Kirjoittaja Aihe: Pitäisikö islam kieltää lailla?  (Luettu 7353 kertaa)

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 722
 • Liked: 13218
 • Scalplock
Vs: Pitäisikö islam kieltää lailla?
« Vastaus #90 : 22.01.2023, 23:57:11 »
- - Kaupunkien kaduilla näkee "kaapuakkoja" ja minihameisia kaunottaria, sulassa sovussa keskenään. - -

Tästä lainauksesta tuli mieleen vanha kirjoitukseni monikulttuurisesta utopiasta. Onko Turkki siis monikulttuurinen ihannevaltio, jossa (muslimi)nainen saa, kuten mokuttajat unelmoivat, päättää pukeutumisensa itse, eikä se ole ongelma?

- -
Tätä nuivan näkemää reaalista ristiriitaa ei monien mielestä ole. Mielestäni vastapuoli haaveilee utopiasta* (kreik. 'paikka, jota ei ole') eli yhteiskunnasta, jossa esim. nainen voi kaikissa kulttuureissa yhteiskunnan sisällä vapaasti päättää, miten pukeutuu. Jolloin muslimi nainen valitsee vapaasta omasta aloitteestaan vaikka burkhan, kun taas länsimainen nainen vaikka minihameen, eikä se oli kenellekään muulle ongelma, eikä kyseisiä naisia moitita valinnoistaan. Tämä muistuttaa raamatullisia paratiisin kuvauksia kuten Jesajan kirja 65:17-25:

Lainaus
Katso, minä luon uuden taivaan
ja uuden maan. ...  Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö heinää kuin härkä, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Kukaan ei tee pahaa, kukaan ei vahingoita ketään ...

*Kun minä käytän sanaa utopia, esim. takkulaiset käyttävät sanaa unelma:

Lainaus
Meillä on unelma maailmasta, jossa ei ole valtioita eikä rajoja, jossa ihmisiä, eläimiä ja luontoa ei nähdä voitonmaksimoinnin välineenä ja jossa kaikkialla vallitsee todellinen tasa-arvo. Me luomme radikaalia tasa-arvoa, vallitsevaa anarkistista yhteiskuntaa. Tätä yhteiskuntaa ei rakenneta pienissä yksiköissä, vaan se vaatii taakseen ihmisten globaalin yhteisön.

Me emme tyydy unelmoimaan vaan olemme ryhtyneet jo työhön toisenlaisen maailman puolesta. Meidän maailmamme ei ole kaukainen unelma, vaan jotain mitä luomme jatkuvasti ympärillämme. Me toteutamme tätä maailmaa joka päivä elämämme kaikilla osa-alueilla: ihmissuhteissamme, työpaikoillamme, politiikassamme.
Korostin rinnastuksen.

Annat puutteellisen kuvan Turkin ja islamin suhteesta.

Turkki on de jure ateistinen mutta de facto muslimivaltio. Varsinkin koululaitos, toisin kuin Suomessa, opettaa islamia aivan toisella vakavuudella kuin Suomessa opetetaan kristinuskoa, eikä elämänkatsomustietoa ole vaihtoehtona. Turkkilaiset on rekisteröity yli 99% muslimeiksi. Kristityillä, juutalaisilla, eli ns. kirjan kansalla lienee oikeus pitää lapsensa oman uskonnon mukaisessa opetuksessa, mutta muilla ei:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Turkey

Lainaus
Turkey is officially a secular country with no official religion since the constitutional amendment in 1928, which was later strengthened and entrenched with wider appliance of laicism by founder Atatürk during the mid ‘30s, all being in-part with the series’ of Atatürk's Reforms. However, currently all primary and secondary schools hold religious teachings as a mandatory subject since 1982, which mostly focuses on Sunni Islam, though other religions are also covered briefly, or in a wider coverage depending on the educational institution.

In these classes, children learn religious history, practices and beliefs which belong more specifically to Sunni Islam. Thus, although Turkey is officially a secular state, the mandatory teaching of religious subjects in grade schools has been controversial and criticized by both the foreign media and Turkish public.

Upon entering high school after 8th grade, religious studies is merged into philosophical studies and is taught as philosophy (Felsefe), which is also mandatory and features more in-depth teachings about other religions, religious or philosophical thinkers, ideas, and beliefs.

In religious schools, known as “İmam Hatips” which came to prominence in the ‘50s, Islam is taught with more inner depth and has required prayer learnings as part of the mandatory subjects.
Korostus minun.


Edit. Lisäsin lainauksen vanhasta puheenvuorostani.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2023, 00:59:27 kirjoittanut duc »
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

'häpäisy, kosto ja tuomio'

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 631
 • Liked: 9312
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Pitäisikö islam kieltää lailla?
« Vastaus #91 : 23.01.2023, 17:40:46 »
^Kyllä ainakin läntisissä osissa Turkkia naisilla on pukeutumisen vapaus ja itäosissakin isoissa kaupungeissa. On ne kaupungit mielenkiintoisella tavalla monikulttuurisia, mutta en tiedä, onko ihannevaltio.

Tuohon kirjoittamaasi uskonnon asemasta kouluissa en osaa sanoa mitään. Luulisi, että kansa "kasvaisi" islamiin tuota kautta. Paljon ennen Erdogania, vuosituhannen alussa, juttelin yliopistossa (Turkissa) opiskelleen nuoren naisen kanssa. Hän oli pahoillaan siitä, että Turkki on liukumassa kohti islamilaista järjestelmää. Jo silloin oli öykkäreitä pyrkimässä valtaan, ja nythän siellä on jo yksi.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 737
Vs: Pitäisikö islam kieltää lailla?
« Vastaus #92 : 23.01.2023, 18:52:09 »
Kyllä Turkki on kovaa vauhtia liiukumassa kohti islamilaista järjestelmää Erdoganin johdolla ja Ataturkin perintöä tuhotaan vauhdilla.

Hagia Sofiasta tehtiin jälleen moskeija, eurooppalaiset turistit ovat suurelta osin kaikonneet ja korvautuneen ryzzillä sekä Lähi-Idän turisteille.
Ennen Istanbulista löytyi LGBT(tjsp.) myönteisiä hotelleja sekä baareja, pikaisella haulla ko. ryhmille ei nyt juuri tarjontaa löydy.
Paikalliset Airbnb majoittajat kärsivät tappioita ja ravintolat joutuvat muuttamaan ruokalistoja Lähi-Idän makujen suuntaan josta ovat närkästyneet. Alkoholin tarjoilustakin ovat paikoin joutuneet luopumaan ja juomistahan katteet monesti otetaan.
Erdoganin tuki on tullut maaseudulta, mutta niin se Istanbulkin muuttuu.

Taitaa olla kuin meidän itänaapurissa eli päin v*ttua menee, mutta kansa pui nyrkkiä taskussa. Muuten joutuu linnaan.

Niin, pitäisikö Islam kieltää? Ehkä, mutta ei taida onnistua kuin CCCP keinoin.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 582
 • Liked: 50792
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Pitäisikö islam kieltää lailla?
« Vastaus #93 : 24.01.2023, 08:56:41 »
Lainaus
Turkissa vihaiset mielenosoittajat polttivat Ruotsin lipun ja sabotoivat Ruotsin konsulaattia

Ruotsin lippu paloi ilmiliekeissä Ruotsin konsulaatin edessä Turkin Istanbulissa. Hetkeä myöhemmin kymmenet mielenosoittajat yrittivät tunkeutua konsulaattiin sisään, vaurioittaen sen sisäänkäyntiä.
...

Välillä mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi ja vihaiset turkkilaiset sanoivat haluavansa polttaa ei pelkästään Ruotsin lipun vaan koko maan.

Mitä olisi tapahtunut, jos konsulaatin ovet eivät olisi olleet lukossa?

Miten olisi selitetty parhain päin ja oikeutetuksi, jos ihan tavalliset sekulaarit turkkilaiset olisivat irrottaneet vaikkapa vain yhden pään hartioistaan tuhatpäisen joukon agitoimassa AA-hurmiossa?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 114
 • Liked: 11590
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Pitäisikö islam kieltää lailla?
« Vastaus #94 : 14.03.2023, 13:31:36 »
Lainaus

– Isäni ei antanut äitini mennä mieslääkärin luokse. Sitten äitini kuoli. Sinä päivänä päätin, että minusta on tultava lääkäri, jotta voin pelastaa muita naisia, Motahari kertoo.

Lähde: https://yle.fi/a/74-20021712

Varsinainen ongelma ei ollut naislääkärien vähäinen määrä. Jos Raihana Motaharin isä olisi antanut vaimonsa käydä mieslääkärillä, ehkäpä lääkäri olisi löytänyt vaivoihin hoidot, jotka olisivat pelastaneet naisen hengen. Mutta ei voinut koska islam.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen

Tagit: