Kirjoittaja Aihe: Poliisijohdon älyllistä epärehellisyyttä  (Luettu 884 kertaa)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 687
 • Liked: 22210
 • Blues for Allah
Poliisijohdon älyllistä epärehellisyyttä
« : 02.10.2021, 11:30:09 »
Poliisiylijohdon älyllistä epärehellisyyttä
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kalevi-makinen/poliisiylijohdon-alyllista-eparehellisyytta/

Lainaus
Vaikka poliisi on saamassa kaikkien aikojen suurimman budjetin, noin 830 miljoonaa euroa, ei se Kolehmaisen mukaan riitä kattamaan ensi vuoden kuluja. Poliisin määrärahat olivat vuonna 2017 696,7 miljoonaa euroa (US, 29.9.2021).
...
Hallintotieteiden lisensiaatti Heikki Mansikka-ahon väitöstyö selvitti poliisin hallintorakenneuudistuksen vaikutuksia kansalaisten saamien turvallisuuspalveluiden kehitykseen. Väitöskirjatutkimuksessa hän katsoo, että poliisin hallinto nielee rahaa ja säästöjä haetaan kentältä. Mansikka-ahon mukaan jokainen poliisin Pora-hallintorakenneuudistuksen vaihe (PORA I, II ja III) vuosituhannen alkupuolella on johtanut sekä hallinnon että resurssien keskittämiseen – ja vienyt tuloksia huonompaan suuntaan. (TYO, 30.9.2021)

Uudistusten myötä analyysitoiminta sekä operatiivinen johtaminen ovat merkittävästi parantuneet, mutta hallinto ja byrokratia ovat lisääntyneet. Uudistusten tavoitteena on ollut poliisin toiminnan tehostaminen, jossa ei Mansikka-ahon mukaan ole kuitenkaan onnistuttu. Väitöskirjan perusteella poliisin rakenneuudistuksissa kylvettiin nykyisen resurssipulan siemenet.
...
PORA-uudistukset toteutettiin kolmessa vaiheessa (PORA I, II ja III) vuosina 2009 – 2015. Uudistukset valmisteltiin ja toteutettiin hyvin keskitetysti ja vanhaan perinteeseen nojaten. Hallintorakenteesta tehtiin raskas, jäykkä, byrokraattinen ja kallis. Uusinta tutkittua tietoa ja käytännössä koeteltua tietoa kevyestä ja matalasta organisoinnista vieroksuttiin.
...
Tutkimustulosten mukaan säästöjä haetaan kansalaisia lähellä olevasta, operatiivisesta toiminnasta ja sitä kautta kansalaisten turvallisuudesta. Mansikka-ahon mukaan poliisin keskeisimmät tulosmittarit ovat tehtävien toimintavalmiusajat ja rikostutkinnan teho. Molemmat ovat laskeneet enimmillään 40 prosenttia. Kansalaiset luottavat poliisiin kentällä, mutta poliisiylijohdon toimet eivät sitä luottamusta aktiivisesti tue.
...
Osoittaisi poliisiylijohdolta älyllistä rehellisyyttä myöntää, että virheitä on tehty ja määrärahojen lisäykset eivät näy kenttätoiminnassa. Mutta Kolehmainen syyttää rahoitusvajeesta palkka-, toimitila- ja ICT-kuluja.

Johtamisessa ja suunnittelussa ei ole mitään korjattavaa!? Ei, vaikka vuosittain toistuvat keskustelu määrärahojen riittävyydestä ja siitä, että valmistuville poliiseille ei ole virkoja. Samalla kun mittarit operatiivisesta toiminnasta kentällä kertovat karua kieltä poliisin näkyvyyden ja tavoitettavuuden laskusta. Ja budjettia on kasvatettu vuodesta toiseen.

Lyhennetty tekijänoikeussyistä lainausta, lisätty jutun otsikko ja poistettu maininta, että juttu on otettu kokonaisuudessaan.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2021, 12:17:14 kirjoittanut Skeptikko »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Poliisijohdon älyllistä epärehellisyyttä
« Vastaus #1 : 02.10.2021, 11:42:39 »
Lisää byrokratiaa kasvavan byrokratian tarpeisiin. Tämä ei ole äitiyslomalle lähtevän vihreän sisäministerin aikaansaannoksia. Keneen syyttävä sormi osoittaa? Nyt pitäisi nimetä nimiä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Poliisijohdon älyllistä epärehellisyyttä
« Vastaus #2 : 02.10.2021, 11:52:00 »
Lainaus
https://www.facebook.com/groups/470993516360246?multi_permalinks=4116593055133589&hoisted_section_header_type=recently_seen

Siru Erlingin kommentti

Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. He asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta. Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.
Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.

"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."
Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista.

Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista