan tilapäinen ratkaisu, samoin myös ulkomaalaislain mukaan.

Mitä tapahtuu, jos kaikki nämä 200 000 asyyliperusteista henkilöä kotiutetaan takaisin lähtömaihinsa tai heille hankitaankin se turvapaikka sieltä lähtömaansa lähituntumasta huomattavasti edullisimmilla kustannuksilla? Samalla vielä ymmärrettävistä syistä tulijamäärät tänne alkavan nopeasti hiipua, kun asyylin tilapäisyyttä aletaan toden teolla soveltaa.

Syntyy tietysti infraan 200 000 henkilön monttu tai aukko, ja kova parku kaikkien niiden keskuudessa, jotka tienasivat hyvin tällä. Samoin omaisuusarvot alkavat ropista alas. Ylikuumentunut asuntokysyntä rauhoittuu, asunnot halpenevat. Asyyliporukalla hyvää tiliä tehneiden firmojen liikevaihdot ja tulokset laskevat, jotkut menevät jopa konkurssiin. Samoin tapahtuu kaikille niille tahoille, jotka ovat saaneet elantonsa yhteiskunnalle kokonaisuudessaan haitallisesta maahanmuutosta.

Sanoisin, että noista tekijöistä sitä todellista syytä kaikelle tälle kampanjoinnille joutuu etsimään, poliittista fanatismia unohtamatta. Kyse on siitä vanhasta tempusta: Suurta yleisöä kustaan linssiin. Tosiasiassa tulijat eivät maksa heidän eläkkeitään, vaan kantasuomalaiset maksavat vielä tulijoidenkin eläkkeet, että osa suomalaisista voisi elää paksusti tämän asyylitrafiikin siivellä.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 13.07.2021, 13:52:32 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 709
 • Liked: 6602
 • Kivapuhe sallittu!
Lainaus
Me emme välttämättä voi kilpailla palkkatasolla, joten meidän pitäisi tehdä muut asiat tosi hyvin, että olisimme kilpailukykyisiä.

 ;D ;D ;D

Päivän naurut irtosivat tästä!

Mikähän muu nyt sitten Suomeen ja sen helvetilliseen verohelvettiin vetäisi niitä osaavia tulijoita? Olisiko vaikka kahdenkymmenen lapsen katras, jolle halutaan ilmainen koulutus ja sosiaaliturva?

Muita syitä en oikein näe. Joissain maissa kun se lapsikatras ei ole veronmaksajien vastuulla vaan osaajakin joutuu sen kustantamaan ihan omista rahoistaan. En tiedä, missä kohtaa lapsimäärä saavuttaa kriittisen pisteen, jossa Suomeen muuttamista kannattaa harkita. Onko joku laskenut?
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 282
 • Liked: 15498
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Tuon artikkelin nimi oli ”Riikka Purran kannattaisi kertoa, minkälaisia netto-veronmaksajia hän Suomeen haluaa”

ja heti perään artikkeli “Suomalaiset haluavat pelastaa eläkkeet maahanmuuton avulla”


Taitaa olla aikamoinen mielipiteenmuokkaus käynnissä.

Hesari kertoo myös että ihmiset jonottavat sairaalapäivystykseen Hgissä 60 tuntia, koska huutava työvoimapula hoitajista.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008122547.html

Lainaus
HELLE on Castrénin mukaan kuormittanut etenkin vanhuksia ja kroonisesti sairaita. Päivystyksen ruuhkautumiseen vaikuttaa hänen mukaansa myös hoitajien kesälomat ja se, että sijaisilla ei ole kovin paljoa työelämäkokemusta.

Myös pitkään jatkunut hoitaja­pula vaikeuttaa tilannetta.

”Koko systeemi ontuu hoitajapulan vuoksi”, Castrén sanoo.


Hesarilla nyt useampi mädättävä rauta tulessa. Suomi kuolee koska saatanallinen työvoimapula.

Hesari itse on Suuri Saatana.

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 336
 • Liked: 982
Euroopan suuret keskukset vetävät ihan varmasti puoleensa enemmän kansainvälisiä huippuosaajia kuin Suomi. Miksi joku alansa ekspertti tulisi Suomeen, kun voi mennä vaikkapa Saksaan, jossa maksetaan jopa moninkertaista palkkaa samasta työstä?

Migri ei tähän asiaan voi mitenkään vaikuttaa. Ja kun osaa lukea rivien välistä, on päivänselvää, että tässä nyt puhutaankin siitä kokoomuksen unelmasta eli kehitysmaiden halpatyövoimasta.

Lisäksi mikään ei estä houkuttelemasta työvoimaa toisista EU-maista. Työvoiman vapaa liikkuvuus kun sattuu olemaan yksi EU-oikeuden peruspilareista. Ei se vaadi meiltä mitään lisärahoitusta tai uutta lainsäädäntöä.

Olisi kiva, jos asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä. Mutta sehän olisi tietysti älyllisesti aivan liian rehellistä näille liskoille.

Aivan, eu:n alueella saa jokainen eu kansalainen liikkua vapaasti.

Siksi herättääkin kummastusta, miksi oikeiden asiantuntijoiden houkuttelu on niin vaikeaa ja kallista?

Kehitysmaiden halpatyövoimaahan tänne tällä haalitaan, ei mitään työvoimapulan (jota meillä ei edes ole) palkkaajia..

Kokoomus ja kepu tahtovat halpatyövoiman tänne, mistään muustahan ei ole kyse.

Noilla kymmenillä miljoonilla mitä on näköjään varaa heitellä tänne tulijoiden houkuttelemiseksi loisi suomeenkin monta uutta työpaikkaa/saataisiin syntyvyys nousuun tukemalla lapsiperheitä.

Mutta se taas ei ole tässä tavoitteena, vaan nimenomaan ne halpatyövoimat..

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 681
 • Liked: 4221
Miksiköhän suomlaiset työttömät eivät hakeudu sairaanhoitaja- tai lähihoitajakoulutukseen?

No, aloitetaaanko vaikka työn vaativuudesta, raskaudesta, vastuusta suhteessa palkkaukseen? Miksi hesari ei rummuta hoitoalan palkkauksen puolesta?

Tänne on ihan turha vinkua osaajia, jos asenne on tämä. Jos joku osaaja oikeasti haluaa tulla tänne töihin, niin kyllä se onnistuu. Jos tarjolla on huono palkka yhdistettynä vaikeaan kieliympäristöön ja varsin vadelmaiseen ilmastoon, niin eiköhän jokin muu maa houkuttele enemmän?

Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 694
 • Liked: 24319
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Jorma M:

Lainaus
Hesari kertoo myös että ihmiset jonottavat sairaalapäivystykseen Hgissä 60 tuntia, koska huutava työvoimapula hoitajista.

Tapansa mukaan Hesari valehtelee.

Ei hoitajista ole mitään pulaa, 'pula' on itse keinotekoisesti aiheutettu. Laitetaan hoitajille tonni lisää liksaa, vakituinen työpaikka 3kk:n jälkeen, tarpeeksi henkilökuntaa ja joustavuutta vuorojen sopimiseen niin huomataan, ettei mitään hoitajapulaa ollutkaan.

Tämä tietysti maksaa, mutta se tulee sata kertaa halvemmaksi kuin raahata tänne keharimaasta joku kielitaidoton ja todennäköisesti myös ammattitaidoton hoitaja, joka raahaa tänne Kelan piiriin puolet suvustaan ja joka lopettaa hommat heti kun tajuaa, että saman elintason ja paremmankin saa makaamalla sängyssä selällään ja toimimalla synnytyskoneena.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 282
 • Liked: 15498
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Jorma M:

Lainaus
Hesari kertoo myös että ihmiset jonottavat sairaalapäivystykseen Hgissä 60 tuntia, koska huutava työvoimapula hoitajista.

Tapansa mukaan Hesari valehtelee.

Ei hoitajista ole mitään pulaa, 'pula' on itse keinotekoisesti aiheutettu. Laitetaan hoitajille tonni lisää liksaa, vakituinen työpaikka 3kk:n jälkeen, tarpeeksi henkilökuntaa ja joustavuutta vuorojen sopimiseen niin huomataan, ettei mitään hoitajapulaa ollutkaan.

Tämä tietysti maksaa, mutta se tulee sata kertaa halvemmaksi kuin raahata tänne keharimaasta joku kielitaidoton ja todennäköisesti myös ammattitaidoton hoitaja, joka raahaa tänne Kelan piiriin puolet suvustaan ja joka lopettaa hommat heti kun tajuaa, että saman elintason ja paremmankin saa makaamalla sängyssä selällään ja toimimalla synnytyskoneena
.

Niin. Tai sitten esim hallitus voisi lähettää "koronaelvytykseen" vaikka 90% osuuden. Kyllä säästyvällä 400 millillä hiukan helpottaa "hoitajapulaa". Olen itse ollut muutaman kerran Hgin päivytyksessä joko itseni tai lasteni takia. Homma kesti silloinkin keskim. 8 h vaikka samaan aikaan hoitajalaumoja vyöryi edes takaisin käytävillä. Lääkäreistä se pula on/oli. Mutta systeeminen korruptio Suomessa niin kansa kärsii.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2021, 13:00:41 kirjoittanut Jorma M. »

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 479
 • Liked: 28213
 • Paalutetaan sananvapaus!
Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.

Juuri tuosta on kyse. Työnantaja maksaisi mamuille pientä nimellistä palkkaa, ja veronmaksajat hoitaisivat loput palkkatuen muodossa. Näin saataisiin lisää maahanmuuttajia ja niin vasemmisto kuin oikeisto olisivat tyytyväisiä, hieman eri syistä toki. Itse asiassa tämä ilmiö on eräs niistä harvoista asioista, joissa pahinkin riistäjäporvari ja kiihkeinkin viherpunikki löytävät helposti yhteisen sävelen. Toinen saa lisää monikulttuurisuutta ja toinen pääsee tienaamaan vähäisellä riskillä. Win-win!

Kulissien takana on ilmeisesti käynnissä melkoinen lobbauskampanja tämän hankkeen edistämiseksi. Tuskinpa on sattumaa, että tästä nyt puhutaan taas näin aktiivisesti niin tiedotusvälineissä kuin puolueissa. Vahvasti on myös esillä narratiivi siitä, kuinka me tuhoudumme, jos emme pian avaa rajojamme EU:n ulkopuolisille maahanmuuttajille. Aika pitkälti samalla tyylillä vetävät tätä kuin ilmastonmuutospelottelua.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 904
 • Liked: 5753
...
Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.
...
Suomalainen erikoisuus on vain se, että toisin kuin useimmissa ulkomaalaista orjaluokkaa hyödyntävissä maissa, lähi-idän öljyvaltioissa, Yhdysvalloissa jne., täällä keskiluokka joutuu maksamaan siitä ilosta, että heidät syrjäytetään työmarkkinoilta. Esimerkiksi Dubaissa on sentään kyse kantaväestön reilusta ahneudesta ja halusta välttää ikävä työ, täällä orjaluokka luodaan kurittamaan tavallista suomalaista ja vaihtamaan Suomen väestö uusmarxismin ja intersektionalismin opein. Suomalainen orjatyöjärjestelmä lisää kansalaisten verotaakkaa, ei vähennä sitä.

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 503
 • Liked: 1138
Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.

Juuri tuosta on kyse. Työnantaja maksaisi mamuille pientä nimellistä palkkaa, ja veronmaksajat hoitaisivat loput palkkatuen muodossa. Näin saataisiin lisää maahanmuuttajia ja niin vasemmisto kuin oikeisto olisivat tyytyväisiä, hieman eri syistä toki. Itse asiassa tämä ilmiö on eräs niistä harvoista asioista, joissa pahinkin riistäjäporvari ja kiihkeinkin viherpunikki löytävät helposti yhteisen sävelen. Toinen saa lisää monikulttuurisuutta ja toinen pääsee tienaamaan vähäisellä riskillä. Win-win!
...
Tämä mainitsemasi oikeiston ja vasemmiston samanlaisuus on kyllä ihmetyttänyt minua pitkään. Eräänä syynä näkisin sen että molempien puoluesuuntien vaikuttajista on oikeastaan kasvanut aika samanlaisissa ympyröissä ja omaksunut sellaisen varakkaan keskiluokan eetoksen.

Vaikuttajilla tarkoitan sellaisia ihmisiä, joilla on oikeasti (vaikka ryhmänä) vaikutusvaltaa puolueen linjaan. Tälliseen ryhmään kuuluvaa vihervasemmistolaista ja kokkaria ei kai pysty erottamaan toisistaan edes suurennuslasilla, että kumpi on kumpi (Kirsi Piha etc.) Kummankin ryhmän lapset käyvät tasokkaat koulut ja opiskelevat korkeakoulussa ja viettävät vaihtarivuotta ulkomailla jne.

Kumpaakaan ryhmää ei erityisesti huolestuta meilläkin alkava maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden ghettoutuminen ja niissä kasvava rikollisuus. Lähiö on kummallekin ryhmälle vieras maailma, josta ei ole omakohtaista lähempää kokemusta ollenkaan ja siten ei myöskään lähiöiden kasvavat ongelmat eivät ole mitenkään oikeasti ymmärrettäviä, esimerkkinä se että kumpaakaan ryhmää ei huoleta lähiöiden muuttuvan Rinkebyiksi tai Rosengårdeiksi Ruotsin malliin. Jos maahan roudataan massiivisesti maahanmuuttajia, niin valtaosa päätyy asumaan väistämättömästi kunnan/kaupungin vuokra-asunnoissa, joita lähiöissä löytyy. Toki HS/Yle nostaa framille sen harvan poikkeustapauksen, jossa pizzalähetti teki niin paljon hommia, että osti itselleen asunnon Helsingissä ( velasta ei puhuta mitään)

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 904
 • Liked: 5753
Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.

Juuri tuosta on kyse. Työnantaja maksaisi mamuille pientä nimellistä palkkaa, ja veronmaksajat hoitaisivat loput palkkatuen muodossa. Näin saataisiin lisää maahanmuuttajia ja niin vasemmisto kuin oikeisto olisivat tyytyväisiä, hieman eri syistä toki. Itse asiassa tämä ilmiö on eräs niistä harvoista asioista, joissa pahinkin riistäjäporvari ja kiihkeinkin viherpunikki löytävät helposti yhteisen sävelen. Toinen saa lisää monikulttuurisuutta ja toinen pääsee tienaamaan vähäisellä riskillä. Win-win!
...
Tämä mainitsemasi oikeiston ja vasemmiston samanlaisuus on kyllä ihmetyttänyt minua pitkään. Eräänä syynä näkisin sen että molempien puoluesuuntien vaikuttajista on oikeastaan kasvanut aika samanlaisissa ympyröissä ja omaksunut sellaisen varakkaan keskiluokan eetoksen.

Vaikuttajilla tarkoitan sellaisia ihmisiä, joilla on oikeasti (vaikka ryhmänä) vaikutusvaltaa puolueen linjaan. Tälliseen ryhmään kuuluvaa vihervasemmistolaista ja kokkaria ei kai pysty erottamaan toisistaan edes suurennuslasilla, että kumpi on kumpi (Kirsi Piha etc.) Kummankin ryhmän lapset käyvät tasokkaat koulut ja opiskelevat korkeakoulussa ja viettävät vaihtarivuotta ulkomailla jne.

Kumpaakaan ryhmää ei erityisesti huolestuta meilläkin alkava maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden ghettoutuminen ja niissä kasvava rikollisuus. Lähiö on kummallekin ryhmälle vieras maailma, josta ei ole omakohtaista lähempää kokemusta ollenkaan ja siten ei myöskään lähiöiden kasvavat ongelmat eivät ole mitenkään oikeasti ymmärrettäviä, esimerkkinä se että kumpaakaan ryhmää ei huoleta lähiöiden muuttuvan Rinkebyiksi tai Rosengårdeiksi Ruotsin malliin. Jos maahan roudataan massiivisesti maahanmuuttajia, niin valtaosa päätyy asumaan väistämättömästi kunnan/kaupungin vuokra-asunnoissa, joita lähiöissä löytyy. Toki HS/Yle nostaa framille sen harvan poikkeustapauksen, jossa pizzalähetti teki niin paljon hommia, että osti itselleen asunnon Helsingissä ( velasta ei puhuta mitään)
Yksi syy on myös vallitseva taloussuuntaus, mikä on niin oikealla kuin vasemmalla luisumasta konservatiivisesta talouskurista uskomukseen, että raha tulee taikaseinästä. Niin oikeisto kuin vasemmisto luottaa nykyään rahan printtaamiseen, velkaantumiseen, "elyvytykseen" ja tukipaketteihin. Jopa Kokoomus kuvittelee nykyään, että ne maahanmuuttajien palkkatuet ym tulevat jostain taikaseinästä. Kokoomus ajattelee niin, että hyötymaahanmuuttajien siivellä tulevalla haittamaahanmuutolla ei ole taloudellisesti väliä, koska haittamaahanmuutto on myös eräänlaista "elvytystä", mikä maksaa itsensä takaisin kasvattamalla bruttokansantuotetta. Vuonna 2015 näitä artikkeleja näkyi paljon, miten humanitäärinen maahanmuutto muka maksaa itsensä takaisin luomalla taloudellista aktiivisuutta. Tähän he uskovat todellisuudessa vieläkin, etenkin "työperäiseksi" brändätyn maahanmuuton tapauksessa.

Ruotsissa muuten kokkareet käänsivät kelkkansa nopeasti halpamaahanmuuton suhteen, koska Ruotsissa on fiskaalikonservatiivisempi meininki, siellä edes demarit eivät halua velkaantua. Kulkevat vähän vastaan yleislänsimaalaista velkaantumisen trendiä. 

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35491
 ... ja näin on tälläkin kahjulla taas faartti päällä: Hei katsokaa ajan silmät kiinni tätä autoa ilman rattia, me tienataan tällä!

Lainaus
Rahaministeri Saarikko Ylellä: Suomi tarvitsee reilusti lisää työperäistä maahanmuuttoa – “Se ei ole pois suomalaisilta"

Suomeen tarvitaan reilusti lisää ulkomaalaisia työntekijöitä, valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo Ylellä.


Suomenmaa

Työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistaminen on hallituksen tärkeimpiä työllisyystavoitteita. Saarikon mielestä Suomeen tarvittaisiin sekä koulutettuja osaajia että suorittavien alojen työntekijöitä.

Hänen mukaansa suomalaisten työllistämistä ei tule asettaa vastakkain työperäisen maahanmuuton kanssa.

Se ei ole pois suomalaisten työllistämisestä, vaan tarvitsemme molempia, hän toteaa.

SAARIKON mukaan työperäisen maahanmuuton byrokratiaa tulisi vähentää, mikä onkin yksi hallituksen työllisyystoimien keino. Ministeri peräänkuuluttaa myös muutosta Suomen asenneilmapiiriin.

Tosiasia on se, että Suomessa ei tälläkään hetkellä maatalous, alkutuotanto, sote-sektori tai vaikkapa pääkaupunkiseudun joukkoliikenne pyörisi ilman muualta tulevaa työvoimaa, Saarikko sanoo.

Saarikko ihmettelee sitä, että oppositiosta on kyseenalaistettu paitsi maahanmuuttoa yleisesti, myös työperäisen maahanmuuton tarpeellisuutta.
(...)

Näin siis kepuli tällä kertaa. Edellä jo osoitettiin maailmalla tehtyjen tieteellisten tutkimusten avulla, että Saarikko valehtelee, tai puhuu tietämättömyydessään täyttä paskaa kansalaisille. Kummin päin vaan, niin yhtä huono juttu. Kansalaiset tuon Saarikon maahanmuuton aiheuttamat tappiot kustantavat - aina näiden eläkkeitä myöten. Kaikki tuo on vahingoksi suomalaisille. Sen osaa osoittaa jo aloittelevakin taloustieteiden opiskelija, kunhan asiaan hieman perehtyy, ja on rehellinen itselleen ja muille.

Ainoastaan hyvin koulutettu maahanmuuttaja voi olla komplementti suomalaiselle työntekijälle. Maahan hankittu halpatyövoima (nyt jopa "oman valtiovallan" toimesta) taas kilpailee aina suomalaisten vähemmän koulutettujen kanssa ja vie näiden työpaikkoja polkien samalla työvoiman tarjonnan lisäyksen kautta kaikkien halpatyöntekijöiden palkkatasoa. Turha yrittää kepu-Saarikon väittää, että tämä ei ole keneltäkään pois.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 228
 • Liked: 32709
 • Ego sum Spartacus
Siinä on sitten uusi Mama Africa Urpilaisen jälkeen.

Lainaus
X

CV
Koko nimi:
Saarikko, Annika Virpi Irene
Syntymävuosi ja -paikka:
1983 Oripää
Kotikunta:
Oripää
Koulutus:
ylioppilas 2002 (Lauttakylän lukio), kasvatustieteen kandidaatti 2008 (Turun yliopisto), filosofian maisteri (mediatutkimus) 2013
Työura / Elämänkertatietoja:
Valtioneuvoston kansliassa pääministerin erityisavustaja 2010-2011
Valtioneuvoston kansliassa sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja 2010
Ulkoministeriössä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin lehdistöavustaja 2009-2010
Kirkkohallituksessa seurakuntavaalien viestinnän projektisihteeri 2009
Kirkkohallituksessa vs. tiedottaja 2008
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vs. tiedottaja ja projektisihteeri
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä ma. työsuhteita 2006-2008
JP-Kunnallissanomien kesätoimittaja 2007, 2008
opettajan sijaisuuksia 2002-2008
Kunnalliset luottamustehtävät:
Turun kaupunginvaltuusto 2013-2020
Muut luottamustehtävät:
Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuusto 2013-2020

X

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/1157.aspx

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 698
 • Liked: 1290
Eiköhän tämän sontauutisen ydin ole tuon Okmetic henkilöstöjäbän lausunnossa.

Lainaus
X

Myös Okmeticin Tuominen kiittelee virastossa tapahtuneita muutoksia. Kokonaisuudessaan työlupaprosessi on kuitenkin hänestä Suomessa suunniteltu enemmän viran­omaisten kuin työnhakijoiden näkökulmasta. Hän muistuttaa, että kovista asiantuntijoista kilpaillaan maailman­laajuisesti.

Me emme välttämättä voi kilpailla palkkatasolla, joten meidän pitäisi tehdä muut asiat tosi hyvin, että olisimme kilpailukykyisiä. Rekrytointipuolella nopeat yleensä vievät osaavat henkilöt. Ja kun päätös muutosta perheen kanssa on tehty, sitä on hirveän vaikea saada käännettyä toiseen suuntaan.”

X

Okmetic:n omistaa nykyään kiinalaiset samoin kuten esimerkiksi Finnkinon jonka kyykytyksestä sai hiljattain lukea lehdestä mutta onhan se ymmärrettävää, että sijoitetulle pääomalle halutaan maksimaalinen tuotto ja sehän täällä hölmölässä voidaan taata vaikka lainsäädännön avulla.

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 99
 • Liked: 328
Tuon artikkelin nimi oli ”Riikka Purran kannattaisi kertoa, minkälaisia netto-veronmaksajia hän Suomeen haluaa”

ja heti perään artikkeli “Suomalaiset haluavat pelastaa eläkkeet maahanmuuton avulla”


Taitaa olla aikamoinen mielipiteenmuokkaus käynnissä.

Hesari kertoo myös että ihmiset jonottavat sairaalapäivystykseen Hgissä 60 tuntia, koska huutava työvoimapula hoitajista.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008122547.html

Lainaus
HELLE on Castrénin mukaan kuormittanut etenkin vanhuksia ja kroonisesti sairaita. Päivystyksen ruuhkautumiseen vaikuttaa hänen mukaansa myös hoitajien kesälomat ja se, että sijaisilla ei ole kovin paljoa työelämäkokemusta.

Myös pitkään jatkunut hoitaja­pula vaikeuttaa tilannetta.

”Koko systeemi ontuu hoitajapulan vuoksi”, Castrén sanoo.


Hesarilla nyt useampi mädättävä rauta tulessa. Suomi kuolee koska saatanallinen työvoimapula.

Hesari itse on Suuri Saatana.
No miksi joku maahanmuuttaja asioita tunteva kansainvälistä kokemusta, kunnianhimoa ja huikea cv henkilö haluaa muuttaa johonkin kehitysmaahan missä joutuu sairastuttua jonottamaan 60 tuntia päivystyksessä?
Eikö ne haluaisi jonnekin missä länsimaiseen tapaan terveydenhuolto toimii länsimaisen standardin mukaan eikä samoin kuin jossain Keniassa tai Venäjällä?
Miksiköhän suomlaiset työttömät eivät hakeudu sairaanhoitaja- tai lähihoitajakoulutukseen?

No, aloitetaaanko vaikka työn vaativuudesta, raskaudesta, vastuusta suhteessa palkkaukseen? Miksi hesari ei rummuta hoitoalan palkkauksen puolesta?

Tänne on ihan turha vinkua osaajia, jos asenne on tämä. Jos joku osaaja oikeasti haluaa tulla tänne töihin, niin kyllä se onnistuu. Jos tarjolla on huono palkka yhdistettynä vaikeaan kieliympäristöön ja varsin vadelmaiseen ilmastoon, niin eiköhän jokin muu maa houkuttele enemmän?

Kokonaisuutta katsoen Suomi haluaa orjaluokan. Siivoojat ja lähihoitajat vitosella per tunti töihin ja valtio maksaa loput.
Opintotuet loppuu ekaan tutkintoon, työttömät taas ei saa opiskella. Tai saa jos on omaa rahaa tarpeeksi

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 020
 • Liked: 15912
 • Kuka jos en minä
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/jussi-halla-aho-kohautti-nyt-palkkarajan-3000-kk-nostaa-esiin-riikka-purra-rajaisi-yhden-ryhm%C3%A4n-pois/ar-AAM9n8l (14.7.2021)

Lisää osaajia marjanpoimintaan ja kausityöhön lapin hiihtokeskuksiin. Ja kun ollaan saatu paskottua koko työelämä silpuksi niin että vakiduuni on vain eliitin etuoikeus, niin suomeksi tuo tarkoittaa että halpatyövoimaa saa ottaa juuri niin paljon kuin sattuu huvittamaan kunhan nimike on kausityöläinen.

Lainaus
Jussi Halla-aho kohautti, nyt palkkarajan 3000 €/kk nostaa esiin Riikka Purra: Rajaisi yhden ryhmän pois

Puheenjohtaja Halla-ahon seuraajaehdokas Riikka Purra ehdottaa kansalaisuusperustaista sosiaaliturvajärjestelmää, jotta työperäinen maahanmuutto todella olisi työperustaista ja työnantajan olisi maksettava työstä riittävästi palkkaa.

(...)

Purra ihmettelee lausuntoa ja katsoo, että kyse on ennen muuta käteen jäävästä palkasta.

"Eivät suomalaiset ole yhtäkkiä lopettaneet olemasta sopivia tai halukkaita työskentelemään joukkoliikenteessä, vanhustenhoidossa, ravintola-alalla, siivoojina tai edes maataloudessa, jos se oli taloudellisesti kannattavaa”, Purra sanoo tiedotteessa.

”Tuotannontekijämarkkinoiden perusrakenteessa työvoiman hinta eli palkkataso joustaa ylöspäin, mikäli työvoiman kysyntä kasvaa ja työvoimasta on pulaa. Rajan yli saapuva halpojen työntekijöiden virta rikkoo tämän mallin."

”Rakenteellinen ongelma”

Purra katsoo, että ongelmat ovat rakenteellisia ja suomalaisen sosiaaliturvan taso ja muut hyvinvointiyhteiskunnan edut ”varmistavat sen, että ihmisellä ei pidemmän päälle ole kannusteita työskennellä matalien palkkojen aloilla”.

”Sen jälkeen kun matalalla palkalla Suomeen työskentelemään tullut ihminen on vakiinnuttanut oleskelunsa maassa, eli saanut oleskeluluvan tai jopa kansalaisuuden, hän huomaa nopeasti samat heikot työnteon kannustimet kuin suomalainenkin, eli matalan käteen jäävän palkan eteen ei kannata käydä töissä, koska voi yhtä hyvin elää sosiaaliturvan varassa.”

(...)

Purran mukaan kouluttamattoman työvoiman saapuminen Suomeen voisi olla kestävää ainoastaan, jos työlupaan ei liittyisi oikeutta sosiaaliturvaan ja julkisiin palveluihin. Hän ehdottaa kansalaisuusperustaista sosiaaliturvajärjestelmää, jotta työperäinen maahanmuutto todella olisi työperustaista ja työnantajan olisi maksettava työstä riittävästi palkkaa.

(...)

Purran mukaan perussuomalaiset on esittänyt 3000 euron palkkarajaa maahan EU:n ulkopuolelta saapuvalle työperäiselle siirtolaisuudelle. Raja ei hänen mukaansa koskisi kausityöntekijöitä.

(...)


Foorumin ulkopuolisista linkeistä lainaus näkyviin. Ei ole uusi asia.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2021, 20:11:32 kirjoittanut Alaric »
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 618
 • Liked: 3836
Jorma M:

Lainaus
Hesari kertoo myös että ihmiset jonottavat sairaalapäivystykseen Hgissä 60 tuntia, koska huutava työvoimapula hoitajista.

Tapansa mukaan Hesari valehtelee.

Ei hoitajista ole mitään pulaa, 'pula' on itse keinotekoisesti aiheutettu. Laitetaan hoitajille tonni lisää liksaa, vakituinen työpaikka 3kk:n jälkeen, tarpeeksi henkilökuntaa ja joustavuutta vuorojen sopimiseen niin huomataan, ettei mitään hoitajapulaa ollutkaan.

Tämä tietysti maksaa, mutta se tulee sata kertaa halvemmaksi kuin raahata tänne keharimaasta joku kielitaidoton ja todennäköisesti myös ammattitaidoton hoitaja, joka raahaa tänne Kelan piiriin puolet suvustaan ja joka lopettaa hommat heti kun tajuaa, että saman elintason ja paremmankin saa makaamalla sängyssä selällään ja toimimalla synnytyskoneena.

Ei täällä Suomessa ole mitään työvoimapulaa. Syntyperäiset suomalaiset ovat vain töissä väärissä paikoissa, eli kuntien ja valtion tyhjänpäiväisissä viroissa pyörittelemässä tyhjänpäiväisiä papereita toisilleen. Kun ihmisiä tarvitaan töihin, ei tämä varakkaaksi "herrakansaksi" itsensä luokitellut suomalaisporukka ymmärrä sitä, että meillä ei ole varaa palkata muualta maailmasta työvoimaa tekemään itsellemme kuuluvia oikeita töitä, kuten maanviljelyä, mansikoiden poimintaa, siivousta, rakennustöitä, ravintoloiden palveluja ym.
Suomi on persaukinen ylivelkaantunut valtio, joka elää siinä harhakuvitelmassa, että meillä on varaa olla tekemättä oikeita töitä ja ylläpitää poliittisin perustein valittua virkamieseliittiä tyhjänpäiväisissä valtion ja kuntien viroissa. Velkarahalla. 

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 880
 • Liked: 10328
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kiinnitin huomiota tähän sanavalintaan että Suomi "on vaarassa hävitä" kilpailun, siis aikamuoto on tuleva, futuuri. Tämä on huomionarvoista siksi että niin pitkän aikaa kuin pystyn muistamaan, on uutisissa esiintynyt tämä sama väite ja aikamuoto, uhkaa hävitä kilpailun mutta tulevaisuudessa. Tätä käytännössä samaa uutista on esitetty suunnilleen kerran, pari vuodessa jo ainakin kymmenkunta vuotta, eli milloin se häviäminen alkaa toteutumaan?

Jos väitetty ilmiö olisi oikeasti olemassa, uutisessa pitäisi nyt lukea esimerkiksi että "Suomi häviää yhä kilpailun osaajista". Siis ilmiö olisi totta ja toteutunut ja jatkuisi entisellään, ja se voitaisiin havaita ja sen seurauksia mitata. Ja juuri siksi pitää aina puhua futuurissa, koska ilmiötä ei oikeasti ole olemassa, mutta ihmisten halutaan uskovan siihen. Mahdollista teoreettista uhkakuvaa pidetään otsikoissa, ja luotetaan siihen, että ihmiset eivät huomaa että samaa uhkaa käytetään vuodesta toiseen.

Ja siinäkin tapauksessa että ilmiö olisi totta, jos asiasta uutisoitaisiin niin kuin on, numeroista näkisi että väitetty uhkakuva on valhetta ja propagandaa.

Okmeticistä sen verran, että olen itsekin etsinyt aikaisemmin alaan liittyviä töitä, ja se miksi en hakenut Okmeticille, on että työpaikkailmoituksen mukaan siellä on työaikana kaksivuorotyö, 12 tunnin työvuorot, ensin 2 päivää aamua, sitten yksi päivä vapaata, sitten 2 päivää päivävuoroa, ja sitten 5 päivää vapaata. Eli siis aamun ja päivän välissä olisi 48 tuntia aikaa vääntää vuorokausirytmi päinvastaiseksi, ja sitten seuraavaksi 12 tunnin rupeama keskittymistä ja huolellisuutta vaativissa tehtävissä. Itse en uskonut että tuollainen onnistuisi minulta, joten en turhaan hakenut, ja jäin ihmettelemään kuinka paljon on ihmisiä jotka tuollaiseen pystyvät.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 505
 • Liked: 35491
Kiinnitin huomiota tähän sanavalintaan että Suomi "on vaarassa hävitä" kilpailun, siis aikamuoto on tuleva, futuuri. Tämä on huomionarvoista siksi että niin pitkän aikaa kuin pystyn muistamaan, on uutisissa esiintynyt tämä sama väite ja aikamuoto, uhkaa hävitä kilpailun mutta tulevaisuudessa. Tätä käytännössä samaa uutista on esitetty suunnilleen kerran, pari vuodessa jo ainakin kymmenkunta vuotta, eli milloin se häviäminen alkaa toteutumaan?

Samankaltaiseen ilmiöön olen kiinnittänyt myös huomiota viime aikoina. Nyt nousee taas hallituspoliitikkojen suista esiin niitä jo vuosikymmenien ajan kuultuja ikivanhoja maahanmuuttokliseitä, jotka on tyrmätty jo moneen kertaan:

- Niitä on niin vähän, niitä turvapaikanhakijoita.
- Ilman maahanmuuttajia bussit eivät kulkisi.
- Ne maksavat meidän eläkkeemme.
- Maahanmuutto on rikkaus, se ei ole keneltäkään pois.
- Muuten työt jäävät tekemättä.

Ja samaa rataa aina ikuisuuteen.

Ymmärrän kyllä, että tuollaisia iskulauseita on helppo toistaa. Ne eivät vaadi mitään ajattelua. Niitä on helppo muistaa. Vaan mistä nämä agitprop-julistukset tulevat?

Takavuosina tärkein lähde taisi olla maahanmuuttoteollisuuden ns. pakolaisapu, jossa pyörivät henkilöt saivat elantonsa haittamaahanmuutosta. Heillä oli oma lehmä ojassa ja vahva intressi yrittää puolustella toimiaan ja harjoitettua trafiikkia. Heillä oli myös pääsy avoinna hallinnon rakenteisiin, työryhmiin ja palavereihin, sekä symposiumeihin. Liekö johtopoliitikot sitten aina nielleet tuon tarjoillun lööperin matoineen, koukkuineen ja vapoineen, vai ymmärsivätkö he mistä oli kyse, mutta kun itselläkin sattui myös olemaan se lehmä (omat tienestit ja edut veronmaksajien piikkiin) ojassa?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tagit: