Kirjoittaja Aihe: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?  (Luettu 68454 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102177
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #600 : 25.04.2022, 11:23:58 »
Elokapinalla tuntuu olevan menossa kampanja periaatteella hyökkäys on paras puolustus.

Koska Elokapinaan kohdistuva ekofasismisyytös on niin ilmeinen, sen tukijat yrittävät määritellä ekofasismin uusiksi rasistiseen äärioikeistoon liittyväksi. Sikälikin kätevää, että oikeaa ekofasistista äärioikeistoa saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Leimaamiseen riittää, että toteaa väestöräjähdyksen ja siirtolaisuuden aiheuttamat ekologiset ongelmat.


Lainaus käyttäjältä: Elokapina
Julkaisemme ketjun ja ajatuksia aiheesta #ekofasismi 🧵

1/ Ekofasismi on fasistinen ideologia, jossa ekologia ja ekokriisi valjastetaan maahanmuuttovastaisen, rasistisen ja yhteiskunnallista eriarvoisuutta edistävän politiikan ajamiseen.

Ei, vaan ekofasismi viittaa luonnonsuojelulla perusteltuun totalitaristisen hallinnon kannattamiseen. Kuten Elokapinalla, joka haluaa ilmastonmuutoksen torjumisen nimissä yksinoikeuden ohittaa lait ja demokraattisen prosessin.

Lainaus
Ekofasismi on radikaali luonnonsuojeluaate, jonka mukaan elämää tulisi suojella totalitaristisen hallinnon keinoin, joilla kansalaisia kontrolloidaan erittäin tiukasti.
Wikipedia – Ekofasismi

Ekofasismia voi kyllä lähestyä äärioikeiston mutta myös äärivasemmiston tai anarkismin näkökulmasta. Esimerkiksi Elokapinan ajamat ilmastonmuutokseen vaikuttamiseen suoraan liittymättömät tavoitteet ovat leimallisen vasemmistolaisia, mutta keinot tavoitteiden saavuttamiseksi olisivat välttämättä epädemokraattisia. Vaikka Elokapina vaikenee tarkoituksella keinoista, esimerkiksi sen vaatimaa vuoden 2025 hiilineutraalisuustavoitetta ei ole mahdollista toteuttaa kuin totalitaristisen diktatuurin kautta.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
2/ Ekofasistinen retoriikka nimeää ekokriisin syiksi muun muassa globaalin etelän maiden väestönkasvun ja maahanmuuton.

Ekofasistisessa retoriikassa ekokriisiä hidastaviksi ratkaisuksi mielletään esimerkiksi pakkosterilisaatiot, rajojen sulkeminen, kehitysavun lopettaminen,

Väestönkasvu aiheuttaa ekologisia ongelmia vähintäänkin paikallisesti ja siirtolaisuus levittää ongelmia. Niiden osuutta voi vähätellä ja niihin voi olla puuttumatta, mutta ongelmat ja niiden syyt ovat kiistämättömiä.

Yhden lapsen politiikka ja sterilisaatiot, Euroopan ulkorajojen sulkeminen haittamaahanmuutolta ja muun kuin humanitaarisen avun lopettaminen ovat kaikki perusteltuja keinoja estää ja rajata väestönkasvusta ja maahanmuutosta aiheutuvia ongelmia, myös ekologisia ongelmia.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
3/ ja sään ääri-ilmiöiden aiheuttamat ihmisten kuolemat.

Tälläisellä retoriikalla väistetään moraalista vastuuta ekokriisistä, jota Suomi osana vaurasta länttä on historiallisten päästöjensä ja edelleen jatkuvan ylikulutuksensa myötä ollut aiheuttamassa.

Moraalisen vastuun pallottelu ei vaikuta mihinkään, toisin kuin väestöräjähdys ja siirtolaisuus. Ekokriisit ratkaistaan ihan muualla kuin Suomessa täysin riippumatta siitä, millaisen moraalisen vastuun suomalaiset ottavat tai pakotetaan ottamaan kantaakseen.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
4/ Maahanmuuton ja tiettyjen maiden väestönkasvun syyttäminen ekokriisistä on valheellinen väite, joka edistää rasistista ja syrjivää politiikkaa ja pyrkii sillä turvaamaan vauraimpien ja etuoikeutetuimpien ihmisten ja valtioiden oikeuksia ja valtaa.

Kun nigerialaiset ovat parhaillaan lisääntymässä kohti 800 miljoonaa asukasta vuonna 2100, se aiheuttaa ekologisia ongelmia Nigeriaan, sen naapurimaihin ja jopa Eurooppaan asti, mikäli nigerialaiset päästetään tänne. Nämä ongelmat eivät katoa mihinkään syyttämällä eurooppalaisia seuraavat sata vuotta rasismista ja syrjinnästä.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
5/ Ekokriisin juurisyy ei ole maahanmuuttaja, eikä lasten lukumäärä, vaan ylikulutukseen ja voittojen tavoitteluun nojaava nykyinen talousjärjestelmämme, joka perustuu ihmisten ja luonnonvarojen riistolle eikä tunnista eliöiden ja ekosysteemien oikeuksia.

Kuka väittää esimerkiksi ilmastonmuutoksen syyksi maahanmuuttajaa tai lasten lukumäärää? Eivät ne ole, mutta ne eivät myöskään ole erillisiä toisistaan riippumattomia asioita. Afrikkaan syntyvät miljardit uudet ihmiset kuluttavat aivan varmasti niin paljon kuin pystyvät.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
6/ Koska #ekofasismi ideologiana rakentuu sosiaalisten hierarkioiden ja länsimaiden aseman suojelemisen varaan, todellisista ekokriisin syistä kuten ylikuluttamisesta vaietaan.

Sen sijaan ekokriisistä syytetään ihmisryhmiä jotka ovat vähiten vaikuttaneet kriisin kiihdyttämiseen.

Missä voi tutustua tällaiseen ekofasismiin ideologiana? Kuulostaa nimittäin lähinnä nettikeskustelujen kommenteista kyhätyltä oliukkoideologialta.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
7/ Kaikki ihmiset eivät ole vaikuttaneet ekokriisiin samalla tavalla: esim. vuonna 2018 rikkain 10% oli elämäntyylillään vastuussa 50%:sta maailman päästöistä ja 100 yhtiötä vastuussa 71%:sta päästöistä.

Noin 40 % suomalaisista kuului tähän rikkaimpaan 10 prosenttiin.

Ja tämän perusteella näille "rikkaimmille" pitäisi tehdä mitä? Pol Pot?

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
8/ Ylikuluttaminen ei ole perustavanlaatuinen osa ihmisyyttä. Kaikki ihmiset eivät ylikuluta maapallon resursseja vaan monet esim. alkuperäiskansojen yhteisöt elävät kestävästi, monet taistellen koloniaalisten valtioiden luonnonvaroja hyödyntäviä pyrkimyksiä vastaan.

Miten Elokapina sitten aikoo kitkeä "ylikuluttamisen" maailman ihmisistä, vieläpä vain parissa vuodessa? Siihen ei ole kuin totalitaristisia keinoja, eikä Elokapina ole muutenkaan kaivannut vaatimuksilleen äänestäjien hyväksyntää esimerkiksi eduskuntavaaleissa.

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
9/ Ekofasistista retoriikkaa käyttävät eri äärioikeistotahot, mutta siitä ammennetaan yhä enemmän myös julkisessa keskustelussa, jopa valtamediassa. Se tarjoaa ajatusmalleja, joilla pyritään perustelemaan ekokriisin kiihdyttämisen jatkamista syyttämällä...

10/ ..maapallon eriarvoisimmissa asemissa olevia ihmisiä.

11/ Helsingissä on välillä levitelty rasistisia ja ekofasistisia julisteita, joissa on Elokapinan käyttämä tiimalasitunnus. Julisteet ovat Elokapinan periaatteiden vastaisia, eivätkä ne ole tekemiämme.

Tälläiset feikkijulisteet tunnistaa helposti jo niiden heikosta laadusta.

12/ Luonnon kaikilla olioilla, ihmisillä, kasveilla ja eläimillä on itseisarvo. Elokapinassa me pyrimme sellaiseen oikeudenmukaiseen systeemitason muutokseen, joka vähentää päästöjä ja ylikulutusta, ja luo kestävän ja kaikki oliot huomioivan ihmiskulttuurin.

13/ Oikeudenmukaisen muutoksen nimessä onkin ensiarvoisen tärkeää, että ekokriisiin hidastamiseen tähtäävät toimet ovat sosiaalisesti ja globaalisti oikeudenmukaisia.

Tälläiset toimet nojaavat rasismia ja fasismia vastustavien väkivallattomien periaatteiden varaan.

Miksi Elokapina jättää kapitalismin kaatamisen miekkarin iskulauseisiin, sillä siitähän tässä on 60-lukulaisesti kyse?

Ensimmäiseen viestiin liitetyssä englanninkielisessä sarjakuvassa mainitaan virukseen rinnastettaviksi vihollisiksi "kapitalistit", mutta suomenkielisessä propagandassa tämä sivuutetaan viittaamalla vain sievistelevästi "nykyiseen talousjärjestelmäämme".

Lainaus käyttäjältä: Elokapina
"Humans are a virus" is a slogan often used by them to get unknowing people on their side. (...) We need to stop using very broad terms like "humans" when we really should say "colonisers" or "capitalists".
« Viimeksi muokattu: 25.04.2022, 11:29:42 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102177
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #601 : 25.04.2022, 18:00:26 »
Lainaus
Kalervo Kummola ei arvosta Elokapinan tapaa yrittää muuttaa maailmaa: "Istumisella saa huomiota, mutta se herättää yhtä paljon vastareaktioita"

Kummola sanoo hyväksyvänsä mielenosoitukset, kun niihin pyydetään lupa viranomaisilta. Pitkän linjan vaikuttaja pohtii Yle Perjantain jaksossa, mitkä ovat parhaita tapoja vaikuttaa yhteiskunnassa.

Vaikka Kummola tunnustautuu olevansa nykyään jopa aiempaa enemmän huolissaan ympäristö- ja ihmisoikeusasioista, hänen on vaikeaa ymmärtää Elokapinan toimintatapoja maailman muuttamiseksi.

Mielestäni Elokapina on ihan oikealla ja todella hyvällä asialla, mutta jos Mannerheimintie laitetaan moneksi päiväksi istumalla kiinni, se itse tarkoitus katoaa. Tulee lisää pienhiukkasia, lisää saasteita ilmaan, kun autot joutuvat kiertämään isomman lenkin. Hyväksyn mielenosoitukset, kun niihin pyydetään lupa viranomaisilta, Kummola linjaa.

– Istumisella saa huomiota, mutta se herättää yhtä paljon vastareaktioita, hän lisää.
...
Yle 22.4.2022

Kummolan ilmoittama suhtautuminen on tyypillinen, mutta vaikea sanoa, onko se tietämättömyyttä vai opportunismia tietämätöntä teeskentelemällä.

Saa nähdä, miten tarina jatkuu tänä kesänä, kun Elokapinan puolelle on hiilijunaepisodista päätellen kammettu hallituksen lisäksi myös poliisi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102177
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #602 : 27.04.2022, 16:57:12 »
Suomineidot-sarjasta poiketen Yle kritiikkiin valmistautuen kehystää Elokapina-dokkarin niin, että Elokapinan laittomuuksissa on kyse vain "kansalaistottelemattomuudesta", mikä on vähintäänkin kyseenalainen tulkinta. Kritiikki mitätöidään tunteenomaiseksi, kun "aktivistit herättävät tunteita".

Yle: Kiusallista ja epäkiitollista työtä, eikä takeita onnistumisesta ole" – kadun valtaavat aktivistit herättävät tunteita 25.4.2022

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ylen uusi Kapinalliset-dokumenttisarja seuraa kolmea Elokapinan aktiivia ja näyttää, millaisiin toimiin ilmastoahdistus voi ihmisen ajaa. Kansalaistottelemattomuudella on historialliset perusteet, mutta ongelmatonta se ei ole.

– Ketään ei kiinnosta jos Suomi voittaa MM-kultaa ja juhlat sulkevat kadun. Eivät ihmiset ole raivoissaan kun kyseessä on maraton tai tietyömaa. Kun katu suljetaan syystä, joka halutaan pitää poissa mielestä, se vituttaa, Kapinalliset-dokumenttisarjan ympäristöaktivisti Anton Keskinen sanoo.

Kesällä 2021 Elokapina sulki Mannerheimintien liikenteeltä. Lähes vuotta myöhemmin useita liikkeen aktivisteja tuomittiin sakkoihin niskoittelusta.

Demokratiaan kuuluvat mielenosoitukset voivat muuttua laittomiksi esimerkiksi silloin, kun poliisin poistumiskäskyä ei noudateta. Moni elokapinalainen on ollut valmis ylittämään tämän kynnyksen.

Elokapinan ydintoiminnoissa mukana ollut Keskinen ei koe yhden lain rikkomista ongelmana, kun sen suhteuttaa maailman tilanteeseen. Hän muistuttaa, että ylivoimaisesti suurin osa liikkeen toiminnasta on laillista.

Kansalaistottelemattomuus saattaa toisinaan viedä huomiota liikkeen sanomalta. Vaikka monella on Elokapinan toiminnasta mielipide, kaikki eivät välttämättä muista sen poliittista agendaa.

En muista, että Elokapinan todellista poliittista agendaa olisi käsitelty suomalaisessa valtamediassa kuin yhden kerran. Taisi vielä olla kaiken huipuksi Kirkko ja kaupunki tai jokin muu uskonnollinen lehti. Yle tai Hesari eivät sellaista tee.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ympäristöaktiivi Keskisen mukaan XR otti suoran toiminnan keinot käyttöön, kun aiemmat vaikuttamisyritykset koettiin tehottomiksi. Vuosikymmenten kampanjointi ei ollut tuottanut tulosta ja kansalaistottelemattomuus nähtiin historian valossa yhtenä vaihtoehtona.

– Oli ikään kuin moraalinen velvollisuus kokeilla jotain uutta, Keskinen sanoo.

Aktivisti myöntää, että nykyisissä keinoissa on ongelmansa. Liikkeen on vaikea saada tarpeeksi ihmisiä mukaan toimintaan, jossa rikotaan lakia. Yhteiskunnallisesta näkökulmasta toiminta taas kuormittaa poliisin resursseja.

Liike on saanut mukaan satoja ihmisiä, joiden mielestä lakien rikkominen on "moraalinen velvollisuus".

Elokapinan näkökulmasta toiminnan tarkoitus on nimenomaan kuormittaa poliisia ja toisaalta rajoittaa poliisin puuttumista laittomuuksiin niin, että Elokapinan toimijat saisivat vapaat kädet häiriköintiinsä. Muutaman vuoden myyräntyön jälkeen ollaan ehkä siinä pisteessä jo tänä kesänä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on todistettu tieteellisesti. Elokapinan viesti on, että mikäli emme toimi, sadat miljoonat ihmiset kärsivät. Sanoma saattaa kuitenkin jäädä kuulematta, jos itse toiminta aiheuttaa vastareaktion.

Keskinen ymmärtää, että vallalla olevan systeemin kyseenalaistaminen voi ärsyttää tai pelottaa.

– Itse viestikin voi aiheuttaa ahdistusta. Kaikki eivät halua ajatella ikäviä asioita, saati ottaa niistä vastuuta, Keskinen lisää.

Elokapinan "viestillä" tai "sanomalla" on vain vähän yhteyttä sen toimintaan. Sen sijaan toiminnalla on suora yhteys "vallalla olevan systeemin" eli länsimaisen demokratian syrjäyttämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Politiikan tutkija Tapio Nykäsen mukaan Suomessa on vahva laillisuuden korostamisen perinne. Hän arvioi, että avoin ja tietoinen lain rikkominen aiheuttanee automaattisesti paheksuntaa.

– Lisäksi nuorten ehdottomuus on aina jonkin verran ärsyttänyt vanhempia sukupolvia.

Tutkija lisää että Elokapina liitetään helposti vihervasemmistolaiseen ja intersektionaaliseen kehykseen, mitä jotkut puolestaan pitävät vahingollisina ajattelutapoina.

    Intersektionaalisuus kuvaa ihmisten eriarvoisuuteen ja yhteiskunnalliseen asemaan vaikuttavia tekijöitä, joita voivat olla esimerkiksi sukupuoli, ikä, yhteiskuntaluokka, etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuminen.

Intersektionaalisuudella on politiikassa yhtä paljon tekemistä kuvauksen kanssa kuin kommunismi on tasa-arvon synonyymi.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kansalaistottelemattomuus käsitetään usein väärin. Nykäsen mukaan kyseessä on vaikea laji, jossa harva onnistuu.

Ei voi itse päättää, mitä lakia rikkoo ja millä perusteella. Kansalaistottelemattomuuden tulee olla hyvin spesifiä toimintaa ja täyttää tietyt ehdot, jotta sitä voidaan edes teoriassa kutsua oikeutetuksi.

Mielenilmaukset niputetaan helposti saman käsitteen alle, vaikka ne tulisi Nykäsen mukaan suhteuttaa vallitsevaan tilanteeseen. Kaikki, mikä nopeasti katsottuna näyttää kansalaistottelemattomuudelta, ei sitä ole.

Se ei esimerkiksi tarkoita anarkiaa eikä sillä pyritä hajottamaan demokratiaa.

Mitä kansalaistottelemattomuus on?

    Väkivallatonta toimintaa, jossa rikotaan jotakin lakia yhteiskunnallisen epäkohdan esiin nostamiseksi.

    Tärkeimpien perusoikeuksien ja usein vähemmistöjen puolustamiseksi harjoitettavaa toimintaa.

    Kollektiivista, julkista ja poliittista toimintaa.

    Viimeinen vaikuttamisen keino silloin, kun parlamentaarisen vaikuttamisen keinot on käytetty.

    Klassiset kansalaistottelemattomuuden määritelmät nojaavat esimerkiksi Henry David Thoreaun (1817–1862), Hannah Arendtin (1906–1975) sekä John Rawlsin (1921–2002) teorioihin. Tutkijat ovat etenkin 2000-luvulla pyrkineet venyttämään määritelmän rajoja.

Juuri siksi kyse ei Elokapinan tapauksessa ole kansalaistottelemattomuudesta.

Kun Elokapina rikkoo lakeja, rikottavilla laeilla ei ole yhteyttä väitettyihin ilmastotavoitteisiin, eikä toiminnalla pyritä jonkin epäoikeudenmukaiseksi koetun lain muuttamiseen. Elokapina ei myöskään kansalaistottelemattomuuden hengessä alistu rangaistuksiin vaan päinvastoin kiistää poliisin ja oikeuslaitoksen legitimiteetin.

Nykänen nostaa yhdeksi kansalaistottelemattomuuden kriteeriksi sen, ettei "pyritä hajottamaan demokratiaa", ja juuri siihenhän Elokapina pyrkii. Elokapina ei esimerkiksi ole vaikuttanut eduskuntavaaleissa ja mittauttanut kannatustaan äänestäjien keskuudessa, vaan on päinvastoin hiljentänyt toimintansa vaalikampanjoiden ajaksi. Demokraattisen prosessin vahvistamisen sijaan Elokapina vaatii kulissidemokratian hengessä helposti ohjailtavia "kansalaisraateja".

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kansalaistottelemattomuus on noussut Suomessa uudelleen ilmiöksi 2010-luvun lopussa.

– Nuori sukupolvi kokee, että nykyiset demokraattiset järjestelmät eivät kykene vastaamaan ympäristöhätätilaan tarpeeksi nopeasti. Heille kyseessä on akuutti eksistentiaalinen kriisi, jonka pysäyttämisessä järjestelmä on toistaiseksi epäonnistunut, politiikan tutkija Nykänen arvioi.
...
Oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti säädettyjä lakeja tulee lähtökohtaisesti aina noudattaa. Politiikan tutkija Tapio Nykäsen mukaan mikään ei kuitenkaan takaa sitä, että kaikki lait olisivat oikeudenmukaisia.

– Kansalaistottelemattomuutta voidaan teoriassa pitää viimeisenä demokratian hätäjarruna, silloin kun systeemi ei kykene itse tunnistamaan jonkin lain epäoikeudenmukaisuutta.

Terve demokratia kestää hyväkäytöksisen kansalaistottelemattomuuden menemättä rikki. Nykäsen mukaan järjestelmän täytyy sietää epämukavuutta ja tiettyä mielipahaa. Demokratiaan kuuluvat myös jännitteet ja se, että asioista voidaan olla perustellusti eri mieltä.

Elokapina kyseenalaistaa sen, kykeneekö järjestelmämme reagoimaan ympäristö- ja ilmastokriisiin riittävän nopeasti. Se on mielestäni aivan relevantti kysymys. Jos se ei kykene, tarvitaan muunlaisia vaikuttamisen tapoja, Nykänen huomauttaa.

Elokapina kyseenalaistaa demokratian järjestelmänä ja nostaa itsensä järjestelmän yläpuolelle. Ei ole kyse vain "epämukavuuden sietämisestä" tai "perustellusti eri mieltä olemisesta" vaan suhtautumisesta pyrkimyksiin ohittaa tai kumota järjestelmä uhkaavaan maailmanloppuun vetoamalla.

Ei pitäisi olla puhettakaan tällaiselle periksi antamisesta vaan tällaiselta suojautumiselta. Sen sijaan mielenosoituksissa vierailevat nykyiset ministerit tuntuvat olevan Elokapinan linjoilla.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Se, voiko lain rikkominen olla joissain tilanteissa hyväksyttävää, on oikeustieteen tohtori Kati Niemisen mukaan loputon moraalinen dilemma. Laillisen ja laittoman välinen raja ei myöskään ole yksiselitteinen.

– On selvää, että kansalaistottelemattomuutta on historiassa tarvittu. Se ei kuitenkaan ole missään muutoksessa ollut ainoa tai ensisijainen toiminnan muoto, vaan yksi lisäulottuvuus.

Nieminen ei halua asettaa kansalaistottelemattomuuden hyväksyttävyydelle yleispäteviä kriteereitä. Hän kuitenkin sanoo arvostavansa elokapinalaisten rohkeutta.

Arvostan ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja hyväksymään seuraukset. Aina voidaan myös kysyä niin päin, että mitä jos kukaan ei tekisi mitään, Nieminen pohtii.

Aina voidaan kysyä niinkin päin, että mitä jos kaikki tekisivät, mitä haluavat. Kaikista korulauseista siistittynä Elokapina haluaa sosialistisen vallankumouksen kuten monet edellisetkin itsensä likoon laittaneet kapinalliset.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Ympäristöaktiivi Anton Keskinen ei kaipaa vastakkainasettelua ja ymmärtää myös esimerkiksi Convoy Finland -mielenosoituksessa mukana olleita ihmisiä. Hän tiedostaa, että Elokapinan totuus ei ole sitä kaikille, ja toivoo etteivät aktivistit ajattelisi olevansa muiden yläpuolella.

– Arvoja on monia. Olisin vaarallisella tiellä jos ajattelisin, että vain itseni kanssa samaa mieltä olevat ovat oikeassa.

Keskinen tuntee sympatiaa kaikkia kansalaistottelemattomuutta käyttäviä kohtaan, vaikka ei itse allekirjoittaisi viestiä. Toiminnan perusidea on aloittaa keskustelu enemmistön kanssa. Lopulta yhteiskunta ratkaisee, oliko ajettu asia edistämisen arvoinen vai ei.

Kuulostaa hyvältä, mutta ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

Toiminnan perusidea ei ole keskustelu vaan sanelu. Ei ole paikkaa, jossa voisin käydä elokapinalaisten kanssa kriittistä keskustelua esimerkiksi heidän toimintakeinoistaan ja propagandassa esitetystä maailmanlopun tieteestä, koska elokapinalaiset eivät suostu näkemystensä kyseenalaistamiseen.

Elokapina ei hae äänestäjien hyväksyntää ja anna yhteiskunnan ratkaista vaan pyrkii painostamaan päättäjiä systemaattisesti laittomuuksilla. Jos muut kuin vasemmistolaiset toimijat käyttäisivät vastaavia keinoja, vaadittaisiin syytteitä, tuomioita ja lakkauttamisia toiminnan pikaiseksi kitkemiseksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 997
 • Liked: 2136
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #603 : 28.04.2022, 20:58:52 »
Onko todellakin vaarallista, sanoa YLEssä, että Elokapinassa mukana olevat henkilöt ovat vain ja ainoastaan Ilmastofanaatikkoja? Eikä heidän osittain tunnustettua rikollista toimintaansa, pitäisi todellakaan esittää myönteisesti mediassa.
Lainaus käyttäjältä: Keskinen
... ylivoimaisesti suurin osa liikkeen toiminnasta on laillista...
Tuossahan on selvästi poliisi tutkinnan paikka, kun julkisesti myönnetään ettei kaikki Elokapinan toiminta ole laillista.
Elokapina aiheuttaa selvästikin enemmän vahingollista, kuin positiivisia mielikuvia ilmastonmuutoksen estäjistä.
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 501
 • Liked: 2128
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #604 : 29.04.2022, 16:57:59 »
Onko todellakin vaarallista, sanoa YLEssä, että Elokapinassa mukana olevat henkilöt ovat vain ja ainoastaan Ilmastofanaatikkoja? Eikä heidän osittain tunnustettua rikollista toimintaansa, pitäisi todellakaan esittää myönteisesti mediassa.
Lainaus käyttäjältä: Keskinen
... ylivoimaisesti suurin osa liikkeen toiminnasta on laillista...
Tuossahan on selvästi poliisi tutkinnan paikka, kun julkisesti myönnetään ettei kaikki Elokapinan toiminta ole laillista.
Elokapina aiheuttaa selvästikin enemmän vahingollista, kuin positiivisia mielikuvia ilmastonmuutoksen estäjistä.
No siis vastahan käräjäoikeus antoi parille kymmenelle näistä sakkoja niskoittelusta. Vai mitä meinaat?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102177
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #605 : 29.04.2022, 17:24:31 »
No siis vastahan käräjäoikeus antoi parille kymmenelle näistä sakkoja niskoittelusta. Vai mitä meinaat?

Laki antaa mahdollisuuden lakkauttaa laittomuuksia edistävä järjestö, jollainen Elokapina yksiselitteisesti on. Esimerkiksi PVL:n lakkauttamisprosessissa ei tarvinnut edes osoittaa, että itse järjestö olisi syyllistynyt tai yllyttänyt laittomuuksiin, mutta Elokapinan tapauksessa laittomuudet ja poliisin haastaminen ovat sen toiminnan ydintä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Huolestunut Kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 027
 • Liked: 386
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #606 : 29.04.2022, 18:52:25 »
No siis vastahan käräjäoikeus antoi parille kymmenelle näistä sakkoja niskoittelusta. Vai mitä meinaat?

Laki antaa mahdollisuuden lakkauttaa laittomuuksia edistävä järjestö, jollainen Elokapina yksiselitteisesti on. Esimerkiksi PVL:n lakkauttamisprosessissa ei tarvinnut edes osoittaa, että itse järjestö olisi syyllistynyt tai yllyttänyt laittomuuksiin, mutta Elokapinan tapauksessa laittomuudet ja poliisin haastaminen ovat sen toiminnan ydintä.

Olennainen ero on väkivallan käytössä ja siihen kehoittamisessa. Elokapinassa ei tietääkseni saa aktivistipisteitä siitä, että hyppypotkaisee narkomaanin katuun, eikä väkivalta muutenkaan vaikuta olevan keskeinen osa toimintakulttuuria. Muutenkin on jotenkin käsittämätöntä verrata elokapinaa johonkin puolisotilaalliseksi toimijaksi pyrkineeseen natsikerhoon. Kuulostaa jotenkin lapselliselta "miks noi saa mut me ei saada" vänkäämiseltä, kun kuitenkin toiminnan muodoissa on merkittäviä eroja. Onko nyt kyse yksinomaan siitä että joku natsiporukka on se ainoa ja paras vertailukohta jonka oikeistolaiset kokevat omakseen? Ei hyvää päivää.
Mursu: "Siis vertaatko ihan tosissasi sitä, että amerikkalaiset lopettivat toisen maailmansodan atomipommeilla säästäen siten satojen tuhansien elämän siihen, että natsit murhasivat miljoonia juutalaisia ja valloittivat noin kymmenen itsenäistä valtiota?"
Kekkeruusi: "Kyllä se on täysin oikeudenmukainen näkemys."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102177
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #607 : 29.04.2022, 20:20:27 »
Olennainen ero on väkivallan käytössä ja siihen kehoittamisessa. Elokapinassa ei tietääkseni saa aktivistipisteitä siitä, että hyppypotkaisee narkomaanin katuun, eikä väkivalta muutenkaan vaikuta olevan keskeinen osa toimintakulttuuria. Muutenkin on jotenkin käsittämätöntä verrata elokapinaa johonkin puolisotilaalliseksi toimijaksi pyrkineeseen natsikerhoon. Kuulostaa jotenkin lapselliselta "miks noi saa mut me ei saada" vänkäämiseltä, kun kuitenkin toiminnan muodoissa on merkittäviä eroja.

Laissa ei tehdä tällaista eroa.

Lainaus käyttäjältä: Finlex
Yhdistyksen kotipaikan alioikeus voi sisäasiainministeriön, virallisen syyttäjän tai yhdistyksen jäsenen kanteesta julistaa yhdistyksen lakkautetuksi:

1) jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja;

Laiton on laitonta, oli se väkivaltaista tai väkivallatonta laittomuutta. PVL:n tapauksessa jäsenten tekemiä rikoksia yritettiin vierittää lakkauttamisoikeudenkäynneissä yhdistykselle, vaikka itse yhdistykseen ei ollut liitetty aiemmissa oikeudenkäynneissä tiettävästi ainuttakaan rikosta. Kun laittomuuksista ei saatu tarpeeksi selkänojaa, lakkauttamisessa vedottiin "hyviin tapoihin" kuten yhdistyksen "rasistisuuteen", minkä pitäisi jo soittaa hälytyskelloja.

Kuten sanottu, Elokapinan tapauksessa laittomuudet ovat yhdistyksen toiminnan ydintä. Ei ole epäselvyyttä, etteikö se toimisi "olennaisesti vastoin lakia" ja tekisi sitä harkitusti ja organisoidusti. Elokapinan lakkauttamisessa ei olisi edes tarvetta turvautua sellaiseen saivarteluun ja ylitulkintaan esimerkiksi yhdistyksen hyväksytyistä toimintatavoista, laittomuuksien puolustamisesta tai laittomuuksiin syyllistyneisiin suhtautumisesta kuin PVL:n tapauksessa tehtiin. Elokapinassa laittomuudet hyväksytään, laittomuuksiin yllytetään ja laittomuuksia tehneitä arvostetaan, eikä tosiaankaan poisteta toiminnasta tai määrätä heille sanktioita, kuten PVL:ltä vaadittiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 387
 • Liked: 27622
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #608 : 29.04.2022, 20:34:33 »
Hätkähdyttävintä on se, että Elokapina on monta kertaluokkaa yhteiskunnalle vaarallisempi ja haitallisempi kuin PVL ( en ole kummankaan kannattaja ) ja silti jälkimmäinen kriminalisoidaan, vaikka se ei ole tehnyt mitään rikollista tai kehottanut siihen samalla kun Elokapina oikeasti vaarantaa yhteiskuntaa ja sen toimintoja fyysisin toimintakeinoin myös kannustaen yhteiskuntaa ja yleistä turvallisuutta horjuttaviin toimenpiteisiin pitäen niitä jopa ylimpinä arvoinaan.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 343
 • Liked: 3881
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #609 : 30.04.2022, 07:18:45 »
Elokapinalla tuntuu olevan menossa kampanja periaatteella hyökkäys on paras puolustus.

Koska Elokapinaan kohdistuva ekofasismisyytös on niin ilmeinen, sen tukijat yrittävät määritellä ekofasismin uusiksi rasistiseen äärioikeistoon liittyväksi. Sikälikin kätevää, että oikeaa ekofasistista äärioikeistoa saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Leimaamiseen riittää, että toteaa väestöräjähdyksen ja siirtolaisuuden aiheuttamat ekologiset ongelmat.

Siis nyt tässä on vielä vähemmän mitään järkeä. Silloin kun olin aikanaan vuonna peruna ja muusi koulussa, niin tuon toteaminen oli ok ja oikeastaan kovastikin puheenaiheena silloisten vihervassariopettajienkin keskuudessa. Ilmeisesti kuitenkin nykypäivän mittapuulla nämä silloiset vihervassarit olisivat äärioikeistolaisia; toisinsanoen, he ovat sanoneet ongelman juurisyyn ääneen ja sehän ei käy päinsä, kun ei noudata nykyistä ideologista virtausta.

NYKYAJAN äärivihervassarit ovat kyllä hemmetin epärationaalista porukkaa. Voi toki olla, että 30 vuoden päästä nykyinenkin meno näyttäytyy jälkikäteen umpijärkevänä sen ajan hullutuksiin verrattuna.

Ei tässä mitään, jos tämä jäisi näiden omaksi sisäiseksi hullutteluksi - silloin me työssäkäyvät veronmaksajat voisimme ehkä lähinnä "ihmetellä" minkäsortin tyyppejä elätämme verorahoillamme, mutta kun nämä seinähullut haluavat vielä toteuttaa ideologista utopiaansa...
Korona ei oo enää trendikästä joten sitä ei kukaan pelkää näön vuoksi enää eikä siitä kukaan siis hyvesignaloi. Massamedian uusi käsky: unohtakaa korona ja sen varjolla tehty valtaisa omaisuuden uusjako. / Putin ja Zelensky, lopettakaa nyt se nahistelu ja palatkaa päiväjärjestykseen.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 201
 • Liked: 6423
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #610 : 05.05.2022, 12:38:30 »
Lainaus
Mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa

Julkaisuajankohta 5.5.2022 12.15
Uutinen

Elokapina on ilmoittanut poliisille osoittavansa mieltä useampana ajankohtana toukokuussa. Mielenosoitus perjantaina 6.5. saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa.

Elokapina on tehnyt poliisille mielenosoitusilmoituksen, jonka mukaan he osoittavat mieltä Simonkadun ja Mannerheimintien risteyksessä perjantaina 6.5. kello 16−21. Elokapina on kertonut verkkosivuillaan palaavansa tuolloin Mannerheiminteille, Kaivokadun ja Postikadun väliselle osuudelle. Paikka ei poliisin näkökulmasta ole mielenosoitukselle sopiva, vaan sille on osoitettu paikka Kansalaistorilta.

− Poliisi neuvottelee mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus. Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.
https://poliisi.fi/-/mielenosoitus-voi-aiheuttaa-merkittavaa-liikennehaittaa-helsingin-keskustassa
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 201
 • Liked: 6423
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #611 : 06.05.2022, 16:05:05 »
^ Taas mennään. Tynkkysen liveä paikalta -> https://youtu.be/udeF-z3hwSg
Tontsan live https://youtu.be/rAz-uZ4UEAg
« Viimeksi muokattu: 06.05.2022, 16:30:07 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Morsum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 811
 • Liked: 833
 • Keelah se'lai
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #612 : 06.05.2022, 16:32:05 »
Toivottavasti ilmojen lämmetessä saataisi elokapinoita myös Tampereelle ja mieluiten toki viikonloppuisin. Olisi itselläki helpompi osallistua niihin silloin, kun tuo Helsinki on loppujen lopuksi aika kaukana.
LGBTQ, harajukufashion, rainbowfashion, BLM, ACAB, NATO,
https://www.instagram.com/morsumi/

aged

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 95
 • Liked: 323
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #613 : 06.05.2022, 17:29:16 »
^^ Tynkkynenkin voisi vähän valmistautua näihin kohtaamisiin. Katsoin pienen pätkän ja Sebu haastatteli siinä paria pissistä. Niiden mielestä maahanmuuton rajoittaminen on natsismia. Ja Sebun tarkennuksen jälkeen myös rasismia.

Sebu olisi voinut kysyä näiltä, että miten se vaikuttaa ilmastohätätilaan, kun 0.05 tn somaliasta rahdataan väkeä 8 tn Suomeen (hiilidioksidipäästöt/naama/vuosi).

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 793
 • Liked: 9465
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #614 : 06.05.2022, 17:45:29 »
Nuo neropatit istuskelevat taas lämpimien kelien tultua kadulla. Päällään massatuotettua tekstiiliä, käsissään, jos ei nyt viimeisintä huutoa, mutta elektroniikkaa kuitenkin. Nämä saman henkiset tyypit haluavat tänne porukkaa kehitysmaista, jolloin tarvitaan lisää asuntoja joka lisää kulutusta niin sähkön kuin lämmityksenkin osalta. He elävät rakennuksissa joihin pumpataan vettä ja joissa on todennäköisesti edes jonkinlainen ilmanvaihto. Heillä on asunnossaan jääkaappeja, mikroaaltouuneja sekä todennäköisesti viihde-elektroniikkaa. Sitten he päättävät mennä vastustamaan kulutusta hyvällä säällä ydinkeskustaan yhdessä maailman puhtaimmassa kaupungeissa. He eivät tunnu tajuavan sitä, että vaikka kuinka huutavat sloganeita, he ovat osa kuluttajia joiden takia louhitaan metallia, heidän takiaan tavara kulkee kumipyörillä, laivoilla ja lentokoneilla. Ihan samalla tavalla kuin muidenkin kuluttajien. He eivät eroa muista kuluttajista muuten kuin tekopyhyydellään.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 13017
 • junior koodari
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #615 : 06.05.2022, 18:09:26 »
Linja-autot odottavat,,olihan taas performanssi ituhipeiltä..

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/744007bc-7dcf-4103-a94b-0746e11cff0e

Lainaus
Poliisi antanut poistumiskäskyn Elokapinan mielenosoittajille – Suora lähetys käynnissä

..tun neuvottelut, pampulla jakaukseen ja hipit vaikka Nuuksioon istumaan....

Lainaus
Elokapina on katkaissut liikenteen Helsingin Mannerheimintiellä perjantaina heti kello 16 alkaen. Poliisi on aloittanut myös neuvottelut mielenosoituksen edustajien kanssa mielenosoituksen siirtymisestä. Neuvottelutulokseen ei päästy, ja poliisi määräsi kokoontumisen päättymään ja väkijoukon hajaantumaan heti kello 18 jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 06.05.2022, 18:15:26 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 343
 • Liked: 3881
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #616 : 06.05.2022, 20:59:06 »
^Olisikohan supolla tässä kohtaa tuhannen taalan paikka laittaa muutama sisäinen yhteishenkeä hiljalleen mädättävä soluttautuja Elokapinaan, jotta tuo veronmaksajien elämän hankaloittaminen loppuisi.

Toki tässä ketjussa oli aiemminkin mainintaa siitä, että naiiviit nuoret kusetetaan hommaan mukaan, samalla kun itse pääjehut pysyvät kaukana tientukkimisista.
Korona ei oo enää trendikästä joten sitä ei kukaan pelkää näön vuoksi enää eikä siitä kukaan siis hyvesignaloi. Massamedian uusi käsky: unohtakaa korona ja sen varjolla tehty valtaisa omaisuuden uusjako. / Putin ja Zelensky, lopettakaa nyt se nahistelu ja palatkaa päiväjärjestykseen.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 501
 • Liked: 2128
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #617 : 06.05.2022, 21:07:24 »
^Olisikohan supolla tässä kohtaa tuhannen taalan paikka laittaa muutama sisäinen yhteishenkeä hiljalleen mädättävä soluttautuja Elokapinaan, jotta tuo veronmaksajien elämän hankaloittaminen loppuisi.

Toki tässä ketjussa oli aiemminkin mainintaa siitä, että naiiviit nuoret kusetetaan hommaan mukaan, samalla kun itse pääjehut pysyvät kaukana tientukkimisista.
Siis meinaat että supo tai ainakin poliisi ei seuraa tuota toimintaa? Sehän on muuten kaikille avointa, eli minkäänlaista salamyhkäistä soluttautumista tuskin tarvitaan.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 13017
 • junior koodari
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #618 : 06.05.2022, 22:23:43 »
Lainaus
Siis meinaat että supo tai ainakin poliisi ei seuraa tuota toimintaa? Sehän on muuten kaikille avointa, eli minkäänlaista salamyhkäistä soluttautumista tuskin tarvitaan.
Ei tarvita mitään "soluttautumista",,vaan tarvitaan elokapinallisille uusia istumapaikkoja
 vaikka metsiköissä,jossain.. muualla kun hesan keskustassa.. poliisi taatusti seuraa näiden hyvin syöneiden,kiertoluunaa vetävien kapinallisten toimintaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008799275.html

Lainaus
ELOKAPINAN oli tarkoitus osoittaa mieltään kello 16–21 Mannerheimintiellä tukkien ajoradat sekä autoilta, että myös raitiovaunuilta.

Kello 18:n aikaan poliisi antoi poistumiskäskyn, jota suurin osa mielenosoittajista noudatti.

hippejä naurattaa,,,
Lainaus
Tämän jälkeen poliisi kantoi yksitellen mielenosoittajia poliisille varattuun linja-autoon.

Kaikkiaan liikenne oli poikki etelän suuntaan noin kolme tuntia.

Tuntia myöhemmin myös pohjoisen suuntaan menevä ajorata avattiin.
« Viimeksi muokattu: 06.05.2022, 22:34:16 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Morsum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 811
 • Liked: 833
 • Keelah se'lai
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #619 : 06.05.2022, 22:41:56 »
^Olisikohan supolla tässä kohtaa tuhannen taalan paikka laittaa muutama sisäinen yhteishenkeä hiljalleen mädättävä soluttautuja Elokapinaan, jotta tuo veronmaksajien elämän hankaloittaminen loppuisi.

Toki tässä ketjussa oli aiemminkin mainintaa siitä, että naiiviit nuoret kusetetaan hommaan mukaan, samalla kun itse pääjehut pysyvät kaukana tientukkimisista.
Siis meinaat että supo tai ainakin poliisi ei seuraa tuota toimintaa? Sehän on muuten kaikille avointa, eli minkäänlaista salamyhkäistä soluttautumista tuskin tarvitaan.

Tuollainen ei-keskusjohdettu juttu on aika hankala pilata jollain soluttautujilla, ellei niitä ole todella paljon. Todennäköisesti riidankylväjät, tai selkeästi huonoja ideoita jatkuvasti heittävät henkilöt pikkuhiljaa vain pudotetaan kommunikaatiopiiristä pois.
LGBTQ, harajukufashion, rainbowfashion, BLM, ACAB, NATO,
https://www.instagram.com/morsumi/

Morsum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 811
 • Liked: 833
 • Keelah se'lai
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #620 : 06.05.2022, 22:45:01 »
Nuo neropatit istuskelevat taas lämpimien kelien tultua kadulla. Päällään massatuotettua tekstiiliä, käsissään, jos ei nyt viimeisintä huutoa, mutta elektroniikkaa kuitenkin. Nämä saman henkiset tyypit haluavat tänne porukkaa kehitysmaista, jolloin tarvitaan lisää asuntoja joka lisää kulutusta niin sähkön kuin lämmityksenkin osalta. He elävät rakennuksissa joihin pumpataan vettä ja joissa on todennäköisesti edes jonkinlainen ilmanvaihto. Heillä on asunnossaan jääkaappeja, mikroaaltouuneja sekä todennäköisesti viihde-elektroniikkaa. Sitten he päättävät mennä vastustamaan kulutusta hyvällä säällä ydinkeskustaan yhdessä maailman puhtaimmassa kaupungeissa. He eivät tunnu tajuavan sitä, että vaikka kuinka huutavat sloganeita, he ovat osa kuluttajia joiden takia louhitaan metallia, heidän takiaan tavara kulkee kumipyörillä, laivoilla ja lentokoneilla. Ihan samalla tavalla kuin muidenkin kuluttajien. He eivät eroa muista kuluttajista muuten kuin tekopyhyydellään.

Kyllä kaikki tämä ymmärretään oikein hyvin.

 Ollakseen ympäristötietoinen ei tarvitse kuitenkaan luopua kaikesta, eikä silti ole kaksinaismoralisti tms. Ihan hyvin voi elokapinoida vaikka omistaa kännykän, koska kaikki tajuaa miten tärkeä kapistus se nykyaikana on. Mikäli erakoituu täysin, ei lopulta vaikuta yhtään mihinkään. Ei ole kaksinaismoralistista asua Suomen standardit täyttävässä asunnossa, omistaa tietokonetta, kännykkää, vaatteita, ja istua tukkimassa tietä elokapinan riveissä.
LGBTQ, harajukufashion, rainbowfashion, BLM, ACAB, NATO,
https://www.instagram.com/morsumi/

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 277
 • Liked: 3745
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #621 : 06.05.2022, 23:37:50 »
Ei tarvita mitään "soluttautumista",,vaan tarvitaan elokapinallisille uusia istumapaikkoja
 vaikka metsiköissä,jossain.. muualla kun hesan keskustassa.. poliisi taatusti seuraa näiden hyvin syöneiden,kiertoluunaa vetävien kapinallisten toimintaa.

Kyllä siellä keskustassakin voi istuskella mieltään osoittamasa, itse asiassa aivan Manskun vieressä on Kansalaistori varattu esim tällaisia aktiviteetteja varten. Näinhän elokapinallisetkin tekivät ("nälkälakko") pari vuotta sitten: https://yle.fi/uutiset/3-11506164 . Sillä ei vain saatu häiriköityä niin paljon että juuri kukaan olisi tuota muutamien hihhulien "miekkaria" noteerannut...
*** Patria o muerte! ***

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 13017
 • junior koodari
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #622 : 07.05.2022, 00:00:07 »
Lainaus
Ei ole kaksinaismoralistista asua Suomen standardit täyttävässä asunnossa, omistaa tietokonetta, kännykkää, vaatteita, ja istua tukkimassa tietä elokapinan riveissä.

On outoa tukkia katuja, elokapinallisille tulee kai jonkunlainen hyvän olon tunne,,euforia siitä että katu on tukittu,,olen jokusen kerran tavannut näitä ilmastohypeen valjastettuja nuoria ja kysynyt kysymyksen; laitoitte liikenteen poikki.. pelastuuko ilmasto,,vrt, tuohon kahden kilsan autojonoon,,jossa autot käyvät tyhjäkäynnillä..ja odottavat.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2022, 00:17:19 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 356
 • Liked: 9746
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #623 : 07.05.2022, 00:28:28 »
On kaksi eri asiaa joita ei tule sekoittaa:
 • Mielen osoittaminen. Suomessa tämä on täysin laillista. Ei edes luvanvaraista. Kiltit mielenosoittajat tietenkin ilmoittavat poliisille missä ja milloin aikovat osoittaa mieltään.

 • Yleisen järjestyksen häiritseminen. Järjestyshäiriöt eivät nauti lain suojaa vaikka olisi kuinka tosi tärkeä ja hyvä tarkoitus toiminnan motiivina.
Jos tavalliset ihmiset (ja ambulanssit jotka kuljettavat kiireellisimpiä) eivät pääse kulkemaan siksi kun jotkut istuskelevat Mannerheimintiellä liikenteen tukkeena, kumpaankohan luokkaan sellainen istuskelu kuuluu?
« Viimeksi muokattu: 07.05.2022, 01:08:18 kirjoittanut Nikolas »
Kansalaisaloite: Energiaitsenäisyys – irti roistovaltioiden energiakahleista!

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 387
 • Liked: 27622
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #624 : 07.05.2022, 06:40:59 »
^^ Tynkkynenkin voisi vähän valmistautua näihin kohtaamisiin. Katsoin pienen pätkän ja Sebu haastatteli siinä paria pissistä. Niiden mielestä maahanmuuton rajoittaminen on natsismia. Ja Sebun tarkennuksen jälkeen myös rasismia.

Kun kehitysmaalaiset tulevat tänne nauttimaan ilmaiseksi meidän resursseistamme ja harjoittamaan kolonialismia, on sen estämispyrkimys siis rasismia ja natsismia.

Samahan sitten pätee myös toiseen suuntaan: eurooppalaisetkin voivat vapaasti ja ilmaiseksi mennä nauttimaan kehitysmaiden resursseista eikä sitä saa estää, koska se olisi natsismia ja rasismia. Ja nyt on siis niin paljon moitittu, eurooppalaisten menneinä vuosisatoina harjoittama kolonialismikin saanut hipeiltä synninpäästön - kyseessähän oli vain antirasistinen demonstraatio.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 658
 • Liked: 253
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #625 : 07.05.2022, 08:29:26 »
^Olisikohan supolla tässä kohtaa tuhannen taalan paikka laittaa muutama sisäinen yhteishenkeä hiljalleen mädättävä soluttautuja Elokapinaan, jotta tuo veronmaksajien elämän hankaloittaminen loppuisi.

Toki tässä ketjussa oli aiemminkin mainintaa siitä, että naiiviit nuoret kusetetaan hommaan mukaan, samalla kun itse pääjehut pysyvät kaukana tientukkimisista.

Ihanko vakavalla naamalla ehdotat, että poliisin pitäisi alkaa sabotoimaan yhtä tärkeimmistä perusoikeuksista? Ihan vaan sen takia, kun pari sinun kanssasi eri mieltä olevaa hippiä aiheuttaa pienen liikennehaitan?  :facepalm:

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 387
 • Liked: 27622
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #626 : 07.05.2022, 09:24:59 »
^Olisikohan supolla tässä kohtaa tuhannen taalan paikka laittaa muutama sisäinen yhteishenkeä hiljalleen mädättävä soluttautuja Elokapinaan, jotta tuo veronmaksajien elämän hankaloittaminen loppuisi.

Toki tässä ketjussa oli aiemminkin mainintaa siitä, että naiiviit nuoret kusetetaan hommaan mukaan, samalla kun itse pääjehut pysyvät kaukana tientukkimisista.

Ihanko vakavalla naamalla ehdotat, että poliisin pitäisi alkaa sabotoimaan yhtä tärkeimmistä perusoikeuksista? Ihan vaan sen takia, kun pari sinun kanssasi eri mieltä olevaa hippiä aiheuttaa pienen liikennehaitan?  :facepalm:

Eiköhän se Suopo ole Elokapinan kanssa samalla puolella.

Elokapinalla on ystäviä korkeilla paikoilla Suomessa, ihan hallituksessakin. Kyllä nuo 'ympäristöliikkeeksi' naamioituneet, marxilaista vallankumousta tavoittelevat tielläistujat saavat temmeltää aivan vapaasti ja vaarantaa ihmishenkiä sekä aiheuttaa lisää saasteita tukkiessaan teitä - mitä nyt poliisi muotoseikkojen vuoksi vähän kanniskelee välillä porukkaa loitommalle, että näyttäisi siltä, että poliisi olisi tekemässä jotain.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #627 : 07.05.2022, 09:46:44 »
On kaksi eri asiaa joita ei tule sekoittaa:
 • Mielen osoittaminen. Suomessa tämä on täysin laillista. Ei edes luvanvaraista. Kiltit mielenosoittajat tietenkin ilmoittavat poliisille missä ja milloin aikovat osoittaa mieltään.

 • Yleisen järjestyksen häiritseminen. Järjestyshäiriöt eivät nauti lain suojaa vaikka olisi kuinka tosi tärkeä ja hyvä tarkoitus toiminnan motiivina.
Jos tavalliset ihmiset (ja ambulanssit jotka kuljettavat kiireellisimpiä) eivät pääse kulkemaan siksi kun jotkut istuskelevat Mannerheimintiellä liikenteen tukkeena, kumpaankohan luokkaan sellainen istuskelu kuuluu?

Maalaisjärjellä tuo jako, mitä kuvaat on selkeä. Mutta ER:llä on Suomessa ystäviä korkealla, jotka estävät poliisia toimimasta, kun rikkovat kohtaa 2. jopa päiviä.

Joku "convoy" lähti lähes heti Manskulta. ER sai telttailla päivätolkulla...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Morsum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 811
 • Liked: 833
 • Keelah se'lai
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #628 : 07.05.2022, 10:06:38 »
Lainaus
Ei ole kaksinaismoralistista asua Suomen standardit täyttävässä asunnossa, omistaa tietokonetta, kännykkää, vaatteita, ja istua tukkimassa tietä elokapinan riveissä.

On outoa tukkia katuja, elokapinallisille tulee kai jonkunlainen hyvän olon tunne,,euforia siitä että katu on tukittu,,olen jokusen kerran tavannut näitä ilmastohypeen valjastettuja nuoria ja kysynyt kysymyksen; laitoitte liikenteen poikki.. pelastuuko ilmasto,,vrt, tuohon kahden kilsan autojonoon,,jossa autot käyvät tyhjäkäynnillä..ja odottavat.

Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus. Ei se siihen pelastu. En ole vielä tavannut elokapinallista, joka oikeasti uskoisi yhden, tai edes sadan mielenosoituksen pelastavan ilmastoa.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2022, 10:08:15 kirjoittanut Morsum »
LGBTQ, harajukufashion, rainbowfashion, BLM, ACAB, NATO,
https://www.instagram.com/morsumi/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 654
 • Liked: 62186
 • Takaisinviskaaja
Vs: Elokapina, rahoittaja, miksette selvitä?
« Vastaus #629 : 07.05.2022, 11:10:52 »
En ole vielä tavannut elokapinallista, joka oikeasti uskoisi yhden, tai edes sadan mielenosoituksen pelastavan ilmastoa.

Jos mielenosoitukset eivät pelasta ilmastoa, suorasti tai epäsuorasti, niin osaatko sanoa mikä niiden tarkoitus elokapinallisten mielestä on? Täältä päin katsottuna tarkoitus on saada oma mieli hyväksi, ja sivullisten kärsijöiden mieli pahaksi.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Tagit: