Kirjoittaja Aihe: Hesburgerin hessutukset  (Luettu 5964 kertaa)

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 948
 • Liked: 546
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #30 : 01.09.2021, 13:44:57 »
Eihän tässä Hesburger -kohussa ole kyse mistään "maalittamisesta" tai muusta "suvakkimedian salajuonesta" vaan aivan puhtaasta Hesburgerin omasta maalista. Ilman Hesen aivan idioottimaista "Tule meille töihin: ihana työpaikka, välitämme todella paljon työntekijöistä ja saat hyvää liksa" -kampanjaa, asiasta ei olisi noussut mitään kohua.
Ongelma tuossa kampanjassa oli se, että se on valheellinen. Jos kampanjan viesti olisi ollut "Tule meille töihin ja saat palkkaat" (mikä oli Mäkkärin vastaavan kamppiksen viesti joitain aikoja sitten), niin ei olisi ollut mitään kohua.


Onhan tuo Hesburger julkisuudessa olleiden kokemusten mukaan melkoisen paska työnantaja. Esimerkiksi kiire on sellainen, että tuntikausiin ehdi käydä vessassa vaikka tarvetta olisi ja ennen ja jälkeen palkallisen työajan tulee tulla talkoilla avaamaan liike ja palkan maksun loputtua sulkemaan se. Jos joku päivä on sen verran hiljaista että työntekijät ehtivät käydä jopa kusella tai pitää oman kahvitaukonsa, niin työntekijöitä lähetetään sitten kesken työvuoron kotiin ja palkanmaksu keskeytetään sillä minuutilla kun työvuorosta laitetaan kotiin.

Palkkakin kun taitaa pyöriä bruttona siellä 10 euron tuntiliksan nurkilla bruttona ja työtunnit jossain 0-20 tunnin välissä viikossa, niin ei sillä palkalla leveää elämää eletä ja siitäkin vähästä vielä leikataan lähettämällä työntekijöitä kesken vuoron kotiin.

Äkkiseltään laskien 20 työtuntia viikossa 10 euron kk-palkalla tekee 860 euroa kuussa. Voisi kuvitella että kyseisellä palkalla ei kovin leveästi elä vaikkapa jossain Helsingissä kun makselee asunnon vuokran ja työmatkakulut ja omat ruuat ja vaatteet. Vielä vaikeampaa on jos on lapsia ja muuta perhettä elätettävänä.

Jos jotain positiivista Hesburgerista yrittää keksiä sanottavaksi, niin eihän tuo ihan yhtä paha ole työnantajana kuin ne monet työnantajaliittoon kuulumattomat puhelinmyyntifirmat, joissa palkkaa ei makseta aina edes sen vertaa kuussa puolet pidemmästä työajasta, että sillä maksaisi työmatkakulut paikallisliikenteen bussissa.

Oma veikkaukseni on, että perheen äidit harvemmin hesessä töissä ovat. Ennemminkin opiskelijatyttöjä, jotka täydentävät toimeentuloaan. Mitä sitten tulee alhaiseen tulotasoon, niin todellakaan esim. tuolla 860 eurolla ei tule toimeen. Tätä varten ovatkin sitten erilaiset yhteiskunnan tukiverkot olemassa.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #31 : 01.09.2021, 23:19:30 »
Jos kaikissa ketjuissa on sama orjameininki, mutta vain Heseä maalitetaan, niin ehkä kyseessä on LGBT.

Taitaa Hesessä vaan olla osassa paikkoja pikkasen kovempi hassutuksen tahti kuin Mäkkärillä? Niin ainakin nuoret kirjoittaa tuolla Joodelissa. (Kyllä, istuin lueskelemassa tovin niitä kommentteja - siitähän tämä jupakka lähti)

Juurisyy tämän eskaloitumiselle on ilmeisesti tämä Hesburgerin kuukausi sitten polkaisema "Vastuullinen työnantaja" imagohöttömainostelu. https://www.youtube.com/watch?v=fa4LqfW6IFQ

Joku rupesi Jodelissa avautumaan, että "oksettaa  Hessupurkerin kyseinen kampanja kun todellisuus olla töissä siellä on ihan jotain muuta". Siihen liittyi aika äkkiä muita kohtalotovereita kommentoimaan ja loppu on historiaa.

Muutamalla joodelikommentoilla on omakertomansa mukaan kokemusta mäkkäreistäkin ja meinaavat, että ainakin osassa olisi vähän siedettävämpää, saisi edes tauot pitää jne. Tiedä sitten.

Toinen ketju mikä sieltä tulee esiin heikkojen työolosuhteiden paikkana on Sub.

Näin Salmelan haastattelun A-studiossa. Salmelan mukaan varsinkin PK-seudulla Hesburgeilla on huutava työvoimapula. Kuulemma joku 300 työntekijää puuttuu listoilta jatkuvasti... Ilmeisesti maine alkaa olla sen verta huono nuorten keskuudessa?

Valittavatko muutkin ketjut samanlaista pulaa? Tai noh, kysymys on väärin asetettu. AINAHAN Suomessa työnantaja nykyään valittaa työvoimapulaa. Koska toivovat jostain löytyvän vielä halvempia idiotteeja tilalle tai että Pakistanista ja Thaimaasta aloitetaan orjien rahtaus tänne.

Mutta jos yrittäisi muotoilla kysymystä toisin: onko muilla ketjuilla samanlainen uupelo eli työntekijälistat huutaa hoosiannaa?

Hesburgerin Salmela muuten esitti 5 vuotta sitten työehtojen poistamista täysin hampurilaisalaltaan. Jotta saisi oikein kunnolla kyykyttää nuoria, kokemattomia työntekijöitään.  Jotenkin tuntuukin nyt kaksinaismoralistiselta tuo Salmelan korostettu esiintyminen, kuinka hänen firmansa noudattaa TESsiä pilkulleen (eikä kuitenkaan noudata, kuulemma). Mutta Salmelan puheissa noudattaa ja kuulemma "noutaja tulee", jos joku pikkujohdossa muuta vaatii....aika farisealaista.

Kun Turun Sanomissa 5 vuotta sitten oli kuitenkin tämmöistä vaatimassa ja vapaata kyykytysoikeutta työntekjiöilleen:

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/852170/Hesen+Salmelan+ehdotus+tyoehdoista+joustamisesta+tyrmataan

Uutinen on tavallisen tapaan aika mauton ja väritön (huom! Salmelan on Turun mahtimiehiä - TS ei uskalla kovin herkästi pahasti kirjoitella hänestä)

Sen sijaan uutisen kommenttiin joku on sanonut suorat sanat 5 vuotta sitten:

Lainaus
Salmela suomeksi: orjia ja roskaruokaa

Suomen johtaviin työmarkkina-asiantuntijoihin kuuluva Heikki Salmela (Hesburger) ehdotti, että suomalainen työehtosopimusjärjestelmä on romutettava ja palkat määriteltävä työpaikoilla kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Salmela suhtautuu myös yhteiskuntasopimusneuvotteluihin evvk-asenteella. EK:n, SAK:n ja muiden työelämäpuuhastelijoiden ponnistukset yhteiskuntasopimukseksi ovat Salmelalle yhdentekeviä.

Kun tämän roskaruokayrittäjän puheet suomentaa, kyse on orjuuden palauttamisen ehdottamisesta. Sananvapauden nimissä Salmela saa toki mielipiteensä ilmaista.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 3370
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #32 : 01.09.2021, 23:37:59 »
https://www.hesburger.fi/vastuullisuus/vastuullisia-valintoja/haastattelu--toimitusjohtaja-kari-salmela
Lainaus
Toimitusjohtaja Kari Salmela

Aina kun Hesburger hankkii jotain, mietimme myös vastuullisuusnäkökulmia. Vastuullisuudella on monia eri puolia, eikä aina ole helppoa päätellä, mikä on oikea valinta. Silloin meidän pitää nojata omiin arvoihimme ja tavoitteisiimme.

Näen, että Hesburger on kehittynyt vastuullisuuden saralla monin tavoin. Käytämme esimerkiksi kasvavassa määrin uusiutuvaa energiaa, hyvitämme tuotteidemme hiilijalanjälkiä, teetämme työvaatteita kierrätysmateriaaleista ja tuemme lasten koululiikuntaa sekä slummikoulua Bangladeshissa. Samaan aikaan tiedostamme, että tekemistä riittää vielä paljon.

Omalla kohdallani päällimmäinen huolenaihe on ilmastonmuutos. Ympäristön hyvinvointiin pitäisi panostaa kaikin mahdollisin tavoin. Tottakai toivon myös, että kaikilla, jotka ovat meillä töissä tai jotka ovat muuten Hesburgerin kanssa tekemisissä, olisi hyvä olla.

Kuulostaa aivan äärimmäisen päälleliimatulta. Todellisuus luonnollisesti: haluamme esittää vastuullista ja hyvyyttä, koska niillä oletetaan olevan positiivinen pöhinä busineksiin.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 672
 • Liked: 41110
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #33 : 01.09.2021, 23:45:03 »
Ilman Heseä olisi aika moni lahjaton ilman työpaikkaa, ja ilman isompia ulinoita on vuosikymmeniä menty. muistettakoon, että myös tuolla alalla työntekijäpuoli- ja profiili, on aika haastavaa porukkaa työnjohdollisesta näkökulmasta, myös managementissä.

Oletko siis sitä mieltä, että nimenomaan Hesburger on olemassaolollaan luonut lisää kysyntää? Eikä esimerkiksi niin, että joku toinen toimija olisi Hesburgerin puuttuessa ottanut heidän paikkansa markkinoilla.
Ehkä joku toinen...

Mutta mäkisen leipomossa tai kunigaspurilaisessa en ole käynyt viimeiseen kymmeneen vuoteen kuin kerran per ketju.

Minä olen hesen miehiä.

Mäkinen on halal-kanoineen ollut boikotissa kymmenkunta vuotta ja Kingin purimoiset on jotenkin ääh, ja kingin olemus on jotenkin ääh.
Ja muistan kun kingi tuli Suomeen ja Tampereelle. Olin silloin luultavasti teini. Muistan juustot jotka olivat kumia ja mauttomat sämpylät, joissa oli jotain sinapinsiemeniä jonkun mukaan. Pari kertaa kävin ja se oli siinä.En ole vielä löytänyt pienessä parakissa toimneen POP-grillin voittanutta. Teiniaikanani Tampereella Kalevantiellä lähellä nykyisen Hervannan valtaväylän risteystä oli POP-grilli.
Vakio oli juustopurilainen kahdella pihvillä ja ananaksella. Ananasrengas lopuksi kylmänä purilaisen väliin. Sitten sinappi ketsuppi kurkkusalaatti.

POP-grillillä purilainen tehtiin laittamalla sämpylät höyrykeittimeen ja pihvit upporasvaan. Sämpylä oli taivaallisen höttöisen pehmeä ja pihvit sellaisia, että rasva valui suupielistä kun purilaista söi. Maku oli 10+
Siinä on heseillä, mäkisillä ja kuninkailla tekemistä...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #34 : 01.09.2021, 23:59:13 »
A-studion Salmelan haastattelusta jäi mieleen kuinka mies valitteli Hessupurkereiden pinoamisen olevan "harrastustoimintaa".

Muistan myös keväältä 2020 Salmelan parahduksen, kuinka korona oli ajamassa elämäntyötä peräti konkurssiin. Valden olisi pitänyt antaa hänelle "selvää käteistä"

Lainaus
Salmela kuvailee tilannetta järkyttäväksi ja mahdottomaksi. Hampurilaispatruuna vaatii Sanna Marinin (sd) hallitukselta kokonaisvaltaista ravintolayritysten pelastamispakettia, jossa tuki kohdistuu nimenomaan virustilanteesta kärsineisiin firmoihin.

– Ihan kylmästi käteistä. Luulen, että valtio tarvitsee tässä 15-20 miljardia euroa velkaa. Sillä kuitataan kaikki yritysten tappiot, jotta ne voivat kriisin jälkeen jatkaa normaalisti.

Minua rupesi kiinnostamaan, että millaista pisnestä se tuo Salmen hamburger-flipping oikein on.

Hesburgerin takana oleva yhtiö on nimeltään Burger-In Oy. Sen tilinpäätöstiedot löytyvät tästä:

https://www.finder.fi/Holding-yhti%C3%B6/Burger-In+Oy/Turku/yhteystiedot/1092953

Toki näytetty voitto on vuonna 2020 laskenut reilusti edellisvuosiin verrattuna, mutta se on silti edelleen positiivinen. Lasku voi johtua kikkailustakin. Enemmän kuitenkin kannattaa katsoa saraketta "liikevoitto". Se ei ole käytännössä laskenut ollenkana vuonna 2020 eli firma tekee entiseen malliiin fyrkkaa. Se siitä Salmelan parkaisusta keväällä 2020....

Kun katsoo aiempien vuosien tuloksia, niin tuohan on kannattavaa hommaa tuo burgereiden flippaus? Käyttökate on päälle 40%. Minusta tuo on ravintola-alan yritykselle kova tulos.Burgerflipperöinti on kaukana "harrastustoiminnasta". Salmela tekee ihan kunnolla fyrkkaa tuolla.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 044
 • Liked: 4706
 • Hamster supremacy
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #35 : 02.09.2021, 00:12:48 »
Periaatteessa mäkkärien työntekijät voisi automatisoida pois, niin että automaattimäkkäreitä saa halvalla. Sen jälkeen työntekijöille voidaan maksaa sossusta about samaa tukea kuin mäkkiorjailusta paskoissa työoloissa. Näin kaikki voittaa paitsi ne, jotka ei halua ostaa robotilta. Tosin ne voi mennä johonkin kalliiseen ihmisravintolaan.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 313
 • Liked: 10160
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #36 : 02.09.2021, 01:28:34 »
Mahtavatko McDonalds tai Burger King olla sen kummempia? Voivat tosin olla sen verran isoja firmoja, että Suomen media ei uskalla niille pottuilla.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 495
 • Liked: 10931
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #37 : 02.09.2021, 01:30:36 »
Periaatteessa mäkkärien työntekijät voisi automatisoida pois, niin että automaattimäkkäreitä saa halvalla. Sen jälkeen työntekijöille voidaan maksaa sossusta about samaa tukea kuin mäkkiorjailusta paskoissa työoloissa. Näin kaikki voittaa paitsi ne, jotka ei halua ostaa robotilta. Tosin ne voi mennä johonkin kalliiseen ihmisravintolaan.

Jep, toisaalta nurinkurista on , että esimerkiksi Yhdysvalloissa nämä pikaruokapaikat ovat juurikin se sossu, mistä voi saada edes työtä, ihmisarvoa ja toimeentuloa. Vaikka olisit läpeensä tatuoitu ex-jengiläinen ja ex-vankila heppu.
Saa olla aika kermaperse ja lumihiutale, jos mäkkityötä tai hesetyötä sanoo orjailuksi.   :facepalm:  Se on tosiaan niin loppuun tuotteistettua hommaa mihin robottikin pystyisi, joillekin voi olla rankkaa... mutta miten vaikkapa kalanperkuu  linjastolla kalatehtaalla?!?
Hese työllistää yli 5000 ihmistä, joten olisi melkoinen ihme, jos ei johonkin toimipisteeseen ajanoloon osuisi välillä läpeensä paska pikkupomo tai työtävieroksuva sluiba tai viinaan menevä työntekijä, jotka kitisevät ties mistä. 

Vasemmiston Tradeka omistaa Burger Kingit ja Taco Bellit Suomessa, älkää ikinä käykö niissä(siis Suomessa)

« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 01:37:01 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 044
 • Liked: 4706
 • Hamster supremacy
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #38 : 02.09.2021, 01:38:21 »

Saa olla aika kermaperse ja lumihiutale, jos mäkkityötä tai hesetyötä sanoo orjailuksi. 

Paljonko näiden kuukausipalkka on vs. mitä ne saisi sossusta työttömänä +/- huonot työolot, mitkä on tietty relatiivista. Lähimpänä orjailua nykypäivänä Lännessä poislukien, jotkut mamujen pimeät työt ja asevelvollisuusarmeijat.

Jos huonot työolot on relatiivista niin orjailu ja kermaperseilykin on.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 01:41:09 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 036
 • Liked: 3902
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #39 : 02.09.2021, 05:47:22 »


Minua rupesi kiinnostamaan, että millaista pisnestä se tuo Salmen hamburger-flipping oikein on.

Hesburgerin takana oleva yhtiö on nimeltään Burger-In Oy. Sen tilinpäätöstiedot löytyvät tästä:

https://www.finder.fi/Holding-yhti%C3%B6/Burger-In+Oy/Turku/yhteystiedot/1092953

Toki näytetty voitto on vuonna 2020 laskenut reilusti edellisvuosiin verrattuna, mutta se on silti edelleen positiivinen. Lasku voi johtua kikkailustakin. Enemmän kuitenkin kannattaa katsoa saraketta "liikevoitto". Se ei ole käytännössä laskenut ollenkana vuonna 2020 eli firma tekee entiseen malliiin fyrkkaa. Se siitä Salmelan parkaisusta keväällä 2020....

Kun katsoo aiempien vuosien tuloksia, niin tuohan on kannattavaa hommaa tuo burgereiden flippaus? Käyttökate on päälle 40%. Minusta tuo on ravintola-alan yritykselle kova tulos.Burgerflipperöinti on kaukana "harrastustoiminnasta". Salmela tekee ihan kunnolla fyrkkaa tuolla.

Ettei vain toimisi francise-periaatteella? Tällöin yksittäiset Hesepurilasyrittäjät voisivat olla kuinka kusessa vain, mutta lisenssimaksut emofirmaan pitäisi maksaa.

[En pidä hesen hampurilaisista. Pihvit on olemattomat ja kastiketta on liikaa. Silti kalliimpaa kuin mäkissä.]
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 792
 • Liked: 1678
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #40 : 02.09.2021, 06:46:17 »
Hese tosiaankin toimii franchising-periaattella ja varmaankin kaikki niissä tarjottavat eväät on yrittäjän ostettava emoyhtiön kautta. Eräänlainen pyramidihuijauksen laillistettu muoto.
Tuolla perustajasuvulla on yhtiöity hieman muutakin alaan liittyvää ja ehkä liittymätöntäkin, nämä seuraavat toimivat samassa osoitteessa kuin Burger-In.
Eivät välttämättä ole Salmelan suvun hallinoimia kaikki -suurin osa on.Tässä: Aleksanterinkadun Burger Oy, Allastie 1 Kiinteistö Oy, Aresera Kiinteistö Oy, Asunto Oy Turun Auranranta,  BalettiBurger Oy, Bistro-Kiinteistöt Oy, Burgermaja Kiinteistö Oy, Carrols Kiinteistöt Oy, Clewer Aquaculture Oy, Donitsi Burger Oy, DuuriBurger Oy, El Nam Oy, EnerZ Oy, Helsingin Fastburger Oy, Helsingin Seudun Restahenkilöstö Oy, Hes-Pro Formaali Kiinteistö Oy, Hes-Pro Leasing Oy, Hesburger, Hescluster Oy, Hesdiligent Oy, Hese-extra Oy, Hesehelp Oy, Hesepalvelut Oy.
Paikallisissa heseissä (kuten kotipizzatkin) "yrittäjä" vastaa ravintolansa(miten noitakin voi kutsua ravintoloiksi..) käytännön pyörittämisestä ja lisenssien ja velvotteiden hoitamisesta pyramidin huipulle eli loppupelissä Salmeloille.
Noissa heseissä ei todellakaan ole varaa pitää mitään kunnollista määrää työntekijöitä jos yrittäjä itse haluaa edes sitä leipää - voista puhumattakaan.Näin siis meillä maaseudulla.
Työntekijät pääsääntöisesti 0- sopparilla, jotta kikkaillaan viikonloppulisien ja ylitöiden maksatusten  minimoinnilla.
Ikävää nuorille jotka joutuvat tuollaisesta kusetuksesta kärsimään - ikävää asiakkaille jotka saavat henkilökunnan puuttuessa jonottaa "pikaruokaansa" turhan usein.


Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #41 : 02.09.2021, 07:37:36 »
Ettei vain toimisi francise-periaatteella? Tällöin yksittäiset Hesepurilasyrittäjät voisivat olla kuinka kusessa vain, mutta lisenssimaksut emofirmaan pitäisi maksaa.

Joodelin lukija tietää tuohonkin vastauksen:


Lainaus
25 • 13 days ago
@26 Et taida olla Hesellä ollut. Hesellä 75% ravintoloista ketjun omia, valtaosa lopuista S-ryhmän. Osakkuusyrittäjiä jonkun verran, täysiä yrittäjiä ei käytännössä ollenkaa. Eli ei ole ahneista yrittäjistä kii.

Ässäryhmää tuskin pystyy kyykyttämään edes Iso H, vaikka kova jätkä onkin.

PS. Mäkkäri toimii fränksais periaatteella. Ei Hesburger.

Samoin Burger King. Suomen kaikki fränk-lisenssit on ostanut osk Tradeka, joten niitä ei ole kaupan. Mäkkärin fränkkäreita saa rahalla ja tilanteen mukaan. Yksi tuttava sellaista pyörittikin.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 07:44:20 kirjoittanut Ajatolloh »

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #42 : 02.09.2021, 07:42:05 »
Työntekijät pääsääntöisesti 0- sopparilla, jotta kikkaillaan viikonloppulisien ja ylitöiden maksatusten  minimoinnilla.
Ikävää nuorille jotka joutuvat tuollaisesta kusetuksesta kärsimään - ikävää asiakkaille jotka saavat henkilökunnan puuttuessa jonottaa "pikaruokaansa" turhan usein.

Vastataan tuohon Hesburgerin omin sanoin:

Hesburger on monelle nuorelle aivan ensimmäinen työpaikka, jossa opetellaan työelämän sääntöjä. Toisaalta Hesburger tarjoaa myös mahdollisuuden urakehitykseen ja etenemiseen – esimiestehtävissä toimii valtava joukko jopa vuosikymmeniä ketjussa työskennelleitä heseläisiä.

Notta tervetuloa nuoret vaan työelämään! Hessusetä ihan ensimmäiseksi teitä vähän riistää, niin opitte nopeasti suomalaisen (uuden) työelämäkulttuurin säännöille.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 044
 • Liked: 4706
 • Hamster supremacy
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #43 : 02.09.2021, 08:06:11 »
^

Joo, nuoriso periaatteessa astuu jonkinlaiseen boomerien säätämään passiivis-orjuustalouteen, jonka arvon de facto tuottaa suorittava porras ja pari ihmistä kerää kaikki hillot kaikenlaisten rajapinta-rojalti-omistajuus-välimies-osinko-korruptio-välistäveto klusterilla. Välillä pomppaa aina joku julkisen puolen postin johtaja miljoona bonuksillaan huutelemaan, että älkää olko laiskoja.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 414
 • Liked: 5626
 • Sensitiivinen ja turvallinen
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #44 : 02.09.2021, 08:53:43 »
^ ja ^^ Arvon toverien kannattaa nyt ennen isompaa innostumista selvittää pari asiaa.

Kannattaa tutkia mistä lähtökohdista Salmelan purilaisfirman miljuunabisnes on käynnistynyt. Ja toisekseen kannattaa ylipäätään suhteuttaa nimettömien vuodatusten painoarvoa tähän ympäröivään maailmaan. Sen nimittäin tiedän että purilaisfirmassa työskentelyolosuhteet eivät loppujen lopuksi juuri poikkea häävimpään tai heikompaan suuntaan siitä mitä muuta on tarjolla vastaavin koulutus- ja työhistoriavaatimuksin. Huvipuistoissa ja kauppakeskusten liikkeissä tarjolla olevat pestit kuin myös hallien ja konttorien pimennoissa sekä erilaisissa infrapuolen ryskähommissa tehtävät noviisien hommat ovat ihan sitä samaa sarjaa palkkaukseltaan ja ehdoiltaan, paitsi että sesonkiluontoiset tuotannot pyörivät monesti vielä enemmän kaikenlaisten henkilöstöpalvelupuliveivarien ja monipolvisten alihankintaketjujen kautta.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 044
 • Liked: 4706
 • Hamster supremacy
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #45 : 02.09.2021, 09:25:40 »

Kannattaa tutkia mistä lähtökohdista Salmelan purilaisfirman miljuunabisnes on käynnistynyt. Ja toisekseen kannattaa ylipäätään suhteuttaa nimettömien vuodatusten painoarvoa tähän ympäröivään maailmaan. Sen nimittäin tiedän että purilaisfirmassa työskentelyolosuhteet eivät loppujen lopuksi juuri poikkea häävimpään tai heikompaan suuntaan siitä mitä muuta on tarjolla vastaavin koulutus- ja työhistoriavaatimuksin. Huvipuistoissa ja kauppakeskusten liikkeissä tarjolla olevat pestit kuin myös hallien ja konttorien pimennoissa sekä erilaisissa infrapuolen ryskähommissa tehtävät noviisien hommat ovat ihan sitä samaa sarjaa palkkaukseltaan ja ehdoiltaan, paitsi että sesonkiluontoiset tuotannot pyörivät monesti vielä enemmän kaikenlaisten henkilöstöpalvelupuliveivarien ja monipolvisten alihankintaketjujen kautta.

Öö, ensimmäinen ihminen, joka tajusi perustaa kotimaisen mäkkärin niin dronet voi mäkkiläskeillä roskaruokaa vaihteluna bicmäkeille ja samalla saturoitti sen? Ns. paskaduuneissa kovimmat valitukset tulee melkein aina ravintola-alalta, niin jotain siellä on vikana. Voi tietysti olla ettei kyse ole pelkästään heseistä. Toivottavasti koko ala automatisoidaan pois, niin ihmiset voi mennä parempiin töihin tai elää sossulla.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #46 : 02.09.2021, 10:23:49 »
Sen nimittäin tiedän että purilaisfirmassa työskentelyolosuhteet eivät loppujen lopuksi juuri poikkea häävimpään tai heikompaan suuntaan siitä mitä muuta on tarjolla vastaavin koulutus- ja työhistoriavaatimuksin.

Tuohon on helppo kuitata: se, että naapurisi hakkaa puolisoaan kännissä ei oikeuta sinua aloittamaan samanlaista mukilointia perheessäsi. Molemmat teistä tekevät väärin ja molempien olisi syytä korjata käytöstään.

Hesburger yksinkertaisesti rikkoo työsuhdelakia ja alan sitovaa työehtosopimusta. Esimerkiksi lakisääteiset tauot eivät toteudu, työaika ei riitä kaikkien vaadittujen tehtävien tekemiseen palkallisella ajalla, työvuorolistalla suunniteltu työmäärä ei toteudu vaan pistetään ennenaikaisesti kotiin ilman palkkaa (TES-rike), vessaan ei pääse, työjalkineita ei osteta (TESsin velvoite) ja niin edelleen.

Turha tuossa on mussutta ja selitellä Hessumiehen tekemisiä. Väärin ne ovat, tämä älämölö on ollut hyvästä ja oikeutettua ja niin edelleen.

Jossain muualla saattaa myös olla korjattavaa ja ne pitää korjata myös, luonnollisesti.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 924
 • Liked: 7448
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #47 : 02.09.2021, 10:52:09 »
Sen nimittäin tiedän että purilaisfirmassa työskentelyolosuhteet eivät loppujen lopuksi juuri poikkea häävimpään tai heikompaan suuntaan siitä mitä muuta on tarjolla vastaavin koulutus- ja työhistoriavaatimuksin.

Tuohon on helppo kuitata: se, että naapurisi hakkaa puolisoaan kännissä ei oikeuta sinua aloittamaan samanlaista mukilointia perheessäsi. Molemmat teistä tekevät väärin ja molempien olisi syytä korjata käytöstään.

Hesburger yksinkertaisesti rikkoo työsuhdelakia ja alan sitovaa työehtosopimusta. Esimerkiksi lakisääteiset tauot eivät toteudu, työaika ei riitä kaikkien vaadittujen tehtävien tekemiseen palkallisella ajalla, työvuorolistalla suunniteltu työmäärä ei toteudu vaan pistetään ennenaikaisesti kotiin ilman palkkaa (TES-rike), vessaan ei pääse, työjalkineita ei osteta (TESsin velvoite) ja niin edelleen.

Turha tuossa on mussutta ja selitellä Hessumiehen tekemisiä. Väärin ne ovat, tämä älämölö on ollut hyvästä ja oikeutettua ja niin edelleen.

Jossain muualla saattaa myös olla korjattavaa ja ne pitää korjata myös, luonnollisesti.

Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Meinaan, onko työsuojeluviranomaiset laiminlyöneet työnsä, vai mistä päin nyt tuulee?
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 414
 • Liked: 5626
 • Sensitiivinen ja turvallinen
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #48 : 02.09.2021, 11:01:39 »
^^^Pikaruokabisnes muuttaa varmasti muotoaan lähettibisneksen ja digitalisaation myötä. Lämminruoka-automaatteja on Japanissa ollut jo vuosien ajan ja mitään sellaista syytä ei ole miksi eivät voisi toimia täälläkin. Paitsi liian pienet markkinat ja maailmanluokan byrokratia. Siinä vaiheessa kun automaattiannostelu on kannattavampaa saavat tytöt ja pojat lähteä kouluun tai muihin hommiin, ei epäilystäkään.

Miksei kukaan huomaa lievää huumoria että työvoimapulasta ulistaan joka tuutissa ja silti työvoimaa kohdellaan kaltoin siellä täällä ja tuolla? Paawo luulee kaikkien tunteman Hesen päässeen nyt esimerkkitapauksena otsikoihin koska BK pyörii punapääomalla ja McD KFC ym ym puulaakit pistää juristileegion asialle silmää räpäyttämättä jos vastuullinen toimittelija erehtyy mainehaitan uhkaa aiheuttamaan. Niissä oikeusjutuissa ei Vehkoo-korvaukset riitä edes valamiehistön hammastikkuihin.

^^Ja tässä esitetään melko kovia väitteitä nimettömien viestien perusteella. Kyllä, kirveellä on länsimaissa ja monissa firmoissa töitä. En ole omasta mielestäni mussuttanut enkä selitellyt kenenkään tekemisiä ja sanomisia, yrittänyt vain pientä hommalaistenkin peräänkuuluttamaa lähdekritiikkiä tuoda julki tässäkin tapauksessa.

Hesburger yksinkertaisesti rikkoo työsuhdelakia ja alan sitovaa työehtosopimusta. Esimerkiksi lakisääteiset tauot eivät toteudu, työaika ei riitä kaikkien vaadittujen tehtävien tekemiseen palkallisella ajalla, työvuorolistalla suunniteltu työmäärä ei toteudu vaan pistetään ennenaikaisesti kotiin ilman palkkaa (TES-rike), vessaan ei pääse, työjalkineita ei osteta (TESsin velvoite) ja niin edelleen.

Olen nuorena kloppina ollut tuotannollisissa töissä joissa vessaan ei todellakaan päässyt kuin taukojen aikana, ja tauot määräsi työnjohto kulloisenkin työtilanteen perusteella. Molemmat noista tuonaikaisista työnantajista tuumasivat että työntekijä huolehtii itse soveltuvasta työvaatetuksesta, paitsi että firman osoittaman haalarin sai vetää päälle jos joko työnjohto tai työntekijä itse katsoi tarpeelliseksi.

Enemmän "ihmisten ilmoilla" myöhemmin samankaltaisia töitä tehdessä oli tärkeää pukeutua "siististi" ja likaisemman työtehtävän sattuessa taas vetää se itselle osoitettu työasu niskaan. Vessassa sai tuossa firmassa poiketa miten lystäsi mutta käynnin kestäessä minuutteja piti ilmoittaa työnjohtoon etukäteen että saivat hälytettyä tarvittaessa tuuraajan siksi aikaa. Tämä käytäntö johtui pääasiassa siitä että asiakkaita + ulkopuolisiakin pyöri samoissa tiloissa ja tämän johdosta työvälineet + monesti itse työkohdekin tarvitsivat jonkun päällekatsojan.

Yleisesti: Paawo ostaa satunnaisesti nauttimansa pikaruoka-annokset sieltä mistä ruoka-aikaan sattuu paremman puutteessa saamaan. Hesen annoksia olen syönyt enemmän kuin muita sillä liikenneväylien varsilta harvoin muita löytyy. Enimmäkseen pikaruoan puutteessa suosin oman kotikunnan keskustassa sijaitsevaa mamupitseriaa, sitä yhtä jossa puhutaan hyvää Suomea.

Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #49 : 02.09.2021, 11:49:51 »
Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Ainakin PAMmin edustaja vahvisti asian. Valitettavasti Hesburgerin tapaisessa organisaatiossa liittoon kuuluvat yleensä vain se työnjohto ja ylemmät johtajat. Eli ne possuttajat, joita Iso H. lupasi rehvakkaasti harjata tarvittaessa. Huomasitko, että vasta silloin PAM reagoi voimakkaasti. Oikein avoin kirje lähti.

Lainaus käyttäjältä: JoKaGO
Meinaan, onko työsuojeluviranomaiset laiminlyöneet työnsä, vai mistä päin nyt tuulee?

Työsuojelu Suomessa toimii vain reaktiivisella periaatteella. Taitaa olla kotiläksyt tekemättä mitenkä Oy Suomi Ab toimii?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 24468
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #50 : 02.09.2021, 12:07:46 »
Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Ainakin PAMmin edustaja vahvisti asian.

Mikä luulet olevan PAM:n lähde ellei samat tik-tokkarit?!

Yritysmaailmassa paljon liikkuneena voin sanoa, että liitot ovat täynnä paskaa. Ne kirjaimellisesti valehtelee härskisti päin naamaa pistääkseen yritykset ja yrittäjät ahtaalle.

Liittojen juttuihin ei pidä uskoa alkuunkaan koska ne ovat aina voimakkaan subjektiivisia työntekijän suuntaan ja tukeutuvat käytännössä vain työntekijän kertomuksiin ilman mitään objektiivisempaa selvittelyä.

Kyse ei ole vain siitä, että he etujärjestönä tukeutuvat yksipuolisesti työntekijän tarinalla vaan siitä, että he suoraan valehtelevat työnantajille mm. laeista ja uhkaavat täysin perättömillä haasteilla, joita he ei voi voittaa mutta jolla he yrittävät kiristää myönnytyksiä yrityksiltä. Etenkin pienyrittäjät, joilla ei ole työlainsäädännön kompetenssia lankeavat helposti liiton kusetuksiin ja maksavat sen mitä vaaditaan.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 3370
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #51 : 02.09.2021, 12:22:27 »
Liittojen juttuihin ei pidä uskoa alkuunkaan koska ne ovat aina voimakkaan subjektiivisia työntekijän suuntaan ja tukeutuvat käytännössä vain työntekijän kertomuksiin ilman mitään objektiivisempaa selvittelyä.

Objektiivisin selvitys tässä siis lienee, että Hese johto miettii kuumeisesti nyt viikon parin aikana liirumilaarumit, mitä mainosmielessä jaetaan medialle, ettei tienaaminen pääse vaarantumaan.

Sitten taas jatkossa huudatetaan kuinka palkat pitää saada yrittäjän halutessaan kiskoa lattiasta läpi, ja kuinka yhteiskunnan pitää nyt ottaa rajusti velkaa ja jakaa ne yritystukina, ettei suuryritysten tuloksentekokyky vaarannu.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 24468
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #52 : 02.09.2021, 12:35:39 »
https://yle.fi/uutiset/3-12075826
Lainaus
Heikki Salmela ei ollut aluksi uskoa esiin tulleita väitteitä työntekijöiden huonoista työoloista. Hän on kuitenkin joutunut muuttamaan käsitystään kohun edetessä. Tilanne otetaan hänen mukaansa vakavasti ja selvitystyö on jo käynnissä.

Ylen haastattelemien työntekijöiden mukaan he ovat joutuneet muun muassa tekemään jopa kymmentuntisia työpäiviä ilman taukoja ja työskentelemään ilman palkkaa.

Yhteiskunnallisesti minua on aina suuresti ihmetyttänyt miksi enemmistö ihmisistä nielee yritysjohtojen höpötykset kerta toisensa jälkeen. Aivan kuin heidän intresseissään ei olisi valehdella aina tarvittaessa. Jonkinlainen identifiointiharha kyseessä?

On tietenkin selvää esimerkiksi Hesburgerin tapauksessa, että sen koko yritysjohto omistaja mukaanlukien ovat tarkkaan tienneet mitä yrityksessä tapahtuu sen keskeisempien toimintojen osalta. Sitä en tietenkään ole sanomassa etteivätkö kilpailijat hessuttelisi ihan samalla menolla.

Et ilmiselvästi tiedä yhtään miten yritysmaailma toimii vaan vetelet Stetsonista juttuja.

Työsuhdeasioissa, jota tämä tapaus koskee, yritysjohtajilla ole mitään erityistä syytä valehdella kuten esität. Markkinointi on aina eräänlaista "valehtelua", mutta hallinnollisissa asioissa yritysjohdolla ei ole intressiä sabotoida omaa toimintaa lakaisemalla ongelmat maton alle.

Hesen kaltainen iso firma ei tietenkään halua luoda itselleen mainehaittaa huonoilla työolosuhteilla. Etenkin firma jolla on suuri työvoiman vaihtuvuus, on riippuvainen siitä, että työolomaine on kunnossa, jottei päädytä rekrytointiongelmiin kun huhu huonoista työoloista leviää.

Ylipäätään huonot työolot johtavat suureen henkilöstön vaihtuvuuteen joka on paljon kalliimpaa kun pitämällä kiinni sovituista asioista ja henkilöstö tyytyväisenä. Tämän tietää jokainen asiansa osaava yrittäjä ja etenkin Hesen kaltainen vanha firma.

Tämän puitteissa Hesen Salmisella ei takuuvarmalla ole ollut mitään aikomuksia ylläpitää huonoja työoloja vaan hän on todennäköisesti ollut vilpittömän epätietoinen siitä, mitä on meneillään.

Luulen, että tiedän mikä on juurisyy tähän jupakkaan koska olen nähnyt vastaavia tapauksia aikaisemminkin.

Lehtijuttujen perusteella Hese on asettanut tulostavoitteita (myynninlisäystä, säästöjä tms.) joita on kommunikoitu keskijohdolle eli lehdissä mainituille piiripäälliköille. Nämä ovat sitten osaamattomuuttaan soveltaneet tavoitteet miten parhaaksi ovat nähneet ja esim. pistäneet ihmisiä kotiin kesken päivän säästääkseen palkoissa tai teettäneet palkatonta ylityötä. Asiaan liittynee joitakin kannustimia näille päälliköille, jotta he ajaisivat johdon näkemyksiä. Arvelen että ongelma tässä siis on se, että väärille henkilöille (keskijohdolle) on asetettu tulostavoitteita, joihin he eivät voi tosiasiassa vaikuttaa rikkomatta pykäliä tai heikentämällä asiakaspalvelua.

Tällainen virhe on hyvin tyypillinen monessa firmassa, missä asetetaan tulostavoitteita ja annetaan bonuksia ihmisille, joilla ei ole tosiasiallista valtaa vaikuttaa asioihin ja / tai heille syntyy intressi tehdä vilppiä. Ajatus tässä on, että kaikkien pitäisi olla mukana parantamassa tuloksia, mutta jos työkalut siihen puuttuvat, ohjeistus on virheellinen ja jopa haitallinen yritykselle.

Esimerkkinä vaikkapa juuri alemman tason esimies, jolla ei ole välineitä vaikuttaa vaikka myynnin kasvuun esim. markkinoinnin tai tuotevalikoiman kautta vaan joutuu piiskaamaan alamaisiaan tyrkyttämään tuotteita, teettää kalliita ylitöitä tai kaunistelee myyntiraportteja. Tämä johtaa huonoon asiakaskokemukseen, huonoon työilmapiiriin ja virheelliseen tietoon heikentäen yrityksen tulosta.

Epäilen, että Hese ja Salminen ovat oman vilpittömän tulosohjeistuksensa puitteissa luoneet järjestelmän, jossa keskiporras simputtaa työntekijöitä ja tekee haitallisia päätöksiä oman etunsa nimissä. Keskiporras on sitten suojannut itsensä suodattamalla pois työntekijöiden huono palaute, jottei se päätyisi ylimmälle johdolle. Asetelma on erittäin tavallinen suurisa firmoissa.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 24468
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #53 : 02.09.2021, 12:48:31 »
Liittojen juttuihin ei pidä uskoa alkuunkaan koska ne ovat aina voimakkaan subjektiivisia työntekijän suuntaan ja tukeutuvat käytännössä vain työntekijän kertomuksiin ilman mitään objektiivisempaa selvittelyä.

Objektiivisin selvitys tässä siis lienee, että Hese johto miettii kuumeisesti nyt viikon parin aikana liirumilaarumit, mitä mainosmielessä jaetaan medialle, ettei tienaaminen pääse vaarantumaan.

Objektiivinen selvitys tarkoittaa sitä, että kysytään myös vastapuolen näkemyksiä eikä liitto latele julkisuuteen omia juttujaan pelkästään työntekijöiden puheiden perusteella. Tällaista selvitystä liitot eivät käytännössä tee koskaan vaan he lähtevät torvet soiden sotaan haastamaan firmat, jotta he saisivat myönnytyksiä.

Olen ollut mukana lukuisassa työtaistelutapauksessa ja liittojen edustajat ovat poikkeuksetta hyvin aggressiivisia vasemmistolaisia, jotka inhoavat koko yritysmaailmaa sydänjuuria myöten. Useimmilla on henkilökohtainen missio tuhota kohteena oleva firma ja monesti siinä on onnistuttukin. Olen nähnyt paljon näitä tapauksia oikeudessa ja liittojen taktiikka tukeutuu pääasiassa valehteluun ja erinäisiin tarinoihin vetoamiseen. Jopa silloin kun todisteet puhuvat heitä vastaan he keksivät omia juttuja miksi ne ei pätisi. Jos mikään muu ei auta, liiton todistajana olevat (nais)työntekijät ohjeistetaan itkemään oikeudessa ja puhumaan lapsistaan, jotta saadaan tuomari pehmennettyä.

Ei sen puolen, työntekijöiden kokemukset voivat toki olla ihan oikein tässä tapauksessa. Realiteetti kuitenkin on, että jutut ovat aina väkisinkin väritettyjä ja muutamasta huonosta tapauksesta ei voi vetää ylimalkaisia johtopäätöksiä koko yrityksestä. Media tietenkin myy klikkiotsikoita näillä jutuilla ja liittojen intressissä on ylläpitää mielikuva paskoista työnantajista, jotta he saisivat lisää jäseniä "puolustettavakseen". Näissä kuvioissa on siis aina vahva intressi mennä yritystä vastaan sekä liittojen että median puolesta ja sen takia aika usein nostetaan näyttävästi esiin juuri negatiiviset tapaukset.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 3370
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #54 : 02.09.2021, 12:51:43 »
Työsuhdeasioissa, jota tämä tapaus koskee, yritysjohtajilla ole mitään erityistä syytä valehdella kuten esität. Markkinointi on aina eräänlaista "valehtelua", mutta hallinnollisissa asioissa yritysjohdolla ei ole intressiä sabotoida omaa toimintaa lakaisemalla ongelmat maton alle.

Syy voi aivan hyvin olla kyvyttömyys ja haluttomuus asioiden mielekkääseen hoitamiseen.

Maalataan vaikka tilanne, jossa yrityksen perustaja ja samalla hallituksen puheenjohtaja on rajusti alkoholisoitunut, ja tämän toimitusjohtaja poikansa on täysin kyvytön mihinkään. Samalla molemmat pitävät yllä kullisseja omista mahtavuuksistaan ja ylivertaisuuksistaan.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 495
 • Liked: 10931
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #55 : 02.09.2021, 13:03:37 »

Mikä luulet olevan PAM:n lähde ellei samat tik-tokkarit?!

Liittojen juttuihin ei pidä uskoa alkuunkaan koska ne ovat aina voimakkaan subjektiivisia työntekijän suuntaan ja tukeutuvat käytännössä vain työntekijän kertomuksiin ilman mitään objektiivisempaa selvittelyä.

Monille näille 'tik-tokkareille' on voinut tulla melkoisena yllätyksenä, että töissä joutuu tekemään töitä ja työnteko ei ole aina kivaa. Eikä siellä voi alkaa säätää omiaan miten huvittaa.
Ja mitä ihme rakkovaivaisia tuonne alalle pääsääntöisesti hakeutuu, jos pitää rampata vessassa useita kertoja työvuoronaikana? Se näytti olevan näiden kitisijöiden iso ongelma. 
Lisäksi jotkut saavat ehkä ensinmäistä kertaa elämässään palautetta tekemisestään joka voi olla jopa negatiivista. Kyllähän se alkaa v#tuttamaan. 

Työnluonne pikaruokaloissa on sellainen, että välillä on kiirettä välillä ei. Sen mukaan mennään, kysyntä on melko hyvin ennustettavaa,  resursointi pettää yleensää siinä kohtaa, kun joku työnsankari alkaa yllätyssaikuttamaan baari-illan jälkeen tai yleiseen vitutukseen, taas kerran.  Silloin muilla vasta kiirettä pitääkin, jos ei saada vartin varoitusajalla toista työntekijää paikkaamaan tilalle, silloin joudutaan vähän soveltamaan ja joustamaan. 
On käsittämätöntä miten herkästi sairastuvia Suomen nuorisosta tulee työelämään siirtyessään.

Hesellä ei ole kenenkään pakko olla töissä, ainahan voi mennä duuniin vaikkapa Nepalilaiseen-ravintolaan. https://dynamic.hs.fi/2019/nepal/
« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 13:05:59 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 3370
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #56 : 02.09.2021, 13:20:54 »
Monille näille 'tik-tokkareille' on voinut tulla melkoisena yllätyksenä, että töissä joutuu tekemään töitä ja työnteko ei ole aina kivaa. Eikä siellä voi alkaa säätää omiaan miten huvittaa.
Ja mitä ihme rakkovaivaisia tuonne alalle pääsääntöisesti hakeutuu, jos pitää rampata vessassa useita kertoja työvuoronaikana? Se näytti olevan näiden kitisijöiden iso ongelma. 
Lisäksi jotkut saavat ehkä ensinmäistä kertaa elämässään palautetta tekemisestään joka voi olla jopa negatiivista. Kyllähän se alkaa v#tuttamaan. 

Saamme nähdä tuleeko Hesburgerin johto tuolla tarinalla julkisuuteen, vai onko heillä syytä valehdella.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2021, 13:25:53 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #57 : 02.09.2021, 14:14:46 »
Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Ainakin PAMmin edustaja vahvisti asian.

Mikä luulet olevan PAM:n lähde ellei samat tik-tokkarit?!

Liiton edustajina heillä on käsittääkseni tarvittaessa pääsy vähän syvemmälle asioihin. Heillä on myös mahdollisuus perehtyä kirjallisiin todisteisiin kuten esim. työaikaleimauksiin jne. Eli paljon enemmän kuin mitä julkisuudessa voidana ikinä esitellä / tullaan esittelemään.

En toki tiedä, mitä lähteitä siellä on käytetty mutta etpä tiedä sinäkään. Mahdollisuus heillä on mennä syvemmälle kuin mitä meillä täällä pintapuolisen tiedon varassa.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #58 : 02.09.2021, 14:22:02 »
Ei sen puolen, työntekijöiden kokemukset voivat toki olla ihan oikein tässä tapauksessa. Realiteetti kuitenkin on, että jutut ovat aina väkisinkin väritettyjä ja muutamasta huonosta tapauksesta ei voi vetää ylimalkaisia johtopäätöksiä koko yrityksestä. Media tietenkin myy klikkiotsikoita näillä jutuilla ja liittojen intressissä on ylläpitää mielikuva paskoista työnantajista, jotta he saisivat lisää jäseniä "puolustettavakseen". Näissä kuvioissa on siis aina vahva intressi mennä yritystä vastaan sekä liittojen että median puolesta ja sen takia aika usein nostetaan näyttävästi esiin juuri negatiiviset tapaukset.

Se on yrityksen ongelma yrittää pysyä poissa tämänkaltaisista otsikoista.

Ison H:n tyylin tuntien en yhtään ihmettele, että hän on nyt paskamyräkän keskiössä ja ei, en usko että on kyse mistään sen kummemmasta ajojahdista. On vain suurta osaamattomuutta ja taitamattomuutta.

Muistakaapa, että HesBurga Oy:n toimitusjohtaja on ....tadaa...Ison H:n oma poika. Eikös ole jännää, että yrityksen operatiivinen johto ei ole näyttäytynyt julkisuudessa vaikka heillehän tämmöinen paskamyräkän hoito kuuluu. Itseasiassa heille kuuluisi se päivittäinen johtamistyö, jolla ESTETÄÄN ettei firma joudu ikinä tämmöisen keskelle.

Iso Hessuhan on hallituksen puheenjohtaja. Hänen kuuluisi keskittyä vain strategioihin ja sen sellaiseen nautiskeluun. Hommat on menneet huolella vihkoon siinä vaiheessa kun hän saa uutisista lukea, mitenkä firmallansa menee. Siinä vaiheessa - ja jos ja kun hän joutuu hpj:nä asiohin puuttumaan - hänen kuuluisi aivan ensimmäiseksi vapauttaa toimari tehtävistään koska big failure. Siis antaa fudut suomeksi. Arvaappa vaan antaako omalle pojalleen...

Tämmöistä se perheyrityksissä on.

Hei, työntekijöidenhän piti olla Hesburga yhtiöissä kuin omia perheenjäseniä. Niinhän Iso H sanoi A-studiossa. Meinaatte, että perheenjäsenet vaan valehtelevat isäpapalle ikävistä työoloista?

Kaikki palaute ei Hesburgerille ei muuten ole anonyymiä. Lehtiartikkeleissa on esiintynyt ihmisiä nimillä. Journalisteilla on nimillä ihmisiä lähteinään ml. dokumentaatiot. Somessa Iso H:n näyttää saaneen ihan nimellä palautetta ihmisiltä (lähinnä ex-työntekijät, nykyisten työtekijöiden ei luultavasti kannata avautua, koska Hessuhan järjestää fudut sellaisille)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 24468
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #59 : 02.09.2021, 19:12:18 »
Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Ainakin PAMmin edustaja vahvisti asian.

Mikä luulet olevan PAM:n lähde ellei samat tik-tokkarit?!

Liiton edustajina heillä on käsittääkseni tarvittaessa pääsy vähän syvemmälle asioihin.

Käsityksesi on väärin.

Liitoilla ei ole mitään muuta tietoa kun se mitä työntekijä heille ilmoittaa, eli joko kertoo tai esittää dokumentaatiota kuten sähköposteja tms. Liitoilla ei ole mitään valtuuksia marssia firmoihin sisään ja alkaa penkomaan yritysten papereita omin päin.

Käytännön kiistatilanteissa liitto pyytää selvityksen yritykseltä ja jos se ei tyydytä, niin mennään oikeuteen normaaliin tapaan. Siellä sitten jokainen esittää omat todistuksensa.

Lainaus
En toki tiedä, mitä lähteitä siellä on käytetty mutta etpä tiedä sinäkään.

Lähteet ovat tasan tarkkaan juuri nämä tik-tokkaajat, siis se mitä henkilökunta on liitolle kertonut.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Tagit: