Kirjoittaja Aihe: Hesburgerin hessutukset  (Luettu 5963 kertaa)

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 3370
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #60 : 02.09.2021, 19:40:27 »
Heikki Salmelalla tarina on muuttunut jo tähän mennessä useampaan kertaan. Toimitusjohtaja on vaiennut.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 24468
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #61 : 02.09.2021, 20:03:52 »
Se on yrityksen ongelma yrittää pysyä poissa tämänkaltaisista otsikoista.

Luonnollisesti, mutta käytäntö ja teoria ei ole aina sama asia.

Lainaus
Ison H:n tyylin tuntien en yhtään ihmettele, että hän on nyt paskamyräkän keskiössä ja ei, en usko että on kyse mistään sen kummemmasta ajojahdista. On vain suurta osaamattomuutta ja taitamattomuutta.


Ei tämä olekaan ajojahti vaan kuten selostin, kyse on todennäköisesti siitä, että suuressa firmassa väliporras on tehnyt omia lattiatason päätöksiä eikä johto ole ollut siitä tietoinen.

Tällaiset rypyt ovat aika tavanomaisia etenkin suurissa yrityksissä, jossa johto ei voi tuntea koko henkilökuntaa. Väliportaan johtajat saattavat niissä tehdä päätöksiä, jotka ovat muodollisesti yrityksen linjan mukaisia mutta käytännön toteutukseltaan haitallisia.

Epäilen, että Hesen henkilökunta on myös alemmassa johtoportaassa aika nuorta, joka asettaa ihan omia haasteita mitä tulee harkintaan. Nuorilla johtajilla usein puuttuu tietty kokonaisnäkemys ja mennään vain sen mukaan mitä ylhäältä on sanottu. Esimerkiksi median jutuissa ollut esimerkki koskien duunarien lähettämistä kotiin ennenaikaisesti voi olla perusteltu säätötoimi, mutta on heikentänyt asiakaspalvelua niin että myynti kärsii. Nuori johtaja unohtaa helposti tulopuolen pyrkiessään säästöihin yritysjohdon ohjeiden mukaisesti. Säästöhän on helppo nähdä ihan konkreettisesti mutta tulot jäävät usein abstrakteiksi pitkän ajan tilastoiksi.

Lainaus
Eikös ole jännää, että yrityksen operatiivinen johto ei ole näyttäytynyt julkisuudessa vaikka heillehän tämmöinen paskamyräkän hoito kuuluu.

Salminen ehkä kokee perheyrittäjänä olevansa vastuussa firmasta ja sen takia hän on ollut julkisuudessa. Valinta on luonteva tässä tapauksessa.

Lainaus
Hommat on menneet huolella vihkoon siinä vaiheessa kun hän saa uutisista lukea, mitenkä firmallansa menee.

Voin kertoa sinulle, että hyvin harva suuren yrityksen ylin johto tietää mitä lattiatasolla tapahtuu. Suuressa yrityksessä on meneillään päivittäin niin paljon asioita, että kaikesta ei voi olla perillä. Jos lisäksi ongelma on luonteeltaan sellainen, että joillakin on intressi peittää se (kuten alamaisten valitukset), johto voi olla hyvinkin epätietoinen kytevistä ongelmista ja saa tietää niistä viimeisenä. Tätä tapahtuu ihan koko ajan sekä pienissä mutta erityisesti suurissa yrityksissä.

Lainaus
Siinä vaiheessa - ja jos ja kun hän joutuu hpj:nä asiohin puuttumaan - hänen kuuluisi aivan ensimmäiseksi vapauttaa toimari tehtävistään koska big failure.

Ei tämänkaltainen henkilöstöongelma vielä edellytä TJ:n vapauttamista. Kysehän on varsin arkisesta probleemasta, joka esiintyy lähes jokaisessa isommassa firmassa silloin tällöin. Tyytymätöntä henkilöstöä on isoissa firmassa aina eikä jokaisesta risahduksesta kannata alkaa erottamaan TJ.

Ylipäätään henkilöstön tyytymättömyys tuuppaa mennä aalloissa. Monesti se alkaa pienestä asiasta, johon takertuu ensiksi luottamusmies. Sen jälkeen asia menee liitoille, joka yleensä alkaa agitoimaan duunareita ja yllyttämään heitä valittamaan ja kapinointiin. Joskus asia menee aikanaan ohi mutta joskus ainoa ratkaisu voi olla irtisanoa kaikki ulkoistamalla toiminta vuokrafirmoille (ns. liikkeen luovutus).

Lainaus
Hei, työntekijöidenhän piti olla Hesburga yhtiöissä kuin omia perheenjäseniä. Niinhän Iso H sanoi A-studiossa. Meinaatte, että perheenjäsenet vaan valehtelevat isäpapalle ikävistä työoloista?

"Perheenjäsenyys" on jo mennyttä aikaa Hesen osalta. Hese on aivan liian iso, jotta se saisi koskaan luotua perhefirmafiilistä. Tässä mielessä johto on jäänyt menneeseen aikaan tai sitten tätä käytetään lähinnä rekrytointimielessä pyrkimyksenä antaa merkitystä työnteolle.

Mielikuvani Hesestä tämän jupakan puitteissa on, että ylin johto on ollut naiivi. Asiaan vaikuttanee perheyritystausta, jonka puitteissa luottamus väliportaan henkilöstöön on ehkä ollut liian suurta samalla kun ollaan otettu käyttöön kannustimia ja tavoitteita, jotka eivät sovellu väliportaan toimintaan. Tästä on sitten alkanut kytemään erinäisiä henkilöstöongelmia, joita ei olla osattu väliportaan toimesta käsitellä asianmukaisesti vaan ongelmat patoutuivat kunnes ne vuoti lehtiin.

Hieman samanlainen ongelma oli Hair-Store tapauksessa ( https://www.kaleva.fi/hairstore-tuomittiin-jattikorvauksiin/2216721 ), jossa ylin johto halusi laittaa lintsaamiset kuriin ja homma meni överiksi kun sen koommin johto kun henkilökuntakaan eivät luottaneet toisiinsa. Asiasta tuli mediahaloo ja päätyi lopulta oikeuteen.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 569
 • Liked: 1332
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #62 : 10.09.2021, 20:32:25 »
...
Kyynikkona veikkaan kylläkin, että alemman johtoportaan on vähintään rivien välistä annettu ymmärtää, että se joka ruoskii kuleja eniten saa palkinnon.
Olen jokseenkin samaa mieltä. Koko liikeidea perustuu käytännössä nuorten kusettamiseen, joita on aina ennen saanut halvalla työhön. Onko kukaan nähnyt 30v-hampurilaismyyjää?

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 021
 • Liked: 2194
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #63 : 10.09.2021, 20:35:51 »
Keskeistähän tässä on, että Salmela sai Hesensä menestymään juurikin Turussa, tuossa rappariveljien luvatussa kaupungissa. Veli on auttanut veljeä, tonttipolitiikkaa, liiketiloja keskeisiltä asiakasvirtapaikoilta jne. Siellä tämä peli osataan!

nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 154
 • Liked: 5171
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #64 : 11.09.2021, 14:18:25 »
Kuinka ne nyt otti tikun nokkaan ainoan ketjun, joka palkkaa muitakin kuin hemaisevia nuoria tyttöjä.

Taitaa johtua siitä, että omistaja on Suomesta ja uskonnollinen.
Sosialismi on kuin juna. Kun se kerran on lähtenyt kohti helvettiä, joka on brändätty uusin nimin, ei sitä pysäytä mikään muu kuin raiteilta suistaminen, mutta sekin tragedia on parempi kuin helvetti, johon matka muuten päätyisi.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 044
 • Liked: 10692
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #65 : 11.09.2021, 14:27:28 »
...
Kyynikkona veikkaan kylläkin, että alemman johtoportaan on vähintään rivien välistä annettu ymmärtää, että se joka ruoskii kuleja eniten saa palkinnon.
Olen jokseenkin samaa mieltä. Koko liikeidea perustuu käytännössä nuorten kusettamiseen, joita on aina ennen saanut halvalla työhön. Onko kukaan nähnyt 30v-hampurilaismyyjää?

Sillon tällöin olen nähnyt yli kolmekymppisiäkin. Silloin täytynee olla vähän paloa alalle, ehkä se on myös geneettistä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #66 : 11.09.2021, 14:46:17 »
Kuinka ne nyt otti tikun nokkaan ainoan ketjun, joka palkkaa muitakin kuin hemaisevia nuoria tyttöjä.

Sekin on kerrottu kyllä ketjussa muistaakseni, jos olisit jaksanut perehtyä. Mutta lyhyesti: Hesburgerilla oli kiiltokuvamainen imagokampanja #vastuullisuus #kivamesta ällösiirapilla täytettynä elokuun alussa. Joku nuorisosta sai k*pän ottaansa mielestään valheellisesta imagokampanjasta ja avautui Jodelissa (nuorison käyttämä pulina-alusta).  Patoutunut tilityksen tarve ryöpsähti valloilleen kun muutkin kaltoinkohdellut avautuivat. Joku alkoi 500. viestin jälkeen ehdottelemaan, että "eiköhän tässä olisi syytä jo kontaktoida iltalehteä tai jotain kun näin paljon on negatiivisia kokemuksia Hassutusburgerista. Loppu onkin historiaa. Iso Hoo vielä varmisti alun vähättely- ja kiistokommentoinneillaan eli taitamattomalla damage controllilla, että lähti varmasti lapasesta.

Kyllä Suomessakin tikun nokkaan pääsee kun vartavasten ittensä sinne oikein tällää!

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #67 : 13.09.2021, 15:42:05 »
Onko noista laittomuuksista muuta näyttöä kuin ding-dong-tik-tok-tinner-sukupolven paskapuheet?

Mikä luulet olevan PAM:n lähde ellei samat tik-tokkarit?!
Liittojen juttuihin ei pidä uskoa alkuunkaan koska ne ovat aina voimakkaan subjektiivisia työntekijän suuntaan ja tukeutuvat käytännössä vain työntekijän kertomuksiin ilman mitään objektiivisempaa selvittelyä.

Monille näille 'tik-tokkareille' on voinut tulla melkoisena yllätyksenä, että töissä joutuu tekemään töitä ja työnteko ei ole aina kivaa. Eikä siellä voi alkaa säätää omiaan miten huvittaa.
Ja mitä ihme rakkovaivaisia tuonne alalle pääsääntöisesti hakeutuu, jos pitää rampata vessassa useita kertoja työvuoronaikana? Se näytti olevan näiden kitisijöiden iso ongelma. 
Lisäksi jotkut saavat ehkä ensinmäistä kertaa elämässään palautetta tekemisestään joka voi olla jopa negatiivista. Kyllähän se alkaa v#tuttamaan. 
...
Hesellä ei ole kenenkään pakko olla töissä, ainahan voi mennä duuniin vaikkapa Nepalilaiseen-ravintolaan.

Tässäpä Hessuburger huvikseen myöntää tiktokkareiden aihettomat ininät ongelmiksi. Ihan turhaan Seppälät menitte taipumaan ja mitään virheitä myöntämään. Kova kovaa vastaan vaan ja kenkää tiktokkareille! Menkööt sinne nepalialaiseen ravinteliin itkemään!

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12097411
Pikaruokaketju Hesburger aloittaa jo tällä viikolla toimenpiteet, joilla se pyrkii korjaamaan kohun keskiöön joutuneita työolojaan.

Turkulainen hampurilaisketju aikoo esimerkiksi ottaa käyttöön anonyymin palautekanavan työntekijöilleen ja tarkentaa työajan kirjaamiseen liittyvää ohjeistusta ja myös valvoo aikaisempaa tarkemmin työaikojen toteuttamista. Lisäksi yhtiö aikoo antaa enemmän tukea ravintolapäälliköiden esimiestyöhön. Kaikkiaan toimenpiteitä on listattu viisi.

Hesburger pahoittelee johtamisessa tapahtuneita virheitä. Tiedotteen mukaan yhtiö myöntää, että johdon ja henkilöstön välillä avoin vuoropuhelu on ollut liian vähäistä.

Ai niin @valtakunnanpärkhele , Hassutusburger taitaa kuitenkin olla riippuvainen noista tiktokkeli itkijöistä. Vielä ei ole sellaista hampurilaisrobottia keksitty, että sillä saisi nuo itkuvinkuvat, rakkovaivaiset pissikset korvattua. Joten H-lippis kädessä nöyränä joutuupi kyselemään nuorisoa töihin...tai ravintelit ei pyöri eikä kassakoneet laula.

Lisäksi on tietysti sellainenkin juttu, että hampurilaisravinteleiden merkittävä asiakasjoukko on samaa tikkelistokkelis nuorisoa ja osa vissiin jo boikotoi tämän kohun seurauksena H-ketjua "empaattissympaattis syistä". Getoverit vaan ja kenkää...menkööt sinne intialaiseen syömään hähhää?

Täältä hommasta sais Hassuburger vähän pätevämpää liikkeenjohtoa.

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Hesburgerin hessutukset
« Vastaus #68 : 04.11.2021, 13:17:38 »
Hassuburger mainostaa sen verran tiheään ja epätoivoisen oloisesti ainakin radiomediassa, että taisi tulla aika kallis keissi Salmiselle tästä työolosuhteetgatesta?

Firma on kuitenkin tuloksenteossaan riippuvainen siitä, että flipperöiviä käsiä löytyisi hampurilaislinjastoille. Tämän gaten vuoksi ei taida olla montaa nuorta, joka ei "tietäisi", että "Hessuburgerissa Hessu-setä hassuttaa, elä mene sinne töihin". Riippumatta siitä, mikä on todellisuus.

Tämä oli oikein malliesimerkki siitä, mitenkä tämmöistä julkisuuskriisiä EI pidä hoitaa. Nyt Hesburgerissa pierrään verta ja ihmetellään mistä tekijät. Saattaa myyntikin olla laskenut muistakin syistä kuin että tuotanto ei pelaa. Ihmiset on aika ronkeleita tämmöisille mainejutuille ja koska vaihtoehtoja on, niin burgereita saa muualtakin. On tässä semmoinenkin pointti, että eikös nuoret ole yleensä aika iso joukko tämmöisten pikaruokapalveluiden kuluttajia eli jos nuorison keskuudessa on käsitystä, että "Hessu setä riistää meitä", niin burgerit haetaan muualta?

Tagit: