Kirjoittaja Aihe: Arto Luukkanen (yhdistetty)  (Luettu 15275 kertaa)

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 792
 • Liked: 6281
Arto Luukkanen (yhdistetty)
« : 15.07.2021, 12:17:26 »
Dosentti Arto Luukkanen pyrkii PS:n puoluesihteeriksi.

Lainaus
Hän työskentelee Helsingin yliopistossa Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopisto­lehtorina ja on kirjoittanut useita kirjoja Venäjästä.

Hän toimii myös perussuomalaisten Suomen Perusta -ajatuspajan säätiön hallituksen puheen­johtajana.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008127411.html

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/kylla-puoluesihteeriksi/

Lainaus
Pitkän harkinnan ja lukuisien maan eri puolelta tulleiden pyyntöjen jälkeen olen tehnyt päätökseni.

Runsaiden pyyntöjen, sekä suoranaisten vaatimusten vaikuttamana, olen päättänyt asettua ehdolle ja olla käytettävissä valittaessa puoluesihteeriä Seinäjoen puoluekokouksessa.

Tavoitteenani on se, että Perussuomalaisen puolue olisi suurin puolue vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen.

Tätä varten puolueenjäseniä, aktiiveja ja kenttää on kuunneltava tarkalla korvalla. Kuten Jussi Halla-ahon esimerkki osoitti: puoluetta on johdettava edestä. Puolueorganisaatiota on kehitettävä niin, että puoluesihteeri kulkee aktiivien rinnalla – yhdessä.

Vielä kerran: Perussuomalaisen puolueen on tultava maan tärkeimmäksi poliittiseksi voimaksi. Se tapahtuu kenttää kunnioittavalla yhteistyöllä, kovalla työllä ja hellittämättömällä aherruksella.

Yhdessä se onnistuu.

Nähdään Seinäjoella!
« Viimeksi muokattu: 12.04.2024, 14:33:23 kirjoittanut Miniluv »

DunnAri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 171
Dosentti Arto Luukkanen pyrkii PS:n puoluesihteeriksi.

Lainaus
Hän työskentelee Helsingin yliopistossa Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopisto­lehtorina ja on kirjoittanut useita kirjoja Venäjästä.

Olen tenttinyt Luukkasen kirjoja. Kun kyvyt riittävät kirjoittamaan tenttikirjoiksi kelpaavia teoksia, ihmetyttää, miksi Luukkasen(kin) on täytynyt luoda itsestään julkisuuteen öyhöttävä ja hyökkäävä kuva.

Persuissa ei ole liikaa vakavasti otettavia ihmisiä, joilta voi odottaa perusteltuja näkemyksiä. Luukkasella olisi eväät asiakeskusteluun, mutta jostain syystä hän on valinnut öyhötyslinjan.

Se on vähän surullista, koska ainakin minua Luukkasen öyhötys vieraannuttaa tehokkaasti. Olisi kovin kiva kuunnella persuasiantuntijaa, joka tulisi tunnetuksi asiantuntijuudellaan eikä hyökkäävällä käytöksellään.

Toivottavasti puolueen uusi johto ymmärtäisi, kuinka tärkeää on luopua jatkuvasta konfliktinluomisesta ja pyrkiä asiakeskusteluun. Öyhötykseen perustuvan kannatuksen rajat tulevat nopeasti vastaan. Minua väsyttää persujen kaikkea vastaan vihaisesti -linja.

amarantti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 17
 • Liked: 21
Arto Luukkasen tyylikästä median tuottamista Dosentti-ohjelmassa:

https://www.youtube.com/watch?v=jjQ1Prnlyzk
https://www.youtube.com/watch?v=4CmwLMYDxVA

Erittäin hyvä, ellei täydellinen.

Pitkälinja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 28
 • Liked: 22
Dosentti Arto Luukkanen pyrkii PS:n puoluesihteeriksi.

No nyt. Tuossa olisi ollut myös erinomainen puheenjohtajaehdokas, jos hän vain olisi pyrkinyt tehtävään. Olisi voittanut jopa Sakari Puiston ja pessyt ainakin Riikka Purran 100-0. Toivottavasti hän on myös EU-eron kannalla.
"Ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja Muhammed on hänen lähettiläänsä."

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 221
 • Liked: 3913
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)

...öyhöttävä ja hyökkäävä..
...on valinnut öyhötyslinjan.
Luukkasen öyhötys vieraannuttaa...
Öyhötykseen...

Luukkanen on ilmeisesti kussut muroihisi, mutta minusta Luukkasen Alfa-TV:n dosentti -ohjelman haastattelut ovat aivan erinomaisia. Haastattelija ei keskeytä, ei puhu päälle, ei provosoi, ei tunge omia mielipiteitään. Sivistynyttä keskustelua.
Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same.- Ronald Reagan
Слава Україні!

amarantti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 17
 • Liked: 21
Arto Luukkasen blogi perussuomalaiset.fi 16.7.2021

https://blogit.perussuomalaiset.fi/arto-luukkanen/isot-horokorvat-ja-supliikki-miksi-kentta-on-tarkea/

Lainaus
Isot hörökorvat ja supliikki - miksi kenttä on tärkeä?
4 kommenttia
(Kirjoitan ennen puoluesihteerivaalia blogisarjan. Tämä käsittelee kentän ja puoluesihteerin suhdetta).

**

Perussuomalaisen puolue elää kentällä ja arjessa.


Puolueaktiivin arki

Perussuomaisessa kansanliikkeessä on paljon jäseniä. Siellä toimii usean tuhannen hengen innokas joukko suunnilleen noin 300:ssa paikallisosastossa.

Meillä on iso perhe!

Aktiivien joukko istuu työpäivien jälkeen kokouksissa, mietiskelee milloin mennään torille tarjoamaan kahvia, pohtii paikallispolitiikan kiemuroita, kirjoittelee paikallislehteen perussuomalaisia näkemyksiä ja viihtyy yhdessä niin räntäsateessa kuin auringonpaisteessa.

Toiminta on käytännönläheistä.

Joku tuo teltan peräkärrissä, toinen ostaa makkarat ja pöytäliinat kaupasta. Torilla viihdytään porukassa mutta myös keskustellaan paikallisten ihmisten kanssa. Paikalliset aktiivit ottavat vastaan haukut kun omat tekevät typeriä päätöksiä, heidän kengilleen syljetään jos ei olla rehellisiä ja heidän pitää keksiä sopivat selitykset.

Piirin puheenjohtaja tai kansanedustaja on teltoilla toivottu mutta ehkä hieman harvinainen näky. Yleensä heitä käy teltoilla ennen vaaleja ja näillä viskaaleilla on kova kiire. He eivät jää sinne ymmärrettävistä syistä pitkäksi aikaa vaan kahvikupin juomisen jälkeen on aika mennä eteenpäin.

Kun juhlahumu on loppu niin kenttäaktiivit jäävät paikalle. He siivoavat jäljet, kokoavat teltan, lorottavat ylimääräisen kahvin alas viemäristä ja syövät viimeiset palaneet nakit.

Silloin lauantaipäivästä on mennyt hyvästi jo iltapäivän puolelle ja pitäisi mennä kotiin. Perhe on jo odottanut malttamattomana kylmenevät ruuan kanssa. Kovan ulkoilupäivän jälkeen ehkä nukuttaakin eikä se puoliso ole ehkä kovin iloinen kun se toinen nukahtaa television ääreen jo uutisten jälkeen.


Hyvän puoluesihteerin malli

Kokemus puoluesihteeristä on vielä harvinaisempi.

Mitä se sihteeri tekee kun kansanedustajatkin ovat sille niin ystävällisiä? Siinähän se seisoa toljottaa ja ahmii makkaraa kuten muutkin.

**

Hyvä puoluesihteeri on oikeastaan kuin ilma jota ei näe mutta ilman sitä ei voi hengittää.

Hän hoitelee puoluetoimiston ja piirien kautta järjestöosaamista ja kiertää näillä teltoilla koko ajan. Säännöllisesti. Hän tuntee kaikki. Istuu heidän kanssaan kahvilla niin tuulessa kuin tuiskussa. Hän on vähän postimies puolueesta, joka seisahtaa toviksi teltoille.

Parhaimmillaan puoluesihteeri on, kun hän pitää suunsa kiinni. Ja tärkein puoluesihteerin instrumentti on korva. Hänellä pitää olla isot höröiset korvat vähän kuin aikoinaan SMP:n puoluesihteeri Poutiaisella. On oltava myötätuntoa ja tunne-älyä. Ilman sitä ei pärjää.

Jokaisella kaupungilla ja kunnalla on omat ongelmansa. Kun on voimakkaita ihmisiä yhdessä, niin aina tapahtuu. On yleensä kaksi tai useampiakin kertomuksia. On voimakkaita näkemyksiä, joita on osattava yhdistää. Harvoin on pelkkiä konnia ja täysiä enkeleitä vaan asioissa on omat raadolliset puolensa. Nämä tarinat on kuunneltava. Sydämellä. Ja niitä pitää käsitellä järjellä.


Delegoinnin ja johtamisen haaste

Kaikkeen ei kuitenkaan kerkiä.

Puoluesihteerin on pystyttävä delegoimaan asioita. On kyettävä organisoimaan järjestöorganisaatioiden tueksi henkilöitä, jotka osaavat antaa tukea kiperiin tilanteisiin. Probleemat ovat moninaisia: mistä löytää pöytäkirjaan pohja, mistä löytää lomakepohjan, jolla haetaan tukea piiriltä pientä avustusta varten, no nyt tuo yksi sanoi rumasti ja nyt täällä on ilmiriita. Entä miten Kaustisten osasto jaksaa, entä mikä on tilanne Oulussa tahi Kankaanpäässä. On myös luotava digitaalinen järjestöosaamisen tietopankki, josta voi sähköisessä muodossa löytää vastauksia näihin tuhansiin pieniin kysymyksiin. Kirjalliset ohjeet ovat parhaimmillaan PS:n sivuilla. Siellä ne eivät häviä tai joudu kirjahyllyyn.


Näkemyksen jakaminen ja kommunikoiminen – soon supliikki

Isojen hörökorvien lisäksi puoluesihteerillä pitää olla ideoita, ohjelmia ja ylitsepursuavaa innostusta esitellä niitä paikallisille. On luotava uusia kiinnostavia toimintatapoja. Hänen pitää olla yhtä tarpeellinen kuin aikoinaan vuonna 1944 suurhyökkäyksen aikana se mies, joka toi panssarinyrkit kentälle ja opetti sotilaat niitä käyttämään.

Kun puoluesihteeri avaa sen suunsa on sieltä tultava asiaa. Jokainen paikallinen aktiivi janoaa tietää mitä piirissä ja ennen kaikkea eduskunnassa tapahtuu. Puolueella on edesottamuksensa ja niistä pitää kertoa viisaasti näkymiä aktiiveille. Pitää osata kommunikoida – pitää olla tunneälyä ja osata selittää asioiden isompia yhteyksiä.

Selkosuomeksi kysymys on supliikista – kyvystä selittää monimutkaisia asioita niin, että jokainen ne ymmärtää.

Lyhyesti: tarvitaan supliikkia ja hörökorvat. Isot sellaiset. Tunneälyä ja kärsivällisyyttä. Ideoita ja halua jakaa niitä kentälle. Käytännönläheisiä ohjelmia, joissa narskuu paikalliset ja todellinen elämä. Ja sitten vielä kerran sitä tunneälyä, jossa näkyy, että hän todella on kiinnostunut paikallisista.

Sillai oikeasti.

Seuraavassa blogissa käsittelen ihmisten johtamista perussuomalaisten kesken.

Arto Luukkanen


LINKKI AINA MUKAAN.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2021, 23:58:53 kirjoittanut Alaric »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 375
 • Liked: 6450
Mutta onko Luukkanen luotettava nuiva? Muistan hänen pajattaneen siihen tyyliin ettei persuissa ole tilaa rasisteille. Kun taas henkilö jota hän haastaa, Simo Grönroos, on de facto persujen etnomman siiven edustaja.

amarantti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 17
 • Liked: 21
Mutta onko Luukkanen luotettava nuiva? Muistan hänen pajattaneen siihen tyyliin ettei persuissa ole tilaa rasisteille. Kun taas henkilö jota hän haastaa, Simo Grönroos, on de facto persujen etnomman siiven edustaja.

Hyvä, että Arto ei ole rasisti, siis rotuvihamielinen. Nuiva on keksitty termi. Mielestäni nuiva tarkoittaa varauksellista suhtautumista organisoituun suurimittaiseen maahanmuuttoon. Kaikki perussuomalaiset ovat nuivia, mutta eivät ole rasisteja.

Toivottavasti rasistit ymmärtävät perustaa oman puolueen. Vaikka malliin Suomen Rasistinen Puolue eli SRP. Ovat vain liian tyhmiä perustamaan mitään puoluettta. Se on jo nähty, ja siksi näitä rasisteja on myös perussuomalaisten joukossa.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2021, 00:09:37 kirjoittanut amarantti »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 897
 • Liked: 66211
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Persujen median toimittamisen tasosta on ollut paljon puhetta.

Luukkasella voisi olla paljon annettavaa. Täytynee ilmoittautua puoluekokoukseen ja äänestämään.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 375
 • Liked: 6450
Mutta onko Luukkanen luotettava nuiva? Muistan hänen pajattaneen siihen tyyliin ettei persuissa ole tilaa rasisteille. Kun taas henkilö jota hän haastaa, Simo Grönroos, on de facto persujen etnomman siiven edustaja.

Hyvä, että Arto ei ole rasisti, siis rotuvihamielinen. Nuiva on keksitty termi. Mielestäni nuiva tarkoittaa varauksellista suhtautumista organisoituun suurimittaiseen maahanmuuttoon. Kaikki perussuomalaiset ovat nuivia, mutta eivät ole rasisteja.

Toivottavasti rasistit ymmärtävät perustaa oman puolueen. Vaikka malliin Suomen Rasistinen Puolue eli SRP. Ovat vain liian tyhmiä perustamaan mitään puoluettta. Se on jo nähty, ja siksi näitä rasisteja on myös perussuomalaisten joukossa.

Voimme siis olettaa Luukkasen edustavan de facto anti-rasismia, ja puoluesihteerinä hän tulisi vainoamaan ja sortamaan etnisesti ajattelevia persuja?

Olen nähnyt Luukkasen yrittävän lepertelemällä maanitella äänestäjiä persuille, siihen tyyliin että "ei meissä ole mitään vaarallista, ei mitään epätavallista." Mutta se kuulosti enemmänkin siltä ettei persuissa ole munaa, ettei persut uskalla tehdä mitään rohkeaa.

Luukkanen muikeine myhäilyineen tuntuu juuri sen sortin tyypiltä joka laimentaisi persujen linjaa. Ei minun valintani.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2021, 00:16:59 kirjoittanut viisitoista »

amarantti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 17
 • Liked: 21
Mutta onko Luukkanen luotettava nuiva? Muistan hänen pajattaneen siihen tyyliin ettei persuissa ole tilaa rasisteille. Kun taas henkilö jota hän haastaa, Simo Grönroos, on de facto persujen etnomman siiven edustaja.

Hyvä, että Arto ei ole rasisti, siis rotuvihamielinen. Nuiva on keksitty termi. Mielestäni nuiva tarkoittaa varauksellista suhtautumista organisoituun suurimittaiseen maahanmuuttoon. Kaikki perussuomalaiset ovat nuivia, mutta eivät ole rasisteja.

Toivottavasti rasistit ymmärtävät perustaa oman puolueen. Vaikka malliin Suomen Rasistinen Puolue eli SRP. Ovat vain liian tyhmiä perustamaan mitään puoluettta. Se on jo nähty, ja siksi näitä rasisteja on myös perussuomalaisten joukossa.

Voimme siis olettaa Luukkasen edustavan de facto anti-rasismia, ja puoluesihteerinä hän tulisi vainoamaan ja sortamaan etnisesti ajattelevia persuja?

Olen nähnyt Luukkasen yrittävän lepertelemällä maanitella äänestäjiä persuille, siihen tyyliin että "ei meissä ole mitään vaarallista, ei mitään epätavallista." Mutta se kuulosti enemmänkin siltä ettei persuissa ole munaa, ettei persut uskalla tehdä mitään rohkeaa.

Luukkanen muikeine myhäilyineen tuntuu juuri sen sortin tyypiltä joka laimentaisi persujen linjaa. Ei minun valintani.

Arto Luukkanen on erinomainen valinta perussuomalaisten puoluesihteeriksi. Hän edustaa teologina puolueen kristillisen siiven äänestäjiä, ja heitä on todella paljon, myös ja varsinkin etnonationalistien joukossa.

On hyvä, että puolueessa on tilaa monenlaisille poliittisille ja uskonnolisille suuntauksille. Puolueessa on katto korkealla ja seinät levällään. Kaikki mahtuvat mukaan puolueeseen, ja toimivat hyvän asian puolesta yhteistyössä keskenään.

Lukekaa puolueen puolueohjelmaa. Siellä on kirjattu puolueen ideologia, jota kaikki puolueen edustajat ja vastuuhenkilöt noudattavat puolueessa.

Pitkälinja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 28
 • Liked: 22
Mutta onko Luukkanen luotettava nuiva? Muistan hänen pajattaneen siihen tyyliin ettei persuissa ole tilaa rasisteille. Kun taas henkilö jota hän haastaa, Simo Grönroos, on de facto persujen etnomman siiven edustaja.

Ainakin vaalikoneen perusteella suhtautuu järkevästi maahanmuuttoon.

Lainaus
Tästä on tutkimusta ja faktaa. Päätä ei kannata pistää pensaaseen tosiasioiden edessä. Rikostilastot osoittavat, että vuonna 2015 tehtiin kohtalokas virhe, kun poliitikoilla ei ollut rohkeutta tai vastuuntuntoa puuttua hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Tuloksena: rikoksia ja turvattomuutta, taloudellista hyväksikäyttöä ja ihmiskauppaa. Eräs Suomen historian surullisimpia hetkiä.

Lainaus
"Vihapuhetta ei edelleenkään ole lainsäädännössämme määritelty. Termistä ei ole olemassa mitään yksiselitteistä, yleisesti hyväksyttyä ja kriittistä tarkastelua kestävää määritelmää. Se ymmärretään niin ristiriitaisilla ja poliittisesti latautuneilla tavoilla, ettei sitä missään nimessä tulisi käyttää julkisen päätöksenteon ohjenuorana, juridisista ratkaisuista puhumattakaan. Edes Suomen poliisi, jonka pitäisi pystyä vihapuhetta pätevästi tutkimaan, ei ole pystynyt termiä kunnolla määrittelemään. Marraskuussa 2016 valmistuneen poliisin vihapuhe- ja viharikostyöryhmän loppuraportti myöntää, että käsite on tulkinnanvarainen. Sananvapaus on demokratian kovinta ydintä. Se on lahjomaton mittari yhteiskunnan edistyneisyydelle ja demokraattisuudelle. Sananvapauden lisääntyminen on aina merkinnyt yhteiskunnallista edistystä, sen kaventaminen taas taantumista..."

Toisen vaalikoneen mukaan vaikuttaisi kuitenkin enemmän EU-liittovaltion kannattajalta.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2021, 01:28:02 kirjoittanut Pitkälinja »
"Ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja Muhammed on hänen lähettiläänsä."

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Rasismin vastaisuudessa ei pitäisi olla mitään erikoista, vaan sen tulisi olla välttämättömyys toimiakseen keskeisessä roolissa puolueessa. On käsittämätöntä jos näin ei ole. Rasismin vastaisuus ei ole ristiriidassa "nuivuuden" kanssa, sikäli kun nuivuudella tarkoitetaan kriittistä suhtautumista maan turvallisuus- ja taloustilanteeseen heikentävästi vaikuttavaan maahanmuuttoon.

Akateemisesti jonkin verran ansioituneena Luukkanen varmasti kykenee sivistyneeseen keskusteluun, mutta hänen kirjoituksensa ovat välillä ulkoasultaan ja sisällöltään aika... kansanomaisia.

Kuinka etno Simo Grönroos on? Täällä on jossain etnonationalismiketju, voisiko joku linkittää sen? En löytänyt.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 375
 • Liked: 6450
Minä myönnän etten ole tässä asiassa suuri asiantuntija, tiedän vain ettei Luukkanen tehnyt minuun niin hyvää ensivaikutelmaa - vaikutti liian "mukavalta hepulta" kun tarvittaisiin jotain vähän kovempaa. Mutta nyt havaitsen tästä äärimmäisen luotettavasta lähteestä (sarkasmia; Marco de Wit tekee nyt kaikkensa voidakseen sekaantua persujen sisäisiin asioihin) ettei asia ehkä ole aivan niin yksinkertainen:

https://laitonlehti.net/2021/07/16/persujen-puoluesihteerikisa-kuumenee-konservatiivi-arto-luukkanen-vs-homottava-simo-gronroos/

Lainaus
Grönroosin nousu oli sitäkin ihmeellisempi, koska hänen vastaehdokkaanaan oli paljon tunnetumpi Arto Luukkanen. Monet olivat varmoja Luukkasen voitosta, mutta yllättäen Grönroos voittikin äänin 253 – 196.

Osasyynä Grönroosin voittoon oli puoluejohdon tuki, mutta myös se, että Luukkasella on äärinatottajan maine. Krimin kriisin jälkeen Luukkanen nimittäin hysterisoitui totaalisesti ja näki putinisteja joka oksalla. Toisaalta Luukkanen luopui äärinatotuksesta viimeistään silloin, kun Natostakin alkoi tulla sionistien ja pankkiirien nyrkin lisäksi myös suvakkien ja pridettäjien nyrkki.

...

Feministi Purra ja homottaja Grönroos eivät puolestaan omaa mitään luonnollista auktoriteettia. Katsoppa tämä puolen minuutin video ja arvioi Grönroosin uskottavuuden ja karisman taso. Miten tällainen nyhverö pystyy toimimaan persukentällä raavaiden persumiesten keskellä? Ei ihme, että Grönroosilla on Purran tavoin kiire ”sivistää”, naisistaa ja feminisoida persut.

Alla puolestaan on noin minuutin pätkä Luukkaselta. Hänen habituksensa on raavas eikä hän edes sano mitään konkreettista. Tästä huolimatta Luukkanen välittömästi ottaa kuulijansa haltuun pelkällä persoonansa voimalla.

Luonnollisen auktoriteetin puutteesta kärsivät Purra ja Grönroos tietysti synnyttävät vain hämmennystä ja kaaosta aitoja konservatiivisia miehiä täynnä olevassa persukentässä. Ei ihme, että Purran ja Grönroosin pitää siten turvautua kaikenlaisiin likaisiin temppuihin ja kieroon valtapeliin.

Niinpä monet persukentässä ovat suorastaan vaatineet Luukkasta apuun. Siis vaikka tämä on useasti kieltäytynyt.

Enpä tiedä, enpä tiedä, puoleen tai toiseen.

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 044
 • Liked: 8914
 • Apulaisoikeusgangsteri.
^ oletko herra viisitoista saanut jonkin de wit pistoksen, kun se laiton lehti on joka ketjussa?  ;D

No asiaan. En tiedä kuinka puoluesihteeri vaalissa käy, viimeiseksihän oli tasaista.

Pidän itse Artoa aivan hyvänä ehdokkaana,
Ja luultavasti äänestänkin häntä. Noh onhan simolla nyt tuo kunnallisvaalitulos näyttönään, kokeeko joku että Arton kanssa voisi saada enemmän ääniä irti?

On hyvä että demokratia toimii, ja voidaan säännöllisin väliajoin äänestää näistä viroista.
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 375
 • Liked: 6450
^ oletko herra viisitoista saanut jonkin de wit pistoksen, kun se laiton lehti on joka ketjussa?  ;D

No, olen tässä viime päivinä alkanut lukea sitä. Räväkän eksoottinen kokemus, vähän niin kuin MV-lehden parhailta ajoilta.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 704
 • Liked: 10000

...öyhöttävä ja hyökkäävä..
...on valinnut öyhötyslinjan.
Luukkasen öyhötys vieraannuttaa...
Öyhötykseen...

Luukkanen on ilmeisesti kussut muroihisi, mutta minusta Luukkasen Alfa-TV:n dosentti -ohjelman haastattelut ovat aivan erinomaisia. Haastattelija ei keskeytä, ei puhu päälle, ei provosoi, ei tunge omia mielipiteitään. Sivistynyttä keskustelua.

Luukkasella on kyllä jonkinlainen öyhöhistoriansa bloggaajana (US), jota ei muuten ikinä uskoisi kun katselee tuota Alfa-TV:n dosenttia. Taitaa olla suurin osa niistä blogeista jo poistettu. Enpä ole viime aikoina enää öyhöilyyn törmännyt, joten jospa se oli vain jokin ohimenevä vaihe.

Livenä Arto on todella symppis tyyppi, joka osaa kuunnella vastapuolta ja on myös karismaattinen omalla rauhallisella tyylillään. Artosta tulee mieleen vanhan kansan kyläpappi, joka kiersi tuvasta tupaan kuuntelemassa kyläläisten ongelmia ja antamassa sielunhoitoa. Arto on se tyyppi, jonka voi aina huoletta laittaa telkkariin väittelyyn kuin väittelyyn. Ei sekoat pasmat eikä petä hermot. Haluaisin ihan vilpittömästi nähdä tv-tentissä Arto vastaan joku vihainen vihreä nainen tyyliin Emma Kari. Melkein veikkaan, että alun höyryämisen jälkeen Emmakin olisi taas lauhkea kuin lammas eikä tähän tarvita muuta kuin aktiivista kuuntelemista mikä Emman mieltä painaa.

Isossa puolueessa pitää olla monenlaisia tyyppejä johtopaikoilla. Pappismiehenä Arto voisi olla avain murtuatua sinne hieman varttuneemman väestön tietoisuuteen. Uskikset on edelleen iso äänestäjäkunta Suomessa.

Dosentti-ohjelma on Luukkaisen paras mainos puoluesihteerikisaan. Jos hän lupaa olla toimia puoluesihteerinä samalla tavalla kuin ohjelmassaan, niin hän on ehdottomasti oikea mies paikan täyttämään. 


DunnAri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 171

...öyhöttävä ja hyökkäävä..
...on valinnut öyhötyslinjan.
Luukkasen öyhötys vieraannuttaa...
Öyhötykseen...

Luukkanen on ilmeisesti kussut muroihisi, mutta minusta Luukkasen Alfa-TV:n dosentti -ohjelman haastattelut ovat aivan erinomaisia. Haastattelija ei keskeytä, ei puhu päälle, ei provosoi, ei tunge omia mielipiteitään. Sivistynyttä keskustelua.

Luukkasella on kyllä jonkinlainen öyhöhistoriansa bloggaajana (US), jota ei muuten ikinä uskoisi kun katselee tuota Alfa-TV:n dosenttia.

Hetkelliset purkaukset ymmärtää, koska jokaisella keittää joskus yli tai pettää hallinta, mutta pitkäkestoinen meuhkaaminen viittaa luonteeseen, joka on sopimaton vastuullisiin tehtäviin. Luukkasen Puheenvuoro-historia on sellainen, että oma luottamukseni mieheen katosi.

En ymmärrä, miksi persujen on niin vaikea kypsyä vakavasti otettavaksi puolueeksi, jonka jäsenet käyttäytyvät asiallisesti. Usko menee huonon käytöksen vuoksi, vaikka sisältö kelpaisi.

Muokkaus: Erityisen paljon kakaramainen käytös ihmetyttää siksi, että asiallisuuden arvovallalla kouluja käyneet ja fiksuja puhuvat persut takaisivat itselleen vakaan poliittisen aseman ja varman rahantulon mahdollisesti loppuelämäkseen. On erinomaisen vaikea ymmärtää, miksi oma uskottavuus heitetään menemään vain sen tähden, että saisi käyttäytyä kuin teini. Onko teinikäytöksen nautinto suurempi kuin arvovaltainen asema poliitikkona?
« Viimeksi muokattu: 17.07.2021, 14:26:14 kirjoittanut DunnAri »

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 2283
Sieltä se tuli "DunnArin" ideologia:"...varman rahantulon mahdollisesti loppuelämäkseen." Eli DunnAri vaatii puolueen täyteen patkuleita!
Pesunkestävä militaristivaskisti.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 030
 • Liked: 14138
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
- -
Kuinka etno Simo Grönroos on? Täällä on jossain etnonationalismiketju, voisiko joku linkittää sen? En löytänyt.

Linkki:

HOMMAN KESKUSTELU »Tupa »Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on

Kysymys, kuinka "etno" Grönroos on, ei välttämättä tuo mitään vastausta, koska kyseessä alkaa yhä enemmän olla tyhjä (=blanco) termi, jonka määrittely on tahallaan (?) jätetty tekemättä, jotta siitä voisi riidellä.

Minulla ei ole Grönroosista kahden viime vuoden osalta muuta kuin hyvää sanottavaa. Silti yliopistokollega Luukkanen sopisi minulle puoluesihteeriksi ns. enemmän kuin hyvin. Häntä sentään tunnen paremmin kuin nykyistä sihteeriä. Politiikka on peto(st)a täynnä, sudet lampaiden ja lampaat susien vaatteissa.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Nüivistunut

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 370
 • Liked: 385
 • Vaeltava skandinaavi.
Arto Luukkasta haastatellaan tänään Suomen suunta -kanavalla klo 20:00. https://www.youtube.com/watch?v=jF-XKlSrUxc

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 044
 • Liked: 8914
 • Apulaisoikeusgangsteri.
Artsin kampanjavideo.

https://youtu.be/B0b9wkKwV7I

Toinen lyhyempi.

https://youtu.be/vpF9j4Ar7lM

Mitä mieltä olitte tästä lyhyemmästä, oliko tarpeeksi napakka?
« Viimeksi muokattu: 07.08.2021, 11:06:50 kirjoittanut Mäyräkoira »
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 704
 • Liked: 10000
Artsin kampanjavideo.

https://youtu.be/B0b9wkKwV7I

Toinen lyhyempi.

https://youtu.be/vpF9j4Ar7lM

Mitä mieltä olitte tästä lyhyemmästä, oliko tarpeeksi napakka?

Erinomaisia videoita molemmat.

Olen varma, että Luukkasessa persuilla on todellinen äänimagneetti varsinkin varttuneemman väen keskuudessa. Voisin kuvitella vaikka omat vanhempani äänestämässä perussuomalaisia juurikin Arton takia.

Toivottavasti hänet valitaan.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8233
Siis Arto voitti Simon?
Onko näin?
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/deec2ced-daed-466c-ae11-33159da84cc2
Iltapäivälehden toimittaja tulkitsee Luukkaisen vennamolaiseksi. Minusta hän on halla-aholainen...?!

Lainaus
Näkökulma: PS-paineet purkautuivat: Suomen Sisu heitettiin ulos puoluesihteerin paikalta – Luukkasessa on annos SMP:tä

Puoluesihteeri Simo Grönroosin lähtölaskentaa vauhditti maahanmuuttajan poistaminen Espoon perussuomalaisten kuntavaalilistalta. Lupsakka Arto Luukkanen palauttaa vennamolaisuutta puolueen olemukseen, politiikan toimittaja Lauri Nurmi kirjoittaa.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella purkautuvat paineet siitä, että Jussi Halla-ahon puheenjohtajakausilla (2017–2021) puolueen linjassa on ylikorostettu kenttäväen mielestä maahanmuuttoa.

Niin sanottu Suomen Sisun linja, jota edusti puoluesihteeri Simo Grönroos, sai vaalissa tyrmäyksen.

Puoluesihteeriksi valittiin dosentti Arto Luukkanen.

Luukkasessa on aimo annos vennamolaista maakuntien miestä, joka olisi helppoa kuvitella ajamaan maitolaiturilta ja kyläkoululta toiselle pappatunturilla.

Luukkanen voitti vaalissa jatkokaudelle halunneen Grönroosin äänin 706–397.

(...)

Grönroos kirjoitti Suomen Sisun 10-vuotishistoriikin.

Hänellä olisi ollut noin 15 vuotta aikaa laajentaa ja inhimillistää poliittista profiiliaan. Siihen hän ei pystynyt, vaan lähti viime kuntavaaleihin likipitäen yksinomaan maahanmuutosta puhuen – ja silmät siitä leimuten.

Kuntavaalien kampanjan avauksessa Grönroos vaati, että suomalaiset kunnat alkaisivat aktiivisesti edistää maahanmuuttajien paluumuuttoa.

Tämä sanoma ei puhutellut suurimpien kaupunkien ulkopuolella, ja vaalitulos oli perussuomalaisten kenttäväelle pettymys. Se oli pettymys odotuksiin nähden, vaikka virallisesti perussuomalaiset muuta sanoisivat.

Kuntien arkisiin tehtäviin liittyneillä teemoilla kampanjoinut keskusta voitti perussuomalaiset maakuntien äänillä.

”Kiilusilmäinen maahanmuuton tuominen kaikkeen mahdolliseen tuli päätökseensä. Paineet purkautuivat nyt”, arvioi merkittävässä asemassa oleva perussuomalainen – ja puhuu puoluesihteerin valinnasta.

(...)

Espoon perussuomalaisissa laajaa suuttumusta herätti ylhäältä päin tullut vaatimus Michiko Tanakan poistamisesta kuntavaalien ehdokaslistalta.

Espoon perussuomalaisten hallitus hyväksyi Tanakan ehdokkaaksi kokouksessaan 21. lokakuuta 2020.

Paikallisyhdistyksen sihteeri Ari Ampuja onnitteli Tanakaa ja toivotti tämän tervetulleeksi ehdokkaaksi ja pyysi uutta ehdokasta suunnittelemaan kampanjointia vaalipäällikkö Paavo Määtän kanssa. ”Saadaan nettisivuille kivan näköinen galleria ehdokkaista”, Ampuja kirjoitti.

Kaiken piti olla hyvin. Perussuomalaiset oli saanut listalleen maahanmuuttajan, joka piti puolueen ohjelmaa hyvänä.

Sitten peliin puuttui puoluejohto.

IL on varmistanut tapahtumien kulun eri suorista lähteistä.

Puoluesihteeri Grönroos soitti Uudenmaan piirin puheenjohtajalle Jari Immoselle ja kertoi, että puoluejohdon päätöksellä Tanaka pitäisi poistaa Espoon ehdokaslistalta.

(...)

Tapahtumat suututtivat espoolaisia perussuomalaisia, joista monet halusivat nyt äänestää Grönroosin vaihtoon.

Merkittävässä asemassa oleva perussuomalainen tuntee tapauksen ja on nimettömänä valmis sanomaan, mistä siinä hänen mielestään oli kyse.

– Sisulainen ei hyväksynyt sitä, että maahanmuuttaja olisi puolueen ehdokas Espoossa, hän arvioi.

(...)


Foorumin ulkopuolisista linkeistä tehtävä kunnolliset lainaukset.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2021, 23:29:23 kirjoittanut Alaric »

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 055
 • Liked: 18955
 • Kuka jos en minä
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8233
Itselläni ei ole Simo Gröönroosia vastaan mitään, paitsi, että oli vähän näkymätön vaikuttaja.
Uskoisin, että Arto Luukkanen tulee olevan näkyvämpi ja varmasti myös provosoivampi tekijä.
Ehkä tuota juuri tarvitaan?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 253
 • Liked: 39790
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Itselläni ei ole Simo Gröönroosia vastaan mitään, paitsi, että oli vähän näkymätön vaikuttaja.
Uskoisin, että Arto Luukkanen tulee olevan näkyvämpi ja varmasti myös provosoivampi tekijä.
Ehkä tuota juuri tarvitaan?
En itsekkään koe että Simo olisi huono valinta tai Arto jotenkin ylivertainen valinta häneen nähden. Simo on jotenkin etäämpi kun taasen Arto on jotenkin helpommin lähestyttävä ja sosiaalisempi, sellainen juttumies.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8233
Itselläni ei ole Simo Gröönroosia vastaan mitään, paitsi, että oli vähän näkymätön vaikuttaja.
Uskoisin, että Arto Luukkanen tulee olevan näkyvämpi ja varmasti myös provosoivampi tekijä.
Ehkä tuota juuri tarvitaan?
En itsekkään koe että Simo olisi huono valinta tai Arto jotenkin ylivertainen valinta häneen nähden. Simo on jotenkin etäämpi kun taasen Arto on jotenkin helpommin lähestyttävä ja sosiaalisempi, sellainen juttumies.
Ehkä siksi sopivampi. Arto Luukkasesta olisin toivonut kansanedustajaa, mutta vähän vajaaksi jäi.
Minusta Sakari Puiston tavoin tulevaisuuden nimi, nyt molemmat saavat sitä julkisuutta.
Uskoisin Luukkasesta tulevan hyvä puoluesihteeri.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8233
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008193458.html
Lainaus
Perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella purkautuvat paineet siitä, että Jussi Halla-ahon puheenjohtajakausilla (2017–2021) puolueen linjassa on ylikorostettu kenttäväen mielestä maahanmuuttoa.
Niin sanottu Suomen Sisun linja, jota edusti puoluesihteeri Simo Grönroos, sai vaalissa tyrmäyksen.
Puoluesihteeriksi valittiin dosentti Arto Luukkanen.
Luukkasessa on aimo annos vennamolaista maakuntien miestä, joka olisi helppoa kuvitella ajamaan maitolaiturilta ja kyläkoululta toiselle pappatunturilla.
Luukkanen voitti vaalissa jatkokaudelle halunneen Grönroosin äänin 706–397.
Grönroos on yksi äärijärjestö Suomen Sisun varhaisista jäsenistä...
Loistavaa journalismia taas iltalehdeltä:
Mielestäni Luukkanen ei ole vennamolainen. Olen pitkään seurannut häntä ja todennut olevan melko lailla Halla-ahon linjoilla. Selkeästi mamukriittinenkin
Myöskään Grönroosia en voi pitää mitenkään "äärijärjestöläisenä", iltalehti taitaa taas säveltää roskaa, kuten tapana on?

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 721
 • Liked: 12472
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Onko tuossa perää että Grönroosi kenkäisi Tanakan pois listoilta? Pelle-ehdokas ehkä mutta sopiva.. Täälläpäin lisäksi ainakin valitettiin puuttuvia vaalijulisteita ym mokia mitä Simo teki.. ei tullut siis yllätyksenä Luukkasen valinta.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tagit: arto luukkanen