Kirjoittaja Aihe: James Bond - valkoisen miehen rooli?  (Luettu 2314 kertaa)

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 697
 • Liked: 5466
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
James Bond - valkoisen miehen rooli?
« : 22.09.2021, 13:59:25 »
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008281454.html

Uusimman James Bondin tullessa kohta ensi-iltaan hahmon nykyinen näyttelijä Daniel Graig ottaa kantaa siihen, millainen näyttelijä voi Bondia tulevaisuudessa esittää. Asia on ajankohtainen, koska Graig on itse ilmoittanut luopuvansa roolin esittämisestä tulevaisuudessa. Kuten tiedämme, Bondin hahmon on kirjoittanut 50-luvulla englantilainen Ian Fleming. Bondin hahmo on kirjoitettu valkoiseksi, heteroseksuaaliseksi, yläluokkaiseksi upseeriksi, joka pitää nopeista autoista, varakkaasta elämäntyylistä, kauniista naisista ja alkoholista. Tällä kaavalla elokuvia on sitten aikamoinen määrä.

HS-Pravda on nyt julkaissut Daniel Gragin haastattelun ja siinä kysytään mm mitä Graig itse ajattelee seuraavan Bondin näyttelijästä.

Lainaus
SPEKULAATIOT siitä, kuka näyttelee jatkossa James Bondia, käyvät kuumina. Muutaman viime vuoden aikana roolin tekijäksi on ehdoteltu julkisuudessa useita eri nimiä. Erityisesti roolia on toivottu vaihteeksi joko naiselle tai muulle kuin valkoihoiselle näyttelijälle.

Nyt kysymys on entistäkin ajankohtaisempi: viimeinen Daniel Craigin tähdittämä Bond-elokuva No Time to Die tulee pitkän viivästyksen jälkeen ensi-iltaan Euroopassa tällä viikolla.

Craig on näytellyt Bondia yhteensä viidessä elokuvassa. Niistä ensimmäinen, Casino Royale, julkaistiin vuonna 2006.

NYT CRAIG on itsekin ottanut kantaa näyttelijäkysymykseen. Hän kertoi Radio Times -lehden haastattelussa, ettei naisnäyttelijän pitäisi ryhtyä James Bondiksi. Craigin mielestä naiset ansaitsevat omat, heille kirjoitetut roolinsa, eikä heidän pitäisi tyytyä miehille kirjoitettuihin rooleihin.

”Yksinkertaisesti maailmassa pitäisi olla parempia rooleja sekä naisille että ei-valkoisille”, Craig sanoi haastattelussa.

”Miksi naisen pitäisi näytellä James Bondia, kun naiselle pitäisi olla kirjoitettuna yhtä hyvä rooli kuin James Bondin rooli on.”


UUSIMMAN Bond-elokuvan käsikirjoitusryhmässä on ollut mukana feministisen komediasarja Fleabagin luoja Phoebe Waller-Bridge. Craigin mukaan Waller-Bridge kyllä vaikutti jonkin verran käsikirjoitukseen, mutta tällä ei ollut elokuvasarjan pitkäaikaisena fanina aikomuskaan lähteä viemään hahmoa uuteen suuntaan.

”Hänellä on iso vaikutus tähän elokuvaan. Hänen onnistui pitää se yhtä aikaa trillerinä mutta tuomaan siihen myös huumoria. Mutta Phoebe ei tullut tiimiin muuttaakseen Bondia.”

WALLER-BRIDGE itse kertoi BBC:lle vuonna 2019, että hänet otettiin mukaan ”auttamaan” Bond-käsikirjoituksen kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen #metoo- ja Black Lives Matter -aikakaudella julkaistu James Bond -elokuva.

”He halusivat parannuksia muutamiin hahmoihin ja tarinaan”, Waller-Bridge kertoi.

Mutta vaikka elokuvasarjaa on syytetty historiansa varrella muun muassa misogyniasta, palkittu käsikirjoittaja ja näyttelijä sanoi, ettei häntä kehotettu muuttamaan elokuvien koko kulttuuria.

Koska maailmassa moni asia on jotenkin todella pahasti sekaisin ja monet voimat pyrkivät syöksemään valkoisen heteroseksuaalisen miehen alimpaan helvettiin, niin tästäkin asiasta pitää alkaa keskustella. Arvostan sitä, että Graig sanoo epäsuorasti sen, että Bond on valkoisen miehen rooli. Minusta jo ajatuksena on typerää, outoa ja jopa irvokasta alkaa tätä joksikin muuksi alkaa vängätä. Jokaisella kuuluisalla fiktiivisellä hahmolla on jonkinlainen tausta. Otetaan muutama esimerkki. Teräsmies, Batman, John Rambo, Ethan Hunt ja Jason Bourne ovat valkoisia heteromiehiä. Vastaavasti Apollo Creed on musta mies ja Lara Croft puolestaan valkoinen nainen. Vastaavasti Aasiasta löytyy elokuvahahmoja, jotka ovat kirjoitettu aasialaisille.

Bond varmasti kiihottaa tiedostavia piirejä, koska hän edustaa hyvin perinteistä miehen roolia (varakas, fyysisesti vahva, seksuaalisuudestaan hyvin varma, maskuliininen etc), mutta sellaiseksi Bond nyt vaan on kirjoitettu. Vaatii aikamoista feministi- tai BLM akrobatiaa alkaa vääntämään Bondia joksikin muuksi. Onko näiden ihmisten itsetunto niin heikko, että he eivät kestä valkoista miessankaria vai onko tavoite vaan opettaa tuleville soijapojille, että sankari voi olla ainoastaan musta nainen tai homomies?

Mitä Hommalla ajatellaan tästä?
 
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 550
 • Liked: 7172
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #1 : 22.09.2021, 14:05:23 »
Bondiin valittava näyttelijä joko seuraa Flemingin määrittelemää hahmoa tai sitten kyse ei ole Bondista vaan jostain muusta sankarista. Simple as that.

Toki voivat muuttaa Bondin miksi tahansa, mutta luultavasti harva sitä enää haluaa sitten katsoa. Koittakoot vapaasti. Elokuvateollisuus on kapitalismia puhtaimmillaan. Jos lippuluukulla on hiljaista niin hyvin nopeasti palataan takaisin vanhaan formaattiin, jos se sitten on enää edes mahdollista. Liian pitkäksi venähtävä tauko on usein elokuvasarjoille kuolemaksi. 
« Viimeksi muokattu: 22.09.2021, 14:11:17 kirjoittanut justustr »

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 474
 • Liked: 10794
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #2 : 22.09.2021, 14:23:10 »
Bondiin valittava näyttelijä joko seuraa Flemingin määrittelemää hahmoa(eli valkoinen 30-50v heteromies, joka tykkää luksuksesta, kauniista naisista ja nopeista autoista) tai sitten kyse ei ole Bondista vaan jostain muusta sankarista. Simple as that.
Juuri näin.
James Bond tuotteen brändiarvo on noin 20 miljardia euroa ja sillä markkinoidaan luksusta ja nopeita autoja ja vaikka mitä tuotteita nimen omaan tuolla Bondmaisella maskuliinsuudella, koska jokainen terve hetoromies haluaa olla vähäsen James Bond.   

Joten umpihullu pitää olla, jos lähtee tuota brandia ja bisnesta nakertamaan muutaman hullun wokettelijan vuoksi, jotka eivät ole Bond leffoja muutankaan katsoneet.   
Bond brändin markkina on globaali ja suurin osa katsojista ja sillä markkinoitujen tuotteiden asiakkaista  on aivan muualla kuin parissa 'tiedostavassa' maassa piipittävät marginaaliryhmät.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2021, 14:31:49 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38633
 • Easter Worshipper
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #3 : 22.09.2021, 14:37:56 »
Olkoonkin fiktiivinen hahmo, mutta jokaisella fiktiivisellä hahmolla pitää olla uskottava taustakertomus, tyyli ja habitus.

Toki Bond voi alkaa kuusikymppisenä transseksuaaliksi ja muuttaa itsensä milffiksi, mutta hän on silti syntynyt miehenä, joka ajaa Aston Martinia, juo dry Martinia ja on kaatanut sänkyyn kymmeniä kauniita naisia.

Fiktiivinen hahmo historioineen on ihan yhtä hyvä kuin historiallinen hahmo. Musta mannerheim on jo tehty. Koska valkoihoinen laitetaan näyttelemään Martin Luther Kingiä tai Louis Armstrongia? Koska mies laitetaan näyttelemään äiti Ammaa?

Toki voidaan aina tehdä Batwoman meets Catman. Tai DC:n tai Marvelin uudet hahmot: Batperson, Superperson Spiderperson ja saksan tyyliin Joker*in ja Kapitän*in Amerika.

Suomessahan slangissa lepakko tarkoittaa lesboa, eli nais-naisoletettua, joka tykkää toisesta nais-naisoletetusta, joten meillä lepakkomies on lähtökohtaisesti jo melko queer...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 538
 • Liked: 11928
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #4 : 22.09.2021, 15:54:41 »
Bond on britti heteromies, mutta ottaen huomioon, että "brittimiehen" määritelmä ihan tässä havaittavassa todellisuudessa on muuttunut viimeisen 70 vuoden aikana varsin paljon, se ei lähtökohtaisesti minua haittaisi, jos kyseessä ei ole valkoinen mies. Olihan hän valkoinen Flemingin kirjoissa, mutta niin hän oli toisaalta myös toisen maailmansodan veteraani.

En tosin tiedä, miltä näyttää MI6:n henkilökunta nykyään.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 103
 • Liked: 2922
 • Musta punaisin merkein
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #5 : 22.09.2021, 16:05:09 »
Minä voin tähän toistaa sen, minkä jo kerran kirjoitin uuninpankolle. Eli pian meillä on Bond, joka on homo, ja jota vedetään uudessa leffassa ankarasti nolla, nolla, kakkoseen.  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 22.09.2021, 20:06:27 kirjoittanut Mäyräkoira »
Etelä-pohjanmaan lakeuksilla asusteleva dieselsetä.

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 522
 • Liked: 28519
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #6 : 22.09.2021, 17:06:32 »
Eiköhän Bondista(kin) pian tehdä joku intersektionaalinen hirvitys. Sellainen on ajan henki taantuvassa lännessä. Vähintään nyt ihonväriä on vaihdettava diversityn nimissä. Onhan meillä jo mustaihoisia antiikin kreikkalaisiakin, joten miksipä ei myös James Bond.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 781
 • Liked: 24783
 • Hoochie Coochie Man
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #7 : 22.09.2021, 17:52:36 »
Miksi jonkun tunnetun ja legendaarisen hahmon pitäisi olla jotain muuta kuin miksi se on alkujaan kirjoitettu ja kuvattu ja millaisena se on ihmisten mieleen?

Jos jotkut vaikka vihaavat ankkoja, he varmaan haluavat, että Aku Ankan hahmo muutetaan vihreäksi opossumiksi. Mutta onko se enää Aku Ankka ja mitä me teemme maailmassa, jossa ei ole enää historiaa ja syvyyttä, vaan ainoastaan kulloinkin vallassa olevan, 'paremmin' ajattelevan elitistiryhmän mieleen olevia ilmiöitä?

Ja sitäpaitsi: jos James Bond vaivaa feministejä, kirjoittakaa oma sankarinne. Siitäkin tulee ikoni, jos ihmiset niin haluavat. Tehkää itse parempi, älkääkä ruikuttako, saatana.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13958
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #8 : 22.09.2021, 18:03:15 »
Tehkää itse parempi, älkääkä ruikuttako, saatana.

Tarkoitus ei olekkaan tehdä jotain uutta tai parempaa, vaan canceloida se mikä jo on.
Don't give me that do goody good bullshit

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 267
 • Liked: 11007
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #9 : 22.09.2021, 20:46:46 »
Ei näiden filmiyhtiöiden varsinainen motiivi ole raha vaan mädätys. Get woke go broke ei myöskään ole muuta kuin oikeistolaista toiveajattelua. NPC väestö ei sirkushuveistaan luovu vaikka niitä miten mädätettäisiin, ja useimmat ovat niin vihjeettömiä, etteivät edes tajua mitään mädätystä tapahtuvan. Riittää kunhan ruudulla räjähtelee.

Lisäksi nämä konglomeraatit ovat niin valtavia, että voivat surutta polttouhrata woken alttarilla suuriakin klassikkohahmoja ilman että se keikuttaa venettä.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38633
 • Easter Worshipper
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #10 : 22.09.2021, 20:56:14 »
Ei näiden filmiyhtiöiden varsinainen motiivi ole raha vaan mädätys. Get woke go broke ei myöskään ole muuta kuin oikeistolaista toiveajattelua. NPC väestö ei sirkushuveistaan luovu vaikka niitä miten mädätettäisiin, ja useimmat ovat niin vihjeettömiä, etteivät edes tajua mitään mädätystä tapahtuvan. Riittää kunhan ruudulla räjähtelee.

Lisäksi nämä konglomeraatit ovat niin valtavia, että voivat surutta polttouhrata woken alttarilla suuriakin klassikkohahmoja ilman että se keikuttaa venettä.

Niin ja nykyään aivan sama, vaikka ihmiset eivät menisi elokuvateattereihin. YLE ja CMORE ja Elisa Viihde ostaa ja maksaa ja näyttää parhaaseen katseluaikaan sata kertaa.

Toisaalta James Bond on vähän niin kuin kokoomus tai demarit. Ei väliä kuinka paska politiikkaleffa, tietty vakio kannattajakunta äänestäämaksaa joka tapauksessa paskaakin, koska niin on tehnyt tähänkin asti joka kerta kun isänsä ja isoisänsäkin on.

-i-
« Viimeksi muokattu: 22.09.2021, 21:00:01 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 881
 • Liked: 1762
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #11 : 22.09.2021, 21:00:07 »
Eikös neekereillä ole omia sankareita kuten Shaft? Ja girlpoweria tyyliin Lara Croft tai Alias.

Herää myös kysymys, mikseivät vaikkapa nyt kenialaiset kehitä omaa Kenian salaisen palvelun agenttisankaria, joka pelastaa Afrikan pahiksilta?
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 697
 • Liked: 5466
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #12 : 22.09.2021, 21:17:11 »
Eikös neekereillä ole omia sankareita kuten Shaft? Ja girlpoweria tyyliin Lara Croft tai Alias.

Herää myös kysymys, mikseivät vaikkapa nyt kenialaiset kehitä omaa Kenian salaisen palvelun agenttisankaria, joka pelastaa Afrikan pahiksilta?

Niinpä… mutta tässä puskee se ikävä ja valitettava fakta. Suurin osa miehistä (ihonväristä tai taustasta huolimatta) haluaisi olla edes hetken kuin tyylikäs ja itsevarma James Bond ja iso osa taas naisista haluaisi Bond-tyttöjen kauneuden ja seksikkyyden, vaikka eivät sitä kateuksissaan sano ääneen. Sekopäisessä cancel-kulttuurissa pitää tämä mennä paskomaan pilalle, ettei kenelläkään olisi kivaa eikä olisi mitään parempaa.

Afrikan neekerien on likipitäen mahdotonta kehittää omaa Soul Brother Bondiaan, koska he eivät siihen aidosti itsekään uskoisi. Afrikasta ei ole tullut mitään ylevää, kaunista ja tyylikästä. Ei ole afrikkalaista Aston Martinia, Rolexia, Louis Vuittonia tai James Bondia…
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1028
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #13 : 23.09.2021, 00:02:49 »
Olkoonkin fiktiivinen hahmo, mutta jokaisella fiktiivisellä hahmolla pitää olla uskottava taustakertomus, tyyli ja habitus.

Toki Bond voi alkaa kuusikymppisenä transseksuaaliksi ja muuttaa itsensä milffiksi, mutta hän on silti syntynyt miehenä, joka ajaa Aston Martinia, juo dry Martinia ja on kaatanut sänkyyn kymmeniä kauniita naisia.

Fiktiivinen hahmo historioineen on ihan yhtä hyvä kuin historiallinen hahmo. Musta mannerheim on jo tehty. Koska valkoihoinen laitetaan näyttelemään Martin Luther Kingiä tai Louis Armstrongia? Koska mies laitetaan näyttelemään äiti Ammaa?

Toki voidaan aina tehdä Batwoman meets Catman. Tai DC:n tai Marvelin uudet hahmot: Batperson, Superperson Spiderperson ja saksan tyyliin Joker*in ja Kapitän*in Amerika.

Suomessahan slangissa lepakko tarkoittaa lesboa, eli nais-naisoletettua, joka tykkää toisesta nais-naisoletetusta, joten meillä lepakkomies on lähtökohtaisesti jo melko queer...

-i-

Musta mannerheim on tehty = sehän ei ole jostain syystä rasismia.

Mutta auta armias, JOS edes ehdotettaisiin, että martin luther kingin näyttelijäksi tulisi valkoihoinen mies tai laitettaisiin mies näyttelemään äiti ammaa.

Sitä rasistisyytösten määrää ja suvakkien itkupotkuraivareita ei millään mittarilla enää mitattaisi....

Musta mannerheim on kuitenkin jostain oudosta syystä suvaitsevaisille ihan ok...

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 345
 • Liked: 5343
 • Vakava mainehaitta
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #14 : 23.09.2021, 09:01:30 »
Musta mannerheim on kuitenkin jostain oudosta syystä suvaitsevaisille ihan ok...

Marski edustanee näille historian pahiksista melkein sitä pahinta koska tulppasi Bolsevismin etabloitumisen pohjoismaihin. Siispä kilvan hahmoa paskomaan taiteen nimissä.

On jo erikseen esitetty sekä homona että mustana.
Pedotransuhahmoa varmaan on sitäkin maalailtu. :facepalm:

Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 376
 • Liked: 20580
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #15 : 23.09.2021, 09:28:28 »
Marski edustanee näille historian pahiksista melkein sitä pahinta koska tulppasi Bolsevismin etabloitumisen pohjoismaihin. Siispä kilvan hahmoa paskomaan taiteen nimissä.

Ja pakkoverolla rahoitettu Yle on ollut aktiivisena sekä mustan version, että ainakin tarkoituksellisen pilkkaavan version taustalla:

Mannerheim on elokuvassa homo
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000329954.html

Lainaus
Yleisradion osin tuottama animaatioelokuva Uralin perhonen herättää hämmennystä jo ennen ensi-iltaansa.
...
Mannerheim nähdään animaatioelokuvassa korsettiin pukeutuvana homoseksuaalina, joka pystyy muuttumaan myös kentauriksi.

Näin hänellä on ihmisen pää, vartalona matkalaukku ja hevosen häntä. Mannerheim on myös kohtauksessa, jossa hän kentaurin olemuksessa harrastaa seksiä miehen kanssa.

Lillqvist on työstänyt Uralin perhosen yhdessä Hannu Salaman kanssa radiokuunnelmaksi jo muutama vuosi sitten.
...
Lillqvist sanoo Mannerheimin pilkkaamisen olevan Pispalassa jo kansanperinne.

- Lapsilla on Mannerheimille omat pilkkarunot. Mannerheim nähdään täällä edelleen naurettavana hahmona, joka onnistui hävittämään suuren osan pispalalaisista, hän sanoo.

Yleisradio on yksi elokuvan tuottajista. Yle aikoo näyttää elokuvan TV 1:llä vielä tämän vuoden aikana.

- Tarkkaa aikaa ei ole sovittu, mutta on puhuttu, että se näytettäisiin itsenäisyyspäivänä, kertoo Lillqvist.
...
- Mummoni on kertonut nähneensä Mannerheimin hotelli Tammerissa työskennellessään korsettiin pukeutuneena, muistaa Lillqvist.

Mitenköhän onnistuisi Yleltä ja woke-väeltä pilkkaversio vaikka jostain BLM:stä tai Malcolm X:stä. Malcolm X on sitkeiden väitteiden ja ainakin yhden elämänkerrankin mukaan sentään mm. toiminut homoprostituoituna, joten kenties siitä voisi aloittaa. Ja MLK on mm. löyhämoraalinen seksuaalihurjastelija ja mm. katsoi vierestä naisen raiskaustakin.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2021, 09:30:20 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 552
 • Liked: 5011
 • Sus siunatkoon
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #16 : 23.09.2021, 09:38:15 »
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka montaa suomalaista valkoihoista naista loukkasi taannoinen mainoslakana Forumin seinässä, missä seisoi musta nainen viljapellossa ja Suomen kansallispuvussa. Tietysti ensin pitäisi tapahtua se ihme, että tällaista tutkimusta voisi pitää luotettavana eikä jonkin multikulttiideologian läpitunkemana "tiedetodisteluna".

En ole nainen eikä minulla ole muun rotuisia naisia vastaan mitään, silti kansallisuuteemme liittyvän naisfiguurimme alistaminen rotuajattelulle oli minusta tyrmäävää ja luokkaavaa, mikä tietenkin oli julisteen tarkoitus; tyrmätä ja julistaa "tummaihoinenkin voi olla suomalainen naisfiguuri", "get over it". Samoin tehtiin tummalla Mannerheimilla. Tyhmää oman pesän paskomista, niin suomalaisilta asian toteuttajilta kuin tummilta mannekiineilta ja näyttelijöiltä. Tosin jälkimmäisten valistuneisuutta kulttuurisista seikoista voi epäillä ja pitää heitä syyntakeettomina.

Vastaavasti ehkä me länkkärit emme tiedä ja tiedosta sitä, mikä afrikkalaisessa kulttuurissa vastaa meidän James Bond -figuuria. Epäilen ettei se ole Aston Martin, dry Martin ja kauniit naiset samoin kuin meillä. Loukkaako valkoihoinen länkkäri afrikkalaisia yhtä syvästi kuin selvästi vierasperäinen ihminen suomalaista hyvin suomalaiskansallisessa naisfiguurissa, jos valkoinen suomalainen nainen tai mies osallistuu johonkin heidän joukkotanssiin vaikka paikallisen kulttuurimarxistin houkuttelemana?

Näitä on joskus näkynyt TV:ssä, että toimittaja tunkee itsensä, ja tietysti myös kameran, paikallisiin kulttuurimenoihin. Mitä kamera on näyttänyt menoja seuraavien paikallisten kasvoja, niin ei ne minusta ainakaan ilahtuneilta näyttäneet. Erityisesti mieleeni on jäänyt joku valkoihoinen ei-suomalainen naistoimittaja, taisi olla britti, joka esitteli aasialaista elämäntapaa. Jaksoin katsoa vähän aikaa, mutta se että toimittajan piti työntää itsensä kaikkiin paikallisten menoihin alkoi tuntua vain toimittajan esittelyltä aasialaisessa ympäristössä. Tämän jälkeen minulle riitti se ruohonjuuri aasialaisuuden esittely.
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 552
 • Liked: 5011
 • Sus siunatkoon
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #17 : 23.09.2021, 10:09:16 »
Uusimman James Bondin tullessa kohta ensi-iltaan hahmon nykyinen näyttelijä Daniel Graig ottaa kantaa siihen, millainen näyttelijä voi Bondia tulevaisuudessa esittää. Asia on ajankohtainen, koska Graig on itse ilmoittanut luopuvansa roolin esittämisestä tulevaisuudessa. Kuten tiedämme, Bondin hahmon on kirjoittanut 50-luvulla englantilainen Ian Fleming. Bondin hahmo on kirjoitettu valkoiseksi, heteroseksuaaliseksi, yläluokkaiseksi upseeriksi, joka pitää nopeista autoista, varakkaasta elämäntyylistä, kauniista naisista ja alkoholista. Tällä kaavalla elokuvia on sitten aikamoinen määrä.

HS-Pravda on nyt julkaissut Daniel Gragin haastattelun ja siinä kysytään mm mitä Graig itse ajattelee seuraavan Bondin näyttelijästä.

Lainaus
SPEKULAATIOT siitä, kuka näyttelee jatkossa James Bondia, käyvät kuumina. Muutaman viime vuoden aikana roolin tekijäksi on ehdoteltu julkisuudessa useita eri nimiä. Erityisesti roolia on toivottu vaihteeksi joko naiselle tai muulle kuin valkoihoiselle näyttelijälle.

Alleviivaus minulta.  :) Vai on ihan toivottu ja vaihteeksi. No HS on aikamme Pravda. Tämä ei yllätä enää ketään, mitä HS:n toimituksessa vaihteeksi toivotaan ja vihjataan vaihtelusta James Bond henkilöksi.

Mitä piti tähän kommentoida on se, että Daniel Graigillä voi olla asiaan mielipide ja hyvä juttu, että tuo sen esille.

Todellisuus lienee kuitenkin se, että Graigin mielipiteestä huolimatta James Bond  voi olla tulevaisuudessa sitä, mitä James Bond brändin omistaja haluaa sen olevan. Mistä me tiedämme, onko Sorosilla jo lonkerot tässäkin sanelemassa, mitä James Bond on vaihteeksi seuraavaksi. Tuskin Sorosia tai Sorosin kaltaista brändin omistajaan liikuttaa ruskean ulosteen vertaa, hylkääkö katsojat Bondin, tuleeko siitä floppi tai ylistääkö Hesarin kulttuuritoimitus vaihteeksi toiseutta edustavan James Bondin suurimmaksi ja rohkeimmaksi viihdekulttuuriteoksi ikinä.

Vaihteeksi postiluukusta tippui mainos, jonka kannessa oli selvästi suomalainen nainen, tummaihoinen nuori mies ja joku muu ei-suomalainen. Mainoksessa haluttiin myydä sisustusta suomalaiseen kotiin. Olisiko ollut K-Rauta vai Starkin useasivuinen mainosläpyskä.

Siinä se on, kaikessa lyhykäisyydessään ja yksinkertaisuudessaan "tämän sovan ratekia". Omistaja määrää, muiden mielipiteillä pyyhitään jos edes pyyhitään.
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 687
 • Liked: 22210
 • Blues for Allah
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #18 : 23.09.2021, 10:22:24 »
Mulla ei ole mitään sitä vastaan jos 007 on mustatransgenderliikuntarajoitteinen. Voin olla menemättä katsomaan sitä.

Onneksi elokuva-ala pelaa maailmalla vielä markkinatalouden ehdoin, eikä kuten Suomessa, pitkälti valtion apurahoin. Meillä on mustaa Mannerheimiä, homo Mannerheimiä, nukketeatteri Mannerheimiä... jonka toteuttajat naureskelevät matkalla pankkiin nostamaan palkkioitaan "taiteestaan".
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 520
 • Liked: 7176
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #19 : 23.09.2021, 10:28:57 »
Mitenköhän onnistuisi Yleltä ja woke-väeltä pilkkaversio vaikka jostain BLM:stä tai Malcolm X:stä. Malcolm X on sitkeiden väitteiden ja ainakin yhden elämänkerrankin mukaan sentään mm. toiminut homoprostituoituna, joten kenties siitä voisi aloittaa. Ja MLK on mm. löyhämoraalinen seksuaalihurjastelija ja mm. katsoi vierestä naisen raiskaustakin.

Kuka on MLK?
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 499
 • Liked: 3183
 • Maanantaikappale
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #20 : 23.09.2021, 10:44:50 »
Mitenköhän onnistuisi Yleltä ja woke-väeltä pilkkaversio vaikka jostain BLM:stä tai Malcolm X:stä. Malcolm X on sitkeiden väitteiden ja ainakin yhden elämänkerrankin mukaan sentään mm. toiminut homoprostituoituna, joten kenties siitä voisi aloittaa. Ja MLK on mm. löyhämoraalinen seksuaalihurjastelija ja mm. katsoi vierestä naisen raiskaustakin.

Kuka on MLK?
Martin Luther King...?
"With all our faces dour, waiting for the judgment hour"

"Fight makes might; might makes right; fight for might; fight! fight! fight!"

"Wake up, please wake up... everybody's dead"

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 520
 • Liked: 7176
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 616
 • Liked: 4059
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #22 : 23.09.2021, 11:15:28 »
Varmaankin lähin naispuolinen vastine James Bondille olisi Modesty Blaise.

Modestystä on pari elokuvaa tehty, mutta heikolla menestyksellä, kuulemma myös Quentin Tarantino olisi kiinnostunut ohjaamaan Modesty Blaise elokuvan, se voisi olla mielenkiintoinen.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 520
 • Liked: 7176
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #23 : 23.09.2021, 11:44:52 »
^En edes tiedä kuka on Modesty Blaise, mutta Q. Tarantinon ohjaamaa James Bondia menisin taatusti katsomaan vaikken kyseisestä elokuvagenrestä muuten perustakkaan. Modesty Blaise Tarantinon käsittelyssä ei herättäisi mitään elämyksiä, mutta James Bond kyllä, koska siitä on niin kattava aiempien filmatisointien sikermä.
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 271
 • Liked: 655
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #24 : 23.09.2021, 14:18:56 »
Varmaankin lähin naispuolinen vastine James Bondille olisi Modesty Blaise.

Modestystä on pari elokuvaa tehty, mutta heikolla menestyksellä, kuulemma myös Quentin Tarantino olisi kiinnostunut ohjaamaan Modesty Blaise elokuvan, se voisi olla mielenkiintoinen.

Tarantino on tuottanut yhden Modesty Blaise-elokuvan, mutta on sanonut ohjaavansa enää yhden elokuvan ja lopettavan uransa sen jälkeen. Noin muuten on vaikea kuvitella Quentin Tarantinoa vastenmielisempää tyyppiä ja syöpäisempiä tuotoksia kuin elokuvansa Inglourious Basterds ja Django Unchained.
Lainaus
Tarantino praises his life in Israel, teases movie in Jerusalem

In an interview with Bill Maher, famed American film director Quentin Tarantino positively described his life in Israel. Tarantino initially moved to Tel Aviv for three months, but has been forced to stay due to the coronavirus. The director moved here with his wife, Israeli singer and model Daniella Pick.
...

Tarantino also teased that he plans to make only one more movie. and that he is considering making Israel his backdrop: “If you make a movie in Jerusalem, there’s nowhere you can point the camera where you’re not capturing something fantastic."
...

https://www.jpost.com/israel-news/culture/tarantino-praises-his-life-in-israel-teases-movie-in-jerusalem-672923
« Viimeksi muokattu: 23.09.2021, 18:46:49 kirjoittanut Urban Moving Systems »

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 550
 • Liked: 7172
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #25 : 23.09.2021, 14:45:54 »
Varmaankin lähin naispuolinen vastine James Bondille olisi Modesty Blaise.

Modestystä on pari elokuvaa tehty, mutta heikolla menestyksellä, kuulemma myös Quentin Tarantino olisi kiinnostunut ohjaamaan Modesty Blaise elokuvan, se voisi olla mielenkiintoinen.

Modesty Blaise on sarjakuvahahmo ja ne harvon toimii elokuvassa. Sarjishahmot on liian onttoja, niistä ei oikein saa luotua riittävän mielenkiintoista leffaksi asti. Kyllä se uusi superhahmo pitää jonkun kirjailijan luoda.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 715
 • Liked: 6655
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: James Bond - valkoisen miehen rooli?
« Vastaus #26 : 23.09.2021, 14:47:57 »
No kun neekerit, people of colour, transut, LHQBTXXXXX+ ja muut vastaavat eivät pärjää itse omilla tarinoillaan, niin sitten omitaan se roolipaikka valkoihoiselta heterolta ja luullaan, että lopputulos lisää omaa vaikuttavuutta sekä uskottavuutta.

Voin kertoa, ettei lisää. Menee uskottavuus niin omitulta roolilta kuin sen esittäjältäkin. Tai oikeastaan esittäjältä uskottavuus ei voi mennä, kun sitä ei alunperinkään ole.

Kaipa se on uskottava, että jotkut haluavat ottaa Bondinkin tosissaan. Minulle ne ovat viihdettä samoin kuin vaikkapa kauhuelokuvat ja en todellakaan kaipaa mitään tuputettua ideologiaan perustuvaa castingiä vaan elokuvan ja käsikirjoituksen kaipaamia uskottavia hahmoja. Toimiakseen viihde kun vaatii uskottavan ja kiehtovan käsikirjoituksen ja toteutuksen.

Jos viihdettä ryhdytään tuottamaan Neuvostoliiton filmiteollisuudesta kumpuavilla arvoilla, niin 'tuhtaa' pukkaa.
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Tagit: