Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuttokriittisten yleisimmät epätotuudet  (Luettu 14047 kertaa)

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 684
 • Liked: 3198
Vs: Maahanmuuttokriittisten yleisimmät epätotuudet
« Vastaus #150 : 04.01.2023, 16:35:55 »

Suomessa on yhdenvertaisvaltuutettu jahtaamassa rasismia. Valtuutetun sivuilta voi nähdä, että haaviin ei jää oikeastaan  mitään.
Yhdenvertaisvaltuutettu ei todellakaan puutu jokaiseen rasistiseen slurriin tms. rasistiseen käytökseen.
Yhdenvertaisvaltuutettu
Lainaus
Yhdenvertaisuusvaltuutetun keskeisin tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäistä ja puuttua syrjintään.

Yhdenvertaisvaltuutettu, joka on palkattu erityisesti asiaa varten, ei tahdo löytää tätä rasistista syrjintää, mikä käy ilmi valtuutetun sivuilta. Varsinaisen syrjinnän asemesta tarkoitatkin sitten "rasistisisia slurreja" ja yksittäisten ihmisten huonoa käytöstä. Tämä muuttaa argumentin aivan toiseksi.

On päivänselvää, että osa monikulttuurisuusväestä liioittelee "rasisminsa" kanssa. Siitä ovat osoituksena heidän esittämänsä naurettavat esimerkit siitä, mikä milloinkin on "rasismia". Sitä on monelle vaikka se, että kysytään, mistä henkilö on kotoisin. Tällainen asenne ilmentää omituista vihaa omaa kansaa ja suomalaisuutta kohtaan yhdistyneenä patologiselta vaikuttavaan ksenofiliaan.  Jälkimmäinen on todellinen ilmiö ja tuntuu olevan yleisintä etenkin nuorten ihmisten keskuudessa. Sillä täytyy olla jotain evolutiivista pohjaa, koska muuten sitä on vaikea ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2023, 17:44:56 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 207
 • Liked: 69762
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Maahanmuuttokriittisten yleisimmät epätotuudet
« Vastaus #151 : 04.01.2023, 16:39:32 »
Rasismi = palkkapäivä
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 278
 • Liked: 8043
Vs: Maahanmuuttokriittisten yleisimmät epätotuudet
« Vastaus #152 : 04.01.2023, 19:04:21 »
Eräs maahanmuuttokriitikoiden keskuudessa esiintyvä epätotuus on luulo, jonka mukaan Suomessa ei esiinny rasismia.

Persujen Joonas Kiviranta debunkkaa tämän väitteen.

Rasismikeskustelun keskeisin ongelma on rasismi-käsitteen epämääräisyys. Rasismi ymmärretään niin monella tavalla, että lähes mikä tahansa voi olla aina jonkun mielestä rasismia. Jo se, että väittää olevan ihmisrotuja, on jonkun mielestä rasismia. Toisen mielestä rasismi alkaa siitä, että ihmisroduilla on jotain niille tyypillisiä henkisiä ominaisuuksia (fyysisten rotuominaisuuksien mainitseminen on kuitenkin sallittua ainakin urheilukilpailuissa). Jonkun mielestä rasismi alkaa vasta sitten kun ihmisiä aletaan kohtelemaan eri tavoin näiden rodullisesta taustasta johtuen.

Yleisessä keskustelussa rasismilla tarkoitetaan myös erilaisten kulttuurien vertailua hyvässä ja pahassa, ikään perustuvaa ennakkoluuloa ja vielä montaa muutakin asiaa, joita en viitsi luetella.

Rasismi on siis käsitteenä kaiken kattava ja toisaalta ei mitään tarkoittava. Sen käyttö yhteiskunnallisessa keskustelussa ei ole mielekästä.
Tällaista keskustelua selkiyttää aina yksinkertainen kysymys "verrattuna mihin".

Kun analysoidaan jonkun rajatun ihmisryhmän, kuten suomalaisten ominaisuuksia, niiden arvottaminen tapahtuu suhteessa muihin.

Esimeriksi toteamukset suomalaisten rasismista voi helposti laittaa konteksiin kysymyksellä "verrattuna mihin". Verrattuna kehen suomalaiset ovat rasistinen kansa?

Esimerkiksi suomalaisten rasismista voi käydä seuraavan päättelyketjun: Suomessa on rasismia. -> Suomi on kuitenkin maailman vähiten rasististen maiden joukossa, eikä suomella ole edes rasistista historiaa. -> Rasismi vähenee Suomessa. -> Hyvä homma, asia hoidossa. -> Siirrytään ratkomaan tärkeämpiä ongelmia ja lopetetaan rahan ja ajan tuhlaaminen rasismijankkaukseen.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2023, 19:10:07 kirjoittanut sancai »

Tagit: