HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Afganistan, Afganistan, Afganistan

<< < (2/387) > >>

Hippo:

--- Lainaus käyttäjältä: toumasho - 10.08.2021, 10:10:50 ---Reddit-spacing poistettu. Lyhyesti vastauksena melko Kreml-mieliseen vuodatukseen: Jos Suomi haluaa olla USA:n kaveri, niin silloin on autettava miestä mäessä. Tarkoittaa: Jos haluamme ostaa USA:lta aseita, kuten uusia hävittäjiä - tai jos haluamme liittyä läntiseen puolustusliitto Natoon.
--- Lainaus päättyy ---

Ei kaikki USA:n toiminnan kritisointi ole Kremlistä johdettua. Ja kyllä noille on raha kelvannut vaikka ei osallistuisikaan sotilaallisiin maailmanparannusprojekteihin. Sai Sveitsikin F-35-koneet vaikka ei ole Afganistanissa. Raha puhuu.


--- Lainaus ---Uskon, että Afganistan on täsmälleen samalla tiellä. Taliban yrittää pystyttää hirmuhallintonsa, mutta ne n. 34 miljoonaa Afgaania, jotka ovat tottuneet "nykymenoon", eli johonkin "muuhun" kuin Talibanin "nilkat näkyy, sinut ruoskitaan" -menoon, tulevat määräämään sen, että mihin suuntaan Afganistan kehittyy. Nyt siis on menossa Irakin metodilla rivien yhdistäminen ja itse pidän todennäköisenä, että kehityskulku tulee olemaan täsmälleen sama. Taliban lyödään ennemmin tai myöhemmin ja Afganistanissa pitää valtaa länsi- tai/ja Kiinamielinen hallinto, joka saa jommalta kummalta apuja.
--- Lainaus päättyy ---

Oma arvioni tulevaisuudesta ei ole noin ruusuinen. Siitä kertovat jo kokonaiset Talebaneille antautuvat joukko-osastot sekä amerikkalaisten aseiden virtaaminen Afganistanin hallinnolta pimeiden markkinoiden kautta kautta esim. Baluchistanin kapinallisille Pakistaniin. Parikymmentä vuotta "nykymenoa" ei muuta vuosituhantisia perinteitä. Vaikka ihmiset eivät Talebaneja kannattaisikaan, ei maasta löydy mitään vastavoimaakaan näille. Todennäköisesti Afganistan pysyy kaaottisena tai vaihtoehtoisesti uskonnollisen fundamentalismin hallinnoimana paikkana jatkossakin.

Golimar:

--- Lainaus käyttäjältä: Lalli IsoTalo - 10.08.2021, 08:04:58 ---Jos Suomi on sotinut Afganistanissa, onko ihme jos afgaanit sotivat Suomessa.

--- Lainaus päättyy ---

Afgaanit ja muut kehitysmaalaiset pilaavat kaikki paikat mihin ne pääsevät.

Jorma M.:

--- Lainaus käyttäjältä: toumasho - 10.08.2021, 10:10:50 ---

Se tietysti tässä on ikävää, että nyt Talibanin menestyksen seurauksena syntyy uusi pakolaiskriisi Afganistaniin, jota Valkovenäjä ja Venäjä surutta käyttävät hyväkseen. Voimme siis täällä Suomessa varautua jo siihen, että itärajalla tullaan näkemään ennennäkemätön "pakolais"vyöry, eli elintasoa - siis Youtuben ja muun sosiaalisen median väärennettyä elämää tavoittelevat - ovat siellä Putinin ja Lukasenkon pelinappuloina aiheuttamassa ikävyyksiä meille. Ilkeästi voisi todeta, että se todellakin on USA:n vika ...

Vaan kuten todettu - Suomi tarvitsi kaksi erillistä sotaa toisen maailmansodan aikana siihen, että täällä tajuttiin lopullisesti se, että pysyäkseen itsenäisenä meillä pitää olla puolustustahdon lisäksi voimakas armeija, jolla on hyvät aseet.

--- Lainaus päättyy ---

Jos Suomessa olisi normiälyisiä äänestäjiä niin olisi yks paskan hailee mitä Afganistanissa tapahtuu. Eli ei yhtään pakolaista sieltä tänne.

Ja sotien opit on Suomessa täysin unohdettu. Alkaen maamiinoista ja reservin pienentämisistä. Ja oman maan arvostamisen alasajosta jne.

Ryssää pelkääville on tehty todella helpoksi pelätä ryssää lisää. Jos Putin haluaisi tuhota Suomen nopeasti, onnistuisi se ampumatta laukaustakaan. Ei tartte kuin järkätä matut rajan yli Suomeen. Täällä on avoimet ovet ja laukkujen kantajat.

-PPT-:
En tiedä pitääkö paikkaansa mutta sellaisen jutun olen kuullut että kun WTC-tirnit vielä sauhusivat ja puhuttiin jopa 30000 kuolleesta niin Bush oli päätäpahkaa jo valmis lähettämään ydinohjuksia Afganistaniin mutta puhelimitse Tony Blair sai puhuttua hänet luopumaan moisesta.

Lalli IsoTalo:

--- Lainaus käyttäjältä: -PPT- - 10.08.2021, 14:09:01 ---En tiedä pitääkö paikkaansa mutta sellaisen jutun olen kuullut että kun WTC-tirnit vielä sauhusivat ja puhuttiin jopa 30000 kuolleesta niin Bush oli päätäpahkaa jo valmis lähettämään ydinohjuksia Afganistaniin mutta puhelimitse Tony Blair sai puhuttua hänet luopumaan moisesta.

--- Lainaus päättyy ---

Seurasin tilannetta hyvin tarkkaan. Tuollaista en muista kuulleeni

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta